- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Την "ελευθερία" του πονηρού την έχω ζήσει και εγώ και δεν την θέλω.
Θα πρεπει να εχεις διαπραξει πολυ ασχημες πραξεις στην ως τωρα ζωη σου...![]()
![]()
quote:
Ο καθείς θα κριθεί κατά τις πράξεις του.
Ποιες πραξεις; Τί ασχημο εχω κανει για να απολογουμαι; Εβλαψα καποιον;
Ή απλως πρεπει να εχω την εμμονη ιδεα οτι θα τιμωρηθω απο κανονες που επιβληθησαν πριν 2000 χρονια κατω απο την επιρροη συμφεροντων εξουσιας και οικονομικων;
quote:
Τότε όμως δεν θα ωφελεί το κλάμα και η μεταμέλεια
Μεταμελεια γιατι και για ποιο λογο;
Πες μας τί ασχημο εχεις κανει το οποιο δεν μπορεις να διορθωσεις με μια αντιστοιχη καλη πραξη!!
Γιατι γεμιζεις την ψυχη σου με ενοχες και περιμενεις να σε βοηθησει καποιος αλλος;
Ενας Θεος!!
Ποτε δεν σου εμαθαν το τί σημαινει να εισαι καλος ανθρωπος, να το αποδεικνυεις εσυ ο ιδιος στην πραξη και στην καθημερινοτητα ωστε να αισθανεσαι καλα με τον εαυτο σου;
Περιμενεις να σε τιμωρησουν ή να το δεχτεις μεσω κανονων και διαταγων;
Δεν εχεις αντιληψη;
Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ, δεν σου λεει τιποτα;
Το να τα περιμενεις ολα απο το ΘΕΟ,
ειναι το χειροτερο ειδος ψυχολογικης τεμπελιας...

Edited by - angi on 29/07/2007 00:46:34
quote:
Ποιες πραξεις; Τί ασχημο εχω κανει για να απολογουμαι;
κριτικη σκεψη αυτο ειναι το κακο που εχεις κανει
μη αποδοχη του να εισαι προβατο και δουλα
θες και αλλα;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
Angi, ο Θεός είναι αγάπη. Και ναι, ό,τι και αν έχεις κάνει πάντα μπορείς να επανορθώσεις έμπρακτα. Να είσαι καλά.
Εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν και να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου και του παραχρόνου και πάει λέγοντας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους. Οι συζητήσεις ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και με βοήθησαν να καταλάβω κάποια πράγματα. Θα είχε φάση να συναντιόμασταν όλοι μαζί κάπου έξω και να τα λέγαμε. Μου αρέσει πιο πολύ το τετ α τετ.
Gigenis ελπίζω ότι δεν θα είχες αντίρρηση. Δεν πιστεύω να με αντιπάθησες τόσο πια!!
Καλές βουτιές σε όλους. Be good.
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
quote:
Δεν θέλω PREDATOR να σου βάλω καμιά ταμπέλα. Δεν είσαι σαφής και παρανόησα. Να έλεγες ζήλο και όχι φανατισμό.Μακάρι να γίνει ένωση εκκλησιών αλλά χωρίς να θιγούν τα δόγματα της μιας ορθόδοξης καθολικής και αποστολικής εκκλησίας μας.
Άλλωστε εσύ βάζεις ταμπέλες όταν συνεχώς αναφέρεσαι συνέχεια με κάποιο μίσος θα έλεγα στο "εσείς" κάνετε αυτό, "εσείς" είστε έτσι.
Με ξέρεις και με κρίνεις ως φανατισμένο? Σου είπα ποτέ εγώ ημερομηνίες? Εγώ μπήκα σε αυτό το forum ευελπιστώντας πως θα αναλύαμε τις προφητείες σε σχέση με το γίγνεσθαι γύρω μας.
Εύχεσαι να εξαφανιστούν αυτοί που κάνουν ερμηνείες πάνω στις προφητείες. Νομίζεις ότι μας τιμάει μια τέτοια αντιμετώπιση ατόμων με διαφορετικά πιστεύω και κρίση?Αν ήσουν πιο ήρεμος στα post σου δεν θα τρωγώμασταν τώρα.
Εγώ πάντως τείνω χείρα φιλίας και λέω να σταματήσουμε αυτή την ανούσια συζήτηση. Σέβομαι απόλυτα τις αμφιβολίες που έχεις για ερμηνείες που εμπεριέχουν ημερομηνίες και σε καλώ φίλε να σεβαστούμε και τις κρίσεις των παιδιών που δέχονται ημερομηνίες. Ας τα βάλουμε κάτω και ας συζητήσουμε ποια άποψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Συζήτηση χωρίς αφορισμούς, ταμπέλες και μεγάλα bold γράμματα που αν μη τι άλλο δείχνουν ταραχή έτσι δεν είναι?
Και η ταραχή δεν είναι καλός σύμβουλος συζήτησης. Προκαλεί προσωπικές κόντρες όπως η δική μας.Ελπίζω να σε έπεισα ότι δεν είμαι άνθρωπος του φανατισμού. Απλά έχω μάθει να παλεύω απέναντι σε βλασφημίες και ειρωνίες της πίστεως μας. Νόμιζα ότι χλεύαζες τους αγίους που μορφώσαν τους σλάβους. Sorry που κατάλαβα λάθος.
Φιλικά
ΣταύροςΕίπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Η "επιθεση" μου, δεν στραφοταν σε σενα κατα περιπτωση, αλλα γενικοτερα, σε οσους, βασιζονται στις "προφητειες" και προσπαθωντας να δειξουν την πιστη τους, τις "εκμεταλλευονται" (αλλοτε) και τις παρερμηνευουν! Αυτοι ειναι που με νευριαζουν, και ευτυχως ειναι λιγοι!
Δεν εχω "δει" απο τα γραφομενα σου την "φανατιλα" και συγγνωμη εκ μερους μου, αν καπου σε προσβαλλα, αλλα πανω στην εξαψη της συζητησης... καταλαβαινεις... λεγονται πραγματα που κανονικα δεν θα πρεπε!
Εξαλλου, οπως θα γνωριζεις, υπαρχει παντα καποιο "ζηζανιον" που ελοχευει, και μας τροφοδοτει με την διχονοια! Καποιο τετοιο τρυπωσε και εδω μεσα, και γινικαμε ολοι...μαλλια κουβαρια

