ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα περίεργο δημοσίευμα (Σχετικά με τη νόσο των πτηνών) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ένα περίεργο δημοσίευμα (Σχετικά με τη νόσο των πτηνών) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/03/2006, 22:29:30
Από το ABC news, οι κυβερνητικές δηλώσεις προς τους Αμερικάνους που έγιναν μέσα στο Σ/Κ που πέρασε.

"Ο Ερυθρός Σταυρός λέει ότι αν υπάρξει πανδημία (της νόσου των πουλερικών) πρέπει να προετοιμαστούμε για 10 μέρες όπου θα μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, και ότι μπορεί να μείνουμε χωρίς νερό και ηλεκτρικό σε όλο αυτό το διάστημα.
Οι ειδικοί λένε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποθηκεύσουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες όπως προστατευτικές μάσκες, φακούς, κινητά ραδιόφωνα, μπαταρίες και σπίρτα."

http://abcnews.go.com/GMA/AvianFlu/story?id=1722484&page=1

Εμένα τώρα όλα αυτά γιατί μου ακούγονται "κάπως";
Καλά, και πώς έβγαλαν το 'δέκα μέρες'; Από στατιστικά στοιχεία;
Χμμ... Θέλουν να μας τρομάξουν; (Τους Αμερικάνους βασικά μιας και σε αυτούς απευθύνεται)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

HorusΜέλος
15/03/2006, 23:18:28
ΚΑΛΗ ΜΟΥ Ostria ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΙΝΙ ΚΟΡΔΟΝΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....
ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ,ΣΕΙΣΜΟΥΣ,ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΤΛ..

ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ....

ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ Ostria....
ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ALFΜέλος
15/03/2006, 23:42:55
Χμ οντος το διμοσιευμα προβλιματιζει τον αναγνωστη θα σημφωνησω με τα λεγομενα του Ηοrys.
Αν και το προβλημα με τα πουλερικα ειναι λιγο περιεργο!!!
18/03/2006, 20:36:18
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ...

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

another starΜέλος
18/03/2006, 21:02:15
εμένα γιατί μου θύμισε αυτό τώρα το "θεωρίες συννομωσίας" με τον Mel Gibson??

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**

poltergeistΜέλος
19/03/2006, 11:37:09
Παντως ειναι αρκετα περιεργο και το γεγονος οτι ακομα μερικες περιοχες δεν ειχαν κανενα κρουσμα εστω και απο μεταναστευτικα κυματα πτηνων.Ειναι συμπτωση ή απλα ξερουν κατι που εμεις δεν ξερουμε?Απο την αλλη ειναι εξισου παραλογο να κλειστουμε στα σπιτια μας με προμηθειες(!!!) σαν να ειμαστε σε πολεμο και να περιμενουμε να μας πουν(!!)να βγουμε εξω...Ελεος!Βλεπω,δυστυχως πολλους ανθρωπους να αποφευγουν οτιδηποτε προερχεται απο πουλερικα σε υστερικο βαθμο!Οσο και αν προσπαθω να πεισω τους δικους μου οτι αν δεν κοιμασαι με το πουλερικο αγκαλιτσα το βραδυ ΔΕΝ προκειται να παθεις κατι αφου το ψυχος και μετα ο βρασμος σκοτωνουν και τους πιο ανθεκτικους ιους,δεν εχω καταφερει κατι.(1,5 χρονο στο Βιολογικο και κανεις δεν με ακουει!!)
19/03/2006, 20:32:12
Πράγματι, είναι πολύ περίεργη δήλωση.
Εκτός και αν ο δημοσιογράφος ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρό ή η είδηση είναι ψευδής. Αλλιώς...
Α, poltergiest, εγω τα κατάφερα με τα πολλά, τρώνε κοτόπουλο οι δικοί μου! (Όχι όμως τα ξαδέρφια μου κια οι φίλοι μου.)
silverlegendΜέλος
19/03/2006, 23:14:35
Χμμ.....Αρκετά περίεργη δήλωση.....Το 10 μέρες όπως είπε και ο/η ostria πως να το βγάλαν άραγε?Επίσης γιατί να μείνουμε χωρίς ρεύμα και νερό?Εντάξει χωρίς νερό πες ότι κάτι γίνεται και έχει μολυνθεί το νερό(που δεν πιστεύω) αλλά ρεύμα?Πολύ περίεργα πράγματα.....Μπορεί κάτι να ετοιμάζουν οι αμερικάνοι....

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

19/03/2006, 23:26:08

υπαρχει ενα γεγονος στο οποιο ουσιαστικα βασιζεται η ανησυχια των επιστημονων για πανδημια: εχουμε ξεπερασει κατα πολυ τον δεκαετη κυκλο εξαρσης της γριπης, αρα ειναι πιθανη μια πανδημια και ο κινδυνος αυξανεται οσο περναει ο χρονος.

οι ιοι της γριπης εχουν μια αδυναμια στους κυκνους - ολες οι γριπες (ανθρωπονοσοι ή ζωονοσοι) που περασαν στην ιστορια ή προκειται να εκδηλωθουν, βρισκονται μεσα στους κυκνους.

αυτο ομως δεν ειναι κατι καινουριο για τους επιστημονες.

το δεκαημερο απομονωσης που προτεινει το αρθρο ειναι απλα γελοιο - αν ο Η5Ν1 μεταλλαχθει σε καποιον αλλο ιο μεσα σε ανθρωπινο οργανισμο και αρχισει η μεταδοση απο ανθρωπο σε ανθρωπο, δε μας σωζει ουτε ενας χρονος απομονωσης...

