ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ερωτήσεις και απαντήσεις... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ερωτήσεις και απαντήσεις... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Απέριττος92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
liaΝέο Μέλος
16/05/2003, 17:33:21
Reptilesalonica...
όντος πιστεύω πως τα "ψωμιά" της Αμερικής δεν είναι πολλά...
Βέβαια για να πέσει μια αυτοκρατορία... δεν μιλάμε για 10 και 20 χρόνια....! παραείναι λίγα....κατά τι γνώμη μου.....

Αλλά και τί έγινε αν πέσει?
Πάλι το ίδιο σύστημα δεν θα υπάρχει?

Να ελπίζω σε ποιά χώρα?

Στην Κίνα? Θεός φυλάξει!!! ....
αν αναλογιστούμε την ιστορία, τον τρόπο ζωής της , την παράδοση, τα βασανηστήρια...
θα δούμε πως είναι μια χώρα καθαρά πολεμική και ιδιαίτερα σκληρή....
άσε....δεν θέλω να δοκιμάσω!!!

Η Ρωσία ......?
Ισως κάποτε .... Ξέχασε την πια!

Για Ευρώπη , μιλάμε για Γερμανία....
και το έργο το έχουμε δεί ....
Η νομίζουμε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε???

Σκοπός είναι το σύστημα αυτό να πέσει... όχι η εκάστοτε υπερδύναμη....!
Και αυτό ο κόσμος θα το αλλάξει...!

Αλλά δεν πιστεύω πως έχει την υποτιθέμενη συνείδηση να κατανοήσει το πραγματικό του συμφέρον......!

16/05/2003, 17:54:04
drumx13: Χαρακτηρίζεις εύκολα τους ανθρώπους "...στη μιζέρια σας". δεν έχω τίποτα με τον Αμερικανικό λαό ούτε και με οποιονδήποτε άλλο λαό. Απευθύνομαι στην Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, η οποία δεν είναι εχθρός μου είναι εχθρός της ανθρωπότητας.
Δεν έφτιαξε κανείς κανένα τόπικ(θέμα). Είναι συζήτηση ανάμεσα σε ώριμους (θέλω να πιστεύω) ανθρώπους που κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν. Αν νομίζεις οτι μπορείς να συμμετέχεις είσαι ευπρόσδεκτος όπως και ο καθένας.
lia: Δυστυχώς οι επιλογές ως έθνος είναι ελάχιστες για συμμάχους. Πλέον δε μπορεί κάποια χώρα πιστεύω να εξετάζει με αυστηρές παραμέτρους αλλά να εξετάζει ποιές χώρες αντιτίθενται στο φασισμό του ενός και μόνο αποφασίζοντα για την ατραπό της ανθρωπότητας (ΗΠΑ). Στο φινάλε δε τους παντρευόμαστε τους Κινέζους, τους Ρώσους ή τους Ευρωπαίους (ξεχνάς τους Γάλλους)-μιλώ για στρατιωτική και μόνο συνεργασία και συμμαχία. Με χαρα είδα στο site xe.com (που είναι πολύ χρήσιμο για να κάνετε μετατροπές σε νομίσματα) οτι 1.00 euro αντιστοιχεί σε 1.15426 USD. Καμμία σχέση δεν έχω με χρηματιστήριο απλά έψαχνα τιμές σε κάποια ζώα που θα εισάγω.
Για το σύστημα που προτείνεις να πέσει δε θα μπορούσα με τίποτα να διαφωνήσω, ίσα-ισα που συμφωνώ κι επαυξάνω αλλά το βρίσκω τελείως αδύνατο κι εφικτό να συμβεί σε συλλογικό επίπεδο. Πάντως, όσο ζω, ελπίζω!
~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 16/05/2003 18:04:28

drumx13Μέλος
16/05/2003, 20:55:05
quote:
Μακάρι φίλε drumx 13 να μπορούσα να δω τα πράγματα τόσο αισιόδοξα όσο εσυ όσον αφορά τους φίλους σου τους Αμερικανούς. Η ιστορία όμως διδάσκει το εντελώς αντίθετο. Διάβασε λίγη και πιστεύω αυτό θα σε προσγειώσει
~Γρηγόρης~

αντε λοιπον να μηλησουμε για ιστορια για να δουμε την προσγειωση....
αλλα...
οχι για την ιστορια που διδασκουν στα σχολεια αλλα.... την ΙΣΤΟΡΙΑ

love for what is comming and forgivness for the past...

