ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- εγώ για εμένα και για τον εαυτούλη μου - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- εγώ για εμένα και για τον εαυτούλη μου - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

αθεος17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
21/09/2010, 15:46:02
εγώ για εμένα και για τον εαυτούλη μου
δυστυχώς κάθε μέρα διαπιστώνω ότι η πλειονότητα των ελλήνων κινείτε με σημαία της αυτή την αρχή. τα παραδείγματα άπειρα, από το να βρούμε μια θέση στο δημόσιο και να τα ξύνουμε,να βάλουμε το βύσμα να έχουμε καλή μετάθεση και αν είναι δυνατόν να μην φορέσουμε το χακί, να ρημάξουμε τον εργασιακό χώρο που είμαστε και να κάνουμε γενικά ότι είναι δυνατόν με μόνο σκοπό τον εαυτούλη μας
πως στην ευχή φτάσαμε τόσο χαμηλά;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 21/09/2010 18:13:14

makforΜέλος
21/09/2010, 16:00:55
θα τολμησω να σου απαντησω ... με ερωτηση !!!

και εαν αυτη ειναι η φυση μας ?
εαν αυτο μας προσταζει η φυση μας ???

τι αλλο θα πορουσαμε ΔΗΘΕΝ να κανουμε ?

οσο και εαν αποφευγω να δεχθω το παραπανω , τοσο βλεπω οτι βρισκομαι σε μονοδρομο και ολο εκει γυριζω ...αλλη εξηγηση για την ωρα δεν μπορω να δωσω , μπορω να φανταστω και να υποθεσω παρα πολλα ... ΑΛΛΑ ... παντα καταληγω στο ιδιο ...

γιατι ?

δε ξερω , εαν αφησουμε καποια φωτεινα παραδειγματα της ανθρωπινης ιστοριας που πηγαν κοντρα στο ΕΓΩ τους , ολοι οι αλλοι υπακουουμε σε αυτο ...

εγω θα πειραζα λιγο το ερωτημα σου και θα το εκανα καπως ετσι

ΕΑΝ ΕΧΩ ΜΕΣΟΝ να γλυτωσω το στρατο θα το χρησιμοποιησω?
ΕΑΝ ΓΙΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ και μου ΔΩΣΟΥΝ 100.000.000 ευρω για να κανω μια χαρη ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ?
ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ θα υπερπηδησω την ουρα για εγχειρηση ανοιχτης καρδιας του παιδιου μου ή θα κατσω στην ουρα ?!!!!!!!!

εγω δεν μπορω να απαντησω ... ΦΟΒΑΜΑΙ να το κανω!!!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

strangerz2Μέλος
21/09/2010, 17:32:49
quote:

Ναι, είναι στην φύση μας ο εγωισμός.Στην φύση μας όμως είναι και η ανιδιοτέλεια,να κάνουμε πράγματα για το καλό του συνόλου.

Στην ουσία πρόκειται για τις δύο πλευρές του εαυτού μας.

Η διαφορά είναι οτι όταν κάνουμε κάτι εγωιστικό,τότε βλάπτουμε το σύνολο αλλά και τον εαυτό μας,ενώ όταν κάνουμε κάτι το ανιδιοτελές τότε βοηθάμε το σύνολο αλλά και τον εαυτό μας,αφού ο εαυτός εμπεριέχεται στο σύνολο!

Αυτό είναι που δέν καταλαβαίνουν οι εγωιστές άνθρωποι-θύματα,και τα θέλουν όλα δικά τους.

Είναι κρίμα να βλέπεις την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση,δέν είναι όμως η μόνη χώρα.Όλος ο πλανήτης υποφέρει απο αυτό.

Πολλοί Έλληνες,αν όχι όλλοι,ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Στην πραγματικότητα (και το ξέρουμε καλά αυτό βαθιά μέσα μας)φταίμε εμείς οι ίδιοι που συνεχίζουμε να πράτουμε και να σκεφτόμαστε με γνώμονα αποκλεισικά το συμφέρον μας.Οι πολιτικοί εκτός του οτι αμοίβονται με πολλά λεφτά, κλέβουν και τα λεφτά του πολίτη,(το μαρτυρούν εξάλου οι 50 βίλες που έχει ο καθένας τους και τα δεκάδες πανάκριβα αμάξια.)Σκεφτείτε όμως,τί θα έκανε ο μέσος Έλληνας πολίτης που θα βρισκόταν στην θέση τους?Τα ίδια θα έκανε.Θα κοιτούσε την πάρτη του.

