- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ας απαντήσω σε λίγα και καλά.
quote:
Τώρα είπες την αλήθεια. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ……..
Όχι πάντοτε το έλεγα πως ότι λέω είναι προσωπική άποψη. Αν ταυτίζεται με το τι συμβαίνει είναι ξεχωριστό θέμα.
quote:
Πολύ μαύρα τα βλέπεις αγαπητέ τα πράγματα της ζωής!Ο θρησκευόμενος, βρίσκεται σε χειρότερη θέση. Και αυτό διότι πάντοτε ζει μέσα στην αμαρτία βουτηγμένος! Γεννιέται αμαρτωλός, ζει αμαρτωλός και πεθαίνει αμαρτωλός! Με άλλα λόγια, είτε αμαρτάνει ζώντας είτε ζει αμαρτάνοντας.
Διάλεξε και πάρε. Αυτά λέει ο χριστιανισμός αγαπητέ, καθώς ουδείς δύναται να είναι αναμάρτητος. Ούτε καν το αμόλυντο βρέφος δεν αποδέχεται ο χριστιανισμός ως αναμάρτητο!!
Έλα, μην τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα. Ο Χριστός είναι η χαρά προσωποποιημένη, η αγάπη, αν Τον έχεις μέσα σου όσο και να αμαρτάνεις νιώθεις πάντα μια ευφορία που ποτέ δεν έχεις ξανανιώσει, όσο κι αν σε δεσμεύουν οι αμαρτίες.
quote:
Αυτό είναι μια ουτοπία.Η εκκλησία συνειδητά τρέφει αυτό το καθεστώς, και τις πηγές του τις έχει στον αρχαίο Ελληνισμό με τους ατελείωτους θεούς και ημίθεους. Θέλησαν να μιμηθούνε αλλά και να αντικαταστήσουνε ότι υπήρχε.
Τα «θαύματα» και τα «Άγια σκηνώματα» δεν τα απαιτεί κανένας, αλλά τα απαιτούνε τα παγκάρια και η πελατειακή ανάγκη. Μην είσαι πια τόσο ρομαντικός.
Μάλλον δεν είμαι εγώ που είμαι τόσο ρομαντικός, αλλά εσύ τα βλέπεις τόσο μαύρα τα πράγματα. Το λαικό αίσθημα στην παρούσα φάση ζητάει άμεση αγιοποίηση του γέροντα Παισίου και του γέροντα Σωφρόνιου, και η Αρχιεπισκοπή επιφυλάσσεται ακόμη. Δεν είναι μόνο το παγκάρι στην Εκκλησία, υπάρχει πολύ περισσότερο από αυτό.
quote:
Όλα όσα περιγράφεις είναι ένα σύνολο αυθαιρεσιών. Από καμία απολύτως αράδα της Αγίας Γραφής δεν νομιμοποιούνται όλα αυτά. Από κανέναν λόγο του Ιησού δεν προκύπτει ότι δύναται να υπάρξουνε «Άγιοι» και….χορηγοί βεβαιώσεων αγιοποίησης!
Μα... για ποιους χορηγούς βεβαίωσης αγιοποιήσεων μιλάς; Δεν σε καταλαβαίνω;
Δεν χρειάζεται ένας άνθρωπος πιστοποιητικό για να αγιάσει, άσκηση χρειάζεται και πνευματική ζωή, από εκεί και πέρα ο Παράκλητος που ζει μέσα του του δίνει τα χαρίσματα. THE END. Τίποτα παραπέρα.
quote:
WWalker:
«Τι λέει σχετικά ο Ιησούς; Τι λένε οι Απόστολοι για την αντιμετώπιση των αλλόθρησκων;»Τι τι λένε? Ότι όποιος δεν είναι μαζί μου ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ. Τι άλλο θέλεις να πούνε? Μα, εάν δεν ήταν έτσι αγαπητέ, τότε τι νόημα θα είχε η παρουσία του? Αυτό ακριβώς είναι το νόημα: ή μαζί μου ή θα χαθείτε!
Αγαπάτε αλλήλους λένε. Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου λένε. Τώρα το αν θα σωθούν ή όχι, σου ξαναείπα, το καθορίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι "Δεν σε γουστάρω γιατί δεν είσαι μαζί μου, άρα πέσε να καείς!!!" το πράμα. Είναι αν θέλεις να σωθείς έλα μαζί μου, αν δεν θες να σωθείς μην έρχεσαι. Μην το πέρνουμε έτσι το πράγμα.
quote:
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ!
