ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- {{{....10.000 π.Χ....}}} - - Κινηματογράφος -

- {{{....10.000 π.Χ....}}} - - Κινηματογράφος -

Agnostic11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
16/03/2008, 04:33:08

Οπως καταλάβατε αναφέρομαι στην ταινία 10.000 π.Χ.,φρέσκια φρέσκια στους ελληνικούς κινηματογράφους και την οποία είδα σήμερα στη μεγάλη οθόνη. Ομολογώ ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος

Η υπόθεση δεν είναι κάτι το τρομερό, όσο είναι τουλάχιστον τα εφέ και τα τοπία που πραγματικά μαγνητίζουν και καθηλώνουν τον θεατή. Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί κανείς από στοιχεία όπως το κυνηγητό μαμούθ(από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας) που μας ταξιδεύουν στη μακρινή προϊστορία φωτογραφίζοντας τα ριψοκίνδυνα αυτά κυνηγητά για αναζήτηση τροφής και πρώτων υλών που βίωναν οι μακρινοί μας πρόγονοι!

Επιστροφή στην υπόθεση όμως...
Οι άρρενες μιας προϊστορικής φυλής πιάνονται αιχμάλωτοι από κάποιους μυστηριώδεις "τετράποδους δαίμονες" μιας περίεργης και αρκετά εξελιγμένης τεχνολογογικά φυλής οι οποίοι τους οδηγούν σε μια μακρινή χώρα για να χρησιμοποιηθούν ως δούλοι! Ενας από τους τρεις που γλιτώνουν την αιχμαλωσία, σύμφωνα με μια παλιά προφητεία μέλει να γίνει ο νέος ηγέτης και ήρωας της φυλής. Αυτός λοιπόν μαζί με τους άλλους δύο εναπομείναντες ακολουθεί τους απαγωγείς για να σώσει τους ομοφύλους του αλλά και τον έρωτα της ζωής του(αμ,σιγά μη δεν είχε ρομάντσο!) και στο δρόμο συναντά πολλές εκπλήξεις, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες..

Αναφέρω τώρα μερικά βασικά στοιχεία που ενδέχεται να είναι spoilers, οπότε αν κάποιος έχει πρόβλημα με την αποκάλυψη τέτοιων στοιχείων της υπόθεσης να μην διαβάσει τις παρακάτω γραμμές!!!

Αφού λοιπόν εξηγήθηκα ας μπω σε μερικές καίριες λεπτομέρειες που σίγουρα σε αρκετούς φίλους εδώ και παραέξω θα αρέσουν!

Ανέφερα πιο πάνω για τεχνολογικά προηγμένη φυλή που απήγαγε τους πρωτόγονους της φυλής του ήρωα για να τους κάνει δούλους! Αυτό που δεν σας ανέφερα είναι τι ακριβώς θα κάνουν οι δούλοι! Μα φυσικά πρόκειται να χτίσουν μνημεία! Τι μνήμεία! Κολοσσιαία! Χε..χε...νομίζω καταλαβαίνετε που το πάω...δηλαδή όχι εγώ, η ταινια!!

Ναι λοιπόν βρισκόμαστε στο 10.000 π.Χ. και η ταινία ουσιαστικά πραγματεύεται ένα θέμα ιδιαίτερα αγαπητό στους λάτρεις των λεγόμενων "προκατακλυσμιαίων" πολιτισμών και το χτίσιμο των πυραμίδων της Αιγύπτου -τουλάχιστον του Παλαιού Βασιλείου- από έναν αναπτυγμένο πολιτισμό...που συχνά συνδέεται με τους Ατλαντες!

Είναι πραγματικά σόκιν η σκηνή στην οποιά ο ήρωας έχει εισέλθει κρυφά στο χώρο των σκλάβων και μαθαίνει πληροφορίες για τους προηγμένους δυνάστες που υποδούλωσαν τόσες φυλές για να χτίσουν τα μνημεία για χάρη ενός μυστηριώδη βασιλιά! Στην πρώτη φάση ο ήρωας πληροφορείται ότι η φυλή αυτή προήλθε από τον ουρανό(αυτόματα έπαθα πλάκα αφού οι ΕΛ, οι Κοσμοσφαίρες και ο τηλεπροφήτης-πλασιέ στοίχειωσαν τη συνείδησή μου!), αλλά αμέσως μετά δέχεται μια πιο σοβαρή πληροφορία(τηρουμένων πάντα των αναλογιών), ότι η φυλή αυτή κατάγεται από έναν πολιτισμό που καταποντίστηκε!

Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Νομίζω καταλάβατε όσοι διαβάσατε μέχρι εδώ τα βασικά στοιχεία που αναμειγνύονται στο φανταστικό μεν, αλλά αρκετά ευχάριστο και απολαυστικό δε, κοκτέηλ! Αγρια Προϊστορική Ζωή-Προηγμένος Πολιτισμός-Ατλαντίδα-Μαμούθ

Η ταινία έχει ασταμάτητη δράση, εξαιρετικά τοπία και εφέ, γεγονός που σε αποτρέπει απ'το να χαλιέσαι για τις ιστορικές υπερβολές και ανακρίβειες.
Ειλικρινά κανείς δεν θα χαλαστεί από υπερβολές όπως...τα μαμούθ που συμμετέχουν στην κατασκευή των πυραμίδων κουβαλώντας ογκόλιθους πάνω στις ράμπες ή τα όπλα από μεταλλο και τους έφιππους στρατιώτες(αυτοί είναι οι τετράποδοι δαίμονες) των "Ατλάντειων" που στην ταινία έχουν ανακαλυφθεί μερικές χιλιετίες νωρίτερα από την πραγματικότητα

Μοναδικά παράπονα η σκοτεινή ταυτότητα του πανύψηλου αινιγματικού βασιλιά των "Ατλάντειων" η οποία δεν αποσαφηνίζεται επαρκώς στο τέλος αλλά και η επιλογή του πρωταγωνιστή. Δυστυχώς ο ήρωάς μας δεν πείθει και τόσο στο ρόλο του. Είναι αυτό που λέμε ολίγον μπουχέσας!
Εκτός αν έτσι ήθελε να είναι ντε και καλά ο σκηνοθέτης...οπότε πάω πάσο..

Είπα αρκετά όμως. Σας προτείνω να επισκεφθείτε τους κινηματογράφους και να δείτε το 10.000 π.Χ.! Είναι κλασική ταινία που απολαμβάνεις περισσότερο στη μεγάλη οθόνη με τα εφέ και τον ήχο σε υψηλά standards!

ΥΓ. Η συνάντηση του ήρωα με το γνωστό προϊστορικό άγριο αιλουροειδές κτήνος που στα βιβλία το βρίσκουμε ως "Μαχαιρόδοντας" είναι από τα μεγάλα highlights του έργου!
Δεύτερο μεγάλο highlight είναι η κορυφή της πυραμίδας του Χέοπα που ήταν και στην πραγματικότητα νομίζω κατασκευασμένη από φύλλα χρυσού.Η ταινία μας δείχνει τον λόγο που γκρεμίστηκε η επιχρυσωμένη κορυφή!
Τρίτο highlight η στιγμιαία εμφάνιση του μνημείου της...Σφίγγας με μουτσούνα Λιονταριού, φυσικά κατασκευασμένη κι αυτή από τους δούλους των "Ατλάντειων" το 10.000 π.Χ.(όχι παίζουμε!)!!!

Πάρτε και το τρέηλερ
http://www.youtube.com/watch?v=3VYWJmvl3MA

Καλή μας χώνεψη!!!
(αυτά τα doritos με λιωμένο τυρί είναι μέγιστη απόλαυση!!αχχ!)

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 16/03/2008 04:43:57

17/03/2008, 08:13:48
Από έναν φίλο μου που είδε την ταινία πληροφορήθηκα ότι ως σενάριο είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά είχε πολύ καλά οπτικά εφφέ τα οποία κάνουν την ταινία δυνατή κι αξιοπρόσεκτη.
Εγώ δεν έχω δει την ταινία όμως μετά τα στοιχεία που δίνει ο Agnostic, κάτι με παρακινεί να πάω να την δω!

Ελπίζω να πάω σύντομα ώστε να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Υ.Γ. Αυτό που μου κόλλησε εμένα από τις φωτογραφίες που παρατέθηκαν στο θέμα είναι πως στο καλό το ζευγαράκι κατόρθωσε να αποκτήσει τέτοια κόμμωση!

In anticipation of my resurrection...

23/03/2008, 09:27:55
quote:
Από έναν φίλο μου που είδε την ταινία πληροφορήθηκα ότι ως σενάριο είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά

Λιιιιιιγο;;;
Ναι μωρέ, όσο -πατάνε 10.000 μαμούθ μαζί...

23/03/2008, 15:07:00
Την είδα και γω την ταινία στα Village τα εφέ πράγματι είναι πάρα πολύ καλά και σε βάζουν στο κλίμα της εποχής, τώρα ποιας εποχής; είναι λίγο "αχταρμάς" η εποχή.

Αφήνει πράγματι πάντως έντονα το στοιχείο των Ατλάντιων να πλανάται στην ατμόσφαιρα, και το πως ο άνθρωπος από κυνηγός για να επιβιώσει ξεκίνησε να είναι γεωργός, ακόμα τονίζεται πολύ και το στοιχείο της συνεργασίας και της φιλίας που αναπτύσεται μεταξύ διαφόρων φυλών μπροστά στον κοινό εχθρό.

Τα doritos πράγματι άπαιχτα αλλά αυτό το τυρί πολύ ύπουλο, με στάμπα στη μπλούζα βγήκα από τον κινηματογράφο

Wolf
24/03/2008, 17:50:26
πολυ χαλια ταινια... πολυ κατρακυλα... πολυ χαμηλα του αναμενωμενου (τοσο χαμηλα, οσο και ο τιτλος... 10.000 π.Χ. ητοι -10.000)

δεν την συνιστω καθολου... τζαμπα χασιμο της ωρας!

"τα λεφτα μας πισω..."

