- ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ,,, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
.. επι του εργου τωρα οποιος θελει βανει ενα χερακι ...
...εμποριο αποβλητων λοιπον ...ο ευρωπαικος νοτος και οι τριτοκοσμικες χωρες ειναι απολυτοι προορισμοι χιλιαδων τονων αποβλητων που παραγουν ετησιως οι χωρες του βορρα ...και γενικα αυτες που λεμε δυτικος κοσμος ..χμμμ ...βεβαια καποια αποβλητα ειναι οικονομικα εκμεταλλευσιμα κι ανταλλασσονται αναμεσα στις αναπτυγμενες χωρες τα συνολικα ομως καταλοιπα τα αχρηστα θαβονται η ριπτονται στο Νοτο ,,,
...οι οικονομικα καταρακωμενες χωρες του Νοτου πιθανα να συναπτουν τετοια απεχθη και οικολογικα εγκληματικα συμβολαια με τον χρηματοδοτη τους Βορρα ....
ας διαβασουμε...
http://demi-zouzounews.blogspot.gr/2012/11/blog-post_999.html
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012
Αυξάνεται η διακίνηση επικίνδυνων απόβλητων στην Ε.Ε.!!!
Όλο και περισσότερα απορρίμματα, περιλαμβανομένων επικίνδυνων αποβλήτων, μεταφέρονται εντός και εκτός των συνόρων των 27 κρατών της ΕΕ για ανακύκλωση ή ταφή, αποκαλύπτεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας (ΕΕΑ) που δημοσιεύεται σήμερα.
Οι εξαγωγές απορριμμάτων από σίδηρο και χάλυβα, χαλκό, αλουμίνιο και νικέλιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν διπλασιασθεί στην περίοδο 1999-2011, προστίθεται στην έρευνα. Η αξία των απορριμμάτων σιδήρου και χάλυβα, μόνον το 2011, εκτιμήθηκε σε 18 δισεκ. ευρώ.
«Η εμπορική ανταλλαγή ακίνδυνων απορριμμάτων μπορεί να θεωρηθεί ευρύτερα ως κάτι θετικό, καθώς τα υλικά αυτά μεταφέρονται σε σημεία όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα», υπογραμμίζει η Τζάκλιν Μακ Γκλέιντ, επικεφαλής της Υπηρεσίας που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.
Η ΕΕΑ προτείνει μέτρα για τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, προκειμένου να διατηρηθούν οι λιγοστοί πόροι και να μειωθούν οι δαπάνες στην έκθεσή της με τίτλο «Κινήσεις απορριμμάτων διαμέσου των εξωτερικών και εσωτερικών συνόρων της ΕΕ».
Αυξημένο είναι επίσης και το εμπόριο υποπροϊόντων ξύλου. Οι εισαγωγές τέτοιων απορριμμάτων στην ΕΕ έχει ξεπεράσει τις εξαγωγές από το 2003, λόγω της ζήτησης από την βιομηχανία ξυλοπινάκων και παραγωγής ενέργειας, υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Η κίνηση επικίνδυνων αποβλήτων στην ΕΕ--εκεί όπου δεν παρεμποδίζεται από άλλα μέλη της Ένωσης--εκτιμάται πως έχει σχεδόν τριπλασιασθεί στους 8,9 εκατ. τόνους μεταξύ των ετών 2001 και 2009.
Στην Ένωση είχαν παραχθεί 74 εκατ. τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων το 2009. Στα απόβλητα αυτά περιλαμβάνεται «ιπτάμενη τέφρα από καυστήρες, μολυσμένο έδαφος, μπαταρίες μολύβδου, ορυκτέλαια και άλλα χημικά».
Η Γερμανία ιεραρχήθηκε το 2009 ως η μεγαλύτερη εισαγωγέας, ενώ η γειτονική Ολλανδία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας.
Στην έκθεση εκτιμάται ακόμη πως τουλάχιστον 250.000 τόνοι χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών προϊόντων μεταφέρονται κάθε χρόνο από την ΕΕ προς τη Δυτική Αφρική και την Ασία. Οι χώρες υποδοχής συχνά διαθέτουν ανεπαρκή νομοθεσία, ή άλλους κανονισμούς για την προστασία των εργατών που θα χειρίζονται αυτά τα απόβλητα.
