ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Underground μουσική - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Underground μουσική - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

gentleman31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
αγνοώνΜέλος
28/03/2007, 07:46:49
δειλά δειλά ρωτώ...

incredible string band κανείς ?

ή, έστω, σκέτο robin williamson ?

28/03/2007, 13:27:57
quote:
άτομα που μπερδεύουν Πλάτωνα με hip-hop έχουν χάσει προ πολλού το μπούσουλα

εγώ [κι κάποιος άλλος από 'δω μέσα] μπερδεύουμε τον ορφέα με το μέταλ. έχουμε χάσει τον μπούσουλα; ίσως. οι therion που τον κάνουν, τον έχουν χάσει; δε νομίζω. ανοιχτομυαλιά πάνω απ' όλα. είναι άλλωστε ένας τρόπος να κάνεις το ράπερ να σκεφτεί, το μεταλά να αναπολήσει!

quote:
Όσο πάει σε συμπαθώ όλο και περισσότερο!

κακό δικό σου! χεχε

quote:
Ενδιαφέρουσα πρόταση, θα τους ψάξω!

ναι, κι αν τους βρεις σφύρα μου! μέσω κανενός e-mule ίσως. κι εγώ δυο-τρεία τραγούδια έχω βρει μόνο...

28/03/2007, 17:14:30
quote:
δειλά δειλά ρωτώ...

incredible string band κανείς ?

ή, έστω, σκέτο robin williamson ?

Αγνοών,
είσαι ο μέγιστος των μεγίστων!!!!
πραγματικά φίλε μου άγγιξες ευαίσθητη χορδή! Από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα ψυχεδελικής φόλκ του 60 και του 70!

Τους ακούω μανιωδώς από παλιά και μάλιστα προχθές ξανάκουσα το hangman's daughter μετά από καιρό. Λοιπόν εμείς έχουμε πολλά κοινά....

quote:
ναι, κι αν τους βρεις σφύρα μου!

χμ.....τι μου δίνεις;

gentlemanΜέλος
29/03/2007, 02:09:06
"Στίχοιμα" (ναι, έτσι το γράφουνε) προς Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο:

"Εμπρός μωρή κοπέλλα, παρ' το τιμόνι. Θα σε σπρώχνουν από πίσω οι διακόνοι"

http://www.megauploads.gr/download.php?id=2D87EEED

Dare To Dream

29/03/2007, 04:24:48
Χμ....Τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε;

gentleman, αυτοί δεν είναι που φάγανε μύνυση μαζί με τον Πανούση;

Τι κάνουν όμως οι πολιτισμικές διαφορές....hip hop εναντίον της εκκλησίας.

Εδώ οι μαύροι hip hop "καλλιτέχνες" φοράνε κάτι σταυρούς όσο ο απαυτός τους, μετά συγχωρήσεως...

αγνοώνΜέλος
29/03/2007, 08:01:02
μπράβο ρε A.Kircher !

παλιά παρομοίαζα τον εαυτό μου με τον Διογένη και το φανάρι
αλλά εγώ δεν έψαχνα απλά για άνθρωπο αλλά για άνθρωπο που να ακούει incredible string band

στην Ελλάδα είναι τόσο σπάνιοι όσο και οι χρυσαετοί του Ολύμπου
(αν και από χρυσαετούς νομίζω πως υπάρχουν περισσότερα δείγματα)

αφού ακούς incredible δεν μπορεί να μην ακούς και τον robin williamson σόλο...

επίσης,αν είσαι σ'αυτό το τριπ,μάλλον θα ακούς και fairport convention,shirley collins,bert jansch ή forest

όπως επίσης και πολλά άλλα διαμάντια βρεττανικής -κυρίως- φολκ μουσικής

kraut rock ?

