- Ο ΔΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Καθόλου κακό δεν είναι - πολύ καλό μάλιστα.
Δεν είναι όμως κακό να γνωρίζουμε ποιά ήταν η θρησκεία των προγόνων μας.
Και να τις ξέρουμε όλες, όσες πιο πολλές μπορούμε - και για την Μεγάλη Θεά, και για τον Ορφικό Μονοθεϊσμό, και για τον Μίθρα, και για του Ολύμπιούς, για τους Νεοπλατωνικούς και, και, και...
Ακόμα και την θρησκεία των προγόνων μας των τελευταίων 2000 ετών να την ξέρουμε - μην κάνουμε δα την στρουθοκάμηλο οτι δεν υπήρξε ποτε. Είχε και αυτή τις εξελίξεις της, τα παρακλάδια της, τους Μανίχειους, τους Γνωστικούς, τους αγίους και τους μύστες της, όπως ο Φραγκίσκός, η Τερέζα, ο Εκχαρτ, και φαντάζομαι και άλλους Ορθόδοξους, που οι αρχαιολάτρες θα ξέρουν καλύτερα από εμένα, Ιωάννης Κλίμαξ και Μάξιμος μου έρχονται στον νου. Ζωντανό πράγμα είναι η θρησκεία, πλάθεται, εξελίσεται...
Και αν είναι να έχει κάποια αξία σε σύγχρονη μορφή (πράγμα για το οποίο δεν έχω πειστεί) πρέπει να αποδίδει σεβασμό και αξιοπρέπεια στον άνθρωπό.
Λοιπόν, στο θέμα μας, γιατί ειλικρινά δεν κατάλαβα "τι εννοείς", πώς θα πετύχει η "θρησκεία του Δία" αυτόν τον στόχο;
k
Σε παραπέμπω στο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ.
Στην απάντηση που στέλνω στον κο Ramoglou θα βρεις την απάντηση.
Συνοπτικά σου αναφέρω πως για μέναν ο ΔΙΑΣ είναι απλά σύμβολο της πατρώας κουλτούρας μου.
Ζητούμενη είναι η γροθιά στο στομάχι όσσων μας έχουν φορτωθεί στην πλάτη ΚΑΙ ξέρουν όλοι ποιοι είναι αυτοί που έκαναν την απληστία τους καθεστώς στις δικές μας πλάτες.
quote:
Επειδή ξέρω τα βιβλία του Norwich, προσπαθώ να θυμηθώ πού λέει, όπως ισχυρίζεσαι, οτιΤο "Holy Roman Empire" (sacrum romanum imperium - Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατώρια) ιδρύθηκε από τον Ωνόριο!!! αφού μοίραστηκε την περιουσία του μπαμπά με τον Αρκάδιο.
Σε κανένα απολύτως βιβλίο ο κος Norwich δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ και ΕΠ ΟΥΔΕΝΗ ΛΟΓΟ το όνομα του Ωνώριου ως ιδρυτή της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ΚΑΙ, αφού έχεις διαβάσει τόσο καλά την ιστορία θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι ο Ωνώριος ως ο μανδικός έκπτωτος αυτοκράτορας δεν έκανε ΠΟΤΕ απολύτως ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω απο το να καλιεργεί κότες.
Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Σεπτέμβριο του 408 στην Ραβένα η σύγκλητος απάντησε θετικά στην απαίτηση του Αλάριχου να καθαιρέσουν τον Ωνώριο απο το αξίωμα του αυτοκράτορα προκειμένου να γλιτώσουν την πολιορκία των Γότθων.
Επίσης:
Αφού έχεις διαβάσει τα βιβλία του, άνοιξέ τα και πές μας σε ποιά σελλίδα τα λέει αυτά;
Θέλω τίτλο βιβλίου, σελίδα και εκδόσεις "ΤΑΔΕ".
Επίσης:
Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις αυτά τα λίγα που ισχυρίζεσαι οτι γνωρίζεις περι:
α)Μονοφυσιτισμού
β)Χρυσού υπέρπυρου
γ)Ηρακλειανού (ήδη εδώ έχεις απαντήσει λάθος)
Και τέλος:
Σου υπενθυμίζω να προσέχεις τους κυνικούς τρόπους σου και προπαντών τις εκφράσεις σου γιατί σύντομα σε βλέπω να κάνεις παρέα με τον γνωστό σε όλους μας Labolas Glasia.
