- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ATMA,Αποχώρισα όχι γιατί δεν βλέπω την αλήθεια και από τις τρεις πλευρές. Ξέρω η κάθε μια που έχει δίκιο και που άδικο.
Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ άλλο να είμαι θεατή σε αυτή την αλλήλω σφαγή.
Μια μίνι Ολυμπιάδα. Χωρίς όμως κανένα νικητή.
Σε αθλητικούς αγώνες κανένας δεν παιρνει το στεφάνι της νίκης, αν δεν αγωνιστει σύμφωνα με τους κανόνες. {Β΄Τιμόθεου 2:5}
quote:
Δεν μου είναι καθόλου ευχαριστώ και στεναχωργέ με πάρα, μα πάρα πολύ και για τις τρεις σας. Και όχι μόνο για σας. Αλλά και για κάθε μέλος που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.
Αναρωτιέμαι φίλε Just ποιες τρεις εννοεις;
Προσωπικά βλέπω μόνο δύο κοπέλες να βγάζουν τα εσώψυχά τους...
Πιθανων να λες "τρίτη" για εμένα που αρκετές φορές με αναφέρει η μια εξ των δυο τους!
Σε παρακαλώ να πάψεις τις εντυπώσεις τώρα αμέσως και να μου ζητήσεις συγνώμη σαν καλός χριστιανός που είσαι.
Αν κάποιες/οι θέλουν να τσακώνοντε μαζί μου ας το κάνουν! Προσωπικά δεν λαμβάνω εδώ και αρκετό χρόνο, μέρος σε αντιπαραθέσεις.
quote:
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο just a man ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7,
Just a manEdited by - Just_A_Man on 03/06/2004 10:30:06
Πιστεύω να είσαι χριστιανός όπως τόσο καιρό μας λες!
Σας χαιρετώ.
Ποιο άραγε είναι ένα μέτρο, για ένα πνευματικό άνθρωπο?
Το ότι είναι μορφωμένος και έχει διπλώματα η και μαστερ?
Το ότι έκανε οικογένεια, η είναι έντιμη σύζυγος?
Ο Διογένης, τι έκανε από αυτά?
Δεν ήταν πνευματικός μήπως….και σε όλους τους τότε μορφωμένους και μη της Αθήνας, έλεγε πως άνθρωπο… δεν βλέπει?
Ο Σωκράτης, ο Χριστός, Ο Βούδας… με τελευταίο τον Κρισναμουρτι….που ούτε σε πανεπιστήμιο κατάφερε να μπει….. μήπως δεν ήταν πνευματικοί?
Έχω την εντύπωση πάντως, πως αν υπάρχει κάτι σαν την Πνευματικότητα, ότι άλλο ενδιαφέρει (σε όποιον εμφανίζεται), από το να πείσει τους άλλους, για το τι βιώνει…. η βλέπει!
Αγαπητή Αvallon,
όταν κάποιος στέλνει ένα Μαιλ, και είναι ευγενικός…συνήθως απαντώ!
Μα αν στείλει ένα Μάιλ… με χαρακτηρισμούς μη κόσμιους προς τρίτους…
αν απαντήσω, ίσως περάσει από το μυαλό, πως συμφωνώ….με τα όσα γράφονται.
Αν πάλι απαντήσω και δεν συμφωνώ με όσα αναφέρονται….
το δίχτυ που έγραψες... θα γίνει παραγάδι στις σκέψεις σου,
και είναι κάτι, που δεν αληθεύει!
Έτσι για να μην υποπέσω η και δημιουργήσω εσφαλμένες εντυπώσεις, σιωπώ!
Just,
είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, μα ίσως η καλύτερη λύση
είναι να μην γράψουν για δυο τρεις μέρες… τίποτα…
έτσι, αν πέσει….ο αέρας,
θα ηρεμήσει και η θάλασσα…![]()
Καλύτερα είναι να δώσουν ένα ραντεβού
μελλοντικά,
και να τα πούνε….μεταξύ τους!
Η ενέργεια που έχει το κάθε άτομο, όπως και θα γνωρίζεις…
έχει μια ιδιαίτερη επίπτωση… γύρω του…![]()
Η Ατμα δεν με εκπλήσσει με ότι γράφει…
Την γνώρισα και από κοντά,
είναι ένα αξιολάτρευτα γλυκό κορίτσι,
φυσικά χωρίς τους βοριάδες….
