ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H συνταγή για την έλευση της "ζωής" στην ζωή μας! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- H συνταγή για την έλευση της "ζωής" στην ζωή μας! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/09/2011, 09:48:30
Δηλ. συγνώμη, εσύ Κηφευς θες μόνο να μιλάς ; Θες μόνο να γράφεις και να διαβάζουν οι άλλοι τι γράφεις ; Διάλογο δεν θες να κάνεις ; Να συζητήσεις δεν θες ; Να κουβεντιάσεις δηλ. με κάποιον άλλον ; Θες να ξεκινήσω κι εγώ να γράφω και να αντιγράφω κατεβατά ; Ξέρεις τι ωραία που θα 'ναι ; Να αντιγράψω κι εγώ όλη την βιβλιοθήκη μου ... τι ωραία!

Edited by - zip on 04/09/2011 09:49:47

04/09/2011, 09:49:39
Ζιπ όλο παρεξηγεις! Σε μια όριτσα είμαι Καλαμαριά, Ένα καφεδάκι...γραψε αν έρθεις μπαρ η καφέ να Βρεθούμε.

Κηφεα αν μπορείς και ΕΣΥ χαρα μου.

Κάθομαι μόνο μια ώρα. Και φυσικά κερναω..

04/09/2011, 09:51:44
Δυστυχώς δεν γίνεται ΠΛΑΤΩΝΑ. Κάποια άλλη φορά ίσως ...

04/09/2011, 09:55:53
quote:
Κηφευς

Δεν υπάρχει τίποτα ευγενέστερο , τίποτα που να προσιδιάζει περισσότερο στον άνθρωπο απ’αυτή την εξέγερση ολόκληρου του όντος για να καταλάβει το μυστήριο και ν’αγγίξει το απόλυτο .

Κατ' αρχήν, για να καταλάβω ... αυτό ας πούμε το παραπάνω, είναι δική σου άποψη ή κάποιου συγγραφέα που την αντέγραψες ;

04/09/2011, 10:07:10
quote:
zip:

Δηλ. συγνώμη, εσύ Κηφευς θες μόνο να μιλάς ; Θες μόνο να γράφεις και να διαβάζουν οι άλλοι τι γράφεις ; Διάλογο δεν θες να κάνεις ; Να συζητήσεις δεν θες ; Να κουβεντιάσεις δηλ. με κάποιον άλλον ; Θες να ξεκινήσω κι εγώ να γράφω και να αντιγράφω κατεβατά ; Ξέρεις τι ωραία που θα 'ναι ; Να αντιγράψω κι εγώ όλη την βιβλιοθήκη μου ... τι ωραία!

Zip, δεν πρόκειται να σ'ακολουθήσω προσπαθώντας να σε πείσω ότι γι' ακόμη μια φορά κάνεις λάθος στα συμπεράσματά σου. Όλα τα ερωτήματά σου έχουν απαντηθεί μέσα από τις παραθέσεις των δικών μου γραπτών που εσύ παραθέτεις.

Μην συνεχίζεις την στείρα αυτή αντιπαράθεση μαζί μου, γιατί μπορώ να συνεχίσω για όσο χρόνο εσύ θα ήθελες.

Θα σταματήσω να απαντώ στα μηνύματά σου όποτε εγώ το αποφασίσω.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

04/09/2011, 10:11:13
quote:

Δυστυχώς δεν γίνεται ΠΛΑΤΩΝΑ. Κάποια άλλη φορά ίσως ...

Έγινε, τα λέμε!

04/09/2011, 10:16:03
quote:

quote:
gianipseftis

Ο σκοπός μου είναι να εντοπίσω την «φύση» των μπελάδων, να την κατανοήσω, και να την υποδείξω στην κοινωνία μας. Να γίνει κατανοητό γιατί υπάρχει αυτή η συμπεριφορά – ποιες είναι οι ρίζες της δηλαδή.

Σε ποιους ακριβώς "μπελάδες" αναφέρεσαι ;

