- Ξόρκια και άλλα... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είναι πραγματικά δύσκολο για τον καθένα ίσως από εμάς να διακρίνει
τα όρια μεταξύ λευκής και μαύρης μαγείας. Ακόμη, είναι δύσκολο να
προσδιοριστεί το τί ακριβώς είναι μαγεία, επειδή αυτή συγχέεται συχνά
με την προσφώνηση μιας επιθυμίας, ίσως και με κάποιο σχετικό τυπικό,
από βιβλία, ή απλά ένα τυπικό, που έχει συνθέσει ο ασκούμενος.
Ακόμη, είναι πολύ δελεαστική η άσκηση της μαγείας, ειδικά όταν το
άτομο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι δράσεις του έχουν κάποιο
αποτέλεσμα...
Ωστόσο, ό,τι αποτελεί βία, ψυχική κυρίως στη συγκεκριμένη περίπτωση,
δε καταφέρνει τίποτε άλλο παρά να ελκύσει πίσω ψυχολογική βία, και
μάλιστα (λένε) 3 φορές πιό ισχυρή!
Όταν η μαγεία ανακατεύει και άλλους ανθρώπους, δηλαδή όταν επικαλείται
τη συμμετοχή άλλων ανθρώπων σε κάποια προσωπική επιθυμία, εκτελείται
ένα είδος ψυχολογικής βίας.
Ποιός είναι σίγουρος για την αγνότητα των επιθυμιών του;
Ποιός είναι σίγουρος ότι γνωρίζει το καλό, το λευκό;
Πολλοί λίγοι...
Καλό είναι λοιπόν, όταν θέλουμε να κάνουμε χρήση λευκής μαγείας,
να μην αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες επιθυμίες και γεγονότα, αλλά
να επικαλούμαστε γενικά κάποια ιδεώδη, όπως το Αγαθό, το Ωραίο,
το Αληθές, κλπ.
Αναρωτιέμαι... ακόμη όμως και αν επικαλεστούμε για εμάς, χωρίς να
ανακατέψουμε άλλους ανθρώπους, κάποιο από αυτά τα Ιδεώδη, είμαστε
έτοιμοι να τα συναντήσουμε στη ζωή μας και να τα αποδεχτούμε;
quote:
Γειά χαρά! Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να ανταλλάξω λευκής μαγείας ξόρκια. Ασχολούμαι με τη λευκή μαγεία 3 χρόνια περίπου. Έχω μια μεγάλη συλλογή απο ξόρκια για κάθε περίπτωση , δυστυχώς όμως τα βρίσκω απο αγγλόφωνα site και όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ κουραστικό να τα μεταφράζω να προσπαθώ να δημιουργήσω και ομοιοκαταληξία. Δεν ασχολούμαι με τη μαυρη μαγεία παρ'όλο που έχω διαβάσει γι' αυτή. Συλλέγω ξόρκια για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς αλλά και για προσωπική χρήση. Εάν κάποιος απο εσας ασχολείται με το θέμα και έχει να μου προτείνει κάποια ξόρκια είναι ευπρόσδεκτος. Φυσικά είμαι κι εγώ διαθετειμένος να προσφέρω τη γνώση μου. Προσοχή! Δεν είμαι κανένα φρικιό που χαράζει πεντάλφες στο δάπεδο και καλεί τα πνεύματα κάθε τρείς και λίγο. Ευχαριστώ!
ειμαι νεος μελος αλλα ασχολουμε με την μαγεια απο τα 13 μιασ και καταγομε απο οικογενιεσ μαγων και μαγισων(δεν ειμαι καλοσ στην ορθογραφια)*** ομοσ ξερω πολα!!!!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ σιλογη οπα ξορκια, μαγια,και πολα αλλα.ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ
31/3/2007
Πεστε μας κι εμας για να διαβαζουμε (τα βασικα τουλαχιστον),
χωρις να βλεπουμε αυτα που διαβαζουμε...

