ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ - ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤE - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ - ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤE - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Mara30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/07/2003, 00:09:28
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Η γνωση φιλε μου ειναι μεγαλυτερη (ενεργεια) απο το πιστευω...!!!

ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Φιλε αβαταρ δεν σε ρωτησα αν ειναι Ολοι ισοι/ελευθεροι/τιμιοι η οχι ......αλλα αν ΠΡΕΠΕΙ να ειναι
ολοι ισοι/ελευθεροι/ευγενεις..κλπ..κλπ

ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ????

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ....
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΓιώργοςΜέλος
01/08/2003, 18:15:07
χμ.. ισως εδω τελικα να βρισκεται η διαφορα του μυστικιστη με τον αποκρυφιστή....

ο μεν ζει το πιστευω του και περνει/περιμενει δυναμη/χαρη απο καποιον σταθερο θεο/αληθεια (που πρεπει να υπαρχουν και πιστευει) θετοντας το στην υπηρεσια του οποιαδηποτε σκοπου..

ο αλλος το χρησιμοποιηει το (μερικες φορες προσωρινο ) πιστευω και περνει δυναμη απο την αναγκη και την συγκεντρωνει στην εκτελεση του οποιαδηποτε σκοπου...
χμ..

Γιώργος.
..γιατι τιποτα δεν ειναι αληθινο , ολα επιτρεπονται....

T-SEEKERΜέλος
01/08/2003, 21:48:07
φίλοι μου ...

πρώτ'απ'όλα πιστεύω στον άνθρωπο
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστεψει ο ανθρωπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
και βεβαίως και σε όλα όσα εκείνα έχετε αναφερθεί ( δεν έχει νόημα να τα επαναλάμβάνω...)

φίλε αβαταγρ

quote:
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ????

βεβαίως και το πρέπει είνια περιοριστικό και κάποιες φορές παραπλανητικό αλλά αναγκαστικα σε μερικες περιπτωσεις πρέπει να υπάρχει...
χωρίς πρέπει (όπου χρειάζεται ) δεν υπάρχει τάξη...
χωρίς τάξη...χάος και αναπόφευκτα καταστροφή
αλλα σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω στα πρέπει που αναφέρει ο γιώργος που "βαζουνε όρια στη σκέψη " .
και εκτός αυτού στα ερωτήματά σου γιώργο

quote:
αλλα για απαντησε σε παρακαλω ομως....
πρεπει να ειναι ελευθεροι ολοι..?
πρεπει να ειναι ισοι ολοι..?
πρεπει ολοι οι λαοι να επαναστατουν..?
πρεπει ολοι να ειναι τιμιοι και ευγενικοι στην ψυχη..?

έχεις καμία αμφιβολια για αυτό ? εγώ πιστεύω πως οπωσδήποτε αυτά πρέπει να ισχύουν και είναι όλως μας υποχρέωση να συνεισφέρουομε . το αν συνφέρει εμάς συγκεκριμένα που είμαστε βολεμενοι σε σχέση με άλλους λαούς είναι άλλη υπόθεση ... κατα τη γνωμη μου αναφέρεσαι όχι στο αν πρέπει αν ισχύουν αυτα αλλα στο αν θελουμε να ισχυουν αυτα... ίσως εμας να μας μη συμφέρει να " ξυπνήσουν οι μαυροι" αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι δεν είνια κατι το οποίο είνια "δίκαιο" να συμβεί . δεν ξέρω για άλλα πιστεύω αλλα για αυτα τα ερωτήματα που θετεις θα απαντούσα χωρίς περιστροφές "ΝΑΙ" !

και δεν είναι θεμα δόγματος αλλα κοινών αληθειων για τις οποίες δεν χρειάζεται να απαντήσεις μετα απο επεξεργασία αλλα είναι αυτονόητα στην "καρδιά" .

αλλά πάντως συμφωνω μαζι σου στο γεγονός ότι αυτά που λεμε δν εχουν καμία σημασία αν δεν συνοδευονται από ανάλογες ενέργειες και θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον και σημαντικότητα να αναφερθούμε όχι μόνο σε αυτα που πιστεύουμε αλλα... να αναρωτηθούμε "Τί κανω εγώ για να υλοποιηθούν αυτα που πιστεύω ? "

αξίζει ο καθενας απομας να προβληματιστεί σχετικα με αυτό το ερώτημα και να είναι ειλικρινής απένταντι στον εαυτό του...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

BelisariosΜέλος
02/08/2003, 23:14:19
- Πιστεύω στην Εργασία.

- Πιστεύω στην Εντιμότητα.

- Πιστεύω στην Ευγένεια.

- Πιστεύω στην Δικαιοσύνη.

- Πιστεύω στη Φιλία.

- Πιστεύω στην Αγάπη.

- Πιστεύω πως ο καλύτερος δρόμος για μένα δεν είναι ο δρόμος κάποιου άλλου.

- Πιστεύω στην Αθανασία της Ψυχής.

ΓιώργοςΜέλος
03/08/2003, 03:30:19
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε T-seeker

quote:
και δεν είναι θεμα δόγματος αλλα κοινών αληθειων για τις οποίες δεν χρειάζεται να απαντήσεις μετα απο επεξεργασία αλλα είναι αυτονόητα στην "καρδιά" .

