- ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Προβλήματα που μπορούνε να αποτελέσουνε την συνέχεια αυτού του θέματος, μόλις εξαντλήσουμε το πολιτιακό. Ομολογώ πάντως πως περίμενα και άλλες τοποθετήσεις, υπάρχουνε τόσα μυαλά εδώ μέσα και δεν μπορώ να το χωνέψω πως τους αφήνει ασυγκίνητους το θέμα. Μήπως φταίει ο τίτλος του ????
Υπομονή θέλει, φίλε μου! ![]()
Ήδη έχουμε συμμετάσχει στο θέμα διάφορα μυαλά οπότε πιστεύω ότι έπονται κι άλλα στην συνέχεια!
Μην είσαι ανυπόμονος! ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Πιστεύω ότι ενδεχόμενη χρήση της λίστας ως μέσο διάσπασης του δικομματισμού απλά αποτελεί στάχτη στα μάτια όσον αφορά στην πολιτική συνείδηση του Νεοέλληνα. ΑΝ, προκειμένου να καταλάβουμε τα αυτονότητα, επιβάλλεται η χρησιμοποίηση διαφόρων πολιτικών τρικ, τότε λυπάμαι, αλλά οι πιθανότητες με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και το τρικ θα λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των "πολιτικαντηδων".
Η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνδυαζόμενη με την άμεση εκλογή του από το λαό και υπό την αίρεση της όσο το δυνατόν πιο "α-κομματίκ" επιλογής προσώπων, θα μπορούσε να είναι μία λύση : όχι η καλύτερη, γιατί ο Νεοέλλην θα προτιμήσει ένα δικό του υποψήφιο, ακόμα και αν αυτός ήταν ο σύγχρονος Εφιάλτης, παρά έναν ουδέτερο, σε μία θέση με σημαντικές αρμοδιότητες.
Φίλε Ευρωπαίος... το πρόβλημα δεν έγκειται στο ποια επαγγέλματα αντιπροσωπεύονται στη Βουλή. Το πρόβλημα έγκειται στο ποια επαγγέλματα αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί η Βουλή αφενός και αφετέρου στο τι είδους εκπρόσωποι από τα διάφορα επαγγέλματα και με ποιες μεθόδους εισέρχονται στη Βουλή. Όσο για τους κτίστες... δεν ξέρω αν θα ήταν στα άμεσα ενδιαφέροντά τους το βουλευτιλίκι.
Φίλε kerry, η άποψή σου για την ικανότητα κάποιου Νεοέλληνα να κρατήσει επαρκώς τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπό διευρυμένες αρμοδιότητες, νομίζω ότι αδικεί κάποιους. Δε ζητάμε το Σωτήρα άλλωστε, ζητάμε έναν τίμιο απλά. Όσο για τους υποψήφιους διαδόχους... Θου Κύριε, φυλακή τω στόματί σου!!!!!!
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές μπορεί να είναι πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι δεν είναι απαραίτητα κι η αιτία που οι συγκεκριμένοι κλάδοι εμφανίζουν προβλήματα.
Είναι πολλοί άλλοι κλάδοι, ανάμεσα σ' αυτούς κι εκείνοι που ανέφερες.
Κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι αυτό που λέει ο kostakis:
quote:
Το πρόβλημα έγκειται στο ποια επαγγέλματα αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί η Βουλή αφενός και αφετέρου στο τι είδους εκπρόσωποι από τα διάφορα επαγγέλματα και με ποιες μεθόδους εισέρχονται στη Βουλή.
Καταρχάς, δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο να αντιπροσωπεύονται όλα τα επαγγέλματα στην Βουλή κι ούτε να υπάρχουν ικανοποιητικές ή "αρεστές" λύσεις προς όλους.
Μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα και να ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Όμως δεν υπάρχουν επαγγέλματα που θα ζημιωθούν αν κάποιο αλληλοεξαρτώμενο χαίρει πολύ μεγάλης εύνοιας;
Σε μια κοινωνία η οποία είναι πολυδιάστατη και στην οποία οι σχέσεις και στον οικονομικό τομέα αποτελούν ένα πολύ σύνθετο πλέγμα, μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι;

-Νομοθετούν οι βουλευτές. Δεδομένου του ότι κόρακος κοράκι μάτι δε βγάζει λογικό είναι οι δικηγόροι που μπαίνουν στη βουλή να κάνουν τη δικαιοσύνη σαν τα μούτρα τους! ψεύτικη και απατηλή! Σήμερα είναι στη βουλή αύτιο έξω! Το μέλον τους εξασφαλίζουν γι' αυτό νοσεί η Δικαιοσύνη! Οι πολιτικοί μηχανικοί μία από τα ίδια όπως και οι γιατροί! Επειδή το βουλευτής είναι επάγκελμα για αυτό και αυτοί μπαίνοντας στη βουλή εξασφαλίζουν με τη δράση τους το μέλον το δικό τους και των φίλων τους εκτός βουλής!
