ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
elpidaΜέλος
18/12/2003, 13:49:23
Καλό θα ήταν να μάθουμε να ακούμε κιόλας και να κρατάμε αυτά που μας παραθέτουν οι άλλοι, ασχέτως αν τα αποδεχόμαστε ή όχι.

Μάλλον όμως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα της εκάστοτε κουβέντας. Ας υπερασπιζόμαστε λοιπόν αυτά που μπορούμε να αποδείξουμε και όχι την όποια παραπληροφόριση κυκλοφορεί επειδή τυγχάνει να "κάνει" σε κάποιους.

18/12/2003, 14:24:16
quote:
δεν πέρασε τα μηνύματα που ήθελα

Συγγνώμη που δεν είμαστε του επιπέδου της παραπληροφόρησής σου και δε σε κατανοούμε...

quote:
Κατ αρχήν Zadok αν και δεν παρακολουθώ γενικά τα γραφόμενα σου, έτυχε και είδα 2-3 απαντήσεις σου στο συγκεκριμένο topic. Όλα λοιπον όχι μόνο δεν έχουν προσθέσει κάτι σοβαρό στο θέμα που πραγματεύεται το topic, όλα είναι στην σφαίρα του χαβαλέ αλλα επίσης και προκλητικά προς τους υπόλοιπους συνομιλιτές

Έχεις καταλάβει σε ποιό Φόρουμ βρίσκεσαι, ανόητε;;;

quote:
Το κυριότερο όμως είναι οτι στερούνται τεκμηρίωσης και όλα όσα αναφέρεις κινούνται στην σφαίρα της ημιμάθειας. Δεν είναι κακό να μην ξέρουμε κάτι, άλλωστε για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε αυτό το site όλοι μας γιατί θέλουμε κάτι νέο να μάθουμε. Το κακό είναι να μην θέλουμε να μάθουμε.

Ο ΑΙΟΝ παρέθεσε το λινκ της Μεγάλης Στοάς προς τεκμηρίωσιν των λεγομένων του κι εγώ παρέθεσα δύο άλλα. Αυτός που μέχρι τώρα μιλάει χωρίς στοιχεία είσαι εσύ!!!

quote:
Έρχομαι λοιπόν και σου απαντάω οτι στον επίσημο τεκτονισμό δεν γίνονται δεκτές οι γυναίκες. Παρακλάδια του τεκονισμού μπορεί να δέχονται γυναίκες ή μαύρους αλλα δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένες στοές.

Αυτή είναι η ατεκμηρίωτη προσωπική σου άποψη!!!

quote:
Αλήθεια με ξέρεις και απο χθές ??

Βρίσκεις αλήθεια ότι χρειάζεται να σε ξέρω κι από χτες;;; Σε κρίνω απ' τα γραφόμενά σου, όπως κι εσύ!

quote:
Οι μασώνοι δεν δέχονται τις γυναίκες και τους μαύρους εγώ είμαι ο ρατσιστής ??. Εγώ απλώς παραθέτω το γεγονός.

Έχεις αποδείξεις για τα γραφόμενά σου ή αυθαιρετείς;;;
Κι εγώ λέω ότι "οι δικαστές τα παίρνουν", έχω αποδείξεις;;; Είναι αλήθεια κι έχω δικαίωμα να την καταγράφω ως θέσφατο;;;

quote:
Θέλω λοιπόν να ξέρεις πως ότι λέω οχι μόνο σε αυτό το topic αλλα σε όποιο topic και αν συμμετάσχω είναι παντα τεκμηριωμένο και ελεγμένο ως προς την ακρίβεια του. Εσύ δεν με έχεις πείσει γι αυτά που γράφεις

"Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι..."
Τραγούδα μόνος σου...

Ποιά είναι η τεκμηρίωση;;; (...και δε μ' ενδιαφέρει να σε πείσω!)

quote:
Την αξία του δημοτικού την ξέρω απο πρώτο χέρι, γιατί έχω τον γιό μου εκεί ...
Και την αξία του Πανεπιστημίου την ξέρω μιας και είμαι δάσκαλος εκεί ...

Κι εγώ του Πανεπιστημίου είμαι, αλλά εσύ δε δείχνεις κάτι τέτοιο... Αλήθεια, κόρη έχεις;;;

quote:
Ελπίζω στις επόμενες απαντήσεις σου να μην μου αποδείξεις οτι άδικα σπατάλησα τον χρόνο μου για να ασχοληθώ σοβαρά μαζί σου.

Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα!

