- OΣΙΡΙΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΑΚΧΟΣ - ΜΙΘΡΑΣ - ΙΗΣΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ο Ερμής στα "γραπτά" του αναφέρει ότι δέχεται τον Αιγυπτιακό πολιτισμό και όχι τον Ελληνικό τον οποίο και επικρίνει έντονα...
Μου αναφερεις σχετικα εδαφια πο τα γραπτα του Ερμη που να αποδυκνειουνε αυτο που λες?
Αλλο δεν δεχοτανε τον πολυθεισμο και αλλο τον Ελληνικο πολιτισμο.
Ο Ερμης γεννηθηκε στην Κυλληνη της Αρκαδιας απο την κορη του Βασιλεα της Πελλοπονησου Ατλαντα Μαια και το Δια.
Οι Ρωσοι της Ακαδημιας Επιστημων της Μοσχας γραφουνε τα ακολουθα:
Ο Ερμης ειναι ενα συμβολικο ονομα που αντιπροσωπευει συγχρονως εναν θεο και εναν ανθρωπο.
Ως θεος ειναι ο πλανητης Ερμης.Ως ανθρωπος ειναι ενας μεγαλος μυστης,θεματοφυλακας αποκρυφων παραδοσεων.Οι Ελληνες μαθητες των Αιγυπτιων τον ονομαζαν Τρισμεγιστο.Οι χρονολογικες αναγραφες του Μανεθωνα τον τοποθετουνε στο 9.000π.χ.
Οι Αιγυπτιοι απεδιδαν στον Ερμη 42 βιβλια,οι Ελληνες ως αγγελιοφορο του Δια,οι αρχαιοι Γαλατες ως ηγεμονα των δρομων και τον ονομαζαν Μερκουρη.Οι Ιαπνως τον ονομαζουνε Thor και στην Εβραικη παραδοση ως Αβρααμ(οχι των γνωστο).
alexeyev1970 τωρα διαβαζω "Τα μυστηρια του Ιησου" των Timothy Freke & Peter Gandy το οποιο εκανε θραυση στην Αγγλια και στην Ευρωπη και εχει ηδη αφοριστει απο την Εκκλησια.Ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο που μου λες.Μιαλει για ολους τους Μυστες και πως περασανε σαν μυθοι στην ιστορια για να φτασουμε στον μυθικο βιο του Ιησου.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
quote:
Οι αμφιβολίες μου πηγάζουν από το γεγονός ότι ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι μασώνος 33ου βαθμού κι εγώ προσωπικά τους μασώνους τους θεωρώ μεγάλους καραγκιόζηδες
Απο που πηγαζει αυτη η αποψη σου?
Εχεις διαβασει για τον Τεκτονισμο?
Οταν ακομα φοραγα κομποσχοινι στο χερι τους θεωρουσα και εγω καραγκιοζηδες γιατι αυτο μου μαθανε στην Εκκλησια να πιστευω γι αυτους.Πιστευα οτι ειναι εχθροι του εθνους και οτι αλλο ακουγα απο τους παππαδες.
Τελικα διαβαζοντας και αφου μεγαλωσα ωστε να αποκτησω δικη μου αποψη αυτοι που μου λεγανε οτι οι Τεκτονες ειναι εχθροι του εθνους αποδειχτηκανε οι μεγαλυτεροι καταστροφεις του Ελληνικου πολιτισμου.
Ισως το βιβλιο "Η μυστικη ιστορια του Τετκονισμου" του Leadbeater να σε διαφωτισει περισσοτερο.
Δεν υπερασπιζομαι τους Τεκτονες ουτε κατα διανοια αλλα εχω παψει να τους θεωρω και εχθρους της ανθρωποτητας και τους εθνους.
Οι ανθρωποι σεβονται πολυ περισσοτερο απο τον καθε παππα τα θρυσκευτικα πιστευω του καθενος που βρισκεται σε μια Τεκτονικη στοα.
Ισως εαν μπεις στην επισημη σελιδα του Ελληνικου Τεκτονισμου και δεις ποιοι μεγαλοι Ελληνες ητανε Τεκτονες αλλαξεις την αποψη σου αυτη.
Παντως προσωπικη μου αποψη ο Τεκτονισμος δεν εχει καμμια σχεση με ολα αυτα που του καταλογιζει η Εκλησια αντιθετα πιο ευκολα ανακαλυπτεις τον "πραγματικο" θεο μεσω του Τεκτονισμου παρα μεσω της Εκκλησιας.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
Είπα στην αρχή να μην γράψω τίποτα αλλά...πιέζομαι από την συνήδεισή μου...
