ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

AZΩΕΛ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AZΩΕΛΜέλος
27/01/2005, 14:01:31
ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ.
ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Η’ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ… ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ;
ΚΑΛΟ, ΚΑΚΟ, ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑ, ΥΛΗ, ΑΣΤΡΑ, ΓΗ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΥΘΟΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ… ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ… ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΩΡΟ;
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ;
ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ;
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ;
ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ…;
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΕΩΝ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ;
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ… ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΣ;
ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ, ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΨΑΧΝΩ…. ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ…
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΛΥΠΑΤΑΙ. ΝΙΩΘΩ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ, ΝΙΩΘΩ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ.
ΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ… ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΤΕ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ.
ΚΑΙ ΡΩΤΩ…
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ, ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;
ΙΣΩΣ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ.
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ…
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ… ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
ΚΑΝΕΙΣ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ‘ΥΛΙΚΑ’ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΦΙΛΤΡΑ ΨΥΧΗΣ.
ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΕΔΩ.
ΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ‘ΥΛΙΚΩΝ’ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΥΧΗΣ…
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΝΙΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΕΛΥΦΟΣ, ΝΑ ΤΥΛΙΓΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΤΕ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ;
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΨΑΞΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΠΕΤΣΟ ΚΕΛΥΦΟΣ; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΟΥΣΤΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ; ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΠΩΣ… ΔΕΝ ΖΗΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ; ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ… ΣΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ; ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΦΙΛΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑ;

Υ.Γ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ…
ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ…
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ……

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

MageneΝέο Μέλος
28/01/2005, 11:06:22
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα που θέτεις. Με έκανες να αυτοψυχαναλυθώ!!!
Νομίζω ότι τουλάχιστον σε μένα, όλα ξεκινούν από φόβο. Τώρα θα μου πεις τι φόβο; να κρατήσω/να προστατεύσω όλα όσα έχω κατακτήσει, αγάπη, επικοινωνία, σεβασμό στο μεγαλείο της ζωής, της ύπαρξης, μην αποδειχθούν πλάνη.

Συχνά θέτουμε τον εαυτό μας σε δοκιμασίες προκειμένου να ανακαλύψουμε τα όρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί, θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, που όταν τις ανακαλύψουμε τα πιστεύω μας γίνονται ακόμα πιο ισχυρά.
Δυστυχώς έρχονται οι εξαιρέσεις που σου ανατρέπουν τους κανόνες και τότε πάλι τα ερωτηματικά έρχονται στην επιφάνεια.

Αλήθεια φαντάζεσαι έναν κόσμο που όλοι θα είμασταν καλοί και θα λειτουργούσαμε με αυταπάρνηση και μοναδικό κίνητρο την αγάπη προς όλον αυτόν τον κόσμο που μας περιβάλλει; Εναν κόσμο που δεν θα υπήρχαν διαφορές στους ανθρώπους;

Ισως τότε να μην είχαμε τόσα πολλά ερεθίσματα για προβληματισμό.

28/01/2005, 15:46:22

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line

drmlΜέλος
28/01/2005, 16:55:17
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ...

Τα ερωτήματα σου βασανίζουν μέρα με τη μέρα και τη δική μου σκέψη! Είναι ερωτήματα που πιστεύω δεν θα βρουν ποτέ τη απάντησή τους! Αυτό που μπορούμε μόνο να κάνουμε είναι να πλησιάζουμε όσο μπορούμε την αλήθεια σκύβοντας καταρχήν πάνω στον εαυτό μας!Τον εαυτό μας τον βρήσκουμε (πάντα κατά τη γνώμη μου) όταν απελευθερωθουμε από φόβους και ανασφάλιες που μας κυριευουν καθημερινά!
Στη ζωή είμαστε περαστικοί, στο τέλος τίποτα δεν μένει! Ολα όσα κάνουμε, σκεφτόμαστε ή νιώθουμε προέρχονται από το μυαλό που στο τέλος θα χαθεί...Μπορεί στο τέλος να χαθούμε, ή να γίνουμε ενέργεια ή να πάμε στον παράδεισο ή στην κόλαση... κανείς δεν γνωρίζει!Και αυτό μας φοβίζει, μας φθείρει και μας εμποδίζει να ζήσουμε ελεύθεροι...το τώρα!
Το τι είμασε το ανακαλύπτουμε καθημερινά...όλοι έχουμε και καλά και κακά χαρακτηριστικά. Η επιλογή που μας δίνει η ζωή, αυτή έχει αξία για μένα!