Αν κάποιος βασίζεται μόνο στις προφητείες τότε το οικοδόμημα της πίστης του πολύ σύντομα θα πέσει κάτω.
Σου ήταν δύσκολο να πεις απλά ότι κάποιος ιερομόναχος είπε ότι έχει άδικο ο Μητσάκος και οι ερμηνείες του είναι λαθεμένες, έπρεπε να πεις και ότι τον ΑΦΟΡΙΣΕ! ![]()
Δεν είχες άλλο τρόπο να μηδενίσεις τον συνομιλητή σου και διάλεξες αυτόν τον ύπουλο τρόπο για να επιβληθείς. ![]()
Όσο αφορά τους ιερομόναχους αυτού του επιπέδου, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους καλλίτερα, και να μην μοιράζουν αφορισμούς από ‘δω κι από κει, άσε που και οι προφητείες λένε πως θα είναι οι πρώτοι που θα προσκυνήσουν τον αντίχριστο. ![]()
quote:
PREDATOR:
Εξαλλου, οπως θα γνωριζεις, υπαρχει παντα καποιο "ζηζανιον" που ελοχευει, και μας τροφοδοτει με την διχονοια! Καποιο τετοιο τρυπωσε και εδω μεσα, και γινικαμε ολοι...μαλλια κουβαρια
Ποιο να είναι αυτό άραγε

Απλως προτιμαει τους ανθρωπους που ψαχνονται και προσπαθουν να αυτοπροσδιοριστουν και να αλλαξουν τυχον τασεις που εχουν...
προς το καλο ή το κακο...
δεν σε αλλαζει ο Θεος...
εσυ εντοπιζεις τις αδυναμιες σου και τις διορθωνεις...
Το κυριοτερο ειναι να ζεις αρμονικα με τους αλλους και με τον εαυτο σου...
Εγω προσπαθω συνεχως...
Οχι γιατι εχω να απολογηθω σε καποιο Θεο (στον οποιο πιστευω),
αλλα για να ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου....
Ο Θεος δεν ειναι ουτε μιζερος ουτε πολεμοχαρης...
Θελει να σε βλεπει να προσπαθεις...
Συν Αθηνα και χειρα κινει....