Η κυβέρνηση είναι η αντανάκλαση του συνόλου των πολιτών.Είναι διεφθαρμένη επειδή το μεγαλήτερο μέρος των πολιτών είναι διεφθαρμένα.Αν θέλουμε να έχουμε μια κυβέρνηση καθαρή και 100% δίκαια,θα πρέπει να είμαστε εμείς πρώτα 100% καθαροί αι δίκαιοι.

Προσωπικά θα πρότεινα στο σχολείο να διδάσκονται σε βάθος οι μεγάλες αλήθειες των φιλόσοφων,έτσι ώστε να μπούμε στο πνεύμα απο παιδιά για το τί είναι καλό και κακό και να πράτουμε ανάλογα.

Edited by - strangerz2 on 21/09/2010 17:35:06

21/09/2010, 18:12:32
quote:

quote:

Ναι, είναι στην φύση μας ο εγωισμός.Στην φύση μας όμως είναι και η ανιδιοτέλεια,να κάνουμε πράγματα για το καλό του συνόλου.

Η διαφορά είναι οτι όταν κάνουμε κάτι εγωιστικό,τότε βλάπτουμε το σύνολο αλλά και τον εαυτό μας,ενώ όταν κάνουμε κάτι το ανιδιοτελές τότε βοηθάμε το σύνολο αλλά και τον εαυτό μας,αφού ο εαυτός εμπεριέχεται στο σύνολο!

Αυτό είναι που δέν καταλαβαίνουν οι εγωιστές άνθρωποι-θύματα,και τα θέλουν όλα δικά τους.

Είναι κρίμα να βλέπεις την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση,δέν είναι όμως η μόνη χώρα.Όλος ο πλανήτης υποφέρει απο αυτό.

Πολλοί Έλληνες,αν όχι όλλοι,ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Στην πραγματικότητα (και το ξέρουμε καλά αυτό βαθιά μέσα μας)φταίμε εμείς οι ίδιοι που συνεχίζουμε να πράτουμε και να σκεφτόμαστε με γνώμονα αποκλεισικά το συμφέρον μας.Οι πολιτικοί εκτός του οτι αμοίβονται με πολλά λεφτά, κλέβουν και τα λεφτά του πολίτη,(το μαρτυρούν εξάλου οι 50 βίλες που έχει ο καθένας τους και τα δεκάδες πανάκριβα αμάξια.)Σκεφτείτε όμως,τί θα έκανε ο μέσος Έλληνας πολίτης που θα βρισκόταν στην θέση τους?Τα ίδια θα έκανε.Θα κοιτούσε την πάρτη του.

Η κυβέρνηση είναι η αντανάκλαση του συνόλου των πολιτών.Είναι διεφθαρμένη επειδή το μεγαλήτερο μέρος των πολιτών είναι διεφθαρμένα.Αν θέλουμε να έχουμε μια κυβέρνηση καθαρή και 100% δίκαια,θα πρέπει να είμαστε εμείς πρώτα 100% καθαροί αι δίκαιοι.

Προσωπικά θα πρότεινα στο σχολείο να διδάσκονται σε βάθος οι μεγάλες αλήθειες των φιλόσοφων,έτσι ώστε να μπούμε στο πνεύμα απο παιδιά για το τί είναι καλό και κακό και να πράτουμε ανάλογα.

