- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ VIKINGΦΙΛΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 7 ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ
ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ.Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑΘΗΣ
MELETHTHS
Φιλε Μελετητη μη μου θυμωνεις,αφου ξερεις οτι σε συμπαθω.
Αλλα αφου σε ενοχλει τοσο πολυ,ευχαριστως να το σβησω ωστε να μου απαντησεις.Παντως λιγη πλακα δεν κανει κακο σε μια συζητηση.
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
quote:
ειχα την εντυπωση, πως οσοι εχουν την αγαπη του θεου, δεν ειναι ευεξαπτοι, διοτι εχουν κερδισει ουρανια ευτυχια....------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
ουτε αυτοι ειναι σιγουροι για αυτα που λενε
και να παρατηρησω παλι
τι σχεση εχουν ολα αυτα τα θρυσκιολογικα που εμενα με αγηνουν αδιαφορο εχουν με το ετος 2012, φιλε σταθη δεν θελω να με παρεξηγησεις αλλα πιστεβω οτι καλιτερα θα ηταν να δωσεις τη γνωμη σου στο θεμα και απο εκει και περα κατεβατες αναλυσεις σε υποερωτηματα που προκειπτουν μετα την απαντηση σου να δινοντε σε αλλο θεμα, εγω προσοπικα εχω αρχισει να εκνευριζομε καθε φορα που ερχομε εδω μετα την ιδοποιηση απο το μειλ μου με την ελπιδα να δω καποια νεα θεωρια για το ετος 2012 και να βλεπω ουσιαστικα ανακυκλοσεις στα αρχηκα λεγωμενα σου, πες κατι και απο εκει και περα οποιος καταλαβε καταλαβε, υπαρχουν και τα προσωπικα μυνηματα και τα μειλ, ή ακομα υπαρχει και το φορουμ που δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις ενα θεμα και να καλεσεις εκει οσους δεν καταλαβενουν να τους εξηγησεις.
δεν το λεω εχθρικα αλλα εκνευριζομε λιγο για το λογο που αναφερα ποιο πανο
φιλικοτατα
I Stand Alone

Έχεις κάνει ένα φάουλ αναφέροντας ότι ο Ιησούς είναι 2ος στη σειρά..Δηλαδή 1ος είναι ο πατέρας...Και τρίτος...Ποίο??? Το Άγιο Πνεύμα....
Αν μελετούσες ώς μελετητής τα Πατερικά κείμενα, αλλά και αν πραγματικά κατανοούσες το Σύμβολο της Πίστεως, τότε δεν θα έθετες τέτοιο θέμα...
Ένας είναι ο Θεός..Ένας...με τρεις υποστάσεις...Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα...χωρίς κάποιος να είναι υποδεέστερος, μικρότερος, μεγαλύτερος, λίγο Θεϊκότερος ή περισσότερο Θεϊκότερος.
Και για να σου δώσω μία σχηματική εικόνα (η οποία σαφέστατα είναι ατελής και δεν μπορεί να περιγράψει την πραγματική τριαδική Υπόσταση) φέρε στο μυαλό σου ένα ποτάμι....Το νερό που τρέχει μέσα στις όχθες που πηγάζει από την πηγή....Σου έδωσα τρία δεδομένα..Νερό, όχθες, πηγή...όλα μαζί μας κάνουν το ποτάμι και κανένα δεν μπορεί να ξεχωρίσεις από το άλλο...κι όμως όλα είναι ποτάμι...
Φιλικά
Tomcat
eimai kainourgio melos.prwton zhtw sygnwmh gia ta greeklish. diavasa to topic me megalo endiaferon.
alla exw mia aporia. enw syzhtate gia to 2012 giati analyete thn istoria twn evraiwn? exoume ki emeis ena megalo ethnos me spoudaia istoria pou mporei na vasistei kapoios gia to opoiodhpote thema.
parolayta, prin merika xronia eixa kanei paromoia syzhthsh me kapoia atoma. apo tis metrhseis mas kai tous ypologismous mas eixame vgalei to etos 2013, analyontas kai psaxnwntas se polles thrhskeies, profhteies kai sthn istoria pollwn diaforetikwn lawn. dystyxws den thymamai pws kai ti eixame kanei kai vghke to 2013. vevaia ena xrono panw h katw den exei shmasia. to thema einai ti tha symvei kai an telika symvei.