και μην ξεχναμε οτι ο Η5Ν1 ειναι απλα υποπτος για πανδημια - το ιδιο πιθανο ειναι αυτη να προελθει απο καποιο αλλο ιικο στελεχος που δεν του δινουμε σημασια αυτη την στιγμη.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

19/03/2006, 23:26:11
Τώρα το πήρα χαμπάρι το θέμα...

Αλλά μάλλον μου φαίνεται για κάτι τέτοιο, όπως λέει κι ο φίλος AVATARGR :

quote:
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...

Μήπως τα δικά μας "μελοδράματα" στα δελτία ειδήσεων είναι καλύτερα;

silverlegendΜέλος
19/03/2006, 23:41:37
Πάντως κάθε 100 περίπου χρόνια "χτυπάει" μια πανδημία έτσι ώστε να "αδειάζει" ο πλανήτης.Ποιός ξέρει,μπορεί η πανδημία του 21ου αιώνα να είναι αυτή,μπορεί όμως και όχι.....

20/03/2006, 11:23:09
quote:
Επίσης γιατί να μείνουμε χωρίς ρεύμα και νερό?Εντάξει χωρίς νερό πες ότι κάτι γίνεται και έχει μολυνθεί το νερό(που δεν πιστεύω) αλλά ρεύμα?Πολύ περίεργα πράγματα.....Μπορεί κάτι να ετοιμάζουν οι αμερικάνοι....

Αγαπητέ/ή silverlegend αυτό αναφέρεται -απ΄ότι κατάλαβα από το άρθρο- στην πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων από τον παρατεταμένο εγκλεισμό των εργαζομένων στα σπίτια τους, οπότε σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, την συντήρηση και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών/περιστατικών. Το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια πιθανότητα το εμπόριο και οι υπηρεσίες θα είναι αυτά που θα θιγούν άμεσα.

Μακάρι πάντως να πρόκειται για "μελόδραμα" και υπερβολές των δημοσιογράφων.

quote:
ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ Ostria....

Αυτός είναι ένας φόβος, υπάρχει και άλλος πιό κοντινός μας "να μη την πληρώσει η ίδια η κοινωνία" που θα υποστεί τα "έκτακτα μέτρα" που μπορεί να μην είναι καθόλου "έκτακτα" (συνήθως μας κάθονται στο σβέρκο για πολλά χρόνια)...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

20/03/2006, 13:00:21
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.

ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

1-ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ (ΙΣΩΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ.

2-ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ....

3-ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

silverlegendΜέλος
20/03/2006, 23:24:07
Φίλε avatargr με βρίσκεις σύμφωνω σε αυτά που λές.Όντως μπορεί να θέλουνε να μην δει κάτι ο πολύς ο κόσμος και αυτό να είναι μια πρόφαση έτσι ώστε να μας κλείσουνε στα σπίτια μας για κάποιο χρονικό διάστημα.....

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣΝέο Μέλος
21/03/2006, 02:20:18
ΙΣΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΙΔΑ ΥΠΑΚΟΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ "ΚΟΥΛΟ" ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΒC NEWS Ή ΤΟΥ CNN Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΜΕ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; Ή ΤΑ ΤΡΩΝ ΑΜΑΣΗΤΑ;

ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΚΑΚΟΣ

mariha2912Μέλος
21/03/2006, 12:19:22
ΤΟ POST ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ:
"ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ SARS"
SavaothΜέλος
21/03/2006, 14:50:56
Ίσως οι Αμερικάνοι να θέλουν να στείλουν το λαό στις υπεραγορές και να τις αδειάσουν κυριολεκτικά αγοράζοντας προμήθειες...Σε δυο μέρες έχεις τα κέρδη ενός ολόκληρου μήνα...Πάντως όταν λένε να εγκλειστούνε 10 μέρες και όχι ας πούμε μια βδομάδα σημαίνει πως γνωρίζουν το χρόνο που απαιτείται για κάτι προκαθορισμένο....Τι να θέλουν να κάνουν άραγε...?.....Πάντως είναι λίγο κουφό να θέλουν να προκαλέσουν τόση αναστάτωση για το τίποτα...Κάτι κρύβουν σίγουρα...
templierΝέο Μέλος
21/03/2006, 15:51:59
Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Τα ερωτήματα που αναφέρονται παραπάνω είναι εύλογα. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πάντως πως πρόκειται για την καταχώρηση προληπτικών συμβουλών από κάποιον μάλλον ενθουσιώδη δημοσιογράφο.

Εξάλλου, η ηπειρωτική Αμερική είναι μάλλον εκτός κινδύνου από τον ιό αυτό. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πως μεταδίδεται τόσο γρήγορα η ασθένεια από ανατολή προς δύση την στιγμή που τα αποδημητικά κινούνται στον άξονα βορρά - νότου?

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle

Edited by - templier on 21/03/2006 16:18:14

templierΝέο Μέλος
21/03/2006, 15:52:29
Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Τα ερωτήματα που αναφέρονται παραπάνω είναι εύλογα. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πάντως πως πρόκειται για την καταχώρηση προληπτικών συμβουλών από κάποιον μάλλον ενθουσιώδη δημοσιογράφο.

Εξάλλου, η ηπειρωτική Αμερική είναι μάλλον εκτός κινδύνου από τον ιό αυτό. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πως μεταδίδεται τόσο γρήγορα η ασθένεια από ανατολή προς δύση την στιγμή που τα αποδημητικά κινούνται στον άξονα βορρά - νότου?

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣΝέο Μέλος
21/03/2006, 22:24:23
quote:

quote:

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ

ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΚΑΚΟΣ