ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/12/2009, 23:24:23
Ψηλός
quote:
Θα με ενδιέφερε να μου πεις ποια είναι, κατ’ εσένα, η σωστή εικόνα του Ιησού, καθώς και η μη διαστρεβλωμένη διδασκαλία του.
Ή αν θες, πες μου ποια θεωρείς πως είναι τα διαστρεβλωμένα σημεία στη διδασκαλία του Ιησού;

http://www.pare-dose.net/blog/?p=2721

quote:
Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τις αντιρρήσεις σου.
Το θέμα, όμως, είναι πόσο Χριστιανό θεωρείς τον εαυτό σου τη στιγμή που αμφισβητείς το θεμέλιο λίθο του Χριστιανισμού;

Ισως λιγότερο χριστιανός απο εσένα.

quote:
Όταν κάποιος ή κάποιοι μονοπωλούν την ελληνικότητα και προσπαθούν να τη συνδέσουν, αποκλειστικά KAI MONO, με τον πολυθεϊσμό και την ειδωλολατρία, λοιδορούν κάθε τι Χριστιανικό και, επανειλημμένως και μεθοδικά, χρησιμοποιειούν όρους όπως «εβραιοχριστιανοί», «ιουδαίοι γιδοβοσκοί», ..... πώς θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις εσύ;

Ακούω τέτοιου είδους εκφράσεις και απο τις δύο πλευρές φίλε Ψηλέ.

quote:
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Συνεπώς ολοι μπορούν να λατρέψουν το Θεό τους εκτός απο τους Δωδεκαθειστές..

01/12/2009, 23:40:01
Εαρινός
quote:

quote:

[quote]Εαρινός

Είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε και δεν τρώμε καρπαζιές αλλα το καλό και το σωστό είναι ένα ..που αν δεν το επιλέξουμε στο τέλος θα κριθούμε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ...Αλλα στο τέλος αν δεν ΕΠΙΛΕΞΟΥΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ (ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ..)..

Ξαναδιαβασέ το σε παρακαλώ και πές μου τις εντυπώσεις σου ...πόση εγκυρότητα και σοβαρότητα έχει αυτή η κατάθεση..ειλικρινά όμως..!

Μάλλον θέλεις να πείς..ότι δεν τις τρώμε προκαταβολικά..αλλα στο τέλος τον ξυρίζουν τον παππά..έτσι είναι???

soul

Πιστεύω πως τα μπέρδεψες λιγάκι.

Είπα στην ar_ia αν θα προτιμούσε έναν Θεό, μπάστακα, πάνω από κεφάλι της που θα την έλεγχε ανά πάσα ώρα και στιγμή, ρίχνοντάς τις «καρπαζιές» (δηλαδή τιμωρίες) για τις άσχημες πράξεις της ή, έναν Θεό που της αφήνει το περιθώριο να επιλέγει ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το κακό ή το αγαθό, χωρίς να φοβάται μη φάει καρπαζιά επί τόπου, αλλά γνωρίζοντας πως κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει για τις πράξεις της.

Τα άλλα που λες ........;;

01/12/2009, 23:41:59
quote:

Μίλησα για τη ΔΟΜΗ, τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, με την οποία καλούμαστε να λογοδοτήσουμε ή να κριθούμε για τις πράξεις μας, στο τέλος των πράξεών μας, στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και ενώπιον του θεού.

Τι είναι αυτό που πρέπει να ανασκευάσω; Φαίνεται πως το ξέρεις.

Δεν κοιτάζω να πιαστώ απ'οτιδήποτε φίλε Ψηλέ...απλά δίνω μεγάλη σημασία στα λεγόμενα των συνομιλητών μου και μελετώ προσεκτικά τα όσα λένε...

Και τώρα με μπερδεύεις περισσότερο..ποιά είναι η δομή και ποιά η διαδικασία λογοδότησης μας???

Η λογοδότηση δε...δεν είνα καρπαζιά???

soul

02/12/2009, 00:09:25
quote:

To αντικείμενο της φιλοσοφίας του Ηράκλειτου, δεν είναι η υλική αρχή αυτού του κόσμου αλλά ο εσωτερικός ρυθμός, ο Λόγος για τον οποίο κινείται και ρυθμίζεται.
Ο πόλεμος λοιπόν αυτός δεν είναι ο Θεός αλλά η όλη διαδικασία της κίνησης την οποία ο Θεός έχει θέσει.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 01/12/2009 23:10:01

Συμφωνείς δηλαδή με τα ανωτέρω φίλτατε Ευρωπαίε...???

