- Νεκρονομικό - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Σαν παράδειγμα μπορουμε να φέρουμε ενα αγνωστου προελευσεως προγραμμα οπου μολις το πηρατε απο καποιον {πειρατη} - και μετα πατε αμεσως να το τρεξεται στον υπολογιστη σας...
Αγαπητή SIMORIL μπορεί να μην υπήρξε το Νεκρονομικόν που αναφέρει ο Λάβκραφτ όμως με σημείο αναφοράς αυτό και αιτιολογία την λαγνεία του ανθρώπου για τέτοιου είδους βιβλία μάλλον δημιουργήθηκε... Τα κίνητρα που έγινε κάτι τέτοιο μου είναι άγνωστα αλλά σίγουρα δεν είναι αγαθά...

αυτο παει σε μενα και ενα φιλαρακι μου θα ηθελα να μαθω περισοτερα γιαυτο το βιβλιο .Και μια ερωτιση το νεκρονομικο ειναι κατι σα τι μαυρη βιβλο? ασ μου πει καποιοσ plz και εμενα το ανηλικο......![]()
![]()
![]()
''η αρχη του τελους''
quote:
Δεν νομίζω ότι διαβάζοντας πέντε γραμματάκια καλείς και πνεύματα, δεν νομίζω ότι οι λεξούλες έχουν τέτοιες δυνάμεις, νομίζω ότι απλά τα γραμματάκια είναι το κερασάκι στην τούρτα και όλα τα (Αααααχχχ καλεεεεεε επικίιιιιιιιιινδυνο ΑΑΑΑχχχχχχ ΑΑΑΑχχχχχ) πάνε χαμένα.
Famous last words!...![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΦΙΛΙΠ ΛΑΒΚΡΑΦΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΙΛΩΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ.ΠΟΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΙΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΟΥΝ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΕMAIL ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ
ok, ευχαριστω Σισιφε!
Παραμυθας λοιπον ο Λαβκραφτ...?!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
quote:
Παραμυθας λοιπον ο Λαβκραφτ...?!
Μα, φυσικά...Σαν μεγάλος συγγραφέας που ήταν...![]()
Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι "ψάχνουν" το Νεκρονομικό πιστεύω ότι δείχνει και το ταλέντο του...
Αν ζούσε, μάλλον θα έσπαγε πολύ πλάκα...![]()
quote:
χμμμμμ...για πεστε μου και εμενα βρε παιδια το ονομα του βιβλιου, γιατι μου κινησε την περιεργεια!
Το "Νεκρονομικό" δεν αναφέρεται μόνο σ' ένα βιβλίο του Lovecraft, αν εννοείς αυτό. Αναφέρεται σε διάφορες από τις ιστορίες του και μάλιστα κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Τη μία εμφανίζεται να το έχει διαβάσει τυχαία κάποιος σε μια βιβλιοθήκη, την άλλη να έχει βρει κάποιος άλλος τυχαία ένα αντίτυπο κάπου κ.ο.κ. Το μόνο "κοινό" στοιχείο είναι ο υποτιθέμενος συγγραφέας του βιβλίου, ο "τρελός Άραβας Αμπντούλ Αλχαζρέντ". Επίσης ότι το βιβλίο σχετίζεται με τις οντότητες των "Great Old Ones" κι αποτελεί "εργαλείο" μεγάλης δύναμης.
Αλλά καλύτερα να διαβάσεις τον Lovecraft για να καταλάβεις...
...Πίστεψέ με, αξίζει...![]()
Ευχαριστω...!
Ο Barnes μελετώντας τα βιβλία του Λαβκραφτ ήταν πεπεισμενος οτι ένα τετοιο βιβλιο δεν θα μπορουσε να έχει υπάρξει μονο στην φαντασια του συγγραφεα και μετα απο επιμονη κατάφερε και βρήκε το βιβλίο στο Manhattan σ'ενα βιβλιο που πουλουσε μεταχειρισμένα, παλια βιβλία.
Το Νεκρονομικον έχει αναφερθει και απο άλλους συγγραφεις και καλλιτέχνες αναμεσά τους και ο Giger (!).
Όσο για την δύναμη των λέξεων που αναφέρθηκε καπου στην αρχή της συζήτησης... δεν θα έλεγα με τόση σιγουριά ότι δεν υπάρχει. Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή δυναμή τους και τον χρόνο που θα ενεργοποιηθούν. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο αν και τα ξόρκια μέσα στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι μεταφρασμένα ...τις λέξεις δύναμης τις έχουν αφήσει στην πρωτορχική τους μορφή.
Δεν ξέρω όπως προείπα αν αυτο το βιβλίο που κυκλοφορεί είναι το γνωστό του Λαβκραφτ... σίγουρα όμως είναι ένα βιβλίο που έχει "προσελκίσει" το ενδιαφέρον πολλών!
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Καλή επάνοδο!
Μόνο που ανησυχώ γιατί δεν βλέπω την τρίτη της παρέας...
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου περί του βιβλίου και ταυτίζεται με τη δική μου.