ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ξέρετε να σχεδιάζετε...?...βοηθήστε μας!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ξέρετε να σχεδιάζετε...?...βοηθήστε μας!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Jimmerlus31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
JimmerlusΜέλος
30/09/2004, 23:02:53
Καλά Hermes έσκισες! Υπέροχος ο Παρθενών!

Μεγαλοπρεπής όπως του ταιριάζει!

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

KaizerΜέλος
30/09/2004, 23:26:38
Ρε παιδιά τι απέγινε ο adventure? Aυτός δεν είχε ανοίξει το topic για να ζητήσει βοήθεια?
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

JimmerlusΜέλος
02/10/2004, 12:51:03
Ε κάπου θα είναι και αυτός!!!

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

Odysseus_nemoΜέλος
02/10/2004, 14:40:30
ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ADVENTURES!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

HermesΜέλος
04/10/2004, 13:52:24
Ευχαριστω φιλε jimmerlus....
Αλλα με δεν νομιζω πως φτανω το τελειο, για να δεχθω πληρως αυτην την τιμη...Απο την αλλη παλι ο adventure που ειναι????

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

ThiosΜέλος
05/10/2004, 10:34:56
quote:
Ευχαριστω φιλε jimmerlus....
Αλλα με δεν νομιζω πως φτανω το τελειο, για να δεχθω πληρως αυτην την τιμη...
Ίσως να μην αγγίζεις το τέλειο, αλλά είσαι καλλιτέχνης... Και αυτό σημαίνει αρκετά.

Ο Adventure περιμένει email σας ντε.

JimmerlusΜέλος
05/10/2004, 16:36:06
E Adventure! Που είσαι;

demoΜέλος
05/10/2004, 19:36:04
Κι'Εγώ έχω μεγάλη ικανότητα ζωγραφικής αλλά ... ΔΕΝ μπορώ να στείλω Εικόνες στο Esoterica!! Πατάω το κουμπί εισαγωγή Εικόνας, πάω στο Πρόγραμμα της ζωγραφικής επίλέγω την συγκεκριμένη εικόνα την οποία θέλω να στείλω στην Απάντηση κάνω copy αλλά μόλις επιστρέφω στο Esoterica το PASTE είναι ΑΝΕΝΕΡΓΟ!! Τί να κάνω

JimmerlusΜέλος
05/10/2004, 22:40:46
Φίλε Demo για να ανεβάσεις μια εικόνα πρέπει να φτιάξεις έναν λογαριασμό σε έναν αποθηκευτικό χώρο στο διαδίκτυο πχ

www.ripway.com

και μετα να εισάγεις ανάμεσα από τα το URL της φωτογραφίας που θέλεις.

LocoΜέλος
10/10/2004, 05:51:39
Χαιρετώ το Topic!!

Φίλε Hermes εγω θα σου πρότεινα να κάνεις μια αίτηση στη Pixar και ασε τις σπουδές. Πλάκα κανω για τις σπουδές κι εγω φοιτητής είμαι. Που ξέρεις μπορεί να δούμε και το όνομα σου στούς τίτλους του Μπαμπούλας Α.Ε. 2.

Είμαι σκληροπυρηνικός gamer απο τα 6 μου. Ξεκίνησα με Atari και Amiga μετά super Nintendo και Ν64 τώρα Ps2 και φυσικά Pc gaming. Θα μου άρεσε να δω μια ελληνική δημιουργία να στέκεται με αξιώσεις στο χώρο. Ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδι βασισμένο στην αρχαία Ελλάδα. Τα παιδία δεν έδωσαν πολλά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του παιχνιδίου.