και τις θαλασσοταραχές….
μα που η ίδια…. δεν ευθύνεται,
Μιας και είναι η αντίδραση της είναι τέτοια
ΑΜΕΣΗ….
σαν ΨΥΧΙΚΟΣ καθρέφτης....
Σε αυτό, δεν κοροϊδεύει κανένα,
μα αν δεν την γνωρισεις, δεν το καταλαβαινεις....
Αυτό που βλέπει... ΛΕΕΙ!
Αν τώρα δεν είναι απόλυτα σωστό,
Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίσκουν τον τρόπο να της το δείξουν,
Και είναι σε θέση… να το δει…
Μα αν λέει ΑΣΠΡΟ μα εσείς βλέπετε ΜΑΥΡΟ
Και την προσβάλλεται….
Θα συνεχίσει να λέει ΑΣΠΡΟ...
Μα προσέχετε,
μήπως ορισμενοι βλέπουν το άσπρο….πίσω από το Μαύρο.
Βλέπετε,
Όλοι μπορούμε να δούμε τα λάθη μας...
αυτή είναι η πραγματική εξυπνάδα…
μιας και όταν δεν τα βλέπουμε,
διαιωνίζονται!
Τα κουβαλάμε, μέρα με τη μέρα!
Η Εξυπναδα... δεν γινεται συνηθεια!!!

Να είσαι σίγουρη ότι γράφω, μέχρι και το τελευταίο και, το έχω σκεφτεί και το έχω αναλύσει πάρα πολύ.
Μήπως όμως με το προτελευταίο μήνυμά σου πετάς ξύλα στο καμίνι. Και αντί να το αφήσεις να σβήσει ξέρει τη μπορεί να γίνει.
Καλό χριστιανός δεν είμαι. Και δεν είμαι γιατί δεν τηρώ όλες τις εντολές του Γλυκού μου Δάσκαλου.
Πάρ΄ όλου αυτά Σου ζητώ Συγνώμη μέσα από όλα τα κύτταρα του DNA μου. Και όχι γιατί πρέπει. Αλλά σαν απλός άνθρωπος. Η Ψυχή μου δεν αντέχει ποια, να ζει μακριά από το Πνεύμα το Άγιο.
Μακριά από την Αρμονία την Χαρά και την Αγάπη.
Αν θέλουμε να ζούμε σε μια Κόλαση η σε ένα Παράδεισο πάνω στην Γη είναι επιλογή μας!!!
Ότι έγραψα και ότι γράφω δεν το κάνω για δώσω δίκιο η άδικο σε κάποιον ούτε να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Το ξέρω πολύ καλά ότι το να παίρνουμε τον Θυμό μας, και να το ακουμπάμε από το ένα στο άλλον δεν βγάζει πουθενά!!. Το να Θυμώνουμε για μια κριτική, είναι δικό μας το πρόβλημα και όχι των άλλων.
Πλάτωνα,
Μα για αυτό και ο just σκεφτικέ να αποχωρίσει για λίγο, γιατί τελικά πολλές φορές πιστεύοντας ότι κάνουμε καλό, πετάμε ξύλα στο καζάνι εκείνου που είναι θυμωμένου.
Φίλοι μου,
Ζητάω Συγγνώμη σε όλους σας αν με η χωρίς την Θέληση μου σας Στεναχώρησα.
Απλά είμαι αληθινός. Ελπίζω να με αγαπάτε και έτσι. Ελπίζω.
Όπως είπε κάποτε και o Admin.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7,
just a man
Edited by - Just_A_Man on 03/06/2004 14:05:49
Edited by - Just_A_Man on 03/06/2004 14:24:53
quote:
Αγαπητή zezmperg,Ποιο άραγε είναι ένα μέτρο, για ένα πνευματικό άνθρωπο?
Το ότι είναι μορφωμένος και έχει διπλώματα η και μαστερ?
Το ότι έκανε οικογένεια, η είναι έντιμη σύζυγος?
Σε χαιρετώ Πλάτωνα.
Να μια όμορφη φιλοσοφική κουβεντούλα...
quote:
Ο Διογένης, τι έκανε από αυτά?Δεν ήταν πνευματικός μήπως….και σε όλους τους τότε μορφωμένους και μη της Αθήνας, έλεγε πως άνθρωπο… δεν βλέπει?
