- Το πείραμα της Philadelphia - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αλήθεια ή ψέμα (ενδεχομένως από αυθυποβολή..) εάν καταφέρω να βρω την πηγή θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες..
Υ.Γ.
Το e-telescope έχει πραγματικά εκπληκτικά άρθρα..
Περίεργοι θόρυβοι υπάρχουν - φανταστείτε ένα μεταλλικό πλοίο 50 χρόνων ακόμη και δεμένο να' ναι στο λιμάνι και από το πιο μικρό κύμα τι θορύβους θα κάνουν τα μπουλόνια και όλη η κατασκευή (άσε και τα ποντίκια που τρέχουν απο δώ και από κει - βράδυ κυρίως!!!).
Ότι απόδειξη που έχει μείνει είναι μόνο το όνομα σκαλισμένο στην πρύμνη (κάτω από τη σημαία στις φωτο που παρέθεσαν κάποιοι) και ίσως τα ηλεκρομαγνητικά πεδία που έχουν οι μπουλμέδες (λαμαρίνες).
Όντος νομίζω πως το Λέων πήγαινε πιο τακτικά για απομαγνητισμό απ' ότι τα άλλα πλοία - για αυτή τη διαδικασία δεν ξέρω τίποτε άλλο ούτε την έχω δει - την άκουσα από μόνιμους όμως στο Aρχηγείο Στόλου...
ValGraph
Edited by - valgraph on 10/01/2005 12:51:15
Πάντως είναι εντυπωσιακό που δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες όσο και αν αναζητήθηκαν. Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από φήμες και υποθέσεις. Ο ένας και μοναδικός που δηλώνει αυτόπτης, μοιάζει τελείως εξωπραγματικός.
Φίλε Valgraph, νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο.
My name is Ozymandias, king of kings.
Look upon my works ye mighty and despair....
Kanidis"Avaton"Xristos
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ Σ ΑΥΤΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ. ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩΝ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
AP
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ SITE www.navsource.org/archives/06/768.htm
AP
Για το Λέων αποκλείεται.
ValGraph
Συμφωνώ με όσα γράφεις. Πάντως, όπως παρατηρεί και ο φίλος Valgraph αλλά όπως αναφέρεται και στη διεύθυνση στην οποία μας παραπέμπεις, το «Ebert» ήταν το μετέπειτα «Ιέραξ».
Μεταφέρω και τις σχετικές πληροφορίες από τις προηγούμενες σελίδες του τόπικ:
quote:Ιέραξ D-31 (1951-1991)
Πρώην USS ELBERT DE768, ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ τύπου Bostrwick
Ένα από τα τέσσερα που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και αποτέλεσαν τα νεώτερα "Θηρία". Του ιδίου τύπου: AΕΤΟΣ, ΛΕΩΝ και ΠΑΝΘΗΡ. Έτος ναυπηγήσεως 1944. Παρελήφθη στις 15 Μαρτίου 1951 από τον Ανπχο Π. Μαυρομάτη. Από τα πιο χρήσιμα και δραστήρια πλοία του Ναυτικού. Χρησιμοποιήθηκε εντατικά για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δωδεκάνησο, όπως και για την εκπαίδευση των Ν. Δοκίμων. Ανήκε στη δύναμη της Διοικήσεως Αντιτορπιλικών. Παροπλίσθηκε στην 1η Αυγούστου 1991.Πάνθηρ D-67 (1951-1992)
Πρώην USS GARFIELD THOMAS DE193. ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ τύπου Bostrwick