Γιατί, Εβραίοι είμαστε?!?
quote:
WWalker:
«Οι Εβραίοι διαλέχθηκαν από τον Θεό σε μια περίοδο που οι Έλληνες κατέβαιναν ακόμα απ’ την Πίνδο, γύρω στο 2000(+-) πΧ,»Αυτό είναι ένα μύθευμα!
Εβραίοι πριν τον 6ο αιώνα π.χ. δεν υπάρχουνε καν σαν αναφορά. Πουθενά δεν αναφέρονται, κανένας άλλος λαός ή καταγραφή δεν τους αναφέρει. Η Βίβλος έχει μυθιστορηματικό χαρακτήρα, και στοχεύει στο να αναπτερώσει το ηθικό απόκληρων και διάφορων άλλων νομάδων, δημιουργώντας μια δήθεν «παλαιά προέλευση».
Επομένως, ΚΑΙ ΕΔΩ ψεύδεται ο «Θεός» αγαπητέ…..
Ω μπω, μου τα'χεις κάνει τσουρέκια αγαπητέ. Ψεύδεται ο Θεός, σκοτώνει ο Θεός, κλέβει ο Θεός. Πολύ λωποδύτη δεν τον έβγαλες τον Θεό;
quote:
WWalker:
«Μην ξεχνάμε πως ο Θεός έφτιαξε τους Εβραίους ως υπόσχεση στον Αβραάμ, στον οποίο και υποσχέθηκε πως οι απόγονοί του θα είναι αναρίθμητοι σαν τα αστέρια, και όντως αυτό έγινε.»Τι σημαίνει αναρίθμητοι? Οι Εβραίοι είναι αριθμητικά μια ασήμαντη μειοψηφία στον πλανήτη. Η πίστη τους επίσης. ΠΩΣ πραγματοποιήθηκε αυτή η υπόσχεση?
Όχι που θα το παραδεχόσουνα. Μέτρα Εβραίους, και μέτρα αστέρια.
quote:
WWalker:
«Ο Νόμος του Ιησού και του Παύλου με δεσμεύει όχι ο Μωσαικός.»Δηλαδή αγνοείς ή παραβλέπεις τα λόγια του Ιησού? Διότι ο Ιησούς ακριβώς αυτό είπε: όποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ στον Μωυσή (και τον νόμο του φυσικά) πιστεύει και σε μένα!
Καλά, από λογική... αγγούρια. Δηλαδή εσύ από το "όποιος πιστεύει στον Μωυσή πιστεύει και σε εμένα" βλέπεις ότι "όποιος πιστεύει σε εμένα πιστεύει και στον Μωυσή"?
Λέω γιατί εγώ δεν βγάζω τέτοιο ανάποδο νόημα.
quote:
WWalker:
«Έχει ήδη έλθει ο Καιρός για την Εκκλησία να ανακαινιστεί, μέσω του νέου Μωυσή, που θα την οδηγήσει έξω από τα αντιχριστιανικά χρόνια.»Το πράγμα????? Αυτό πάλι από ΠΟΥ ξεφύτρωσε?
Εμ, αγαπητέ, άμα σε πρώτη φάση δεν ξέρουμε ότι οι Αρμένιοι είναι μονοφυσίτες, και τους θεωρούμε Χριστιανούς Ορθοδόξους, και σε δεύτερη φάση δεν έχουμε διαβάσει ποτέ μας προφητείες Οσίου Ταρασίου και Οσίου Ανδρέα του δια Τον Χριστόν Σαλού, πως μπορούμε να καταδικάζουμε την Εκκλησία;
quote:
WWalker:
«Δηλαδή να πάμε πίσω στον πολυθεισμό; Βήματα πίσω θα κάνουμε;»Το αντίθετο! Μέγιστη πρόοδος θα είναι. Άλλο ο Ενοθεισμός και άλλο ο ΜονοΘεϊσμός.
Και εξάλλου, ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι ο Θεός είναι ένας και όχι 1000?
