ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Sesotris,
μην ξεγελιέσαι,δεν υπάρχουν πολλές κολάσεις,παρα μόνο μία,αυτή που διδάσκει η ορθόδοξη ανατολική Εκκλησία,και ούτε καθαρτήριο πυρ υπάρχει όπως λέει η Καθολική...Κόλαση είναι ουσιαστικά η βίωση του ακτίστου Φωτός ώς πυρ,ως φωτιά και όχι ως φως όπως κανονικά είναι.Αυτό είναι που δημιουργεί και την κατάσταση της κόλασης,καθώς θα νοιώθεις οτι καίγεσαι απο αυτό.Ο άνθρωπος που δεν έχει καθαρθεί απο τα πάθη του,απο τις αμαρτίες του και δεν έχει μετανοήσει σε τούτη την ζωή,θα βιώσει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση στην άλλη,όταν και θα του αποκαλυφθεί ο Θεός έτσι όπως είναι,με όλη του την αγάπη και την μεγαλοσύνη...Πρακτικά δεν ξέρω πως θα είναι αυτό,καθώς δεν έχω τέτοια προσωπική εμπειρία κολάσεως απο αυτήν εδώ την ζωή ώστε να ξέρω,αλλα σίγουρα θα είναι πολυ βασανιστική και ασφυκτική οδός.....Συνεπώς, παράδεισος και κόλαση δεν είναι απλώς ανταμοιβή και τιμωρία (καταδίκη), αλλά ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε καθένας μας τη θέα του Χριστού, ανάλογα με την κατάσταση της καρδιάς μας. Ο Θεός ουσιαστικά, δεν τιμωρεί, μολονότι για παιδαγωγικούς λόγους και στη Γραφή γίνεται λόγος για τιμωρία. Όσο πνευματικότερος γίνεται κανείς, τόσο ορθότερα κατανοεί τη γλώσσα της Γραφής και της παραδόσεώς μας. Η κατάσταση του ανθρώπου (καθαρός-ακάθαρτος, μετανοημένος-αμετανόητος) συντελεί στο να δεχόμεθα το Φως του ως παράδεισο ή κόλαση.

Edited by - Χριστιανός Ορθόδοξος on 17/08/2013 15:59:27

17/08/2013, 17:06:25
Μην βιάζεσαι, έχει συνέχεια...