16/05/2003, 23:45:22
Αυτό ακριβώς είχα αναφέρει σε προηγούμενο μνμ μου drumx13. Όχι την ιστορία που πλασάρεται απλόχερα αλλά την ιστορία που γράφεται εκ των υστέρων απο στοιχεία που ξεθαύονται απο δαιμόνιους αναζητητές και ιστορικογράφους.
~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 16/05/2003 23:46:04

17/05/2003, 22:46:36
quote:
δεν ειναι φιλοι μου οι αμερικανοι και σαφως δεν ειναι εχθροι μου...
ειναι αδερφια μου οπως ολοι οι ανθρωποι
Προσπαθω να κανω σηζητηση για τον SARS αλλα εδω μου φαινεται οτι φτιαξατε το τοπικ για να βγαλετε τον Αντιαμερικανισμο σας ...
Υποθετω οτι σε λιγο θα "πιασετε" και τους Εβραιους....ως ειθηστε σε τετοια τοπικ.Σας αφηνω λοιπον στην μιζερη, "αντι" αντιληψη σας γιατι εχω σοβαροτερα πραγματα να κανω...

Oπα ρε μεγάλε! Σιγά! Και γω Πανάθα είμαι και πληγώθηκα αλλά δεν κάνω κι έτσι να ξεσπάω δεξιά κι αριστερά και να λέω τους άλλους μίζερους.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί προτιμάς να «την πεις» σε ομοεθνείς σου για να υποστηρίξεις τους Αμερικάνους…

Οσον αφορά τώρα αυτό που είπες ότι
"αν θέλανε να εξολοθρεύσουν τους Κινέζους θα τους ρίχνανε έναν έμπολα"

να σου θυμίσω ότι όταν ξέσπασε έμπολα στην Ινδία πριν από 6 νομίζω χρόνια κατάφερε να περιοριστεί μόνο εκεί παρόλο που η Ινδία καμμία σχέση δεν έχει σε ιατρική περίθαλψη και υγιεινή με την Κίνα και την «στρατιωτικά πειθαρχημένη» κοινωνία της. Τα δε θύματα του έμπολα δεν ήταν ούτε το 1/3 του SARS…

A! και να σου θυμίσω ότι το τόπικ αυτό δεν αφορά τον Αντιαμερικανισμό γιατί αν ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα πίστεψέ με θα το είχα ήδη κάνει, απλά ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με σας και να ακούσω την δική σας γνώμη.

"Τάδε έφη Avallon"
CyBeR_JiMΜέλος
18/05/2003, 01:59:30
ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΛΙΕΡΓΕΙ.Η ΣΟΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ??
ΟΧΙ.
ΟΜΩΣ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.... ...ΔΙΚΑ ΣΑΣ

"ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ.ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ..χχ"

drumx13Μέλος
18/05/2003, 08:59:10
Οταν ξεκιναει ενα τοπικ φιλε Avalon με σαφεις αντιαμερικανικο μυνημα του στυλ "παιζουν παλι οι αμερικανοι" ειναι αυτονοητο για μενα να αντιδρασω.
Θεωρω τον εαυτο μου πολιτη του κοσμου και εχω πολλους, καλους φιλους στην Ελλαδα, στην αμερικη, στην αγγλια, στην συρια, στην παλαιστηνη, στην αλβανια, στην ουκρανια, στην γερμανια.
Η αντιληψη μου για το κοσμο διαφερει απο την δικια σου και προφανως δεν προσδιοριζεται απο "αντι"
Αν δω κατα την κριση μου κατι στραβο θα το πω ακομα και αν ειπωθηκε απο ομοεθνεις μου πραγμα που δεν τους δινει κανενα ελαφρυντικο.
Σαφως και οταν ξεκινησες αυτο το τοπικ δεν ηθελες πιστευω να σου απαντησουν...
"ναι εχεις δικιο Avalon..."
γιατι ετσι η κουβεντα θα ηταν "χλωμη εως νεκρη"
αν ηθελες κατι αλλο τοτε
Συγνωμη δεν καταλαβα.