και γιατι να ειναι η ¨"καρδια" φιλε μου ..? πρεπει να ειναι η "καρδια" που θα εχει το τελευταιο λογο..?

Γιώργος
..μα και φυσικα θα σου γραψω τον γάτο στο ονομα σου..

T-SEEKERΜέλος
05/08/2003, 21:20:49
Οταν φίλε γιωργο αναφέρομαι στην "καρδιά" αναφέρομαι στις περιπτωσεις όπου δεν χρειάζεται η απόφαση να είνια προιόν κοπιαστικού προβληματισμου με βάση τη λογικη αλλα είνια αυθόρμητα συναισθηματα που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους ...
και για να καταλάβεις καλύτερα τί ενοω απλως σκέψου το εξής :
χρειάζεται να κατσεις να σκεφτείς για να δεις ότι το να σκοτώσεις έναν συ νάνθρωπο σου είναι κατι το "κακό"?
χρειάζεται να κατσεις να σκεφτείς για να δεις ότι το νο βλέπεις ανθρωπους να εκμεταλευονατι ανθρωπους είνια "άδικο"?
σαυτες τις καταστασεις δεν χωράει αμφισβήτηση κατα τη γνωμη μου ...

και ξαναλέω

quote:
το αν συνφέρει εμάς συγκεκριμένα που είμαστε βολεμενοι σε σχέση με άλλους λαούς είναι άλλη υπόθεση ... κατα τη γνωμη μου αναφέρεσαι όχι στο αν πρέπει αν ισχύουν αυτα αλλα στο αν θελουμε να ισχυουν αυτα...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

ΓιώργοςΜέλος
06/08/2003, 18:31:35
....H καρδια φιλε μου θα μας οδηγησει μονο στο Κακο η Καλο ...
ενω η λογικη θα μας οδηγησει (η τουλαχιστον μπορει) στο Επιθυμητο αποτελεσμα...

Θα σου φερω και εγω με την σειρα μου ενα παραδειγμα...

Η αδικια/εκμεταλευση μπορει (η ειναι πιθανον) να σταματησει με το να παρεις το λογικο βημα να σκοτωσεις καποιον η καποια ατομα...

Γιώργος
και το ποντικι που σπιναρει....

T-SEEKERΜέλος
06/08/2003, 21:24:37
quote:

βεβαίως . εγω δεν μίλησα ότι η καρδια πρέπει να έχει τον πρωτο λόγο σε όλα . απλά σε μερικες περιπτωσεις . αλοίμονο αν υποστήριζα ότι πρέπει να παραμερίζουομε εντελώς τη λογική .

quote:
Θα σου φερω και εγω με την σειρα μου ενα παραδειγμα...

Η αδικια/εκμεταλευση μπορει (η ειναι πιθανον) να σταματησει με το να παρεις το λογικο βημα να σκοτωσεις καποιον η καποια ατομα

οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρομαι είναι οι "αθωοι" . δεν αναφέρομαι σε περιπτωσεις όπου αυτος που "σκοτώνεται" είναι ο θύτης και σε ιστορίες με τέτοιες παραμετρους .

χμμμ... όμως ... έχεις δίκιο φίλε μου σε αυτή την περίπτωση . δεν μπορούμε στο θέμα του σκοτωμου να κρίνουμε τα πράγματα μοναχαμε την "καρδιά" ...
ανακαλώ το :

quote:
χρειάζεται να κατσεις να σκεφτείς για να δεις ότι το να σκοτώσεις έναν συ νάνθρωπο σου είναι κατι το "κακό"?

ναι τελικα χρειάζεται .στο θέμα του θανάτου θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνθήκες και το ποιο΄ν του "συνανθρωπου " .άρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και η λογική . ίσως μερικες φορες ο θάνατος καποιου να είνια προτιμοτερος .
έκανα λαθος ... ευχαριστώ !
πάντως όσο και να το αξίζει αυτός του οποίου θα θελαμε τονθανατο δεν αλάζει το γεγονός ότι το να αφαιρείς μια ζωή είναι κατι το "κακό" μιας και δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα . όμως , και εγω ο ίδιος θα προτιμούσα μερικες φορες να εφαρμόζεται ο "θανατος" όσο και λαθος να είνια και όσο και να μην έχουμε αυτο΄το δικαίωμα ...
πχ ολόκληρη η ανθρωπότητα θα ευγνωμονουσε τον άνθρωπο ο οποιος θα σκότωνε στους ολυμπιακους τον χιτλερ πριν κανει τα εγκλήματα του ...

14/08/2003, 00:27:48
Πιστεύω στον Άνθρωπο-Πιστεύω στον λόγο του.
Στον Άνθρωπο που έχει την αίσθηση του καλού και του κακού
Στον λόγο, με σκοπό την δήλωση του δίκαιου και του αδίκου.

Όταν τα πιστεύω μας γίνονται Αξίες, τότε δεν θα πρέπει να αλλάζουν.
Αν αλλάξουν οι Αξίες μας δεν θα είμαστε ο ίδιος άνθρωπος, αλλά κάποιος άλλος.

23/08/2003, 13:40:25
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:

ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΚΟ Η ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.....

ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΚΑΛΟΥ Η ΚΑΚΟΥ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**