"Say HELLO to My Little Friend"
26/03/2008, 10:00:54
Τελικά είχατε δεν είχατε με μπερδέψατε με αυτά που λέτε για το έργο .
Να πάω ή να μην πάω να το δω;

Μου φαίνεται θα ακολουθήσω το παράδειγμα της κεραυνός, πώς να το κάνουμε και το έργο να μην αξίζει, τα doritos με τυρί λένε πολλά …

26/03/2008, 17:34:51
υπαρχει και κατι καλυτερο... να την κατεβασεις απο το net!

προσωπικα, συνιστω να την αποφυγεις... αλλα ειπαμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... μπορει εσενα να σου αρεσει! δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα!

παντως εμενα δεν μου αρεσε καθολου... την τοποθετω στις ταινιες που με ξαφνιασαν για το περιεχομενο τους, ή δεν ηταν το αναμενομενο

"Say HELLO to My Little Friend"
27/03/2008, 00:12:01
Φίλε predator, τα εφέ που είχε η ταινία, και γενικά η εικόνα ήταν πολύ καλή, η ιστορία έγινε σαλάτα, είχε λίγο απ'όλα, αλλά παρόλα αυτά βλεπόταν ευχάριστα, εξάλλου ξέραμε τι θα δούμε δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, ξέραμε ότι θα είχε στοιχεία τραβηγμένα από τα μαλλιά , αντί για το κεφάλι του Φαραώ Χεφρίνου η Σφίγγα να έχει το κεφάλι του μαχαιρόδοντα είναι αρκετό.

Σε κάποια σημεία έλεγα ώρα είναι να πεταχτεί από πουθενά και ο Λιακό, αλλά ok δεν εμφανίστηκε(πάλι καλά).

Αν πάει κάποιος προετοιμασμένος ξέροντας, ότι αυτό που θα δει θα έχει σκόρπια στοιχεία πραγματικότητας, σε λάθος χρονικές στιγμές ενωμένα, μαζί με μπόλικο μύθο, δεν θα ενοχληθεί καθόλου.

Και υπάρχουν πάντα και τα κολασμένα doritos!!!! Είναι must!!!!

Wolf
27/03/2008, 04:14:01
quote:
keraynos

και το πως ο άνθρωπος από κυνηγός για να επιβιώσει ξεκίνησε να είναι γεωργός,

Ουσιαστικά έδωσε έξυπνη "πάσα" στους προϊστορικούς νεολιθικούς γεωργούς της Μέσης Ανατολής. Αν το προχώραγε λίγο ακόμα η ταινία, θα έδινε άλλη μια έξυπνη "πάσα" και στα πρώτα αστικά κέντρα από τους Σουμέριους!

quote:
keraynos

Σε κάποια σημεία έλεγα ώρα είναι να πεταχτεί από πουθενά και ο Λιακό, αλλά ok δεν εμφανίστηκε(πάλι καλά).

Αραγε τυχαίο που έκανα κι εγώ παρόμοιες σκέψεις...ειδικά όταν ο ήρωας πληροφορείται ότι το παρελθόν των "Ατλάντιων" σχετίζεται με έλευση από τον ουρανό?

Αφού συμφωνούμε όλοι στη γευστικότητα των doritos...ναι να πατε να το δείτε κι ας είναι ιστορικομυθολογικός ατλάντιος προκατακλυσμιαίος αχταρμάς

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 27/03/2008 04:21:21

27/03/2008, 08:21:26
Χμμμ!
Εγώ δηλαδή που δε μου αρέσουν τα doritos να μην πάω να το δω;

Πέρα από αυτό πάντως, η ταινία φαίνεται πως έχει έντονα μυθολογικά στοιχεία - ίσως κι επιστημονικής φαντασίας - και πολύ λιγότερα ιστορικά.
Αυτό δεν είναι κατά βάση κακό, ειδικά εάν ο θεατής είναι προετοιμασμένος για αυτό που πηγαίνει να δει και δεν έχει την πεποίθηση ότι θα δει μια ταινία αποκλειστικά βασισμένη στην Ιστορία.
Κι η μυθολογία εξάλλου σίγουρα βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον ανθρώπινο νου...

Επιπλέον δεν θα με ξάφνιαζαν οι αναφορές στους Ατλάντιους ούτε το χτίσιμο των Πυραμίδων το 10000 π.Χ.
Κάτι εξυπηρετεί λοιπόν κι αυτή η ταινία.

In anticipation of my resurrection...

27/03/2008, 10:30:15
Βέβαια αν θέλαμε ιστορικές «αλήθειες» θα πηγαίναμε να βλέπαμε κανένα ντοκιμαντέρ.
Για αυτό θα μείνω σε αυτό που ειπώθηκε, ότι όσοι πάνε και το δούνε, πάνε για να περάσουνε ευχάριστα δυο ώρες, με όλες τις υπερβολές και τα εφέ του έργου .

Και για όσους δεν τους αρέσουν τα doritos, υπάρχει και ο ηλιόσπορος… ειδικά όταν ο θόρυβος σπάει τα νεύρα του διπλανού έχει μεγάλη πλάκα…

Αν και τα τελευταία χρόνια με τα Dolby Surround έχει χαθεί και αυτή η ευχαρίστηση…