Απάντησέ μου και θα συζητήσουμε και πάντως εγώ σε ήρεμο τόνο και όχι στον δικό σου ...περί διπλοπροσωπίας που αποδίδεις με τόση ευκολία έναντι συνομιλούντων σου και δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους κατα δήλωσήν σου αποστομώνουν...

Πάντως εμένα ούτε εσύ ...ούτε κανένας άλλος δύναται να με αποστομώσει και ιδιαίτερα εσύ..ΕΣΥ...ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΕΣΥ!

Υπάρχουν χριστιανοί που επιδεικνύουν σεβασμό έναντι των συνομιλητών τους και συντονίζονται με την πίστη τους ασχέτως αν συμφωνώ με αυτήν ...εσύ όμως εμφανίζεσαι ως "φονταμενταλιστής" με τις ακραίες δηλώσεις σου και σεντονιάδες σου..!

Και είναι κάτι σαν και σένα που είναι εχθροί και ζημιογόνοι για την θρησκεία σου...με τα όσα λένε και θεωρούν ως ώριμη επιχειρηματολογία..!

Απο που εσύ...προσωπικά εσύ ..κατοχυρώνεις δικαίωμα να ανοίγεις έστω το στόμα σου..απο πού..τι έχεις μέχρι σήμερα πεί που είχε ειρμό και νόημα ???

Πές μου ..ένα!!!

soul

ar_iaΜέλος
02/12/2009, 00:10:30
quote:
Eυρωπαίος
Εγώ έναν Θεό που θα επέτρεπε να γεννιούνται μόνο πανέμορφες γυναίκες..... όχι παίζουμε!!!

Αυτό δεν σας συμφέρει, θα σας έτρωγε η μοναξιά!!!!!
quote:
Eυρωπαίος
Nα φανταστώ αγαπητή μου φίλη ότι ο Θεός για σένα θα πρέπει να είναι κάτι σαν τον Αι Βασίλη?

Γιατί όχι?
Και μιας και το ανέφερες να σου πω πως ο Θεός σας έχει ΕΝΑ κοινό με τον Αγ. Βασίλη, είναι και οι δύο ψεύτικοι!

ΥΓ περαστικά στη μητέρα σου

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

02/12/2009, 00:12:18
allzzaro
quote:

Ψηλός
quote:
Θα με ενδιέφερε να μου πεις ποια είναι, κατ’ εσένα, η σωστή εικόνα του Ιησού, καθώς και η μη διαστρεβλωμένη διδασκαλία του.
Ή αν θες, πες μου ποια θεωρείς πως είναι τα διαστρεβλωμένα σημεία στη διδασκαλία του Ιησού;

http://www.pare-dose.net/blog/?p=2721

Τι ιν τούτου;
Δεν βλέπω να έχει σχέση με αυτό που σε ρώτησα.
Διάβασα λίγο το άρθρο αυτό αλλά, είδα πως περιέχει αρκετές ανακρίβειες.
Αν θες, μπορώ να σου πω κανα δυο μόνο που είδα στα γρήγορα.

quote:

quote:
Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τις αντιρρήσεις σου.
Το θέμα, όμως, είναι πόσο Χριστιανό θεωρείς τον εαυτό σου τη στιγμή που αμφισβητείς το θεμέλιο λίθο του Χριστιανισμού;

Ισως λιγότερο χριστιανός απο εσένα.

Άσε με εμένα. Χριστιανισμός χωρίς την προοπτική της αιωνίου ζωής, δεν υφίσταται. Το καταλαβαίνεις αυτό;

quote:

quote:
Όταν κάποιος ή κάποιοι μονοπωλούν την ελληνικότητα και προσπαθούν να τη συνδέσουν, αποκλειστικά KAI MONO, με τον πολυθεϊσμό και την ειδωλολατρία, λοιδορούν κάθε τι Χριστιανικό και, επανειλημμένως και μεθοδικά, χρησιμοποιειούν όρους όπως «εβραιοχριστιανοί», «ιουδαίοι γιδοβοσκοί», ..... πώς θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις εσύ;

Ακούω τέτοιου είδους εκφράσεις και απο τις δύο πλευρές φίλε Ψηλέ.