Εγώ προτείνω, μιας και απ΄οτι φαίνεται θα είναι το πρώτο σας Project, να ξεκινήσετε με ενα καλό 2D παιχνίδι, που θα έχει όμορφα sprites, ημιτρισδιάστατα backrounds, όμορφους χαρακτήρες και καλά Animations. Είναι πιο εύκολό και με λιγότερες απαιτήσεις απο Hardware και χρόνο απ΄ οτι ενα 3D παιχνίδι. Αφήστε που δεν βγαίνουν πια όμορφα 2D παιχνίδια. Μπορείτε να προσανατολιστείτε απο παιχνίδια
όπως το αξέχαστο Metal slug (SNK NEO GEO), LAST BLADE 2 (SNK- NEO GEO, DREAMCAST) , DONKEY KONG COUNTY - (Super Nintendo).

Απο ανθρώπινο δυναμικό;
Thios = σχεδιασμός Sprites kai 2d backround (ίσως Catoon animation)
Hermes = 3D Animation και 3D επιφάνειες
Valgraph = Σχεδιασμός χαρακτήρων
Loco(εγω) = Game Tester (αυτό ξέρω καλύτερα),γράφω και σενάρια

Ξέχασα κανέναν; Αν δεν απαντήσει ο adventure προτείνω να ξεκινήσουμε κάτι μόνοι μας. Μην μασάτε κάπως έτσι ξεκίνησε και η ισπανική Pyro και έφτιαξε το Commandos. Τι λέτε;

EΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

JimmerlusΜέλος
10/10/2004, 18:00:25
Φίλε Loco πολύ καλή η ιδέα σου!

Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω αν δημιουργήσουμε κάποιο project.
Πόσα χρόνια gamer και θα χάσω τέτοια ευκαιρία;
Καλά όμως τα γραφικά, δεν χρειάζεται και ένας προγραμματιστής;

Εγώ πάντως βοηθάω στους γρίφους, στο σενάριο, και ότι άλλο χρειαστεί!

HermesΜέλος
10/10/2004, 21:32:32
quote:
Απο ανθρώπινο δυναμικό;
Thios = σχεδιασμός Sprites kai 2d backround (ίσως Catoon animation)
Hermes = 3D Animation και 3D επιφάνειες
Valgraph = Σχεδιασμός χαρακτήρων
Loco(εγω) = Game Tester (αυτό ξέρω καλύτερα),γράφω και σενάρια

...Και εμας ποιος θα μας πληρωσει????????

....πλακα κανω....λοιπον Loco...Ακουω προτασεις...

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

JimmerlusΜέλος
10/10/2004, 22:06:37
Να φτιάξουμε ένα adventure που να εχει σχέση με αρχαία Ελλάδα και αρχαία Αίγυπτο. Παρθενών, Δελφοί, Ναός Ολυμπίου Διός, Πυραμίδες Σφίγγα... Θα είναι τέλειο.

LocoΜέλος
10/10/2004, 22:10:24
Φίλε Ερμή!

Χαίρομαι που ανταποκρίθηκες γρήγορα. Είμαστε κοντά ηλικιακά. Εγω είμαι 22 ετών. Λοιπόν Ερμή χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου θα πρότεινα αν και τα άλλα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν να ξεκινήσουμε ενα δικό μας εγχείρημα στο στύλ που ανέφερα πιο πάνω.
Μπορούμε να ανταλλάσουμε πληροφορίες και δημιουργίες απο το δίκτυο.
Σκεφτείτε οτι έτσι μεγάλωσε και εξαπλώθηκε το linux. Απο προγραμματιστές που για Hobby, διασκέδαση και τη φήμη έγραφαν προγράμματα και εργαλεία, τα έβγαζαν ως open source και κάποιοι άλλοι έπερναν το κώδικα τον βελτίωναν και.....

