ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Kelsos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/05/2003, 18:17:37
Την καλησπέρα μου στους φίλους (πληθυντικός αριθμός)...

Καταρχάς φίλε AvatarGr, δε βρίσκω πουθενά κάτι "κακό" με το να διαφωνείς μαζί μου ή με κάποιο άλλο ή άλλα (πληθυντικός αριθμός) μέλη...
Φυσικά δεν αποζητώ και απο ΚΑΝΕΝΑΝ να συμφωνήσει μαζί μου...
Απλά παραθέτουμε τις απόψεις μας...
Και αυτό όπως και να έχει, λέγεται ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΣ...
Εδώ και ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ το τονίζω για να ΜΗΝ υπάρχει παρανόηση, άρα το να έρχεσαι και να μας το υπενθυμίζεις (τουλάχιστον στην μηδαμεινότητά μου), το βρίσκω ΕΛΑΦΡΑ άτοπο αλλά να που κρύβει μέσα του και μια "ΠΑΓΙΔΑ"...

Την παγίδα να οδηγηθεί "κάποιος" σε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (δηλαδή ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ) ότι προσπαθούμε να περάσουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ τις απόψεις μας!!!!
Κάτι που στην καλύτερη περίπτωση είναι απλά ΦΑΙΔΡΟ και δεν τιμάει ΚΑΝΕΝΑΝ μας...
'Οποιος το προσπαθεί ή το ΘΕΩΡΕΙ (ακόμα χειρότερο αυτό), ότι οι απόψεις του είναι και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ... απλά σιωπώ εμπρός στη "ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ"...

Λοιπόν στο ερώτημά σου τωρα φίλε μου...
Με ρώτησες:

quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ???????

Και νομίζω πώς ήμουν ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ συγκεκριμένος στην απάντησή μου, την οποία μάλιστα ΟΥΤΕ ΚΑΝ την σχολίασες...
Γιατί καλέ μου φίλε, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ, πρώτα τις ΕΝΝΟΙΕΣ και μετά τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (που ανταποκρίνονται οι έννοιες) ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ", χωρίς να μπορούμε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ το ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ και ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ....

Και αντί λοιπόν να μείνεις στην ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ και πάνω σε αυτή να συζητήσουμε, παραθέτης το συμπέρασμα απο το παράδειγμα που παράθεσα ως αρωγό στην απάντησή μου!!!!!!!!!
Και πάνω σε αυτό (στο συμπέρασμα) ορθώνεις μια επιχειρηματολογια με την οποία ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την αρχική μου τοποθέτηση και πάνω σε αυτή θα ήθελα να αντιτάξεις τις αντιρρήσεις σου...

Να πώ επι ευκαιρίας (μιάς και έχεις ανοίξει και το σχετικό τόπικ), ότι χάριν αυτής της "ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ" που αναφέρω, κατάφερε και χάθηκε ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ...
Γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ αυτή η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΧΙΚΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, έτσι ώστε όταν κάποιοι συζητούν - ερευνούν, να μπορούν και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...

Τώρα στο συμπέρσμα που καταλήγεις μερικά σχόλια...
Λές πώς:

quote:
ΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ.

Καλέ μου φίλε...
ΕΡΓΑΛΕΙΑ υπήρχαν...

Συγκεκριμένα εργαλεία ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ώστε να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας την ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ...
Δηλαδή έρχεσαι και εσύ στα "λόγια μου"...

Ας το αφήσουμε όμως αυτό..
Με ενδιαφέρει η άποψή σου επί της δικής μου ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ (και ουχί ΑΛΑΘΗΤΗΣ) άποψης...

Φίλε μου DrumX13...
Χαίρομαι που έκανα λάθος και που ΔΕΝ παρεξήγησες τον λόγο μου...
πολλοί είναι εκείνοι που το πράτουν και είπα μπάς και σύ είσαι μια απο τα ίδια, αλλά ΕΥΤΥΧΟΣ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ...

Αλλά ποιός έβρισε για να τον βρίσεις και εσύ και κάνεις λόγο για βρισίδια;;;
Δεν έχεις χορτάσει να τα βλέπεις στα ΑΛΛΑ τόπικς απο ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ θερμοκέφαλους - ανεγκέφαλους;;;
Εγώ έχω ΧΟΡΤΑΣΕΙ...

Πάντος με μπερδεύεις ΠΟΛΥ!!!!
Εσύ δεν είπες σε εμένα :

quote:
μου αρεσει η απαντηση σου και συμφωνα με της πληροφοριες που εχω τη αναγνωριζω ως "σωστη"

Σου θυμίζω ότι η απάντησή μου ήταν:

quote:
Η Λογική είναι η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ μας...
'Οραση...
Ακοή...
'Οσφριση...
Γεύση...
Αφή...

Να γιατί είπα πιό πάνω ότι ΔΕΝ μπορεί η ΛΟΓΙΚΗ να μας βοηθήσει στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
Γιατί ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά τα "εσωτερικά" δεν τα ΒΛΕΠΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ, ΜΥΡΙΖΕΙ, ΓΕΥΕΤΑΙ, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ...

Και έρχεσαι και λές στο τελευατίο μήνυμά σου ότι:
quote:
Δεν ειναι η λογικη που βλεπει μυριζει κλπ...οπως ειπατε παραπανω κελσο και γρηγορη
αλλα η αισθησεις που καταληγουν στον εγκεφαλο...εχετε λοιπον λαθος κατα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ στην αρχη του συλογισμου σας οταν λετε οτι η λογικη ειναι συνησταμενη τον 5 αισθησεων

???????????????????? ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Κατάλαβες τώρα γιατί σε ρώτησα ΑΝ διαφωνείς ΓΙΑ ΝΑ διαφωνείς...

Τώρα έναν πολύ γενικό σχολιασμό σε όσα λές για τη λογική του Λάντεν, της παπάδων κλπ κλπ

Μάλλον αναφέρεσαι στα ΠΙΣΤΕΥΩ που έχει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...
Και ως γνωστόν, το ΠΙΣΤΕΥΩ υπάρχει και υφίστατε εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΝΩΣΗ...
Γιατί αν ΓΝΩΡΙΖΑ δε θα έλεγα ΠΙΣΤΕΥΩ, αλλά ΞΕΡΩ, ΓΝΩΡΙΖΩ κλπ κλπ...

'Οσο για αυτό που λές:

quote:
Το αιωνιο ερωτημα "ποιος ειμαι" δεν ερχεται απο καμια μυρουδια, γευση ,χρωμα ,ηχο ή αισθημα...

Αυτό το ερώτημα το ΘΕΩΡΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ;;;;;;;;;;;;
Χμμμμ...
Μα καλά, η ΛΟΓΙΚΗ ρωτά το ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;;;;;
Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;;;;
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ;;;;
Και αυτό απο μεριά σου είναι ΛΟΓΙΚΟ;;;;

Το καλασσικό αυτό ΡΗΤΟΡΙΚΟ ερώτημα του "ποιός είμαι", είναι εκείνο που ΞΕΠΕΡΝΑ τη λογική και αναζητά την ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σε κόσμους και χώρους ΠΕΡΑ και ΕΞΩ απο λογική κλπ κλπ κλπ...
Και το κατατάσεις στη ΛΟΓΙΚΗ;;;
Πώς;;;;
Μπορείς να μου το εξηγήσεις;;;;
Δηλαδή προσπαθεί η ΛΟΓΙΚΗ να βρεί τη ταυτότητά της...
Καλά, με ΠΟΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να τη βρεί;;;
Παραδεχεται ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και είναι ΑΤΕΛΗΣ;;;;
ΩΩΩ!!!! Μα τότε αυτό το κάστρο της λογικής ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ εκ των έσω...
Απο την ΙΔΙΑ!!!!!

Μπλέκεσαι πολύ με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ και κάπου μπερδεύεσαι φίλε μου ή τουλάχιστον μπερδεύεις εμένα...

Τέλος κάνεις μια ερώτηση με ΠΟΛΥ ΔΟΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑΣ φίλε μου...
Δε με χαλάει η ΕΙΡΩΝΙΑ, αλλά να αποδίδεται εκεί που αρμόζει...
Ρωτάς λοιπόν ΕΙΡΩΝΙΚΑ:

quote:
για ποσους εξονοματος μιλας και ποιους
ή μηπως ειναι πληθυντικος μεγαλοπρειας???

Ως απάντηση σου παραθέτω το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ, ελπίζω να το αναγνωρίζεις...
(Οι έντονες λέξεις, είναι στον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ...)

quote:
...Αυτην την γνωστη μπουρουχιτσα που γραφεται καθε φορα και την εχουμε κανει καραμελα καθε φορα που κατι μας φαινετε σωστο αλλα δεν εχουμε την δυναμη να το αποδεχτουμε για τους χ ψ λογους
Αυτη λοιπον η καραμελα σταματαει τον διαλογο καθε μα καθε φορα που γραφεται
σημαινει πολυ απλα οτι δεν υποχωρω.....υποχορισε εσυ
και φυσικα ο διαλογος σταματαει
Εχω γραψει σε αλλο τοπικ οτι για μενα η ψχ ειναι μια καθαρη φαντασιωση των ανθρωπων (ενα βολεματακι) γιατι φοβουνται τον θανατο
Το εχω αιτιολογισει νομιζω λεγοντας οτι "πως ειναι δυνατον να εχουμε δει τον θεο και μαλιστα αρκετες φορες σε διαφορες στιγμες της ιστοριας και σε διαφορους πολιτισμους και δεν εχουμε δει ακομα μια ψχ
κανεις δεν απαντησε
Αντ αυτου συνεχιζουμε να ασχολουμαστε με τοπικ αναμεσα στην ισοροπια της ψχ και του νου...