-Σωκράτης: Τίποτα δεν συνέβη. Δέν γνωρίζω τίποτε παραπάνω σχετικά με τον σκοπό της ζωής απ’ότι ήξερα πρίν.
-Ιησούς: Τότε δεν είσαι ειλικρινής. Δεν ευχήθηκες πραγματικά στον Θεό να έρθει στην καρδία σου και να σου δείξει την αλήθεια. Δεν είχες πίστη που θα ερχόταν στην καρδιά σου.
-Σωκράτης: Θέλω πραγματικά να μάθω την αλήθεια. Αφιέρωσα ολόκληρη την
ζωή μου μελετώντας φιλοσοφία και λόγο. Εύχομαι πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζωή να μάθω το σκοπό της ζωής. Είναι μια απάντηση που αναζητώ από τότε που πρωτοείδα τον ήλιο. Αν δεν την μάθω ακόμη, θα την αναζητήσω μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Πιθανώς να μην με άκουσε. Να τον ξαναρωτήσω δυνατά;
-Ιησούς: Απέτυχες να βρείς την απάντηση γιατί δεν έχεις πίστη. Εάν ο
άνθρωπος είχε εναποθέσει το μέγεθος ενός κόκκου σινάπεως, θα μπορεί να
μετακινήσει ένα βουνό και οτιδήποτε ευχηθεί να γίνουν πραγματικότητα.
-Σωκράτης: Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως κανένας από αυτούς τους ανθρώπους
που σε ακολουθούν σήμερα είχαν ποτέ τους συγγενείς ή φίλους που να ήταν άρρωστοι ή πεθαμένοι; Σίγουρα υπήρχαν. Και σίγουρα εάν ήταν καλοί Χριστιανοί ευχήθηκαν να μήν αρρωστήσει ή πεθάνει κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά να είναι υγιής και ευτηχής και πάλι. Σίγουρα κανείς δεν θα είναι τόσο ηλίθιος να πεί πως δεν είχε δεί ποτέ φίλο να πεθαίνει. Σίγουρα κανένας δεν θα είναι τόσο σκληρός να πεί πως ποτέ δεν ευχήθηκε για ένα φίλο του να ζήσει. Επομένως, κατανοήται πως ποτέ κανένας Χριστιανός σ’όλη την διάρκεια των αιώνων δεν είχε πίστη στο Θεό, ή αλλιώς ότι ο Θεός ψευδόταν.
-Ιησούς: Ο Κύριος έδωκεν και ο Κύριος έλαβεν πίσω, ευλογημένο το όνομα του Κυρίου.
-Σωκράτης: Θα σου παρουσιάσω μια παραβολή που αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστιανός ή Εβραίος που να είχε πίστη. Και θα σου αποδείξω οτι ο Θεός έλεγε ψέμματα όταν υποσχέθηκε να έρθει στην καρδιά του ανθρώπου και να του διδάξει το νόημα της ζωής. Πρώτον, θα συμφωνούσες ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήϊνη ατυχία;
-Ιησούς: Ναί. Σίγουρα.
-Σωκράτης: Και επίσης δεν είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και υπολείπονταν στη δόξα του Θεού;
-Ιησούς: Ναί.
-Σωκράτης: Όλοι οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι που έχουν πίστη, πιστεύουν ότι θα πάνε στην Κόλαση αν αματήσουνε. Επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω αυτή την παραβολή. Κάθε Χριστιανός είναι σαν ένας άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του λόφου: γνωρίζει ότι εάν αμαρτήσει, θα πέσει εις θάνατον, ή χειρότερα, εις αιώνιο βασανισμό. Είχες πεί ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήϊνη ατυχία. Ασχέτως κατά πόσο τραυματικές είναι οι γήϊνες ατυχίες ή επιθυμίες του, κανένας άνθρωπος που ήταν ένας πιστός Χριστιανός, θα έπραττε αματία, ήτοι να πηδήξει από τον λόφο εις αιώνιον βασανισμόν. Είχες πεί ότι όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πιστών Χριστιανών και Εβραίων, είναι αμαρτωλοί. Συνεπώς κανένας Χριστιανός ή Εβραίος από την αρχή της δημιουργίας του χρόνου, δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά ότι θα πήγαινε στην Κόλαση. Γιατί εάν το πίστευε, δεν θα αμαρτούσε. Δεν θα πήδαγε από τον λόφο εάν πίστευε πώς η Κόλαση και ο αιώνιος βασανισμός τον περιμένουν εκεί κάτω.
Όλοι οι άνθρωποι πράγματι πηδούν από τον λόφο, όλοι κάνουν αμαρτία.
Επομένως, ούτε ένας δεν σε πίστεψε πραγματικά όλους αυτούς τους αιώνες. Αποδεικνύετε πως ο Θεός δεν ήρθε στις καρδιές τους όπως δεν ήρθε στην δικιά μου μόλις πριν λίγα λεπτά. Επομένως ο Θεός δεν έχει το Δικαίωμα να περιμένει από αυτούς να πράξουν με Χριστιανικό τρόπο ή να πιστέψουν σε Αυτόν.
Επομένως, ο Θεός δεν έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει ή να τους στείλει στην Κόλαση. Επομένως, ο Θεός δεν είναι δίκαιος. Εν κατακλείδι ο Θεός σου δεν είναι Θεός.
-Ιησούς: Κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Δεν αποδεικνύει ότι ο Θεός υπάρχει; Δές μια ωραία και φιλάνθρωπη φύση που σε κάνει δυνατό και υγειή και σου παρέχει τον ήλιο για ζεστασιά και τα δάση και τα χωράφια για φαϊ. Δεν πρέπει να υποκλιθείς στον Θεό για όλα όσα σου έχει κάνει;
-Σωκράτης: Ξέρω ότι η φύση είναι καθ’όλα καλή και φιλάνθρωπη, αλλά
ποιανού κόκκοι χαλαζιού έσπασαν το παράθυρο μου;
-Ιησούς: Απλούστατα υπάρχει κάποιο κακό στοιχείο στον κόσμο που δεν αναιρεί το καλό. Πρέπει να ευχαριστήσεις τον Θεό γι’αυτό. Ο Θεός πρέπει να υπάρχει, γιατί από που θα ερχόταν ο κόσμος αν δεν τον δημιουργούσε;
-Σωκράτης: Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Θεός σου δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ιερείς που υποστηρίζουν ότι ο Θεός τους τον δημιούργησε.
Απλά επειδή δεν έχω την απάντηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ τον δικό σου Θεό χωρίς να τον ελέγξω. Θα μπορούσα απλώς λογικά να απαιτήσω να πιστέψεις ότι ο Δίας δημιούργησε τον κόσμο. Ακόμη και άν συμφωνήσω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, συνεπάγεται το τέλος της έννοιας των ιδιοτήτων του Θεού και λογικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από αυτό στην υπόθεση ότι οι άλλες πλευρές των εννοιών του Θεού είναι σωστές.
-Ιησούς: Περίμενε μην φεύγεις! Πρέπει να σώσεις την ψυχή σου από την αιώνια κατάρα. Αποδέξου τον Θεό στην καρδιά σου. Δεν θα φύγω μέχρι να μου πείς το ναί.
-Σωκράτης: Ναί. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αύτο που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του μέγα πλήθους.
-Ιησούς: Δόξα τω Θεώ που σου έδωσε αιώνια ζωή.
Ο Σωκράτης έφυγε.