Γυρνάμε πάλι στα ίδια... Πως είσαι το ένα και πως είσαι το άλλο, λες και έχουμε μαθηματική απόδειξη πως ο Θεός είναι ένας και δεν είναι 15. Τι λες ρε Schwabe επιτέλους, το έχεις πάρει εντελώς επιστημονικά το πράγμα, λες και η βίβλος γράφτηκε για να την διαβάζουν νομπελίστες και μορφωμένοι μόνο.
quote:
WWalker:
«Πότε μας σκυλόβρισε που αιματοκυλίσαμε επί Αλεξάνδρου την Μέση Ανατολή;»Πότε σκυλόβρισε τους εκλεκτούς του Εβραίους για τις σφαγές που διαπράξαν έχοντας την στήριξη Του?
Βασικά, που ξέρεις ότι δεν το έκανε;
Τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους μια χαρά τους τα έσουρε. Ωστόσο, για πήγαινε στο τέλος απ΄το κατά Ιωάννην, να δεις τι λέει ο Ευαγγελιστής για το πόσα έκανε ο Ιησούς που δεν έχουν καταγραφεί.
quote:
WWalker:
«Όλους τους αγαπάει ο Θεός Schwabe, για όλους φροντίζει, είτε τον βλασφημάμε, είτε είμαστε δίκαιοι είτε άδικοι… Για όλους ανατέλλει τον ήλιο κάθε μέρα, όπως λέει ο ίδιος ο Ιησούς, για δίκαιους και αδίκους, μεγάλους και μικρούς, φτωχούς και πλουσίους.»Λυπάμαι, αλλά δεν ισχύει αγαπητέ. Όποιος δεν είναι χριστιανός, δεν σώζεται!
Δεν μίλησα για σωτηρία Schwabe. Η Σωτηρία είναι προσωπικό θέμα, όχι θέμα κοινωνίας. Εσύ ευθύνεσαι για το αν θα σωθείς και όχι ο γείτονας. Είναι σαφές: θες να σωθείς, ακολούθα. Δεν θες, μην ακολουθείς. Αν ακολουθήσεις θα σωθείς. Τίποτα παραπέρα.
quote:
Κάνεις μεγάλο λάθος. «κολλάω» στις γραφές και όχι στις αυθαιρεσίες των λαοπλάνων παπάδων. «Κολλάω» στις γραφές και στα όσα είπε ο ίδιος του ο Ιησούς και όχι στις προφορικές και αστήρικτες ερμηνείες.
Όχι κολλάς στο τι είπε ο ένας και το τι είπε ο άλλος και δεν κοιτάς πως θα σωθείς εσύ ο ίδιος. Τις γραφές ούτως ή άλλως, όπως αποδεικνύεις, τις μεταφράζεις όπως σου κολλάνε καλύτερα, και δυστυχώς, στην προσπάθειά σου αυτή, προσαρμόζεις την μετάφραση στο πως θα βγάλεις καλύτερα το βιβλίο άκυρο.
Κοίταξε Schwabe, στην παγίδα δεν θα πέσω. Απ'την αρχή το κατάλαβα πως σκοπό είχες να μου την φέρεις πισώπορτα για το πως πιστεύω και τι κάνω με το να γυρίσουμε στο πρώτο θέμα, το οποίο και δεν κατέχω αρκετά. Ο σκοπός σου δεν είναι να κουβεντιάσεις πάνω στην Βίβλο, σκοπός σου είναι να αποδείξεις με κακή διάθεση, πως εγώ δεν πιστεύω όπως θα έπρεπε να πιστεύω και πως το δόγμα μου είναι λανθασμένο/άδικο/τζούφιο. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτό, μόνο να χάσω έχω. Και ενώ αν στην αρχή σε πήρα χαμπάρι και είπα πως θα κάτσω να σε κουβεντιάσω μήπως και σε βοηθήσω, φάνηκε αργότερα πως το γυρνάς πάλι στο ίδιο. Άρα να βοηθήσω δεν μπορώ, οπότε μόνο να χάσω έχω. Συνεπώς, τράβα να τα κουβεντιάσεις με Παπά καλύτερα, ο οποίος και δεν έχει κάτι να χάσει.
quote:
Επιβάλλει; Σε ποιόν;
Με το "έτσι θέλω"; Πώς;
Αααα.... Κατάλαβα. Σκέφτεται μόνος του. Στο πυρ το εξώτερον πάραυτα.Υ.Γ. Αλήθεια, η λοβοτομή καταργήθηκε;
Το σχόλιό σου φίλε Macedon, δεν έχει σκοπό να προσφέρει. Να προκαλέσει έχει σκοπό, και πολύ κακώς.
quote:
Είναι σαφές: θες να σωθείς, ακολούθα. Δεν θες, μην ακολουθείς. Αν ακολουθήσεις θα σωθείς
Επέτρεψέ μου μία απορία. Τί έχει κάνει ο άνθρωπος ώστε να χρειάζεται να σωθεί ?