Κάνε ότι πραγματικά ευχαριστεί εσένα!!! Και όχι τι θα ευχαριστούσε μόνο τους άλλους πλακώνοντας τον εαυτό σου.Είσαι ελευθερη! Απλά χρησιμοποίησε τα φτερά σου να πετάξεις!

Το μετά θα έρθει! Μην αγχώνεσαι από τώρα...

obscuredΝέο Μέλος
28/01/2005, 17:02:15
τελικά ίσως είναι καλύτερα να μη ρωτάμε, να μη ψάχνουμε, να μη ξέρουμε...αφού στο τέλος οι ερωτήσεις μας οδηγούν σε άλλες τόσες ερωτήσεις και χανόμαστε μέσα στο χάος...
ίσως η άγνοια να είναι η καλύτερη....
BRAINSTORMΜέλος
28/01/2005, 17:44:59
Καλησπέρα

Οι προβληματισμοί της φίλης ΑΖΩΕΛ είναι και δικοί μου και θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην σκέφτηκε ούτε μια φορά στην ζωή του αυτά τα πράγματα. Το μονοπάτι που οδηγεί στην αυτογνωσία όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι το δυσκολότερο μονοπάτι που επιλέγει κανείς σε αυτή την μικρή παρένθεση στην αιωνιότητα που ονομάζουμε ζωή.

Έχουμε διδαχθεί λοιπόν από μικροί ότι στην ζωή πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίσουμε την αφθονία και την ευημερία αν δεν ανταγωνιστούμε και δεν δουλέψουμε σκληρά. Μας έχουνε μάθει πως είμαστε οι κυρίαρχοι στον πλανήτη και πως έχουμε το δικαίωμα να επεμβαίνουμε (αρνητικά) στην φύση. Μας έχουνε μάθει πως η γαλήνη, η ηρεμία, η αφθονία, η ευημερία, είναι καταστάσεις που ελέγχονται από εξωτερικούς παράγοντες και δεν μας είπαν (δεν θέλανε μάλλον) ότι όλες αυτές τις καταστάσεις μπορούμε να τις ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ και πως για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΕ άλλο από το να εμπιστευτούμε τα συναισθήματα μας περισσότερο, γιατί η αγάπη υπάρχει σε όλους μας. Και η αγάπη αυτή ζει και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ στο “μυστικό που κάθεται στο κέντρο και γνωρίζει” .Και αυτό το μυστικό είναι η ΨΥΧΗ μας. Μας έχουνε μάθει πως πρέπει να κινούμαστε και να επιλέγουμε με βάση την λογική που εδρεύει στον εγκέφαλο μας, έναν εγκέφαλο που ζητά συνεχώς αποδείξεις. Έναν εγκέφαλο που ξέρει πολύ καλά να κρίνει και να κατηγορεί. Έναν εγκέφαλο που πολλές φορές απορρίπτει ένα δυνατό προαίσθημα. Μας έχουνε μάθει πως είμαστε διαφορετικοί και ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. Στα σχολεία μας βάζανε ένα θέμα για έκθεση και έπρεπε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη τακτική (πλάνο) για να προοδεύσουμε, οριοθετώντας την φαντασία μας.