Αγαπητή μας elpida,

στο Φόρουμ δυστυχώς δεν ακούμε, αλλά γράφουμε. Τώρα το τί καταλαβαίνουμε και ποιός αυθαιρετεί, είναι μου φαίνεται τεράστιο κεφάλαιο!!! Έχει ανοίξει ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ, αν δεν κάνω λάθος, ένα ανάλογο τόπικ...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 02/01/2004 19:05:03

Stavros_ΗΜέλος
18/12/2003, 15:09:57
quote:

Έχεις αποδείξεις για τα γραφόμενά σου ή αυθαιρετείς;;;
Κι εγώ λέω ότι "οι δικαστές τα παίρνουν", έχω αποδείξεις;;; Είναι αλήθεια κι έχω δικαίωμα να την καταγράφω ως θέσφατο;;;

Στοιχεία που έχω αποκομίσει μετά απο φιλικές κουβέντες με τους Παπαδάτο, Λιακόπουλο, Βασιλειάδη ...

Τους ξέρεις ??

(Υ.Γ. Τα ονόματα τα παραθέτω μετά απο δική τους έγγριση, αφού δεν κρύβουν την ιδιότητα τους).

Αν θές περισσότερα στοιχεία έλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στο τμήμα Φυσικής, στον τομέα φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων γραφείο Α107 να συζητήσουμε απο κοντά.
Το όνομα μου είναι Σταύρος Παπαδημητρίου και είμαι λέκτορας στο μάθημα Κβαντομηχανική Ι.
Ώρες που μπορείς να με βρείς είναι 12:00 με 15:00 κάθε μέρα.

18/12/2003, 15:56:10
quote:
«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε»
ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 02/01/2004 19:03:53

drumx13Μέλος
18/12/2003, 16:02:05
ΜΙΚΤΟΣ VS ΑΜΙΓΗΣ

Αυτος ο αιων....

(εχει ενα τροπο ρε παιδι μου να βαζει τεκτονες να αποδυκνειουν δημοσια οτι... δεν εχουν λειανει το λιθο τους....)

Η ιδεα της προσεγγισης του θειου απο ενα μονοπατι ειναι τελειως διαφορετικο απο την οποιαδοιποτε αναγνωριση οποιουδοιποτε ταγματος

θα ηταν ευχης εργον να μπορουσαν οι τεκτονες στην Ελλαδα να τα βρουν στα βασικα και να αληλοαποδεχτουν τους αλλους....

Αμιγης... μικτος...ΜΣτΕ ...ΕΜΣτΕ

φανταστιτε ποση αξια θα ειχε τοτε το ...
"Εν τη ενωσι η ισχυς"

Αντ' αυτου εχουμε Ελληνες τεκτονες καθολα αποδεκτους (ο καθενας απο καποιες Μ. στοες ανα τον κοσμο) με τα επιχειρηματα τους με τα εργαλεια τους
(γνωμωνας, διαβητης, βιβλος) να τρωγωντε κυριολεκτικα για το ποιος ειναι αποδεκτος απο ποιους
αν ειναι δυνατον.... και τραγικο μαζι.....

απο τους ξενους

που στην Ελλαδα;;;;;

που εχει αποδειξει το τεκτονικο της παρελθον (φιληκη εταιρια)...

που εχει μερικες απο της ποιο δραστηριες στοες στην αν. Μεσογειο...

που τα αρχ. μυστηρια της ερευνουντε για να αποδεχτει μια καποια σχεση-συνεχεια

που εχει γενησει εναν Σωκρατη και ενα γνωθις αυτον..

που ....εδω

λυπηρον
να ερχονται ξενοι
να δινουν και να παιρνουν αναγνωρισεις κατα βουληση και εξυπερετοντας πρωτα απο ολα τα συμφεροντα τους

και εμεις εδω να τρωγομαστε και να αναλονωμαστε στο ποιος εχει την αναγνωριση απο ποιους...

γιατι αραγε

μηπως για να γινουν καποιοι Ελληνες ...33;;
μηπως για καποιοες καρεκλες;;;

Πιστευω οτι ο δρομος προς το θειο δεν παιρνα μεσα απο την αναγνωριση και δεν εχει πουθενα ταμπελα.... original

ουτε χρειαζεται αυτη η ταμπελα παρα μονον οταν καποιος εχει φιλοδοξιες να κανει "καριερα" στον τεκτονιμο

αλλα ετσι χανει την ουσια του το πραγμα τουλαχιστον οπως το βλεπω εγω
καλο ειναι λοιπον οταν αναφερομαστε στην περιβοητη σκαλα του ιωβ-ναου
να εξηγουμε οτι ενουμε ΚΑΙ την σκαλα προς τον... 33
και οχι μονο προς το θειο

...ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

18/12/2003, 16:59:52
Αγαπητέ drumx13,

θα έρθω να συμφωνήσω, αν μου επιτρέπεις, με την τοποθέτησή σου στο σύνολό της...

"Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας" είτε εντός, είτε εκτός του χώρου αυτού (τεκτονισμού - φόρουμ κλπ.). Έτσι είμαστε οι άνθρωποι...

Ζητώ συγγνώμη, ειλικρινά, γιατί εσκεμμένως έπαιξα το "συνήγορο του διαβόλου" με αφορμή την τοποθέτηση του Stavros_H και το πιθανότερο προκάλεσα δυσαρμονία.

Αλλά τώρα που αναδύθηκε και πάλι το πρόβλημα, ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του...
Ο Σωκράτης, μια και τον ανέφερες, έλεγε: "ΕΝ ΟΙΔΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ", οπότε μάλλον άσχετος ήτο, ε;;;

Θα πρότεινα, αν συμφωνείτε, να επανέλθουμε στο χιούμορ των προηγούμενων τοποθετήσεων, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι "αχλαδότυρον"... Αλλού τα υπόλοιπα.

Edited by - Zadok on 02/01/2004 19:00:38

OannesΜέλος
18/12/2003, 18:01:31
Τελικώς, αυτό το θέμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξελιχθεί σε «Fight Club». Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα απολύτως απο τις προηγούμενες απόπειρες. Τί να πώ...

Υ.Γ. Είναι μικρά τα δωμάτια φίλε drumx13 και πού να χωρέσουνε τόσοι και τόσοι μεγάλοι

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 18/12/2003 18:03:57

18/12/2003, 18:23:52
Είναι δυσαρμονική η γωνία του Ερμή κατά την αστρολογία από χθες το μεσημέρι και κάθε μορφής συνεννόηση δυσκολεύει, ουουουου...!!!

Edited by - Zadok on 02/01/2004 18:59:40

Knight MIXAILΜέλος
20/12/2003, 10:01:31
Αγαπητοι φιλοι,

Μια ψυχη, στην αναζητηση του Φωτος, για την
επιστροφη της στην Ουρανια Πατριδα, πρεπει να εχει
συγκεκριμμενο φυλο??

Γνωριζουμε ποιο φυλο ειχε χθες η με ποιο θα εμφανιστει
αυριο ?? Εχει φυλο η ψυχη ?/

Καθε ταγμα ακολουθει μια παραδοση και ενα τροπο εργασιας
που την ακολουθει. Πολλες φορες δε αυτη διαμορφωνεται για
ιστορικους λογους αλλα και απο πραγματικες αναγκες και
συνθηκες

Ποσοι, μεσα στην καθημερινοτητα η τις κοινωνικες συναντησεις,
δεν αναγνωριζονται ως αδελφοι, συζητουν, ανταλλασσουν
αποψεις, στηριζουν ο ενας την προσπαθεια του αλλου,
παρ ολο που ανηκουν σε διαφορετικα ταγματα??

Βεβαια αγαπητε Drumx13
αν υπηρχε ενωση ισως βλεπαμε περισσοτερα εργα.
Ο φιλος Oannes εχει δικιο .
Μικρα τα δωματια, Μεγαλοι οι τιτλοι.
Πολλοι δε αλλοι λογοι, μαλλον 'πολιτικης' στηνουν εμποδια.
Θα ρωταγα εδω για το ποσο ο καθε ενας, απο τους μυημενους,
εχει βιωσει μια πραγματικη μυηση και οχι μονο μια τελετουργικη.

Ομως οι εργατες αναγνωριζονται απο τα εργα τους και την
συνεχη προσπαθεια που καταβαλλουν, οχι απο τα κοσμηματα
Το ζητουμενο Στεμμα μας, θα πρεπει να ειναι η φωτεινη
συνειδηση μας.
Ας εργαστουμε για αυτο, βοηθωντας και τους συν -εταιρους μας.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

drumx13Μέλος
20/12/2003, 11:48:27
quote:
συν -εταιρους μας.

SAY....
SAY THE MAGIC WORD....

Σ-Υ-Ν....-Ε-Τ-Α-Ι-Ρ-Ο-Ι

τραγουδιστα....

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει