ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
22/07/2005, 20:04:23
quote:

ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ;ΣΥΝΗΘΙΖΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕ ΑΡΚΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ.
ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ: Σ Α Ν ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΠΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ...

Την αγαπώ και την λογική αλλά, η καρδιά αλλιώτικα δίνεται βρε, όμορφα, τρυφερά, αγγίζει, αγκαλιάζει,κρατάει το περίσσευμά της, βοηθάει,ακουμπάει αχ! αχ! όσες φορές κι αν σπάσω τα μουτράκια μου θα το παλεύω. ΄Ηδη μάχομαι.Ξέρω τι λέω. Μάχομαι. ΄Ασε όταν πρέπει την καρδούλα να μιλά. ΄Ετσι;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

22/07/2005, 23:17:30
Συγνωμη αν σε ενοχλησε η απαντηση μου spanish eyes,μερικες φορες ειμαι απολυτη.Οι εμπειριες βλεπεις.. Δεν τον ξερω τον ανθρωπο ,ειπα μηπως..Ευχομαι να εχεις δικιο για ολους .
Αισιοδοξια λοιπον μπας και σπασουμε τον κυκλο.
24/07/2005, 04:22:28
Η καρδιά λένε ,είναι το κάθισμα της ψυχής....
αν χαθεί η αθωώτητά της καρδιάς ,μαυρίζει η ψυχή...
πόσο καθαρές είναι οι καρδιές....????

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

25/07/2005, 08:10:18
Πιστεύω πως αν μια φιλία έχει γερά θεμέλια δεν χάνεται εύκολα.
Είχα φίλο από τα 5 μου περίπου ως τα 20-21 μου περίπου. Κάθε μέρα ήμασταν μαζί, το σπίτι του είχε γίνει σπίτι μου και το αντίστροφο.
Ήμουν εκεί όποτε με χρειαζόταν και τον άκουγα πάντα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην βρώ ένα στήριγμα όταν πραγματικά το χρειάστηκα. Όταν λές πχ σε κάποιον τυχαίο γνωστό οτι έχασες ένα συγγενή πολύ κοντινό και σου απαντάει "α,ok" και συνεχίζει να σου λέει τα δικά του, για το πώς θα "ρίξει" μία γκόμενα κτλ, νομίζω πως αν μή τι άλλω εξαγριώνεσαι από την τόσο προκλητική αδιαφορία. Πόσο μάλλον από τον "κολλητό" σου....
Πλέον με το παιδί αυτό έχουμε χαθεί και το επεδίωξα εγώ, γιατί δεν έβλεπα ότι παίρνω από αυτή την φιλία, μόνο έδινα. Τον είδα τυχαία στο δρόμο μετά από μήνες και το μόνο που είπαμε ήταν: "Γειά, τί κάνεις?" και μετά συνέχισε ο καθένας τον δρόμο του Έτσι απλά...
Αντιθέτως, έχω κάνει 2 καινούριους φίλους κι είμαστε μαζί 4 χρόνια.
Ειδικά με τον ένα έχουμε έρθει αρκετά κοντά και όποτε έχει χρειαστεί ο ένας τον άλλον, είναι εκεί.
Είναι κοντά μου όχι μόνο στις καλές στιγμές μα και στις κακές και έχουμε ζήσει καταστάσεις μαζί.
Το συμπέρασμα που έχω βγάλει λοιπόν, είναι οτι ο χρόνος δεν παίζει κανένα ρόλο σε μία φιλία. Ρόλο παίζει το κατά πόσο καλύπτεσαι από αυτήν και σε τι άτομο ανοίγεσαι...
seminaΜέλος
25/07/2005, 08:36:31
Καλέ μου Spanish eyes,
τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα πάντα είναι κύκλος?
Και κάτι ακόμα..
Ειπώθηκαν κάποια πράγματα για την απόσταση..
Εγώ πιστεύω πως όσο μακριά και αν είναι κάποιος που αγαπάς, ποτέ δεν είναι τόσο μακριά ώστε να μην μπορείς να τον φτάσεις..
Ακόμη και όταν κάποιος έχει πεθάνει,πάντα θα κατοικεί(θα είναι) μέσα μας..
Καλημέρα

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

Edited by - semina on 25/07/2005 08:40:51

seminaΜέλος
25/07/2005, 08:42:54
quote:

Η καρδιά λένε ,είναι το κάθισμα της ψυχής....
αν χαθεί η αθωώτητά της καρδιάς ,μαυρίζει η ψυχή...
πόσο καθαρές είναι οι καρδιές....????