Τέλος!

17/08/2013, 17:20:30
quote:
Ερώτηση: Δίδασκε ο Σωκράτης την πάλη για υλικά αγαθά ή καταδίκαζε την σάρκα στην οποία οφείλονται πόλεμοι, έριδες; Γιατί δέχτηκε με πραότητα να πεθάνει και δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του;
Απάντηση: 1. Ο Σωκράτης είχε λάβει μέρος σε τρείς εκστρατείες.
Είχε σκοτώσει για την ελευθερία της πατρίδας του. Οχι για το χρήμα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι... (Ανανίας και Σαπφείρα)
2. Δεν καταδίκαζε την σάρκα. Ηταν έγγαμος με τρία παιδιά. Οχι όπως κάποιοι άλλοι που έλεγαν... "ου συμφέρει γαμήσαι" και έμειναν άγαμοι... (αλλά ευλογούσαν την οικογένεια και καλά)
3. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο πλαίσιο του νόμου που και ο ίδιος υποστήριζε.
Δεν κλαιγόταν στον Μπαμπά του για το ποτήριον τούτο, ούτε κρυβόταν, όπως κάποιος άλλος/άλλοι...
4. Και πέθανε σαν άντρας, όχι όπως κάποιος άλλος που κλαιγόταν στον Μπαμπά του που τον εγκατέλειψε...

Ποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση τελικά;
Ο δειλός "θεός" ή ο άντρας;

Edited by - Αίολος on 17/08/2013 18:04:00

17/08/2013, 22:49:42
quote:

quote:
Ερώτηση: Δίδασκε ο Σωκράτης την πάλη για υλικά αγαθά ή καταδίκαζε την σάρκα στην οποία οφείλονται πόλεμοι, έριδες; Γιατί δέχτηκε με πραότητα να πεθάνει και δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του;
Απάντηση: 1. Ο Σωκράτης είχε λάβει μέρος σε τρείς εκστρατείες.
Είχε σκοτώσει για την ελευθερία της πατρίδας του. Οχι για το χρήμα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι... (Ανανίας και Σαπφείρα)
2. Δεν καταδίκαζε την σάρκα. Ηταν έγγαμος με τρία παιδιά. Οχι όπως κάποιοι άλλοι που έλεγαν... "ου συμφέρει γαμήσαι" και έμειναν άγαμοι... (αλλά ευλογούσαν την οικογένεια και καλά)
3. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο πλαίσιο του νόμου που και ο ίδιος υποστήριζε.
Δεν κλαιγόταν στον Μπαμπά του για το ποτήριον τούτο, ούτε κρυβόταν, όπως κάποιος άλλος/άλλοι...
4. Και πέθανε σαν άντρας, όχι όπως κάποιος άλλος που κλαιγόταν στον Μπαμπά του που τον εγκατέλειψε...

Ποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση τελικά;
Ο δειλός "θεός" ή ο άντρας;

Edited by - Αίολος on 17/08/2013 18:04:00

Πράγματι πολέμησε και είχε παιδιά. Αλλά δεν πίστευε δηλαδή στην πραότητα; Δεν καταδίκαζε την σάρκα; Τότε τί λέει στο Περί Ψυχής; Μήπως υποκρινόταν; Διπλοπρόσωπος;

Όσο για το επόμενο επιχείρημα... έχει καταντήσει βαρετό. Ο Σωκράτης άνδρας, ο Ιησούς δειλός. Τα ίδια και τα ίδια.