"Άκουσα" για τον Διόνυσο, Μύθρα κ.λ.π. αλλά δεν περίμενα να δοξάσουμε και τον τεκτονισμό!
Για πες μου βρε Tyaneas, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ότι έζησε κάποιος "Μύθρας";;;;;
Τα ακούω μήνες τώρα από εσένα και τον Σβάμπε και δεν μιλάω...αλλά για πες μου, ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΜΥΘΡΑΣ; Γιατί ο Μύθρας δεν είναι παρά το όνομα ενός ατόμου που ΘΑ (ακούς ΘΑ...) ερχόταν να σώσει τον κόσμο...και επειδή δεν είχαν όνομα οι Πέρσες γι' αυτόν του δώσαν το όνομα Μύθρας!
Ξέρεις τι είναι στην ουσία του; Όσο και να μην σου αρέσει, είναι η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ της έλευσης του Ιησού!!! Αυτός είναι ο Μύθρας! Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΘΡΑΣ κατ' όνομα!
...ψάξε...ψάξε...δεν θα τον βρείς....
Όσο για τους επιφανείς ανθρώπους που έχουν ακολουθήσει τις στοές , δεκτό μεν αλλά δεν τους κάνει καλύτερους ή χεορότερους στα μάτια μου. Φυσικά θα εννοείς όλους τους ακαδημαικούς , τους Φιλικούς , τους συγγραφείς που έχουν τιμηθεί με νόμπελ , τον ίδιο τον Νόμπελ. Γνωστοί είναι σε όλους και μάλιστα καυχιούνται για την επιλογή τους. Αν μέσα σ'αυτά , όλοι αυτοί βρήκαν το δρόμο στη ζωή τους,δε μπορώ παρά να τους συγχαρώ. Κάτι μου λέει όμως ότι η ελευθερία που βασίζεται σε δόγματα , είναι ανέφικτη.
Θα σου πρότεινα να λάβεις τα σχόλια μου απλά ως σχόλια κι όχι ως αφορμή για αντιπαράθεση. Μπορούμε να το συζητήσουμε κατ'ιδίαν , εφόσον υπάρχει και κίνδυνος να ξεφύγουμε από το θέμα. Συμφωνείς ?
Αλλά και ο Διόνυσος με την σειρά του και αυτός μεταλλάχθηκε
σταδιακά από θεός της βλάστησης σε έναν μυστικιστικό θεό, υπό την επήρεια του Ορφισμού.
Αγαπητέ Τυαννέα μην είσαι τόσο σίγουρος για τον Ερμή τον τρισμέγιστο. Η αλήθεια για τον Ερμή χάνεται στα βάθη της προϊστορίας. Μελέτησε τα κείμενα, ανακάλυψε τι έχουν να σου προσφέρουν, και μην σε απασχολεί ιδιαίτερα τι εθνικότητας ήταν.
Το βιβλίο "Τα μυστήρια του Ιησου" των Timothy Freke & Peter Gandy όντως είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Σας προτείνω να διαβάσετε και το «Ο πλήρης οδηγός του παγκόσμιου μυστικισμού» απο τους ίδιους για να διευρύνεται το πνεύμα σας σε σχέση με τις θρησκείες..
«Έχω ακολουθήσει όλες τις θρησκείες Ινδουισμό, Ισλαμισμό, Χριστιανισμό και έχω επίσης ακολουθήσει τους δρόμους διαφόρων αιρέσεων του ινδουισμού. Ανακάλυψα ότι όλοι στρέφονται προς τον ίδιο Θεό και καταλήγουν σε αυτόν ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. Παντού συναντάω ανθρώπους που φιλονικούν στο όνομα της θρησκείας. Δεν κάθονται όμως να σκεφτούν ότι αυτός που ονομάζεται Κρίσνα, μπορεί επίσης να ονομάζεται Σίβα ή Αρχέγονη δύναμη ή Ιησούς ή Αλλάχ. Η ουσία είναι μία , και ας φέρει πολλά διαφορετικά ονόματα, και ο άνθρωπος αναζητά την Ίδια ουσία.»
