- το κατανοείς; ; ; (Επεξήγηση Κοάν) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αν το κατανοήσεις αυτό,
Θα κατανοήσεις τον εαυτό σου"
Είναι από το βιβλίο Ζεν-στιγμές φώτισης
όποιος πιστεύει ότι το κατανοεί ας στείλει για να μάθω την γνώμη του
Ευχαριστώ
Στο 23ο μήνυμα προσθεσα και το:
"Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα".
ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ.
Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

Edited by - Cronos on 15/04/2003 23:36:48
Βοηθήστε!!!!!
![]()
Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ
''H απαντηση, ειναι, ετσι απλα''...και αντιστροφως!![]()
ΦΙΛΙΚΑ
quote:
'Ισως έχει σχέση με το πράσινο χρώμα (κίτρινο και γαλάζιο = πράσινο)
Χαιρτώ τον φίλο Κρόνο (Χρόνο)...
Το ΠΡΑΣΙΝΟ είναι το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ χρώμα της ΥΛΗΣ...
Πρώτα λοιπόν που θα ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ το ΠΟΥ βρίσκεσαι (ενασαρκωμένος ΜΕΣΑ στην Υλη) είναι το πρώτο βήμα στο να κατανοήσεις τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...
Το επόμενο που θα πρέπει να δείς είναι τα ΔΥΟ χρώματα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ πρίν απο την ΜΕΘΕΞΥ... την ΕΝΩΣΗ σε ΕΝΑ...
Το ΓΑΛΑΖΙΟ είναι η Πνευματική φύση της ΨΥΧΗΣ που αντιστοιχεί στο ΚΙΤΡΙΝΟ...
Το ΓΑΛΑΖΙΟ είναι το χρώμα της ΘΑΛΑΣΣΑΣ που και αυτή αντιστοιχεί στην ΥΛΗ...
Κατανόησε τον Εαυτό σου...
Είμαστε όντα ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΑ προερχόμενα απο την Πνευματική Πηγή...
Απο εκεί κουβαλάμε καλά κρυμένο μέσα ΜΑΣ το τρίμα απο το Πνεύμα...
Κατεβένοντας τους κόσμους για ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, το Πνεύμα ΕΝΔΥΕΤΑΙ το κάλυμά του την ΨΥΧΗ....
Και τελικά η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΜΑΣ ολοκληρόνεται ΜΟΝΟ όταν περιβληθούμε την ΥΛΗ (φυσικόϋλικό σώμα)...
Ποιός ξέρει αν είναι έτσι;;;
Πάντως εγώ αυτό ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Kelsos το όνομα μου είναι Κρόνος.
indigo_boy έχω σκεφτεί μια διαφορετική ερμηνεία αν και το κύριο μέρος είναι το ίδιο με το δικό σου.
Αν εμείς είμαστε το βιβλίο τότε το μολύβι είναι η συνηδειτότητα μέσα στην οποία ζούμε. Χωρίς γραφή μέσα του το βιβλίο δεν έχει παραπάνω αξία από τα χαρτιά που ρίχνουμε στην φωτιά. Έτσι και εμείς χωρίς την γνώση για την ύπαρξη του ανώτερου εαυτού μας και χωρίς το βίωμά μας ως αφυπνησμένοι πολίτες δεν έχουμε παραπάνω αξία από το κοινό κούτσουρο του δάσους.
και το μολύβι και βιβλίο είναι φτιαγμένα από χαρτί. Αυτό που μας "γράφουν(-λένε)" προέρχεται από την ίδια πηγή που προερχόμαστε και εμείς, άρα οποιαδήποτε γνώση-πληροφορία μπορούμε να την περισυλλέξουμε κατευθείαν μέσω του διαλογισμού από την πηγή της.
Μάτια... παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...
+ΑΝ[Το ΠΡΑΣΙΝΟ είναι το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ χρώμα της ΥΛΗΣ...]ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΕΛΣΟΣ,ΤΟΤΕ ...
ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΜΟΥ...