Δηλαδή εσύ αν βρεθείς προτού βασανιστικού θανάτου, αποκλείεται να νιώσεις άσχημα και να θέλεις να τον αποφύγεις; Ο Ιησούς ντύθηκε την ανθρώπινη σάρκα, δεν ήταν θεός όσο βρισκόταν στην Γη. Στην χριστιανική θεολογία ο θάνατος είναι ο έσχατος εχθρός. Και τελικά υπερνίκησε τον φόβο του σκότους. Ποιος είναι καλύτερος; Αυτός που λέει πως θα κάνει κάτι και τελικά δεν το κάνει, ή εκείνος που λέει δεν θα το κάνει αλλά τελικά το κάνει; Από την άλλη ο Σωκράτης παρουσιάζεται αδιάφορος μπροστά στον Θάνατο γιατί πιστεύει πως είναι η θύρα για έναν καλύτερο κόσμο.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως ακριβώς νιώσανε μπροστά στον θάνατο, αλλά οι εικόνες που μας δίνουν οι συγγραφείς είναι αντιπροσωπευτικές των ιδεολογιών που πρεσβεύει ο καθένας.

17/08/2013, 22:59:31
quote:

Sesotris,
μην ξεγελιέσαι,δεν υπάρχουν πολλές κολάσεις,παρα μόνο μία,αυτή που διδάσκει η ορθόδοξη ανατολική Εκκλησία,και ούτε καθαρτήριο πυρ υπάρχει όπως λέει η Καθολική...Κόλαση είναι ουσιαστικά η βίωση του ακτίστου Φωτός ώς πυρ,ως φωτιά και όχι ως φως όπως κανονικά είναι.Αυτό είναι που δημιουργεί και την κατάσταση της κόλασης,καθώς θα νοιώθεις οτι καίγεσαι απο αυτό.Ο άνθρωπος που δεν έχει καθαρθεί απο τα πάθη του,απο τις αμαρτίες του και δεν έχει μετανοήσει σε τούτη την ζωή,θα βιώσει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση στην άλλη,όταν και θα του αποκαλυφθεί ο Θεός έτσι όπως είναι,με όλη του την αγάπη και την μεγαλοσύνη...Πρακτικά δεν ξέρω πως θα είναι αυτό,καθώς δεν έχω τέτοια προσωπική εμπειρία κολάσεως απο αυτήν εδώ την ζωή ώστε να ξέρω,αλλα σίγουρα θα είναι πολυ βασανιστική και ασφυκτική οδός.....Συνεπώς, παράδεισος και κόλαση δεν είναι απλώς ανταμοιβή και τιμωρία (καταδίκη), αλλά ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε καθένας μας τη θέα του Χριστού, ανάλογα με την κατάσταση της καρδιάς μας. Ο Θεός ουσιαστικά, δεν τιμωρεί, μολονότι για παιδαγωγικούς λόγους και στη Γραφή γίνεται λόγος για τιμωρία. Όσο πνευματικότερος γίνεται κανείς, τόσο ορθότερα κατανοεί τη γλώσσα της Γραφής και της παραδόσεώς μας. Η κατάσταση του ανθρώπου (καθαρός-ακάθαρτος, μετανοημένος-αμετανόητος) συντελεί στο να δεχόμεθα το Φως του ως παράδεισο ή κόλαση.

Edited by - Χριστιανός Ορθόδοξος on 17/08/2013 15:59:27

Στην Παλαιά Διαθήκη γράφει κάπου για μια πόλη της οποίας ο καπνός της πυρπολήσεως ανεβαίνει εις τους αιώνας των αιώνων - σύμβολο της αιώνιας καταστροφής, μια και δεν μπορεί να καίγεται επ' άπειρον.

Αν υπάρχει πράγματι μια άσβεστη φωτιά που έχει δημιουργηθεί από τον Θεό, τότε πως οι αμαρτωλοί δεν εξαύλώνονται σε αυτήν αλλά καίγονται χωρίς να παθαίνουν το παραμικρό έγκαυμα;

Έπειτα δεν βλέπω τον λόγο να τιμωρεί κάποιους ο Θεός αιώνια. Αυτό θα ήταν εντελώς άρρωστο και σαδιστικό. Ακόμη και αν ήταν οι χειρότεροι τύραννοι, τότε ποιος ο λόγος να τους βασανίσεις στην αιωνιότητα;

Είναι πολύ πιο λογικό να υποθέσουμε πως εκείνοι που αρνούνται τον Ιησού, χάνονται για πάντα παρά ότι ταλαιπωρούνται για πάντα.