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι το μόνο που μπορεί να μας βάλει όρια στη σημερνή εποχή , είναι μόνο η φαντασία μας. Δεν βάζουμε όρια χρονικά. Θα αφιερώνουμε όσο χρόνο μπορεί ο καθένας. Με ιδέες αλλά και δημιουργόντας θα προχωράμε. Κάποιος θα κάνει μελέτη στο αντικείμενο του παιχνιδίου που ΟΛΟΙ μαζί θα αποφασίσουμε και μετα θα αρχισουμε με σενάρια και προσχέδια. Σιγά-σιγά δεν μας κυνηγάει κανείς. Θα το βγάλουμε όταν είναι έτοιμο, όσο χρόνο κι αν πάρει.

Μπορούμε για γρήγορη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων να χρησιμοποιούμε κάτι σαν το MSN Messenger. Εγω κάνω την αρχή Dimitrios17@hotmail.com Μπορούμε να ανοίξουμε και ενα Topic ειδικά γιαυτό το θέμα.

Αυτά για αρχή ακουώ τι έχετε να πείτε γνώμεις προτάσεις. Θα στήσουμε τη δημιουργική ομαδούλα μας τι λέτε;;;

Να περνάτε καλά και το ΝΟΥ σας!!

JimmerlusΜέλος
11/10/2004, 15:32:45
Φίλε Loco εξακολουθώ να πιστεύω ότι λείπει από την team ένας προγραμματιστής! Κατά τα άλλα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς αυτόν αλλά στην τελική υλοποίηση του παιχνιδιού θα είναι απαραίτητος.

HermesΜέλος
11/10/2004, 20:03:07
quote:
Φίλε Ερμή!

Χαίρομαι που ανταποκρίθηκες γρήγορα. Είμαστε κοντά ηλικιακά. Εγω είμαι 22 ετών. Λοιπόν Ερμή χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου θα πρότεινα αν και τα άλλα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν να ξεκινήσουμε ενα δικό μας εγχείρημα στο στύλ που ανέφερα πιο πάνω.
Μπορούμε να ανταλλάσουμε πληροφορίες και δημιουργίες απο το δίκτυο.
Σκεφτείτε οτι έτσι μεγάλωσε και εξαπλώθηκε το linux. Απο προγραμματιστές που για Hobby, διασκέδαση και τη φήμη έγραφαν προγράμματα και εργαλεία, τα έβγαζαν ως open source και κάποιοι άλλοι έπερναν το κώδικα τον βελτίωναν και.....

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι το μόνο που μπορεί να μας βάλει όρια στη σημερνή εποχή , είναι μόνο η φαντασία μας. Δεν βάζουμε όρια χρονικά. Θα αφιερώνουμε όσο χρόνο μπορεί ο καθένας. Με ιδέες αλλά και δημιουργόντας θα προχωράμε. Κάποιος θα κάνει μελέτη στο αντικείμενο του παιχνιδίου που ΟΛΟΙ μαζί θα αποφασίσουμε και μετα θα αρχισουμε με σενάρια και προσχέδια. Σιγά-σιγά δεν μας κυνηγάει κανείς. Θα το βγάλουμε όταν είναι έτοιμο, όσο χρόνο κι αν πάρει.

Μπορούμε για γρήγορη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων να χρησιμοποιούμε κάτι σαν το MSN Messenger. Εγω κάνω την αρχή Dimitrios17@hotmail.com Μπορούμε να ανοίξουμε και ενα Topic ειδικά γιαυτό το θέμα.

Αυτά για αρχή ακουώ τι έχετε να πείτε γνώμεις προτάσεις. Θα στήσουμε τη δημιουργική ομαδούλα μας τι λέτε;;;

Να περνάτε καλά και το ΝΟΥ σας!!

Αγαπητε φιλε Loco....
Nα περιμενεις απαντηση μου μεσα σε 3-4 ημερες...Φαντασια υπαρχει πολυ, η υλοποιηση της ειναι το προβλημα...

quote:
Φίλε Loco εξακολουθώ να πιστεύω ότι λείπει από την team ένας προγραμματιστής! Κατά τα άλλα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς αυτόν αλλά στην τελική υλοποίηση του παιχνιδιού θα είναι απαραίτητος.