Ένα από τα τέσσερα που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και αποτέλεσαν τα νεώτερα "Θηρία". Του ιδίου τύπου: AΕΤΟΣ, ΛΕΩΝ και ΙΕΡΑΞ. Έτος ναυπηγήσεως 1944. Παρελήφθη στις 15 Ιανουαρίου 1951 από τον Ανπχο Γ. Πετρίτη. Από τα πιο χρήσιμα και δραστήρια πλοία του Ναυτικού. Χρησιμοποιήθηκε εντατικά για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δωδεκάνησο. Ανήκε στη δύναμη της Διοικήσεως Αντιτορπιλικών. Παροπλίσθηκε στις 15 Ιουλίου 1992.Αετός D-01 (1951-1991)
Πρώην USS SLATER DE766, ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ τύπου Bostwick
Ένα από τα τέσσερα που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και αποτέλεσαν τα νεώτερα "Θηρία". Του ιδίου τύπου: ΙΕΡΑΞ, ΛΕΩΝ και ΠΑΝΘΗΡ. Έτος ναυπηγήσεως 1944. Παρελήφθη στις 15 Μαρτίου 1951 από τον Ανπχο Αθ. Αθανασίου. Από τα πιο χρήσιμα και δραστήρια πλοία του Ναυτικού. Χρησιμοποιήθηκε εντατικά για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και την Δωδεκάνησο, όπως και για την εκπαίδευση των Ν. Δοκίμων. Ανήκε στη δύναμη της Διοικήσεως Αντιτορπιλικών. Παροπλίσθηκε στις 5 Ιουλίου 1991. Σήμερα, βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και λειτουργεί ως μουσείο.Λέων D-54 (1951-1992)
Πρώην USS ELDRIDGE DE173, ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ
Ένα από τα τέσσερα που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και αποτέλεσαν τα νεώτερα "Θηρία". Του ιδίου τύπου: ΙΕΡΑΞ, ΛΕΩΝ και ΠΑΝΘΗΡ. Έτος ναυπηγήσεως 1944. Παρελήφθη στις 15 Ιανουαρίου 1951 από τον Ανπχο Δ. Φοίφα. Από τα πιο χρήσιμα και δραστήρια πλοία του Ναυτικού. Χρησιμοποιήθηκε εντατικά για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δωδεκάνησο, όπως και για την εκπαίδευση των Ν. Δοκίμων. Ανήκε στη δύναμη της Διοικήσεως Αντιτορπιλικών. Πρόκειται για το πλοίο που οι λάτρεις των έργων επιστημονικής φαντασίας το θέλουν να παίρνει μέρος στο αποκαλούμενο "πείραμα της Philadelpheia", ένα πείραμα που δεν έγινε μάλλον ποτέ, αφού από πουθενά δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο, αλλά και το ίδιο το πλοίο δεν είχε τις μυστηριώδεις ιδιότητες που θέλουν να του αποδίδουν. Παροπλίσθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1992.
quote:
το "the philadelphia experiment" ειναι ενα πειραμα που εγινε το 1943 με ενα πολεμικο πλοιο του αμερικανικου πολεμικου ναυτικου. στο πειραμα αυτο το οποιο εγινε βασιζομενο στην θεωρια του Αινσταιν για τα ηλεκτρομαγνιτικα πεδια ,το πλοιο ειχε φωρτοθει απο πολες γενητριες οστε να μπορεσει να διμιουργησει ενα πολυ ισχυρο μαγνητικο πεδιο, οταν αυτες οι γενητριες μπηκαν σε λειτουργεια το πλοιο εξαφανηστικε (μαζι με το πληρωμα του)απο την φιλαδελφεια οπου βρησκοταν, εμφανηστικε στιγμιεα στο νορφολκ και μετα επεστρεψε στη φιλαδελφεια.κατα τη διαρκεια αυτου του φενομενου οι ναυτες περιεγραψαν οτι εγιναν περιεργα πραγματα μπορουσαν και περναγαν μεσα απο τοιχους και ακουγαν καποιους παραξενους ηχους.το ναυτικο καληψε εν μερι το γεγονος αλλα τελικα μαθευτικε.ξερει κανεις εδω καποιο site που να μπορω να κατεβασω το video με το πειραμα? υπαρχει αυτο το video απο οτι ξερω. επισεις ξερει κανεις κανενα Ελληνικο site που να εχει κανενα αρθρο σχετικα με το θεμα?
nitro912gr UNLIMITED !!!