17/08/2013, 23:55:45
quote:
Τότε τί λέει στο Περί Ψυχής;

Ο Σωκράτης? Ξεστραβωθείτε ρε γαμώτο. Κόφτε το τεμπελίκι, κι ανοίξτε κανένα βιβλίο. Έλεος και ντροπή.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

18/08/2013, 06:19:49
quote:

quote:

Ο Σωκράτης? Ξεστραβωθείτε ρε γαμώτο. Κόφτε το τεμπελίκι, κι ανοίξτε κανένα βιβλίο. Έλεος και ντροπή.

Έχω κουραστεί να διαβάζω εδώ και χρόνια εκατοντάδες βιβλία, έτσι ώστε να χάνω τον ύπνο και την ησυχία μου.

Και για να αντιστρέψω το πονηρό επιχείρημα για να εντραπούν αυτοί που πρέπει.

Θα σας κάνω το χατίρι. Αν το πάμε έτσι και θέλουμε με το ζόρι να παραστήσουμε τον Σωκράτη ως το άκρον αντίθετο του Ιησού...

τότε ο θάνατος του Σωκράτη ήταν πάρα πολύ πιο ανώδυνος από εκείνον του Ιησού. Ο Σωκράτης ρούφηξε το κώνιο και παρέλυσε, ένας ανώδυνος τρόπος αυτοκτονίας. Αντίθετα ο Ιησούς δέχτηκε ραπίσματα, φτυσίματα, γιουχαρίσματα, αγκάθια και στο τέλος τον καρφώσανε στον Σταυρό.

Σας έκανα το χατίρι, εγώ δεν έχω κάτι με τον Σωκράτη... αλλά αφού έχετε εσείς με τον Ιησού, έπρεπε να αντιστρέψω την κατηγορία περί ανδρείας και δειλίας.

NotirkΜέλος
18/08/2013, 09:00:38
Ας μου επιτραπει να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου , αναφορικά με τις λέξεις ‘’σώζω’’ και ‘’σωτηρία’’.
Σώζω είναι από το έσω-ζω…έχω συνείδηση του εαυτού μου…γνωρίζω τον εαυτό μου…πέτυχα το Γνώθι σαυτόν των αρχαίων σοφών …αφού έκρουσα εντός μου εφαρμόζοντας την παραίνεση του Χριστού , κρούεται εντός . Έτσι έφτασα στη….Σωτηρία…εσωτερική ροή…έχω κατορθώσει να ελέγχω τη ροή της ενέργειας μέσα μου…ενεργοποίησα τα ενεργειακά μου κέντρα…τα τσάκρας…άνοιξε ο οφθαλμός μου…o απλός οφθαλμός για τον οποίο μίλησε ο Χριστός , η επίφυση…το τρίτο μάτι…συντονίστηκα με τη συμπαντική ενέργεια…απεκατέστησα τη χαμένη μου μνήμη…επικοινώνισα με τους ουράνιους δημιουργούς μου. Και αυτά τα κατόρθωσα μετά από σκληρό αγώνα… για να γκρεμίσω το σκληρό τοίχο της πλάνης , τη φυλακή κόλαση μέσα στην οποία έκλεισαν το νού μου και την ψυχή μου οι σατανικοί αποστάτες επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου…με τις θρησκείες τους…τα media , την επιστήμη τους , την σατανική τεχνολογία τους…
Και… Σωτήρας , είναι ο απεσταλμένος διδάσκαλος, o Χριστός , ο χρισμένος από της ουράνιες δυνάμεις , άλλοτε ως Ορφέας, άλλοτε ως Σωκράτης, άλλοτε ως Ιησούς… για να μου υποδείξει το τρόπο να φτάσω στη Σωτηρία, την απελευθέρωση από τη νοητική κόλαση και τελικά την επαφή μου με τους ουράνιους δημιουργούς μου…την επιστροφή στο τόπο καταγωγής μου, στα Ηλύσια πεδία.

