- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
θα σου απαντήσω σ' αυτό το κομάτι γιατί στα άλλα σε κάποια συμφωνούμε (όσον αφορά τις... απορίες μας τουλάχιστον χιχιχι) και σε κάποια διαφωνούμε. Με τον εγωισμό ίσως να έχεις δίκαιο και απλά να πρέπει να τον ελατώσουμε, αν και δεν νομίζω να έγραψα πουθενά ότι μπορούμε να τον εξαφανίσουμε:)
Νομίζω ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα ουσιαστικά με άλλα λόγια όμως. Δηλαδή κι εγώ θέλω την κοινωνία όπως κι εσύ, με την ίδια όμορφη εικόνα που την περιέγραψες, αλλά πες μου, αν δεν αλλάξει ο καθένας μας τον εαυτό του, πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι?![]()

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Δικαίωση κ τιμωρία... χμ ...
Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του στάση ζωής , ανάλογα κ την παιδεία / πολιτισμό/ θρησκεία κτλ... μα υπάρχουν κάποιοι "κανόνες" που είναι ίδιοι για όλους και δικαιώνουν τον τίτλο μας ως "άνθρωποι", "ελεύθεροι" , "με επιλογές"...
Το να σέβεσαι τα πάντα έξω απο εσένα, είτε είναι ένα λουλούδι, μια σφήκα, εναν άνθρωπο, μια ιδέα κτλ (το οποίο προϋποθέτει να έχεις μια ταπεινότητα),το να αγαπάς τα πάντα (έστω να τα πλησιάζεις αρχικά έτσι... μα σίγουρα να μην καταλήγει σε μίσος..) σε απαλλάσσει απο πάρα πολλές τιμωρίες είτε είναι δικά μας δημιουγήματα είτε ... "όποιου"....
Το μετά δεν το ξέρουμε, ούτε μπορούμε να το προβλέψουμε αλλά μπορούμε να ζούμε με μια καθαρότητα μέσα μας που σε γενικές γραμμές είναι μια δικαίωση των επιλογών μας.
Για τις θρησκέιες, αρχικά αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν, εκκατομύρια άνθρωποι που δεν ανήκουν στον χριστιανισμό πχ, να πιστεύουν σε κάτι άλλο που είναι λάθος για εμάς τους χριστιανούς. Πως γίνεται να πιστεύουν σε κάτι που δεν έχει βάσεις όπως αυτές που έχει για εμάς η θρησκεία μας. Μετά είδα ότι οι βάσεις πολλών θρησκειών είναι σχεδόν ίδιες... μιλάνε για τις επιλογές μας... μας δείχουν ένα δρόμο καθαρότητας... που ουσιαστικά αυτό είναι η θρησκεία μας και όχι το όνομά της κ οι είκόνες κ οι φανατισμοί κτλ...
Για την ψυχή- πνεύμα... πιστεύω ότι δεν ανήκει στον εγκέφαλο αλλά είναι αυτό που τον κατοικεί... "δουλεύει"... ίσως και να είναι ένα κ απλά να κατοικεί στο όργανο αυτό. Ακόμα κ αν είναι έτσι , είναι πέρα απο τις λειτουργίες που γνωρίζουμε σήμερα, πέρα απο αυτό που ορίζουμε ως λογική, έχει άλλη συχνότητα και ίσως τα "μεταφυσικά" περίεργα που βιώνει κάποιος του δείχνουν τη διαφορά...
Αυτά έχω προσωπικά ως βάση... για παραπέρα ψάχνω
never say never **
το εντελως φυσικο ειναι να διαφωνουμε σε καποια και να συμφωνουμε σε αλλα , θα ανυσηχουσα εαν υπηρχε απολυτη συμφωνια (γιατι θα εβρισκα το αλλο μου εγω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)
για το ιδιο πραγμα μιλαμε ολοι , συμφωνω αυτο ειναι σιγουρο , ολες αυτες οι προσπαθειες προσεγγισης ενος παραδεισου , ενος θεου , μιας φωτησης , εχουν συνηθως ως στοχο ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ , μονο που το εκαναν σε μια εποχη που υπηρχε ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ για τον ανθρωπο (σε σχεση με το σημερα, σε σχεση με το τοτε αυτοι οι ιδιοι καναν τα πρωτα βηματα ή τα επομενα των προγονων τους) ... καλως το καναν δεν κρινω ολα αυτα τα φιλοσοφικα ρευματα , ποιος ειμαι αλλωστε που θα το εκανε ... αλλα δεν μπορω να οριζω την ζωη μου με κατι που ειπε καποιος πριν απο 2 ή 3 χιλιαδες χρονια , πολυ περισσοτερο οταν αυτος σημερα θα εμοιαζε με αμορφωτο ανθρωπο καθως οι γνωσεις που ειχε για τον κοσμο ολο , σημερα στην πλειοψηφια τους θα κρινονταν εσφαλμενες.
