ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μπήκα τυχαία. Μα γιατί τρώγεστε; - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- Μπήκα τυχαία. Μα γιατί τρώγεστε; - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

E***32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/10/2004, 18:07:18
Ας το πάρουμε λοιπόν απ' την αρχή....

ας ξεκινήσουμε από μια διευκρίνηση στην ερώτηση αυτή καθαυτή:
το ζητούμενο είναι το τι δίνουμε σε μια σχέση ή στο τι θα έπρεπε να δίνουμε?

καμμιά φορά οι ίδιες οι λέξεις κρύβουν μέσα τους τις απαντήσεις...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

HermesΜέλος
18/10/2004, 18:57:09
quote:
...ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΓΑΠΗ...ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ..

Αληθεια το λες?

quote:
ας ξεκινήσουμε από μια διευκρίνηση στην ερώτηση αυτή καθαυτή:
το ζητούμενο είναι το τι δίνουμε σε μια σχέση ή στο τι θα έπρεπε να δίνουμε?

καμμιά φορά οι ίδιες οι λέξεις κρύβουν μέσα τους τις απαντήσεις...

Καμια φορα ομως...λεμε πολλα και πραττουμε λιγα...καμια φορα θα επρεπε να εχουμε πει λιγα και να εχουμε κανει πολλα...Αλλα ατυχως εχουμε μεγαλωσει σε περιεργες εποχες.....Σε εποχες που ο ερωτας αγοραζεται και πουλιεται...
Αυτα να τα βλεπουμε εμεις, να ξερουμε τι θα μαθουμε στους απογονους μας...Γιατι για μενα ο ερωτας δεν ειναι απλα ενα συναισθημα αλλα θρησκεια...Μου αρεσαν ολων σας οι αποψεις...Και μου προκαλει χαρα το γεγονος υπαρξεις τετοιων ατομων και ιδεων,εκ μερους μου κ εις ανωτερα!!!

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

19/10/2004, 06:30:26
quote:
λεμε πολλα και πραττουμε λιγα...καμια φορα θα επρεπε να εχουμε πει λιγα και να εχουμε κανει πολλα...Αλλα ατυχως εχουμε μεγαλωσει σε περιεργες εποχες.....Σε εποχες που ο ερωτας αγοραζεται και πουλιεται...

και κάποιες άλλες φορές όποιον συνδυασμό κι αν διαλέξουμε πάνω στο λίγα-πολλά του λέω και κάνω, δεν μπορούμε να δώσουμε στον άλλο αυτό που χρειάζεται.....

μακάρι οι εποχές μας να ήταν τόσο περίεργες που ο έρωτας να μπορούσε έστω να πουληθεί ή να αγοραστεί..... μιλάω για τον πραγματικό έρωτα... όχι γι'αυτό το προϊόν που ονομάζουν κάποιοι έρωτα.
μακάρι πραγματικά να υπήρχε έστω ένας τρόπος να ανατριχιάζει κανείς στο άκουσμα της φωνής του άλλου, να κλαίει στην έλλειψη του, να χάνεται στο άγγιγμα του....ακόμα κι αν αυτό δεν έρχεται από μόνο του...

Δυστυχώς όμως μόνο έτσι μπορεί να συμβεί.... να έρθει από μόνο του... ή να μην έρθει καθόλου....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

seminaΜέλος
20/10/2004, 16:42:32
ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ,ΑΓΑΠΗΤΗ HERMES..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΥΓΕΝΙΕ,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ..ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ...ΦΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ

...ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΓΑΠΗ...ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ..

HermesΜέλος
20/10/2004, 20:41:00
quote:
ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ,ΑΓΑΠΗΤΗ HERMES..

Seminaki.....Ειμαι Αρεν...
Παντως αν πραγματικα σου εχει λειψει,σου ευχομαι απο καρδιας να
την βρεις...

quote:
μακάρι πραγματικά να υπήρχε έστω ένας τρόπος να ανατριχιάζει κανείς στο άκουσμα της φωνής του άλλου, να κλαίει στην έλλειψη του, να χάνεται στο άγγιγμα του....ακόμα κι αν αυτό δεν έρχεται από μόνο του...