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 19/12/2013 22:45:31
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 19/12/2013 22:49:02
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν .. η φλυαρία και το "εγώ" απ την άλλη όχι... 30 χρόνια είναι πολλά και πιθανόν πήγαν χαμένα για να μην το έμαθες ακόμα αυτό. Πείτε αυτά που θέλετε να πείτε χωρίς πολλά λόγια, σύντομα και περιεκτικά, χωρίς φανφάρες, χωρίς ωραιοποιημένα λόγια και δήθεν βαθυστόχαστες έννοιες και κυρίως χωρίς εγώ... πιθανόν έτσι τα λεγόμενα να αποκτήσουν πραγματικά ενδιαφέρον.
Όσον αφορά τα απόβλητα για να γυρίσω στο θέμα, είναι ένα θέμα υπαρκτό. Δυστυχώς όπου υπάρχει φτώχεια όπως την εννοεί το σημερινό σύστημα μας θα υπάρχει και η εκμετάλλευση απ τον δυνατότερο. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους συνωμοσία.. είναι απλά ο καπιταλισμός σε μια ακόμα μορφή του.
quote:
Χωρίς να έχω σκοπό να επεκταθώ άλλο εκτός θέματος απλά μιας και μιλήσαμε για φιλόσοφους, εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως κανείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φιλόσοφος δεν αυτοπροσδιορίστηκε σαν τέτοιος.. επίσης κανείς πραγματικός φιλόσοφος δεν ένοιωσε την ανάγκη να δείξει στους απέναντι του είτε την ανωτερότητα του είτε να κάνει μια λεγόμενη "φιγούρα" για το τι πέρασε, τι θυσίασε κτλ κτλ...
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν .. η φλυαρία και το "εγώ" απ την άλλη όχι... 30 χρόνια είναι πολλά και πιθανόν πήγαν χαμένα για να μην το έμαθες ακόμα αυτό. Πείτε αυτά που θέλετε να πείτε χωρίς πολλά λόγια, σύντομα και περιεκτικά, χωρίς φανφάρες, χωρίς ωραιοποιημένα λόγια και δήθεν βαθυστόχαστες έννοιες και κυρίως χωρίς εγώ... πιθανόν έτσι τα λεγόμενα να αποκτήσουν πραγματικά ενδιαφέρον.Όσον αφορά τα απόβλητα για να γυρίσω στο θέμα, είναι ένα θέμα υπαρκτό. Δυστυχώς όπου υπάρχει φτώχεια όπως την εννοεί το σημερινό σύστημα μας θα υπάρχει και η εκμετάλλευση απ τον δυνατότερο. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους συνωμοσία.. είναι απλά ο καπιταλισμός σε μια ακόμα μορφή του.
..τι δικαιωμα να αυτοπρσδιοριζομαστε ενωπιον των αλλων εινα θεμελιωδες .. κι ολοι το εχουμε ποσο μαλλο οι φιλοσοφημενοι ανθρωποι αυτοι που γενικα δεν κανουν τιποτε αλλα παρα να προσδιοριζουν ταπαντ φυρω τους μκιαμεσα τους ...
δεν βγηκα δ ακι στα ΜΜΕ να αυτοπροσιοριστω και να αρπυσιαστω ως φιλοσσφος μ΄λωνατ γιακαποιες πλευρε ςτης ζωης μου .. αλλα το εκνα μεσα σε μια μικρη ινετρεντικη γωνια εδω μεσα ...
περισσοτερο για να υπερασπιστω τον εαυτο μουαπενατι σεδικους προσδιορισμους οτι ψαχνω για <<ακολουθους και πιστους >>..
.. αυτοπρσδιοριστηκα λοιπον και ξεκαθαρησα και θα συνεχιζω να το κανω οτι η επιθυμια η βαθια μου ειναι να βγω απο την κατατσαση αυτη της μοναχικης δρασης η αδρανειας κοινωνικης βρισκοντα καταλληλοςυ συντρφους ....
