ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο μυθος του Προμηθεα και η φυση της φωτιας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο μυθος του Προμηθεα και η φυση της φωτιας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ330 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/09/2010, 22:51:03
quote:

quote:
Μπορεί να ζωηρεύουν την φαντασία ή και να την εξασκούν , ενδεχομενως να διδάσκουν κιόλας -όντως- μα θεωρώ ότι δεν πρόκειται δια μέσου αυτών , να κατακτήσουμε την αλήθεια για την δημιουργία του κόσμου...

Ενδεχομένως να αντλήσουμε σοφία ...ενδεχομένως και γνώση...με δεν θα φθάσουμε στην αρχή και στον "Δημιουργό"...!!!

σωστες επισημανσεις, εγω Εαρινε τα πνευματικα τα ψαχνω βιωματικα, τα διαβασματα των αρχαιων παραδοσεων αποτελουν ενα ωραιο χομπυ αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να υποκαταστησουν τη βιωματικη γνωση..

οταν ομως θελουμε να μιλησουμε για ανθρωπογονια ας εχουμε υποψιν μας και τι λεγαν οι αρχαιοι ημων, οχι μονο ο Δαρβινος που αγνοουσε η δεν ασχοληθηκε με την εξελιξη του αορατου σωματος...

Οι Αρχαίοι είπαν πολλά φίλε μου...και ο Δαρβίνος επίσης...και οι δυό πλευρές σε αρκετά σημεία ενδεχομένως -μενει να συνεχίσουμε να το ερευνούμε- επεσήμαναν ορθά πράματα...αλλα ούτε ο Δαρβίνος .... ούτε οι Αρχαίοι..ούτε ο Φρόϋντ και η επιστήμη η ίδια δεν έχουν φθάσει στην πραγματική αλήθεια...!!!

Ο καθένας αφήνει και απο ενα λιθαράκι σαν θες...και η διερεύνηση συνεχίζεται...!!!

Λείπουν πολλά κομματάκια ακόμα φίλε μου για να συνθέσουμε όλο το πάζλ της ύπαρξης του ανθρώπου και όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν , είναι απλά τόσο ανίδεοι και άσχετοι!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/09/2010, 22:56:42
...Αυτά τα λιθαράκια, επιχειρεί να μαζέψουμε με το παρόν θέμα, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ,Δήμο μου....
Τα πρώτα,μεν, για να φτάσουμε στα τελευταία και επόμενα των προηγουμένων,δε, ως λογικά επομενα κι όχι με ελπίδες και εκτιμήσεις....
21/09/2010, 10:54:04
Αν δεν αντέγραφες Αρίστο μου, θα έβλεπες ότι την ορμή ακούραστης φωτιάς ("πυρός μένος ακαμάτοιο") την παρείχε ήδη (διοχέτευε) ο υψιβρεμέτης Ζεύς στούς θνητούς ανθρώπους, παροχή την οποία διέκοψε μετά από την πουστίτσα τού Προμηθέα με το κρέας. Ο Προμηθέας, που προφανώς εξ' αιτίας του στερήθηκαν οι άνθρωποι το ακαμάτοιο πυρ, το έκλεψε και το επανέφερε στούς ανθρώπους, χωρίς πλέον να έχει τον έλεγχο του Διός (γι αυτό τιμωρήθηκε ο Πρ.), διότι δεν το διέκοψε πάλι, αλλά εποίησε το αναγκαίο καλό-κακό γυναίκα.

Ο Ζεύς τιμώρησε τον Προμηθέα με την γνωστή τιμωρία και τον απελευθέρωσε ο Ηρακλής, όχι χωρίς την συναίνεση τού Διός. (συγχώρεση)

Προσπάθησε τώρα να το παραλληλίσης με την Ιουδαϊκή παράδοση...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 12:14:19

21/09/2010, 11:14:25
quote:

Τα πρώτα,μεν, για να φτάσουμε στα τελευταία και επόμενα των προηγουμένων,δε, ως λογικά επομενα κι όχι με ελπίδες και εκτιμήσεις....

Είσαι άπαιχτος!
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Χααααχαχα!

Σε καλό να μου βγεί...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 11:15:01

21/09/2010, 11:29:03
quote:
ο Προμηθεας ως ο ασωτος υιος αναμενεται να επιστρεψει πανηγυρικα αναμεσα στους ομοιους του κερδιζοντας και φωτοστεφανο δοξης για τους μακροχρονους κοπους της θυσιας του...
Από που να επιστρέπσει;
Ποιάς θυσίας του;
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ;;;

Ελεος σεβαστέ μου!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΕΕΕΕ!

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 11:31:53

21/09/2010, 11:41:49
εσυ εισαι ο καλοθελητης που ανελαβε να μου δυναμιτισει το νημα;

φευγω τωρα θα τα πουμε το βραδυ, προετοιμασου ψυχολογικα γιατι θα περασεις δυσκολες ωρες...

21/09/2010, 11:54:52
!

21/09/2010, 12:21:13
Έκανες διακοπές, μάλλον,ξεκουράστηκες και γι αυτό και φωνάζεις τόσο καλέ μου Αίολε....
Αλλά,φωνάζεις, γιατί ..πειράζεσαι, νομίζω...
Βλέπείς ,η ιστορία του Προμηθέα,είναι ίδια με τους υιούς του Θεού,
που είχαν τη γνώση, επισης...
Οπότε, μόνο με ...αποκλειστικότητα,πως το λένε,..κλόπυ ράιτ,ελπίζετε,να ..αποκλείσετε την γνώση;...
Εισαι αμίμητος!!!
Παρεπιπτόντως,απλώς δεν καταλάβες, ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι μια ιστορία..Εσύ την προτιμάς, σε ..τεύχη!!!!
21/09/2010, 12:28:38
quote:
Οπότε, μόνο με ...αποκλειστικότητα,πως το λένε,..κλόπυ ράιτ,ελπίζετε,να ..αποκλείσετε την γνώση;...
Δεν με ρώτησες σε τι είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!
Θα με ρωτήσεις, ή κσέρεις;

21/09/2010, 12:31:14
quote:

quote:
Δεν με ρώτησες σε τι είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!
Θα με ρωτήσεις, ή κσέρεις;

Βαγγέλη , μην ρωτήσεις...προβλέπω να πέφτει "βαριοπούλα"...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...