29/03/2007, 15:13:09
quote:
τι μου δίνεις;

εντολή να μου πεις που τους βρήκες!

quote:
φόλκ του 60 και του 70

quote:
βρεττανικής -κυρίως- φολκ μουσικής

τι τι τι τι τι ;;;;;

ας μου εξηγήσει ο kircher, [όχι ότι ο αγνοών δεν ξέρει από μουσική, απλά ο k. ξέρει τα γούστα μου!] τι φολκ είναι αυτό;! απ' αυτό που μ' αρέσει;

στυλ star of the county down, Finnegan's wake και δε συμαζεύεται;!

gentlemanΜέλος
30/03/2007, 01:38:35
> Χμ....Τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε;

Ήταν μια εποχή που ο Παρασκευαϊδης έβγαινε συνέχεια στα κανάλια και το έπαιζε σωτήρας του έθνους. Εξού και ο τίτλος, "για ένα μεγάλο εθνάρχη".

Δεν την ήξερα τη ιστορία με τη μήνυση, τώρα που το κοίταξα στο google, φαίνεται πως παίξανε το τραγούδι στο ράδιο και "ένας ακροατής" έκανε μήνυση: "προδήλως ετρώθη το φιλότιμό μας, η αξιοπρέπειά μας, η τιμή και το θρησκευτικό συναίσθημα, υπέστημεν δε υπέρογκον ηθική βλάβη και περιουσιακή ζημία..." Τώρα πως συνδέεται το θρησκευτικό συναίσθημα με τον θηλυπρεπή Παρασκευαίδη που "δεν ήξερε τίποτα για τα βασανιστήρια της χούντας", επίσης γνωστό ως "Νταίζη" σε κλειστούς κύκλους της Εκκλησίας, άβυσσος η ψυχή του θρησκευόμενου πλήθους.

Dare To Dream

30/03/2007, 03:39:29
quote:
Τώρα πως συνδέεται το θρησκευτικό συναίσθημα με τον θηλυπρεπή Παρασκευαίδη που "δεν ήξερε τίποτα για τα βασανιστήρια της χούντας", επίσης γνωστό ως "Νταίζη" σε κλειστούς κύκλους της Εκκλησίας, άβυσσος η ψυχή του θρησκευόμενου πλήθους.

χαχαχα.....

Ρε συ Αγνοών,
εσύ δεν είσαι που είχες ανοίξει εκείνο το θέμα με το soft parade των Doors στο παράξενο; Έπρεπε να το καταλάβω ότι είσαι δυνατός στα μουσικά θέματα!

Λοιπόν αν εξαιρέσουμε το μέταλ και το γκόθικ έχουμε και οι δύο τα ίδια ακούσματα.

quote:
στην Ελλάδα είναι τόσο σπάνιοι όσο και οι χρυσαετοί του Ολύμπου
(αν και από χρυσαετούς νομίζω πως υπάρχουν περισσότερα δείγματα)

Ναι, το ξέρω. Στο εξωτερικό είναι λίγο πιο γνωστοί...

quote:
αφού ακούς incredible δεν μπορεί να μην ακούς και τον robin williamson σόλο...

Εδώ με έπιασες αδιάβαστο....δυστυχώς τις σόλο δουλειές του δεν τις έχω ακούσει.

quote:
επίσης,αν είσαι σ'αυτό το τριπ,μάλλον θα ακούς και fairport convention,shirley collins,bert jansch ή forest

Ακριβώς! Πρόσθεσε επίσης Pentangle, Trees, Sandy Denny, Steeleye Span κ.α.

quote:
kraut rock ?

Το ρωτάς; Εδώ τι να πρωτογράψω...Amon Duul, Ash Ra Tempel, Eloy, Faust, Popol Vuh και φυσικά....Can! Τους οποίους από ότι θυμάμαι ακούει και ο johniebegood.

quote:
παλιά παρομοίαζα τον εαυτό μου με τον Διογένη και το φανάρι
αλλά εγώ δεν έψαχνα απλά για άνθρωπο αλλά για άνθρωπο που να ακούει incredible string band

Είδες τι κάνει το ίντερνετ; Και εσύ, είσαι ο πρώτος Έλληνας που γνωρίζω που ακούει Incredible String Band.

quote:
ας μου εξηγήσει ο kircher, [όχι ότι ο αγνοών δεν ξέρει από μουσική, απλά ο k. ξέρει τα γούστα μου!] τι φολκ είναι αυτό;! απ' αυτό που μ' αρέσει;

@crucifire
Ακριβώς! Και η μόνη δικαιολογία που δεν ξέρεις τα παραπάνω σχήματα (Fairport Convention κ.α.) είναι ότι είσαι μικρός! Τώρα όμως που τα έμαθες δεν έχεις καμιά δικαιολογία.