Ας εκμηδενίσουμε τις παραπάνω πεποιθήσεις που μας εντρυφήσανε στα παιδικά μας χρόνια. Ας καλλιεργήσουμε την διαίσθησή μας. Ας έρθουμε σε επαφή με τον μη φυσικό εαυτό μας. Πρέπει να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε μόνοι και πως υπάρχουν κάποια αόρατα νήματα που μας συνδέουν με όλους τους ανθρώπους πάνω στην γη. Πρέπει να μάθουμε πως είμαστε ΨΥΧΕΣ με σώματα και ΟΧΙ σώματα με ψυχές. Πρέπει να μας κοιτάξουμε σαν πνευματικά όντα που χρησιμοποιούνε πολυδιάστατη σκέψη, που πιστεύουνε στην ύπαρξη μιας καθοδήγησης που είναι γεμάτη ΑΓΑΠΗ, που εστιάζουν στην αυθεντική προσωπική ενίσχυση, που αισθάνονται συνδεμένα με όλη την ανθρωπότητα , που γνωρίζουν μια διάσταση που είναι πέρα από το αίτιο και το αποτέλεσμα, που κατανοούν ότι η διαίσθηση είναι η φωνή του θεού, που αισθάνονται ευθύνη απέναντι στο σύμπαν και δέος για το γεγονός ότι υπάρχουν, που ζουν μια ζωή συγχώρεσης……….

Τα παραπάνω δυστυχώς δεν μας τα μάθανε και πρέπει να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας. Ίσως γι αυτό το μονοπάτι της αυτογνωσίας να είναι τόσο δύσκολο…..

Εγώ από την μεριά μου δεν είμαι κάποιος που «βρήκε το νόημα», ούτε κάποιος κατασταλαγμένος άνθρωπος που βιώνει τις παραπάνω «αρχές». Προσπαθώ όμως πολύ και πιστεύω πως αργά η γρήγορα από το μπλα-μπλα (το δικό μου) θα περάσω στο εφαρμοστικό στάδιο γιατί πιστεύω πως μου αξίζει μια ζωή αφθονίας αγάπης ευημερίας όπως αξίζει και σε ΕΣΑΣ , γιατί είμαστε όλοι ΑΔΕΡΦΙΑ.
Κατά προσωπική μου άποψη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι αυτός που είναι ανεπηρέαστος από εξωτερικούς παράγοντες και εμπιστεύεται την διαίσθησή του.

Αν μου επιτρέπετε θα πω και μια ιστοριούλα

Δύο μοναχοί κοιτάζανε μια σημαία και διαφωνούσαν. Ο ένας έλεγε ότι η σημαία κινείται. Ο άλλος έλεγε ότι ο άνεμος κινείται. Και ο δάσκαλος Ορνέ τους είπε : Ούτε η σημαία κινείται μα ούτε και ο άνεμος. Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!!
Οι δύο μοναχοί έμειναν άφωνοι…

Ζητάω συγνώμη αν ξέφυγα λιγάκι από το θέμα

Ευχαριστώ

ΧΤΙΖΩ ΤΟ ΠΑΖΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

SatsangiΜέλος
28/01/2005, 19:04:40
quote:

Τα ερωτήματα σου βασανίζουν μέρα με τη μέρα και τη δική μου σκέψη! Είναι ερωτήματα που πιστεύω δεν θα βρουν ποτέ τη απάντησή τους!

Λέγεται,

Για να ανακαλύψουμε τον αληθινό εαυτό μας, τη Θεία μας φύση, χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από την ψευδαίσθηση του υλικού κόσμου, στο υπερπέραν. Για να αντιληφθούμε όμως τις πραγματικότητες του υπερπέραν επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα πέντε αισθητήρια όργανα του Υλικού μας σώματος αλλά με την ψυχή, πρέπει να διαχωρίσουμε το Υλικό μας σώμα από την ψυχή.

Οι μύστες και οι άγιοι μας έχουν αποκαλύψει ότι ο τρόπος που μπορούμε πετύχουμε αυτό το διαχωρισμό είναι ο διαλογισμός. O διαλογισμός απαιτεί τη συγκέντρωση της προσοχής στον Τρίτο ή Μοναδικό Οφθαλμό, που βρίσκεται ανάμεσα και πίσω από τα δύο φρύδια. Με αυτή τη συγκέντρωση αποσύρεται και διαχωρίζεται η ψυχή από το Υλικό σώμα και συγκεντρώνεται στην έδρα της μέσα στο σώμα, που είναι ο Τρίτος Οφθαλμός.
Στο σημείο αυτό η ψυχή ενώνεται με το Εσωτερικό Φως και την Ουράνια Μουσική ή Μουσική των Σφαιρών, δύο εκδηλώσεις που είναι γνωστές με ένα κοινό όνομα: “Νάαμ ή Λόγος”.

Πιστεύω ότι όλα τα ερωτήματα, όλοι οι φόβοι,οι ανασφάλειες, οι αναζητήσεις, και άλλα πολλά, πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε την αληθινή μας ταυτότητα που είναι η γνώση πως είμαστε ψυχές που ενδυθήκαμε υλικά σώματα και μέσα από όλα αυτά θα πρέπει να βρούμε το δρόμο επιστροφής στο Σπίτι μας.

Ο Νους είναι ένας πανισχυρος πράκτορας της Αρνητικής Δύναμης, που μοναδικό σκοπό έχει να κρατά τις ψυχές φυλακισμένες στα βασίλεια της ύλης ξεχνόντας τη πραγματική της προέλευση.

Το να αποκτήσεις αυτογνωσία ή οποία αυτογνωσία είναι το προστάδιο της Θεογνωσίας, είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια και θυσίες αλλά είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί σε αυτή εδώ τη ζωή που ζούμε.
Και λέγοντας αυτογνωσία στο μυστικισμό, δεν εννοούμε μια νοητική κατάσταση, αλλά είναι μια εμπειρία της ψυχής όπου αναγνωρίζει την πραγματική της φύση και αναφωνεί: "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ"

Φιλικά

"be spiritually alive in 2005"

29/01/2005, 09:30:15
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ AZΩΕΛ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ...

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ..

ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ...

ΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....

ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...
ΜΕΣΑ ΜΑΣ Η ΙΘΑΚΗ...

ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛYΨΟΥΜΕ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

SatsangiΜέλος
30/01/2005, 21:02:42
Με πολλή αγάπη σας παραθέτω ένα απόσπασμα ενός μεγάλου Διδασκάλου, το οποίο όταν διάβασα μου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης!

« Πως μπορώ να αποδώσω με λόγια τη μακαριότητα που σας περιμένει

Εσωτερικά.

Πως μπορώ να σας περιγράψω την απόλυτη έκσταση που μπορεί να

βιώσετε όταν η θεία αγάπη, σας αγκαλιάσει, σας περιβάλλει και διαπεράσει το

κάθε σας κύτταρο και μουσκέψει την ψυχή σας με αλλεπάλληλα κύματα από

Θείο Νέκταρ;

Πως μπορώ να βρω λόγια να εξηγήσω τι θα πει, ολόκληρη η

ψυχή σας να λιώνει μέσα στην αιώνια ένωση με το Θείο Αγαπημένο σας; Πόσο

συναρπαστικό είναι να πετάς Εσωτερικά με υπερηχητική ταχύτητα και να

χάνεσαι μέσα στην αγκαλιά του Θείου Αγαπημένου!

Πως μπορώ να σας

εκφράσω τι σημαίνει, ο Κύριος να χαϊδεύει την ψυχή σας με τις Θείες ματιές Του

και να φυσάει τη φλόγα της αγάπης Του μέσα σε κάθε σας πνοή;

Μόλις κάποιος γευτεί αυτές τις εμπειρίες, θα περνάει τις μέρες του,

πλημμυρισμένος από συνεχή μακαριότητα. Λοιπόν αυτός ο αιώνιος θησαυρός

βρίσκεται μέσα σας. Είναι τόσο κοντά σας που δεν χρειάζεται καν να απλώσετε

το χέρι σας για να τον αποκτήσετε »!