OK? Έγινα κατανοητός?
Άρα και η Καθολική εκκλησία δεν υπήρξε ουτε "παράρτημα", ούτε υπο τον έλεγχο της Ορθόδοξης, από τον καιρό που ιδρύθηκε αντίπαλη αυτοκρτώρια,
(Όπως φαίνεται να υπονοούσες. Προφανώς, για λόγους που φαντάζομαι έχουν να κάνουν με όποιες δυνάμεις πιστεύεις οτι "υποκινούσαν" τον Χριστιανισμό.
Για κάποιον μυστήριο λόγο θέλετε να τον βλέπετε σαν "ένα πράγμα".... Φαίνεται κολλάει με την φαντασίωση περι ανθελληνικής συνομωσίας.)
Τώρα τα άλλα για τον Norwich, τι τα θες;
Όσο για τις ερωτήσεις, εκτός κι αν έχουν κάτι να κάνουν με την επιστροφή του Δία, δεν με ενδιαφέρουν και τόσο.
k
Edited by - kynikos on 31/01/2005 21:46:17
quote:Όσο για το "κυνικό μου ύφος", που τόσο σε χαλάει, σου υπενθυμίζω οτι από το πρώτο σου μύνημα κι όλας έθιξες θρασύδειλα τους οπαδούς δύο μεγάλων θρησκειών, και ένα έθνος ολόκληρο με έναν απίστευτο λίβελο, απεκάλεσες μια μορφή που είναι ιερή για πολλούς ως "έναν κουρέλη", λές και αν φοπρούσε κουστούμ' θα ήταν εντάξη για εσένα, και τώρα που σε παίρνω λίγο στο ψιλό, μπας και συνέλθεις και καταλάβεις την στάση σου, μου κάνεις και την μαντάμ.
Και τέλος:
Σου υπενθυμίζω να προσέχεις τους κυνικούς τρόπους σου και προπαντών τις εκφράσεις σου γιατί σύντομα σε βλέπω να κάνεις παρέα με τον γνωστό σε όλους μας Labolas Glasia.
OK? Έγινα κατανοητός?
Αν ο χώρος αυτός θεωρήσει κατάληλο να διαγραφώ γιατί έκανα αυτήν την επισήμανση, χαλάλι του.
Αν θες σεβασμό από τους άλλους, αγαπητέ, δοκίμασε και να τον αποδίνεις.
k
quote:
Τι έχει IQ 150, και ντύνεται στα άσπρα;
- 100 Δωδεκαθειστές, και ο λαγός που πάνε να θυσιάσουν...
γεια σου ρε απολογητη ψευτοκυνικε!
ωραιο επιπεδο απο καποιον που αυτοοριζεται ατομο αυξημενης ευφυιας!
τι να σχολιασω;
για τον σκυλισιο φιλο μας ο ελληνας εθνικος (αυτον ονομαζει δωδεκαθειστη μαλλον) χαρακτηριζεται απο: χλαμυδα λευκη, χαμηλη ευφυια, κοπαδικη συμπεριφορα και θυσια ..λαγου (στην καρτουνιστικη φαντασια του)
Να συμπληρωσω μονο οτι ενιοτε κανουμε και ανθρωποθυσιες
με σφαγεια ανθρωπους "υψηλου αη κιου" Εχουμε και εναν ειδικο νεο θεο
με το ονομα Χριστιανοφαγος. Επισης να πω οτι ειναι αληθεια
οτι δεν ειναι αλλος απο τον αγιο Κιουη (χαϊδευτικα αη-κιου) των
χριστιανων σκυλιων τον οποιο προσαρμοσαμε στην ειδωλολατρεια μας.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Ποιός νομίζεις οτι είσαι αγοράκι μου ΕΣΥ που θα με πάρεις στο ψιλό;
Μπας και νομίζεις οτι είσαι κανένα τεφαρίκι;
Ένα ασήμαντο παιδάκι είσαι που του αρέσει να πηγαίνει κόντρα σε ό,τι βλέπει μπροστά του;
Μεταφράζεις τα όσα σου λένε σε ότι σε βολεύει.
Περνάς τον εαυτό σου για IQ φαινόμαινο.