η ατομικη στρατευση δε θα ωριμασει ποτε αν δεν εκφαστει μεσα απο συλλογικες προσπαθειες
...συντροφους ψαχνω για ομαδικη δραση κι οχι υποτακτικους για να το παιξω μεντορας καθως αυτο νιωθω οτι θα με αλλοτριωνει βαθια ...
ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ...χοιροστασιο αληθινο που ωστοσο μεσα του γραφουν ενα σωρο χαμενες ψυχες που ψαχνουν την ακρη ...
..και αποδειξη του τι ψαχνω ..ειναι η κριτικη που ασκησα στο μοναδικο εμφανως φιλικα προσκειμενο Χριστο ,,, για καποιες εκφρασεις του που δεν μου αρεσαν...ρισκαροντας ετσι να μου θυμωσει και να ψυχρανθει μαζι μου...
...εδω κολλαει αυτο που που ειπε ο Νιτσε...ενας αλλος μοναχικος κορακας ..με καημο που τον ελωνε σαν το κερακι και που τον ετρωγε σαν σαρακι οτι δε εχει συντροφους αληθινους ...σε αυτη την ατομικη του στρατευση .. εκεινος τοτε χρεισιμοποιουσε τις ταχυδρομικες επιστολες για να προσκαλει του φιλους αλλα κανεις δεν μπορουσε να ακολουθησει ..ποσες επιστολες δεν βρεθηκαν στο κενο!! ...χωρις απαντηση ...και σε ποσες αλλες δεν εισεπραται παρα την απογοητευση κι απαξιωση, μαζι με συστασεις οτι πρεπει να τον κοιταξει γιατρος ...
ας τον ακουσουμε να μας μιλαει ...
<<ο ανθρωπος της γνωσης θα πρεπει ακομη και στους ιδιους στους φιλους να μπορει να εναντιωθει αν χρειαστει ,,,η να μπορει να αναγνωριζει το δικιο εκεινων που ειναι υποτιθεμενοι εχθροι του
..........κοιμουνται ακομη οι Ανωτεροι Ανθρωποι ..αχ κοιμουνται ενω εγω εχω ξυπνησει..αρα αυτοι δεν ειναι οι σωστοι για μενα συντροφοι...δεν ηταν για αυτους που περιμενα στην Σπηλια μου .....αχ θελω να γυρισω στην Δουλεια μου στην Μερα μου .. αλλα αυτοι δε καταλαβαινουν ποια ειναι τα σημαδια του Πρωινου μου .. το βημα μου δεν ειναι για αυτους εγερτηριο καλεσμα ...>>
( Ετσι μιλησε ο Ζαρατουστρα )
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 09:43:33
Αν έχουμε δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ΈΝΑΝΤΙ των άλλων (έχει σημασία το έναντι), τότε και εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ο αρχηγός σας και ο βασιλιάς σας και φυσικά ανώτερος σας πνευματικά.. με δέχεσαι? Αν όχι θα αρχίσω τα κατεβατά να σας λέω γιατί πρέπει να είμαι βασιλιάς.
Αν θες να αυτοπροσδιορίζεσαι στο μυαλό σου μπορείς ελεύθερα να το κάνεις.. και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου κάποια πράγματα μέσα στο μυαλό μου ίσως (η ματαιοδοξία είναι ένα ανθρώπινο ελάττωμα που προσπαθώ με σθένος να εξαλείψω αλλά όχι πάντα με επιτυχία) αλλά έξω απ αυτό αφήνω τους άλλους να κρίνουν ή έστω δεν με νοιάζει η κρίση τους αν το θες και έτσι (και αυτό μια τίμια στάση είναι). Αν όμως σε νοιάζει η γνώμη των άλλων (δεν θα σε ένοιαζε αν δεν επέμενες) και θες να αυτοπροσδιορίζεσαι δημόσια έναντι των άλλων (και ένα φορουμ είναι δημόσιο) τότε δεν έχουν καμιά υποχρέωση οι απέναντι να σε δεχθούν σαν αυτό που αυτοπροσδιορίζεσαι ακόμα και αν προσπαθείς να τους πείσεις με κατεβατά. Ο φιλόσοφος προσδιορίζεται απ το έργο που κάνει και αφήνει όχι επειδή λέει ότι είναι. Αν αυτό δεν το καταλάβετε μερικοί όσα κατεβατά ακόμα και να γράψετε με copy paste άλλων δεν θα έχει καμία μα καμία σημασία.