poioi apo sas pisteyoun oti kati tha ginei tote kai ti tha einai ayto? an h apanthsh sas einai kapws periergh kai isws mh dhmosieysimh perimenw apanthsh sto email mou.
filika chara
Ειμαι νεο μελος και μολις πριν λιγες ημερες ανακαλυψα την υπαρξη του συγκεκριμενου site και το τοσο ενδιαφερον θεμα. Πρωτ'απ'ολα μου πηρε αρκετη ωρα να διαβασω ολα τα μηνυματα μεχρι στιγμης και πιστευω πως η συζητηση αν και ξεκινησε καλα, εχει ξεφυγει απο το αρχικο θεμα. Αυτο εγινε κατα κυριο λογο απο τις αποψεις του ΜΕΛΕΤΗΤΗ ο οποιος λεει την δικη του γνωμη, καθ'ολα σεβαστη, την οποια εχει και σε βιβλιο απ'οτι καταλαβα. Συμφωνω με τον nitro912gr, οτι δηλαδη καταλαβαμε τι εννοει ο φιλος ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ αλλα καπου θα πρεπει να γραφτουν και αλλες ιδεες/αποψεις. Καλο θα ηταν ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ να κανει ενα νεο ΘΕΜΑ στο forum και να συζητησει εκει εκτενως την αποψη του με αλλους που συμμεριζονται τα λεγομενα του και οσα αυτος υποστηριζει. Προσωπικα εχω μια αλλη αποψη επι του θεματος (της χρονιας 2012 δηλαδη), την οποια ομως θα παρουσιασω σε επομενο μηνυμα μου. Το σημερινο ειναι απλα οι χαιρετισμοι μου ως νεο μελος του forum με 2-3 παρατηρησεις οπως εγραψα, εντελως καλοπροαιρετα.
Edited by - Χρηστος-Ρ. on 22/04/2004 12:56:48
Σε χαιρετώ φίλε MELETHTH.
quote:
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗ ZEZMPERGΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ZEZMPERG ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ
ΟΠΩΣ Η ΦΙΛΗ AVALLON ;
Καλέ μου Melethth κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός...
Πάντως σου ζητώ συγνώμη εάν πράγματι σε έθιξαν τα λόγια μου -όπου φυσικά και δεν είχα ετούτον τον σκοπό- ας είναι.
quote:
Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ , ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΡΑ.
ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, Ο ΙΗΣΟΥΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ
ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΙΗΛ , ΜΕ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΓΕΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ.
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΔΑΦΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ
ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ.
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΔΑΦΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ,
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ.
[ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β 3,7,8 ] [ ΠΡΑΞΕΙΣ Α 7 ]
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ BROOKLYN ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΠΟΥ ΕΣΥ
ΑΓΝΟΕΙΣ.
Είναι αλήθεια οτι αγνοώ εκείνη την βίβλο που αναφέρει "μερικές φορές παραπάνω το όνομα του Θεού" σαν Ιεχωβά/Γιαχβε...
Αντίθετα γνωρίζω την Βίβλο της Ελληνιστικής μετάφρασης, ξέρεις, από εκείνην που χρησιμοποιούν όλες οι Πανεπιστημιακές έδρες Χριστιανικής Θεολογίας....
quote:
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ , ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΔΑΝΙΗΛ !
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ;
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο 2ος ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ; Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ [ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ]ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ;
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ!
Τσ, τσ, Καλέ μου φίλε.... Είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζω όλα ετούτα που λες εσύ για τον Ιησού Χριστό! ΜΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ -ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ- ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Μάλλον εννοείς την Αγία Τριάδα και όλα εκείνα της θεολογίας που τώρα δεν μπορώ να αναλήσω αλλά και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με όσα εσύ λες καλέ μου MELETHTH.
quote:
ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr
ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ;
ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ ΤΟ ΔΕΜΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια να είσαι καλά.
Να γιατί δεν ήθελα να μιλήσουμε πάρα πάνω... και είπα για την τακτική του Brooklyn...
quote:
ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ BROOKLYN OYTE ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ
ΔΟΓΜΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ,ΑΛΛΑ ΑΝΔΡΩΘΗΚΑ ΣΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΗΣΑ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ.
Εσύ, σε ένα παραπάνω post σου γράφεις για προσωπικά e-mail...
quote:
ΟΛΑ ΟΣΑ " ΠΑΡΑΞΕΝΑ " ΕΚΘΕΤΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ.ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΙΔΑΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗ;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ZEZMPERG ΣΟΥ ΛΕΩ ,
ΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ η ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ η ΠΕΤΑΝΕ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ.