Επειδή λοιπόν διαβάζω να αναφέρεσαι ΕΣΥ σε πληθυντικό αριθμό απαντώ σε πληθυντικό αριθμό...
Χμμμμμμμμ
Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να στο πώ...
Εσύ με ρώτησες...
Εγώ.... ΑΠΛΑ απάντησα...

Τα περι μεγαλοπρέπειας, κολλάνε ΜΟΝΟ στη ΛΟΓΙΚΗ και στον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ καθώς και σε εκείνους που ΜΟΝΟ αυτό αντιλαμβάνονται και που ΜΟΛΙΣ τους αποδώσουν ΤΙΜΕΣ (του εγκεφάλου τους), καβαλούν το καλάμι και λένε ότι τους κατέβει (λογικά πράγματα...)

Χαιρετώ σε φίλε Κεισάτσου...
Καιρό είχα να σε δώ....
Θέτεις ένα ερώτημα μαζί με ένα παράδειγμα:

quote:
π.χ. μιλά κάποιος για ένα συμβάν και αυτός που ακούει
προσεγγίζει από τις λέξεις, τις αισθήσεις της στιγμής.

Η προσωπική και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου άποψη (χωρίς ΑΛΑΘΗΤΟ) δεν συμφωνεί μαζί σου...

Ο Πλάτωνας, στο έργο του ΚΡΑΤΥΛΟΣ (περί ονομάτων) λέει πολλά γι'αυτό που αναφέρεις και εκείνος δίνει "άλλη έννοια" στις λέξεις, απο αυτή που αναφέρεις...
Λέει πώς οι λέξεις (ονόματα) ΑΝΤΑΠΟΡΚΙΝΟΝΤΑΙ στην ΟΥΣΙΑ και στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ που τους αποδίδει ο δημιουργός τους...

Ετσι στο παράδειγμά σου (κατα τον Πλάτωνα με τον οποίον και συμφωνώ) όταν κάποιος μας ΑΦΙΓΗΤΑΙ ένα συμβάν, εμείς που τον ΑΚΟΥΜΕ αντιλαμβανώμενοι τις ΕΝΝΟΙΕΣ και την ΟΥΣΙΑ των λέξεων (ονομάτων), ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ (παρελθούσης αφού έχει ΗΔΗ τελεστεί το συμβάν), αλλά το ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, αφού κοινωνούμε με την ΜΗΤΡΑ ΙΔΕΑ που το προκάλεσε και μέσο των λέξεων (ονομάτων) μας το μεταφέρει ο ΑΦΙΓΗΤΗΣ...

Να ποιά είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΑ των μύθων (προφορική παράδοση ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ γεγονότων)...
Εδώ κρύβονται ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ...

Πάντα φίλος με όλους...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
21/05/2003, 19:54:57
καλησπερα φιλοι
AVATAR συμφωνησα μαζι σου μερχι το σημειο που διαβασα την προτελευταια σου απαντηση εκλαβμανοντας την σαν την ποιο πληρη απαντηση σε αυτους που ειπαν και σε αλλουε που συμφωνησαν στα οτι η φαντασια δεν μπορει να σε παει "μακρια"...
quote:
drumx13: Φίλε μου η φαντασία είναι προβολές του υποσυνείδητου. Είναι χρήσιμη ως προσάναμα για εξερευνήσεις και μικρές πτήσεις αλλά δε σε πάει κάπου.

....
Κατ εμε και χωρις να διεκδικω κανενα αλαθητο η φαντασια ειναι το "κλειδι" σε οποιαδηποτε απαντηση προχωραει περα απο τον κοσμο των αισθησεων.
Keisatsu
quote:
Μήπως ο λόγος, οι λέξεις σε προτάσεις,
είτε με την μορφή σκέψεων, ή ήχου ομιλίας,
είναι απλά "αισθήσεις σε κονσέρβα";

οπως ολα φιλε μου
βιβλια ,διδασκαλια, αφηγησεις οτιδηποτε μεταφερει γνωση και δεν παραγει αυτη.... Ειναι "Κονσερβα"

φιλε κελσο

quote:
Φίλε μου DrumX13...
Χαίρομαι που έκανα λάθος και που ΔΕΝ παρεξήγησες τον λόγο μου...
πολλοί είναι εκείνοι που το πράτουν και είπα μπάς και σύ είσαι μια απο τα ίδια, αλλά ΕΥΤΥΧΟΣ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ...

Αλλά ποιός έβρισε για να τον βρίσεις και εσύ και κάνεις λόγο για βρισίδια;;;
Δεν έχεις χορτάσει να τα βλέπεις στα ΑΛΛΑ τόπικς απο ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ θερμοκέφαλους - ανεγκέφαλους;;;
Εγώ έχω ΧΟΡΤΑΣΕΙ...

και εγω εχω μπουχτισει

quote:
Πάντος με μπερδεύεις ΠΟΛΥ!!!!
Εσύ δεν είπες σε εμένα :

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
μου αρεσει η απαντηση σου και συμφωνα με της πληροφοριες που εχω τη αναγνωριζω ως "σωστη"
--------------------------------------------------------------------------------

Σου θυμίζω ότι η απάντησή μου ήταν:

quote:
Η Λογική είναι η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ μας...
'Οραση...
Ακοή...
'Οσφριση...
Γεύση...
Αφή...

Να γιατί είπα πιό πάνω ότι ΔΕΝ μπορεί η ΛΟΓΙΚΗ να μας βοηθήσει στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
Γιατί ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά τα "εσωτερικά" δεν τα ΒΛΕΠΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ, ΜΥΡΙΖΕΙ, ΓΕΥΕΤΑΙ, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ...

Και έρχεσαι και λές στο τελευατίο μήνυμά σου ότι:
quote:
Δεν ειναι η λογικη που βλεπει μυριζει κλπ...οπως ειπατε παραπανω κελσο και γρηγορη
αλλα η αισθησεις που καταληγουν στον εγκεφαλο...εχετε λοιπον λαθος κατα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ στην αρχη του συλογισμου σας οταν λετε οτι η λογικη ειναι συνησταμενη τον 5 αισθησεων

???????????????????? ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Κατάλαβες τώρα γιατί σε ρώτησα ΑΝ διαφωνείς ΓΙΑ ΝΑ διαφωνείς...

νομιζω σου απαντησα στην προτελευταια μου απαντηση και στην παραθετω

quote:
επι του πρακταιου τωρα η συμφωνια για τον ορισμο της λογικης απευθηνωνταν στην/στην spirit που ειπε

quote:
o egkefalos tou an8rwpou exei duo polous o enas o de3ios einai aytos pou elenxei to synais8hma,ta oneira,to yposyneidhto,to aristero tmhma einai ayto pou elenxei thn logikh ths suneidhtes pra3eis .logikh loipon einai oti den einai ay8ormhto kai proerxetai meta apo katergasia skepshs

παρολα αυτα αφησα την κουβεντα να εξελιχτει θεωρωντας οτι δεν εχει τοση μεγαλη σημασια πια.... με ποιον συμφωνω και ποιον οχι και
οτι αξιζει απο μια ...
"παρεξγηση" να αρχισει μια κουβεντουλα.

Στα της λογικης τωρα

quote:
Αυτό το ερώτημα το ΘΕΩΡΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ;;;;;;;;;;;;
Χμμμμ...
Μα καλά, η ΛΟΓΙΚΗ ρωτά το ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;;;;;
Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;;;;
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ;;;;
Και αυτό απο μεριά σου είναι ΛΟΓΙΚΟ;;;;

Το κλασσικό αυτό ΡΗΤΟΡΙΚΟ ερώτημα του "ποιός είμαι", είναι εκείνο που ΞΕΠΕΡΝΑ τη λογική και αναζητά την ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σε κόσμους και χώρους ΠΕΡΑ και ΕΞΩ απο λογική κλπ κλπ κλπ...
Και το κατατάσεις στη ΛΟΓΙΚΗ;;;
Πώς;;;;
Μπορείς να μου το εξηγήσεις;;;;
Δηλαδή προσπαθεί η ΛΟΓΙΚΗ να βρεί τη ταυτότητά της...
Καλά, με ΠΟΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να τη βρεί;;;
Παραδεχεται ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και είναι ΑΤΕΛΗΣ;;;;
ΩΩΩ!!!! Μα τότε αυτό το κάστρο της λογικής ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ εκ των έσω...
Απο την ΙΔΙΑ!!!!!

