- Είχε ο Χριστός απογόνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
έχεις πει την πιο σωστή κουβέντα μέχρι στιγμής:
χαιρόμαστε με το κακό που μπορεί να πάθει κάποιος εχθρός ή -ακόμη χειρότερα- και φίλος μας.
Αυτό δείχνει πολλά για τη φύση μας,είτε είμαστε Χριστιανοί είτε οπαδοί της μητρώας θρησκείας.
Τα ίδια σκ....
Οπότε δεν προκάλεσα εγώ τίποτα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, Ρόδο
H τυφλή άγνοια μας παρασύρει σε λάθος δρόμους. Ω άθλιοι θνητοί, ανοίξτε τα μάτια σας!!!
quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
Αυτό λέω κι εγώ!
Δέχθηκα μία επίθεση στα ξαφνικά, που ήταν κι εντελώς άσχετη με τα όσα έλεγα.
Με το συγκεκριμένο άτομο υπάρχει μία προϊστορία και του έχω ζητήσει επανειλημμένως να μην ασχολείται μαζί μου.
Φαίνεται έχει πρόβλημα στο να κατανοεί τι του λένε και δε νομίζω να του απάντησα καν έμμεσα...
quote:
ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ (Η ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ Η ΙΔΙΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΟΣΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΙΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Αυτό πιστεύω κι εγώ, φίλτατη!
Όταν μου λένε πράγματα υποκειμενικά επειδή εγώ παραθέτω εδάφια που δε συμφέρουν την θρησκεία όπως την έχουν κατασκευάσει, τι να πώ?
Ας ψάξει κάποιος μέσα στην Αγία Γραφή κι αν βρεί πουθενά οτι τα αδέλφια αυτά του Ιησού είναι από προηγούμενο γάμο του Ιωσήφ ή οτι αναφέρονται ως "ξαδέλφια" του, εγώ τον χρυσώνω...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Στο Αλτερ, η εκπομπή του Χαρδαβέλλα (σε επανάληψη) για την Μαγδαληνή και την πιθανότητα να είχε παντρευτεί με τον Ιησού...
Στο Alter, σε επανάληψη "Sex and the City". ![]()
quote:quote:
Στο Αλτερ, η εκπομπή του Χαρδαβέλλα (σε επανάληψη) για την Μαγδαληνή και την πιθανότητα να είχε παντρευτεί με τον Ιησού...
Στο Alter, σε επανάληψη "Sex and the City".
χαχαχα σωστό κι αυτό!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Καλη σαs ημερα και Ειρηνη σε ολουs σαs.
Κατα Ματαιον κεφ. α' 18 . ΤΟΥ δε Ιησου Χριστου η γεννησιs ουτω ητο' αφου ηρραβωνισθη η μητηρ αυτου Μαρια μετα του Ιωσηφ, πριν συνελθωσιν, ευρεθη εν γαστρι εχουσα εκ Πνευματοs Αγιου.
Κατα Λουκαν κεφ.α' 34. η Ειπε δε η Μαριαμ προs τον αγγελον, Πωs θελει εισθαι τουτο, επειδη ανδρα δεν γνωριζω? 35. Και αποκριθειs ο αγγελοs, ειπε προs αυτην, Πνευμα Αγιον θελει επελθει επι σε, και δυναμιs του Υψιστου θελει σε επισκιασει' δια τουτο και το γεννωμενον εκ σου αγιον, θελει ονομασθη Υιοs Θεου.
Η Θεοτοκοs ηταν αραβωνιασμενη και οχι γυναικα
τουΙωσηφ, επισηs τα παιδια ηταν του Ιωσηφ αλλα φυσικα κατοπιν ειναι παιδια και τηs Παναγιαs και αδελφια του Ιησου Χριστου.
Ετσι δεν ειναι και στιs μερεs μαs η κατι αλλαξε?
Αλλα αν αυτο ειναι εναs λογοs που καποιουs στενοχωρει και τουs ειναι εμποδιο σε μερικα, αs δουν και την απαντηση του Κυριου Ιησου Χριστου.
Κατα Μαρκον κεφ. γ' 33. Και απεκριθη προσ αυτουσ, λεγων, Τιs ειναι η μητηρ μου, η οι αδελφοι μου?
34. Και περιβλεψαs κυκλω προs τουs καθημενουs περι αυτον, Ιδου η μητηρ μου και οι αδελφοι μου'
35. διοτι οστιs καμη το θελημα του Θεου, ουτοs ειναι αδελφοs μου, και αδελφη μου, και μητηρ.
Zei Kurios o Qeos mou!
Βρές μου το εδάφιο που αναφέρει οτι αυτά τα παιδιά ήταν παιδιά ΜΟΝΟ του Ιωσήφ και θα σε παραδεχθώ...

quote:
Πάλι τα ίδια....
Βρές μου το εδάφιο που αναφέρει οτι αυτά τα παιδιά ήταν παιδιά ΜΟΝΟ του Ιωσήφ και θα σε παραδεχθώ...
Τόσες παραπομπές έχουν γίνει από την Αγία Γραφή, δεν σου αρέσουν;;
Γιατί, λέει κάπου ότι τα παιδιά αυτά ήταν τέκνα της Παναγίας και δεν το ξέρουμε;;
Δεν υπάρχει αναφορά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ότι τα παιδιά αυτά ήταν τέκνα μόνο του Ιωσήφ. Στα συμπεράσματα αυτά, καταλήγουν μόνο κάποιοι "ανεξάρτητοι καλόβουλοι ερευνητές"
Ενώ υπάρχουν πλήθος αναφορών στην Αγία Γραφή που συνηγορούν στο γεγονός ότι με την έκφραση "αδέλφια του Ιησού" δεν εννοεί απαραίτητα τα φυσικά τέκνα της Παναγίας, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά που να αναφέρει σαφώς ότι επρόκειτο ΟΝΤΩΣ για φυσικά τέκνα της.
Η όποια προσπάθεια ισοπέδωσης και βάλσιμο στο ενιαίο χωνευτήρι αντιλήψεων, όψεων, ..... δεν βοηθά τη συζήτηση, αλλά ούτε και εμάς στις αναζητήσεις μας.
Φιλικά όπως πάντα