ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μπήκα τυχαία. Μα γιατί τρώγεστε; - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- Μπήκα τυχαία. Μα γιατί τρώγεστε; - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

E***32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
11/03/2006, 17:06:10
Ας ευχηθώ να μην ευρεθώ στο μάτι του κυκλώνα.
Με συγχωρείτε που ανοίγω θέμα ακόμη δεν εισήλθα στο φόρουμ τούτο, αλλά γιατί φαγώνεστε;
Είναι απάνθρωπο.
Αυτό δεν είναι εσωτερισμός.
Ο ένας να κόβει ο άλλος να ράβει.
Θα ράψετε τα δάχτυλά σας και τις σκέψεις σας.
Είναι κακό που σας τα λέω έτσι;
Γράφω και αλλού και μου κάνει εντύπωση η βαβούρα. Τι μοιράζουμε αλήθεια. Τις σάρκες μας; Ανεμοδούρα μεγάλη.

ELEYUERH SKECH

11/03/2006, 17:31:55
Γεια σου Αφροδίτη!

11/03/2006, 20:04:00
quote:

ELEYUERH SKECH

Μπήκα τυχαία. Μα γιατί τρώγεστε;

ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΜΕ!!!

(κρατα αποστασεις ασφαλειας γιατι δαγκωνουμε και ο αντμινος μας δεν μας εχει εμβολιασμενους)

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Don_KixwtisΝέο Μέλος
11/03/2006, 20:13:39
quote:
ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΜΕ!!!

Κάτι σαν :

Δεν μπορώ να περιμένω / είμαι βρέφος πεινασμένο...

deva_parinito@yahoo.gr
15/10/2004, 14:27:32
τελικά καλέ μου aenaon έχεις κότσια....

γιατί όποιος απαντούσε πρώτος στη σεμίνα σ'αυτό που απάντησες έπρεπε να φέρει και τη μύγα πίσω που θα 'λεγε και κάποιος γνωστός μου....

μια όμως και έκανες το πρώτο βήμα έρχομαι να συμπληρώσω πως συμφωνώ απόλυτα!

και ο νοών νοείτω....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

WalkerΜέλος
15/10/2004, 15:12:41
Φίλε Ευγένιε
quote:

Γίνεται όμως πολλές φορές να δώσουμε πολλά και να πάρουμε λίγα. Να δώσουμε θετικά και να πάρουμε αρνητικά. Αυτό είναι προφανώς το παράπονο πολλών.

Δεν έχεις άδικο. Όμως ποιο είναι το θετικό για μένα? Αυτό που θέλει ο άλλος/η είναι θετικό τελικά? Το ίδιο ισχύει για τα πολλά. Αν δώσω ότι έχω, ότι μπορώ, ας πούμε 20 (απλή μονάδα σύγκρισης) και ο άλλος/η δώσει πάλι, ότι έχει και μπορεί, ας πούμε 10. Ποιος έδωσε περισσότερα ή λιγότερα? Μήπως δώσανε και οι δύο το ίδιο, αυτό που είχαν. Αυτό που μπορούσαν.
Μα και φυσικά όταν έθεσα το θέμα, δεν το περιόρισα μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Εξαρτάτε από τον καθένα που διαβάζει αυτές τις γραμμές, τι έχει μέσα του, πως μπορεί να το εκδηλώσει, ποιες είναι οι ανάγκες του. Όσο για τον επηρεασμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, πόσο θα αφήσουμε τον οποιονδήποτε να μας επηρεάσει. Και ο χειρότερος είναι ο εαυτός μας.

"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"

evgeniosΜέλος
15/10/2004, 20:34:35
quote:
Όμως ποιο είναι το θετικό για μένα? Αυτό που θέλει ο άλλος/η είναι θετικό τελικά? Το ίδιο ισχύει για τα πολλά. Αν δώσω ότι έχω, ότι μπορώ, ας πούμε 20 (απλή μονάδα σύγκρισης) και ο άλλος/η δώσει πάλι, ότι έχει και μπορεί, ας πούμε 10. Ποιος έδωσε περισσότερα ή λιγότερα? Μήπως δώσανε και οι δύο το ίδιο, αυτό που είχαν. Αυτό που μπορούσαν.