Edited by - angi on 30/07/2007 01:00:42
Εφόσον όπως είδες, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και υπήρξε ειρηνική επίλυση της διαφωνίας στην οποία είχε πάρει μέρος ο PREDATOR, με ποια σκοπιμότητα κινείς και πάλι το θέμα του "αφορισμού" (το οποίο είχε γραφτεί μέσα σε εισαγωγικά από τον PREDATOR);
Και βγάζεις και συμπεράσματα εμπρηστικού τύπου, όπως το παρακάτω:
quote:
Δεν είχες άλλο τρόπο να μηδενίσεις τον συνομιλητή σου και διάλεξες αυτόν τον ύπουλο τρόπο για να επιβληθείς.
Τα οποία σαφέστατα και δεν δικαιούσαι να τα πεις για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά ακόμα περισσότερο δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθείς να ρίξεις λάδι σε μια φωτιά, που δεν υφίσταται πλέον.
Επιπλέον, δίνεις μία παρεταίρω διάσταση στο όλο θέμα, τονίζοντας - απευθυνόμενος στον PREDATOR - ότι γίνονται "και αφορισμοί μέσω του Esoterica". Τι ακριβώς θες να πεις μ' αυτό libero;
Επ' ευκαιρίας, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους PREDATOR και stavros77 για τον παραδειγματικό τρόπο της συμπεριφοράς τους, στην επίλυση των διαφωνιών τους στο παρόν θέμα. ![]()

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Τώρα σε πείραξε που κάποιος είδε κάτι το απαράδεκτο και το είπε.
Πόσες φορές έχω τηρήσει σωστή στάση στις απαντήσεις μου, σε ανάγωγες απαντήσεις;
Πότε μου είπε κάποιος συγνώμη αν σε πρόσβαλα;
Αυτή η παρέμβασή σου δείχνει 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Αν ο οποιοσδήποτε εδώ είναι το παιδί σας, να το ξέρουμε να μην τον ενοχλούμε...
Είδες να πάρω το μέρος κάποιου και επιζητείς προσωπική δικαίωση;
Δεν θα σου γράψω τίποτε άλλο, παρά να ακολουθήσεις το παράδειγμα του stavros77, το οποίο αποτελεί ένα υποδειγμα ηθικής, που εγώ προσωπικά του βγάζω το καπέλο.

Ψυχή μου,
Το ξέρω ότι μιλάς για τα τελευταία post του, αλλά όταν σε όλο το θέμα έχει τηρήσει την στάση που έχει τηρήσει, καλύτερα να μην κάνουμε κουβέντα.
Εδώ να τονίσω πως, όποτε κάνω επίθεση, κάνω στη λογική και στις θέσεις όχι στα πρόσωπα ποτέ.
Αν δηλαδή πω κάτι για τον Καθολικισμό, το λέω για το Δόγμα και όχι για τους ανθρώπους που το υποστηρίζουν.
Δεν συνεχίζω.
όπως το γράφεις και όπως το έγραψα κι εγώ, τα συγχαρητήρια αξίζουν στον PREDATOR για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έγινε κουβέντα για άλλες καταστάσεις και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να εκμεταλευτείτε αυτό το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε από την καλή προαίρεση των PREDATOR και stavros77, ώστε να επανέλθει το θέμα στη ροή του.
Όσο υπάρχει καιρός ακόμα Μητσάκο, πριν μπουν στην Αθήνα οι Τούρκοι! ![]()
![]()
(αστειεύομαι, ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις)

Ψυχή μου,
Μονο που εσυ Μητσακος, εισαι λιγο επιμονος σε κατι που θεωρειται απο ολους οχι τοσο σιγουρο! Αναφερομαι για τις προφητειες!
Εγω δεν εχω προβλημα στο να τις πιστεψω... Απλα εχω το προβλημα, σε αυτον που λεει οτι πχ: "Αυριο θα γινει αυτο... μεθαυριο θα γινει το αλλο"...
Αν προσπαθουσες να το δεις λιγο διαφορετικα, δεν θα ειχαμε φτασει σε τοσο εριστικο σημειο, που δεν πρεσβευει ενας σωστος διαλογος