Η αύξηση του μεγέθους του εγκέφαλου, οδήγησε το ζώο / ανθρωπο σταδιακά, στην απόκτηση συνειδητού, που μαζί με τις υποσυνείδητες (ενστικτώδεις) συμπεριφορές οδήγησε σε αυτό που τώρα ονομάζουμε συνείδηση.
Το συνειδητό δεν δημιουργείται αυτόματα αλά σταδιακά, σε αναλογία με την πρόοδο της εξέλιξης του εγκεφάλου του ανθρώπου.
Το συνειδητό διαμορφώνεται με την γνώση που προέρχεται από την εμπειρία και την δοκιμή καταστάσεων και επιλογών, και την κρίση ως προς το προκύπτον αποτέλεσμα, και αυτό (το αποτέλεσμα) αν είναι καλό και ωφέλιμο για την ομάδα / κοινωνία όπως αυτή διαμορφώνεται, γιατί η ανάγκη επιβίωσης οδήγησε τον άνθρωπο σε οργανωμένους πληθυσμούς / κοινωνίες ανθρώπων
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που αποκτά συνείδηση της ύπαρξης του.
Σιγά σιγά το συνειδητό έρχεται σε δυσαρμονία / αντίθεση με το υποσυνείδητο (ένστικτο)
Παράδειγμα. Το συνειδητό οδηγεί τον άνθρωπο στην αναγνώριση των μελών της οικογένειας, που το διαφοροποιεί με την ένια των μελών της ομάδας.
Σαν θηλαστικό έχει καταγραμμένη και ορισμένη γονιδιακά συμπεριφορά.
Η συμπεριφορά αυτή είναι η σοφή της φυσική επιλογή, και ορίζει πως κάθε είδος (κάθε θηλαστικό) οφείλει να αναπαράγεται με συγκεκριμένο τρόπο, που ορίζεται γονιδιακά και καθορίζει και οδηγεί στην διατήρηση των καλυτέρων δυνατών και υγιών χαρακτηριστικών του είδους.
Με βάση αυτό τον γονιδιακό προγραμματισμό κάθε είδος οδηγείται σε μια φυσική επιλογή, που συνοπτικά περιγράφεται και ορίζει συμπεριφορές διαφορετικές για το θηλυκό, και διαφορετική για το αρσενικό.
Κάθε θηλυκό μπορεί να συμμετέχει στην αναπαραγωγή, επιλέγοντας ή υποκύπτοντας στο δυνατότερο και υγιέστερο αρσενικό.
Κάθε αρσενικό για να συμμετέχει στην αναπαραγωγή, θα πρέπει να αποδείξει πως έχει τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς και δυνατού ατόμου. Και η απόδειξη αυτή αναδεικνύεται στην πράξη με μάχη με το / τα κυρίαρχο /α αρσενικά.

Σε όλα τα θηλαστικά ο προγραμματισμός αυτός λειτουργεί ομαλά και προς όφελος του είδους.

Στον άνθρωπο δημιουργείται πρόβλημα, γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που αναγνωρίζει όπως είπα την οικογένεια του και σαν ενήλικος και σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Η μάννα, παράδειγμα, αναγνωρίζει τον γιο της εφόρου ζωής.
Το ένστικτο της μητρότητας (και αυτό βασικό) συγκρούεται με το ένστικτο της αναπαραγωγής.
Το νεαρό αρσενικό αναγνωρίζει τον πατέρα του (αυτόν τουλάχιστό που του υποδειχτεί) σε όλη του την ζωή, και το βασικό ένστικτο (ο βιολογικός προγραμματισμός του) τον οδηγεί σε διαρκή αντιπαλότητα.

Η επίκτητη γνώση της ύπαρξης του, δηλαδή το συνειδητό, τον οδηγεί τον ανθρώπου σε διαρκεί σύγκρουση με το «πρόγραμμά» του – το ασυνείδητο-, έτσι το ζώο άνθρωπος περνά σιγά σιγά σε μια συμπλεγματική υπόσταση, γίνεται δηλαδή το πρώτο και μοναδικό ζώο που αποκτά συμπλεγματική ψυχολογία.
Η συνεχής και αέναη αυτή σύγκρουση, δίνει την εικόνα στον άνθρωπο, πως υπάρχουν μέσα του δύο διαφορετικές τάσεις , τις ονομάζει ο «καλός» εαυτός (το συνειδητό) και ο «κακός» εαυτός (ασυνείδητο)
Πολλές φορές περιγράφει τον «κακό εαυτό» και σαν διαβολικό, που θα πρέπει να τιθασεύσει.

Προσπάθησα να κάνω μια συνοπτική αναφορά σε έναν «μπελά» , υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, που για να μην πλατύνουμε πολύ την κουβέντα, δεν αναφέρω προς το παρόν.

Στα συμπεράσματά μου αυτά , οδηγήθηκα μετά από μακρά μελέτη της συμπεριφοράς θηλαστικών που έχουν επιλέξει να ζουν σε οργανωμένες ομάδες, όπως τα περσότερα πρωτεύοντα, και τους λύκους, τα άγρια σκυλιά της Αφρικής, και από τις γάτες, το λεοντάρι.

