- To σωμα ειναι η φυλακη της ψυχης ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Φίλε Κέλσο,
Σχετικά με αυτό που είπες για την εθελούσια καταδίκη της ψυχής μέσω της ενσάρκωσης/φυλάκισης στο υλικό σώμα.
Η εικόνα που έχω από τα λεγόμενα σου είναι μιας μεμονωμένης ψυχο-πνευματικής οντότητας που "κατοικεί" σε ένα ανώτερο/αθάνατο/"ψυχικό
πεδίο,και η οποία επιλέγει
[αβίαστα(?),της επιβάλεται κατα κάποιο τρόπο από κάποιους "νόμους"(?)]
να ενσαρκωθεί στο γήινο/υλικό πεδίο,"καταλαμβάνοντας" το φυσικό σώμα ενός νεογέννητου παιδιού.
{αν έχω παρανοήσει τα λόγια σου διόρθωσε με παρακαλώ}
Αν δεν τα έχω παρανοήσει συνεχίζω και αν θέλεις απαντάς.
Η ψυχοπνευματική οντότητα πριν την ενσάρκωση έχει φτάσει σε κάποιο "βαθμό εξέλιξης" μέσω των αλλεπάλληλων ενσαρκώσεων/εθελούσιων φυλακίσεων(?)
Σε ποιά χρονική στιγμή εισέρχετε στο φυσικό σώμα?Κατα τη γέννηση,πριν τη γέννηση?
Σε ποιά "κατάσταση" βρίσκεται κατά την "είσοδο"?
Αν δεν ξεκινάει από το μηδέν-και αν δεχτούμε οτι οι ψυχοπνευματικές οντότητες πριν την ενσάρκωση βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα/βαθμούς εξέλιξης,
τότε αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα/υπόθεση ότι υπάρχουν 4χρονα παιδιά τα οποία είναι "ψυχοπνευματικά" πιό ανεπτυγμένα /εξελιγμένα από 60χρονους ενήλικες(?)
Ακόμα,οι ψυχοπνευματικές οντότητες διαλέγουν αποκλειστικά το υλικό σώμα στο οποίο θα ενσαρκωθούν και το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθούν και από κει και πέρα είναι όλα θέμα συνθηκών και "ελευθερης βούλησης" ή
διαλέγουν μιά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό "προδιαγεγραμμένη ζωή"
Συγνώμη αν σε κούρασα.
Καλό βράδυ σε όλους.
The Road To Hell Is Paved With Good Intentions.
Σε αυτό που είπα εγώ αρχικά, συμφωνείς με άλλα λόγια.
Είπα:
quote:
Αυτός που η ψυχή του ενσαρκωμένη σε ένα όχημα (σώμα) δεν αντιληφθεί τον εσώτερο λόγο ύπαρξής του (καθαρότητα ψυχής), θα φυλακίζεται μέσα στο σώμα του καθημερινώς μέχρι να πεθάνει...
Αυτός που θα κατανοήσει το σκοπό της ψυχής θα ελευθερωθεί απο το θάνατο πριν αυτός τον σκλαβώσει για πάντα...
Είπες:
quote:
Είτε λοιπόν, ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ είτε ΟΧΙ το ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΣΑΙ, το ΣΩΜΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ (θα ΑΛΛΑΞΕΙ δηλαδή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ)...
Το θέμα είναι πως ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ το λόγο της ενσάρκωσής σου, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (αποχωρισμού του αθάνατου μέρους του ανθρώπου απο το θνητό), ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΣ αλλά ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ...
Γιατί ΕΚΕΙ που θα πάς, θα πάς με το ΨΥΧΙΚΟ ΣΩΜΑ άρα θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ σε ΨΥΧΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ΟΝΤΩΣ καλό είναι ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ να τις ΓΝΩΡΙΖΕΙ ώστε να ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ τις δικές του λειτουργιες ΤΕΛΕΙΕΣ (αναφέρωμαι στη περίφημη ΛΟΓΙΚΗ), αλλά ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΠΟΥ Ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ...
'
'
Όσον αφορά στο οτι "το σώμα είναι η εξέλιξη της ψυχής", καλή και η πλάκα:
quote:
Ούτε σημαίνει, ότι η Μiss Υφήλιος μια καρακαλόνα δύο μέτρα μπόϊ, η ΨΥΧΗ ΤΗΣ είναι ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ, απο τη γιαγία με ελαφρά καμπούρα που πουλάει κουλούρια στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά!!!!!
Ας δούμε όμως την ετυμολογία της λέξεως εξέλιξη...
Εξέλιξη (η) ουσ.[<αρχ. εξέλιξις < εξελίσσω] ξετύλιγμα, ανάπτυξη//(φιλοσοφ.-βιολ.) το φαινόμενο της μετάβασης απο μια μορφή σε μια άλλη, συνθετότερη ή καλύτερη, με διαδοχικές μεταβολές//βαθμιαία πρόοδος, διαμόρφωση με την πάροδο του χρόνου
Όλα αυτά είναι ακριβώς ό,τι εννοώ απλά σε μια μόνο φράση, λέγοντας πως, "το σώμα, είναι η εξέλιξη της ψυχής"...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Φίλε μου 'Αστραλ, κάνει μια πολύ ΛΟΓΙΚΗ ερώτηση:
quote:
Μία ακόμη απορία, όλα τα ζωντανά έχουνε ψυχή;
Και σε άλλα τόπικς που ασχολούντε με το θέμα της ΨΥΧΗΣ, έχω παραθέσει την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...
ΟΛΑ και τα ΠΑΝΤΑ έχουν ΨΥΧΗ!
Μόνο που υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ (και μάλιστα μεγάλη) μεταξύ της ΨΥΧΗΣ που ενσαρκώνεται ΜΕΣΑ σε κάποιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ και της ΨΥΧΗΣ που ενσαρκώνει ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ όπως το Ζωικό Βασίλειο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ...
Κια ε΄δω ε΄λιναι που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η έννοια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...
Πώς αλλιώς ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ;;;;
Παρά απο τον να ΖΩΟΠΟΙΕΙ κατώτερες μορφές ζωής και να ΜΕΤΑΠΗΔΑ, σε ανώτερες...