Και εμεις...τι κανουμε εδω, στην αναγκη θα μαθουμε και προγραμματισμο....

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

LocoΜέλος
11/10/2004, 22:01:55
Χαιρετώ το Team!

Jimmerlus σωστή η παρατήρηση σου. Κάτι θα κάνουμε με τον προγραμματισμό. Εγω είχα ασχοληθεί παλιότερα λίγο με Basic αλλά τίποτα σπουδαίο. Tώρα αρχίζω να μαθαίνω vbasic. Έχω εκδόσεις της C++ και Delphi. Αν χρειαστεί θα τις zipάρο και θα σας τις μοιράσω.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ενα register στην επίσημη σελίδα, για να μην έχουμε και πρόβλημα με τα δικαιώματα. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις είναι πολύ καλές fullversion και free.

Είδα οτι ο Thios κάτι ξέρει απο graphic engines, οπότε και εκεί θα το παλέψουμε. Αν μας παρακολουθεί ο Thios να μας πει τι ξέρει ακριβώς.
Hermes σκέψου το οσο θέλεις. Και όπως είπες πολύ σωστά, όρεξη και δημιουργική φαντασία να υπάρχει και θα μάθουμε και να προγραμματίζουμε και να κάνουμε οτι άλλο χρειαστεί.

JimmerlusΜέλος
11/10/2004, 23:45:35
Φίλε Loco τις επόμενες ημέρες θα κάνω ένα σκελετό για το σενάριο το οποίο θα μοιράσω μέσω e-mail όταν θα είναι έτοιμο.

Ότι έχει έχει σχέση με το σενάριο προτιμώ να μην το αναφέρουμε στο τοπικ αλλά μέσω e-mail, για να μην ξέρει όλο το εσοτέρικα το παιχνίδι! Να υπάρχει και λίγο σασπένς!

ThiosΜέλος
12/10/2004, 01:47:30
Χαίρετε!

Δυστυχώς δεν παρακολουθούσα το site το τελευταίο διάστημα, μια και αναγκάστηκα να κάνω το PC μου βίδες...

Λοιπόν. Επειδή έχω ψάξει εξουθενωτικά το θέμα γλώσσα προγραμματισμού/engine, μπορώ να σας πω ότι η καλύτερη επιλογή είναι η blitz3d. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!! Αν ενδιαφέρεστε σοβαρά για το εγχείρημα, μπορεί να σας προγραμματίσω εγώ το παιχνιδάκι...

Όσο για τις graphic engines, πρέπει να σας πω ότι η προτιμότερη και τζάμπα λύση είναι το blender3d. Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον...

Ως προς το σενάριο... δυστυχώς δεν θα μπορέσω να συνδράμω. Βλέπετε αυτό το διάστημα φτιάχνω το δικό μου adventure και εξαντλώ εκεί τις ιδέες μου.

Τώρα. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει, είναι αποφασίσουμε όλοι τι interface θα χρησιμοποιεί το παιχνίδι. Προτείνω μια ψηφοφορία:

Σας αρέσει περισσότερο ο χειρισμός του:
1)Indiana Jones and the Fate of Atlantis (open/look/pick up...)
2)Quest for Glory 2 (text εντολές + mouse)
3)Black Dahlia/Black Halia (α' προσώπου, 360 μοίρες περιστροφή, ηθοποιοί)
4)Atlantis (α' προσώπου, 360 μοίρες περιστροφή σε περιβάλλον σχεδιασμένο με PC)
5)The Longest Journey (click click click)

Μετά:
Προτιμάτε cartoonίστικα γραφικά ή σοβαρά;
Προτιμάτε 3d παιχνίδι (broken sword 3) ή pre-rendered;

Περισσότερα αύριο...

ThiosΜέλος
12/10/2004, 01:50:29
Καλά, όπου γράφω "graphic engines", ας αντικατασταθεί με "modeling προγράμματα".