το να αλλαξουμε ποσο εφικτο ειναι ? και αυτη η αλλαγη θα γινει ΑΠΟ την μια μερα στην αλλη ? ας δουμε κατι απλο , πριν απο μερικα χρονια (καμια 30-40) ειχες ενα σκουπιδι στα χερια και το πετουσες στο δρομο ... εβγαζες μπαζα - σκουπιδια απο το σπιτι και τα πετουσες σε μια στροφη του δρομου ... αυτα υπαρχουν ακομη και σημερα ,μονο που ειναι σε πολυ μικροτερη κλιμακα (στο χωριο μου δεν υπηρχε στροφη για στροφη χωρις σκουπιδια ) ... αλλαξαμε ? οχι απλα μαθαμε, παιδεια αποκτησαμε και εγινε ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ... εαν τωρα πρεπει να αλλαξουμε το ΜΕΣΑ μας , καταρχην δεν ξερω εαν ειναι ΕΦΙΚΤΟ , εαν δεν ειναι τοτε ματαιος κοπος αλλα επειδη ολοι θελουμε να ειναι εφικτο , απλα προσπαθουμε ...
το ολο εγχειρημα ομως ειναι παρα πολυ πολυπλοκο , εως χαοτικο , μεσα σε μια οικογενεια ειναι ποιο ευκολο , οκ αλλα εαν ολοι οι γειτονες κανουν τα αντιθετα τι αλλαξε? τιποτα ή κραταμε την ελπιδα οτι καποιος απο τους γειτονες θα μας παρει ως παραδειγμα , οτι τα παιδια μας θα κανουν οικογενεια με παιδια απο αλλες πολεις και που θα μπορεσουν να μεταφερουν αυτη την αλλαγη κτλπ .. ΧΑΟΣ ... και εαν η πλειοψηφια δεν θελει ??? (πχ στο παραδειγμα με τα σκουπιδια , εαν θελουν βρωμικες πολεις γιατι εγω να θελω καθαρη ? οταν εγω ειμαι ενας και οι αλλοι 95%? ααα? γιατι? ) εγω πρεπει να συνταχθω στην πλειοψηφια τελικα ? ή θα πρεπει να τραβηξω τον δρομο μου ? να προσπαθησω για ενα καλυτερο αυριο ?
θα ελεγα οτι εχουμε 2 αλλαγες να κανουμε μια εξωτερικη (ας την πω ετσι) και μιας εσωτερικη ... η εξωτερικη ειναι κατα την αποψη μου καθαρα θεμα παιδειας ... η εσωτερικη ΔΕΝ ειμαι σιγουρος κατα ποσο μπορουμε να την αλλαξουμε ...
εχουμε καταστασεις που ισως δεν αλλαζουν , η βια και η νευρικοτητα ειναι συνδεδεμενα με την τεστοστερονη μας , εαν αυτη μειωνοταν θα ειμασταν ποιοι ηρεμοι και ισως λιγοτερο εγωιστες... καλο .. ΟΜΩΣ θα ειχαμε ενα προβλημα , τα κοκκαλα μας θα γινονταν σαν σφουγκαρι καθως ειναι απαραιτητη για την αναπτυξη τους ... οποτε χασαμε? ... αρα ΕΑΝ δεν βρεθει αλλος τροπος , και εφοσον πρεπει παντα να την εχουμε στο αιμα μας ... παντα θα εχουμε ΒΙΑ? (μιλαω για καποιον που εκνευριζεται ευκολα ή που εκδηλωνεται χτυποντας καποιον κτλπ). θες ενα ποιο ωραιο ? οκ ... το εαν εγω θελω να τα εχω ταυτοχρονα με 10 γυναικες εχει μια αμμεση σχεση με την τεστοστερονη μου, εαν λοιπον λογο του προβληματος με τα κοκκαλα δεν μπορει να μειωθει ... τοτε και εγω δεν προκειτε να παντρευω γιατι καμια δεν δεχετε τις αλλες 9 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ φυσικα ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν τα ιδια επιπεδα τεστοστερονης , στην εφηβια εχουμε μια εκρηξη και ξερουμε ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ... μετα τα πραγματα ηρεμουν , αλλοι ειναι στο 1-2 και αλλοι στι 7-8 και καποιοι λιγοι στα 10-15 με προβληματα εαν δεν το προσεξουν... η τεστοστερονη παιζει τον ρολο της στον τροπο που αντιδρα καποιος ... η πολυ τεστοστερονη θα αναγκαση (ενας απο τους πολλους λογους) να πεσουν τα μαλια μου γρηγορα , να ειμαι φαλακρος και οι γυναικες υποσεινηδητα τους προτιμουν γιατι αραγε ? μα γιατι λογω υψηλοτερων επιπεδων τεστοστερονης θα ειναι ποιο καρπεροι, θα προστατευσουν καλυτερα την οικογενεια , θα ειναι ποιο δυνατοι .., (οι μποριμπιλντεραδες κανουν ενεσεις τεστοστερονης για να εχουν καλυτερη και γρηγοροτερη αναπτυη μυων)...