σωστός αλλά είναι πολύ δύσκολο να δούμε ότι κάθε μας πράξη μας ωφελεί η μας βλάπτει μακροπρόθεσμα γιατί είμαστε πολύ κοντόφθαλμοι
πόσοι από αυτούς που ψήφιζαν τόσα χρόνια τα λαμόγια με ανταλλαγή της ψήφου τους μια θέση στο δημόσιο ή κάτι παρόμοιο είδαν ότι θα οδηγήσουν την χώρα σε αυτό το χάλι;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

21/09/2010, 18:48:20
Επιτέλους ρε άθεε και τρωγώσουνα τόσο καιρό...
Έκανες ένα θέμα που να ...μιλά για σένα...
21/09/2010, 23:03:42
quote:

εγώ για εμένα και για τον εαυτούλη μου
δυστυχώς κάθε μέρα διαπιστώνω ότι η πλειονότητα των ελλήνων κινείτε με σημαία της αυτή την αρχή. τα παραδείγματα άπειρα, από το να βρούμε μια θέση στο δημόσιο και να τα ξύνουμε,να βάλουμε το βύσμα να έχουμε καλή μετάθεση και αν είναι δυνατόν να μην φορέσουμε το χακί, να ρημάξουμε τον εργασιακό χώρο που είμαστε και να κάνουμε γενικά ότι είναι δυνατόν με μόνο σκοπό τον εαυτούλη μας
πως στην ευχή φτάσαμε τόσο χαμηλά;

—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 21/09/2010 18:13:14

Καλησπέρα φίλε μου!!!

Το θέμα σου , είναι πολύ σοβαρό και χρήζει πολλών αναλύσεων και σε κάθε περίπωση το φαινόμενο δεν είναι διόλου τυχαίο και μη συναρτώμενο με την ψυχολογία αλλα και την παιδεία κάθε ανθρώπου!!!

Το ψυχολογικό-υποκείμενο , κάθε ψυχολογικό-υποκείμενο σαν ριζικά εδρασθεί στην θέση ζωής , όπου κάθε επαφή με τον συνάνθρωπό του εμπεδωθεί εντός του ως "αδύνατη"...υποκεμενικοποιείται επι μας "σοφής" ...σοφότατης απόφασης και που ο μηνύτορας της -γονεϊκό περιβάλλον- επικυρώνει αυτή την θέση εντός του:"Να κοιτάς τον εαυτό σου και τίποτ'αλλο...όλοι ίδιοι και αρπακτικά είναι..ψεύτες και δολιοπλόκοι..ο σατανάς μέσα τους".

Είναι αυτό που καθημερινά βλέπουμε ...καχυποψία και απομάκρυνση μέσα στο μικρόκοσμό μας , όπου η συνέργεια εκ-λείπει ...!!!

Άκρατος ανταγωνισμός και ανάβλυση εσωτερικών φοβιών...αδυναμία καθιέρωσης του εμείς...έλλειψη εμπιστοσύνης και άκρατος Ναρκισσισμός...συμπλέγματα ανωτερότητας και κατωτερότητας -καθόλου δεν διαφέρουν τελικά επι του αποτελέσματος-...!!!

Θα τα ξανα-πούμε!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
noemaΜέλος
23/09/2010, 14:15:09
-
- ωστε και Ετσι Ετσι ...!

- ο Αίολος θα ανοιξει τους ασκους με 'Κεινους τους ανεμους που σκορπιζουνε Συνειδησεις Νου και Εαυτο , [και που χωρις ανεμους δηλαδη δηλαδη και για να λεμε και την αληθεια , δυσκολευομαστε να κραταμε] ,
- κι' ο Αθεος θα μας λεει ,
- αντε με το καλο και κουραγιο ,
- αρχιστε να ψαχνετε για τον θεο του ανθρωπου κατα συνειδηση και κατ' αναγκη , Ολοινοί ...!

- Ξαστερη Η ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ στους αναλογιζομενους και στα παιδια που παιζει δηλαδη δηλαδη δηλαδη ...
- ωστε και Ετσι Ετσι Ετσι ...!
-

25/09/2010, 10:41:01
quote:
- ο Αίολος θα ανοιξει τους ασκους με 'Κεινους τους ανεμους που σκορπιζουνε Συνειδησεις Νου και Εαυτο , [και που χωρις ανεμους δηλαδη δηλαδη και για να λεμε και την αληθεια , δυσκολευομαστε να κραταμε] ,
!

25/09/2010, 16:52:24
quote:

quote:
!

Και για χατήρι τ'αλλονού και που αλλονού δεν είναι..
Αλλα και κείνους τους ασκούς που η αφεντιά του είναι ..
Ν(ο)έμα φύσηξε καθώς και κεί και κεί και δω και παρα περα...
άΡμα αΙΟλου τόφερε , ταξιδευτό σ'αερα..
ΑΕριΝΟ σΥνάΝτημα πο'και γινε βεγκέρα...