Δεν είναι θέμα του πόσα έχει ο άλλος. Είναι θέμα του τι περιμένεις και του τι σου δίνει. Αν σου δίνει πίκρες ενώ περίμενες χαρά, αν σου δίνει απορρίψεις ενώ περίμενες έγκριση, τότε είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά σ' αυτηήν την σχέση.
Φιλικά
Ευγένιος

seminaΜέλος
16/10/2004, 00:03:12
ΕΥΓΕΝΙΕ ΜΟΥ,
ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ
ΦΙΛΕ aenaongr,
ΒΛΕΠΩ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΚΑΠΟΙΑ...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ WALKER,
ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ..ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ..
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Υ.Γ.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΕΥΓΕΝΙΕ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ(ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ)ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΚΡΕΣ???ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ...ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...
Υ.Γ.2ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ??ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ??ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ,ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟΥΣ...
ΦΙΛΙΚΑ

...ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΓΑΠΗ...ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ..

WalkerΜέλος
16/10/2004, 03:20:59
Φίλε Ευγένιε, Ναι δεν έχω αντίρρηση σε αυτό που λες. Θα αλλάξω όμως κάτι. Θέμα μπορεί να είναι τι περίμενε και τι του δίνεις. Αν του δίνεις πίκρες ενώ περίμενε χαρά, αν του δίνεις απορρίψεις ενώ περίμενε χαρά. Τότε είναι προφανές σε συνάρτηση με αυτό που είπες και εσύ ότι υπάρχει βασικά πρόβλημα επικοινωνίας. Μπορεί να είναι ο τρόπος έκφρασης, η γλώσσα, ο τρόπος εκδήλωσης συναισθημάτων. Ίσως κάποια από αυτά να είναι απλά, ζήτημα χρόνου για να προσαρμοστούν τα του ενός με τον άλλον. Μα υπάρχει και το χειρότερο. Να ξεκινάς σε μια σχέση, χωρίς αυτά τα προβλήματα και να εμφανίζονται αυτά ή κάποια στον δρόμο? Εκεί πως αντιδράς, τι ψάχνεις να βρεις?
Καλή μου Σεμίνα, κατανόηση. Μόνη της η λέξη όχι απλά λεξικό, αλλά τόμοι ολόκληροι, για με το πόσα θέματα συνδέεται. Ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους. Παραδείγματα μόνο δύο θα πω. Τι έχουμε κατανοήσει από αυτά που έχουμε ζήσει? Τι έχουμε κατανοήσει από τον ίδιο μας τον εαυτό? Τα συμπεράσματα είναι το αποτέλεσμα αυτής της λέξης. Είναι αυτά που θα μας κάνουν να μας αρέσει ή όχι, να αλλάξουμε κάτι. Εδώ βγαίνει μία ακόμα μορφή της βασικής ερώτησης «Τι δίνουμε σε μία σχέση?», σε σχέση με τον εαυτό μας, τι του δίνουμε? Για να μπορέσει να σταθεί σε μία σχέση με άλλον άνθρωπο? Μήπως θάπρεπε να δούμε και αυτή την εκδοχή?

seminaΜέλος
16/10/2004, 15:50:23
ΚΑΛΕ ΜΟΥ WALKER,
ΝΑΙ ΝΑΙ..ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΟΥ...ΤΩΡΑ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΧΗ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ..ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ)ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ(ΠΑΛΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ)ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝ...
ΩΡΑΙΑ ΡΟΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΜΠΡΑΒΟ!
ΦΙΛΙΚΑ

WalkerΜέλος
16/10/2004, 16:31:41
Το μπράβο ανήκει σε όλους όσους συμμετέχουν, μα και ακόμα και σε εκείνους που δεν συμμετέχουν. (χρήσιμο είναι και αυτό)

seminaΜέλος
17/10/2004, 00:05:38
ΣΩΣΤΟΣ
ΕΩΣ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!!ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ή ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

WalkerΜέλος
17/10/2004, 09:42:29
Και θα προσθέσω στον προβληματισμό….
quote:

«Τι δίνουμε σε μία σχέση?», σε σχέση με τον εαυτό μας, τι του δίνουμε? Για να μπορέσει να σταθεί σε μία σχέση με άλλον άνθρωπο?»

Πόσο φοβόμαστε αυτή την σχέση? Πόσο πολύ θέλουμε αυτή τη σχέση? Πόσο κινητήριες δυνάμεις είναι αυτά τα συναισθήματα? Και η λογική?

NADAΜέλος
18/10/2004, 00:22:12
Χαιρετώ.

Τι μπορούμε να δώσουμε Walker;
Τον εαυτό μας... και τον Εαυτό μας...
Αν είμαστε αρκετά ειλικρινείς.