Υ.Γ. Πρόσεχε.. γιατί ο κόρακας αρέσκεται να τρέφεται απ τα πτώματα των άλλων σε αποσύνθεση σαν παράσιτο. Επίσης ο κόρακας ΔΕΝ είναι μοναχικός αλλά βρίσκει ένα ταίρι με το οποίο μένει μαζί του μέχρι θανάτου. Είσαι σίγουρη ότι είναι φρόνιμο να παρομοιάζεις τον εαυτό σου με δαύτον?...
Υ.Γ2 Μια μικρή συμβουλή απο έναν όχι κάτι ιδιαίτερο άνθρωπο όπως εγώ (οπότε αν δεν θες την προσπερνάς) που ούτε κάτι έχει αφήσει πίσω του ούτε και πιθανόν θα αφήσει.
Μην μπαίνεις στην παγίδα να ανταπαντάς στους άλλους για το τι είσαι και τι δεν είσαι. Αυτά είναι δικά σου θέματα και δεν χρειάζεται να τα μοιράζεσαι με εμάς, ούτε να απολογείσαι, ούτε να πείσεις κάποιον αλλά ούτε και να του επιβληθείς σε κάτι ούτε να τον φέρεις στα νερά σου. Αν θες πραγματικά να αφήσεις έργο πίσω σου μιας και συγκρίνεις ασυναίσθητα τον εαυτό σου με τον Νίτσε, ξεχνώντας ότι δεν τον θεωρούμε ότι τον θεωρούμε επειδή το είπε αλλά επειδή κάτι άφησε, βγες απ την παγίδα που σε βάζω ακόμα και εγώ και πέφτεις με ευκολία και συνέχισε αυτό που ξεκίνησες να κάνεις εδώ και καιρό γράφοντας αυτά που έχεις στο μυαλό σου, πράγματα για τα οποία συμφωνώ δεν συμφωνώ, δεν σχολίασα αρνητικά ποτέ στα τόσα θέματα παρά μόνο όταν άρχισε να ξεφεύγει απ την έννοια της "έρευνας" και του "έργου" σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω να μην συνεχίσεις να πέφτεις σε αυτή την παγίδα της κόντρας και της αυτοεπιβεβαίωσης και από δω και πέρα να γράφεις ότι θες να πεις, να συζητάς μόνο με όσους πραγματικά θες χωρίς να πέφτεις σε παγίδες που πιθανόν επιβεβαιώνουν τους άλλους. Το μόνο που καταφέρνουμε αλλιώς είναι να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο που στο τέλος σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχει μόνο να σιωπήσουμε και να χαθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε
....ευχαριστω για τις συμβουλες Γκραβεν αλλα πιστεψε με δε τις χρειαζομαι .. εχω απολυτο αυτελεγχο ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο εργο μου ..και στην αξια των λεγομενων μου ,,τα θεματα που ΑΝΟΙΓΩ ειναι κοσμοιστορικης σημασιας,, κι οπως ολα τα κοσμοιστορικα πραγματα θελουν χρονο για να αναγνωριστει η αξια τους ..οσο για τον Νιτσε μη ξεχναμε ποσο εγκατελλειμενος και περιφρονημενος απο ολους ηταν .. ...μη κοιτατε τωρα που ολοι τον αγκαλιαζουν σαν στοχαστη διασημοποιημενο απο το συστημα τον ανεχεται ( ενα; εκδοτης του μαλιστα ειχε πει οτι δε μπορει να εκδοσει κατι που δε ενδιαφερςι κανενα ...εργο ενος ασημαντου συνταξιουχου καθηγητη φιλολογιας )..ο φιλοσοφος αυτος που ψυχικα καταρρευσε εξαιτιας αυτης της εγκαταλειψης .και καθε ομοιος του ειναι η αποδειξη οτι ολα τα μεγαλα πραγματα και οι μεγαλοι στοχαστες αναγνωριζονται σχεδον παντα μετα θανατον ..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΤΑΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΡΥΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΦΟΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗΣ
!!