...τα ειπες ολα, τι αλλο να πω....

WalkerΜέλος
21/10/2004, 19:37:43
Ναι κάπως έτσι είναι στην μία μορφή του ο έρωτας. Η αγάπη? Και μπορεί να αγαπάς χωρίς να έχεις ερωτευτεί? Μπορεί να υπάρξει μια παράξενη ισορροπία στον έρωτα και την αγάπη, εφόσον μπορούν να συνυπάρχουν?

"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"

21/10/2004, 20:10:39
ναι, walker μπορείς να αγαπάς χωρίς να έχεις ερωτευτεί, όπως μπορείς να είσαι ερωτευμένος και να μην αγαπάς.

και εφόσον η αγάπη και ο έρωτας συνυπάρχουν (στο ίδιο άτομο)η ισορροπία είναι αυτονόητη.....όμως έχουν τεράστιες διαφορές...
και δυστυχώς πολλές φορές μπερδεύονται....

hermes....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

WalkerΜέλος
22/10/2004, 02:28:02
Αγαπητή Galadriel σε σχέση με αυτό που είπες
quote:
μπορείς να αγαπάς χωρίς να έχεις ερωτευτεί,

Aν εξαιρέσεις την συγγενική και φιλική αγάπη, πως μπορεί να αναπτυχθεί, χωρίς να περάσεις από τον έρωτα έστω και για λίγο? Έστω και για λίγες μέρες? Όπου μετά να υπάρχει η ένταση της αγάπης, που πατάει στο υπόβαθρο του έρωτα?

"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"

22/10/2004, 09:58:01
Υπάρχει ένα είδος αγάπης, που κοιτάει μια ανθρώπινη ύπαρξη και αναγνωρίζει την μοναδικότητα της ...... είναι κάτι ανάμεσα στη φιλική και την ερωτική. Δεν είναι το είδος της αγάπης που δημιουργείται σε μια ερωτική σχέση, γιατί τότε ναι, πρέπει να έχει προηγηθεί έστω και για ελάχιστα ο έρωτας...

Δεν έχει κανενός είδους ένταση αυτή η αγάπη είναι η αποδοχή του άλλου μ'ένα χαμόγελο....

Το πρόβλημα δημιουργείται αν αυτός που εισπράττει αυτό το είδος αγάπης ζητάει ένα άλλο που να περιέχει και ερωτικά στοιχεία...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

HermesΜέλος
25/10/2004, 21:25:25
quote:
Aν εξαιρέσεις την συγγενική και φιλική αγάπη, πως μπορεί να αναπτυχθεί, χωρίς να περάσεις από τον έρωτα έστω και για λίγο? Έστω και για λίγες μέρες? Όπου μετά να υπάρχει η ένταση της αγάπης, που πατάει στο υπόβαθρο του έρωτα?

Καλο ειναι να μην τα συσχετιζουμε κατ ουσιαν αυτα τα δυο...το ενα ειναι εμπνευση και εκρηξη δημιουργικοτητας, το αλλο ειναι μια δυναμη υποτελους δυναμης στην αλληλο-υπαρξη.Αγαπητε φιλε Walker....το λες και εσυ?

quote:
Το πρόβλημα δημιουργείται αν αυτός που εισπράττει αυτό το είδος αγάπης ζητάει ένα άλλο που να περιέχει και ερωτικά στοιχεία...