Σαν λογικός άνθρωπος όμως δεν θέλω να πανικοβληθώ (τουλάχιστον όχι τόσο πρόωρα
). Αν όντως έρχονται μεγάλα γεγονότα τον Οκτώβριο, τότε δεν μπορεί....κάτι θα διαφανεί στον ορίζοντα και όχι πολύ μακριά από σήμερα, ίσως και μια διπλωματική διαμάχη για την υφαλοκρηπίδα.
Έτσι, απλά θα έχω τον νου μου και θα καταλάβω από τα γεγονότα ότι τελικά οι γέροντες είχανε δίκαιο. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να πηγαίνω στη δουλειά κανονικά, να προσέχω τη γυναίκα
και να κατεβάζω τα σκουπίδια το βράδυ
.
Επίσης θα προσπαθήσω να προσεύχομαι για να μην γίνει κακό στον κόσμο.
Πάντως τελευταία επικρατεί ηρεμία στην Τουρκία. Τώρα αν είναι η ηρεμία πριν την μεγάλη καταιγίδα.....θα δείξει.
Σταύρος
Το είχα πει ότι δεν θα κάτσουν στα αυγά τους οι στρατηγοί και να που δεν κάθονται!!!
Ξαναχτύπησε ο Μπουγιούκανιτ για να δείξει ότι το βαθύ κράτος της Τουρκίας παραείναι βαθύ ώστε να νομίζουμε ότι θα εξαφανιστεί εν μια νυκτί ή ότι καταλαβαίνει από λόγια και εκλογικά μηνύματα.
Μου φαίνεται ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα στην Τουρκία. Εν αναμονή λοιπόν......
Σταύρος
Τετοιοι ανθρωποι ειναι που πυροδωτουν τα "επισοδεια"... Αλλα τωρα στο ρεπουμπλικανικο κομμα, υπαρχει "εμφυλιος" σπαραγμος... με τον προεδρο του κομματος, να φοβαται για την ζωη του... Αφου "τολμησε" να χασει!
Μαλλον, οι Στρατηγοι θα τον στειλουν για "βρουβες"!!!
Ενα σου λεο Σταυρος77...οι Τουρκοι Στρατηγοι, ειναι μονο πονηροι, και καθολου εξυπνοι... περιμενουν ενα δικο μας "πατημα" ωστε να μας ορμησουν... δεν θελουν να δειξουν οτι εκεινοι ειναι οι ¨"κακοι" της υποθεσης.!!!
Μην ξεχνας, οτι ακομα και σημερα, λενε οτι "Ενας ειναι ο μεγαλυτερος κινδυνος-εχθρος, η Ελλαδα", για αυτο και δαπανουν πολλα εκατομμυρια δολλαρια για τις Ενοπλες τους Δυναμεις!!!

Τα πράγματα δεν είναι καλά για αυτούς. Το κράτος του Κουρδιστάν είναι ένα βήμα πριν την επίσημη δημιουργία του και χωρίς οι Τούρκοι να μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό αφού δεν έχουν τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Το κεμαλιστικό κατεστημένο κλονίζεται.
Φαντάζομαι ότι τα ρουθούνια των στρατηγών βγάζουν καπνούς μίσους για πολλούς.....και συνήθως μέσα στους πολλούς κατέχουμε μια θέση και εμείς οι Έλληνες. Προσωπικά λοιπόν δεν θα τους υποτιμούσα και τόσο....
Σταύρος
quote:
Κοίτα Predator μπορεί οι στρατηγοί να είναι πονηροί και να περιμένουν δική μας κίνηση αλλά το θέμα είναι ότι η κατάσταση στη Τουρκία μόνο σταθερή δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Οπότε και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν σε τόσο δύσκολη θέση που να αντιδράσουν βάσει αντανακλαστικών και όχι κάποιου καλά οργανωμένου σχεδίου.Ο π. Παϊσιος άλλωστε είχε πει ότι η Τουρκία θα την πατήσει από την πονηριά της.Τα πράγματα δεν είναι καλά για αυτούς. Το κράτος του Κουρδιστάν είναι ένα βήμα πριν την επίσημη δημιουργία του και χωρίς οι Τούρκοι να μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό αφού δεν έχουν τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Το κεμαλιστικό κατεστημένο κλονίζεται.Φαντάζομαι ότι τα ρουθούνια των στρατηγών βγάζουν καπνούς μίσους για πολλούς.....και συνήθως μέσα στους πολλούς κατέχουμε μια θέση και εμείς οι Έλληνες. Προσωπικά λοιπόν δεν θα τους υποτιμούσα και τόσο....
Σταύρος
To "Κοσμικο" Κρατος των Στρατηγων, δεν μπορει να "σταθει" στην "νεα" Ισλαμικη Τουρκια, που σιγα σιγα, εξευρωπαϊζεται, θελωντας να απομακρυνθουν απο το Στρατιωτικο Καθεστως...
Οι Στρατηγοι απο την αλλη, καναν την μεγαλη "γκαφα" να απομακρυνουν τις ΗΠΑ, και ετσι οι ΗΠΑ (πιστευοντας, αρχικα ως απειλη...) πιεζουν για την δημιουργια του Κουρδικου Κρατους (οσο περναει ο καιρος βεβαια... ολο και πιο αληθινο το σεναριο)...
Υστερα ομως, αμα γινει αυτο... ολοι οι υπολοιποι Τουρκοι, θα κατηγορησουν τους ιδιους τους Στρατηγους!
Εγω πιστευω οτι, σαν Ελληνικη "Εξωτερικη" πολιτικη, δεν υπαρχει τιποτα! Με την κ. Μπακογιαννη, ουσιαστικα "εκτος" απο την πρωτη στιγμη που εγινε Υπουργος... χωρις να παρακολουθει το "παιχνιδι" που γινεται, ιδιαιτερα στα Βαλκανια... ισως χαθουν καποια "μετωπα"... Απο την αλλη ομως, υπαρχει αδιαφορια και δεν υπαρχει "κινητικοτητα" γενικοτερα για τα φλεγοντα Ελληνοτουρκικα θεματα (Κυπρος, 12 μιλια, "γκριζες ζωνες" παραβαση-παραβιαση ΕΕΧ...)
Πρεπει να δειξουμε και πυγμη, να δειξουμε οτι δεν φοβομαστε την Τουρκια (το "Κοσμικο Κρατος" της Τουρκιας)

