- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Πυθαγόρα
Θα στο ξαναπώ μπας και το καταλάβεις.Τα φαινόμενα που έχουμε παρατηρήσει στο συγκεκριμένο άστρο, τα παρατηρήσαμε εντός του χρονικού εύρους των 4ρων ετών.Τι δεν καταλαβαίνει από αυτό?
Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν περιοδικά εμπόδια κάθε 50-100 χρόνια.Αφου τα έχουμε ήδη παρατηρήσει στη τετραετία!!!
Το χρονικό εύρος των φαινομένων
και το τί είδαμε/παρατηρήσαμε
το κατάλαβα Νικόμαχε.
Εγώ θέλω να πώ
πώς είμαστε σίγουροι ότι σαν ΄συνολο γεγονότων /φαινομένων
είναι ή δεν είναι περιοδικά?
Επειδή δεν εμφανίζουν την περιοδικότητα μέσα στα 4 αυτά χρόνια?
Ή επειδή δεν στοιχειοθετούν ένα μοναδικό γεγονός (δηλ. μια ισομεγέθη διέλευση ή συσκότιση)?
Θέλω να πω,
μήπως γενικώς υπάρχει μια απλούστευση και προκατάληψη ως προς το τί περιμένουμε να παρατηρήσουμε
με βάση αυτά που ξέρουμε ήδη
(πχ. ότι συνήθως έχουμε ένα άστρο, συνήθως αυτό έχει πλανήτες που περιφερονται με περίοδο, σε κάποια φάση περνάνε από μπροστά του, έχουμε μια μετρησιμη μικρή ή μεγάλη αλλαγή στην παρατηρουμενη λαμπρότητα, και τσουπ να το το πόρισμα) και μόλις βγαίνουμε από αυτό το καλούπι είμαστε λίγο απροετοίμαστοι και ανέτοιμοι να δώσουμε κάποια άλλη εξήγηση, αλλά με πιο Ντιεσεμικα και Ζιπικα χαρακτηριστικά πριν πάμε σε Καρντάσηδες και Ντάισονς?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
<< πώς είμαστε σίγουροι ότι σαν ΄συνολο γεγονότων /φαινομένων
είναι ή δεν είναι περιοδικά?>>
Και απαντάς:
<< Ή επειδή δεν στοιχειοθετούν ένα μοναδικό γεγονός (δηλ. μια ισομεγέθη διέλευση ή συσκότιση)?>>
Εμένα τι με θες?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ψάχτε τις δυνατότητες αυτών των δύο τηλεσκοπίων, ψάχτε τις δύο μεθόδους και μετά το ξανασυζητάμε.
Μάριε, μην με προκαλείς.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Πυθαγόρα ρωτάς:
<< πώς είμαστε σίγουροι ότι σαν ΄συνολο γεγονότων /φαινομένων
είναι ή δεν είναι περιοδικά?>>Και απαντάς:
<< Ή επειδή δεν στοιχειοθετούν ένα μοναδικό γεγονός (δηλ. μια ισομεγέθη διέλευση ή συσκότιση)?>>
Εμένα τι με θες?
Για παρέα...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
quote:
Λοιπόν, κι επειδή το ζαλίζουμε σε επίπεδα Χρίστου Ελ και πύραυλου, υπάρχουν δύο μέθοδοι με τις οποίες μετράμε και υπολογίζουμε την ύπαρξη πλανητών, ή και 'αόρατων' συνοδών αστέρων σε άλλα συστήματα. Σε αυτές, μας έχουν βοηθήσει το Hubble και το Kepler.
Ψάχτε τις δυνατότητες αυτών των δύο τηλεσκοπίων, ψάχτε τις δύο μεθόδους και μετά το ξανασυζητάμε.Μάριε, μην με προκαλείς.
Ντιεσέμη,
θέλω την αποψή σου για την 'απεριοδικότητα' των φαινομένων στο KIC...
και για το θέμα του Υπέρυρθου.
Στα περί του κέντρου μάζας,
είπαμε έχεις δίκιο, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο.
Πρακτικά, η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο,
ο οποίος λόγω του απείρως μεγαλύτερου μεγεθους του από κάθε πλανήτη, σώμα, κομήτη, πέτρα, αστεροειδή, κλπ του συστήματος, εμπεριέχει ταυτόχρονα και το κέντρο μάζας.
Μην εχεις λυμένο το ζωνάρι για φορουμοκόντρες ανούσιες βραδιάτικα....

.
.
.
quote:
Μάριε, μην με προκαλείς.
Καλά δεν θα το κάνω.
Πες μου όμως κάτι να το καταλάβω κι εγώ ο αμόρφωτος.
Στο σύστημα αναφοράς κέντρου μάζας του ηλιακού μας συστήματος, η ολική ορμή των σωμάτων είναι μηδενική?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νομίζω πως έχω απαντήσει ήδη. Χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορούν να υπάρχουν λάθη στις μετρήσεις, αλλά και στις ίδιες τις μεθόδους. Κι αυτό το έγραψα.
Όσον αφορά στο θεωρητικό και το πρακτικό, νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε soft. Αυτό που έγραψα είναι σωστό, και thats it. Γιατί μπορεί τα εξωτικά πράγματα να έχουν διάφορες εξηγήσεις σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά Φυσική σε πανεπιστημιακό επίπεδο έχουμε κάνει και οι δύο. Δεν είναι θέμα ζωναριού.
quote:
Γιατί το κάνεις αυτό βρε Μάριε?There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Βρε Μάνο, θα σου πω γιατί.
Μιλάμε για ένα αστρικό σύστημα σε απόσταση 1500 ετών φωτός, με ένα αστρο το οποίο πιθανόν να έχει 1.000.000 φορές την μάζα όλων των πλανητών γύρω του.Το σύστημα αυτό, λόγω μεγέθους του άστρου, θα εκτείνεται σε μερικά εκατομμύρια AU προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σε ένα τέτοιο σύστημα, δεν μπορώ να δεχθώ αυτό:
<< Κανείς πλανήτης δεν γυρίζει γύρω από κανένα άστρο. Ούτε και στα πολλαπλά άστρα γυρίζει το ένα άστρο γύρω από το άλλο. Όλα τα σώματα γυρίζουν γύρω από το κέντρο μάζας του συστήματος το οποίο συναποτελούν. Κι αυτό δεν έχει όρια σε μάζες. >>
Είναι μοτίβο και δεν με καλύπτει.Ξέρεις καλά, ότι απορρίπτω την νευτώνια φυσική έξω από την γήϊνη σφαίρα.Είμαι αναρχικός τι να κάνουμε?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.