και εδω μπαινει ενα αλλα ερωτημα , εαν ενα τοσο δα υγρο μας κανει ΤΟΣΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ... που πηγε η ελευθερη βουληση μου ? εαν επελεξα γυναικα γιατι η μυρωδια που υποσεινηδητα πιανει ο εγκεφαλος μου ... τελικα ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΕΓΩ ? ΑΥΤΗ ? ή ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΣ ??? μπερδεμα ?? ναι συμφωνω απολυτα ... χαχαχα
εαν αυτα που γνωριζουμε σημερα τα γνωριζαν πριν απο 2000 χρονια ποσο διαφορετικη κοινωνια θα ειχαμε ? οταν δεν θα υπηρχαν σκλαβοι? οταν θα διναμε μεγαλυτερη αξια και θα δειχναμε σεβασμο στην φυση ? ΙΣΩΣ να ειμασταν καλυτεροι ισως και οχι δεν το ξερω ... το σιγουρο ειναι οτι σε 2000 χρονια οι ανθρωποι θα μας περναε για κουτορνηθια , πολλα απο αυτα θεματα θα ειναι λυμενα και θα λενε ... αχ πουναξερε ο ερμος ο μακφορ που μιλουσε με την νεμεση ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΓΝΟΥΣΑΝ !!! ετσι γινεται παντα ... σημερα γινοντα τα πρωτα βηματα για εναν νεο κοσμο που ισως ερθει ισως παλι και οχι ... ειτε ειναι μισογεματο ειτε ειναι μισοαδειο το ποτηρι !!!
ΓΕΝΙΚΑ δεν μπορω να πω αυτο ή το αλλο , γιατι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ... μαρεσει ομως να παιδευω το μυαλο με διαφορα και φυσικα ολα αυτα τα διαφορα διαμορφωνουν συγκεκριμενη αποψη την οποια και καταθετω.
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Αυτό δεν αντέχεται, ελαφρά τη καρδία...Εσύ κανεις κατήχηση, φίλε μου,όχι εγώ...Εγώ απαντώ σε επιθέσεις που γινονται ενάντια στην πίστη μου και όμως, ούτε αυτο το δικαίωμα δεν μου αναγνωρίζεις..Εν αντιθέσει με σένα,αλλά και άλλους, δεν λέω, που νομίζετε, ότι σας έβαλαν για να βγάλετε αποφάσεις για το πως έχουν τα πράγματα....
Εκεί, με τον καφέ,στην πλατεία, κόψτε και μια ανάλυση για τον χριστιανισμό και τους χριστιανούς,μεταξύ μιας γκόμενας που περνά και της επόμενης, εσείς οι ..άχριστοι...
Είσαι εκτός πραγματικότητας, το αντιλαμβάνεσαι;
Φως και σκοτάδι, είναι αυτά που ειναι, ας τα αφήσουμε ήσυχα τα ..καημένα, μην τα αλλάξουμε κι αυτά τα..φώτα!!!! Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος θα ανέβει επίπεδο;,αυτο είναι το θέμα....Μπορείς να τοποθετηθείς επ αυτού;
Ξεχαρμάνιασμα με τον χριστιανισμό,παντού;Τόσο λίγα έχει η ζωή σας να ασχοληθειτε;Αλλά, απορία ψάλτου, βήξ...
Απο κει κι έπειτα, φιλοσοφίες του..δρόμου,ας έχει ο καθένας τις δικές του...Μην κολλλήσουμε και ..ψείρες....
με απλα ελληνικα ?