Κεμαλιστή πρόεδρο της Τουρκίας ζητεί και πάλι ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ
Κωνσταντινούπολη
Τελευταία ενημέρωση 30/07/07 23:10
Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ παρενέβη εκ νέου στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να είναι κεμαλιστής.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση των στρατιωτικών στο θέμα μετά την συντριπτική εκλογική νίκη του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τη φύση τους δεν αλλάζουν από τη μία ημέρρα στην άλλη. Υποστηρίζουμε ό,τι είπαμε στις 12 Απριλίου στο ακέραιο. Αλλωστε δεν υπήρχε κάτι αφύσικο σε αυτά που λέγαμε» δήλωσε ο Τούρκος στρατηγός σε δεξίωση που παρετέθη για τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο.
Σε συνέντευξη Τύπου στις 12 Απριλίου ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι παράλληλα και αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων και υπέδειξε ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα πρέπει να «να ενστερνίζεται τις βασικές αρχές της τουρκικής δημοκρατίας, τον κοσμικό χαρακτήρα τους κράτους, τις δημοκρατικές και την ενότητα του κράτους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, όχι μόνο στα λόγια άλλα και επί της ουσίας».
Αργότερα στις 27 Απριλίου από το δικτυακό του τόπο το Γενικό Επιτελείο είχε απευθύνει σκληρό τελεσίγραφο πραξικοπήματος προς την κυβέρνηση Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι «δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι οι ένοπλες δυνάμεις όταν χρειαστεί θα τοποθετηθούν και θα ενεργήσουν με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο» προκειμένου να διαφυλάξουν το κοσμικό κεμαλικό κράτος.
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ακύρωνε τη διαδικασία εκλογής στην προεδρία του νυν υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ οδήγησε τελικά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ερωτηθείς εάν η θέση αυτή των ενόπλων δυνάμεων συνέβαλε τελικά στην εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ απάντησε: «Εμείς δεν διαθέτουμε εταιρείες ερευνών. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Η δική μου άποψη πάντως είναι διαφορετική».
Το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της επόμενες ημέρες, προσφέροντας στην κυβερνητική πλειοψηφία την απαιτούμενη απαρτία στην Εθνοσυνέλευση και λύνοντας έτσι τον Γόρδιο Δεσμό της εκλογής προέδρου από την Εθνοσυνέλευση.
Newsroom ΔΟΛ

Σε συναγερμό παραμένει η Τουρκία, όπου τον εφιάλτη των πυρκαγιών έχει διαδεχτεί αυτός της λειψυδρίας.
Στην πρωτεύουσα της αχανούς γείτονα χώρας, την Αγκυρα, τα αποθέματα νερού επαρκούν μόνο για 37 ημέρες, και στα σπίτια η παροχή νερού θα διακόπτεται κάθε 48 ώρες.
Η κατάσταση ανησυχεί τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες χαμάμ, οι οποίοι απειλούνται με οικονομική καταστροφή, αφού θα είναι αδύνατο να λειτουργήσουν χωρίς νερό.
Το πρόβλημα λειψυδρίας όμως είναι πολύ έντονο και στην Κωνσταντινούπολη, όπου στους τέσσερις μεγαλύτερους ταμιευτήρες, τα αποθέματα έχουν μειωθεί κάτω από το 30% και οι Αρχές προσανατολίζονται σε τακτικές διακοπές στην παροχή νερού.http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,163155,00.html