29/09/2010, 19:47:11
όπως έλεγα όλοι κοιτούν τον εαυτούλη τους κάνεις δεν κάνει κάτι με γνώμονα το κοινό καλό
χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. το μόνο που έκαναν ήταν να κλέβουν όπως μπορούσαν το νοσοκομείο για να έχουν περισσότερα φράγκα
(ανύπαρκτες υπερωρίες,έπαιρναν αναλώσιμα για το σπίτι, μέχρι και τα χαρτιά υγείας,κανόνιζαν να προωθούν συγκεκριμένα φάρμακα για να έχουν τις μίζες τους κλπ κλπ κλπ)
το ίδιο και στον ΗΣΑΠ

και αυτό το βλέπεις και εκτός εργασίας ο κάθε καραγκιόζης παρκάρει όπου τον βολεύει και κλείνει τις όποιες ράμπες υπάρχουν για τους ανάπηρους
μπορεί στις 4 το πρωί να κυκλοφορεί με το cd player του αυτοκινήτου του τέρμα
και γενικά να γράφει στα @ρχιδι@ του όλους τους άλλους

δυστυχώς το 97%των ελλήνων δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος

—Ethan Allen

29/10/2010, 11:35:30
Όλοι γνωρίζουμε όσα γράφεις .
Μπορούμε να μεταφέρουμε αμέτρητα καθημερινά επεισόδια διαφθοράς .
Γιατί δεν ψάχνεις τα αίτια που οδήγησαν το ελληνικό έθνος σε αυτήν την τραγωδία και αναλύεις μονάχα επιφανειακά ?
28/08/2011, 16:46:19
Αφορμή για την απάντηση υπήρξε ένα γεγονός με κάποιους νεαρούς στην γειτονιά...φίλοι κατα τ'αλλα και καθημερινά μαζί...
Υπήρξε κάποια φασαρία ανάμεσα σε ένα ζευγαράκι της παρέας και ΟΛΑ τα υπόλοιπα παιδιά κοίταξαν να επωφεληθούν της καταστάσεως...
Άλλα για να τα ρίξουν στην κοπελλίτσα άλλες στον νεαρό και άλλοι να βγάλουν την χολίτσα τους...
Ο νεαρός -γιός γείτονά μου και καλό παιδί- δεν μπορούσε να δεχθεί ότι οι φίλοι/ες του λειτούργησαν κατ'αυτόν τον τρόπο και κατα κάποιο τρόπο είχε πάθει ενός είδους σόκ...
Δεν υπήρξε έστω και ΜΙΑ όμορφη στάση απέναντι στο γεγονός και προς τα πρόσωπα του κατα τα φαινόμενα πρώην ζευγαριού , δολιοπλοκίες και κακεντρέχειες ακόμα και ιδιοτελείς επιδιώξεις εξ'ορισμένων....
Τώρα θα μου πείτε "Ρε Εαρινέ , τι σχέση έχει αυτό που μας λές με το θέμα"???

Έχει και παρα-έχει...
Δείχνει χαρακτήρες και δυναμικές που αναπτύσσει η κοινωνία μας αλλα και ηθικές στάσεις και όταν μάλιστα αυτές αναπτύσσονται απο νεαρά άτομα αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα , διότι όλοι -λίγο/πολύ- για τον εαυτούλη μας μόνο νοιαζόμαστε και ας έχουμε ένα προσωπείο διαφορετικό με το οποίο εμφανιζόμαστε....

"Εγώ για μένα και για τον εαυτούλη μου" επι της ουσίας είμαστε γενικά και ο θεματοθέτης έχει απόλυτο δίκιο....μόνο που δεν το έχουμε πιάσει σωστά το θέμα και διόλου τυχαίο που οδηγηθήκαμε ως κοινωνία και κράτος εδώ που φθάσαμε....
Απο απλά-καθημερινά πραματάκια , μπορούμε να δούμε πολλά μεγάλα....

42NAΜέλος
28/08/2011, 17:56:59
http://www.youtube.com/watch?v=E3kgjzUsDeg

29/8/2011

noemaΜέλος
31/08/2011, 13:26:38
quote:

quote:

ο εαυτός εμπεριέχεται στο σύνολο! *[και το συνολο στον εαυτονα]*

Προσωπικά θα πρότεινα ,στο σχολείο να διδάσκονται σε βάθος οι μεγάλες αλήθειες των φιλόσοφων,έτσι ώστε να μπούμε στο πνεύμα απο παιδιά για το τί είναι καλό και κακό και να πράτουμε ανάλογα.

-
- Ισοκρισια και Αλληλονοιασμος , απ΄το σχολειό ακομη δηλαδη δηλαδη ... ! ;
-

* άθεε άθεε , μαζι με το χαιρε , μπορεις να με θεωρεις τον καταθεοχαζοτερο εμενα , ως τον Αυτονα Συναθρωπο Εαυτο Σου ...

* Τρεχα , Τρεχα μαζι κοντα κοντα , και μπροστα ενιοτε και αλλοτε 'κουλουθωντας , τους Τωρανθρωπους τους Τωρανοιαζομενους ... δειχνε την χαρη της Επιμονης και της Υπομονης , αλλα και της Εμπιστοσυνης ΣΤΑ εΝΣΤΙΚΤΑ Τους , [ΣΤΟΥς ουτως 'η αλλως Τωρα πλεον , ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥς]...

* Δημο Δημο ... δεν εχω καμια αμφιβολια , πως πολλα ΚΑΛΑ θα φερεις απο Πανω Κατω , και πολλα ΚΑΛΑ θα βγουνε απο Μεσα σΟΥ προς τα 'Οξω , Σου , για το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ... [Το λιγοτερο] ...

- επιτελους , [ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ... !]
- χαιρομαι που αρχισατε καποιοι φιλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ , ως κΟΙΝΟΙ αΝΘΡΩΠΟΙ ... ... ...
- ευχομαι , να μπαινουμε στα του θεματος που αρχισατε και φερατε ως εδω , και να ΜΗΝ ΒΓΟΥΜΕ για χρονο Αρκετο ...
- και ,
- καλημερα Μας και κουραγιο Μας ...

-

noemaΜέλος
31/08/2011, 13:36:44
quote:

-
- 42ΝΑΑΑΑΑ ,
- κατι Αλλο Αναλογο και Σχετικο ... ... ... ;
- που να ''χωραει'' ... ;
- χαιρε ...

-

Edited by - noema on 31/08/2011 13:39:06

42NAΜέλος
31/08/2011, 18:19:31

Sophie Forever CharmedΝέο Μέλος
19/09/2011, 19:38:36

ΕΑΝ ΕΧΩ ΜΕΣΟΝ να γλυτωσω το στρατο θα το χρησιμοποιησω?
ΕΑΝ ΓΙΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ και μου ΔΩΣΟΥΝ 100.000.000 ευρω για να κανω μια χαρη ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ?
ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ θα υπερπηδησω την ουρα για εγχειρηση ανοιχτης καρδιας του παιδιου μου ή θα κατσω στην ουρα ?!!!!!!!!

εγω δεν μπορω να απαντησω ... ΦΟΒΑΜΑΙ να το κανω!!!!

Στο πρωτο και στο δευτερο μπορω να απαντησω με σιγουρια:
1)Ειμαι κοριστι δεν παω στρατο.(Αλλα δεν θα ειχα προβλημα να παω)
2)Να θα εκανα την χαρη.
Το τριτο ειναι δυσκολο.Να πω την αληθεια δεν θα καθομουν στην ουρα αλλα αυτο δεν θα το εκανα για εμενα αλλα για το ΠΑΙΔΙ.
Ετσι τουλαχιστον θελω να πιστευω.Ειναι αληθεια το ΕΓΩ υπαρχει πολυ εντονα σε ολους τους ανθρωπους.Οσο υπαρχουν ομως μερικοι που παλευουν για τα δικαιωματα οχι μονο τα δικα τους αλλα και των υπολοιπων ανθρωπων(θα ηθελα να ανηκω σε αυτην την ομαδα αλλα δεν μπορω να κρινω εγω τον ευατο μου)τοτε υπαρχει αοκμα ελπιδα για τον κοσμο μας.

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

[/quote]

Never give up without a fight