Το θεμα με την παναθα ειναι ασχετο.

Η διαφορα του εμπολα απο τον SARS ειναι οτι ο εμπολα εχει μικρο χρονο ζωης εξω απο τον φορεα του και δεν ζει πανω σε επιφανειες για πολυ ωρα, επισεις εχει εξαιρετικα γρηγορη επωαση .
Ετσι ο φορες της ασθενειας γινεται πολυ γρηγορα ασθενης και πεθαινει χωρις να μπορει να μεταδωσει την ασθενεια σε μεγαλες αποστασεις και σε πολυ κοσμο.
Ο SARS εχει μακρα περιοδο επωασης εως 14 ημερες παραμενει ζωντανος επανω σε επιφανειες εως και 6 μερες και μεταδιδεται με τα σταγονιδια απο τον βηχα του ασθενη και με επαφη με μολισμενες επιφανειες.
Ειναι φανερο πιστευω οτι ο SARS εχει ιδιοτητες που τον κανουν να φανταζει απειλητικοτερος (μπορει να μεταδωθει σε μεγαλυτερες αποστασεις κρυβεται καλα στα πρωτα σταδια) απο τον εμπολα αλλα ειναι λιγοτερο φρικτος.
Η αληθεια ειναι οτι SARS μπορει να εξεληχθει σε πανδημια και το σιγουρο ειναι οτι θα καταληξει σε παιδικη ασθενεια.

Ξερετε νομιζω οτι δεν σκωτωνει τα πιτσιρικια... την νεα γενια. Αλλα "καθαριζει" εν ψυχρο τους παπουδες....Αυτο ειναι ενα ωραιο θεμα...
Ετσι μοιραια θα κανει την πορεια του στις ηλικιες και στις χωρες αλοτε με εξαρσεις τυπου κινας και χειροτερες και αλοτε υπουλα σαν την γριπη θα σκωτωσει το 6% των ασθενων που θα προσβαλει και θα γινει κατι σαν τις μαγουλαδες που θα πρεπει να το περασεις μικρος γιατι αλιως κυνδινευεις.

Ετσι εξηγητε το γιατι ο εμπολα που επληξε την ινδια (αλλα και την κενυα ) δεν ξεφυγε και εκτος συνορων.
Αναφερθηκα στον εμπολα μονο για παραδειγμα για να σας δειξω οτι παραλογιζεστε οταν υπονοειτε ή αφηνεται να ενοηθει οτι πισω απο την επιδημια SARS βρισκονται οι Αμερικανοι κατι που ουτε η παπαρηγα(χαχαχα) δεν ξεστομισε ακομα.
Ενας ιος που μπορει να πληξει καθε φυλη καθε λαο και καθε ανθρωπο δεν αφηνεται ετσι αβασανιστα στον αερα.Μπορει να γυρισει εναντιον σου.
Η ιδια ιστορια αναπαραγεται...
Δεν ξερω την ηλικια σας ισως και να ησθε μικροι και να μην το ξερετε αλλα θυμαμαι οτι οταν εκανε την εμφανιση του το AIDS τα ιδια ελεγαν καποιοι
Οτι το εφτιαξαν οι αμερικανοι σε εργαστηριο και το αμολυσαν στην αφρικη.... και οταν ρωτουσες "γιατι"
σου απαντουσαν ακριβως το ιδιο πραγμα
"φοβουνται την αφρικη γιατι ειναι ανερχομενη δυναμη"
Σημερα που το ΑΙDS "θεριζει" την αμερικανικη νεολαια-θυμιζω οτι η Αμερικη ειναι μια απο της χωρες με τα περισοτερα νεα κρουσματα στον αναπτυγμενο κοσμο-
που ειναι ολοι αυτοι αραγε...? να υποθεσω....?
Αρχισαν το ιδιο παραμυθι με τον SARS γιατι
"ο λυκος και αν εγερασε και αλαξε το μαλι του,μητε την γνωμη αλαξε μητε την κεφαλη του "
(παλια καλη Ελληνικη παροιμια)

Edited by - drumx13 on 18/05/2003 09:00:22

18/05/2003, 09:30:32
Φίλε drumx13,

1) είμαι φίλη και όχι φίλος...