Τα Ζώα λοιπόν, ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ και η Μεταφυσική (όχι του Αροστοτέλους) και ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, την αποκαλούν ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ...
Νομίζω πώς έτσι απάντώ και στη τοποθέτηση του φίλου μας T-SEEKER που λέει:
quote:
κατα τη γνωμη μου , όχι .
αλλο ζωή και άλλο ψυχή ...
και ένα μικρόβια έχει ζωή και είναι ον αλλα δεν έχει ψυχή .
νομίζω πως την αποκλειστικότητα την έχει ο άνθρωπος...
Παρατήρησε τη ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ και θα εκπλαγής φίλε μου!!!
Π.χ, πώς ΟΤΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ, τις αντιδράσεις του ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ, τις βρίσκουμε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ...
Αγαπητή μου και σεβαστή Καποδήστρια...
Κατραχάς ΜΗΝ εξάπτεσαι...
Αρκετή ζέστη υπάρχει, μην αναβάζεις ΚΑΙ ΕΣΥ θερμοκρασίες!!!!
Σε ΠΟΛΛΑ τόπικς έχω παραθέσει ΠΟΛΛΑ για τον "Μεγάλο" Νού του Αριστοτέλη και το ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ) Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ....
Ο ΜΟΝΟΣ που αποδεχόντουσαν οι Ιεροεξεταστές (που έφεραν το Μεσαίωνα) ήταν ο φίλος σου ο Αριστοτέλης και βάση των δικών του "αυθεντιών" (τρομάρα του) ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
Πρίν απαντήσεις ΣΚΕΨΟΥ αν έχω δίκιο...
Επι του θέματος τώρα...
Λές πώς ο ΛΟΓΙΚΟΣ Αριστοτέλης αναφέρει στα Περί Ψυχής ότι :
quote:
...ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ "ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΨΥΧΗ", ΛΕΕΙ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΟΝ, ΟΠΟΙΟ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΩΗ.
"...Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΕΨΗΣ,ΑΙΣΘΗΣΗΣ,ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.ΤΟ ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟ Ή ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ,ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ,ΟΜΩΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ...." ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ."ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ",ΚΕΦ.2,ΠΑΡ.413α).
Ας τον σχολιάσουμε πρεούλα για να δούμε τι στο καλό θέλει να μας πεί ο ΛΟΓΙΚΟΣ (ξαναλέω) Αριστοτέλης...
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ...
Παρακαλώ;;;
Δε κατάλαβα ΚΑΛΑ;;;
Οι "Ικανότητες" είναι χαρακτηριστικό της ΨΥΧΗΣ, ή της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (που είναι ενα ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ που αποκτάμε κατα τη ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΑΣ και φυσικά έχει να κάνει με την ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ που φτάνει σε εμάς μέσω του D.N.A);;;;
Και μάλιστα απο ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μας λεει πώς ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ!!!
"Ορίζεται" ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙορίζεται!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΕΨΗΣ, ΑΙΣΘΗΣΗΣ, ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.
Δηλαδή η ΨΥΧΗ κατεξοχήν ΑΫΛΟ "ΥΛΙΚΟ", "ορίζεται" απο τη ΘΡΕΨΗ που είναι η ΥΛΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ (αυτό το ΣΩΜΑ και ΟΧΙ η Ψυχή)...
"Ορίζεται απο τις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, που είναι οι ΠΕΝΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ που δίνουν ΤΡΟΦΗ στον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ για να ΕΛΕΝΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ (και ΜΟΝΟ αυτό) και στους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ για να ΜΗΝ ξεχνιόμαστε :
ΑΚΟΗ
ΟΣΦΡΗΣΗ
ΑΦΗ
ΓΕΥΣΗ
Θές να μας πείς ότι απο ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ (ΔΕΙΝΑ), "ορίζεται" η Ψυχή;;;
Και που αυτά έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ!!!!
"Οριζεται" ΕΠΙΣΗΣ και με τη ΣΚΕΨΗ!!!!
Χα!!!
Χα χα χα!!!
Με τη ΣΚΕΨΗ!!! Δηλαδή ΑΝ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ (όπως είπε ο έταιρος "ΛΟΓΙΚΟΣ" Καρτέσιος)...
Μα η ΣΚΕΨΗ είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!!!
Πώς λοιπόν μπορέι μια ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ να είναι και ο "ορσιμός" μιας ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και μάλιστα της Ψυχής;;;
Απο αυτά τα ΟΛΙΓΑ φαίνεται ΠΟΣΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ο Αριστοτέλης...
Μιλούσε για τη ΨΥΧΗ και το ΜΟΝΟ που "φωτογράφιζε" ήταν ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕ, ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ, δηλαδή ΥΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Στη περί ΚΙΝΗΣΕΩΣ "ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ" της Ψυχής, θα πώ ΑΠΛΑ,, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ότι η ΚΙΝΗΣΗ δεν είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΩΣ της Ψυχής...
Θα γνωρίζεις φαντάζομαι τη ΔΟΜΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ (της χημείας εννοώ)...
Πέριξ του ΠΥΡΙΝΑ ΤΟΥ υπάρχει μια ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣ, αυτή των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΝΙΩΝ κλπ κλπ.
ΤΙ ακριβώς σημβαίνει εδώ;;;;
Ποιό απο ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι η "ψυχή" του Αριστοτέλους;;;;
Καλή μου και σεβαστή μου Καποδήστρια...
Μην παρανοής τα γραφώμενά μου...
Γνωρίζω την ΑΞΙΑ του Αριστοτέλους και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ...
ΟΜΩΣ...
Δεν τον θεωρώ ΙΚΑΝΟ και ΓΝΩΣΤΗ στο να έρθει και να συζητήσει μαζί μας για τη ΨΥΧΗ...
Είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ...
Ξαναλέω λοιπόν (και θα ήθελα το σχολιασμό σου και όχι τον αφορισμό σου) σε αυτό που ΗΔΗ είπα για το τί κατάφερε ο Αριστοτέλης:
quote:
Να γεμίσει τις Ιατρικές Σχολές (του σήμερα) με ιατρούς που σπουδάζουν ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ (άκουσων άκουσων) και όταν τους ρωτάς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!!!!!!