Λοιπόν λέω να φτιάξoυμε μια λίστα, να γράψω εγώ κάποια, να γράψει και ο Αγνοών, με τα διαμάντια της βρεττανικής φόλκ από τέλη 60 και 70. Και ξεκινάς από εκεί!

αγνοώνΜέλος
30/03/2007, 19:36:50
προσεχώς λίστα με folk-kraut-progressive-soul/mod και ska-rocksteady-reggae ειδικά για τον A.Kircher !!!

λίγη υπομονή μόνο και θα γράψουμε φίλε !!

προς το παρόν ένα όνομα : sam gopal ? με μπασίστα τον Kilminster
(κοινώς lemmy) ?

anyone ??
Χρυσόστομε ?

αγνοώνΜέλος
31/03/2007, 12:55:05
FOLK
-C.O.B. (Clive's Original Band) όπου Clive νοείται ο Clive Palmer,
ιδρυτικό μέλος των Incredible String Band μαζί με Robin Williamson και Μike Heron
-WINDY CORNER (Oλλανδία)
-STAINLESS STEEL (Βέλγιο)
-CROOCED OAK (Αγγλία)
-ΜΑΤ ΜURROUGH (Aγγλία)
-MISSUS BEASTLY (Γερμανία)

PROG ROCK-KRAUT ROCK
-BURNIN'RED IVANHOE (Δανία)εκπληκτικό διπλό LP του 1972 (?)
-NEKTAR
-BRAINTICKET(Eλβετία) φοβερή kraut μπάντα με παραδόξως exotica ήχο
-GOLDENROD (Αγγλία)όποιος έχει ακούσει τα the gator society και standing ovulation θα βλέπει τους zeppelin σα νήπια
-CAN (Γερμανία) τι να πει κανείς γι'αυτούς όσο και για τους
-AMON DUUL I και II ?? κάθε φορά που ακούω το wolf city κάτι παθαίνω
-AGAPE υπάρχουν δύο :ΚΑΝΑΔΑΣ και ΓΑΛΛΙΑ και τα δυο εξίσου καλά
-BRAINBOX (Ολλανδία) με τον τοπ κιθαρίστα JAN AKERMANN στη σύνθεσή τους,ένας κιθαρίστας εφάμιλλος του JIMI (HENDRIX)
-AREA (Ιταλία)με ελληνικές επιρροές εξ αιτίας του Δημήτρη
-MAHAVISHNU ORCHESTRA (Αγγλία)ή αλλιώς JOHN Mc LAUGHLIN στο πιο Ινδικό του (και με παραγωγή JΟHN MARTIN παρακαλώ)

MOD-SOUL-FREAKBEAT
-DOWNLINER'S SECT (από τις πλέον παρεξηγημένες μπάντες των '60ς)
-SMALL FACES (ίσως το καλύτερο κατά την άποψή μου λευκό soul συγκρότημα και αναμφισβήτητα τοπ 3 για τα '60ς)
-RIOT SQUAD (νομίζω η πρώτη μπάντα στην οποία έπαιξε ο ΜITCH MITCHELL,ντράμερ των JIMI HENDRIX EXPERIENCE)
-JOHN'S CHILDREN (με MARC BOLAN στη σύνθεσή τους)
-όλες οι πρώιμες μπάντες του DAVID BOWIE και μιλώ για MANISH BOYS-LOWER THIRD-KING BEES
-Q 65 (Ολλανδία) πολύ κορυφαία μπάντα
-AMEN CORNER (Αγγλία) δεν υπάρχει κομμάτι τους που να μην μου αρέσει
-NASHVILLE TEENS (Αγγλία)

και έπεται συνέχεια (αν θέλεις)αγαπητέ A.Kircher