2) είμαι Avallon και όχι Avalon!

3) είμαι αρκετά μεγάλη ώστε να θυμάμαι την ανακάλυψη του AIDS με ψιλά γράμματα το 1980 - αν δεν κάνω λάθος - καθώς και το τι λεγόταν...θα πρέπει λοιπόν να θυμάσαι ότι λέγανε ότι ομάδα σκληροπυρηνικών δεξιών Αμερικανών έφτιαξαν τον ιό για να χτυπήσουν τη μαύρη φυλή στην Αφρική για λόγους ρατσισμού αλλά και τους γκέϊ ανά την υφήλιο...

4)Κανένας από δω δεν είπε ότι σίγουρα πίσω απ'αυτό είναι οι Αμερικάνοι αλλά άλλοι αμφιβάλουν και άλλοι απορούν...ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...

5)Είμαι και γω τρόπον τινά πολίτης του κόσμου τόσο από τις γνωριμίες μου μέσω ίντερνετ όσο και από τα ταξίδια μου και από το μέρος που μένω που έχουμε πολλούς αλλοδαπούς και ιδιαίτερα Αμερικάνους με τους οποίους κάνω παρέα για ζωοφιλικούς λόγους.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ... Σε συγχωρώ όμως γιατί είσαι Καρκινάκι...

Eυχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους ιούς αυτούς (ναί θυμάμαι ότι ο έμπολα πήγε και κάπου στην Αφρική αλλά δε θυμόμουν σε ποιά χώρα)

"Τάδε έφη Avallon"
drumx13Μέλος
18/05/2003, 10:58:32
Κλημερα και συγνωμη φιλη Avallon αλλα ξεχναω πολυ εκολα αν εχουμε ξαναμηλισει
Διαβασε αν θελεις να μαθεις για τον εμπολα το βιβλιο HOT ZONE ενα καταπληκτικο βιβλιο γι ατον αιμοραγικο πηρετο τυπου εμπολα

Δεν ανυσηχω για το μονοπωλειο που λες..

Θυμαμαι αυτα που λες για το AIDS
Δεν θα μπω στην παγιδα να πω για το αν ειμαι σιγουρος ή οχι για το αν βρισκονται πισω απο το SARS οι Αμερικανοι
θα πω μονο οτι μου φαινεται παρανοικο και διεστραμενο να ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ πισω απο κατι τετοιο και ακομα ποιο ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ οτι καποιοι σκεφτονται ετσι....
Παρολα αυτα μου αρεσουν τα κοριτσια με διαστροφες

Edited by - drumx13 on 18/05/2003 14:33:52

18/05/2003, 16:18:32
Φίλε drumx13,
Βέβαια, το να θεωρείς "πολύ διεστραμμένο το να βρίσκονται άνθρωποι πίσω από κάτι τέτοιο" μάλλον λίγο αφελές μου ακούγεται αν σκεφτείς τις διαστροφές στις οποίες έχουν επιδοθεί οι συγκεκριμένοι κύριοι--Αμερικανοί--από γεννήσεως του εκτρώματος που επιμένουν να ονομάζουν κράτος-έθνος. Αλλά εδώ δεν συζητούμε, νομίζω, τί πιστεύει ο καθένας για το θέμα, διότι σε θέματα όπως αυτό μπορούν, όπως έχω ξαναπεί, να διατυπωθούν άπειρες θεωρίες χωρίς φυσικά να μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα. Το ζητούμενο πιστεύω είναι να δούμε τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συνδρόμου κι ο καθένας μέσα από το φίλτρο των γνώσεων και της λογικής να αποφανθεί αν μπορεί να αποδοθεί αυτό σε χτύπημα βιολογικού πολέμου. Και θα επαναλάβω εδώ τη θέση που διατύπωσα και παραπάνω : Αν κρίνω από τον τύπο του ιού, τη μεταδοτικότητα, τη θνητότητα του συνδρόμου και το συνολικό αριθμό κρουσμάτων τότε πιστεύω ότι δεν πρόκειται για κάτι "ύποπτο" διότι απλούστατα οι συνέπειες που επιφέρει, αναλογικά πάντα, είναι μικρές. Υπάρχουν πολύ χειρότερες μάστιγες στον πλανήτη που θερίζουν κόσμο, αλλά απλά μάθαμε να ζούμε μ' αυτές και δεν μας κάνουν εντύπωση. Και στο κάτω κάτω, δεν θα συνέφερε και κάποιους να δαπανήσουν τεράστια ποσά για να παράγουν έναν ιό, ο οποίος δεν θα έκανε και τόσο πολύ ζημιά. Τί συμφέρον έχει η Αμερική που πέθαναν 500 Κινέζοι όταν υπάρχει άλλο 1 δις που ακολουθεί; Γι' αυτό και επιμένω ότι δεν θα πρέπει να γινόμαστε παρανοϊκοί, απλά να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και ως κράτος και ως πολίτες κι από εκεί και πέρα να δείξουμε και λίγο εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να φέρουμε το τέλος του κόσμου πριν την ώρα του.