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Μάνο μου,
Πότε μια καρδιά θεωρείται καθαρή??

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

seminaΜέλος
25/07/2005, 08:44:59
Φίλε Dying_Incubus,
καλό το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες..
Ωστόσο,θα ήθελα να σε ρωτήσω..
Αν εκείνος ο φίλος σου ζητούσε κάποια στιγμή βοήθεια θα του την προσέφερες απλόχερα?

seminaΜέλος
25/07/2005, 08:53:12
Από μικρή ηλικία πάσχιζα να βρω φίλους..
Είχα μία φίλη, κάθε μέρα είμασταν μαζί..
Αλλάζω γειτονιά την χάνω..
Βρίσκω άλλους φίλους στην καινούρια γειτονιά..
Είχα ένα κολλητό και μία κολλητή..
τους χάνω και αυτούς επειδή μαλώσαμε..
Μετά πήγα σε άλλο σχολείο..
Κάνω και εκεί παρέα..
τελικά την χάνω..(τώρα δεν κάνουμε παρέα μαζι)
Γνωρίζω ένα άτομο,θεωρώ ότι με νιώθει φίλη της όσο και εγώ..
φεύγει για προσωπικούς λόγους..
την χάνω και σαν απόρροια κάνω αυτό το τόπικ..
Γνωρίζω άλλο άτομο..
ειλικρινά,θα ήθελα να μείνει..

Δεν πιστεύω πως τα άτομα που θεωρούσαμε κάποτε φίλοι χάθηκαν.. απλά δεν ζουν στο "τώρα" μας.. είναι μακριά από την ζωή μας σήμερα.. εμένα πάντα θα με ενδιαφέρει τι κάνουν και αν είναι καλά.. έχω τον τρόπο να μαθαίνω κάτι όταν ενδιαφέρομαι..
Το παν είναι όσοι περάσουν, μα ακόμα και αυτοί που θα έρθουν να μην λερώσουν την ψυχή μας.. να μας αλλάξουν προς το καλύτερο.. να κρατήσουμε ότι πιο όμορφο μας δίδαξαν.. και αν έφυγαν "δεν πειράζει" να λέμε.. γιατί για όσο έμειναν εμείς πετάξαμε μαζί τους σε έναν ξεχωριστό ουρανό..
Καλημέρα σας!

25/07/2005, 09:51:53
Φίλη semina, έθεσες ένα ερώτημα που ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα! Σε ευχαριστώ λοιπόν που μου δίνεις την ευκαρία να το σκεφτώ τώρα...
Επειδή όσες φορές από το συγκεκριμένο άτομο μου ζητήθηκε βοήθεια και εγώ την έδινα απλόχερα, είχε καταντήσει εκμετάλλευση από μέρους του. Κι αυτό το διαπιστώνω τώρα που είμαι αποστασιοποιημένος από αυτή τη κατάσταση. Οπότε, όχι, δεν θα του την προσέφερα ξανά.
Όσο για τις προσωπικές σου εμπειρίες, θα ήθελα να πώ τη γνώμη μου κι ελπίζω να μην παρεξηγήσεις ούτε την πρόθεση μου ούτε αυτό που εννοώ.
Μήπως για το γεγονός οτι χάθηκες με τουσ φίλους σου ευθύνεσαι κι εσύ εν μέρει?
Lilith N.Μέλος
25/07/2005, 14:26:31
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ, ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ.
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ, Η ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ 'ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ' ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΝ ΧΑΝΟΤΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.