..αν λοιπον κατι σπουδαιο εχουν τα λογια μου και οι αλλεπαλληλες κλησεις μου για κοινη δραση ,, αυτο βεβεια δε περιμενω να μου το αναγνωρισει ενας χρηστης του ιντερνετ που θεωρει με επιδεικτικη ταπεινοφροσυνη τον εαυτο του ""ενα τιποτε"" ..
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ???,, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΔειΚΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΤΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΡΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΘΟΡΘΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ..ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ !!!
...μακρυα απο τους επιδεικτικα λοιπον ταπεινους ειναι οι χειροτεροι εγωιστες θα ελεγε ο Νιτσε ...
και θα συμπληρωνε
<<,,, δεν ειμαι αρκετα φτωχος για να δινω ελεημοσυνες σε αυτους ,, ειμαι τοσο πλουσιος που ντρεπομαι για αυτα τα πλουτη μου ... >> και βεβαια οταν τοτε τον διαβαζαν καποιο <<φιλοι>> του συνιστουσαν μετροπρεπεια και ταπεινοφροσυνη ( αααα να καλη ωρα σαν εσενα γκραβεν ) κι αλλοι φιλοι του ¨¨τιποτενιοι"" κι αυτοι φιλικα παντα του συνιστουσαν να παει σε ειδικο γιατρο ...χμμμ ,, αυτοι οι συνετοι <<φιλοι>> ομως εξαφανιστηκαν απο τη ιστορια ..
...αλλα το πνευμα του μεγαλοφρονα ερημιτη κι η δικη του προσωπικοτητα συνεχιζει να ζει 100 τοσα χρονια ακομη ζωντανη αναμεσα μας ..
αυτη ειναι η διαφορα αναμεσα στους τιποτενιους διανοουμενους του επιδεικτικα ταπεινους και στους ερημιτε φιλοσοφους τους
μεγαλοφρονες που οι συνετοι πνευματικοι ανθρωποι της εποχης τους τους βλεποουν παραφρονες υπερβολικους κα ακραιους ..
ΟΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΙΑ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΤΙΚΗ ...ΑΝ ΠΑΛΙ ΜAΣ ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ,, ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ...
ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚAI ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ...
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ...ΟΠΩΣ ΚAI ΒΕΒAΙΑ ΚΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΤΙΚΗ ..ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΟΑΛ ΑΥΤΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚAI ΔΟΝΤΙΑ ..ΑΛΙΜΟΝΟ ...
ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΚAI ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΤΟΣΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !!!!!
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ,, ΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ...
,,,
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 15:19:06
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 15:39:16
Δεν δίνω τόση σημασία σε ύβρεις έχω φάει ήδη αρκετές και εδώ μέσα αλλά και εκτός.
Ίσως και ο Νίτσε που τόσο θαυμάζεις να τους έβριζε όλους όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του συνεπικουρούμενος ΔΉΘΕΝ από κάποια κουβέντα που είπε ο απέναντι βολικά.. από ένα υποκοριστικό του ενός που βολικά το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ολόκληρο θέμα όταν όλως τυχαίως κάποιος μίλησε για κολακείες ακριβώς πριν, από ένα "δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο" υπό την έννοια δεν έχω αφήσει κάποιο έργο που ξαφνικά έγινε "τιποτένιο" στο μυαλό του "φιλόσοφου" ώστε να δικαιολογηθεί μια επίθεση δήθεν προς έναν επιτηδευμένο ταπεινόφρων.. έτσι απλά για να πιαστεί και να χει κάποια όμορφη εξυπνάδα να πει, ποιος ξέρει. Δεν νομίζω όμως ότι το έκανε αυτό. Αν κάποιος το κάνει και έχει αυτή την τακτική δεν ξέρω κατά πόσο έχει το δικαίωμα να λέγεται φιλόσοφος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και το αφήνω στην κρίση όσων κρίνουν στο μέλλον όπως λες.
