ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria81 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
ΝemertesΜέλος
24/05/2004, 12:38:57
Αγαπητή Ψυχή,

δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά όταν πήγαινα σχολείο ήταν της μόδας τα λογοπαίγνια όπως ονομάζονται τύπου αετόστ , καρχαρίνι, φεταλούδα κλπ.

Δεν νομίζω οτι αυτά απειλούν τη γλώσσα μας πάντως. Ως προγραμματίστρια κατάλαβα οτι η γλώσσα των υπολογιστών είναι τα αγγλικά, ατυχώς βέβαια κάποιοι προσπάθησαν να εξελληνίσουν τα πάντα.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα στις μέρες μας είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να συντάξουν σωστά μια πρόταση, που λένε "πάω στην οδός" - η οδός , της οδού , την οδό , έλεος!- , που κάνουν χιλιοειπωμένα ορθογραφικά λάθη , που δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά τη γλώσσα που τους δώρισαν οι πρόγονοί τους.

Το όνομα που διάλεξα είναι ελληνικότατο και γράφεται Νημερτής. Είναι και επίθετο και σημαίνει τον/την αλάνθαστο/η. Ο/η νημερτής , του/της νημερτούς. Όπου Νημερτής επίσης μία εκ των Νηρηίδων. Σκέψου όμως να το έγραφα ελληνικά! Εδώ στα αγγλικά και δεν μπορείς να καταλάβεις πως είμαι γένους θηλυκού!

Αυτά με προβληματίζουν αγαπητέ... Πέραν τούτου, πιστεύω οτι όλη η γνώση κρύβεται στη γλώσσα των προγόνων μας. Είναι στο χέρι μας να την ανακαλύψουμε...

-------------------------
...The Unerring Nereis...