Ό,τι έχουμε και ό,τι Είμαστε μεταδίδεται. Και τα θετικά και τα αρνητικά.
Συνειδητά ή ασυνείδητα.
Το τι εισπράτει ο άλλος εξαρτάται από το δικό του πεδίο εστίασης και το εύρος τής δικής του αντίληψης.
Η όποια προσπάθεια απόκρυψης αρνητικών στοιχείων ή η προσπάθεια να δείξεις ή να δώσεις κάτι πέρα από αυτό που έχεις συμπεριλάβει εντός σου, οδηγεί σε φρικτά αδιέξοδα.

WalkerΜέλος
18/10/2004, 01:09:24
Γεια και χαρά σου NADA
quote:
Αν είμαστε αρκετά ειλικρινείς.

Αν έχουμε την δυνατότητα της Αυτογνωσίας
Αρκετά, υπάρχει μέτρο ή είναι απόλυτο
Ειλικρινείς σε σχέση με εμάς
Και αν μου επιτρέπεις:
Να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Εκεί ακριβώς είναι και η εστίαση ή καλύτερα η προσπάθεια. (ΠΡΕΠΕΙ να είναι)

NADAΜέλος
18/10/2004, 01:47:44

Ακριβώς Walker!

Ειλικρινείς, με τον εαυτό μας πρώτα από όλα!
Είναι προϋπόθεση.
Και εδώ το ζητούμενο είναι η απόλυτη ειλικρίνεια, μέσα σε ένα σχετικό κόσμο έστω.

WalkerΜέλος
18/10/2004, 02:21:13
Και τα προβλήματα αρχίζουν από το σημείο του ότι είμαστε σε ένα σχετικό κόσμο. Πόσο απόλυτα θα μπορέσει αυτός ο κόσμος, ο σύντροφος – συνοδοιπόρος, να δεχτεί την απόλυτη ειλικρίνεια; Πόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσουμε πραγματικά; Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πάμε γύρο γύρο γιατί αν πάμε ευθεία (ευθύτητα), δεν γίνεται κατανοητό, ίσως μπορεί να γίνει και επίπονο. Μα αν το κάνουμε συχνά, μπορεί να χαθούμε στον δρόμο. Αυτός είναι και ο ρόλος του συνοδοιπόρου. Να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί μου, όπως θέλω να είμαι και εγώ μαζί του.
Είναι ο φόβος που προκαλεί, αυτή η απόλυτη ειλικρίνεια, πολλές φορές όχι στο συνειδητό, ούτε στο υποσυνείδητο αλλά στο ασυνείδητο.
Είναι η επιθυμία που μπλέκει στις προτεραιότητες του σχετικού κόσμου μας.
Είναι η λογική που έχουμε εκπαιδευτεί και πηγάζει πολλές φορές από τα άλλα δύο.
Εδώ είναι η προσπάθειά μας, να δώσουμε εμάς στον άλλον, με ειλικρίνεια, για εκείνον και εμάς. Γιαυτό είμαστε και εδώ να μάθουμε εμάς.

18/10/2004, 14:35:10
quote:
Αν έχουμε την δυνατότητα της Αυτογνωσίας

...η αυτογνωσία δεν είναι μόνο θέμα δυνατότητας αλλά και θάρρους....Θέλει τεράστια αποθέματα από αυτό που λέμε "κότσια" .....

όταν κανείς είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της αυτογνωσίας, διαπιστώνει οτι η επιθυμία, ο φόβος, ο πόνος και η λογική υποχωρούν και όλα διακρίνονται ξεκάθαρα....
οταν είμαστε λοιπόν εμείς οι ίδιοι "ξεκάθαροι" δεν χρειάζεται να πας γύρω-γύρω από τίποτα (πόσο μάλλον για να "προστατεύσεις" και καλά κάποιον), αν έχει και ο άλλος αυτή την στοιχειώδη αυτογνωσία θα καταλάβει αμέσως. Ο πόνος δεν έχει καμμία θέση σ'αυτή την διεργασία, ο πόνος έχει θέση μόνο όπου ο ένας από τους δύο παρανοεί κάτι.
Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δίνεις τον "ξεκάθαρο" εαυτό σου?

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

evgeniosΜέλος
18/10/2004, 16:08:09
quote:
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΕΥΓΕΝΙΕ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ(ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ)ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΚΡΕΣ???ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ...ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...