Τι άραγε να έκανε ο Μεγάλος Διογένης;
Μα φυσικά, ότι έκανε και είχε το θάρρος να το κάνει διότι η πνευματικότητά του ήταν κλεισμένει καλά στο μυαλό του και όχι .... στα διπλώματα και στα ντοκτορά!!!!
Έτσι φίλε Πλάτωνα και ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ να συνδιαλέγομαι με πάσης φύσεως ανθρώπους (και έχω κατηγορηθεί για τούτο εάν θυμάμαι στο παρελθον και από σένα αλλά πάντα εν "ήδη" αστειότητας)...
Όταν αποκτίσω πνευματικόμετρο θα σου απαντήσω για το μέτρο του πνευματικού ανθρώπου...
Ακόμα ζω χωρίς ετούτο
quote:
Ο Σωκράτης, ο Χριστός, Ο Βούδας… με τελευταίο τον Κρισναμουρτι….που ούτε σε πανεπιστήμιο κατάφερε να μπει….. μήπως δεν ήταν πνευματικοί?Έχω την εντύπωση πάντως, πως αν υπάρχει κάτι σαν την Πνευματικότητα, ότι άλλο ενδιαφέρει (σε όποιον εμφανίζεται), από το να πείσει τους άλλους, για το τι βιώνει…. η βλέπει!
Να είσαι καλά Πλάτωνα.....
Σε χαιρετώ, σας χαιρετώ με εκτίμηση.
το όλο πρόβλημα είναι ότι η Ατμα πιστεύει ότι είναι η πρώτη εδώ "εσω", ότι καθρεφτίζει τους άλλους κλπ και θεωρεί ότι κινδυνεύει να χάσει την θέση της από την Avallon που προσπαθεί να της πάρει τον θρόνο και τα πνευματικά της δικαιώματα και να αποκτήσει δικά της "πνευματικά τέκνα", αντιγράφοντας την και διαβάλλοντάς την, γι αυτό και της επιτίθεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί;;;;;
Και η Avallon συνεχίζει αυτή την αντιπαράθεση παρόλο που δεν δέχεται
αυτές τις κατηγορίες;;;;;;
Και τώρα, μπορείτε να με πείσετε εμένα ότι όλα αυτά δεν είναι φαιδρά και ανόητα;! Και ότι η αντιπαραθέση αυτή δεν έχει καταντήσει
"γραφική";!
Μήπως δεν πάμε καλά εδώ "εσω";!!!
Μήπως πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε;!!!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Ποιό είναι λοιπόν το στοιχείο που χαρίζει ζωντάνια και νόημα στη δική σας ζωή?
Ποιό είναι εκείνο το στοιχείο που σας αποδεικνύει ότι είστε ζωντανοί?
Πως θα συνοψίζατε εσείς τη δικιά σας φιλοσοφία?
Εφορμώμενη από την αρχική αυτή ερώτηση, αναλογίζομαι πόσο διαφέρουν τα λόγια από τις πράξεις μας.
Λέει καποιος: Φιλοσοφία ζωής μου είναι η αγάπη και η ψυχική ηρεμία. Κι όμως, ακόμα και μέσα σε μία απλή συζήτηση μπορεί και ο αδαής να διακρίνει την αντίφαση όπου υπάρχει. Και εδώ μέσα, αυτό μονάχα το κριτήριο έχουμε, την συμπεριφορά μας μέσα σε μία συζήτηση. Δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε πίσω στις σελίδες και να δούμε ποιοι είμαστε, μέσα από τον τρόπο που διαλέξαμε να δείξουμε ποιοι πιστεύουμε ότι είμαστε.
Η ακόμα και το να πείσουμε "ότι δεν είμαστε ελέφαντες", πόσο μερικές φορές μας κάνει να φερόμαστε σαν πραγματικοί ελέφαντες!
Ο Βούδας, δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν, διατύπωσε την ευγενή οκταπλή ατραπό του.
8 μικρές φράσεις, απλές φαινομενικά, που η πιστή εφαρμογή τους αποδεικνύεται περίτρανα απλά πολύ δύσκολη.
Μου φάνηκε όταν την είχα διαβάσει, τόσο απλή...