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ

AZΩΕΛΜέλος
04/02/2005, 00:09:08
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΜΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΚΑΙ 'ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ'...
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΕΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ;
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ, ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ, ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...
Η' ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ...
"ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ"

"ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ"

"ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΝΟΗΜΑ, ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ 'ΓΩΝΙΑ'"

ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΓΑ...
"ΤΟ 'ΣΠΙΤΙ' ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ"

ΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ, ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΦΙΛΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΟΧΗΣ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ; ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΦΥΣΗ-'ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ';

ΝΑΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ, Η ΨΥΧΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΑΒΑΤΟ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ 'ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ' ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΘΕΙ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΣ ΣΜΙΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΙΔΙΟΙ.

ΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ 'ΕΜΠΕΙΡΙΑ' ΠΟΥ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ, ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ...

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

PHILOSOFOS-1Μέλος
04/02/2005, 02:35:37
quote:

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ.
ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Η’ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ… ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ;
ΚΑΛΟ, ΚΑΚΟ, ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑ, ΥΛΗ, ΑΣΤΡΑ, ΓΗ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΥΘΟΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ… ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ… ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΩΡΟ;
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ;
ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ;
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ;
ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ…;

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;
O HXOS ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΕΩΝ;

ΟΔΗΓΗΣΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ… ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΣ;

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ

ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ, ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΙΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΨΑΧΝΩ…. ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ… ΨΑΞΕ!!!

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΕΣΩ

ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ, ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ; Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΕΙΝΑΙ

Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΟ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ !

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;
ΙΣΩΣ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ.
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ…
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ… ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
ΚΑΝΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ
ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΟΧΙ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ + ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ

ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΝΗΤΟΙ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

lizzard_kingΜέλος
05/02/2005, 20:22:26
Αγαπητή φίλη ΑΖΩΕΛ,
Θα ήθελα να θέσω ένα ακόμη ερώτημα στα πολλά που πρωτοέθεσες...
Κάπου στο τέλος γράφεις για ένα κέλυφος...Δεν είναι τόσο σκληρό όσο φένεται,πιστεύω.Τι γίνετε όταν έχεις βρει τον τρόπο να διεισδύσεις,όμως κάτι σε κρατάει,πιο δυνατό από τη θέληση.Τι είναι αυτό και γιατί σε κρατάει...Είναι τόσο αθώο όσο φένεται?Είναι τόσο ύποπτο όσο φένεται?
Έμαθες να ταξιδεύεις μόνος,κλειδώνοντας τις επιθυμίες που σε κρατούσαν τόσο καιρό στον γνώριμό σου κόσμο.Και ήρθε εκείνος ο καιρός που ένιωσες να φτάνεις στο τέρμα σου,στο πέρασμα...Τότε μόνο κοίταξες πίσω σου πριν περάσεις...Και είδες εκατομμύρια άλλους δρόμους που οδηγούν στο πέρασμα...Τι κρύβουν άραγε αυτοί οι δρόμοι?Μήπως σημαντική γνώση που πρέπει να αποκτήσεις πριν περάσεις?Μήπως εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις?Και χάθηκες πάλι μες στα δρομάκια...Εκτός από την περιέργια,τι ήταν αυτό που σε τράβηξε πάλι...?
Συγχωρέστε με,απλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για έμπνευση...
Ευχαριστώ...

I'm the lizard king,I can do anything!

07/02/2005, 21:21:08
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ PHILOSOFOS-1 ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ????????

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ....

ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΕΙ Η ΝΑ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ?????
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ????

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ....

EYXAΡΙΣΤΩ.

PHILOSOFOS-1Μέλος
08/02/2005, 00:31:05
quote:

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ????????

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ....

ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΕΙ Η ΝΑ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ?????
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ????

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ....

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ AVATARGR

OI ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΕΣ!
ΒΑΣΗ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ!
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΣΥΛΟΓΙΣΤΟ
ΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑ!
ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ
ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!

ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gh

08/02/2005, 15:23:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ PHILOSOFOS-1 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ....
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΡΕΥΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ) ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΜΟΥ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ....
ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ....

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..