Θα χρειαζόταν πολύς χρόνος και σελίδες να αναπτύξω εκτενέστερα τα συμπεράσματα αυτής της έρευνάς μου που βασίζεται στη συγκριτική κοινωνική συμπεριφορά και οργάνωση των ζώων που ανέφερα, καθώς και την ψυχολογική ανάλυση της κοινωνική συμπεριφοράς των πρωτόγονων και απομονωμένων φιλών , με την σε βάθος εξέταση και ανάλυση για την προέλευση των «Ταμπού»

Προσπάθησα να έγινα κατανοητός, ως εδώ.
Οι «μπελάδες» αυτοί μπορεί να έχουν μελλοντικές απρόβλεπτες εξελίξεις, στο είδος «άνθρωπος»
Πρόκειται για μια δική μου θεωρία, που δεν υπάρχει διατυπωμένη έως τώρα έστω και σαν σκέψη – από όσα τουλάχιστον εγώ γνωρίζω -

04/09/2011, 10:17:50
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:

Ζιπ όλο παρεξηγεις! Σε μια όριτσα είμαι Καλαμαριά, Ένα καφεδάκι...γραψε αν έρθεις μπαρ η καφέ να Βρεθούμε.

Κηφεα αν μπορείς και ΕΣΥ χαρα μου.

Κάθομαι μόνο μια ώρα. Και φυσικά κερναω..

ΠΛΑΤΩΝΑ, σ' ευχαριστώ για την πρόσκλησή σου, την οποία με χαρά θα αποδεχόμουνα αν μπορούσα. Δυστυχώς όμως, "τοπογραφικοί" κυρίως λόγοι δεν μου το επιτρέπουν. Βλέπεις μένω στο Βόλο .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

04/09/2011, 10:24:21
Κηφευς,

δείξε μου σε παρακαλώ που ακριβώς απαντάς στην ερώτηση που σου κάνω γιατί χρησιμοποιείς μια γνώση που δεν γνωρίζεις την προέλευσή της ενώ θεωρείς την προέλευσή της ... μυστήριο.

Όχι φίλε. Δεν απαντάς πουθενά. Απλά, αντιγράφεις την θεωρία της "Ανθρωπικής Αρχής". Σου λέω λοιπόν : Αν εγώ διαβάσω αυτή την θεωρία, δεν θα αποκτήσω μια γνώση ; Θα αποκτήσω. Ποιος είναι αυτός που μου την παρέδωσε αυτή την γνώση ; Το μυστήριο ;

Αλλά ακόμη κι αν δεχθώ πως η προέλευση της γνώσης που μόλις απέκτησα διαβάζοντας μια ακόμη θεωρία είναι μυστήριο, δεν την ξέρω από που την απέκτησα δηλ. πως μπορώ εγώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την γνώση ; Πως θα ξέρω ότι είναι π.χ σωστή για να την χρησιμοποιήσω ;

quote:
Κηφευς

Μην συνεχίζεις την στείρα αυτή αντιπαράθεση μαζί μου, γιατί μπορώ να συνεχίσω για όσο χρόνο εσύ θα ήθελες.

Κανένα πρόβλημα, έχω κι εγώ χρόνο σήμερα. Όσο θες ...

quote:
Κηφευς

Θα σταματήσω να απαντώ στα μηνύματά σου όποτε εγώ το αποφασίσω.

Αγαπητέ μου, δεν είσαι σε θέση να αποφασίζεις για τίποτε.

04/09/2011, 11:38:55
gianipseftis,

Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι ως "μπελάς" [ που να σου πω και την αλήθεια δηλ. δεν το πολυ - κατάλαβα ], δεν συμβαίνει φίλε μου σε όλους τους ανθρώπους.

Π.χ λες :

quote:
gianipseftis

Η επίκτητη γνώση της ύπαρξης του, δηλαδή το συνειδητό, τον οδηγεί τον ανθρώπου σε διαρκεί σύγκρουση με το «πρόγραμμά» του – το ασυνείδητο-, έτσι το ζώο άνθρωπος περνά σιγά σιγά σε μια συμπλεγματική υπόσταση, γίνεται δηλαδή το πρώτο και μοναδικό ζώο που αποκτά συμπλεγματική ψυχολογία.

Η συνεχής και αέναη αυτή σύγκρουση, δίνει την εικόνα στον άνθρωπο, πως υπάρχουν μέσα του δύο διαφορετικές τάσεις , τις ονομάζει ο «καλός» εαυτός (το συνειδητό) και ο «κακός» εαυτός (ασυνείδητο)
Πολλές φορές περιγράφει τον «κακό εαυτό» και σαν διαβολικό, που θα πρέπει να τιθασεύσει.

Κατ' αρχήν, τι είναι για σένα αυτό το "συνειδητό" ; Είναι μόνο η επίκτητη γνώση της ύπαρξής μας ;