ρε ανθρωπε του θεου σου , εγω δεν ειμαι ειδικος , ΜΑ ΤΟ ΘΕΟΣΟΥ σου λεω , αυτα να πας να τα πεις σε κανα ψυχιατρο που μπορει να σε βοηθησει .. εγω δεν ξερω απο τετοια οκ? οσα γνωριζα σου τα ειπα ... σορυ ρε φιλε , μακαρι να μπορουσα να σε βοηθουσα... αλλα δε μπορω ... συγνωμη
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Αλήθεια, απο αυτά που έγραψα αυτά είδες;Μπορείς να μου πεις που, γιαίτ εγώ δεν βλέπω αυτά που λές;
Ειδικά με το θέμα ψυχίατροι....Φανταστική ιδέα....Να την εφάρμοζαν κι όλας όσοι πρέπει...
Και σου ζήτησα εγώ βοήθεια;Συζητάμε είπαμε άνθρωπε μου, αν σου είναι δύσκολο, δεν πειράζει...
τωρα προσπαθω να μιλησω λογικα μαζι σου ... για να δουμε την απαντηση σου!!!!
προφητικη απαντηση 2 ,
οταν γραφεις στον υπολογιστη δεν ξερεις ΠΟΤΕ ποιος βρισκεται στην αλλη μερα , εαν σου πω οτι ειμαι 60 χρονων θα πρεπει μαλλον να νιωσεις ασχημα για τα οσα μου εχεις σουρει , εαν σου πω οτι ειμαι στα 45 ισως πανεπιστημιακος και με αρκετες δημοσιευσεις-συγρραμματα με συμετοχη σε δεκαδες ερευενες που σημερα τα αποτελεσπατα βγαινουν στην δημοσιοτητα ισως σε βαλω σε σκεψεις , εαν σου πω οτι ειμαι ενας φοιτητης ισως συνεχισεις να χλευαζεις ... νο προμπλεμο μαϊ φρενντ , νο προμπλεμο
η ηλικια μου μαλλον ειναι ιση ή μεγαλυτερη απο την δικη σου ... και οπως σου ειχα πει παλαιοτερα εχω περασει μεγαλο διαστημα της ζωη μου στην αμερικη σε ερευνητικα πανεπιστημιακα κεντρα ... φυσικα αυτο για σενα μπορει να ειναι ισο με συμβολαιο με το σατανα ...
φιλε δεν εχεις πλεον πλακα ... σε χαιρετω ... βαρεθηκα να ασχολουμε μαζι σου ... δεν υπαρχει νοημα ... τα μυνηματα σου θα πεφτουν απο εδω και περα στο ΚΕΝΟ ... αλλα τις ασυναρτησιες που θα λες θα στις γυριζω πισω ΟΤΑΝ το κανεις ... τσαγια
[
]
Edited by - makfor on 05/02/2010 22:21:13
Κατανόω την ηλικία και την ανάγκη για αμφισβήτηση,την έκανα στην ηλικία σου και χειρότερα,αλλά,δεν ειναι εκεί το θέμα.....Δεν συζητάμε τιποτε σοβαρό...Και το ερώτημα, που ποτέ δεν κάνουμε,μιας και λέμε για σοβαρή συζήτηση, δεν είναι απο που προερχόμαστε,απο πίθηκο, εξέλιξη, καπρίτσιο της φύσης, αλλά τι είμαστε, ποιοί είμαστε,εδώ που βρισκόμαστε,στη γή...Ήρθαμε, μονο για "ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι καταλάβουμε", η για κάποιο πιο σημαντικό λόγο,οπως η μετάβαση μας, μέσω επιπέδων, σε μια άλλη ζωή, αιώνια, με ανάλογο σώμα του ανθρώπου;Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο , με τη λογική να ξέρουμε και τι ρόλο παίζουμε, εδώ...Μην έιμαστε, π.χ. σερβιτόροι και πάμε να στήσουμε πυλώνα αναμεταδότη τηλεόρασης,χωρίς να έχουμε ιδέα...Μην ειμαστε άλλο, απο οτι πάμε να το παίξουμε λέω και αυοτμουτζωνόμαστε...
Να βεβαιωθούμε, το ρόλο βαράμε εδώ που είμαστε....Δεν έχω απάντηση, την ψάχνω χρόνια πολλά και ακόμη δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα πολλά...Είναι σημαντικό για μένα,όμως, να ξέρω τι κάνω ,εκεί που βρίσκομαι...Μπορώ να είμαι χρήσιμος, αντί για άχρηστος ή επιβλαβής....
Για να δούμε τώρα, εσύ τι κατάλαβες...