AZΩΕΛΜέλος
08/02/2005, 20:59:27
PHILOSOFOS-1… ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΟ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο AVATARGR) ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Β Ο Υ Λ Η Σ Η.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, Η ΠΟΡΕΙΑ, ΤΟ ‘ΕΡΓΟ’, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ‘ΕΠΙΠΟΝΟ’, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ‘ΦΥΣΙΚΟΥΣ’ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ.
Η ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ‘ΝΟΜΩ’ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟ ‘ΧΩΡΟ’.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΑΡΚΙΚΑ (ΔΙΟΤΙ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ, ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΠΕΔΙΟ, ΕΠΙΠΕΔΟ) ΟΣΟ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ‘ΨΥΧΙΚΑ’.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΛΛΑ, ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝ-ΟΔΟΙΠΟΡΟ, ΣΥΝ-ΤΡΟΦΟ (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ).
ΤΟ «ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ», ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, «ΒΑΔΙΖΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟ, ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΙΤΙΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ‘ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ’……
ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΩ.

ΚΑΙ ΝΑΙ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ; ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ… ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ ‘ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ’, ΜΕ ΤΟ ‘ΑΓΑΠΩ’.
Η ΑΓΑΠΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΗΣΗΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙ..ΚΑΙ..ΚΑΙ..
ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ…
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΕΥΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΝ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ‘ΑΝΘΡΩΠΟΣ’
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ…... ΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΕΓΩ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ‘ΣΩΣΤΑ’ ΚΑΙ ‘ΛΑΘΟΣ’, ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ‘ΕΞΙΣΩΣΗ’, ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ‘ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ’ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.

LIZZARD KING… ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!
ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ…
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ… ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ. ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ, ΆΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕΤΑ Η ΜΑΓΕΙΑ, ΆΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΜΕ, ΆΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΆΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΆΛΛΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ…ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ…
ΞΕΡΕΙΣ… ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ.
ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ… ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ‘ΘΕΟ’. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ, ΜΟΥ ΕΛΕΓΑ, ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ;
ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ LIZZARD KING ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ; ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ!
ΞΕΡΩ… ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ-ΣΟΦΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΩΣ… ΠΩΣ… ΠΩΣ…
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ. ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ, ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΣΟΦΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ-ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΑΣΕΒΕΙΑ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

SatsangiΜέλος
08/02/2005, 22:25:18

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας.
Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για να δώσουμε απλά τον αγώνα της επιβίωσης ή υπάρχει και κάτι περισσότερο;

Όταν το υπαρξιακό αίνιγμα κυριέψει την καρδιά μας, δε μας αφήνει να βρούμε ησυχία και ανάπαυση, μέχρι να ανακαλύψουμε τη λύση του.

Η λαχτάρα μας να βρούμε την αληθινή μας ταυτότητα είναι σαν ένα σαράκι που τρώει το είναι μας και μας ωθεί στο να αναζητήσουμε τη λύση στο μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Κάθε άνθρωπος επιδιώκει να βρει την απάντηση στα Πνευματικά του ερωτήματα με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι στρέφονται στις ιερές Γραφές της θρησκείας τους, άλλοι στρέφονται στα ιερά κείμενα άλλων πίστεων, ενώ άλλοι προστρέχουν σε άγιους τόπους προσκυνήματος.
Άλλοι τέλος δε μένουν ικανοποιημένοι μόνο με τις γνώσεις που αποκτούν μέσα από τη μελέτη θρησκευτικών και φιλοσοφικών κειμένων και επιζητούν να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία της αλήθειας.

Αναζητούν μια μέθοδο που θα τους οδηγήσει όχι μόνο στη θεωρητική γνώση για τη φύση της αληθινής μας υπόστασης, αλλά πολύ περισσότερο σε άμεση προσωπική εμπειρία εκείνου που ονομάζεται ανώτερος εαυτός, Εσωτερικός εαυτός, πνεύμα ή ψυχή.

. Ο μυστικισμός και η Πνευματικότητα είναι ο πιο φυσικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε σ’ εκείνο που οι αρχαίοι μας πρόγονοι ονόμαζαν «γνώθι σαυτόν», τη γνώση δηλαδή της αληθινής μας ταυτότητας.

Το βασικό αξίωμα του μυστικισμού είναι ότι ο καθένας μας στην πραγματικότητα είναι μια ψυχή, που κατοικεί στο φυσικό σώμα για κάποια μικρή χρονική περίοδο.