18/08/2013, 09:16:37
Χριστο ελ
quote:
Αλλά δεν πίστευε δηλαδή στην πραότητα;
Αν πίστευε στην πραότητα, δεν θα πολεμούσε.
Στο Δικαιο πίστευε (θεά Δίκη). Αλλο το ένα, άααλλο το άλλο.
quote:
Δεν καταδίκαζε την σάρκα;
Αν κατραδίκαζε την σάρκα θα έμενε άγαμος όπως οι... άλλοι.
Την ακολασία καταδίκαζε.
Αλλο το ένα, άααλλο το άλλο.
quote:
δεν ήταν θεός όσο βρισκόταν στην Γη.
"Θαύματα" έκανε όμως για να πείσει ότι ήταν θεός.
Ετσι δεν είναι;
Μήπως σου διαφεύγει κάτι;;;
quote:
Στην χριστιανική θεολογία ο θάνατος είναι ο έσχατος εχθρός.
Φυσικά! Αλλοιώς η τρομοκρατία της κολάσεως δεν θα είχε νόημα.
Στους Ελληνες όμως, χειρότερη του θανάτου, ήταν η απώλεια της ελευθερίας. Βλέπεις λοιπον ότι ΑΛΛΟ Ελληνας και ΑΑΑΛΛΟ χριστιανός;
quote:
Από την άλλη ο Σωκράτης παρουσιάζεται αδιάφορος μπροστά στον Θάνατο γιατί πιστεύει πως είναι η θύρα για έναν καλύτερο κόσμο.
Μπούρδες! Που το βρήκες γραμμένο αυτό;
quote:
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως ακριβώς νιώσανε μπροστά στον θάνατο, αλλά οι εικόνες που μας δίνουν οι συγγραφείς είναι αντιπροσωπευτικές των ιδεολογιών που πρεσβεύει ο καθένας.
Εννοείται! Ο ένας κλαψούριζε και δέχτηκε εξευτελισμό(ο θεός) και ο άλλος δέχτηκε με θάρρος και ανδρεία τις συνέπειες των νόμων που ο ίδιος υποστήριζε (ο σοφός).
Αλλο Ελληνας και άααλλο χριστιανός.
quote:
Έπειτα δεν βλέπω τον λόγο να τιμωρεί κάποιους ο Θεός αιώνια. Αυτό θα ήταν εντελώς άρρωστο και σαδιστικό. Ακόμη και αν ήταν οι χειρότεροι τύραννοι, τότε ποιος ο λόγος να τους βασανίσεις στην αιωνιότητα;
Κάτσε, γιατί με μπέρδεψες...
Δηλαδή μετά από πόσο καιρό φεύγουν από την κόλαση;
Και μετά που πάνε; Στον παράδεισο ή κάπου αλλού;

Edited by - Αίολος on 18/08/2013 09:33:35

NotirkΜέλος
18/08/2013, 09:33:22
quote:

quote:

quote:

Έχω κουραστεί να διαβάζω εδώ και χρόνια εκατοντάδες βιβλία, έτσι ώστε να χάνω τον ύπνο και την ησυχία μου.

Και για να αντιστρέψω το πονηρό επιχείρημα για να εντραπούν αυτοί που πρέπει.

Θα σας κάνω το χατίρι. Αν το πάμε έτσι και θέλουμε με το ζόρι να παραστήσουμε τον Σωκράτη ως το άκρον αντίθετο του Ιησού...

τότε ο θάνατος του Σωκράτη ήταν πάρα πολύ πιο ανώδυνος από εκείνον του Ιησού. Ο Σωκράτης ρούφηξε το κώνιο και παρέλυσε, ένας ανώδυνος τρόπος αυτοκτονίας. Αντίθετα ο Ιησούς δέχτηκε ραπίσματα, φτυσίματα, γιουχαρίσματα, αγκάθια και στο τέλος τον καρφώσανε στον Σταυρό.

Σας έκανα το χατίρι, εγώ δεν έχω κάτι με τον Σωκράτη... αλλά αφού έχετε εσείς με τον Ιησού, έπρεπε να αντιστρέψω την κατηγορία περί ανδρείας και δειλίας.
====================================================================
Φίλε Χρίστος Ελ , μήπως το σφάλμα σου εντοπίζεται , στο ότι τόσο κοπίασες διαβάζοντας, όχι όμως για να μάθεις αλλά για να αντικρούσεις και να κάνεις αυτούς που πρέπει (cool!!!) να εντραπούν;;;!!!!

Φαίνεται - από τα γραφόμενα σου - ότι πρώτα πίστεψες (χώνεψες ότι σου πασάραμε ) και μετά άρχιζες να διαβάζεις!!!!

Το σκέφτηκες ποτέ έτσι; Δε σου φαίνεται κάπως αυτό;