Απαντησα νομιζω με
quote:
Η λογικη και ο νους σκεφτετε...
Το αιωνιο ερωτημα "ποιος ειμαι" δεν ερχεται απο καμια μυρουδια, γευση ,χρωμα ,ηχο ή αισθημα...
Ερχεται απο την αναγκη για συνηδητοποιηση του ατομου και ειναι μια σειρα συλογισμοι
οπως ακριβως το λεει η λεξη
συ-λογισμοι
Και φυσικα φαντασια
περισοτερη φαντασια χρειαζεται στην απαντηση...
για να γινει υποθεση( να διατυπωθει και να ειπωθει) και να γινει αξιωμα και οταν αποδειχτει...
ΝΟΜΟΣ

και συμπηρωνω ...
η λογικη δεν κολαει σε δογματα -νοητικα οικοδομηματα- και συμπερασματα
Τα συμπερασματα ειναι ο θανατος του μυαλου και πρεπει να χρησιμοποιουνται ως σκαλοπατια στην σκαλα του Ιωβ που θα "ξερεις" οτι θα αυτοκατασταφουν στο επομενο σκαλοπατι
Αν παραμεινεις σε ενα Σκαλοπατι-συμπερασμα τοτε ο θανατος κυριολεκτικος και πνευματικος παραμονευει...καθως το σκαλοπατι που πατας θα αυτοκαταστραφη..
Βεβαια αυτο αποτελει συμπερασμα και εικασια οπως επισεις ειναι μεταφορικο... αλλα αυτη ειναι η μαγεια της λογικης και της φιλοσοφιας....διαφωνει για να διαφωνει και πορευεται
θα σου παραθεσω τον ορισμο της φιλοσοφιας που διαβασα τωρα τελευταια στο ΓΑΙΟΡΑΜΑ απο τον Νικο Βαρδιαμπαση

Φιλοσοφος, αυτος που ξερει οτι δεν ξερει κατα το εν οιδα ουδεν ειδα. Ο φιλοσοφος προσπαθει να ορισει την φιλοσοφια ξεκινωντας εκ του μηδενος και πολλες φορες χωρις να δεχετε αποψεις τον προκατοχων.
Αντικειμενο της φιλοσοφιας ειναι το ολον εμπειρικο και προεμειρικο. Το παντρεμα της Εμπειρια με ενοιες προεμπειρικες οπως: αιτια, αποτελεσμα ουσια σκοπος κανονηκοτητα κ.α
Η Φ . προσπαθει να προσφερει την καθολικη αποψη στιρηζομενη στα πορισματα της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και στην ΝΟΗΣΗ του φιλοσοφου
Βαθυτερη πηγη της Φ ειναι η απορια ,ο θαυμασμος, η περιεργεια , η αναγκη για θεωρεια
τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που θετει ΚΑΘΕ ανθρωπος.
Συμφωνα με τα παραπανω ο φιλοσοφος υποχρεουτε να απαντησει σε τριων ειδων πραγματα
Α Η ουσια της γνωσης ( επειδη στην ενασχοληση του με αυτη επιδιωκει να γνωριζει τον κοσμο σε βαθος και τον προορισμο του κοσμου και της κοινωνιας ωστε να δινει την καθολικη του απαντηση σε ολα)....
Β Ο φιλοσοφος μας λεει πως αντιλαμβανεται τον κοσμο:ποια η Αρχη του, η λειτουργια του, ο βαθυτερος προορισμος του, Η ουσια του και
Γ. Μελετα της σχεσεις των ανθρωπων: Ηθικες απαιτησεις αναγκες και προορισμος
...
Αυτα για να γνωριστουμε καλυτερα και να βοηθεισω ορισμενους φιλους να "ξεκολησουν" απο το

quote:
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ
πριν μου γινει "σταμπα"
Αυτος ο ορισμος μου εδωσε προσανατολισμο και στοχο για το τι ΘΕΛΩ να γινω οταν μεγαλωσω
τα λεμε...

love for what is comming and forgivness for the past...

21/05/2003, 22:23:19
Η διαφωνία για τη διαφωνία χαρακτηρίζει άνθρωπο που δε γνωρίζει για ποιό λόγο διαφωνεί, απλά διαφωνεί είτε για να αντιδράσει είτε για να επιδείξει τις θέσεις του που (συνήθως) είναι ενα ανακατεμένο μείγμα όσων έχουν μιλήσει περί του θέματος που καταπιάνεται, εκφραζόμενος γι' αυτό για το οποίο θέλει να μιλήσει με ενα συμπυκνωμένο και ασαφή λόγο κλέβοντας στοιχεία απο οτι έχει διαβάσει και τοποθετώντας τα σε άτακτη σειρά με σκοπό να προκαλέσει την προσοχή των γύρω του, ενώ το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση σύγχυσης σ' αυτούς που τον διαβάζουν. Κι εμένα όπως είπε ο Κέλσος, με μπερδεύεις ΠΟΛΥ!
Εγώ θα προτιμούσα να είχα τη "στάμπα" Διαφωνώ για να γνωρίζω.
~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 21/05/2003 22:24:59

Edited by - reptilesalonica on 21/05/2003 22:26:10

KeisatsuΜέλος
22/05/2003, 15:48:04
Χαίρετε και πάλι,
εφόσον σας άρεσε το προηγούμενο μου πόστ, πάρτε άλλο ένα

Παράδειγμα:
Ένας άνθρωπος παρατηρεί ένα γεγονός, λαμβάνει με τις αισθήσεις του μια άποψη

Μεταφερόμενη η γνώση του γεγονότος από άνθρωπο σε άνθρωπο:

Αυτός που μιλάει, εκφράζει την άποψη του σε λόγο
Αυτός που ακούει, αισθάνεται μια άποψη του λόγου

Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό...;
Μήπως τότε κάθε επικοινωνία είναι απόπειρα αντικειμενικότητας (αισθήσεις, εκφράσεις)
ανάμεσα σε υποκείμενα (προσωπικότητες)...;

Μήπως τα υποκείμενα είναι που συμφωνούν και διαφωνούν, και όχι τα γεγονότα...;

Αν ναι, είναι επειδή θεωρούν πως έχουν διαφορετικά αισθήματα και εκφράσεις;

Και η διαφωνία, όπως και η συμφωνία, επικοινωνία είναι
αν υπάρχει θέληση για αντικειμενικότητα, σωστά;

ή μόνο απλότητα...;

Edited by - Keisatsu on 22/05/2003 16:48:58

22/05/2003, 18:33:40

quote:
ή μόνο απλότητα...;

Ναι, αλλα ποσο δυσκολο πραγμα ειναι να ειναι καποιος απλος, οταν απο μικρος... μαθαινει να ζει...πολυπλοκα..!

Σωστα, το ΝΕΡΟ ειναι ΝΕΡΟ... δεν ειναι φωτια. Αυτο ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Μα και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΗ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Η Μετενσαρκωση για αυτον ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ...ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ... ΤΟ ΖΕΙ!

Για μας ειναι Πιστη, Φαντασια, Οικασια... ΜΗ ΓΕΓΟΝΟΣ!

DisRaptor-XΝέο Μέλος
22/05/2003, 18:35:05
Μα ας μην ξεχναμε οτι ειναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ η ιδια αυτη που δημιουργει τις προσωπικοτητες (και δεν εννοω τις μεγαλες) και που καθοριζει τα (συν)αισθηματα, τους τροπους εκφρασης και γενικοτερα την ψυχη και το πνευμα (ισως και την εξωτερικη μορφη) ενος ανθρωπου.

Αυτες οι εμπειριες δεν ειναι τιποτα αλλο απο ερεθισματα που δεχομαστε απο το περιβαλλον και τα οποια επεξεργαζομαστε ωστε τελικα να παρουμε την τελικη ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Και για να επεξεργαστουμε αυτες τις πληροφοριες, χρησιμοποιουμε προηγουμενες πληροφοριες απο προηγουμενες εμπειριες...

Επειδη ομως και οι εμπειριες ειναι κατι πολυ προσωπικο αφου ειναι μοναδικες για τον καθενα μας, μηπως αυτη η τελικη πληροφορια ειναι εντελως υποκειμενικη και διαφορετικη (σε ελαχιστο βαθμο ισως) για τον καθε ανθρωπο?
Και τελικα αυτο που οριζει ο καθενας σαν αληθινο (αντικειμενικο) δεν ειναι τιποτα αλλο παρα απορροια αυτων των προσωπικων του εμπειριων.

Η επικοινωνια δεν ειναι κατι απλο, δεν ειναι απλη ανταλλαγη πληροφοριας, εκτος και αν ετσι επιλεξουμε να την δουμε. Ειναι στην ουσια αποφθεγμα των εμπειριων του καθενος μας, κομματι ΜΑΣ. Και εχει πολυ μεγαλη αξια...

DisRaptor-XΝέο Μέλος
22/05/2003, 20:03:57
Η καρδια ειναι αυτη που πιστευω οτι μετρα περισσοτερο, γιατι ειναι το μοναδικο που μπορει να παραμεινει αναλλοιωτο απο εξωτερικους παραγοντες.
Η λογικη και ο νους χαληναγωγουνται και διαμορφωνονται αναλογα με τα ρευματα της εποχης...