Προφανώς κρίνοντας απ την σπασμωδική επίθεση σου καταλαβαίνω πως δεν κατάλαβες καν το νόημα της συμβουλής μου και επίσης πως χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου (κάτι που φαίνεται και απ τον τρόπο γραφής σου που φαίνεται ότι έγινε με νεύρα αφού ούτε μια φράση δεν έβγαζε εύκολα συντακτικό νόημα) με αποτέλεσμα να κοσμείς με επίθετα τον απέναντι σου ακόμα και όταν αυτός δεν έχει κάνει το ίδιο.
Ίσως πριν απορήσεις γιατί άνθρωποι που θεωρούσες φίλοι σε "έβρισαν" δημόσια όπως είχες πει σε προηγούμενο post σου, θα πρέπει να σκεφτείς τι ακριβώς τους είπες εσύ πριν.
Αν έχεις αυτοέλεγχο και ξέρεις τι θες τότε σύμφωνα με αυτό που και εγώ σου είπα δεν έπρεπε να μου απαντήσεις καν αλλά να με αγνοήσεις αντί να με "στολίσεις". Δεν δείχνεις σε καμιά περίπτωση να έχεις αυτοέλεγχο στο οτιδήποτε αλλά ούτε και εμπιστοσύνη όπως λες.
Να σαι καλά όπως και να χει και εύχομαι μεγαλύτερη σοφία μέσα στο μπερδεμένο σου κεφάλι..
Υ.Γ. Αν θέλει ένας admin ας καθαρίσει τα άσχετα μηνύματα όπως και τα τελευταία δικά μου ώστε να την αφήσουμε να συνεχίσει όπως αυτή θεωρεί σωστό. Στο κάτω κάτω δικό της θέμα είναι ας μην το χαλάμε άλλο..
Edited by - Craven on 20/12/2013 15:07:08
...οσο για το τιποτενιος ..χμ εσυ αυτοπροσδιοριστικες ως ενα ""τιποτε"" ..χαχαα!!!εγω απλα το σχολιασα ....
χα!
αυτο το νοημα βγαζω απο τα λογια τουτα ..ο ανθρωπος που δεν αφηνει τιποτε πισω του ειναι ενας τιποτενιος !!!
quote:
Μια μικρή συμβουλή απο έναν όχι κάτι ιδιαίτερο άνθρωπο όπως εγώ (οπότε αν δεν θες την προσπερνάς) που ούτε κάτι έχει αφήσει πίσω του ούτε και πιθανόν θα αφήσει.
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ.........
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 15:23:29
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 15:24:52
Ίσως να θέλω να κερδίσω λίγη απ την δόξα ή να σε εντυπωσιάσω να σε πιάσω γκόμενα ή σε φοβάμαι γιατί είσαι πνευματικά ανώτερη και νοιώθω να απειλούμαι ή είμαι περίεργος κλειστόμυαλος και δεν γουστάρω τίποτα εκτός λογικής (όπως έχει φανεί και απ τα γραφόμενα μου σε αυτό το forum άλλωστε) ή βγάζω τα κόμπλεξ μου της μίζερης ζωής μου στην οθόνη ή θέλω να φανώ μάγκας στους άλλους επίσης χρήστες που επίσης δεν γνωρίζω και πιθανόν να μην γνωρίσω ποτέ ή ίσως είμαι και ένας διανοούμενος που μου αρέσει να σπάω πλάκα σε τέτοια forum δοκιμάζοντας τις αντοχές του απέναντι που θεωρώ απλά κατώτερο μου. Ίσως πάλι είπα μια φράση και βόλεψε τον απέναντι για να προσπεράσει οτιδήποτε άλλο.