Το να αλλάξουμε εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτό μόνο αν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι και είναι δικιά μας επιλογή και προσπάθεια και φυσικά δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, δεν έχουμε κουμπάκι να το πατήσουμε χιχιχι Εγώ πάντως δε νομίζω να είδα κάποια αλλαγή στην Ελλάδα προς το καλύτερο τα τελευταία 20 χρόνια, δυστυχώς. Αντίθετα όμως μπορώ να σου πω ότι είδα αλλαγές στη χώρα που μένω (Λουξεμβούργο) προς το χειρότερο από τη μια μεριά, προς το καλύτερο από την άλλη. Τι εννοώ, ότι όταν πρωτοήρθα δεν υπήρχε σκουπιδάκι στο δρόμο ούτε για δείγμα, ενώ τώρα γίνεται να μην πω τι... γιατί αυτό? Μα γιατί πριν 14 χρόνια δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικής κουλτούρας, διαφορετικής παιδείας, ενώ τώρα 14 χρόνια μετά είναι μια μικρή Βαβέλ και δεν ξέρω αν θα αλλάξουν οι άνθρωποι που ήρθαν ή οι άνθρωποι που έμεναν εδώ πριν. Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλη ιστορία, ίσως και όχι πάλι!
Εγώ προσπαθώ να αλλάξω εμένα πρώτα, χωρίς να το θέλω σίγουρα επηρεάζω και επηρεάζομαι από τους ανθρώπους που είναι γύρω μου (οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός περίγυρος κλπ.) άρα για μένα όλα είναι μια αλυσίδα, έτσι δεν είναι? Πιστεύεις ότι ένας βίαιος άνθρωπος αν βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον θα συνεχίσει να είναι τόσο βίαιος όσο θα ήταν σε ένα περιβάλλον που επέτεινε τη βία του? Εγώ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα σχετικά με τη λειτουργία αυτού του θαύματος που λέγεται σώμα, οργανισμός, εγκέφαλος κλπ. και γι' αυτό να συγχωρέσεις τις ίσως απλοικές θέσεις μου
Αν δεν ψάξεις δεν θα βρεις! Φυσικά η εξέλιξη του ανθρώπου βασίζεται στην έμφυτη περιέργειά του που τον κάνει να ψάχνει, είτε φιλοσοφικά, είτε επιστημονικά, είτε θρησκευτικά. Δεν ξέρω τι θα λένε οι άνθρωποι μετά από μας, δεν ξέρω αν θα υπάρχουν και πως θα είναι, δεν ξέρω αν από κάπου η ψυχή μου θα τους βλέπει και θα πάρω απαντήσεις κάποτε χιχιχι το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα, γι' αυτό ψάχνω απαντήσεις που ίσως δεν πάρω ποτέ ή αντίθετα που ίσως κάποια μέρα καταλάβω. Η διαφορά μας είναι στο ότι εσύ τα βλέπεις τα πράγματα και τα ψάχνεις από την τελείως επιστημονική άποψη, ενώ εγώ όχι (χωρίς φυσικά να αμφισβητώ την οποιαδήποτε επιστήμη)
Νομίζω ότι κάποια πράγματα που είναι να γίνουν θα γίνουν είτε το θέλουμε είτε όχι. Η "ελεύθερη" βούλησή μας έγκειται στο δρόμο που θα διαλέξουμε για να φτάσουμε σ' αυτό νομίζω. Όπως κατάλαβες ίσως, προτιμώ να βλέπω το ποτήρι... μισογεμάτο (ή τουλάχιστον αυτό προσπαθώ κι ας μην το καταφέρνω πάντα χιχιχι) Πάντως απ' ότι βλέπω συμφωνούμε απόλυτα και οι δύο (και ΟΛΟΙ όσοι είναι εδώ και ανταλλάσουμε απόψεις) ότι δεν μπορούμε να πούμε αυτό ή το άλλο ότι είναι σωστό ή λάθος. Πάντως ψάχνουμε και για μένα αυτό είναι κάτι. Πόσοι άνθρωποι δίπλα σου ψάχνουν? Εμένα πάντως αυτό το... ψάξιμο, εδώ μου λείπει πάρα πολύ. Αφόρητα θα έλεγα. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ήρεμοι ίσως απ' ότι στην Ελλάδα, αλλά δεν παιδεύουν το πνεύμα τους, δεν ψάχνουν, από το λίγο βέβαια που γνωρίζω και φυσικά όχι όλοι, οι περισσότεροι όμως ζουν μια ζωή που τους πέρνει από κάτω, που τους ρουτινιάζει. Ίσως αυτό να είναι τελικά το καλύτερο, δεν ξέρω

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"