- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:Πού ακριβώς γράφει ο νόμος ότι οι μοιχοί λιθοβολούνται; (που κι αυτό είναι λάθος, γιατί ο νόμος έλεγε άλλα πράγματα αλλά τέλος πάντων).
Δευτερονόμιον 22,24,2
Ἐὰν δὲ γένηται παῖς παρθένος μεμνηστευμένη ἀνδρὶ καὶ εὑρὼν
αὐτὴν ἄνθρωπος ἐν πόλει κοιμηθῇ μετ' αὐτῆς,
ἐξάξετε ἀμφοτέρους
ἐπὶ τὴν πύλην τῆς πόλεως αὐτῶν, καὶ λιθοβοληθήσονται ἐν λίθοις
καὶ ἀποθανοῦνται· τὴν νεᾶνιν, ὅτι οὐκ ἐβόησεν ἐν τῇ πόλει, καὶ
τὸν ἄνθρωπον, ὅτι ἐταπείνωσεν τὴν γυναῖκα τοῦ πλησίον· καὶ ἐξα-
ρεῖς τὸν πονηρὸν ἐξ ὑμῶν αὐτῶν.
Ειλικρινά είχα κάποιες αμφιβολίες και απορίες συνάμμα..μα με αυτά που είδα να λέει και μετά να καταθέτει και με συγκεκριμένα στοιχεία ο Κωνσταντίνος ..ειλικρινά τα έχω χαμένα.
Θα παρακαλέσω όποιον φίλο συνδίκτυο έχει διαφορα στοιχεία περί αυτού -υποχρεωτικής βάπτισης ή όχι- να τα καταθέσει...θα το ψάξω και γώ.
Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος...δεν το γνώριζα και δεν θέλω να το δεχθώ κάτι τέτοιο.
Φίλε και συνδίκτυε Κωνσταντίνε , είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα καταθέτουμε , μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι ???
Ξαναρωτάω , διότι μου πέφτει κομματάκι δύσκολο να το "χωνέψω" αυτό..
soul
δεν εφαρμοστηκαν ποτέ, εν αντιθέσει με τους διωγμούς των χριστιανών, με επίσημες ιστορικές καταγραφές,που χιλιογράψαμε και μονο το..Αλτσχάιμερ, κάνει πως δεν θυμάται......
Δεν λέω βέβαια, για τους εξισλαμισμούς και τις διώξεις ακόμη και τώρα, κατά χριστιανων, είτε λέγεται ΙΡΑΚ, είτε Αφγανιστάν....Μόνο οι χριστιανοί, φίλε μου, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ!!!!.....
Να σε δώ να εξανίστασαι και τώρα, δικέ μου!!!!....
Σε ποια εποχή, διώκουν ακόμη χριστιανούς;Στην Νέα Εποχή...
Η ίδια η παλιά, δλδ....
quote:
Δευτερονόμιον 22,24,2
Ἐὰν δὲ γένηται παῖς παρθένος μεμνηστευμένη ἀνδρὶ καὶ εὑρὼν
αὐτὴν ἄνθρωπος ἐν πόλει κοιμηθῇ μετ' αὐτῆς,
ἐξάξετε ἀμφοτέρους
ἐπὶ τὴν πύλην τῆς πόλεως αὐτῶν, καὶ λιθοβοληθήσονται ἐν λίθοις
καὶ ἀποθανοῦνται·
Καλή η παραπομπή αλλά το αδίκημα αυτό δεν είναι αυτό που ρώτησα. Πρόκειται για μία από τις 4 περιπτώσεις μοιχείας που τιμωρούνται με λιθοβολισμό (μοιχεία με μνηστευμένη παρθένα, με τη μητέρα του, με τη μητριά του ή με τη νύφη του).
Για τη μοιχεία γενικά (εκτός των 4 παραπάνω περιπτώσεων) δεν αναφέρεται τρόπος εκτέλεσης στην ΠΔ. Και ο τρόπος εκτέλεσης των μοιχών δεν είναι ο λιθοβολισμός αλλά ο στραγγαλισμός.

macedon
Υπάρχει και το υποχρεωτικό μπάνιο.
Τι να κάνουμε να απαγορέψουμε στις μητέρες να μπανιαρίζουν τα μωρά;
Αν κάποιος δεν πιστεύει στο βάπτισμα είναι ένα απλό μπάνιο.
Για τον απλούστατο λόγο ότι θέτει τον εαυτόν του εκτός εκκλησίας.
Εκκλησία ας εννοήσουμε κάποια σύναξη αγάπης με σκοπό την εύρεση της οδού με την χάρη του Θεού.
Λέμε στο "Πιστεύω" -ομολογώ έν βάπτισμα.
Εκτός της εκκλησίας τον βαπτισμό τον συναντάμε σε όλους τους λαούς σαν κάθαρση "πνεύματος". βάπτισον σεαυτὸν εἰς θάλατταν καὶ καθίσας ἐν τῇ γῇ διημέρευσον.(Πλούταρχος)
Εκτός εκκλησίας δεν μας ενδιαφέρει τι νόμους ορίζει η πολιτεία γιατί οι νόμοι είναι άσχετοι με τα πιστεύω της κάθε θρησκείας. Νομολογίες εκτός από το δίκαιο μπορεί να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα όχι και τόσο πνευματικά.
Ολοι σπεύδουν να υπογράψουν κάποιο πολιτικό γάμο, ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι κλπ εφόσον ο νόμος κάπου τους διευκολύνει.
Αυτό δεν αφορά την εκκλησία (άσχετα τι λένε μερικοί μητροπολίτες).
quote:
Φίλε και συνδίκτυε Κωνσταντίνε , είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα καταθέτουμε , μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι ???
Έτσι ακριβώς είναι. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να βαφτιστούν, όπως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοκτόνησαν (όπως ο έπαρχος Κωνσταντινούπολης Φωκάς) για να μην τον σταυρώσει στον Ιππόδρομο ο μέγας Αρχιεξεταστής Ιωάννης ο Ασιατικός, επίσκοπος Εφέσου.
quote:
Ξαναρωτάω , διότι μου πέφτει κομματάκι δύσκολο να το "χωνέψω" αυτό..
Πρόκειται για την καταγεγραμμένη νομοθεσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αγαπητέ Δήμο. Οι ποινές για τη μη βάφτιση ξεκινούσαν από την κατάργηση των αστικών, κληρονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων (Νόμοι 1.1.4.2 και 1.1.8.11 του Ιουστινιανού, 16.1.2 του Θεοδόσιου) για να φτάσουν αργότερα στα ποινικά μέτρα που ήταν εξορία (νόμος 1.11.10 Ιουστινιάνειου Κώδικα) και ο θάνατος ("εκλογές" του Κωνσταντίνου και του Λέοντος).
quote:
Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος...δεν το γνώριζα και δεν θέλω να το δεχθώ κάτι τέτοιο.
Α, η νομοθεσία των χριστιανών Ρωμαίων είναι το κάτι άλλο. Σκέψου για παράδειγμα ότι ο νόμος 1.5.18 του Ιουστινιάνειου Κώδικα που έλεγε (παρ. 4):
"Απαγορεύεται σε όλους τους αιρετικούς, όλους αυτούς δηλαδή που δεν δέχονται την ορθόδοξη και καθολική χριστιανική πίστη, να διδάσκουν σε οποιοδήποτε σχολείο. Οι δάσκαλοι των σχολείων πρέπει να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι μόνο"
καταργήθηκε μόλις το 1988 (μετά από 1500 χρόνια!) με τον Ν.1771/88
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νομοθεσία, μπορείς να δεις:
Α. Νόμοι κατά της ελληνικής θρησκείας
Β. Νόμοι κατά των "αιρετικών"
Γ. Νόμοι κατά των λατρευτικών χώρων
Δ. Ποινικά και Διοικητικά μέτρα κατά των μη χριστιανών: Μέρος 1, , Μέρος 2,
Ε. Ο Χριστιανισμός γίνεται υποχρεωτικός

macedon
Αλλά, μόνο με το ψέμα ζεις...Το ψέμα παρηγοριά στον ..άρρωστο...
Οπως, βολεύεται κανείς...
quote:
Ηρέμησε,καλέ μου Εαρινέ,ακριβώς πάνω απο το μήνυμα σου, λέω ότι
δεν εφαρμοστηκαν ποτέ, εν αντιθέσει με τους διωγμούς των χριστιανών, με επίσημες ιστορικές καταγραφές,που χιλιογράψαμε και μονο το..Αλτσχάιμερ, κάνει πως δεν θυμάται......
Δεν λέω βέβαια, για τους εξισλαμισμούς και τις διώξεις ακόμη και τώρα, κατά χριστιανων, είτε λέγεται ΙΡΑΚ, είτε Αφγανιστάν....Μόνο οι χριστιανοί, φίλε μου, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ!!!!.....