Μην ξεχνας το ενστικτο του ανθρωπου...που φυσικα τον παρακινει να κανει πραγματα χωρις λογικη...πιστευω πως το θεμα σεξ ειναι μια καθαρα παραποιημενη ενοια απο εμας τους νεωτερους...και ειμαι σιγουρος πως αν αυτος που μας δημιουργησε, εχει ποιησει τα παντα με Σοφια,τοτε αδυνατω να κατανοησω το γεγονος πως ο ανθρωπος ειναι το μονο ζωο το οποιο χρησιμοποιει την ενεργεια γονιμοποιησης καθαρα για απολαυση, χωρις την επιτευξη της πραγματικης λειτουργειας της πραξης.
Αρα το θεμα ερχεται στην απληστεια του ανθρωπου να νιωθει συνεχως ομορφα...και κατα κυριο λογο να ικανοποιει τις προσωπικες του αναγκες και οχι του κοινου συνολου του.....Αυτο κανει τον αντρα ζωο...αυθαδη...αναιδεστατο...και λυσσασμενο στο θεμα σεξ....αλλα και ποιο αχορταγο....και ολα αυτα αντιθετα με την γυναικα...που παρα την εκφραση της απολαυσης της πραξης....Δεν "λυσσαει" για αυτο.Τι λετε φιλοι μου?

25/10/2004, 22:33:19
Δεν νομίζω φίλε hermes πως με κατάλαβες....
... αυτό που εννοούσα ήταν ότι σε μία σχέση μπορεί ο ένας από τους δύο να είναι ερωτευμένος και ο άλλος να αγαπάει τον πρώτο αλλά όχι ερωτικά. Το ερωτικά βεβαιως περιλαμβάνει και το σεξ...

Θέλω να πιστεύω ότι ένα από τα πράγματα που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα είναι ότι έχει εξελιξει τα ένστικτα του....γι'αυτό και μπορεί να "απολαμβάνει" το σεξ χωρίς να το χρησιμοποιει μόνο για αναπαραγωγικούς σκοπούς...
Το ότι τα έχει εξελίξει φυσικά δεν σημαίνει και ότι τα έχει εξαλείψει.. αυτό είναι που κάνει τον άντρα να "λυσσάει" σε κάποιες περιπτώσεις....
Εδώ όμως θα σου καταθέσω και την άποψη μου από την πλευρά της γυναίκας....δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο που η οποιαδήποτε έκφραση της επιθυμίας για σεξ στη γυναίκα, έχει θαφτεί πάρα πολύ βαθιά και για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι της αρμοδιότητας αυτού του τόπικ να αναλυθούν... Ομως η γυναίκα που έχει συνείδηση του εαυτού της και που έχει συνείδηση και του σώματος της ξέρει ότι υπάρχουν στιγμές που θα νιώσει αυτή την "λύσσα"... το πως θα την εκφράσει και αν, είναι μια άλλη ιστορία... δεν διαφέρουν και τόσο τα δύο φύλα σ'αυτό...
Η διαφορά βρίσκεται στο πως το εκφράζει το κάθε φύλο, στο αν νιώθει ελεύθερος να το εκφράσει, και στο αν αυτό τελικά διαμορφώνει μια σχέση... Γιατί όσο και να λυσσάει ο ένας από τους δύο, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από την τρυφερότητα, τον σεβασμό, την προσοχή, τον θαυμασμό και επιβεβαίωση του άλλου... Αυτά για όσους πραγματικά τους ενδιαφέρουν οι συντροφικές τους σχέσεις γιατί από κει και πέρα συζητάμε για τις περιπτώσεις που κάποιοι αναζητούν το σεξ και μόνο, όχι τόσο για την απόλαυση που προσφέρει ή την εκτόνωση του ενστίκτου, αλλά για την "εξουδετέρωση" προσωπικών ανασφαλειων...

αααχχ.... θα μας το κλειδώσουν το τόπικ με το θέμα που πιάσαμε...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

HermesΜέλος
26/10/2004, 20:44:32
quote:
αααχχ.... θα μας το κλειδώσουν το τόπικ με το θέμα που πιάσαμε...

......οχι ακομα..........πλακα κανω....ακουσα τις
αποψεις σου φιλη galadriel, δεν νομιζω πως τιθεται θεμα εξελιξης ομως...αλλα περισσοτερο απληστιας στην ευχαριστηση....δεν ξερω ακομα θα μελετησω κατι ποιο εξεδικευμενο απο την απλη μου αποψη.