23/05/2003, 02:01:37
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΛΛΛΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ...
ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.....
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΟΥ...
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ....
ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ....

ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ....
ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ

quote:
Γιατί καλέ μου φίλε, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ, πρώτα τις ΕΝΝΟΙΕΣ και μετά τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (που ανταποκρίνονται οι έννοιες) ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ",

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΑ/ΟΡΙΟΘΕΤΙΣΕΙΣ..
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΒΑΒΕΛ
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ (ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΦΑΙΔΡΑ)..

ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ .....
ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΦΙΑΧΤΗΚΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΙΑ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΑΝΕΦΕΡΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ

quote:
ΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΑΤΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΩTA ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ....
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ .... ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ...(ΦΑΙΔΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΕΣ)
Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ??

ΤΟ ΜΟΝΟ Η ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΑΝ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΗΤΑΝ **ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ **
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

23/05/2003, 10:31:37
Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε εκείνους που ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, αλλά ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ τα όσα διαβάζουν και καταλήγουν σε ΑΤΟΠΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

Φίλε AvatarGr, διακρίνω μια ΟΧΙ καλή πρόθεση απο μέρους σου ΚΑΙ ΑΥΤΟ με λυπεί πολύ...
Διάβασα και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ την απάντησή σου και ΑΚΟΜΑ δεν εντόπισα ΤΟΝ ΛΟΓΟ που μου επιτίθεσαι;;;
Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ;;;;

Διακρίνω ότι ΠΑΡΑΝΟΕΙΣ τα γραφώμενά μου...
Αλλά ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ αυτό...
Δημιουργείς και μια ΕΙΚΟΝΑ (κάτι σαν το Μatrix) εντελώς ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ και που ΜΟΝΟ εσύ γνωρίζεις τον ΑΛΗΘΗ ΛΟΓΟ που το κάνεις, αλλά που θα ήθελα ΔΗΜΟΣΙΟΣ να το μοιραστής μαζί μας και ειδικά μαζί μου μιάς και απευθύνεσαι σε μένα ΜΕ ΨΕΥΔΗ και ΑΝΑΛΗΘΗ στοιχεία...

Σου ζητώ λοιπόν ΕΥΘΕΩΣ να μου δείξεις ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ "ΦΑΙΔΡΑ" ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ, και κατ'επέκταση ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
Φίλε μου, ΜΗΝ κάνεις αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να σου κάνουν...

Και επειδή δεν μου αρέσει να μιλώ στον ΑΕΡΑ, σου δείχνω ΞΑΝΑ τι είναι αυτό το ΦΑΙΔΡΟ που ανέφερα...
Είπα λοιπόν ότι: "...Εδώ και ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ το τονίζω για να ΜΗΝ υπάρχει παρανόηση, άρα το να έρχεσαι και να μας το υπενθυμίζεις (τουλάχιστον στην μηδαμεινότητά μου), το βρίσκω ΕΛΑΦΡΑ άτοπο αλλά να που κρύβει μέσα του και μια "ΠΑΓΙΔΑ"...

Την παγίδα να οδηγηθεί "κάποιος" σε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (δηλαδή ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ) ότι προσπαθούμε να περάσουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ τις απόψεις μας!!!!
Κάτι που στην καλύτερη περίπτωση είναι απλά ΦΑΙΔΡΟ και δεν τιμάει ΚΑΝΕΝΑΝ μας...
'Οποιος το προσπαθεί ή το ΘΕΩΡΕΙ (ακόμα χειρότερο αυτό), ότι οι απόψεις του είναι και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ... απλά σιωπώ εμπρός στη "ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ"..."

Που λοιπόν ΒΡΗΚΕΣ ότι σε θεωρώ ΚΑΙ εσένα ΚΑΙ τις απόψεις σου ΦΑΙΔΡΟ;;;;

Στο λέω έτσι ΕΥΘΕΩΣ γιατί ξεκινάς την απάντησή σου πρός εμένα λέγοντας: "...ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ..."
Δηλαδή τώρα ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ;;;;
Μήπως "πρέπει" να ΣΙΩΠΙΣΩ εμπρός στα γραφώμενά σου;;;

Νομίζω πώς είμαι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ και στο ΤΙ λέω και στο ΠΩΣ το λέω αλλά και σε ΠΟΙΟΝ το λέω...
Σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αποκαλέσα ΦΑΙΔΡΑ τα στοιχεία τα "πραγματικά" που λές ότι παρέθεσες...
Ούτε και τα αμφισβήτησα...
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, συμφώνησα μαζί σου!!!!!
Αυτό το ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ;;;
Το ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ;;;;
'Η μήπως "δεν το είδες";;;;

Και επειδή όπως προείπα ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, σου παραθέτω ΚΑΙ ΠΑΛΙ το σχετικό απόσπασμα : "...Και νομίζω πώς ήμουν ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ συγκεκριμένος στην απάντησή μου, την οποία μάλιστα ΟΥΤΕ ΚΑΝ την σχολίασες...
Γιατί καλέ μου φίλε, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ, πρώτα τις ΕΝΝΟΙΕΣ και μετά τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (που ανταποκρίνονται οι έννοιες) ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ", χωρίς να μπορούμε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ το ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ και ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ....

Και αντί λοιπόν να μείνεις στην ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ και πάνω σε αυτή να συζητήσουμε, παραθέτης το συμπέρασμα απο το παράδειγμα που παράθεσα ως αρωγό στην απάντησή μου!!!!!!!!!
Και πάνω σε αυτό (στο συμπέρασμα) ορθώνεις μια επιχειρηματολογια με την οποία ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την αρχική μου τοποθέτηση και πάνω σε αυτή θα ήθελα να αντιτάξεις τις αντιρρήσεις σου...

Λοιπόν, περιμένω μια απάντηση στο ΓΙΑΤΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ παραποιής τα γραφώμενά μου στην αρχή και μετά επάνω σε αυτή την ΠΑΡΠΟΙΗΣΗ ορθώνεις μια στάση, την οποία και ΔΕΝ περίμενα απο μεριά σου και ειδικά απο εσένα, εναν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ....

Εάν (ξαναλέω) υπάρχει κάτι που έχω διαπράξει και σε έχει ενοχλήσει, κοινοποίησέ το μου και μένα, δεν κάνει κακό...

'Οταν λοιπόν μου ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ το ΓΙΑΤΙ λές τα ΟΣΑ λές και ειδικά με τον ΤΡΟΠΟ που τα λές, θα σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ της θέσεώς μου περί ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ της οποίας είμαι και ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ...
Θα το βρέις ΣΙΓΟΥΡΑ ενδιαφέρον, αλλά είπαμε...
Πρώτα το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ....

Ειληκρινά, ΠΑΝΤΑ φίλος σου

Κέλσος ο Φιλαλήθης

23/05/2003, 15:56:28
Κέλσο θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί αυτό ακριβώς έκανε και σε μένα ο φίλος AVATARGR και μάλιστα στο καλωσόρισμα (στο 2ο post μου!!). Στο θέμα "Αφήστε με να μιλήσω για το καλό". Διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου και πάνω σε κείνη τη διαστρεβλμένη άποψη στήριξε με σιγουριά τα αντεπιχειρήματα που στην ουσία έπεφταν στο κενό. Δε λέω οτι το έκανε σκόπιμα αλλά η στάση του με εκνεύρισε. Γνωρίζοντάς τον εκ των υστέρων περισσότερο απο τα γραφόμενά του τον συμπάθησα, είδα οτι είναι άνθρωπος του φωτός και δε κράτησα καμμία κακία γαιτί δε μου αρέσει να μένω σε τέτοιου τύπου διαφωνίες. Φίλε AVATARGR παρατηρώ οτι η αρχή και το τέλος των μνμτων σου ξεχειλίζουν απο ευγένεια και τακτ ενώ το κυρίως θέμα πολλές φορές δεν είναι αναλόγως ευγενικό και άστοχο.
Φιλικά, ~Γρηγόρης~

drumx13Μέλος
23/05/2003, 20:29:08
το εγραψα για αλλο τοπικ αλλα επειδη το θεωρω "γονιμο" το παραθετω και εδω
Η αληθεια ειναι οτι σε αυτο το επιπεδο κουβεντας το θεμα παντα ειναι το ιδιο (ασχετα με το τοπικ)και αυτο ειναι καλο..