Και σου μιλάω για ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ γιατί αυτό που σε προέτρεψα ήταν :
quote:
Παρατήρησε τι σωστά αναφέρει ο Βίκινγκ απο τον Πλωτίνο, αλλά ΚΑΙ απο τη Μπαγκαβάτ Γκιτά...
Δεν ανέφερα ΠΟΥΘΕΝΑ τα όσα μου καταλογίζεις περί να σταρφείς σε ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΣ (που κακό δε θα ήταν ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ) και δή στη Μπαγκαβάτ Γκιτά...
Σου ΕΠΙΣΤΗΣΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο να ΔΙΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ο φίλςο μας Βίκινγκ απο τον ΠΛΩΤΙΝΟ ('Ελληνας ήταν και μάλιστα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ) ΚΑΙ απο τη Μπαγκαβάτ Γκιτα...
Φίλε Ryche...
Aναφέρεις πώς:
quote:
Kατα καποιο τροπο καλοι μου φιλοι το σωμα μας ειναι η ιδια η ψυχη υλοιποιημενη αν δεν παρουσιαστει με αυτο το τροπο δεν μπορει να μαθει τιποτα...
Χμμμμμ...
Ενδιαφέρουσα άποψη...
Θα ήθελα όμως να μας αναπτύξεις αυτόν ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...
Αγαπητέ Μερκούριε...
Σε ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΑΡΜΜΕΣ σωστά τα κατανόησες...
Στα ερωτηματικά που αφήνεις σε όσα έχεις κατανοήσει (Αβίαστα;) και ("νόμους";) πράγματι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...
Σε ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ η Ψυχή ΔΙΑΛΕΓΕΙ το σώμα που θα ενσαρκωθεί και σε κάποιες φορές (ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ και για τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ) της ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ το σώμα στο οποίο θα ενσαρκωθει...
Ο "λόγος";;;
Μια ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ που υπακούει και αυτοί είναι οι Νόμοι της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ, που καλό θα ήταν ΝΑ ΜΗΝ τους αναπτύξουμε εδώ, ΗΔΗ υπάροχυν τα ανάλογα θέματα όπου εκεί τους συζητούμε...
Με ρωτάς λοιπόν:
quote:
Α) Η ψυχοπνευματική οντότητα πριν την ενσάρκωση έχει φτάσει σε κάποιο "βαθμό εξέλιξης" μέσω των αλλεπάλληλων ενσαρκώσεων/ εθελούσιων φυλακίσεων(?)Β) Σε ποιά χρονική στιγμή εισέρχετε στο φυσικό σώμα?Κατα τη γέννηση,πριν τη γέννηση?
Γ) Σε ποιά "κατάσταση" βρίσκεται κατά την "είσοδο"?
Δ) Αν δεν ξεκινάει από το μηδέν-και αν δεχτούμε οτι οι ψυχοπνευματικές οντότητες πριν την ενσάρκωση βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα/ βαθμούς εξέλιξης, τότε αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα/ υπόθεση ότι υπάρχουν 4χρονα παιδιά τα οποία είναι "ψυχοπνευματικά" πιό ανεπτυγμένα /εξελιγμένα από 60χρονους ενήλικες(?)
Ε) Ακόμα,οι ψυχοπνευματικές οντότητες διαλέγουν αποκλειστικά το υλικό σώμα στο οποίο θα ενσαρκωθούν και το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθούν και από κει και πέρα είναι όλα θέμα συνθηκών και "ελευθερης βούλησης" ή διαλέγουν μιά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό "προδιαγεγραμμένη ζωή"
Α) Ναί έτσι είναι...
Β) Θεωρώ πώς είναι κατα τη ΣΤΙΓΜΗ που κόβουμε τον ΟΜΦΑΛΕΙΟ ΛΩΡΟ, μιάς και ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ το πλάσμα που θα είναι ένα νεογέννητο παιδί", ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ, της Μητέρας δηλαδή.
Γ) Βρίσκεται σε ΠΛΗΡΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ του ΠΟΥ ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ και ΓΙΑΤΙ ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ, και αυτή την ΠΛΗΡΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ την έχει μέχρις ότου ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ αρχίσει να ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (νέα) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ...
Τότε εφαρμόζεται η περίφημη ΛΗΘΗ...
Δ) Πράγματι ΑΥΤΟ είναι ΓΕΓΟΝΟΣ...
Να "υπενθυμίσω" τα Λόγια του Μεγαλού Διδασκάλου Ιησού για τα "νήπεια" : "Αφήστε τα, σε ΑΥΤΑ ανήκει η Βασιλεία των Ουρανών"...
Δεν είπε για κανένα α΄πο τους ΟΝΤΩΣ "σοφούς' ραβίνους της συναγωγής, αλλά μίλησε για τα "ΝΗΠΕΙΑ"...
Ε) Για αυτή την ερώτησα θεωρώ ότι απάντησα ΠΡΙΝ...
Ελπίζω να ΜΗΝ σε κούρασα φίλε μου Μερκούριε...
Αγαπητέ μου Γρηγόρη...
Τώρα καταλάβες ότι ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ (στα γενικά)!!!
Μα καλά, αφού στο έγραψα ΞΕΚΑΘΑΡΑ...
Τώρα, βάση της ετυμολογίας που μας πρόσφερες, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έγραφες ότι η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ και όχι ότι ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
Στο λέω, γιατί ο μηχανισμός είναι το ξετύλιγμα, ανάπτυξη του ΣΩΜΑΤΟΣ...
Στην υπόλοιπη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ερμηνεία τώρα...
"...το φαινόμενο της μετάβασης απο μια μορφή σε μια άλλη, συνθετότερη ή καλύτερη, με διαδοχικές μεταβολές// βαθμιαία πρόοδος, διαμόρφωση με την πάροδο του χρόνου..."
Θεωρώ ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχουμε εδώ την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
Και λέγοντας ΕΔΩ, εννοώ τον ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...
Πώς μπορεί να ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ κάτι απο ΑΫΛΟ ΥΛΙΚΟ μέσα σε ένα καθαρά ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...