Ραμακρίσνα

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 19/01/2004 04:31:07
παντα προτρεχεις.
quote:
Για πες μου βρε Tyaneas, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ότι έζησε κάποιος "Μύθρας";;;;;
Επι χιλιαδες χροννια πριν τον Χριστιανισμο,οι παγανιστες λατρευαν εναν Υιο θεου.Ο Σωτηρας των παγανιστων γεννηθηκε κι αυτος απο μια παρθενο στης 25 Δεκεμβριου με μαρτυρες τρεις βοσκους,μετετρεψε το νερο σε οινο,κρεμαστηκε επι ξυλου κι αναστηθηκε ημερολογιακα το Πασχα,και προσεφερε το σωμα και το αιμα του ως θεια κοινωνια.Δεν ητανε αλλος απο τον Διονυσο τον Ζαγρεα στην Ελλαδα ο οποιος αργοτερα μεταφερθηκε σαν μυθος στην Περσια σαν Μυθρας,στην Μ.Ασια σαν Αττις,στην Συρια σαν Αδωνις,στην Ιταλια σαν Βακχος,στην Αιγυπτο σαν Οσιρις και στο Ισραηλ σαν Ιησους.
Ισως αν ξαναδιαβασεις το τι εχω γραψει να καταλαβεις και το τι εννοω.
Οσο και για το οτι ο Μυθρας υπηρξε προφητης του Ιησου,αυτα δεν τα λενε ουτε σε παιδια του Δημοτικου αλλα και σε αυτο σου εχω απαντησει φιλε μου παλι με τα παρακατω και εχω και πληθος αλλων αποδειξεων αλλα ειλικρινα βαριεμαι να τις γραψω γιατι αν με αυτο μου το topic δεν σε εβαλα εστω σε λιγη σκεψη και προβληματισμο τοτε ειναι χασιμο χρονου να γραφω ολες τις ομοιοτητες και τις αποδειξεις για την μεταφορα του θεου των παγανιστων στον Χριστιανισμο.
quote:
Μαλιστα ο Ιστουνιανος ο Μαρτυρας αναγνωριζει ολες αυτες τις ομοιοτητες και λεει χαρακτηριστικα:
"Λεγοντας πως ο Λογος γεννηθηκε για μας χωρις σωματικη ενωση,οπως ο Ιησους Χριστος,ο διδασκαλοςμας ,δεν παρουσιαζουμε τιποτα περα απο αυτα που λεγονται για τους αποκαλουμενους Υιους του Διος".Ιουστιανου Μαρτυρος,Απολογια 3.
quote:
Ητανε τετοια η εκπληξη των πρωτων "πατερων της Εκκλησιας" οταν καταλαβανε την πλανη στην οποια ειχανε υποπεσει που ο Ιουστινος ο Μαρτυρας,Ο Τερτυλλιανος και ο Ειρηναιος εφτασαν στο σημειο να κατηγορησουνε τον διαβολο για "προκαταβολικη κλοπη" και αντιγραφη της πραγματικης ιστοριας του Ιησου προτου συμβει σε μια πρσπαθεια να αποπλανηθει ο αφελης.
Τωρα φιλε μου θελεις να πιστεψουμε οτι ο διαβολος εκλεψε την ζωη του Ιησου πριν αυτος γεννηθει και τον εδωσε στους αρχαιους με την μορφη του Μυθρα και του Διονυσου?
Αυτο ουτε σεναριο επιστημονικης φαντασιας δεν ειναι,αλλα αμα ειναι τοσο μαγκας ο Διαβολος και τα καταφερε τοτε μαγκια του και εγω του βγαζω το καπελο.
Ας σοβαρευτουμε λιγο φιλε μου.
Αντιμετωπισε την πραγματικοτητα και δες καταματα την αληθεια που αιωνες τωρα σου κρυβουνε.
Πιστευε σε οποιον θεο θελεις αλλα το θεμα ειναι να γνωριζεις οτι πιστευεις σε ενα κλεμενο μυθο.
quote:
"Άκουσα" για τον Διόνυσο, Μύθρα κ.λ.π. αλλά δεν περίμενα να δοξάσουμε και τον τεκτονισμό!
Μιλησα εγω πουθενα για δοξασια του Τεκτονισμου?
Φιλε μου καταλαβαινεις τι διαβαζεις?
Εγω ειπα οτι οι Τεκτονες δεν ειναι εχθροι του εθνους οπως μας τους παρουσιαζει χροννια τωρα η Εκκλησια.
Οτι οι ανθρωποι κοιτανε την δουλεια τους,σεβονται τα θρυσκευτικα πιστευω του καθενος που ειναι μεσα σε καθε στοα και απαραιτητη προυποθεση για να μπεις μεσα σε αυτες ειναι να πιστευεις σε καποιο θεο,οποιος και αν ειναι αυτος.
quote:
Θα σου πρότεινα να λάβεις τα σχόλια μου απλά ως σχόλια κι όχι ως αφορμή για αντιπαράθεση. Μπορούμε να το συζητήσουμε κατ'ιδίαν , εφόσον υπάρχει και κίνδυνος να ξεφύγουμε από το θέμα. Συμφωνείς ?