(hint... προπαγάνδα: είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς)
Ποιος ξέρει :)
Άντε αν και είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις μια λέξη να πιαστείς σε αυτό το μήνυμα, ας το λήξουμε εδώ λοιπόν αφού δεν έχουν νόημα για εσένα όσα είπα γιατί κατάντησε και κουραστικό στην τελική και βαριέμαι τις διαμάχες πολύ και όχι τίποτε άλλο αλλά με πιάνει και εμένα λογοδιάρροια ώρες ώρες όπως τώρα και δεν μου αρέσει.. πάω να συνεχίσω ότι τιποτένιο κάνω και αν και είμαι κακός θα συνεχίσω να διαβάζω αυτά που γράφεις όσο μπορώ.
Over and out από εμένα.
....εεε ?????? μα εγω τιποτε απο αυτα δεν σκεφτηκα για σενα...τι συνειρμοι ειναι αυτοι !!!...γιατι προβαλεις τον εαυτο σου στους αλλους ????
...καλα λοιπον γυρνα στην μιζερη ζωη σου που οπως λες και συ που τιποτε δεν θα δημιουργησει για να αφησει πισω της να βρουν οι αλλοι ..
τουλαχιστον, εισαι παντρεμενος ??αν ναι τοτε θα αφησεις κατι πισω σου ...τα παιδια σου ισως ...αν οχι παντρεψου και κανε παιδια ... να μεγαλωνεις παιδια ειναι μια δημιουργια ..αν βεβαια εισαι ψαγμενος κι ανυποτακτος στο συστημα ... αν δε εισαι τοτε το να κανεις παιδια ειναι απλα μια βαρυα υποχρεωση κοινωνικη που λαθροκαλυπτει μονο την ψυχικη μας ανασφαλεια και καταντα ρουτινα ..
..ξαναλεω εγω τιποτε δε σκεφτηκα υποτιμητικο για σενα ...ισα ισα σε ευχαριστησα για τις συμβουλες ...εσυ προσδιορισες τον εαυτο σου ως
οχι κατι ιδιαιτερο που δεν θα αφησει τιποτε πισω του !!!!!χμμμ!!!
...χρειαζεσαι ψυχαναλυση .. προσφερομαι αν θες ...γραψε μου στο εμαιλ μου!!!
==========
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 20/12/2013 19:43:01
quote:
Χωρίς να έχω σκοπό να επεκταθώ άλλο εκτός θέματος απλά μιας και μιλήσαμε για φιλόσοφους, εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως κανείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φιλόσοφος δεν αυτοπροσδιορίστηκε σαν τέτοιος.. επίσης κανείς πραγματικός φιλόσοφος δεν ένοιωσε την ανάγκη να δείξει στους απέναντι του είτε την ανωτερότητα του είτε να κάνει μια λεγόμενη "φιγούρα" για το τι πέρασε, τι θυσίασε κτλ κτλ...
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν .. η φλυαρία και το "εγώ" απ την άλλη όχι... 30 χρόνια είναι πολλά και πιθανόν πήγαν χαμένα για να μην το έμαθες ακόμα αυτό. Πείτε αυτά που θέλετε να πείτε χωρίς πολλά λόγια, σύντομα και περιεκτικά, χωρίς φανφάρες, χωρίς ωραιοποιημένα λόγια και δήθεν βαθυστόχαστες έννοιες και κυρίως χωρίς εγώ... πιθανόν έτσι τα λεγόμενα να αποκτήσουν πραγματικά ενδιαφέρον.
Όσον αφορά τα απόβλητα για να γυρίσω στο θέμα, είναι ένα θέμα υπαρκτό. Δυστυχώς όπου υπάρχει φτώχεια όπως την εννοεί το σημερινό σύστημα μας θα υπάρχει και η εκμετάλλευση απ τον δυνατότερο. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους συνωμοσία.. είναι απλά ο καπιταλισμός σε μια ακόμα μορφή του
Λοιπον φιλη μου ΜΥΘΗΡΑ οταν χθες ειπα οτι μου ηρθε μια ιδεα να ανοιξω ενα θεμα σχετικα με ''το να μαθουμε να παιρνουμε τον χρονο μας'' η ....''να ειμαστε ο εαυτος μας '' αυτο ακριβως ενοουσα !!!!