Να φίλε μου γρηγόρη γιατί είπα στην αρχή ότι η απάντησή σου με βρίσκει ΣΚΕΠΤΙΚΟ και όχι ΔΙΦΩΝΟΥΝΤΑ...
Εδώ (στο Esoterica.gr) είμαστε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ...
Για να μπορέσουμε να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ όλα αυτά τα "λεπτά" και "δύσκολα" ζητήματα παρέα με ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να συζητήσουν μαζί μας...
Σας ευχαριστώ και πάλι ΟΛΟΥΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
άντε τωρα να το ξαναγράφω
λοιπόν...
φίλε κελσο
quote:
Και σε άλλα τόπικς που ασχολούντε με το θέμα της ΨΥΧΗΣ, έχω παραθέσει την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...
ΟΛΑ και τα ΠΑΝΤΑ έχουν ΨΥΧΗ!Μόνο που υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ (και μάλιστα μεγάλη) μεταξύ της ΨΥΧΗΣ που ενσαρκώνεται ΜΕΣΑ σε κάποιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ και της ΨΥΧΗΣ που ενσαρκώνει ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ όπως το Ζωικό Βασίλειο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ...
Κια ε΄δω ε΄λιναι που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η έννοια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...
Πώς αλλιώς ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ;;;;
Παρά απο τον να ΖΩΟΠΟΙΕΙ κατώτερες μορφές ζωής και να ΜΕΤΑΠΗΔΑ, σε ανώτερες...Τα Ζώα λοιπόν, ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ και η Μεταφυσική (όχι του Αροστοτέλους) και ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, την αποκαλούν ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ...
Παρατήρησε τη ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ και θα εκπλαγής φίλε μου!!!
Π.χ, πώς ΟΤΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ, τις αντιδράσεις του ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ, τις βρίσκουμε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ...
Κατα την αποψη μου και την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου γνωμη πιστεύω πως κανεις λαθος κελσο . προσπαθω να σκεφτω πανω στην ύπαρξη της ψυχής και νατης δωσω έναν όρισμό...και μου φαίνεται δύσκολο να πιστεψω ότι αυτό το μυρμήγκι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστα μου και κουβαλαει το ψίχουλο έχει ψυχή .
τί είδους ψυχή θα ήταν αυτή ?
τί έχει να μαθει με το να βρίσκεται σε ένα ον όπου μοναδικο στόχο έχει να εκτελεί συγκεκριμενα καθηκοντα χωρίς "ευφυία" ? Τί έχει να μαθει με το να είναι σε ένα ον που μόνομελημα του ειναι να τρωει , να κοιμαται , να δουλεύει και να αναπαράγεται ?
αδυνατω να βρω κάποια σκοπιμότητα ...
στο παραδειγμα των μικροβιων το ότι υπαρχει ενεργεια και κίνηση δεν σημαινει απολυτως τίποτα . και μία κότα αφότου την σφαξουμε σπαρταράει γεματη ενεργεια :) για αρκετα λεπτα .
σημαίνει κατι αυτό?
επισης το ότι όλα τα μικρόβια μοιάζουν οφείλεται στην μη μοναδικότητα τους καθως έχουν μία "άδεια ",ρουτινιαρικη και ανευ ουσίας ( για αυτα μια και δεν εχουν "εγω" ) "ζωή" όπου λείπει η "φαιά ουσία"...
δεν τους κόβει να κανουν κατι περισσότερο .
φυσικα δεν ενοω πως η σκεψη ορίζει την ψυχή αλλα ποιος ο ρόλος της ψυχής σε ένα ον όπου δεν "σκεφτεται" τίποτα ?
επίσης αναφερεις
quote:
Β) Θεωρώ πώς είναι κατα τη ΣΤΙΓΜΗ που κόβουμε τον ΟΜΦΑΛΕΙΟ ΛΩΡΟ, μιάς και ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ το πλάσμα που θα είναι ένα νεογέννητο παιδί", ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ, της Μητέρας δηλαδή.Γ) Βρίσκεται σε ΠΛΗΡΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ του ΠΟΥ ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ και ΓΙΑΤΙ ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ, και αυτή την ΠΛΗΡΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ την έχει μέχρις ότου ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ αρχίσει να ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (νέα) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ...
Τότε εφαρμόζεται η περίφημη ΛΗΘΗ...Δ) Πράγματι ΑΥΤΟ είναι ΓΕΓΟΝΟΣ...
Να "υπενθυμίσω" τα Λόγια του Μεγαλού Διδασκάλου Ιησού για τα "νήπεια" : "Αφήστε τα, σε ΑΥΤΑ ανήκει η Βασιλεία των Ουρανών"...
Δεν είπε για κανένα α΄πο τους ΟΝΤΩΣ "σοφούς' ραβίνους της συναγωγής, αλλά μίλησε για τα "ΝΗΠΕΙΑ"...
κατα τη γνωμη μου ο ιησους είχε κατι πολύ πιο απλό στο νου τλυ όταν έλεγε αυτα . ότι δηλαδή τα νήπεια δεν είχαν αμαρτήσει ακόμη μια και είχαν αγνη ψυχή . ότι δηλαδή η βασιλεία των ουρανων ανήκει στους αγνους και όχι στους με δόλο ...
φυσικα μπορεί να εχεις εσύ δίκιο αλλα όσο σίγουροι μπορεί να είμαστε για τη δικη μου θεωρία άλλο τοσο μπορουμε να είμαστε και για τη δικη σου .
επίσης...μα ξερουομε ότι το παιδί αρχίζει να δεχεται ερεθίσματα και να τα επεξεργάζεται πολυ πριν βγει στον έξω κόσμο , ήδη ενω βρίσκεται σε εμβρυικη κατάσταση . τα εξωτερικα στοιχεία(που δεχεται ) προυπαρχουν της γεννησης και άρα της αφαίρεσης του ομφαλιου λωρου και το ίδιο και η επεξεργασία τους
διόρθωσε με αν παρερμήνευσα κατι
υγ: ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα
. παταω γρήγορα αποστολή μην γίνει τίποταλλο.