Τι εννοείς;
ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ.ΠΑΡ ΟΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ, ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΠΛΟΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΑ ΠΛΑΙ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΕ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
AP
ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ.ΠΑΡ ΟΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ, ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΠΛΟΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΑ ΠΛΑΙ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΕ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
AP
Θέλω να πω ότι το site έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου τις τελευταίες μέρες αλλά τώρα που είχα λίγη παραπάνω ελεύθερη ώρα έκανα την εγγραφή μου και επέλεξα να απαντήσω εδώ γιατί διάβασα αρκετές ενδιαφέροντες απαντήσεις λοιπόν
Δεν ξέρω από επιβεβαιωμένες πηγές τίποτα αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι αν το όλο πείραμα ήταν fake μόνο και μόνο για να "τρομάξει" κάποια ισχυρότερη δύναμη (Ρωσία) σίγουρα δεν θα το προοθούσε ευθέως η Αμερικάνικη Κυβέρνηση αλλά θα το διέψευδε σε δειλώσεις της αλλά θα άφηνε συνεχώς κάποια στοιχεία να διαρεύσουν (μπορεί να κάνω λάθος αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι αν δεν ήθελαν να μαθευτεί το πείραμα αυτό δεν θα γινόταν ποτέ) χωρίς κάποια επιβεβαιωτική και αδιάσηστη πληρόφορία αυτόπτη μάρτυρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα μιας και η τεχνολογία επιτρέπει να μοντάρουμε/δημiουργήσουμε ένα βίντεο, μία φωτογραφία, μία ηχογράφηση κάποιου στελέχους αλλά και από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να πεί ότι άλλοι ήθελαν να πεί.
Πιστεύω πως κάτι τελικό δεν θα ειπωθεί ποτέ για αυτό και για τόσα άλλα που ακούμε ή μαθαίνουμε.
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο, οφείλω και να ζυτήσω συγνώμη από όλους αυτούς που δέν έχω διαβάσει τις απαντήσεις τους αλλά και από αυτούς που τις διάβασα και ομολογουμένως με προβλημάτισαν γιατί μπορεί να αναδιατυπώνω λόγια τους
Η χθεσινή εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα ήταν από μέτρια έως καλή. Μία πληροφορία που δόθηκε (που για εμένα τουλάχιστον ήταν άγνωστη), ήταν ότι η δωρεά του Eldridge (Λέων) διότι για δωρεά επρόκειτο, που έγινε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, είχε συμπέσει με το άνοιγμα της τηλεπικοινωνιακής βάσης των Αμερικανών στη Ν. Μάκρη. Αντίστοιχα, το κλείσιμο της εν λόγω βάσης είχε συμπέσει με τον παροπλισμό (το 1993, εάν θυμάμαι καλά)του Λέωντος στην Αμφιάλη (μέρος όπου πήγαιναν τα παροπλισμένα προς "σκραποποίηση" σκάφη του Π.Ν.). Το παραπάνω στοιχείο αποπειράθηκαν κάποιοι καλεσμένοι να το συνδέσουν με κάποια παλαιότερη εκπομπή στην οποία είχε γίνει προσπάθεια να "φωτιστεί" το κατά πολλούς "ενεργειακό απόθεμα" που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δηλαδή, μήπως οι φίλοι μας τα Αμερικανάκια, γνώριζαν για τα "δυναμικά-ενεργειακά πεδία" που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο και θέλησαν να δουν τις "αντιδράσεις" του εν λόγω "φορτισμένου" (από τι;) πλοίου σε έναν χώρο (Ελλάδα) επίσης "φορτισμένου" ενεργειακά, (από φύσης του όμως); Η ενδιαφέρουσα αυτή παράμετρος δεν αναλύθηκε, διότι, ως γνωστόν, τα καλά λέγονται τελευταία και ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος για να διερευνηθούν διεξοδικότερα. Επίσης, μία πληροφορία που δόθηκε (δεν ξέρω αν είναι νέα,επίσης, για κάποιους ή όχι), αφορούσε σε απάντηση μίας Κυπριακής εταιρείας σε ερώτηση κάποιων για το αν είχαν το σκάφος. Η απάντηση της εταιρείας ήταν ότι ήταν στην κατοχή της κι όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, σε ερώτηση δική του εκ νέου, το Λέων είχε όντως μετατραπεί σε scrap. Το εν εκ των 4 "θηρίων" που είχε πάει πίσω στις ΗΠΑ, για μουσειακούς λόγους, δεν ήταν το Λέων, αλλά το Αετός.΄