To μυαλο φιλοι μου θετει ερωτησεις
Εχεις αναρωτηθει απο που πηγαζει ολοι αυτη η γνωση που εχουμε στην διαθεση μας σημερα σε κονσερβες(βιβλια αρχεια ιντερνετ) καθως και ολη η γνωση που εχουμε στις τεχνες στις επιστημες στο θειο κλπ
Ολη αυτη η γμωση φιλοι μου πηγαζει απο ερωτησεις
Ερωτησεις που τεθηκαν απο καποιους και απαντηθηκαν στο παρελθον
Τελικα γραφτηκαν και εφαρμοστικαν η απαντησεις και σημερα μπορουμε να τα λεμε μεσω ιντερνετ.
Γιατι τεθηκαν αυτες η ερωτησεις?
Γιατι καποιοι "θιγονταν" απο μια κατασταση
Θιγονταν σημαινει οτι ευνοουνταν η δεν ευνουνταν
Απλα τους επηρεαζε η κατασταση καπου στην ζωη τους...
Για να θεσεις μια ερωτηση φιλε μου χρειαζεσαι πληροφοριες
Πληροφοριες που συλεγεις οταν "ενδιαφερεσαι" που σημαινει θιγεσαι-σε αφορα κατι
Αν παρατηρησεις τις ερωτησεις που εθεσε κατα καιρους ο ανθρωπος -ολες ειχαν σκοπο να του κανουν την ζωη ευκολοτερη και ποιο κατανοητη- αλλα σε ενοιολογικο επιπεδο η μια ηταν ποιο συνθετη και ποιο σοφιστικε απο την αλλη. Κατι σαν σκαλα.
Για να θεσεις λοιπον μια ερωτηση πρεπει να εχεις πληροφοριες και την στιγμη που την θετεις εισαι πολυ κοντα στην απαντηση
Για την ακριβια ποτε πριν στην ιστορια δεν εισουν κοντυτερα στην απαντηση που ψαχνεις..
Ολο αυτο ειναι διαδικασιες του μυαλου ...
Η ερωτηση λοιπον μας εδωσε της ενοιες θεος, παν, ον, καθως και τις ενοιες αγαπη, ψωμι, τουβλο, ρομπα...κλπ
Καποια στιγμη καποιες απαντησεις αλλων υιοθετηθηκαν και αποτελεσαν βασεις για νοητικα οικοδομιματα που λεει ενας αλλος φιλος αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.
Τα παντα ειναι στο μυαλο λοιπον και το μυαλο ειναι στα παντα και παντου
ειναι πολυ απλο, παρα πολυ απλο, ισως και απλουστευτικο, και συνηθως εκει ειναι η αληθεια στα πολυ απλα πραγματα
Ισως ομως και να εχει πολυ "ψωμι" ακομα αλλα σιγουρα στο ψαξιμο θα χρησιμοποιησουμε το μυαλο με ερωτησεις και απαντησεις χρησημοποιοντας της αισθησης για να συλεξουμε πληροφοριες

να σημειωσω μια απανηση για τον φιλοDisRaptor-X που συμφωνω γενικα στην τοποθεηση του αλλα διαφωνω στο

quote:
Η καρδια ειναι αυτη που πιστευω οτι μετρα περισσοτερο, γιατι ειναι το μοναδικο που μπορει να παραμεινει αναλλοιωτο απο εξωτερικους παραγοντες.
Η λογικη και ο νους χαληναγωγουνται και διαμορφωνονται αναλογα με τα ρευματα της εποχης...

Η καρδια φιλε μου δεν σκεφτετε αλλα νιωθει εκει νομιζουμε οτι κρυβεται αληθεια
Ενα παραδειγμα ποσο οικτο μπορει να νιωσει καποιος με την καρδια για την απωλεια ενος πραγματος που δεν γνωρισε με της αισθησης
Δεν θα νιωσει καμια απωλεια κατα την γνωνη μου
Αρα ευκολα θα πει καποιος η καρδια ειναι που διαμωρφωνεται απο την συγκυρια και την εποχη.
Δεν ειναι ουτε η καρδια που ειναι ενα απλο ογρανο αντλια χωρις τιποτα αλλο κρυφο
Εκει που πρεπει να επεκταθουμε για να παρουμε απαντηση στο αρχικο ερωτημα κατα την γνωμη μου
quote:
ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ

....ειναι στο ρημα ΝΙΩΘΩ
Γιατι νιωθω τι νιωθω ,πως προερχεται, απο τι, ποσο "εγω" εχει μεσα του το νιωθω και αλλες ερωτησεις για αυτο..
τα λεμε
Κατι ακομα προς γρηγορη
Φιλε μου εδω κανουμε κουβεντουλα
δεν πρεπει και να συμφωνουμε και ολας
αλλα θα ηθελα να μην επεκτινεσαι σε κρισεις που αφορουν τον χαρακτηρα μου εδω και αλλου γιατι με ξερεις ελαχιστα και εισαι εξ ορισμου αδικος.Ας γνωριστουμε πρωτα και μετα βλεπουμε
Σε Παρακαλω λοιπον να μην με κρινεις ως ατομο επειδη δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω
μπορεις να απαντησεις επι του θεματος επι των αποψεων μου αλλα φρασεις οπως
quote:
Η διαφωνία για τη διαφωνία χαρακτηρίζει άνθρωπο που δε γνωρίζει για ποιό λόγο διαφωνεί, απλά διαφωνεί είτε για να αντιδράσει είτε για να επιδείξει τις θέσεις του που (συνήθως) είναι ενα ανακατεμένο μείγμα όσων έχουν μιλήσει περί του θέματος που καταπιάνεται, εκφραζόμενος γι' αυτό για το οποίο θέλει να μιλήσει με ενα συμπυκνωμένο και ασαφή λόγο κλέβοντας στοιχεία απο οτι έχει διαβάσει και τοποθετώντας τα σε άτακτη σειρά με σκοπό να προκαλέσει την προσοχή των γύρω του, ενώ το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση σύγχυσης σ' αυτούς που τον διαβάζουν. Κι εμένα όπως είπε ο Κέλσος, με μπερδεύεις ΠΟΛΥ!

ειναι κριτικη επι προσωπικου και περα για περα αδικη
στο κατω κατω μην με διαβαζεις αν ειναι να μπερδευεσαι

23/05/2003, 21:26:36
Μην αρπάζεσαι φίλε, ηρέμησε. Δε κρίνω εσένα γιατί δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Κρίνω αυτά που γράφεις και το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι έρχονται σε αντιδιαστολή με άλλα που είχες πει. Αν δεν ανέχεσαι κριτική στα λεγόμενά σου μη τη διαβάζεις. Αυτή είναι η άποψή μου, αυτή λέω. Δεν είναι καθόλου κριτική επι προσωπικού.

Αναφερόμενος στη "στάμπα" που αποδέχτηκες "Διαφωνείς για να διαφωνείς", είπες:

quote:
Αυτος ο ορισμος μου εδωσε προσανατολισμο και στοχο για το τι ΘΕΛΩ να γινω οταν μεγαλωσω

Εγω, επειδή δε δέχομαι αντίλογο απο κάποιον που διαφωνεί για να διαφωνεί, γιατί το θεωρώ άκρως προσβλητικό προς την προσωπικότητά μου, είπα:
quote:
Εγώ θα προτιμούσα να είχα τη "στάμπα" Διαφωνώ για να γνωρίζω.

drumx13Μέλος
24/05/2003, 09:59:07
quote:
Εγω, επειδή δε δέχομαι αντίλογο απο κάποιον που διαφωνεί για να διαφωνεί, γιατί το θεωρώ άκρως προσβλητικό προς την προσωπικότητά μου, είπα:

οκ γρηγορη αν σε προσβαλα συγνωμη.
Παμε ομως πισω στην κουβεντα τωρα που ειναι ποιο σημαντικη απο τα δικα μας και για να μην χαθει το θεμα το ξαναθετω απο το σημειο που ειχε μηνει.....

το εγραψα για αλλο τοπικ αλλα επειδη το θεωρω "γονιμο" το παραθετω και εδω
Η αληθεια ειναι οτι σε αυτο το επιπεδο κουβεντας το θεμα παντα ειναι το ιδιο (ασχετα με το τοπικ)και αυτο ειναι καλο..