quote:
Αγαπητή μου και σεβαστή Καποδιστρια...
Κατραχάς ΜΗΝ εξάπτεσαι...
Αρκετή ζέστη υπάρχει, μην αναβάζεις ΚΑΙ ΕΣΥ θερμοκρασίες!!!!quote:ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΞΑΠΤΟΜΑΙ ( ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ...) ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΖΗΤΟΝΤΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΗ...ΑΡΑ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ....
[quote]
Να γεμίσει τις Ιατρικές Σχολές (του σήμερα) με ιατρούς που σπουδάζουν ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ (άκουσων άκουσων) και όταν τους ρωτάς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!!!!!!Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ,ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ...Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ "ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ" ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ...ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ,ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ..ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ...ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ,ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ Ή ΔΥΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ....
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ..... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Έκανα κάποιες σκέψεις διαβάζοντας το πρώτο μέρος του μηνύματος σου,ελπίζω να σε ενδιαφέρουν.
Ας υποθέσουμε οτι οι μεγάλοι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας,ο Χριστός,ο Βούδας,ο Μωάμεθ οποιοσδήποτε δεν έχει σημασία το όνομα,ήταν όντα με "επίπεδο ύπαρξης" πολύ πιο εξελιγμένο και ανώτερο από αυτό ενός συνηθισμένου,κοινού ανθρώπου.
Πώς άραγε να "έβλεπαν" την ανθρωπότητα από τη δική τους "οπτική γωνία"?
Πιθανόν σαν όντα που μόνο τους μέλημα είναι να τρώνε,να κοιμούνται,να δουλεύουν,να αναπαράγονται,να σκέφτονται,να διασκεδάζουν,και να...αλληλοεξολοθρεύονται.
Η ευφυία,η λογική,ο "ορθολογισμός" και άλλες διανοητικές λειτουργίες που μας κάνουν τόσο "ξεχωριστούς",θα ήταν για αυτα τα όντα οι "δεσμοφύλακες" μιάς σκοτεινής φυλακής.
Γι'αυτές τις εξελιγμένες υπάρξεις οι ζωές μας θα ήταν άδειες,ρουτινιάρικες και ανευ ουσίας.Θα τις βλέπανε όπως ακριβώς εσύ βλέπεις τις ζωές των ταπεινών μυρμηγκιών.
Η ανθρώπινη ζωή θα ήταν ταυτόσημη της μιζέριας,και ο ανθρώπινος "πολιτισμός" το απόκορύφωμα αυτής της μιζέριας.
Και άραγε, πως θα ένιωθαν αυτά τα ανώτερα όντα συναισθανόμενα,με τον δικό τους βαθύ ασύλληπτο για εμάς τρόπο,την απόλυτη μιζέρια της ανθρώπινης ύπαρξης?
Ίσως κάπως έτσι
http://www.gospels.net/thomas/thomasimages/interlinearsayings/saying28int.html
Και τι θα έκαναν γι'αυτό?Πιθανόν θα προσπαθούσαν να μας "σώσουν".Να μας δώσουν "ενδείξεις","σημεία" οτι υπάρχει και κάτι άλλο ανώτερο,φωτεινό κάπου εκεί έξω από τη σκοτεινή μας φυλακή.Αλλά δυστυχώς οι "δεσμοφύλακες" είναι πολύ δυνατοί.
Γι αυτές τις υπάρξεις ωστόσο,εμείς οι απλοί άνθρωποι (τα "μυρμήγκια" από τη δική τους σκοπιά),ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΕΣ.
Τι θέλω να πω.Απλά οτι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες.Όσες περισσότερες γίνεται.
Για τον κόκκο της άμμου το μικρόβιο είναι "θεός"
Για το μικρόβιο το μυρμήγκι είναι "θεός"
Για το μυρμήγκι ο σκύλος είναι "θεός"
Για το σκύλο ο άνθρωπος είναι "θεός"
Για τον άνθρωπο ο Χριστός είναι "θεός"
Για το Χριστό κάποια άλλη ύπαρξη,ακατανόητη σε εμάς,είναι ο Θεός.
Ετσι τουλάχιστον βλέπω τα πράγματα εγώ.
Κέλσο,ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θα ξαναδιαβάσω τις απόψεις σου συμπεριλαμβάνοντας και αυτές, και πιθανόν να σε...ξανακουράσω.
Καλό βράδυ σε όλους.
Μερκούριος
The Road To Hell Is Paved With Good Intentions.
εχω την αισθηση οτι απλα η ψυχη δονειται σε διαφορες κλιμακες αυτες
ποικιλουν μια απο αυτες ειναι και το σωμα μας δηλαδη δεν νομιζω οτι
υπαρχει λογος να ξεχωριζουμε την υλη απο την ψυχη απλα ψυχη ειναι οπως
τα ηχητικα κυματα,αλλα τα αντιλαμβανεται το αυτι μας και αλλα οχι.πχ τα ερτζιανα υπαρχουν αλλα δεν τα ακουμε χρειαζομαστε μια συσκευη που θα τα μετετρεψει ωστε να τα αντιληφθουμε...πιστευω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι απλα η ψυχη δονειται σε αλλα κυματα δηλ. παλεται με διαφορετικη συχνοτητα και για να μπορεσει να αντιλυφθει την υλη δονειται σε συγκεκριμενη συχνοτητα που μπορει κατα καποιο τροπο να υλοποιηται και την ονομαζουμε εμεις σωμα...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Μήπως θα ήταν ΟΡΘΟΤΕΡΟ να αναφερόμασταν σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ της ΨΥΧΗΣ;;;
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΕΛΣΟΣ ΜΕΣΑ ΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ-ΓΚΙΤΑ EINAI ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:
ΣΤ.17
ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΘΑΡΤΗ ΨΥΧΗ.
ΣΤ.19-20
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΟΠΟΘΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η' ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ.Ο ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ ΦΟΝΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΦΟΝΕΥΕΤΑΙ.Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ,ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΓΕΝΝΗΤΗ,ΑΘΑΝΑΤΗ,ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΑ,ΑΙΩΝΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ.
ΣΤ22
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΨΥΧΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΩΜΑ ΟΝΤΑΣ ΠΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.