Edited by - durden_alie on 18/05/2003 16:19:44

18/05/2003, 17:15:01
quote:
Τί συμφέρον έχει η Αμερική που πέθαναν 500 Κινέζοι όταν υπάρχει άλλο 1 δις που ακολουθεί;

Φίλε durden alie μη βλέπεις τα πράγματα τόσο "επιδερμικά"...
Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο φυσικός θάνατος των Κινέζων αλλά ο οικονομικός...

Ξέρεις πόσα εκ.δολλάρια χάνει η Κίνα καθημερινά εξαιτίας του ιού? (τουρισμός, εμπόριο, αεροπορικές εταιρείες κ.α?) Σκέψου το...

"Τάδε έφη Avallon"
18/05/2003, 23:42:21
Δρουμ13:Τι λες τώρα?! Είχες πεί οτι δε θα ασχοληθείς με το θέμα γιατί είμαστε μίζεροι...καλύτερα να το εφάρμοζες απο το να ακούμε οτι η Αμερική φοβότανε την Αφρική ως υπερδύναμη! Σε καμμία περίπτωση δε συνέβει κάτι τέτοιο. Και γι' αυτό που είπες οτι δε θα έριχναν τον ιό οι Αμερικανοί γιατί μπορεί να στραφεί εναντίον τους σου θυμίζω οτι αν τους ένοιαζε κάτι τέτοιο δε θα έστελναν τους στρατιώτες τους να σκοτώνονται σε πολέμους έξω απο τη χώρα τους. Δε σου απέδωσε κανείς χαρακτηρισμούς οπότε δεν ανεχόμαστε να μας αποδίδεις ούτε εσυ. Αν μπορείς να διαφωνίσεις μέσα σε πλαίσια αντιλόγου να το κάνεις. Σχόλια τύπου "είστε μίζεροι" αποκαλύπτουν το επίπεδο αυτού που το γράφει και όχι αυτό που θέλει να αντικρούσει. Και πάλι κάνεις το ίδιο λάθος να αναφέρεσαι σε πολίτες. Κι εγώ εχω πολλούς καλούς Αμερικανούς φίλους. Κριτικάροντας την φασιστική νοοτροπία της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής δε σημαίνει οτι θα πρέπει να νοιώθω ενοχές απέναντι στους φίλους μου Αμερικανούς. Δε πρέπει να μπερδεύουμε τη βούρτσα με τη σκούπα.
durden allien: Όπως είπε και η Avallon το θέμα είναι η οικονομική υποταγή της Κίνας και επίσης δεν πέθαναν μόνο 500 Κινέζοι. Θα πεθάνουν πολλοί περισσότεροι όπως και πολλοί απο άλλες χώρες. Είτε πιστεύετε οτι ο ιός είναι κατασκεύασμα της Αμερικής είτε όχι, το γεγονός είναι οτι η Κίνα έχει δεχθεί και δέχεται τεράστιο οικονομικό χτύπημα. Τα σχόλια δικά σας...
~Γρηγόρης~