Τώρα, όσον αφορά, τις μαρτυρίες των κατά καιρούς πρώην μελών των πληρωμάτω του Λέωντος, αυτές εποίκιλαν. Δηλαδή, ένας κυβερνήτης του, νυν Ναύαρχος ε.α. (Φιλιππάκης, Φιλιππαίος, θα σας γελάσω),βγήκε και είπε ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε το ασυνήθιστο στο Λέων και επίσης, ότι έχοντας διανύσει το πλοίο πολλές φορές με την τότε ιδιότητά του, βέβαια, ούτε κανένα αμπάρι ήταν σφραγισμένο ούτε τίποτε άλλο. Επίσης, όσον αφορά το Καρρέ των Αξιωματικών, όπου δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από το σαλόνι των ναυτών, αυτό είθισται στη ναυτική παράδοση, να είναι κλειστό (ξέρετε οι αξιωματικοί εκεί ή ναυτάντζες παραπέρα). Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, που ενεφανήσθησαν στην εκπομή, είπαν ότι είχαν παρατηρήσει κάποια φαινόμενα, που τη μία φορά είχαν να κάνουν με την εξαφάνιση (σβύσιμο του ραντάρ ξαφνικά κι επαναφορά του μετά από 1-2 ώρες), ενώ κάποιος άλλος ο οποίος δεν είπε το όνομά του διότι είναι εν ενεργεία ακόμη (και ήταν αυτός ο οποίος έκανε τη σύνδεση με τα ενεργειακά πεδία και τη Ν. Μάκρη), ανέφερε, επίσης, ότι όταν συμμετείχε σε μία άσκηση στο Αιγαίο, όπου ήταν και το Λέων εκεί, σε κάποια φάση, χωρίς προφανή εξήγηση, το Λέων είχε "εξαφανιστεί" από το χώρο της άσκησης κι ενώ έψαχναν τα άλλα πλοία να βρουν τι είχε γίνει, αυτό (το Λέων) εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από ώρες 40 μίλια μακρύτερα, από εκεί που λάβαινε χώραν η άσκηση. Τώρα, αυτό το τελευταίο, μου έκανε ένα κλικ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αυτή η μαρτυρία ήταν γνήσια κι όχι "πυροτέχνημα" για λόγους θεαματικότητας.
Αυτά φίλοι και φίλες, ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη για τη συζήτησή μας, μία επισκόπηση της εκπομπής, για όσους δεν την είδαν.
Και κάτι τελευταίο...Αν και ολοκληρωμένες απαντήσεις, φυσικά, και δεν θα έπαιρνα σε όλες τις ερωτήσεις για το πείραμα, εν τούτοις, πήρα μία απάντηση σε ένα σοβαρό μου ερώτημα: Γιατί, αν υποθέσουμε (μάλλον είναι βέβαιο), ότι είχε γίνει στο Λέων κάποιο πείραμα, το "δώρισαν" οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, αντί να το κρατήσουν οι ίδιοι για περαιτέρω αναλύσεις; ... Η απάντηση, τουλάχιστον, για μένα, έχει να κάνει με το γεγονός και τη βεβαιότητα, που όλοι, ίσως ενδόμυχα, γνωρίζουμε, ότι ζούμε σε μια χώρα "θαυμαστή" από όλες τις απόψεις...
Thanks για την ανοχή σας...
ανήσυχη7
Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω στο θέμα Βάση της Νέας Μάκρης & Πεντέλη καθώς μπορεί να συζητηθεί άλλου.. τώρα το επόμενο λογικό βήμα της έρευνας του Χαρδαβέλλα είναι η συγκεκριμένη περιοχή και ύστερα αν έχει τα κότσια ο συσχετισμός Πάρνηθας και Υμηττού (ο Τσακρινός –όχι δεν μου γεμίζει το μάτι ο τύπος καθόλου- το πέταξε σε ένα σημείο πονηρά) με το Λεκανοπέδιο.. ώστε να δέσει η ιστορία.. θα δούμε..
Η προσωπική μου εκτίμηση πάντως, όσον αφορά το Πείραμα, είναι πως μάλλον επρόκειτο για απλό απομαγνητισμό (degauss) προς αποφυγή μαγνητικών ναρκών και από στόμα σε στόμα θεωρήθηκε τελικά πως το πλοίο έγινε κυριολεκτικά αόρατο όχι μόνο στις νάρκες αλλά και στο φως..
προφανώς για να μην γίνει γνωστό το τι συνέβει η για να μην φανερωθεί κάποια μυστική τεχνολογία των Ρώσων που ήταν ακόμα υπό δοκιμή.Πολλοί μιλούν για αποτυχημένη επανάληψη του πειράματος της Φιλαδέλφειας.Για το κατα πόσο ισχύει,δεν μπορώ να εγγυηθώ...