Είχα σκεφτεί, πως ο αρχαίος αυτός δάσκαλος, ήρθε άραγε για να μας θυμίσει το αυτονόητο!
Μία από τις 8 απλές αυτές φράσεις αναφέρεται στις ορθές ομιλίες.
Είναι άραγε η ομιλία μας (προφορική η γραπτή) μέτρο για την κατανόηση πως λειτουργεί ο νους μας και το συναίσθημά μας;
Θα μου πείτε για έναν δικηγόρο, πανούργο αλλά γλυκομίλητο, τι μετρά άραγε η ορθή του ομιλία;
Πόσους άραγε μπορεί να κοροϊδέψει;
Σίγουρα όχι τον ίδιο του τον Εαυτό.
Δεν είμαι κριτής, ούτε τόσο τέλεια δίκαια (αν και προσπαθώ), για να μπορέσω να διακρίνω μέσα από τη διαφωνία τη φωνή του θύτη και του θύματος. Αυτό που βλέπω μόνο, είναι μία στείρα λεκτική διαπλοκή που με κάνει να αναρρωτιέμαι, ποιο άραγε το ουσιαστικό όφελος για την ψυχή αυτού, που θα δικαιωθεί στη διαφωνία αυτή;
Θα παρακαλούσα όλα τα άτομα που πιστεύουν πως μέσα από την παρούσα διαφωνία, αναζητούν κάποιο αληθινό νόημα, να αναφέρουν ποιο είναι αυτό. Δεν υποστηρίζω πως για κάποιους δεν θα υπάρχει τέτοιο, απλά αναρρωτιέμαι.
Αλλωστε, και αυτή η προσέγγιση, μία φιλοσοφική άποψη είναι...![]()
Το θέμα αυτής της συζήτησης είναι πολύ ωραίο και ομολογώ πως οι απόψεις που έχουν γραφεί στις αρχικές του σελίδες, αποτελούν αφορμή για δημιουργική σκέψη.
Πάρτε μας μαζί σας στα φιλοσοφικά σας ταξίδια, και μην ρίχνεστε σε νερά που λιμνάζουν από το άνευ ελέγχου συναίσθημα! Μετουσιώστε το σε δημιουργικότητα...είμαι σίγουρη πως μπορείτε! ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Θα μου πείτε για έναν δικηγόρο, πανούργο αλλά γλυκομίλητο, τι μετρά άραγε η ορθή του ομιλία;
Πόσους άραγε μπορεί να κοροϊδέψει;
Σίγουρα όχι τον ίδιο του τον Εαυτό."
Amalia,
Θα ήταν ωφέλιμο να μας το αναλύσεις λίγο αυτό.
Φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7,
just a man
Edited by - Just_A_Man on 03/06/2004 14:14:18
αν μου επιτρέπεις: καμμία σχέση...
Επειδή το θράσος όμως, μας τίμησε με την παρουσία του, έχει αρχίσει να αγγίζει τα όρια και βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα ξεπεράσει, έχε λίγη υπομονή ακόμα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Αγαπητή Ostria,αν μου επιτρέπεις: καμμία σχέση...
Επειδή το θράσος όμως, μας τίμησε με την παρουσία του, έχει αρχίσει να αγγίζει τα όρια και βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα ξεπεράσει, έχε λίγη υπομονή ακόμα...
No name human
"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Δηλαδή καλή μας Zadok υπάρχει κάποιο "ανομολόγητο" σχέδειο που κατα την γνώμη σας ΚΑΙ είναι το θράσος;
Φιλοσοφική άποψη βεβαίως είναι και τούτη!
Ας το δούμε και αυτό!
Εσω είμαστε και τα γελάκια κάνουν καλό σε εκείνους που σχεδιάζουν και γελούν τελευταίοι...
Ας σοβαρευτούμε παρακαλώ, ας σοβαρευτούμε επιτέλους....
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Αντε να το δούμε και το ζενίθ...
Για τα αποστήματα λένε ότι είναι καλό όταν σπάζουν...
Το ίδιο βέβαια και για τις εκρήξεις των ηφαιστείων...
Εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω να βγει κάτι καλό από όλο αυτό...![]()
Πλάτωνα καλέ μου δεν είχα σκοπό να αναφέρω το βιογραφικό μου... αλλά αν σε λέγανε και σένα κατίνα συνεχώς τι θα έκανες?