To μυαλο φιλοι μου θετει ερωτησεις
Εχεις αναρωτηθει απο που πηγαζει ολοι αυτη η γνωση που εχουμε στην διαθεση μας σημερα σε κονσερβες(βιβλια αρχεια ιντερνετ) καθως και ολη η γνωση που εχουμε στις τεχνες στις επιστημες στο θειο κλπ
Ολη αυτη η γμωση φιλοι μου πηγαζει απο ερωτησεις
Ερωτησεις που τεθηκαν απο καποιους και απαντηθηκαν στο παρελθον
Τελικα γραφτηκαν και εφαρμοστικαν η απαντησεις και σημερα μπορουμε να τα λεμε μεσω ιντερνετ.
Γιατι τεθηκαν αυτες η ερωτησεις?
Γιατι καποιοι "θιγονταν" απο μια κατασταση
Θιγονταν σημαινει οτι ευνοουνταν η δεν ευνουνταν
Απλα τους επηρεαζε η κατασταση καπου στην ζωη τους...
Για να θεσεις μια ερωτηση φιλε μου χρειαζεσαι πληροφοριες
Πληροφοριες που συλεγεις οταν "ενδιαφερεσαι" που σημαινει θιγεσαι-σε αφορα κατι
Αν παρατηρησεις τις ερωτησεις που εθεσε κατα καιρους ο ανθρωπος -ολες ειχαν σκοπο να του κανουν την ζωη ευκολοτερη και ποιο κατανοητη- αλλα σε ενοιολογικο επιπεδο η μια ηταν ποιο συνθετη και ποιο σοφιστικε απο την αλλη. Κατι σαν σκαλα.
Για να θεσεις λοιπον μια ερωτηση πρεπει να εχεις πληροφοριες και την στιγμη που την θετεις εισαι πολυ κοντα στην απαντηση
Για την ακριβια ποτε πριν στην ιστορια δεν εισουν κοντυτερα στην απαντηση που ψαχνεις..
Ολο αυτο ειναι διαδικασιες του μυαλου ...
Η ερωτηση λοιπον μας εδωσε της ενοιες θεος, παν, ον, καθως και τις ενοιες αγαπη, ψωμι, τουβλο, ρομπα...κλπ
Καποια στιγμη καποιες απαντησεις αλλων υιοθετηθηκαν και αποτελεσαν βασεις για νοητικα οικοδομιματα που λεει ενας αλλος φιλος αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.
ειναι πολυ απλο, παρα πολυ απλο, ισως και απλουστευτικο, και συνηθως εκει ειναι η αληθεια στα πολυ απλα πραγματα
Ισως ομως και να εχει πολυ "ψωμι" ακομα αλλα σιγουρα στο ψαξιμο θα χρησιμοποιησουμε το μυαλο με ερωτησεις και απαντησεις χρησημοποιοντας της αισθησης για να συλεξουμε πληροφοριες

να σημειωσω μια απανηση για τον φιλοDisRaptor-X που συμφωνω γενικα στην τοποθεηση του αλλα διαφωνω στο

quote:

Η καρδια φιλε μου δεν σκεφτετε αλλα νιωθει εκει νομιζουμε οτι κρυβεται αληθεια
Ενα παραδειγμα ποσο οικτο μπορει να νιωσει καποιος με την καρδια για την απωλεια ενος πραγματος που δεν γνωρισε με της αισθησης
Δεν θα νιωσει καμια απωλεια κατα την γνωνη μου
Αρα ευκολα θα πει καποιος η καρδια ειναι που διαμωρφωνεται απο την συγκυρια και την εποχη.
Δεν ειναι ουτε η καρδια που ειναι ενα απλο ογρανο αντλια χωρις τιποτα αλλο κρυφο
Εκει που πρεπει να επεκταθουμε για να παρουμε απαντηση στο αρχικο ερωτημα κατα την γνωμη μου

quote:

....ειναι στο ρημα ΝΙΩΘΩ
Γιατι νιωθω τι νιωθω ,πως προερχεται, απο τι, ποσο "εγω" εχει μεσα του το νιωθω και αλλες ερωτησεις για αυτο..
τα λεμε

24/05/2003, 19:30:58
Καλησπέρα σας φίλοι μου...

Καταρχάς φίλε Γρηγόρη...
Η συμβολή του AvatarGr δεν είναι μικρή σε αυτό που εσύ ανακάλυψες μέσα στο Esoterica.gr
Το ΠΩΣ εκφράζεται ο καθένας, είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε και να διαφωνήσουμε μαζί του εκεί που υπάρχει ΟΥΣΙΑ και όχι απλά σε επιφανειακά θέματα...

Δεν μου αρέσει να κάνω τον συνήγορο ΚΑΝΕΝΟΣ, παρά μόνο της μηδαμινότητάς μου, αλλά μην αδικής τον φίλος μας τον AvatarGr...
Τα μηνύματά του έχουν βοηθήσει ΠΟΛΛΟΥΣ απο ΕΜΑΣ να δούμε με μια διαφορετική όψη, σε ένα ΚΟΙΝΟ πρός τη θέα αντικείμενο...

Τώρα ΑΝ διαφωνούμε στην ΟΥΣΙΑ του αντικειμένου (και αυτό είναι η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ), δεν θα πρέπει να ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ, εκτός και αν κάποιοι προσπαθούν να διεκδίκήσουν το ΑΛΑΘΗΤΟ (άπ'ελθε απο εμού το ποτήριον τούτο) και τότε νομίζω πώς κάνουν ΚΑΚΟ πρώτα στον εαυτό τους...

Και τώρα φίλε μου DrumX13...
Προσπαθώ να σε καταλάβω...
Να καταλάβω ΑΝ τα εννοείς ΟΛΑ όσα γράφεις;;;;

Από όσα έγραψες με τον ΚΛΑΣΣΙΚΟ σοφιστικό τρόπο, κράτησα ένα (ΟΛΑ ήταν "αδύνατο" να στα σχολιάσω)...
Λές λοιπόν με περισή σιγουριά, πώς :

quote:

Περιμένω απο εσένα φίλε μου να ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ τη θέση σου σε αυτό που αναφέρεις...
Να το στηρίξεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ, και όχι με τα ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ επαγωγικά σου συμπεράσματα...

Κατ'εμέ λοιπόν (για να έχεις και τον αντίλογο να πορέυεσαι), το ΜΥΑΛΟ φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "στα ΠΑΝΤΑ" και "ΠΑΝΤΟΥ", αλλά στο "ΤΙΠΟΤΑ" και στο "ΠΟΥΘΕΝΑ"
Αν θεωρήσουμε ότι τα "ΠΑΝΤΑ" είναι ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ (σύμπαν) άρα ΟΣΑ εμπεριέχονται σε αυτόν, είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ περιορισμένα.
ΠΟΥ λοιπόν είδες ή ΠΩΣ, ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (βρές εσύ τον συσχετισμό μέσα σε αυτό που ανέφερα ως "πάντα"), μαζί με τον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ, μπορεί να είναι στο ΠΑΝΤΟΥ και στα ΠΑΝΤΑ;;;;

Στη δική μου ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ, τα "ΠΑΝΤΑ" είναι ΚΑΙ ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ (σύμπαν), ΑΛΛΑ ΚΑΙ εκείνο που τον ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ...
Δηλαδή τα "ΠΑΝΤΑ" είναι ΚΑΙ το ορατό ΚΑΙ το αόρατο....
Πώς λοιπόν λές ότι ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, το μυαλό μας είναι στα ΠΑΝΤΑ;;;;;
Πώς μπορεί το μυαλό να δεχθεί ότι υπάρχει το ΑΟΡΑΤΟ (που εμπεριέχει το σύμπαν), τη στιγμή που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, να το παρατηρήσει;;;;;;

Καλέ μου φίλε, ΜΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ τον δυνάστη του Ανθρωπίνου Γένους, τον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ μας...
Αυτό, το ΜΟΝΟ που θα κάνει είναι να σου δίνει τροφή και απορίες (όπως πολύ σωστά είπες) ΑΛΛΑ για να σε κρατήσει μέσα στο βαθύ ύπνο που μας κρατά όλους μας...
Θέλει να σε κρατήσει ΜΕΣΑ στο "Matrix" που άρχων και βασιλέας είναι ΑΥΤΟΣ;;;;
Ποιός δηλαδή;;;
Εκείνος που ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ τα σκουλίκια θα τον εξαφανίσουν ΕΝΤΕΛΟΣ και για ΠΑΝΤΑ...
Και σε ρωτάω...
Αυτός θεωρείς πώς είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;;
Μια προέκταση του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ;;;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
25/05/2003, 13:54:42
καλημερα φιλοι
Η αληθεια του ενος και του αλλου ειναι σαφως υποκειμενικη οπως υποκειμενικη ειναι καθε τι που λεμε ή γραφουμε.

Περα απο αυτο αν κολαμε στις υποκειμενικοτητες μας και λεμε συνεχως οτι οτι λεει ο αλλος ειναι υπκειμενικο ή χρησιμοποιυμε την αναμφηβολη υποκειμενικοτητα των λεγομενων του ΟΧΙ σαν δεδομενο... αλλα σαν αντεπιχειρημα τοτε απαξιωνεται η κουβεντα και ο διαλογος σταματα
Αυτο που λειπει και απο αυτην την κουβεντα ειναι ο διαλογος.

Ο διαλογος που σημενει ανταλαγη αποψεων με στοχο και την συγκλιση που οδηγει την κουβεντα σε ενα αλλο σκαλι- επομενο θεμα...

Αντ αυτου βλεπουμε μια αντιπαραθεση επι προσωπικου επιπεδου και κατι σαν να σκοτωνουμε τον αγγελιοφορο επειδη μας εφερε κακα νεα
Κοιτουμε το δαχτυλο και δεν κοιταμε τι μας δειχνει.

φιλε κελσο
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια

quote:
*Από όσα έγραψες με τον ΚΛΑΣΣΙΚΟ σοφιστικό τρόπο,
*και όχι με τα ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ επαγωγικά σου συμπεράσματα

οσον αφορα το ερωτημα σου ή παρατηρηση αν θες
quote:
Περιμένω απο εσένα φίλε μου να ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ τη θέση σου σε αυτό που αναφέρεις...

σου λεω οτι το κειμενακι αυτο γραφτηκε στο τοπικ Ερμητικο και αποτελουσε απαντηση στον ιδιο Ερωτημα απο τον Πλωτινο
Αν το διαβασεις ολο νομιζω οτι αποτελει μια πληρη και τεκμηριωμενη απαντηση στο ερωτημα σου.

Οσο για την επαγωγικη ή σοφιστικη λογικη σου θυμιζω οτι με αυτην την λογικη υπαρχει το 1 + 1= 2
Αν αμφησβητεις το εργαλειο που χρησιμοποιω και θεωρεις οτι ειναι λαθος ειναι αλλο θεμα
Παρολα αυτα οτι 1+1= 2 ειναι γεγονος...

Σαφως και συμφωνω οτι

quote:
Στη δική μου ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ, τα "ΠΑΝΤΑ" είναι ΚΑΙ ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ (σύμπαν), ΑΛΛΑ ΚΑΙ εκείνο που τον ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ...
Δηλαδή τα "ΠΑΝΤΑ" είναι ΚΑΙ το ορατό ΚΑΙ το αόρατο....

Σαφως υπαρχει και το αορατο και σαφως εναι υλη και ακομα ποιο σαφες ειναι οτι ο εγκεφαλος μου -σου -του-ειναι πολυ Μικρος για να τα χωρεσει ολα
Παρολα αυτα εγω δεν μιλω για τον εγκεφαλο που θα φανε τα σκουλικια σαν πεθανω αλλα για την λογικη που ενδεχομενως θα παραμηνει για παντα στην γη οπως και η σκεψη μου, και η δικης σου, με την μορφη κειμενων που γραφτηκαν καποτε στο Ιντερνετ...(ελπιζω)
Δεν ειναι ο εγκεφαλος του Πλατωνα η του Σωκρατη και του Αριστοτελη που μελεταμε αλλα η σκεψη τους, η λογικη τους, οι συλογισμοι τους.
Τον εγκεφαλο τους των εφαγαν σκουλικια η σκεψη τους παρεμηνε
Αυτη η σκεψη εδωσε στον Δημοκρητο την ενοια του ατομου πολυ πριν το δει με το ματι του ο ανθρωπος
quote:
Πώς μπορεί το μυαλό να δεχθεί ότι υπάρχει το ΑΟΡΑΤΟ (που εμπεριέχει το σύμπαν), τη στιγμή που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, να το παρατηρήσει;;;;;;

ο ατομο που ηταν αορατο.

quote:
Καλέ μου φίλε, ΜΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ τον δυνάστη του Ανθρωπίνου Γένους, τον ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ μας...

Καλως η κακως αυτον εχουμε και δεν μας ενδιαφερει ως υλη ή ως φαια ζουμια κυταρων αλλα ως το οργανο που μας δινει την δυνατοτητα να συλαβουμε ενοιες μεσω των αποριων και των απαντησεων.

Οποτε το

quote:

Οταν μιλαμε για ενοιες ΙΣΧΥΕΙ γιατι ειπα πως δημηουργουνται οι ενοιες και πως ο εγκεφαλος μπορει να χωρεσει ενοιες οπως το συμπαν

Οταν μιλαμε για υλη και το θεσουμε στο επιπεδο της υλης τοτε ο Φυσιοεγκεφαλος (που προκυπτει παλι ως ενοια) ειναι κοματι της υλης
με μαζα πολυ μικροτερη απο το συμπαν.

Τα λεμε και ελπιζω να μην κολησουμε την τοσο ωραια κουβεντα σε πρωσοπικες αντιπαραθεσεις γιατι εχουμε κοινα συμφεροντα.
Εκτος αν κανω λαθος

26/05/2003, 09:31:30
Την καλημέρα μου σε όλους...

Φίλε μου DrumX13, κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προσωπική κόντρα με ΚΑΝΕΝΑΝ (τουλάχιστον απο εμένα)...
Μη θεωρείς λοιπόν πώς το ότι ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ (αυτό που λές ότι ΔΕΝ γίνεται!!!!) και σχολιάζουμε τα δεδομένα που βρίσκουμε απο τους άλλους, είνια προσωπική αντιπαράθεση....

Ξαναείπα ότι δεν με ενδιαφέρει να πείσω ΚΑΝΕΝΑΝ...
'Ομως με ενδιαφέρει να υπάρχει και ένας αντίλογος σε ότι λέγεται...
Αν θεωρείς λοιπόν ότι τα δύο παραπάνω ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, να ζητ'΄σω συγγνώμη και να αποσυρθώ στη ΣΙΩΠΗ....
Δεν θα είναι η ΠΡΩΤΗ φορά, μα ΟΥΤΕ και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....

Το σκεπτικό σου, το έχω αντιληφθει...
Απλά ΔΕΝ συμφωνώ μαζί του...
Θέτω τις απόψες μου....
Δεν τις θεωρώ ΑΛΑΘΗΤΕΣ...
Πού υπάρχει πρόβλημα;;;;;;

Στο ότι χαρακτηρίζω ΣΟΦΙΣΤΙΚΟ τον τρόπο που κάνεις τη συζήτηση, δεν είναι υποτιμητικό...
Στην αρχαία μας Ελλάδα, υπήρξε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΗ που δίδασκε τον τρόπο που έχεις υιοθετήσει για να κάνεις ΚΑΙ συζήτηση, αλλά πρωτίστως για να εξάγεις ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

Τώρα ΑΝ υιοθετώ την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, αυτό δεν θα πρέπει να σε ξενίζει, ούτε εσένα μα πολύ περισσότερο τον AvatarGr, μιάς και με αυτό τον τρόπο έμαθα ότι ΠΡΕΠΕΙ να "οριοθετώ", να "ορίζω" τα πράγματα που συζητάμε για να ΜΗΝ εκτραπούμε απο την όποια συζήτηση...
Να μιλάμε για ΕΝΝΟΙΕΣ που έχουν ΣΑΦΩΣ αποδωθεί και πάνω εκεί να αναπτύξουμε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...

Οκ, λοιπόν, ας πάμε παρακάτω...
Υποστηρίζεις ότι η ΛΟΓΙΚΗ μας παραμένει(!!!!!!) και μετά απο το ΣΚΟΥΛΙΚΙΑΣΜΑ του εγκεφάλου μας...
Μην μου αναφέρεις ότι παραμένει με τις ΣΚΕΨΕΙΣ μέσα απο το διαδύκτιο...

Φίλος με όλους,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
26/05/2003, 12:56:59
καλη μερα φιλοι
Κελσο μην τολμησεις να αποσυρθεις στην σιωπη.

και ναι η λογικη και η σκεψεις καποιου παραμενουν απο την στιγμη που γραφτουν και ειναι δυνατον να επαναχρησιμοποιηθουν αργοτερα ως εργαλεια.

Οσο για τα συμπερασματα φιλε και το συμπερασματακι μου οτι αποτελουν θανατο του μυαλου και παγιδα ...

Ειναι απλως ενα πρωποπικο συμπερασματι και το χρησιμοποιω καθε φορα που κολαω σε καποιο αλλο συμπερασμα για να ξεκολησω.

Παρακαλω οπως συνεχισει η τοσο ενδιαφερουσα κουβεντα μας..
Θα ηθελα τα σχολια σας επι... της τελευταιας παραγραφου πριν επεκταθουμε στα πρωσοπικα μας

quote:

quote:

....ειναι στο ρημα ΝΙΩΘΩ

26/05/2003, 13:52:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ.

ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΙΟΚΩ ΝΑ ΕΛΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΙΤΕ ΤΟ ESOTERICA.gr
(ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ) EINAI H ΠNEYMATIKH ANAZHTHΣH.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΕΣ......

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΟΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟN ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΑΙΔΡΟ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ...

quote:
'Οποιος το προσπαθεί ή το ΘΕΩΡΕΙ (ακόμα χειρότερο αυτό), ότι οι απόψεις του είναι και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ... απλά σιωπώ εμπρός στη "ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ"...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

26/05/2003, 16:08:01
reptilesalonica!
Τι ωραίο θέμα κι αυτό...
Σας αφιερώνω φίλοι μου ένα απόσπασμα του Καζαντζάκη, το δεύτερο χρέος...Από την ασκητική.