Καλέ μου αισθάνομαι πως με αδικεις πάρα πολύ. λέγοντας πως εγραψα αυτά τα πράγματα!!!
Άκου για την αποκάληψη του Ιωάννη -διάβασε προσεκτικά τι γράφω, σε παρακαλώ- γράφω, πως είναι ασαφή, γιατί πλέον είναι γνωστό πως το τελευταίο βιβλίο της Βίβλου, έχει μόνο πνευματικό χαρακτήρα ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ. Φυσικά όπως όλοι κατάλαβαν, δεν αναφέρομαι για όλη την Βίβλο όπως εσύ λές για να παρανοήσεις όσα σας ταιριάζουν...
quote:
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ,
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ η ΟΧΙ!
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΑΣΑΦΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ!ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ
ΣΤΑΘΗΣ
Μέχρι τώρα επιβεβαίωσες όλες τις επιφυλάξεις μου...
Όχι, δεν θα πάρω προς στιγμή, αλλά κρατώ το δικαίωμα να επέμβω όταν θεωρήσω πως θίγονται τα Χριστιανικά μου Ιδεώδη.
Σε χαιρετώ φίλε Στάθη και συγνώμη για άλλη μία φορά.
Με εκτίμηση σας χαιρετώ.
Edited by - zezmperg on 22/04/2004 22:57:21
Οπως εγραψα και στο πρωτο μου μηνυμα, πιστευω πως αυτη η συζητηση ξεκινησε με καλες προοπτικες, αλλα εχει καταληξει διαφημιση των αποψεων (και του βιβλιου ισως) του φιλου Σταθη/MELETHTHS. Και απορω γιατι οσοι ειχαν ξεκινησει να παραθετουν τις αποψεις τους, τα πιστευω τους και τα οσα εχουν διαβασει σε βιβλια και στο Internet, εχουν σιωπησει τον τελευαιο καιρο? Μηπως εχουν ανοιξει καποιο αλλο ΘΕΜΑ στο forum και τα λενε εκει? Πειτε μας και εμας!
Προσωπικα, ποτε δεν ημουν καταστροφολογος και ουδεποτε πιστεψα σε προφητειες του Τελους του Κοσμου του στυλ Νοστραδαμος, Εντγκαρ Κευσι, κτλ. κτλ. και πολυ περισσοτερο, ουδεποτε πιστεψα σε φρασεις «θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων και αυτο θα παρει 1000 χρονια» και αλλα τετοια!!! Απορω πως καθονται μερικοι και αναλυουν κατι τετοιες αποψεις! ΕΛΕΟΣ!!!!
Ναι, ειμαι σκεπτικιστης, ναι, προσπαθω να σκεφτομαι λογικα και επιστημονο-λογικα. Ναι, καταλαβαινω πως τα θεματα πιστης ειναι εξω απο τα ορια του λογικου και ειτε το πιστευεις κατι, ειτε οχι...
Δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση με οσους πιστευουν κατα γραμμα τις αποκαλυψεις του Ιωαννη και των υπολοιπων απο την Παλαια/Καινη Διαθηκη (σιγουρα ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ειναι ετοιμος να μου επιτεθει με επιχειρηματα...) διοτι το πιστευω ακραδαντα πως αυτες τις προφητειες δεν πρεπει να τις εξηγουμε κατα γραμμα, αλλα ειναι συμβολικες.
Αν και ασχολουμαι αρκετα χρονια διαβαζοντας βιβλια για αρχαιους λαους, αρχαιες παραδοσεις, αρχαια μνημεια κτλ (τωρα ειμαι 30 χρονων και διαβαζω τετοιου ειδους βιβλια απο τα χρονια του γυμνασιου), μολις πριν 6 μηνες αρχισα να βαζω στο μυαλο μου ΟΛΑ τα κομματια του παζλ που λεγεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, σε μια σειρα που φαινεται λογικη και κατανοητη. Ισως να κανω διαφημιση, αλλα θα πρεπει να δωσω τον τιτλο του βιβλιου το οποιο εβαλε τα πραγματα σε μια σειρα μεσα μου και το οποιο πιστευω πρεπει να διαβασει ο καθενας απο εσας απαραιτητως: «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ – Μια αναζητηση της Αρχης και του Τελους» γραμμενο απο τον GRAHAM HANCOCK, εκδοσεις Λιβανη. Παραθετω το κειμενο στο οπισθοφυλλο του βιβλιου:
«Όταν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, από διαφορετικούς πολιτισμούς μοιράζονται μια κοινή, πανίσχυρη διαίσθηση ότι ένας μεγάλος κατακλυσμός πλησιάζει, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους αγνοήσουμε. Όταν οι φωνές των μακρινών προγόνων μας, που φτάνoυν σε μας μέσα από μύθους και ιερά μνημεία, μας μιλούν για το φυσικό αφανισμό ενός μεγάλου πολιτισμού της αρχαιότητας και μας προειδοποιούν ότι και ο δικός μας πολιτισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, έχουμε κάθε δικαίωμα να κλείνουμε τα αφτια μας.
»Αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τη Βίβλο, στον προκατακλυσμιαίο κόσμο: "Γιατί τις ημέρες εκείνες, πριν από τον κατακλυσμό, οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, άντρες και γυναίκες παντρεύονταν, μέχρι την ημέρα που ο Νώε μπήκε στην Κιβωτό, και εκείνοι δεν υποπτεύτηκαν τίποτα, μέχρι που ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους".
»Παρομοίως, έχουν προφητέψει πως η επόμενη καταστροφή θα πέσει επάνω μας ξαφνικά "σε μια στιγμή που δε θαπεριμένουμε, όπως η αστραπή που πέφτει στην ανατολή και η λάμψη της φαίνεται μακριά στη δύση... Ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, το φεγγάρι θα χάσει το φέγγος του, τα αστέρια θα πέσουναπό το στερέωμα και οι ουράνιες δυνάμεις θα διασαλευτούν... Τότε, από τους δύο άντρες που θα βρεθούν στα χωράφια ο ένας θα σωθεί και ο άλλος θα χαθεί' και από τις δύο γυναίκες που αλέθουν στο μύλο η μια θα σωθεί και η άλλη θα χαθεί..."
»Αυτό που συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον.
Και ίσως, πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο...»
Μεσα στο βιβλιο αυτο μπαινουν σε μια σειρα, παντα με επιχειρηματα, ζητηματα οπως, πως αρχαιοι λαοι ζουσαν χιλιαδες χρονια πριν (τουλαχιστον 2500-3000 χρονια π.Χ., Σουμμεριοι, Αιγυπτιοι, κτλ) και γνωριζαν (απο δικες τους αρχαιες παραδοσεις ισως?) αριστα αστρονομια και αστρονομικα γεγονοτα, αρχιτεκτονικη μεγαλων κτιριων (πυραμιδες, κτλ) και παρ’ολ’αυτα ζουσαν σε εποχες «πρωτογονες». Αναφερονται ολοι οι μυθοι/παραδοσεις για τον Κατακλυσμο απο τους Ελληνες, Αζντεκους, Μαγιας, Αιγυπτιους, Σουμμεριους, κτλ. Αναφερονται ολες οι θεωριες περι αναστροφης των πολων, μετακινησης του φλοιου της Γης και παρα πολλα αλλα.
Οπως ειπα και στην αρχη, ουδεποτε ημουν καταστροφολογος και παντα πιστευα στη δυναμη του ανθρωπινου γενους να ξεπερνα τις οποιες δυσκολιες και να συνεχιζει τον πολιτισμο του με τις ελαχιστες δυνατες απώλειες (πολεμοι, ασθενειες, κτλ). Μηπως ομως καποτε, εαν υποθεσουμε οτι υπηρχαν και αλλοι προηγουμενοι πολιτισμοι, συναιβει κατι που ηταν περα απο τα ορια ελεγχου των ανθρωπων? Μηπως συνεβησαν κλιματολογικες καταστροφες? Οι κατακλυσμοι, οι σεισμοι και οι παγετωνες? (που και επιστημονικα εχουν αποδειχθει οτι εχουν γινει στο παρελθον, αλλα και σε ολες τις παραδοσεις υπαρχουν σαν μυθοι...) Και αν αυτες οι κλιματολογικες καταστροφες συνεβησαν, μηπως ειναι πιθανον να συμβουν και στο μελλον?? Ειναι δυνατον να προβλεφθουν? Ειναι δυνατον να προσπεραστουν??
Δεν μου αρεσει να επιχειρηματολογω με προφητειες. Αυτο το ξεκαθαριζουμε. Ο καθε ανθρωπος εχει τις αποψεις του και ειναι σεβαστες, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω ας πουμε τα λεγομενα του ΜΕΛΕΤΗΤΗ. Δεν τα θεωρω επιχειρηματα σε καμια περιπτωση.