Edited by - angi on 31/03/2007 02:48:03
quote:
katara sta moutra sas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό αυτό.
Χρειάζεται αγγλικό αξάν;
Τα θαυμαστικά πρέπει να είναι τόσα ακριβώς;
No Method, No Guru, No Teacher
quote:quote:
katara sta moutra sas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό αυτό.
Χρειάζεται αγγλικό αξάν;
Τα θαυμαστικά πρέπει να είναι τόσα ακριβώς;No Method, No Guru, No Teacher
Αμα φωναξει πιο δυνατα, μπορει να πιασει...![]()

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά ξόρκια, μαγικά φίλτρα κτλ που άλλοι άνθρωποι πιστεύουν στη μαγική τους δράση ενώ άλλοι τα απορρίπτουν, ανάγοντας την όποια δράση τους στην σφαίρα της φαντασίας.
Η μαγεία πάντοτε γοητεύει τον άνθρωπο καθώς του δίνει την εντύπωση πως θα κατορθώσει να επιτύχει μ' αυτήν θαυμαστά πράγματα που δε μπορούσε καν να φανταστεί, να υπερβεί τους νόμους της πραγματικότητας και να αποκτήσει ό,τι επιθυμούσε.
Στις Συζητήσεις του Esoterica έχουν υπάρξει αρκετά θέματα για τη μαγεία, αυτό όμως που γίνεται είναι μια προσπάθεια να εξεταστεί το όλο φαινόμενο μέσα από ένα πρίσμα βαθύτερο κι ο ερευνητής να την προσεγγίσει με στοχαστική κι ερευνητική διάθεση.
Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα), να υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά πχ "μαγεία" κι επιλέγοντας την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος θα βρεις όλες τις σχετικές συζητήσεις για το θέμα αυτό.
Αν έχεις δυσκολία σχετικά μ' αυτό, θα μπορούσες να μου το πεις ώστε να βοηθήσω.
Αυτό όμως απέχει μακράν από την ανταλλαγή ξορκιών και μαγικών επικλήσεων ανάμεσα στα μέλη των Συζητήσεων, καθώς είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στον παρόντα Χώρο...
Καλή σου μέρα! ![]()

In anticipation of my resurrection...
4
![]()
Στράτος

4
P.S. Αποφύγετε τα Greeklish όσο μπορείτε γιατί μου βγαίνουν τα ματια να διαβάσω τι γράφετε. :)
Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το παρόν θέμα - όπως κι άλλα παρόμοιας υφής - προσφέρονται όχι για ανταλλαγή ή για αίτηση εκμάθησης ξορκιών αλλά ως μια ευκαιρία για έναν διάλογο σε μια φιλοσοφική βάση και μια προσέγγιση με μια περισσότερο ερευνητική διάθεση...

In anticipation of my resurrection...
Δεν τα καταφέρνετε με την προσπάθεια και ελπίζετε σε "μαγικές" λέξεις;
Η σκέψη κάθε ανθρώπου είναι ενέργεια με πηγή, κατεύθυνση και προορισμό.
Μήπως αν είναι θετική αυτή η ενέργεια, είναι λευκή "μαγεία" και αν όχι είναι μαύρη ή ότι άλλο χρώμα κυκλοφορεί σε μαγεία;
Λέω....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Αρχικά να διατυπώσω την γνώμη μου για τα "ξόρκια και τέτοια" ότι είναι μεγάλο σφάλμα να νομίζουμε ότι είναι σαν τις συνταγές στον τσελεμεντέ.
Και δεύτερον να πω ότι η εποχή μας έχει πια προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπορεί να ισχύουν οι γητειές του μεσαίωνα.
Ίσως να είναι γοητευτικά στα νεαρά (όχι απαραίτητα ηλικία) αυτιά και κάποιοι να νομίζουν ότι θα αποκτήσουν υπερφυσικές δυνάμεις.
Ωστόσο αυτό είναι πολύ μακριά από την αλήθεια.
Το τί θέλεις να κάνεις, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ παίζει ύψιστο ρόλο στο μονοπάτι.
Τα περισσότερα αυτού του είδους συγγράμματα με τα μάτια του φιδιού, τα αυτιά της νυχτερίδας είναι άλλων εποχών νοοτροπίες.
Η μαγεία όλων των χρωμάτων είναι εδώ αλλά με τελείως διαφορετικό μανδύα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"