Από πού όμως ήρθε η ψυχή μας πριν κατοικήσει σ’ αυτόν τον κόσμο; Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του κόσμου και της ίδιας της ψυχής;
Αυτά τα ερωτήματα είναι θεμελιώδη για να κατανοήσουμε το λόγο της ανθρώπινης ύπαρξή μας.

Οι άγιοι και οι μύστες είναι τα φωτισμένα εκείνα όντα που έχουν ψάξει και έχουν βρει τις απαντήσεις σ’ αυτά τα καυτά ερωτήματα και μας λένε ότι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής είναι να ενώσουμε ξανά την ψυχή μας που έχει αποχωριστεί πολλούς αιώνες πριν, με το Δημιουργό. Για μας είναι σημαντικό το ότι οι ίδιοι προσφέρονται να μας διδάξουν κάποια μέθοδο με την οποία να μπορέσουμε να αποκτήσουμε τη δυνατότητα επιτύχουμε αυτή την ένωση.

Φιλικά,

SatsangiΜέλος
08/02/2005, 22:31:21
ΑΠΟΚΤΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ

Εκείνοι που έχουν καταφέρει να σπάσουν τα δεσμά του φυσικού κόσμου μας βεβαιώνουν πως είναι εφικτό να βιώσουν και άλλοι άνθρωποι τις ίδιες εμπειρίες.
Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη ορολογία, σύμφωνα με τα πιο πάνω, μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη μέθοδο σαν το συντονισμό με ένα κανάλι με το οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα Πνευματικά βασίλεια του υπερπέραν.

Ενώ το κανάλι του κόσμου εκπέμπει οπτικά και ηχητικά κύματα σε συγκεκριμένη συχνότητα, που είναι ορατή και ακουστή από τα φυσικά μας μάτια και αυτιά, το κανάλι των Πνευματικών βασιλείων εκπέμπει σε ένα ρεύμα Φωτός και Ήχου που είναι ορατό και ακουστό μόνον από την ψυχή μας.

Ακριβώς όπως έχουμε μάτια και αυτιά για να βλέπουμε και να ακούμε τον κόσμο, η ψυχή μας αντιλαμβάνεται μέσω του Εσωτερικού οφθαλμού και του Εσωτερικού αυτιού, που είναι συντονισμένα με ορισμένη Πνευματική συχνότητα.

Τόσο το φυσικό, όσο και το Πνευματικό βασίλειο εκπέμπουν ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ζωή που εξελίσσεται στα Πνευματικά βασίλεια, τα οποία είναι τόσο απέραντα, που κάνουν αυτήν τη γη να μοιάζει με μικροσκοπική κουκίδα.

Η ζωή αυτή είναι κρυμμένη από τα εξωτερικά μας μάτια, αλλά είναι προσιτή στο Εσωτερικό μας μάτι. Απλά χρειάζεται να μάθουμε να συντονιζόμαστε με το Φως Εσωτερικά, ώστε να γίνουμε μάρτυρές του.

H ANAZHTHΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Φιλικά,

PHILOSOFOS-1Μέλος
09/02/2005, 01:45:40
ΑΓΑΠΗΤΗ/Ε ΑΖΩΕΛ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ!
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΦΑΙΡΑ
Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ
ΟΤΙ ΔΥΟ ΟΝ Η ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΑΟΡΙΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ
ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!
Η ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΦΤΑΝΕΙΣ
ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Β
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

AZΩΕΛΜέλος
14/02/2005, 21:37:57
SATSANGI, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ‘ΚΟΣΜΟΥ’-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ PHILOSOFE-1…
ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ!
ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΟΡΙΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ, ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΟΡΙΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΝΕΙΑ; ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΡΙΣΜΟΣ Η’ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ‘ΣΟΦΙΑΣ’.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ Η’ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ. Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ;

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ…
ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΘΕΜΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗΣ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΓΝΟΙΑ. Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΤΑΝ Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ… ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.
ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ‘ΔΙΕΚΟΨΑΝ’ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΔΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΝΑ ‘ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ’. ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.
ΑΝ ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;…… ΙΣΩΣ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."