-Τόσες συμπτώσεις πια.........και ο πιο αφελής τα βλέπει!.....
-Δυστηχώς τέλος χρόνου (για μένα πάει αυτό, αρχίζουν και με πνίγουν οι υποχρεώσεις έτσι σταματώ εδώ και θα γράφω στα κλεφτά που λένε και όχι όπως θα ήθελα!.)
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Θα ήταν να προέρχονταν από μικρό κόμμα αυτό βεβαία με το υπάρχον σύστημα
Αποκλείεται να γίνει ίσως θα ήταν ιδανικότερο να ψηφίζει ο λαός για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας καθώς ένα πρόσωπο γενικά αποδεκτό ανεξάρτητα από
Το πιο χώρο θα προέρχονταν ίσως είχε και μια γενικότερη αποδοχή από τον κόσμο.
Τώρα για τα επαγγέλματα έτσι όπως είναι το σύστημα λογικό είναι να προέρχονται
Από επικερδή επαγγέλματα καθώς για να πολιτευτείς απαιτείται ένα σεβαστό ποσο
Σε διαφήμιση και προεκλογικό αγώνα οποτε αν δεν έχεις το χρήμα δεν θα έχεις και
Την προβολή με συνεπεία να μην εκλεγείς .
quote:
καθώς για να πολιτευτείς απαιτείται ένα σεβαστό ποσο
Μεγάλη πικρή αλήθεια, φίλε μου. Οι (όπως θέλουμε να τους αποκαλούμε) πρόγονοί μας άκουγαν τους ρήτορες ή τους "πολιτευτές" τους στο κέντρο της πόλης, μέσα στην Αγορά και ο καθένας είχε τη δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει τις θέσεις του. Με το ρυθμό που πάει η ιστορία, κάποια στιγμή (προβολικά, γιατί ο κόσμος δε νομίζω να έχει τόσο χρόνο μπροστά του) θα πληρώνουμε όχι για να είμαστε υποψήφιοι, αλλά για το δικαίωμα της ψήφου. Και δε θα πληρώνουμε με το αντίτιμο του "Αθηναίου πολίτη" (για να μην προλάβει κανείς να το θέσει και αυτό), αλλά με το αντίτιμο του εύπορου.
O tempora, o mores...
Φίλε europaios, συμφωνώ με τη θέση σου για τους ικανούς και διατιθέμενους να προσφέρουν. Το ερώτημά μου είναι το εξής : πως θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί; να θέσω ένα πρώτο φίλτρο; μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στα απολύτως απαραίτητα, περιορισμός των διαφόρων προνοιών που απολαμβάνουν σε οικονομικό και δικονομικό επίπεδο και αυστηρές ποινές για παραβάσεις τόσο στον τομέα της διαφθοράς και της συναλλαγής, όσο και στους τομείς των σχέσεων με τους πολίτες. Και ρωτάω... με αυτούς τους όρους πόσοι από τα δέκα εκατομμύρια Ελλήνων θα ήθελαν να είναι βουλευτές (και όχι βολευτές); χωρίς διάθεση μεγαλοστομίας και εγωκεντρισμού, θα ήμουν διατεθειμένος να αναλάβω, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ! Δεν ξέρω πόσους ακόμα θα έβρισκα συνοδοιπόρους...
quote:
Σε μια κοινωνία η οποία είναι πολυδιάστατη και στην οποία οι σχέσεις και στον οικονομικό τομέα αποτελούν ένα πολύ σύνθετο πλέγμα, μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι;
Θα μπορούσαν να είναι οι περισσότεροι, αν αισθάνονταν και διαπίστωναν το θεσμό του Κοινοβουλίου ως Διοικητική Εθνοσυνέλευση διά αντιπροσώπων και όχι ως κομματικό μετερίζι ικανοποίησης ρουσφετολογικών και λοιπών ένθεν και ένθεν οικονομικών συναλλαγών.
Διοικών είναι ο αποφασίζων, ο υπεύθυνος, ο εκπροσωπών ένα φορέα (στην περίπτωση μας ένα Έθνος), ενίοτε και ο διαχειριστής. Η διοίκηση είναι όργανο άσκησης κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας, αλλά στην Ελλάδα το ρητό "τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς" φαίνεται ότι αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα ως προς τη συνείδηση του εκάστοτε πολιτευτή.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Τώρα για τα επαγγέλματα έτσι όπως είναι το σύστημα λογικό είναι να προέρχονται
Από επικερδή επαγγέλματα καθώς για να πολιτευτείς απαιτείται ένα σεβαστό ποσο
Σε διαφήμιση και προεκλογικό αγώνα οποτε αν δεν έχεις το χρήμα δεν θα έχεις και
Την προβολή με συνεπεία να μην εκλεγείς .
Φίλε μου Open Mind, αρκετές φορές το χρήμα είναι απαραίτητο για τον υποψήφιο βουλευτή έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά τον προεκλογικό του αγώνα.
Από την άλλη, αρκετές φορές επίσης η προεκλογική πορεία κάποιου - όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο αλλά κι αυτό των δημοσίων σχέσεων του - δεν στηρίζεται στους δικούς του πόρους αλλά στους πόρους κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία κλπ.
Ε, μέσα στην τετραετία που θα ακολουθήσει θα γίνει η απόσβεση των χρημάτων του "οικονομικού ενισχυτή"... ![]()
Επίσης, παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ότι στην Βουλή εισέρχονται άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους όπως ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κλπ οι οποίοι δε μου φαίνονται να έχουν αρκετά χρήματα για να στηρίξουν μόνοι τους τον προεκλογικό τους αγώνα. ![]()

quote:
Φίλε μου Open Mind, αρκετές φορές το χρήμα είναι απαραίτητο για τον υποψήφιο βουλευτή έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά τον προεκλογικό του αγώνα.
Από την άλλη, αρκετές φορές επίσης η προεκλογική πορεία κάποιου - όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο αλλά κι αυτό των δημοσίων σχέσεων του - δεν στηρίζεται στους δικούς του πόρους αλλά στους πόρους κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία κλπ.
Ε, μέσα στην τετραετία που θα ακολουθήσει θα γίνει η απόσβεση των χρημάτων του "οικονομικού ενισχυτή"...
Έτσι είναι γι αυτό μετά είναι δέσμιοι των χρηματοδοτών τους .
quote:
Επίσης, παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ότι στην Βουλή εισέρχονται άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους όπως ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κλπ οι οποίοι δε μου φαίνονται να έχουν αρκετά χρήματα για να στηρίξουν μόνοι τους τον προεκλογικό τους αγώνα
Απ ότι έχω προσέξει πολλές φορές κάνουν τα ιδία τα κόμματα πρόταση
Σε ηθοποιους,αθλητες ,δημοσιογράφους οποτε πιθανόν να τους πριμοδοτούν κιόλα
Βεβαία αυτοί δεν χρειάζονται και πολύ διαφήμιση καθώς είναι ήδη γνωστοί
Στον κόσμο και είναι δημοφιλείς σε αρκετούς.
quote:
Οι (όπως θέλουμε να τους αποκαλούμε) πρόγονοί μας άκουγαν τους ρήτορες ή τους "πολιτευτές" τους στο κέντρο της πόλης, μέσα στην Αγορά και ο καθένας είχε τη δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει τις θέσεις του.
Αυτό ήταν και το σωστότερο βεβαία στην εποχή μας δεν μπορεί να γίνει
Κάτι τέτοιο ίσως θα μπορούσε όμως να γίνει μια δικαιότερη κατανομή χρόνου
Σε τηλεοπτικό χρόνο μέσω της δημοσιάς τηλεόρασης θα μπορούσε δηλαδή να δίνει χρόνο και στα μικρότερα κόμματα που είναι εκτος βουλής να πουν τις θέσεις τους.
.
Πάντως βλέπουμε ότι ολο το σύστημα είναι σάπιο και άδικο απ την αρχή της όλης διαδικασίας να πολιτευτεί κάποιος ίσως θα έπρεπε να γίνουν περικοπές στις διαφημίσεις υποψηφίων σε προεκλογική περίοδο η να μπει ένα όριο έτσι ώστε
Να μειωθεί η απόσταση αρα και το πλεονέκτημα ενός υποψηφίου με μεγάλο μπατζετ
Και ενός υποψηφίου με μικρό μπατζετ.
Αφού δηλώσω στενάχωρα που το παρόν forum εν τέλει στηρίζεται σε 5-6 απόψεις (εν αντιθέσει με θέματα που περισσότερο δημιουργούν προσωπικές τριβές, παρά ανταλλαγή απόψεων πάνω σε σημαντικά, κατά τη γνώμη μου θέματα), θα επανακινήσω το "όχημα" :
quote:
Ε, μέσα στην τετραετία που θα ακολουθήσει θα γίνει η απόσβεση των χρημάτων του "οικονομικού ενισχυτή"...
Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Η πλήρης "Η.Π.Α."μερικανοποίηση της πολιτικής. Εφόσον λοιπόν αποδεχόμαστε τις "χορηγίες" στην πολιτική, εφόσον τις γνωρίζουμε, εφόσον αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται περί παιχνιδιού "δούναι και λαβείν" το οποίο δεν έχει σε τίποτα να κάνει με ιδεολογικές τοποθετήσεις, γιατί παθιαζόμαστε τόσο με τα κόμματα; μήπως γιατί υπάρχει απλά η ανάγκη της οπαδοποίησης (όπως στον αθλητισμό) και της κοινής πίστης (όπως στη θρησκεία); αυτή όμνως είναι η σημασία του "πολιτικού όντος";
quote:
Απ ότι έχω προσέξει πολλές φορές κάνουν τα ιδία τα κόμματα πρόταση σε ηθοποιους,αθλητες ,δημοσιογράφους οποτε πιθανόν να τους πριμοδοτούν κιόλα. Βεβαία αυτοί δεν χρειάζονται και πολύ διαφήμιση καθώς είναι ήδη γνωστοί στον κόσμο και είναι δημοφιλείς σε αρκετούς.
Δε με προβληματίζει τόσο η δημοφιλία τους, όσο η έλλειψη μαχητικότητας και διάθεσης προσφοράς (εφόσον έχουν, κατά κάποιο τρόπο, λυμένο το δικό τους πρόβλημα) στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως η πολιτική μπορεί να παραμορφώσει συνειδήσεις κατά τόσο δραστικό τρόπο, ώστε να διαπιστώνεις ότι ο απλός συνάδελφος (ονόματα δε λέμε και υπολήψεις δε θίγουμε), η απλή συναγωνίστρια (ομοίως με το ανωτέρω) και ο σύντροφος συνδικαλιστής αλλάζουν ρόλους και στρατόπεδο. Φωτεινή εξαίρεση, για αυτή την περίοδο συγκεκριμένα, και χωρίς να γνωρίζω τη συνέχεια που θα έχει, φαίνεται να αποτελεί πρώην "αγροτοαγωνιστής" της κυβερνώσας παράταξης, ο οποίος ασκεί, προς το παρόν, λεκτική αντιπολίτευση βάσει συνειδήσεως σε ένα σημαντικό θέμα που ρέπει σε βάρος του λαού : η κρίση βέβαια θα είναι στην κρίσιμη στιγμή, στην ψηφοφορία.
quote:
Αυτό ήταν και το σωστότερο βεβαία στην εποχή μας δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ίσως θα μπορούσε όμως να γίνει μια δικαιότερη κατανομή χρόνου σε τηλεοπτικό χρόνο μέσω της δημοσιάς τηλεόρασης θα μπορούσε δηλαδή να δίνει χρόνο και στα μικρότερα κόμματα που είναι εκτος βουλής να πουν τις θέσεις τους.
Πραγματικά πολύ σωστή σαν άποψη, απλά κάνε τον κόπο να την ξεστομίσεις ενώπιον παρέας σου που να πρόσκειται κομματικά στο διπολισμό. Οι απαντήσεις τους πραγματικά θα σε καταπλήξουν (ο υποφαινόμενος είναι έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, ζιζάνιο ων). Από το "τι να τα κάνουμε τα μικρότερα κόμματα, αφού δε θα μπουν που δε θα μπουν στη Βουλή" μέχρι και "Δεν μπορείς να βάλεις όρους στα κανάλια (Σ.Σ. και στα Δημόσια!;!;) για το ποιους θα καλούν" έχω ακούσει. Χώρια που θα υπάρξουν και εκείνοι που θα αναρρωτηθούν αν ο Χ εξωκοινοβουλευτικός έχει σώας τας φρένας, για ποιους λόγους να ακουστεί η φωνή των ακραίων τάσεων, τι να μας πουν οι Οικολόγοι και άλλα ενδιαφέροντα.
Για να προχωρήσει πάντως και το θέμα, θα ήταν ενδιαφέρον να βάλουμε κάποια νέα παράμετρο στη συζήτηση. Προτείνω, εφόσον το θέμα αφορά τους πολιτικούς και ενόψει επικείμενης συζήτησης για Συνταγματική μεταρρύθμιση, να συζητήσουμε λίγο για τα προνόμια των Βουλευτών (άρθρα 61-63 του Συντάγματος). Πιστύετε ότι θα έπρεπε να ισχόυν στο ακέραιο και, αν όχι, τι αλλαγές θα έπρεπε να συζητηθούν; (από εμάς φυσικά, γιατί από τις Επιτροπές Αναθεώρησης αποκλείεται!!!)
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
- kostaki δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα! 5-6 απόψεις!.
-Εγώ δυστυχώς θα αργήσω λίγο να επανέλθω λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας! άσε που πρέπει να ετοιμάσω και κάτι απαντήσεις σε 2 άλλα θέματα!......ενδιαφέρων αυτά που γράφεις και σίγουρα πρέπει να συζητηθούν!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!