Δηλαδη να αναπτυξουμε την ικανοτητα , να μπορουμε να αξιολογουμε το περιβαλον μας και στην συγκεκριμενη περιπτωση , γνωμικα οπως το παραπανω απο τα οποια η κοινωνια και γενικοτερα το περιβαλον μας βριθει
Και μαλιστα μας τα πλασαρουν ειτε τα θελουμε ειτε οχι ,και παντα βεβαια ,οχι με τις καλυτερες προθεσεις !!
Δες ας πουμε ποσα δεδομενα εβαλε ο φιλος παραπανω, για να ''αποκτησει'' κανεις το'' δικαιωμα'' να ονομαζει τον εαυτο του ''φιλοσοφο'' και αρα να ενεργοποιει παρομοιες δονησεις ,για να αυτοπροστατευεται εναντι παρομοιων γνωμικων !!!!
quote:
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ???,, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΔειΚΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΤΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΡΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΘΟΡΘΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ..ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ !!!...μακρυα απο τους επιδεικτικα λοιπον ταπεινους ειναι οι χειροτεροι εγωιστες θα ελεγε ο Νιτσε ...
Ετσι !!!Αλλα και παλι ομως ολοι μας μπορουμε να πεσουμε σε αυτην την παγιδα!!!!
η αντιμετώπιση τύπων σαν την ΜΥΘΗΡΑ, χρειάζεται Νικομάχειον τακτική και αντοχή.![]()
![]()
![]()
![]()
Αλήθεια, η ευρυζωνική σου σύνδεση με το...υπερπέραν, είναι σε λειτουργία?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
η αντιμετώπιση τύπων σαν την ΜΥΘΗΡΑ, χρειάζεται Νικομάχειον τακτική και αντοχή.Αλήθεια, η ευρυζωνική σου σύνδεση με το...υπερπέραν, είναι σε λειτουργία?
Την ευρυζωνική σύνδεση δεν την έχω αναβαθμίσει ακόμα.. για την ώρα μπορεί να συνδεθεί μέχρι Κάϊρο, αλλά και εκεί καλά είναι για την ώρα... λίγο πιο κάτω στις πυραμίδες να φτάσω και φύγαμε για Ωρίωνα ;)
Για τις άλλες συνδέσεις που μάλλον εννοείς.. έχω συνδέσει τόσα εκεί 36 χρόνια τώρα που πραγματικά δεν χωράνε τίποτε άλλο πλέον.
Edited by - Craven on 21/12/2013 00:47:04
για μένα αλλα θα σας μελετάω μέχρι να μάθω τις έννοιες αυτές.
quote:
Κ γκραβεν, τι ειναι η ευρυζωνική σύνδεση και τι σχέση έχει με την Αίγυπτο?
Τι είναι η ευρυζωνική σύνδεση, θα μας ενημερώσει ο ίδιος ο κ.Craven.
Eγώ μπορώ να σε ενημερώσω για την σχέση της με την Αίγυπτο.
οπως θα ξέρεις, οι τρείς πυραμίδες, έχουν προσανατολισμό προς τον Ωρίωνα.Και στα τρία...άστρα του!
Οπότε, ο συντομότερος τρόπος μιας σύνδεσης με τον Ωρίωνα, είναι μέσω της Αιγύπτου.
Μπορείς και απο άλλα σημεία του πλανήτη, αλλά είναι αργή η...αποστολή των σημάτων.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
οπως θα ξέρεις, οι τρείς πυραμίδες, έχουν προσανατολισμό προς τον Ωρίωνα.Και στα τρία...άστρα του!
και μάλιστα, οι 3 Πυραμίδες, με την Σφιγγα και τον Νείλο ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ προσανατολισμένα στο αντίτοιχό τους
στην Ζώνη του Ωρίωνα, με τον Αστερισμό του Λέοντα και ένα μέρος του βραχίωνα του Milky Way, όπως φαινόταν
ο ουρανός πάνω από την Αίγυπτο το 10.800 π.Χ.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!