- ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Τι είναι ένας κουτός? Ειναι ο άνθρωπος που θέλει να φτάσει κάπου χωρίς να έχει "περπατήσει" καθόλου. Είναι ο άνθρωπος που, επειδή έφτασε σε κάποιο" σημείο, θεωρεί τον εαυτό του κυρίαρχο των πάντων.
(Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι γιαυτό και μια βασική αρχή είναι η "Σιωπή").
Όταν ο άνθρωπος έρχεται στον κόσμο, οι ικανότητες και δεξιότητες του αποτελούν ένα χάος. Τα σκότη της διάνοιας σκεπάζουν την άβυσσο της καρδιάς του και το πνεύμα του ταλαντεύεται μέσα στην αβεβαιότητα.
Του έχει δοθεί η λογική, αλλά και αυτή είναι ακόμα παθητική. Πρέπει ο ίδιος να την ενεργοποιήσει. Πρέπει να κάνει το μέτωπο του να λάμψει και να φωνάξει "γεννηθήτω φως"!
Κάθε ουσία διαφοροποίείται με την δράση. Κάθε δράση κατευθύνεται από το πνεύμα. Κάθε πνεύμα διευθύνεται σύμφωνα με την θέληση, και κάθε θέληση προσδιορίζεται από μια λογική.
Δύσκολη η "γνώση". Βαρύ το τίμημα για τον άρπαγα των καρπών της.
Θυσία, Θέληση..
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Glorfindel ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...
ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...
ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ...
Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ..
ΘΑΝΑΤΟΣ ΖΩΗ ...ΖΩΗ ΘΑΝΑΤΟΣ..
ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
quote:
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟ...
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ....
ΑΠΛΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ...
O ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΔΕΡΒΙΣΙΔΩΝ...
ΚΥΚΛΟΣ...
ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΙΝΗΣΗ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
ΦΙΛΕ ΑΒΑΤΑΡ,ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ...
ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!
ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΣΩ-ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ....
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
quote:ασ μου επιτραπει να καταθεσω την ταπεινη μου αποψη.κατα αρχην ωριμοτητα σε σχεση με τον εσωτερισμο συνεπαγεται τι ζητασ απο αυτον γιατι το κανεισ για τιθυσιεσ εισαι προετοιμασμενοσ,πωσ θα αποβαλλεισ τα egos sou-μεγαλο θεμα-πωσ θα διαγεισ γενικα μια ζωη εναρετη.ειδικα το θεμα των egos ειναι καιριο γιατι εδω μιλαμε για αναδιαμορφωση τησ προσωπικοτητασ,κατανοηση ελλατωμματων,απαλειψη αυτων.φιλαυτια, εγωισμοσ,αλαζονεια,ζηλεια φθονοσ,λαγνεια.ποση δουλεια χρειαζεται...καιποσοσ χρονοσ.ευχαριστω.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ.
ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
Edited by - AVATARGR on 13/06/2003 14:53:21
ΦΙΛΕ ΜΟΥ theosoficus ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ....
quote:
NA H ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟ...
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ....
...ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...
...![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ 1900 "ΜΙΛΗΣΕΣ ΑΝΤΙ ΕΜΟΥ"...
ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΤΑΥΤΙΣΗ. ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ....
"...ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΥ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ....ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ"-Δ.Γ.
aum
![]()

Θα προτιμήσω να πω για κάτι άλλο....
Αλτρουϊσμός, είναι το Α και το Ω.
Ας μάθουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε εάν θα ασχοληθούμε με τον εσωτερισμό.
Ναι λάθη κάνουμε όλοι, άνθρωποι είμαστε δεν είναι εύκολο να ελέγξουμε τα πάθη μας, το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη και μάλιστα συνειδητά.
Δηλ. εσωτερισμός χωρίς αλτρουϊσμό είναι μιά τρύπα στο νερό.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ pyramid ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....
quote:
Αλτρουϊσμός, είναι το Α και το Ω.Ας μάθουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε εάν θα ασχοληθούμε με τον εσωτερισμό.
ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Ασχολούμαστε με τον εσωτερισμό όχι για να πούμε ότι γνωρίζουμε κάποια πράγματα που ακούγονται περίεργα σε πολλούς, αλλά για να βελτιωθούμε ως άτομα, να εξελιχθούμε.
Στην πορεία μας αυτή, όσο περισσότερο γνωρίζουμε μας δημιουργείται έντονα το συναίσθημα να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε, να τραβήξουμε κι άλλους προς τα πάνω, όσους περισσότερους μπορούμε.
Απλώνουμε το χέρι, όπως μας άπλωσαν και εμάς το χέρι, για βοήθεια.
Βρίσκουμε το δρόμο μας ο καθένας χωριστά, αλλά όλοι μαζί δουλεύουμε για ένα κοινό σκοπό.
Πολλές φορές εκεί που απλώνουμε το χέρι προσπαθούν να μας τραβήξουν κάτω, αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να λειτουργούμε επιθετικά αλλά με περισσότερη αγάπη, έστω και εάν αυτό μας πληγώνει ή μας καθυστερεί.
Εάν δεν λειτουργούμε έτσι αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια τα κατώτερα ένστικτά μας κάτι δεν πάει καλά, δεν είμαστε στο σωστό δρόμο.
Είναι σίγουρο, τουλάχιστον όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει σχέση με τον εσωτερισμό.
Γι΄αυτό είπα ότι το βασικότερο για μένα είναι ο αλτρουϊσμός, κοιτάς πρώτα τον άλλον και μετά τον εαυτό σου, έτσι ίσως να κάνεις και κάτι για σένα.