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

quote:
Επέτρεψέ μου μία απορία. Τί έχει κάνει ο άνθρωπος ώστε να χρειάζεται να σωθεί ?
Έχει φθαρεί απ'τα σαρκικά του πάθη: φθείρεται το σώμα του, και πεθαίνει βιολογικά.
«Έχει φθαρεί απ'τα σαρκικά του πάθη: φθείρεται το σώμα του, και πεθαίνει βιολογικά.»
Από τα «σαρκικά του πάθη»???
Και……γιατί παρακαλώ είναι αυτό κακό ώστε να χρειάζεται «σωτηρία»? Ο άνθρωπος, όπως και όλα τα άλλα όντα αυτού του πλανήτη, ζει και πεθαίνει.
Έχεις δηλαδή καμία ένδειξη ότι…..θα γίνει άφθαρτος και δεν θα πεθαίνει βιολογικά εάν……πει το πιστεύω, βάλει φερμουάρ στο στόμα του, χρησιμοποιήσει τα γεννητικά του όργανα ως εργαλεία αναπαραγωγής, ακολουθεί γονυπετείς τα κείμενα της Κ.Δ. και προσεύχεται για τον ερχομό Του???
Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ εμφύσησε πάθη και φθορά στο σώμα του ανθρώπου ώστε να χρειάζεται……σωτήρια επέμβαση από τις παραλείψεις του δημιουργού του??
ΤΡΑΒΑ ΡΩΤΑ ΠΑΠΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ.
Edited by - WWalker on 18/06/2005 14:48:12
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
amalia
«Τελικά ρε Schwabe, και να στο πούνε δεν το καταλαβαίνεις:»
Το θέμα είναι ότι όποιος λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις, έχει και προφανώς μια γνώση για τα θέματα που υποστηρίζει και πραγματεύεται.
Ας είναι όμως……
Αρχικά πίστευα ότι αυτό γίνεται για να εκφράσει ο καθένας τις απόψεις του και μέσα από μια συζήτηση να εκφραστούν (αν εκφραστούν τελικά) κάποια συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, να γίνει ανταλλαγή γνώσης σε θέματα που μας ενδιαφέρουν.
Τελικά, αυτό που γίνεται από ορισμένους είναι η συμμετοχή τους στη συζήτηση με σκοπό να βγάλουν τα απωθημένα τους, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους, να φωνάξουν, να βρίσουν και όλα αυτά επειδή η μαμά τους δεν τους πρόσεξε πολύ όταν ήταν μικροί.
Οι χυδαιολογίες, οι ύβρεις και όλο αυτό το πλέγμα συμπλεγματικής και ψυχοπαθολογικής συμπεριφορας, αν και χαρακτηρίζει αυτόν που τα λέει, εντούτοις ενδεχομένως να ενοχλεί άλλους που δεν έχουν τα ίδια προβλήματα.
Με άλλα λόγια: Αν δεν μπορείτε να συζητάτε σαν άνθρωποι, πηγαίνετε στο γήπεδο να φωνάξετε.
macedon
Στον Schwabe το είπα ίσα με 10 φορές απανωτά πως δεν μπορώ να τον κατατοπίσω πλήρως για τις ερμηνείες, και συνεχίζει ακάθεκτος να με ρωτάει, όχι για να μάθει, αλλά για να μου σπάσει τα νεύρα. Δεν τίθεται θέμα μετάδοσης γνώσεων, τίθεται θέμα πόλεμου νεύρων.
Edited by - WWalker on 18/06/2005 20:17:00
Πήγαινε στο γήπεδο να ξεσπάσεις, αν έχεις ανάγκη. Δείρε και τη γυναίκα σου αν θες. Έδώ μέσα είναι για συζήτηση.
macedon