Προβληματικός είσαι και δεν το δέχεσαι, "ελατωματικό το ανταλακτικό" που λέμε.
Μας κοτσάρεις εδώ μέσα φωτογραφίες της ΚΚΚ και μας αραδιάζεις όλες τις βλακείες του αρωστημένου εγκεφάλου σου ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ;
Για κάτσε καλύτερα ΑΝΤΕ, ΑΝΤΕ!
Και δεν φταίει κανένας άλλος εγώ φταίω που πάω να σου δώσω γνώση.
Ημιμαθή παπαγάλε![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ο κακός Εβραίος σας γυρεύει! Γιατί, άραγε...
Κακός μπελάς σε γυρεύει.
Και δεν ξέρω οι γονείς σου αν εκτός απο τον λογαριασμό του τηλεφώνου μπορούν να σου πληρώσουν και τον δικηγόρο σου.
quote:
Για πείτε αλεύρι Phoenix, Areios, και σια.- Ο κακός Εβραίος σας γυρεύει! Γιατί, άραγε...
σκυλακο, ωρα ειναι να φας καμμια μηνυση μου φαινεται!
ουδεποτε ασχοληθηκα με "κακους εβραιους" αφηνω τους χριστιανους να μιλανε για κακους και καλους (ο τονος στο ου, μαλλον)
Αυτο ειναι και το επιπεδο σου. Απο δω και στο εξης απο μενα θα εχεις την απαντηση που σου αρμοζει.
Γιατί?
Υπάρχουν έλληνες και πιο έλληνες "ελληναράδες".
Οι έλληνες είναι ένας λαός που έζησε επί αιώνες σε μια συγκεκριμένη περιοχή του Β. ημισφαιρίου και ζει ακόμη, εκτός κι αν τους φέρανε απ τη τζαμάικα.
Οι ελληναράδες (μια αμελητέα μερίδα των παραπάνω) προσπαθούν να συγροτήσουν κράτος με τον αρχαιπαράδοτο τρόπο της επίθεσης, αποκαλώντας τους υπόλοιπους έλληνες, εβραίους, ισπανούς, αμερικάνους κ.α. κι αυτό είναι αποτέλεσμα της εντρίφησης στα γραπτά του Ηράκλειτου (που ποτέ δεν έγραψε και υπάρχει μια σελίδα από άλλους συγγραφείς που αναφέρονται σ αυτόν, υποτιμόντας το έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη λες και αυτοί ήσαν εβραίοι.)
Οι εβραίοι είναι άλλος λαός σε άλλη περιοχή, όχι τόσο φιλικός προς την ελλάδα απ ότι έχει δείξει η ιστορία.
Δεν ήταν φιλικός προς την ελλάδα, και δεν είναι.
Υπάρχει άραγε αψιμαχία μεταξύ εβραίων και ελληναράδων? Εναντίον ελλήνων?
Ποτέ δεν κατάλαβα για τα πυρά των 5-10 χιλιάδων εναντίων των 10.000.000 ότι τάχα είναι εβραίοι και όχι απο τζαμάικα ή ελλάδα.
Αν είναι το θέμα γιατί ακολούθησε η αρχαία ελλάδα τον χριστιανισμό και αυτό μας εκνευρίζει σαν έλληνες ή εβραίους, να απαντήσω απλά.
- όχι επειδή ο Θεοδόσιος (και ο κάθε Θεοδόσιος) έσφαξε 7.000 στο κάθε στάδιο.
Απλά ο ελληνικός λαός είναι υπέροχος γιατί αποδέχεται και απορρίπτει θεωρίες από όποια χώρα κι αν προέρχονται δεν είναι εθνικιστής.
Edited by - dimitris2 on 02/02/2005 01:10:19
quote:
κι αυτό είναι αποτέλεσμα της εντρίφησης στα γραπτά του Ηράκλειτου (που ποτέ δεν έγραψε και υπάρχει μια σελίδα από άλλους συγγραφείς που αναφέρονται σ αυτόν, υποτιμόντας το έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη λες και αυτοί ήσαν εβραίοι.)
τουλάχιστον απαράδεκτο, και εντελώς άστοχο.
Polles mamakies diabasa shmera...h mera to exei?