ΣΤ24
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΥΤΗ.ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ.
ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟ...ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ..![]()

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Αγαπητέ T-SEEKER...
Σεβαστή η άποψή σου, όπως και ΟΛΩΝ ΜΑΣ άλλωστε...
Λές λοιπόν:
quote:
Προσπαθω να σκεφτω πανω στην ύπαρξη της ψυχής και να της δωσω έναν όρισμό... και μου φαίνεται δύσκολο να πιστεψω ότι αυτό το μυρμήγκι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστα μου και κουβαλαει το ψίχουλο έχει ψυχή .
Τί είδους ψυχή θα ήταν αυτή ?
Μα δε διάβασες τι είπα;
Εγραψα πώς τα ΚΑΤΩΤΕΡΑ απο τον 'Ανθρωπο Βασίλεια, έχουν ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ και ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΗ όπως ΕΜΕΙΣ οι 'Ανθρωποι...
Αν ΔΕΝ έχει ΨΥΧΗ, εξήγησέ μου, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ και άν τα καταφέρεις (που στο εύχομαι), πές μου ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν ανήκει σε αυτή τη "κατηγορία ζωής" (εννοώ το να είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
Τι είναι ΑΥΤΟ που ΜΑΣ κάνει εμάς τους Ανθρώπους να έχουμε την ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ώστε να είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ;;;
Συνεχίζεις λέγοντας:
quote:
Τί έχει να μαθει με το να βρίσκεται σε ένα ον όπου μοναδικο στόχο έχει να εκτελεί συγκεκριμενα καθηκοντα χωρίς "ευφυία" ? Τί έχει να μαθει με το να είναι σε ένα ον που μόνομελημα του ειναι να τρωει , να κοιμαται , να δουλεύει και να αναπαράγεται ?
Αδυνατω να βρω κάποια σκοπιμότητα ...
Λοιπόν, ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ και ΔΕΧΕΣΑΙ την ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, θα ήθελα να μου απαντήσεις ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΩΤΕΡΗ" ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ "ΑΛΛΗ" και εννοώ ότι ΠΙΑ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ και ΠΙΑ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ π.χ;;;
Ποιός είναι ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΝΟΣ που καθορίζει κάτι τέτοιο;;;
(Σημείωση...
Το ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, δεν είναι δεκτό ως απάντηση ΕΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ δεν ερμηνευτεί ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ...)
Σε ότι ανάφερες περί ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ, και ειδικά με το ΣΥΜΠΟΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ,
quote:
δεν τους κόβει να κανουν κατι περισσότερο .
συζήτησε με κάπιον ιατρό περί του ΚΑΡΚΙΝΟΥ και θα ήθελα να μας πείς και μετά εάν θα έχεις τη ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ για τον ΙΟ και τα ΜΙΚΡΟΒΙΑ...
Ρωτάς:
quote:
φυσικα δεν ενοω πως η σκεψη ορίζει την ψυχή αλλα ποιος ο ρόλος της ψυχής σε ένα ον όπου δεν "σκεφτεται" τίποτα ?
Μα ΗΔΗ άφησα να εννοηθεί...
Η ΕΞΕΛΙΞΗ τόσο της ΨΥΧΗΣ αλλά όσο και του ΣΩΜΑΤΟΣ, ΟΝΤΩΣ που ζωωγονεί και διατηρέι ΖΩΝΤΑΝΟ...
Στα πεί παιδιού και ομφάλιου λώρου λές πώς:
quote:
μα ξερουομε ότι το παιδί αρχίζει να δεχεται ερεθίσματα και να τα επεξεργάζεται πολυ πριν βγει στον έξω κόσμο , ήδη ενω βρίσκεται σε εμβρυικη κατάσταση .
Πράγματι έτσι είναι, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ;;;
Ο Εγκέφαλος είναι και ΟΝΤΩΣ αυτός ανήκει στο εμβριο/ παιδί...
Το ΣΩΜΑ (φυλακή της ΨΥΧΗΣ) είναι ΖΩΝΤΑΝΟ μέσα στον αμηνιακό σάκο, λόγο της ΜΗΤΕΡΑΣ της οποίας είναι ΜΕΡΟΣ/ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ...
Σκέψου και απάντησε (στον ευατό σου) ΓΙΑΤΙ όταν έχουμε μια κατάσταση που η ΕΓΚΥΟΣ είναι σε ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, προσπαθούμε να τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΕΜΒΡΙΟ και να το τοποθετήσουμε στη θερμοκοιτίδα;;;
ΑΝ το έμβριο ΗΤΑΝ ζωνατνό ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΗΣ, τότε είτε ήταν κλινικά νεκρή ή όχι η έγκυος, θα ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ για τη πορεία του εμβριου...
Καλή μου και Σεβαστή μου Καποδήστρια...
Πίστεψα ότι το ΧΙΟΥΜΟΡ θα το καταλάβαινες και ΧΩΡΙΣ τη παράθεση του σχετικού συμβόλου δίπλα απο το σχόλιο περί "θερμοκρασίας"
ή
ή ακόμα και
.....
Τέλος πάντων μιάς και ήταν "κρύο" ώς χιούμορ, θεώρησέ το ως μια στιγμή ΔΡΟΣΙΑΣ μέσα στον ΚΑΥΣΩΝΑ της ημέρας....
Θα εκτιμούσα όμως ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ σε όσα ανέφερα για τον Μπαμπάκα της Λογικής...
Πολύ θα το ήθελα...
Ασε λοιπόν τα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και δώσε κάποιες απαντήσεις σε όσα του πρόσαψα (και ειληκρινά ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ, λέτε να τον έχω άχτι;
)
Ξαναλέω, το ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΙ, το ΚΡΙΝΩ και το ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΩΜΑΙ και βάση της ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ λέω ότι λέω, τουλάχιστον αυτό σας το έχω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ...
ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ...
Ειδικά κάποια σαν τον Αριστοτέλη ή το Καρτέσιο και του συναφιού της ΛΟΓΙΚΗΣ γενικότερα...
Στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ καλή μου φίλη, η ΛΟΓΙΚΗ δεν έχει μεγάλο λόγο, άρα ΟΥΤΕ και το ΑΠΟΛΥΤΟ....
