- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
είναι ο μεγάλος Μανώλης Αγγελόπουλος.
Θαυμάζω τον Αγγελόπουλο, εχει καλή φωνή , δεν μου αρέσει και τόσο , αλλά τον θαυμάζω , οπως θαυμάζω και ολους τους αθίγγανους τραγουδιστές Κ. Χατζής, Β. Παιτέρης οπου παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της καταγωγής τους κατάφεραν πραγματικά με το σπαθί τους να ανέβουν , κερδίζοντας την αγάπη και το θαυμασμό του κόσμου.
Περισσότερο για τους πιο νέους που πιθανόν να μην το έχουν ακούσει.
Ακούστετο , αξίζει τον κόπο.
Friday night live 1983 στο Λυκαβητό. Φάγαμε ξύλο για να πάμε αλλά οι μουσικοί δεν ήταν εντάξει. Θα μπορούσα να πω οτι ήταν αλήτες. Ενώ έπεσε η ασφάλεια, χωρίς ρεύμα συνέχισαν να παίζουν, αδιαφορώντας για τα λεφτά που πληρώσαμε , για το ξύλο που φάγαμε, ακόμα και για τις διαμαρτυρίες μας οπου για δύο ώρες έπαιζαν χωρίς να τους ακούμε. Και έτσι τελείωσε τους χαρακτηρίσαμε σκυλάδες.
Μιλώ για τους Paco De Lucia, Al Di Meola, John McLaughlin.
Ας το ξεχάσω αυτό που έγινε, είναι φοβεροί μουσικοί (άσχετα πως φέρθηκαν) ο καθένας αυθεντία στο είδος του. Μάλιστα ο de Lucia είχε το θράσος να ξαναέρθει πρόσφατα να παίξει μόνος του στην Ελλάδα.
Στο δίσκο αυτό , οποιος τον βρεί, τον έχω είναι live, παίζουν και οι τρείς μαζί ενα παράξενο είδος μουσικής.
Paco De Lucia, Φολκλορική κιθάρα με πλαστικές χορδές , με υφος φλαμέγκο, ο de lucia είναι απολαυστικότατος, ταχύτατος, φοβερός, ανεπανάληπτος. Αυτοσχεδιάζει δημιουργικά, αλάνθαστα , πνευματώδης αυτοσχεδιασμός, που σε κάθε του στιγμή εχει άρωμα φλαμένκο.
Al Di Meola, Ακουστική κιθάρα με μεταλλικές χορδές, στο ιδιο μοτίβο με τον de Lucia αλλά με ύφος afro-latino, ήχος μεταλλικός καθαρός, αλλά ο de Lucia υπερέχει.
John McLaughlin Κλασσική κιθάρα , μουντή, θαμπή, ύφος ρόκ , φυσικά.
Οι δύο πρώτοι μουσικοί παίζουν το mediterannean sun dance, σόλο ο ενας και κομπανιαμέντο ο αλλος εναλλάξ, με καθαρές ερωτήσεις, απαντήσεις, καθαρή jazz που θυμίζει αρχαίες εποχές, μεσογειακές μυρωδιές , κυριαρχεί το άσπρο και το γαλάζιο καθώς οι ήχοι είναι κρυστάλλινοι , διάφανοι οπως τα νερά της Μεσογείου και το φλαμέγκο να κυριαρχεί σε ολο του το μεγαλείο.
Edited by - allzzaro on 11/04/2004 15:46:06
Αν και δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις στο ειδος μουσικης το οποιο αποκαλειται <Σκυλαδικα>,ουτε στα ρεμπετικα-τα πιο ποιοτικα -περα απο αυτα τα γνωστα του εμποριου,παρολαυτα διαβαζοντας κατι που ειπε ο Ασπριγια θα ηθελα να τον ρωτησω το εξης-πανω στην παρακατω παραπομπη.
quote:
Πάντως,αν και δεν θεωρώ ότι το ρεμπέτικο είναι αυθεντική ελληνική μουσική,
Λεει στο συγκεκριμενο κομματι οτι τα ρεμπετικα δεν ειναι ελληνικη αυθεντικη μουσικη..