Μήπως κάνεις λάθος;
Δεν νομίζω, οι Χριστιανοί, να διεκδίκησαν ποτέ την αποκλειστικότητα της ελληνικότητας. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

quote:

quote:
Φυσικά και όλος ο κόσμος, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν, τη στιγμή που σέβονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Η ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΦΑΝΕΡΑ Η ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Συνεπώς ολοι μπορούν να λατρέψουν το Θεό τους εκτός απο τους Δωδεκαθειστές..

Είπα κάτι τέτοιο;

02/12/2009, 00:18:32
quote:

[quote]Εαρινός:

Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ έχεις γράψει ότι ο Θεός έπρεπε να επεμβαίνει και να ρίχνει καρπαζιές ώστε όλα να βαίνουν καλώς......και να μην έχουμε έτσι την Μαύρη Ήπειρο για παράδειγμα,....τώρα σε ενοχλεί το μη και μή στο παιδί που ενδεχομένως να θυματοποιεί την ελεύθερη ψυχή του παιδιού?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 01/12/2009 23:10:01

Ασφαλώς και δεν το είπα εγώ αυτό!

Και δεν μ'ενοχλεί ο θεός ...εσύ μ'ενοχλείς με τα όσα άνευ ειρμού καταθέτεις και μάλιστα θεωρείς και ως σωστά..!

Να διαβάσεις αν θές τι έχω καταθέσει και να κάνουμε διάλογο επ'αυτών ..καταθέτοντας ο καθένας τις απόψεις του!

Και ας βγάλει ο καθένας τα συμπερασματά του..!

Άκου θα μας πείς και διπρόσωπους..σε παρακαλώ πολύ!!!

soul

02/12/2009, 00:30:16
quote:

quote:

Μίλησα για τη ΔΟΜΗ, τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, με την οποία καλούμαστε να λογοδοτήσουμε ή να κριθούμε για τις πράξεις μας, στο τέλος των πράξεών μας, στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και ενώπιον του θεού.

Τι είναι αυτό που πρέπει να ανασκευάσω; Φαίνεται πως το ξέρεις.

Δεν κοιτάζω να πιαστώ απ'οτιδήποτε φίλε Ψηλέ...απλά δίνω μεγάλη σημασία στα λεγόμενα των συνομιλητών μου και μελετώ προσεκτικά τα όσα λένε...

Και τώρα με μπερδεύεις περισσότερο..ποιά είναι η δομή και ποιά η διαδικασία λογοδότησης μας???

Η λογοδότηση δε...δεν είνα καρπαζιά???

soul

Και ενώπιον ανθρώπων και ενώπιον Θεού, λογοδοτούμε και κρινόμαστε για τα αποτελέσματα των πράξεών μας.

02/12/2009, 00:34:15
quote:

ποιά είναι η δομή και ποιά η διαδικασία λογοδότησης μας[/b]???

Δεν μου απάντησες φίλε μου..

soul

02/12/2009, 00:46:22
quote:
άθεος:
και γιατί δεν έκανε έναν λογαριάσμο στο facebook;
έτσι ούτε σταύρωση ούτε ταλαιπωρία ούτε τίποτα

Καλά σου λέει βρε Ψηλέ!!!...."ούτε σταύρωση ούτε ταλαιπωρία ούτε τίποτα"....τι σόι Θεός ήταν και δεν το σκέφτηκε?

quote:
Εαρινός:
Θα μπορούσε ενδεχομένως και ο χριστιανισμός να απολάμβανε -ενδεχομένως- ιδιαίτερου σεβασμού και αποδοχής , εφόσον οι μηνύτορές του είχαν το ανάλογο ειδικό βάρος λόγου ..γνώσης και συμπεριφοράς..

Ήθελα να ξέρα πως τα σκέφτεσαι όλα αυτά!!!! πως?

Ίσως επειδή σου διαφεύγει ότι ο χριστιανισμός έχει κάτι δισεκατομμύρια φίλους, ενώ οι ιδέες σου κάτι χιλιάδες.

quote:
Εαρινός:
Όμως φίλε μου ...δυστυχώς αυτό το είδος σπανίζει στις τάξεις του χριστιανισμού και με τον λόγο και την συμπεριφορά τους , απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο απο κοντά τους!

Πολλές φορές δεν έχει και ιδιαίτερη αξία το τι λέγεται...αλλα πως και απο ποιόν λέγεται..!

Προσωπικές απόψεις ...