Δεν δέχουμε τα σύνορα, δε με χωρούν τα φαινόμενα, πνίγουμαι! Την αγωνία τούτη βαθιά, αιματερά να τη ζήσεις, είναι το δέυτερο χρέος.
Ο νους βολέυεται, εχει υπομονή, του αρέσει να παίζει,μα η καρδιά αγριεύει, δεν καταδέχεται αυτή να παίξει, πλαντάει και χυμάει να ξεσκίσει το δίκτυ της ανάγκης.
Να υποτάξω τη γης, το νερό, τον αγέρα, να νικήσω τον τόπο και τον καιρό, να νοιώσω με ποιους τρόπους αρμολογούνται κι έρχουνται και ξανάρχουνται οι αντικαθρεφτισμοί που ανεβαίνουν από την πυρωμένην έρημο του νου, τι αξίαν έχει;
Ενα μονάχα λαχταρίζω: Να συλλάβω τι κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα, τι είναι το μυστήριο που με γεννάει και με σκοτώνει, κι αν πίσω από την ορατή ακατάπαυτη ροή του κόσμου κρύβεται μια αόρατη ασάλευτη παρουσία.
Αν ο νους δεν μπορεί, δεν είναι έργο του να επιχειρήσει πέραν από τα σύνορα την ηρωϊκήν απελπισμένην έξοδο, νά ταν να μπορούσε η καρδιά μου!
Πέρα! Πέρα! Πέρα! Πέρα από τον άνθρωπο ζητώ το αόρατο μαστίγι που τον βαράει και τονε σπρώχνει στον αγώνα. Πέρα από τα ζώα ενεδρεύω να δω το πρόσωπο το αρχέγονο που μάχεται δημιουργόντας, συντρίβοντας, καναχύνοντας τις αρίφνητες μάσκες να τυπωθεί στο ρεούμενο κρέας. Πέρα από τα φυτά αγωνίζουμαι να ξεχωρίσω τα πρώτα παραπατήματα του Αοράτου μέσα στη λάσπη.
Μια πρόταση μέσα μου:
- Σκάψε! Τι βλέπεις;
- Ανθρωπους και πουλιά, νερά και πέτρες!
- Σκάψε ακόμα! Τι βλέπεις;
- Ιδέες και ονείρατα, αστραπές και φαντάσματα.
- Σκάψε ακόμα! Τι βλέπεις;
- Δε βλέπω τίποτα! Νύχτα βουβή, πηχτή σα θάνατος. Θά'ναι ο θάνατος.
- Σκάψε ακόμα!
- Αχ! Δεν μπορώ να διαπεράσω το σκοτεινό μεσότοιχο! Φωνές γρικώ και κλάματα, φτερά γρικώ στον άλλο όχτο!
- Μην κλαις! Μην κλαίς! Δεν είναι στον άλλον όχτο! Οι φωνές, τα κλάματα και τα φτερά είναι η καρδιά σου!

Πέρα από το νου, στον ιερό γκρεμό της καρδιάς, ακροποδίζω τρέμοντας. Το ένα μου πόδι αδράχνεται από το σίγουρο χώμα, το άλλο ψάχνει στα σκοτεινά, επάνω από την άβυσσο.
Ψυχανεμίζουμαι πίσω απ'όλα τούτα τα φαινόμενα μια μαχόμενη ουσία. Θέλω να σμίξω μαζί της.
Ψυχανεμίζουμαι πως κι η μαχόμενη ουσία πολεμάει πίσω από τα φαινόμενα να σμίξει με την καρδιά μου. Μα το σώμα στέκεται ανάμεσα και μας χωρίζει. Ο νους στέκεται ανάμεσα και μας χωρίζει.
Ποιο είναι το χρέος μου; Να συντρίψω το σώμα, να χυθώ να σμίξω με τον Αόρατο. Να σωπάσει ο νους, ν'ακούσω τον Αόρατο να φωνάζει.
Περπατώ στ'αφρόχειλα της άβυσσος και τρέμω. Δυό φωνές μέσα μου παλεύουν.
Ο νους: "Γιατί να χανόμαστε κυνηγώντας το αδύνατο; Μέσα στον ιερό περίβολο των πέντε αισθήσεων χρέος μας να αναγνωρίσουμε τα σύνορα του ανθρώπου".
Μα μια άλλη μέσα μου φωνή, ας την πούμε έχτη δύναμη, ας την πούμε καρδιά, αντιστέκεται και φωνάζει: "Οχι! Οχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει! "
Ο νους: "λαγαρό και ανέλπιδο είναι το μάτι μου και θεάται τα πάντα. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, μια παράσταση που δίνουν οι πέντε θεατρίνοι του κορμιού μου.
Κοιτάζω με απληστία, με ανείπωτη περιέργεια, και δεν έχω την αφελεια του χωριάτη να πιστέψω, και να ανέβω επάνω στη σκηνή επεμβαίνοντας στην αιματηρή κωμωδία.
Είμαι ο θαυματοποιός φακίρης που ακίνητος, καθούμενος στο σταυροδρόμι των αιστήσεων, θεάται να γεννιέται και να αφανίζεται ο κόσμος, θεάται τα πλήθη να σαλεύουν και να φωνάζουν στα πολύχρωμα μονοπάτια της ματαιότητας.
Καρδιά, απλοϊκή καρδιά, γαλήνεψε και υποτάξου!"

Μα η καρδιά ανατινάζεται και φωνάζει: "Είμαι ο χωριάτης και πηδώ απάνω στη σκηνή κι επεμβαίνω στην πορεία του κόσμου!"
δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
Ρωτώ, ξαναρωτώ χτυπώντας το χάος: Ποιος μας φυτεύει στη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια; Ποιος μας ξεριζώνει από τη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια;
Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντου.
Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, να ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω. Αλλο σκοπό δεν δίνω στη ζωή μου.
Θέλω να βρω μια δικαιολογία για να ζήσω και να βαστάξω το φοβερο καθημερινό θέαμα της αρρώστιας, της ασκήμιας, της αδικίας και του θανάτου.
Ξεκίνησα από ένα σκοτεινό σημείο, τη Μήτρα, οδεύω σε ένα άλλο σκοτεινό σημείο,το Μνήμα. Μια δύναμη με σφεντονάει μέσα από το σκοτεινό βάραθρο, μια άλλη δύναμη με συντραβάει ακατάλυτα στο σκοτεινό βάραθρο.
Δεν είμαι ο κατάδικος που τον πότισαν κρασί για να θολώσει το μυαλό του, με λαγαρά τα φρένα, νηφάλιος, δρασκελώ το ανάμεσα στους δυό γκρεμούς μονοπάτι.
Κια μάχουμαι πως να γνέψω στους συντρόφους, προτού πεθάνω. Να τους δώσω το χέρι μου, να προφτάσω να συλλαβίσω και να τους ρίξω έναν ακέραιο λόγο. Να τους πω τι φαντάζουμαι πως είναι τούτη η πορεία, και κατά που ψυχανεμίζουμαι πως πάμε. Και πως ανάγκη να ρυθμίσουμε όλοι μαζί το περπάτημα και την καρδιά μας.
Ενα σύνθημα, σα συνωμότες, ένα λόγο απλό να προφτάσω να πω στους συντρόφους!
Ναι, σκοπός της γης, δεν είναι η ζωή, δεν είναι ο άνθρωπος. Εζησε χωρίς αυτά, θα ζήσει χωρίς αυτά. Ειναι σπίθες εφήμερες της βίαιης περιστροφής της.
Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία ετούτη της γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!

Τούτη η αγωνία είναι το δεύτερο χρέος.

αυτή...που τα κατάφερε!

drumx13Μέλος
27/05/2003, 19:58:42
Να εισαι καλα αμαλια μου θυμησες να ξαναδιαβασω την ασκητικη κατι που γυριζει στο μυαλο μου εδω και μηνες(ασχετο)

πρεπει να κανουμε ομως ενα διαχωρισμο για να παρουμε απαντησεις στο ερωτημα που ετεθει αρχικα

υπαρχουν δυο ρηματα λεξεις που εχουν διαφορετικη σημασια
η μια ειναι σκεφτομαι και η αλλη ειναι νιωθω
το σκεφτομαι οταν μιλαμε για το νου και το νιωθω οταν μιλαμε για την καρδια.

Τα δυο αυτα ρηματα εχουν κοινη βαση για τον καθενα μας και το τι νιωθω και το τι σκεφτομαι ειναι υποκειμενικα και εχουν βαση την ατομικοτητα του καθενος.

Το νιωθω ομως εκφραζει και αναγκες εκφραζει εγω -θελω ενω το σκεφτομαι αποτελει συνησταμενη της παιδειας με την ευρυτερη ενοια του ορου
Η παιδεια σε ενα μεγαλο βαθμο ειναι κοινη αν εξερεσουμε θρυσκευμα την Ιστορια και την οικογενια τα υπολοιπα ειναι κοινα με ολον τον κοσμο ενω το νιωθω εχει να κανει περισοτερο με της αναγκες του καθενος.

Το σκεφτομαι θα μπορουσε να ειναι το ιδιο υπο καποιες συνθηκες για ολους.
Το νιωθω ειναι τελειως υποκειμενικο και αναφερετε σε αναγκες.

Για αυτο νομιζω οτι πρεπει να κανουμε τον διαχωρισμο.

Αν θελουμε να καταλαβουμε κατι και να βγαλουμε καποιο συμπερασμα απο την κουβεντα πρεπει να βγαλουμε απο μεσα το τι νιωθω ή θελω να πιστευω και να βαλουμε μεσα μονο το σκεφτομαι (οσο αυτο ειναι δυνατον)
Διοτι δεν μπορει να υπαρχει ισοροπια αναμεσα στο ΛΟΓΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ / ΝΟΥΣ & ΚΑΡΔΙΑ παρα μονο μεσα στην ατομικοτητα μας ...
Εκει ισως να ειναι και το ζητουμενο αλλα σε επιπεδο ομαδας αυτο ειναι αδυνατον.