'manava seva, madhava seva'
ΦΙΛΙΚΑ
γαλαζιο βιβλιο - κιτρινο μολυβι
τι ποιο απλο απο κατι που εχουμε ολοι μας , απο κατι που υπαρχει σε ολα τα σπιτια , ποσο ομως κατανοουμε τι ειναι το γαλαζιο και το κιτρινο ? μπορει κανεις να κατανοησει το γαλαζιο , το χρωμα το πως δημιουργητε καθε φορα στα ματια μας ? και πως το βλεπουμε πως το αναγνωριζουμε ? ειναι κατι τοσο απλο αυτο που βλεπουμε αλλα και τοσο δυσκολο να το κατανοησουμε και να το εξηγησουμε φυσικα. Και κατα ποσο ολοι μας βλεπουμε το ιδιο γαλαζιο και κιτρινο ?
απο την αλλη τι ειναι το βιβλιο και τι το μολυβι?
ας προσπαθησουμε να εξηγησουμε σε καποιο τυφλο εκ γενετης τι ειναι το γαλαζιο βιβλιο και το κιτρινο μολυβι !!!! ποσο δυσκολο ειναι τελικα να εξηγησεις κατι τοσο απλο οσο ενα γαλαζιο βιβλιο και ενα κιτρινο μολυβι !!!
σας μεταφερω απλα τις σκεψεις που εκανα οταν διαβασα την αρχικη ερωτηση
ο κιτΚΑτ
Συνεχίστε να ψάχνετε!!!
τα κοάν εξασκούν τον εγκέφαλο και οξύνουν το πνεύμα...![]()
![]()
![]()
quote:
γαλαζιο βιβλιο - κιτρινο μολυβιτι ποιο απλο απο κατι που εχουμε ολοι μας , απο κατι που υπαρχει σε ολα τα σπιτια , ποσο ομως κατανοουμε τι ειναι το γαλαζιο και το κιτρινο ? μπορει κανεις να κατανοησει το γαλαζιο , το χρωμα το πως δημιουργητε καθε φορα στα ματια μας ? και πως το βλεπουμε πως το αναγνωριζουμε ? ειναι κατι τοσο απλο αυτο που βλεπουμε αλλα και τοσο δυσκολο να το κατανοησουμε και να το εξηγησουμε φυσικα. Και κατα ποσο ολοι μας βλεπουμε το ιδιο γαλαζιο και κιτρινο ?
απο την αλλη τι ειναι το βιβλιο και τι το μολυβι?
ας προσπαθησουμε να εξηγησουμε σε καποιο τυφλο εκ γενετης τι ειναι το γαλαζιο βιβλιο και το κιτρινο μολυβι !!!! ποσο δυσκολο ειναι τελικα να εξηγησεις κατι τοσο απλο οσο ενα γαλαζιο βιβλιο και ενα κιτρινο μολυβι !!!σας μεταφερω απλα τις σκεψεις που εκανα οταν διαβασα την αρχικη ερωτηση
ο κιτΚΑτ
Φίλε Kelseμήπως μπορείς, ως μεγαλύτερος να δώσεις κάποια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα;;;
Δεν είμαι σε θέση ακόμα να τα απαντήσω!!!
Επειδή το ΘΕΜΑ έχει νεκρώσει λίγο μήπως μπορεί κάποιος άλλος να βοηθήσει;;
Μάτια... παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...
Συμφωνώ με ΑΤΜΑ και kitkat
που κατά την γνώμη μου
λένε το ίδιο πράγμα.
Η αναζήτηση της απάντησης
δεν έχει τέλος παρά στην
αποδοχή της σύμβασης:
το μολύβι είναι κίτρινο γιατί το ΔΕΧΟΜΑΙ ως τέτοιο
και το βιβλίο το ίδιο.
Ακόμη ψάχνοντας την απάντηση σε διάφορες πιθανές λύσεις,
στερεώνουμε τις διάφορες απόψεις μας
σε μια ολοκληρωμένη αντίληψη των πραγμάτων
οικοδομώντας έτσι μια πλήρη προσωπικότητα.
Οι καλοί αμφιβάλλουν και αναρωτιούνται.
Οι κακοί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
Αν το κατανοήσεις αυτό,
Θα κατανοήσεις τον εαυτό σου"
Οχι δεν το κατανοώ ...
και δεν θέλω να το κατανοησω
Γιώργος![]()
Edited by - Γιώργος on 03/03/2003 20:01:53
Ζηλεύεις, ε; ![]()
Πω πω, τι κακός που είσαι...
Ζηλεύεις, ε;