Τώρα γιατί συνεχώς αυξάνονται οι χριστιανοί στη γη αντί να μειώνονται.....θα μπορούσες να μας το απαντήσεις?

quote:
allzzaro:
Για σένα φίλε Ψηλέ είναι αδιανόητο.
Το οτι είμαι Χριστιανός αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμφωνώ με οσα θέλουν να συμφωνώ.
Εχω κάθε δικαίωμα να έχω τις αντιρρήσεις μου.
ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

quote:
allzzaro:
Για μένα φίλε Ψηλέ η διδασκαλία του Ιησού ως υιού του Θεού δεν με καλύπτει πλήρως. Την θεωρώ και διαστρεβλωμένη και ελλειπή.
Τώρα το πως παρουσιάζεται ο Ιησούς απο το ποιός ήταν αυτό είναι μεγάλη ιστορία, τα ξέρεις καλύτερα απο μένα.

Δε σου αρέσει δηλαδή ο Ιησούς των Ευαγγελίων?.......ο Ιησούς που κυκλοφορεί σε ένα ποστάκι στο ίντερνετ όπου τραγουδάει κάνοντας στριπ-τιζ σε καλύπτει?

quote:
``Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των Ελβετών να πουν «όχι» στην ανέγερση μιναρέδων στη χώρα τους στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για το σκοπό αυτό, με ποσοστό 57,5%.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Βατικανό, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι και οι Χριστιανοί έχουν πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους.

Στον αντίποδα, προσβλητικό και προκλητικό χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, ζητώντας «αυτοσυγκράτηση» και κάνοντας λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές και αναζωπύρωση των αντιισλαμικών τάσεων στην Ευρώπη. Ωστόσο, τη διεξαγωγή αντίστοιχου δημοψηφίσματος και στην Ολλανδία, ζήτησε ο ακροδεξιός βουλευτής, Γκέερτ Βίλντερς``.

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι......

Σωστά πράττουν οι Ελβετοί, εφόσον η πλειοψηφία τους έτσι το επιθυμεί.
Φασισμός και ρατσισμός είναι η αδιαφορία στην πλειοψηφούσα γνώμη και η προσπάθεια για επιβολή της μειοψηφούσας γνώμης.
Δεν απαγόρεψαν τα τζαμιά αλλά τους μιναρέδες την ηχορύπανση δηλαδή.....έχεις ακούσει Χότζα ντάλα μεσημέρι να σκούζει λες και τον σφάζουν?

quote:
Αίολος:
Ε, για το "ου φονεύσεις" ίσως να μην θυμόμουν καλά. Ομως, γιά τα "ου κλέπσεις", "ου ψευδομαρτυρήσεις", "δεν θα πρέπει να επιθυμήσεις τα υπάρχοντα του πλησίον σου!" (10η) με ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ που λέει "Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός σου. Δεν θα πρέπει
να έχεις άλλους θεούς εκτός από Εμένα!" δεν μας είπες τίποτα.
Ειδικά γι' αυτήν την τελευταία θέλω να δω αναφορά στην κ.δ.!

Τα αναφέρει συνεχώς μέσα στους λόγους Του και στις παραβολές Του, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Ειδικά για το τελευταίο σε ολόκληρη τη διδασκαλία μέσα στα Ευαγγέλια αναφέρεται στον Έναν και μοναδικό Θεό.....και συ ρωτάς αν κάπου αναφέρει ότι δε θα πρέπει να έχεις άλλους θεούς εκτός από Αυτόν" Ε Λ Ε Ο Σ!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ!!!!

Όταν λέει να τηρούν το Νόμο ....... που ακριβώς νομίζεις ότι αναφερόταν? στον Νόμο «4000» του 58?

quote:
Αίολος:
Εδώ μας λέει ο θεός της αγάπης και της συγχώρεσης ότι, ακόμα και να πεις τον αδελφό σου "μωρό" - μαλάκα στην καθομιλουμένη - σου ακσίζει το "πυρ το γέεννον"!
Επομένως, από την πολύ αγάπη του Κυρίου, εμάς τους Ελληνες κσέρουμε τι μας περιμένει...
Αμφιβάλει κανείς;;;

Εδώ δείχνει το πόσο αυστηρά ο Θεός, που θέτει τους κανόνες, θα μπορεί να κρίνει ακόμη και για την παραμικρή κακή σκέψη.....βέβαια εδώ θέλει να επιστήσει την προσοχή σχετικά με την εντολή στην Παλαιά Διαθήκη του "ού φονεύσεις" που προηγείται στον στίχο 21.

Έτσι γίνεται ακόμη ποιο επιτακτική η εντολή για απαγόρευση του φόνου, ακόμη και ως σκέψη....και για να το τονίσει συνεχίζει με τον 22, όπου ακόμη και η αναφορά στον αδελφό σου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς είναι άξια αυστηρής τιμωρίας.
Μην ξεχνάς ότι στην Ιουδαία της εποχής του Ιησού, η θανάτωση με τις πέτρες ενός ανθρώπου ακόμη και για ασήμαντους λόγους ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Παρόλο λοιπόν που στην Παλαιά Διαθήκη υπήρχε το "ου φονεύσεις" οι φόνοι συνεχίζονταν.
Έτσι ο Ιησούς με την αναφορά Του αυτή, προσπαθεί με διαφορετικό τρόπο όχι μόνο για να τους πείσει να πειθαρχούν σε αυτή την εντολή, αλλά και να τους δείξει το ακόμη και οι ποιο ήπιες μορφές εκδήλωσης κακίας είναι εξίσου καταδικαστέες όπως το «ου φονεύσεις».

quote:
Αίολος:
Εάν ανοίξεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο της εποχής εκείνης, θα διαπιστώσεις ότι την γλώσσα τής κ.δ. την μιλούσαν μόνον οι συντάκτες της.
Εάν διαβάσεις οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κείμενο εκείνης, αλλά και μεταγενέστερης ή προγενέστερης εποχής, θα διαπιστώσεις ότι το συγκεκριμένο λεξικό λέει μπούρδες για το συγκεκριμένο λήμμα.
Και το πιθανότερο είναι αυτήν την έννοια να την υπαγόρευσαν τα ΟΕΟ κείμενα.
Ο Σουΐδας είναι του 10ου αιώνα και είναι πολύ πιό έγκυρος.
Από τον Πλάτωνα έως τον Πρόκλο τουλάχιστον, η λέξη "ΦΙΛΩ" είναι η σημερινή "αγαπη".
Την λέξη "φιλώ" την συναντάς αμέτρητες φορές.
Την λέξη "αγαπώ" ούτε στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Ακόμα και η κ.δ. κάνει χρήση αυτής της λέξης. ...όπου εννοεί "αγάπη" (σημερινή)
Ισως εάν διαβάζατε και κανέναν "πρόγονό σας" θα κσεστραβωνώσασταν λιγουλάκι φιλαράκο μου!

Καλά θα πετάξω το λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και από εδώ κι εμπρός θα ρωτάω εσένα!!!

Αγάπησις απόδεξις παντελής (Πλάτων)

Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη. (Πυθαγόρας ο Σάμιος)

Αγαπάσθαι και οικείν ευδαιμόνως.(Πλάτων)

Εχούσης γάρ τι της ψυχής αγαπητικόν εν εαυτή, και πεφυκυίας, ώσπερ αισθάνεσθαι και
διανοείσθαι και μνημονεύειν, ούτω και φιλείν.
(Πλούταρχος)

Η Αγάπη προς τον άνθρωπο μας προστάζει να βοηθάμε τους ξένους (Επίκουρος)

Φιλίαν αγάπα (Ξενοκράτης)

Υπό των Θεών ηγαπήσθαι (Δημοσθένης)

Αγάπη άκαιρος ίσον εστί τω μισείν (Σωκράτης)

quote:
Αίολος:
Γνωρίζεις αμαθή μου συνδίκτυε τι είναι μυστήριο;;;
Εχω παρευρεθεί σε πολλούς γάμους, βαφτίσια και παντρεύτηκα κιόλας, αλλά δεν θυμάμαι να μυήθηκα σε κάτι και αυτό με βασανίζει

Ρε παιδιά, μήπως έχασα καμμία μύηση; Εσείς την νιώσατε;;;
Αν είναι, να την στήσω έξω από την εκκλησία της περιοχής μου και να ρίκσω κάτι τρελές μυήσεις...

Διάβασε τη ρύση του Ηράκλειτου που σου αφιέρωσα....και ελπίζω να καταλάβεις.

quote:
Δεν σε καταλαβαίνω...
Αυτό θα έπρεπε να σε εκπλήσει!
Πίστεπσε σε κάποιον που δεν είναι θεός και πάρ' αυτο, πήγε στην Σελλήνη.
Κάτι σαφώς πιό αξιοθαύμαστο από το να γεννήσει κάποια στα 60ης, κάτι που συνέβη και πρόσφατα (σχετικά) αλλά συμβαίνει σπανίως.

Δεν εκπλήσσομαι.