Ο Δεκεμβριος του 2012 ειναι, απ’οτι φαινεται απο τα γραφομενα, μια χρονικη στιγμη στην οποια συμπτωματικα συμβαινουν διαφορα αστρονομικα γεγονοτα εξέχουσας σημασιας, τα οποια θα επηρεάσουν το κλιμα της Γης αποτομα. Οπως γραφει και ο Εχετλαίος στο πρωτο μηνυμα σε αυτο το ΘΕΜΑ, το βασικοτερο που φοβουνται ολοι (ολοι οσοι ερευνουν την υποθεση μιας μελλοντικης κλιματολογικης αλλαγης) ειναι μια αναστροφη των πολων της Γης, κατι στο οποιο αναφερονται οι Μαγιας με το ακριβεστατο ημερολογιο τους, το οποιο και καταδεικνύει σαν ημερομηνια την 22 Δεκεμβριου 2012. Πανω σε αυτο το θεμα υπαρχει ενα αλλο βιβλιο (παλι διαφημιση θα κανω, συγνωμη) «Οι Προφητειες των Μαγια», εκδοσεις Εσοπτρον. Οσοι δεν το εχετε διαβασει, μην παραπλανηθείτε απο τον τιτλο. Οι δυο συγγραφεις διαλεξαν (μεγαλο λαθος κατα τη γνωμη μου) εναν εμπορικο τιτλο, κατι που θα «τραβηξει» το αναγνωστικο κοινο. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να βγαινουν λανθασμενες αρχικες εντυπωσεις, οπως εγινε και μ’εμενα. Στην αρχη νομιζα οτι εχει να κανει οντως με Προφητειες. Λαθος ομως. Ο τιτλος θα επρεπε να ειναι «Οι Αστρονομικες Προβλεψεις των Μαγια». Τελοσπαντων. Το θεμα ειναι πως διαβαζοντας τα παραπανω δυο βιβλια που αναφερω σε αυτο το μηνυμα μου, θα παρετε ολοι οσοι ενδιαφερεστε, μια πρωτη γευση, αρκετα τεκμηριωμενη και με επιχειρηματα που μας «καθονται» καλα στο στομαχι (και οχι αοριστολογιες «θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων κτλ, κτλ). Βεβαια, κατα μια αποψη, ολα ειναι αοριστολογιες μεχρι να αποδειχθουν, απλως προσωπικα πολυ πιο ευκολα θα πιστευα πως το 2012 υπαρχει περιπτωση συμφωνα με τα οσα αναφερονται στα διαφορα βιβλια, να γινει αναστροφη των πολων, η οποια θα επιφερει στιγμιαια αλλαγη του κλιματος της Γης, παγετωνες, κατακλυσμους, σεισμους, κτλ, παρα να πιστεψω οτι το 2012, ετσι ξαφνικα θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων, ή αυτο που ανεφερε για παραδειγμα η AVALLON, οτι δηλαδη, το 2012 θα γινει αλλαγη συνειδησης της ανθρωποτητας. Σεβαστη αποψη, αλλα δεν μου «καθεται» καλα....
Περιμενω να ανοιξει η συζητηση προς την κατευθυνση που δινω με το μηνυμα μου. (και πραγματικα ευχομαι να διαβασετε «Τα Αποτυπωματα των Θεων», θα εκπλαγείτε....)
Σας χαιρετω ολους φιλικα.
Edited by - Χρηστος-Ρ. on 22/04/2004 20:06:21
ΕΝ ΤΑΞΕΙ ZEZMPERG ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΙΛΗ AVALLON.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Α 1: ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ
Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΙΝΩΣΙ....
ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.
Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΙΟ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Ι 11: ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΕΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΛΑΩΝ , ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ ,ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ
ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΑΘΗΣ
MELETHTHS
ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ , ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΟΔΥΚΝΕΙΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΑΝ ΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ,
ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΠΕΔΥΚΝΕΙΑ ΟΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ
ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΤΟ 1967, ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ 45 ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ;
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ;
κ.ο.κ
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ;
ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ;
ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ , Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ
ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΙΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΟΜΩΣ Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΘΗ ΣΕ ΑΛΛΟ
ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΟ 2012, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
" ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ " ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ.
ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΑΘΗΣ
MELETHTHS