Αγαπητέ μου Μερκούριε...
Πολύ ΕΥΣΤΟΧΑ τα όσα παρέθεσες και συμφωνω μαζί σου...
Στη τελευταία σου τοποθέτηση (και χάριν της συζήτησης),
quote:
Για το Χριστό κάποια άλλη ύπαρξη,ακατανόητη σε εμάς,είναι ο Θεός.
η ύπαρξη αυτή ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ σε εμάς (μιάς και ο Ιησούς είναι που τη ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ και ΕΜΕΙΣ είμαστε ΣΑΝ Εκείνον κατα τα λεγόμενά Του) είναο ΑΓΑΘΟΝ...
...διδάσκαλε Αγαθέ, του είπε ο υποψήφιος για να Τον ακολουθήσει.
Και Εκείνος τον επίπληξε λέγοντάς του, Τίνα με λέγεις ΑΓΑΘΟ; Δεν ηξεύρεις ότι ΑΓΑΘΟΣ δεν είναι ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ;
Φίλε μου, εγώ σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που έδωσες την ευκαιρία να ΑΠΑΝΤΗΣΩ...
Κέλσος χαιρετά Ryche...
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ, είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ και πραγματικά είναι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ με όσα εδώ συζητάμε...
Η ΔΟΝΗΣΗ, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ένα κλειδί, δεν είναι όμως ΤΟ κλειδί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ "ΤΟ" ΚΛΕΙΔΙ...
Σας ευχαριστώ για τις ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ...
Αποδυκνύει ότι ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΗ ![]()
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΜΗΝ ανησυχήσετε αν για το επόμενο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΔΕΙΤΕ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ...
Είπα να κάνω ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΙΑΛΗΜΑ, ΔΙΚΑΟΠΕΣ....
Ελπίζω να σας βρώ ΟΛΟΥΣ εδώ...
Καλά να περνάτε,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Με τη σειρα μου να πω ότι και εγω θα λείψω για καμια βδομαδα .
για να μην βγάζω λανθασμενα συμπεράσματα μιας και δεν είμαι εξοικειωμενος με τις αρχες τις μετενσαρκωσης, θα μπορουσες να μου αναπτυξεις λίγο κελσο τα περί "ομαδικής ψυχής" των ζώων ?
επίσης , η απάντηση γιατί προσπαθουν να κρατήσουν τη μανα ζωντανή μπορεί να είναι πολύ πιο απλή .Μήπως συμβαίνει αυτό μονο και μο΄νο επειδή το παιδί έχει ως μόνη πηγή οξυγόνου και τροφής τη μητέρα και άρα αν πεθανει η μητέρα δεν θα μπορει να του τα παράσχει ο οργανισμο΄ς της και το παιδι θα πεθανει ?
επισης , γιατί η ψυχή που υπαρχει σε έναν βασιλικό να ειναι ανωτερη απο ε΄ναν λιμοκτονουντα μαυρο ? μία ψυχή μπορει να παρει πολύτιμα διδάγματα αν κατοικήσει σε έναν φτωχό...
πολυ ενδιαφερουσα η σκεψη σου mercury . θα σκεφτω και θα την σχολιασω όταν γυρίσω .
εις το επανιδείν.

Καλή μου και Σεβαστή μου Καποδίστρια...
Πίστεψα ότι το ΧΙΟΥΜΟΡ θα το καταλάβαινες και ΧΩΡΙΣ τη παράθεση του σχετικού συμβόλου δίπλα απο το σχόλιο περί "θερμοκρασίας"
ή
ή ακόμα και
.....
Τέλος πάντων μιάς και ήταν "κρύο" ώς χιούμορ, θεώρησέ το ως μια στιγμή ΔΡΟΣΙΑΣ μέσα στον ΚΑΥΣΩΝΑ της ημέρας....
____________________________________________________________________________________________________________________________
ΕΝΤΑΞΕΙ,ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΥΟ" ΧΙΟΥΜΟΡ....![]()
[quote]
Θα εκτιμούσα όμως ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ σε όσα ανέφερα για τον Μπαμπάκα της Λογικής...
Πολύ θα το ήθελα...
Ασε λοιπόν τα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και δώσε κάποιες απαντήσεις σε όσα του πρόσαψα (και ειληκρινά ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ, λέτε να τον έχω άχτι;
)
________________________________________________________________________________________________________________________________
ΤΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΕΙ(ΤΟ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ....)
΄ΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΟΠ[ΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΧΤΙ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ....
[quote]
Στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ καλή μου φίλη, η ΛΟΓΙΚΗ δεν έχει μεγάλο λόγο, άρα ΟΥΤΕ και το ΑΠΟΛΥΤΟ....
_______________________________________________________________________________________________________________________________
ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..ΟΣΟ ΝΑΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ 100% ΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 22/08/2003 19:18:31
Μια προσπαθεια να ξαναζωντανεψει ενα ωραιο θεμα
Η ψυχη ειναι το 'σημειον' για το σωμα. Αυτη κανει το σωμα να ζει
οπως ειπε και ο Kelsos αλλα και την εκφραση των Ορφικων
Βεβαια γενναται η ερωτηση γιατι εισερχεται η ψυχη σε ενα θνητο και εφημερο σωμα, αφου ειναι αθανατη
Απο εδω προερχεται η εικονα του Σωματος ως Σημα(Ταφος)
Φιλοι μου η αθανατη ελληνικη γραμματεια αλλα και τα Ελληνικα Μυστηρια δινουν την απαντηση
Στον Τιμαιο φαινεται οτι η αρχικη καθοδος της ψυηχς στο σωμα ειναι μι απαραιτητη διαδικασια κατανοησης του κοσμου. Η ανθρωπινη ψυχη ως τμημα της παγκοσμιας Ψυχης,κατερχεται ως μεταγγιση της αγαθης φυσης του Δημιουργου στην κτιση
[img}http://www.astramate.com/persephone.gif [/img}
Το αρμα το οδηγει ο Ερως αυτος που ενωνει τα συμπαντα.