Loipon paidakia,eimai ellhnas xristianos orthodoksos opos kai ta upoloipa 10 ekatomyria ellhnwn.Eseis pou pisteyete akoma sto 12theo me geia sas kai xara sas..den enoxleitai kanenan..magia sas.
Pantws otan deite ton Dia peite tou xairetismata,thelw na ton rwthsw kati kai na mou dwsei kai ena aytografo.
Exw mia aporia... oi olumpioi theoi htan kalesmenoi stous olumpiakous agwnes tou 2004?an nai pou kathontoustan?
H dhmokratia exei perithoria kai gia mikres omades opos tous 12theous h ethnikous.Nanai kala oloi tous.
Eiste polu porwmena atoma,olo apeiles metaksu sas,hmarton...o enas brizei o allos apeilei gia dikhgorous ktl...mou aresei to epipedo sas giayto kai to diko mou epipedo to eriksa ligo me ayta pou lew mhpws kai parete xampari ti sumbainei sthn ellada tou 2005.
KSYPNHSTE REEEEEEEEEEEEEEEEEII
quote:
giayto kai to diko mou epipedo to eriksa ligo
μα τοσο λιγο, που δεν καταλαβα καν αν εχεις επιπεδο...
κιι δεύτερον ο Ηράκλειτος έγραψε , το έργο του έχει χαθεί,αλλά έχουν διασωθεί αποσπάσματα μέσω τρίτων,κάποιους αιώνες μετά,
που είναι το μεμπτό? Αλλωστε και τα παλιότερα ευαγγέλια μεσω τρίτων δεν τα γνωρίζουμε?(από ότι γνωρίζω οι πιο παλλές γραφές(ευαγγέλια) είναι το 4-5 αιώα μχ)
μάλλον ανέβηκες λίγο από τα υπόγεια,μίλησες κΑΙ ξαναχώθηκες πίσω,,.
quote:εξαίρεσε καθολικούς,προτεστάντες μουσουλμάνους κτλ.....α και λιγους εθνικούς.
kai ta upoloipa 10 ekatomyria ellhnwn
πόσο μένει?
quote:
Pantws otan deite ton Dia peite tou xairetismata,thelw na ton rwthsw kati kai na mou dwsei kai ena aytografo.
εσ΄θ έχεις πρόχειρο κανά αυτόγραφο? από το θεό σου?
quote:
KSYPNHSTE REEEEEEEEEEEEEEEEEII
κλά φτιάξε καφέ κι έρχομαι
quote:
Απλά ο ελληνικός λαός είναι υπέροχος γιατί αποδέχεται και απορρίπτει θεωρίες από όποια χώρα κι αν προέρχονται δεν είναι εθνικιστής.
Έίναι Εθνικιστής , είναι υπέροχος , αποδέχεται ξένες θεωρίες .
Όταν τις ασπαστεί όμως μαύρο φίδι που τον έφαγε...
me tis ygeies sou.
και κατω απο ψυχολογικη πιεση με τη βια των ιεροκυρηκων εξ αμβωνος, την προπαγανδα τηλεορασεων και λοιπου τυπου, την πολιτικη στηριξη προς αγρα πελατων, και κατω απο ολο αυτο το σκηνικο για μηνες !!! υπεγραφαν και ξαναυπεγραφαν και ποσοι βγηκανε;
3 εκατομυριακια.. Οταν η εκαστοτε κυβερνηση παιρνει περισσοτερους σε καθε εκλογικη αναμετρηση..
Που ειναι το 98% που μας ζαλιζανε οι ιεραρχες και οι χρισταμυντορες οτι ειναι;
Τωρα αν γινει καταμετρηση των χρ.ορθοδοξων ποσοι θα βγουν; Ποσοι θα δηλωσουν χρ.ορθοδοξοι (αφηνω το οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουνε τι ειναι) με τα σκανδαλα να ξεβρακωνουν το ποιον το ρασοφορων και της εκκλησιας τησ ελλαδας;
Ποσες γριες πεθαναν απο τοτε που κατεβαιναν στο δρομο για την αναγραφη;
Ποσοι ειναι επιτελους; για να μας πουνε..
Παντως αν ειναι μειοψηφια η χρ.εκκλησια θα ειμαι ο πρωτος που θα υποστηριξω τα δικαιωματα της (αρκει να επιστρεψει την κλεμμενη περιουσια στο κρατος)