- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ο Θεος δεν... "είναι"
Ο Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ παντου, πάντα.
Ο θεός είναι το ΟΛΟ..
Θεός είμαστε ΚΑΙ εμείς..
Είμαστε κάποιες ψηφίδες σ΄ ενα τεράστιο μωσαικό "Δημιουργία"
Δεν είμαι άθεη.. είμαι άθρησκη
Για μένα Θέος είναι το σύνολο της θετικής ενέργειας που υπάρχει στον πλανήτη μας.. Όσο καλύτεροι είμαστε εμείς, ο καθένας ως μονάδα, τόσο πιο κοντά μας είναι ο Θεός.
Nα σε καλοσωρίσουμε φίλη ektos_wriwn στο φόρουμ του εσωτερικά, καλή διαμονή και ανταλλαγή απόψεων.
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει πριν απαντήσεις στο τόπικ αυτό αλλά σε προηγούμενη σελίδα γράφω ακριβώς το ίδιο δηλαδή ότι Θεός είναι το σύνολο της Θετικής ενέργειας που υπάρχει στον πλανήτη μας. Επειδή είναι λίγο ασυνήθιστη η σκέψη μου αυτή χαίρομαι που βλέπει και κάποιος άλλος το πράγμα μέσα από το ίδιο πρίσμα... ![]()
Εδω και 2 μέρες διαβάζω συνέχεια τι έχετε γράψει στο forum. 'Εχω την εντύπωση ότι διάβασα και το δικό σου, αλλά πίστεψε με δεν το αντέγραψα.. ούτε όμως και θέλω να το οικειοποιηθώ. Βγήκε κάποτε από μια συζήτηση με έναν φωτισμένο άνθρωπο που έχει δει και έχει κάνει και σίγουρα αν έπρεπε να μπει υπογραφή κάτω από αυτη τη φράση θα ήταν η δική του και οχι η δική μου.Ειλικρινά χαίρομαι που ταυτίζονται οι απόψεις μας.
Αυτό επίσης, που με χαροποιεί σ αυτο το forum είναι ο πλουραλισμός των απόψεων.
Σας βρήκα τους περισότερους απο έσας εκπληκτικά διαβασμένους και γνώστες, τόσο ώστε να νοιώθω πολύ ασήμαντη τη γνώμη μου και την απόψη μου.
Ξέρω έδω και πολύ καιρο το esoterica αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί να μπω στο forum.. ίσως απλά τώρα να ήταν η ώρα για να το ανακαλύψω.
Συνεχίζω το διάβασμα των γραπτών σας
otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..
ΦΙΛΗ ektos_oriwn ΚΑΛΟΣ ΗΛΘΕΣ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Σας βρήκα τους περισότερους απο έσας εκπληκτικά διαβασμένους και γνώστες, τόσο ώστε να νοιώθω πολύ ασήμαντη τη γνώμη μου και την απόψη μου.
ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ-ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ.
ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΘΕΣΗ.
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.....
ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΠΟ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Απο την συζητηση βλεπω δυο πλευρες του θεου.
1. Δημιουργος των παντων
2. Συνειδησις των παντων.
Κατ'αρχας, δισκλευομαι να αναγνωρισω την ιδεα, οτι επειδη υπαρχη δημιουργια, πρεπει να υπαρχη και δημιουργος που εχει δεδομενα χαρακτηριστικα, και πιθανον οικογενεια. Κυριως δεν δεχωμε την αποψη οτι ως ανθρωποι ξερουμε τι θελει ο θεος. Μου φεναιτε οτι αντικαθυστουμε την αγνεια με θεωρια.
Οσων αφορα τον θεο σαν την δυναμη που ελεγχει και πιθανον τιμωρει τις πραξεις μας, εχω περισσοτερα προβληματα.
Πολοι φιλοι ομως περγραφουν την θεια υπαρξη οπως θα περιγραφα την συνειδηση μου. Προηρθε απο μενα, και ειναι δημιουργημα της γνωσις μου οπως διαμορφωθηκε απο την κουλτουρα που με επλασε.
Ελπιζω να ειμαι αντιλυπτος. Εχω 30 χρονια να γραψω Ελληνικα.
Αναφέρεις....
quote:
Κατ'αρχας, δισκλευομαι να αναγνωρισω την ιδεα, οτι επειδη υπαρχη δημιουργια, πρεπει να υπαρχη και δημιουργος
Όσο αδύνατον είναι να αποδείξει κάποιος την ύπαρξη του θεού (δημιουργού), άλλο τόσο αδύνατον είναι να απόδειξη και ότι δεν υπάρχει θεός (δημιουργός).
quote:
Κυριως δεν δεχωμε την αποψη οτι ως ανθρωποι ξερουμε τι θελει ο θεος.
Ο θεός έστειλε το λόγο του στη γη.
Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σωστός και αν τον τηρήσουμε θα έχουμε θετικά αποτελέσματα παγκοσμίως, προτιμάμε να τον ξευτελίζουμε θεωρώντας το εγώ μας ποιο πάνω από αυτόν.
quote:
Οσων αφορα τον θεο σαν την δυναμη που ελεγχει και πιθανον τιμωρει τις πραξεις μας, εχω περισσοτερα προβληματα.
Δική μου άποψη, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, οι πράξεις μας, μας τιμωρούν και όχι ο θεός.![]()

Edited by - notis_29 on 17/05/2003 02:22:41
Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Είναι... όλα τα ναι και τα όχι του κόσμου μας... απλά...
Το ερώτημα είναι θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον κόσμο μας;
Η ελεύθερη βούληση είναι εκεί και μας περιμένει...

Φιλικοτατα
quote:
Προτιμω την αληθεια που μπορω να αναγνωρισω με τις αισθησεις μου και οχι με την πιστη μου.
Φίλε Νικολάκη, δε διαφωνώ με όσα είπες απλά θέλω να προσθέσω οτι αν όλοι πίστευαν μόνο σε ότι μπορούσαν να κατανοήσουν ή να αντιληφθούν τότε όλοι θα ήταν άπιστοι Θωμάδες. Είμαστε πολύ ατελή όντα για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μεγαλείο της δημιουργίας Του.
Φιλικά~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 17/05/2003 21:37:05