Να σε δώ να εξανίστασαι και τώρα, δικέ μου!!!!....
Σε ποια εποχή, διώκουν ακόμη χριστιανούς;Στην Νέα Εποχή...
Η ίδια η παλιά, δλδ....
Έχω άποψη για τους Μουσουλμάνους φίλε μου και για το φονταμενταλισμό και για την επικινδυνότητα που υπάρχει στον άμετρο φανατισμό τους.
Γνωρίζω φίλε μου και στο έχω πεί και θα στο ξαναπώ άλλη μια φορά ..
Δεν έχω ενδιαφέρον για οποιαδήποτε θρησκεία και αν επιδεικνύω κάποιο ενδιαφέρον είναι για τον χριστιανισμό και για την θρησκεία των προγόνων μας...όχι γι'αυτήν καθ'εαυτήν την θρησκεία αλλα για το ότι "εξιτάρει" ως παραμυθάκι την φαντασία μου ...μην ξεχνάς ότι διδαχθήκαμε και φαντασιώσαμε δια μέσου της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ...τις ίντριγκες της Ήρας ...την σοφία της Αθηνάς ...την θεά Δήμητρα κλπ ...κλπ!
Δεν πρόκειται να βρείς εχθρό στο προσωπό μου φίλε μου...σε διαβεβαιώ!
Εξ'αλλου το έχω πεί πολλάκις...η κάθε θρησκεία λειτουργεί ως ψυχαναλυτικό εργαλείο για όσους πιστεύουν και υπ'αυτήν την έννοια και εφ'οσον κάποιοι συνανθρωποί μας το έχουν ανάγκη , καλώς υπάρχει αρκεί να μην γίνεται και αποτελεί μέσον κρίσης-κακής- των πολιτών εκείνων που δεν πιστεύουν και εργαλείο κάποιων ανεγκέφαλων-πιστών θυματοπόίησης και ενοχοποίησης άλλων συμπολιτών τους που δεν πιστεύουν σ'αυτό που πιστευουν οι ίδιοι και λειτουργεί υποστηρικτικά στην ζωή τους.
Όποιος το έχει ανάγκη και δεν βρίσκει αλλού στήριγμα ...προφανώς είναι έτοιμος να το δεχθεί και καλά κάνει αλλα να μην το επιβάλλει και επικρίνει συνανθρώπους του ...οι οποιοι βρίσκουν την αλήθεια αλλού.
Εγώ φερ'ειπείν ...στην ψυχολογία και η οποία αποδέχεται -αλλα υπο όρους- την θρησκευτική πίστη ...όπως προανέφερα.
soul
Τι μας νοιάζει εμάς η νομοθεσία του Ιουστινιανού ή του Λυκούργου της Σπάρτης;
Αν βαπτίζανε τα παιδιά ή τα πετούσαν στον Καιάδα.
Αν σας ενδιαφέρει η σημερινή διοίκηση του τόπου κάντε αίτηση εδώ.
quote:
Ρε παιδιά,ένας να διαβάσει στον αόματο Μακεδών: Δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, γράφουμε πιο πάνω........Αορασία;....
Αλλά, μόνο με το ψέμα ζεις...Το ψέμα παρηγοριά στον ..άρρωστο...
Οπως, βολεύεται κανείς...
Εγώ φίλε μου , το δέχομαι ότι δεν εφαρμόσθηκαν στα νεότερα χρόνια..αλλα όταν με διαβεβαιώνεις ότι δεν εφαρμόσθηκαν..
Κατ'αρχάς δέχεσαι ότι υπήρξαν οι σχετικοί νόμοι...
Προσωπικά δεν το ήξερα και δεν θα ήθελα ποτέ να το μάθω αυτό!
Το ότι όμως υπήρξαν αυτοί οι νόμοι και μάλιστα μέχρι το 1988 είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε κάθε περίπτωση ...το ότι στα νεότερα χρόνια δεν εφαρμόσθηκαν...αυτό δεν σημαίνει ότι τότε που νομοθετήθηκαν δεν ίσχυσαν ...
Και αν ίσχυσαν εκείνη την εποχή και με τον τρόπο που λέει ο φίλος και συνδίκτυος Κωνσταντίνος ...τότε μιλάμε για επιβεβλημένη θρησκεία ..
Δεν θέλω να το πιστέψω παρ'ολ'αυτά ...θα ελέγξω τις σχετικές διευθύνσεις που με παρέπεμψε...
soul
d.k