Ή πολύ απλά δεν ξέρουμε τόσο καλά τον άλλον καλή μου Σεμίνα. Όπως και να είναι όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν άλλον άνθρωπο που έχει αδυναμίες και πάθη. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν στην αρχή μας δίνει χαρές, μπορεί σε κάποια φάση να μας δώσει και κάποιες πίκρες, όπως άλλωστε μπορεί να του δώσουμε κι εμείς. "Όλα στο χέρι μας είναι..." Κι όμως καλή μου Σεμίνα, δεν είναι... Δυστυχώς. Κάθε μας σχέση είναι ένα πείραμα, μια πορεία. Ας φανταστούμε την ζωή σαν έναν άξονα. Ξεκινάμε από έναν αρνητικό αριθμό και προχωράμε. Κάποτε ίσως φτάσουμε στο μηδέν. Από εκεί και πέρα μπορούμε να αναπτύξουμε την σχέση αφού την έχουμε πια θεμελιώσει. Αυτό είναι στο χέρι μας. Και όχι μόνο στο δικό μας, αλλά και στο χέρι του άλλου προσώπου.

quote:
Μπορεί να είναι ο τρόπος έκφρασης, η γλώσσα, ο τρόπος εκδήλωσης συναισθημάτων. Ίσως κάποια από αυτά να είναι απλά, ζήτημα χρόνου για να προσαρμοστούν τα του ενός με τον άλλον. Μα υπάρχει και το χειρότερο. Να ξεκινάς σε μια σχέση, χωρίς αυτά τα προβλήματα και να εμφανίζονται αυτά ή κάποια στον δρόμο? Εκεί πως αντιδράς, τι ψάχνεις να βρεις?

Αν εμφανίζονται τέτοια προβλήματα, μάλλον κάτι δεν έχει πάει καλά. Κάποια παρεξήγηση ίσως που οδηγεί σε καυγά. Συνηθίζω να λέω "Αν συνεχίσει, θα του βγάλω κίτρινη κάρτα". Όσο παιδιαστικό κι αν φαίνεται, είναι μια άριστη άσκηση. Αν κάποιος σου κάνει κάτι, συζήτησε το πρώτα μαζί του, πες του το πρόβλημα σου και αν φτάσεις σε αδιέξοδο, τότε βγάλε την κάρτα. Έκανες ό,τι μπορούσες. Φτάνει να είσαι έτοιμος να την πάρεις πίσω και να συμφιλιωθείς μαζί του ανά πάσα στιγμή. Πάντως, μιας και ρώτησες, σίγουρα δεν ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου. Ποιο δίκιο σου άλλωστε; Σε έναν καυγά δεν θα το βρεις ποτέ. Μια σχέση συγκρατείται με υποχωρήσεις, που θα πει πως αν θέλεις ντε και καλά να σου πει ο άλλος "Συγνώμη!!!!!!!!!" η σχέση δεν θα κρατήσει και θα διαλυθεί. Βέβαια, αυτό ισχύει μόνο αν πραγματικά θέλεις να κρατήσεις την σχέση και βλέπεις και ανάλογα συναισθήματα από την άλλη πλευρά. Αλλιώς δεν ωφελεί και απλά θα χαλιέσαι.
Το πιο σημαντικό πάντως είναι (κατά την γνώμη μου πάντα) να χτίζεις με υπομονή τα θεμέλια, να φτάνεις μέχρι το σημείο μηδέν και να ξεκινάς να χτίζεις και την σχέση.
Φιλικά
Ευγένιος

WalkerΜέλος
18/10/2004, 17:43:23
Φίλε Ευγένιε, συμφωνώ.
Έχεις δίκιο για την κίτρινη κάρτα. Μα συνήθως αυτή η κάρτα δημιουργεί αντίδραση. Γιατί ΔΕΝ γίνεται αντιληπτό το χρώμα, μόνο η ίδια η κάρτα. Και δεν λέω για αντίδραση σε εσένα, στον εαυτό σου που έβγαλες την κάρτα, αλλά αντίδραση σε αυτόν που έδειξες την κάρτα. Αντιδρά σε εκείνον, συνήθως μη αποδεχόμενος το λάθος, μη αποδεχόμενος να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Γιατί καθρέφτης είναι η κάρτα. Και εκεί λέγονται πολλά. Και εκεί βγαίνει ο εγωισμός. Άνθρωπος είναι με τα ελαττώματα του. Τον αγαπάς για αυτό που είναι. Το μόνο που θέλεις και ίσως ζητάς, είναι να «βλέπει λίγο καλύτερα». Και θα σε ρωτήσω αυτό το ΕΓΩ τι δεν έχει καταστρέψει? Ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό, πολλές φορές, επιδιώκοντας πράγματα τα οποία είναι, χρησιμοποιώντας μια λέξη ίσως λάθος, εξωπραγματικά.
Και ξαναβάζω το ερώτημα «Τι δίνουμε σε μια σχέση?»
Φιλικά
Walker