Αρα δεν προκειται για φυλακη
Κατερχεται για να εξελιξη το κατωτερο τμημα της Δημιουργιας Το σωμα ειναι το μεσον- εργαλειο για να πετυχει το σκοπο της. Με το γαμο Περσεφονης και Αρη το σκοτεινο βασιλειο μεταβαλλεται σε κοσμημα καθως ο βασιλευς του πλεον ονομαζεται ΠΛΟΥΤΩΝ.
Η ψυχη χανεται αν δεν ενθυμηθει τα ουρανια δωματα της μητερας της Δημητρας. Τουτο επιτυγχανεται με την γνωστικη ικανοτητα της και την αυτογνωσια.
Το εργο της ομως δεν εχει ολοκληρωθει. Απο τα ουρανια δωματα ερχεται συνεχως σε επαφη με τις Αθανατες Ιδεες και στον Αλλο κοσμο τις εφαρμοζει εξελισσοντας την υλη σε Πνευμα, εως οτου ερθει ο Ελευθερευς που θα την εγκαταστασει μονιμα στον Ολυμπο.
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

Θέλω να συμφωνήσω μαζί σας με την άποψη ότι το Σώμα μας είναι το όχημα της ψυχής.
Είναι αναγκαίο το όχημα για την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ.
Χωρίς το ΣΩΜΑ δεν μπορεί η ΨΥΧΗ να Αναγνωρίσει.
Με την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ το ΣΩΜΑ με την ΨΥΧΗ,
και με την ΕΝΩΣΗ δεν Υπάρχουν στη Δυαδικότητα,
αλλά,
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΒΙΩΝΟΥΝ
το ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Εως την "Ώριμη" ΣΤΙΓΜΗ που θα απελευθερώθουμε απο την αναγκαία
εγκλωβισμένη ενέργεια της ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ,
το ΣΩΜΑ είναι η αναγκαία φυλακή.
Συμφωνώ με την Σκέψη σου reptilesalonica ότι
το Σώμα είναι η εξέλιξη της ψυχής.
Η Ψυχή εώς την στιγμή που θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τον ΣΚΟΠΟ της
"αλλάζει" Σωματα για να Αναγνωρίσει και να βιώσει τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που
Χρειάζεται.
Κάθε φορά που η Ψυχη αναγνωρίζει και βιώνει ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Ακολουθει και το μονοπάτι της.
Με την Εισοδο σε Αλλο ΣΩΜΑ η Ψυχη Χρειάζεται και τις αναλογες σώματικες ενεργειακές λειτουργίες.
Οσο η ΨΥΧΗ θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τον ΣΚΟΠΟ της
το ΣΩΜΑ θα ΕΞελίσσεται.
Εκεί βασίζεται και ενα θέμα που ειχε τοποθετηθει σε λαθος τοπικ και χάθηκε.(δικιο είχες Mantis):-)
το ερώτημα μου ήταν γιατι οι μήνες κύησης είναι 9 και όχι 12;
Η ΨΥΧΗ θα εξελιχθεί και θα φτάσει σε αυτην την Ενεργειακή κατάσταση
που θα Χρειαστει τις κατάλληλες ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ λειτουργίες
ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ΨΥΧΗ>
Συγνώμη αν ξέφυγα λίγο απο το θέμα :-)
Edited by - Μια on 14/01/2004 01:29:30
Δε ξέφυγες απο το θέμα Μια μου, η ψυχή είναι κάτι που για να αγγιχθεί μέσω του απατηλού και εικονοκλάστη Νου, χρειάζεται να καταναλωθούν πολλά μίλια μέσα στα κεφάλια-γνώσεις μας.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 14/01/2004 02:19:44
poly poly poly aplh.
DEN YPARXEI PSYXH
DEN YPARXEI AGIOS VASILIS
DEN YPARXEI THEOS
Eimaste dhmiourghma exwghinwn!by the way...O XRISTOS
htan gios mias thnitis kai tou "ARXHGOU" twn elohim pou mas dhmiourghsan kai anasththike me Klwnismo kai akolouthos
download tou memory tou sto swma...
grecoRaelian
που πιστεύουμε οτι περιορίζεται από το σώμα, που αν και είναι κάτι που αισθανόμαστε, το αγγίζουμε, το "χρησιμοποιούμε" καθημερινά, το θεωρούμε υποδιαίστερο και αποκρουστικό όσο το κελί μιας φυλακής.
Κατα τη γνώμη μου πάντα,
Ψυχή και Σώμα είναι ένα
αλληλένδετα και εξίσου σημαντικά
Το ένα χωρίς το άλλο δε θα είχε καμία αξία
Έτσι όπως μια καρδιά χωρίς σώμα δε θα χτυπούσε
και ένα σώμα χωρις καρδιά δε θα ζούσε
Έτσι και η ψυχή με το σώμα.
Αυτή είναι και η αρμονία της οντότητας που λέγεται άνθρωπος.
Να πάρει τον δυισμο και να τον κάνει "ένα"
Μια διεργασία απλά για τον ανθρώπινο νου, ετσι;
Γιατι όλα είναι ένα
Απλά ο άνθρωπος δυσκολεύεται να το δεχτεί
φοβούμενος
είτε την αναίρεση της μοναδικότητας των πραγμάτων
είτε την απώλεια ελέγχου των πραγμάτων
και έτσι βρίσκεται σε μια ατέρμονη πάλη που νικητές δεν υπάρχουν
Μα όταν υπάρχει αρμονία όλα αυτά μοιάζουν με περαστική ομίχλη
στους δρόμους της αντίληψης...

Edited by - 1900 on 14/01/2004 03:20:06
Me Mama sometime told me "You are watching too much television me child!"...

Tι όμορφη λέξη φίλε μου και πόσο πολύ απέχει απο τον μέσο άνθρωπο, τον απαίδευτο και αμαθή(αμαθή=όχι έλλειψη γνώσης-έλλειψη βίωσης) άνθρωπο του οποίου η ψυχή πεταρίζει κάποιες σπάνιες στιγμές στη ζωή του και...νομίζει πως έφαγε πολύ το βράδι.

Edited by - reptilesalonica on 14/01/2004 03:21:02