Φιλε μου δεν εχω μπει στα αδυτα του Τεκτονισμου και ουτε με ενδιαφερει να το κανω.
Απλως μελετησα καποια πραγματα γι αυτους μονο και μονο για να εχω ο ιδιος μια γνωμη και για να μην αναμασαω οτι μου εδινε η Εκκλησια.
Ας το κλεισουμε εδω το θεμα του Τεκτονισμου,αλλωστε αν ψαξεις στο ευρετηριο θα βρεις αλλα topic σχετικα.
quote:
Φιλε Hrismig
παντα προτρεχεις.
Είσαι σίγουρος; Για ξαναδιάβασε τι σου έγραψα γιατί δεν το κατάλαβες μου φαίνεται...
quote:
...και τι μου απαντάς;
quote:Εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα ότι ο Μύθρας - όπως τον εννοείς - υπήρξε προφήτης του Ιησού! ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ! Ο Μύθρας είναι η προφητία όχι ο προφήτης!
Επι χιλιάδες χρόνια...Οσο και για το οτι ο Μυθρας υπηρξε προφητης του Ιησου,αυτα δεν τα λενε ουτε σε παιδια του Δημοτικου...
Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον καθένα από την στιγμή που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ σαν άνθρωπος στη γη! Μόνο ο Ιησούς Χριστός ΥΠΗΡΞΕ στη γη. Όλα τα άλλα ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ για τον ερχομό ΕΚΕΙΝΟΥ!
Κατάλαβες γιατί δεν μπορείς να βρείς έναν Μύθρα που ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ;
Όπως λέει και ο φίλος Πλωτίνος Μίθρας σημαίνει «συμφωνία, συνθήκη, διαθήκη». Ακόμα καλύτερα! Γιατί ο Ιησούς ΕΙΝΑΙ η διαθήκη!
Ακόμα και ο Ζοροαστρισμός φίλε Πλωτίνε προφητεύει την έλευση του Ιησού! Απλά είναι τα πράγματα. ΌΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ! (Αρχαία Ελλάδα, Ινδουϊσμός, Βουδισμός κ.α.) ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ!
(Δυστυχώς)
Μωρέ είτε Μύθρας, είτε Βουδισμός, είτε ακόμα και...ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (!) ή ότι άλλο αγαπάτε τέλος πάντων, όλα και όλοι μίλησαν και προφήτευαν (μάντευαν δηλαδή) για τον ερχομό του εβραίου με τον αραμαϊκό λόγο! Τι να πούμε εμείς τώρα Shalom ή...περαστικά μας??
Τώρα εάν κάποιοι δέν θέλουνε να απομυθοποιήσουνε τις εσσαϊκές διδασκαλίες και να ξεκαθαρίσουνε τις εν πολλοίς εξελληνισμένες τους θεωρίες, ε, αυτό ας καταλάβουνε ότι είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.
Ας καταλάβουνε επίσης ότι κανένας Ελληνας φιλόσοφος δέν έγραψε ή μάντεψε την εκπλήρωση καμίας εβραϊκής προφητείας, και μάλλον και κανένας Βουδιστής δέν εμβάθυνε στις εβραϊκές αηδίες προβλέποντας το ατιμωτικό και άδοξο τέλος ενός απο τους πολλούς "Μεσσίες" των εβραϊκών τάξεων.
"αθετήσας τις νόμον Μωυσέως χωρίς οίκτιρμών επί δυσίν ή τρισί μάρτυσιν άποθνήσκει" μας μεταφέρει ο "Θεόπνευστος", και συνάμα ουσιαστικός ιδρυτής του εβραιοχριστιανισμού, Φαρισαίος Σαούλ. Να μίλαγαν άραγε οι Ελληνες φιλόσοφοι αλλά και οι σοφοί εκφραστές τόσων άλλων ρευμάτων για αυτήν ακριβώς την μισανθρωπιά και μισαλλοδοξία??
Ας σοβαρευτούμε λέω εγώ λιγο, διότι με τα γυαλιά της Χριστολογίας ούτε υπήρξε αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ καμία πρόοδο και ανάταση του ανθρώπου. Ας κοιταχτούνε λίγο γύρω τους οι καθαγιαστές και ίσως να αντιληφθούνε την πραγματικότητα απο τον μύθο.