Δεδομενου οτι οι ριζες -απο οτι ξερω- του ρεμπετικου ειναι μικρασιατικες -και αρα ελληνικες- θα μπορουσε να διευκρινισει τι θεωρει ακριβως αυθεντικη ελληνικη μουσικη?
~~~
Εχοντας τελευταια προτιμηση και στροφη προς τα λαικα -τα καλα λαικα+ ρεμπετικα- και διαβαζοντας τα ποστς των μελων σε τουτο το τοπικ + βλεποντας οτι εχουν γνωσεις πανω στα ποιοτικα ρεμπετικα,προσπαθησα να βρω καποια απο αυτα τα κομματια(που ανεφερε ενδεικτικα ο 1900 + η Βαλντα) αλλα δεν τα καταφερα..ουτε με τους ερμηνευτες κλπ κλπ.
Μπορει καποιος να μου ελεγε τροπους(αν υπαρχουν περα απο αγορα σιντι) να κατεβαζα καποια κομματια των ερμηνευτων που εχουν αναφερθει?
~~~~
quote:
Friday night live 1983 στο Λυκαβητό. Φάγαμε ξύλο για να πάμε αλλά οι μουσικοί δεν ήταν εντάξει. Θα μπορούσα να πω οτι ήταν αλήτες. Ενώ έπεσε η ασφάλεια, χωρίς ρεύμα συνέχισαν να παίζουν, αδιαφορώντας για τα λεφτά που πληρώσαμε , για το ξύλο που φάγαμε, ακόμα και για τις διαμαρτυρίες μας οπου για δύο ώρες έπαιζαν χωρίς να τους ακούμε. Και έτσι τελείωσε τους χαρακτηρίσαμε σκυλάδες.
Αν και -οπως ειπα παραπανω- δεν εχω σχεση με το ειδος μουσικης το οποιο αποκαλουμε <Σκυλαδικα> παρολαυτα διαβαζοντας το συγκεκριμενο κομματι απο το ποστ του Αλζαρρο ηθελα να τον ρωτησω -μιας και μου εκανε εντυπωση ο χαρακτηρισμος- τι ορισμο θα εδινε στην λεξη <Σκυλας>.
Εγω μεχρι τωρα θεωρουσα οτι αυτος ο χαρακτηρισμος δινεται στης συγκεκριμενης κατηγοριας μουσικους για το τροπο που τραγουδουν και οχι για τον τροπο που συμπεριφερονται.
Πιθανον κανω λαθος μιας και δεν ειμαι σχετικη με το ειδος αυτο αλλα μπορεις μηπως να μου το εξηγησεις?
Αληθώς Ανέστη... Χρόνια σου πολλά ...
Εχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ... αλλά να το κάνω πιο .. ψιλά...
Η μουσική είναι φιλοσοφία. Ενας καλλιτέχνης προσπαθεί παίζοντας ενα όργανο να εκφράσει αυτό που νοιώθει μέσω του οργάνου που χειρίζεται.
Χαρά, λύπη, πόνο, ..... ενας πολύ μεγάλος μουσικός που εχει καταφέρει να περάσει οχι μονο τέτοιου είδους συναισθήματα αλλά και χρώματα καθώς και εικόνες είναι ο Στραβίνσκυ.
Οπότε υπάρχει μία μεγάλη διαφορά σε αυτούς που ξέρουν να παίζουν μουσική και να περνούν στο ίδιο μουσικό μήκος κύματος , την ιδεολογία τους, τα μηνύματα τους καθώς και τα συναισθήματα τους.
Κατά την δεκαετία του 70 δημιουργήθηκαν κέντρα διασκέδασης για εναν τύπο ανθρώπου ..... οπου θέλει να κάνει ``χαβαλέ`` έτσι οπως το ακούς ``χαβαλέ``. ![]()
Οι μουσικοί που έπαιζαν δεν εγνώριζαν μουσική .. απλά γρατζούναγαν ενα μπουζουκάκι καθοτι μπετατζήδες και οικοδόμοι το πρωί τα δάκτυλά τους δεν μπόρούσαν να ανταποκριθούν, η δε τραγουδίστρια σε κάθε τελείωμα του στίχου της κατέληγε σε ενα τρέμολο του ούυυυυυ... οπως ακριβώς κάνει ο σκύλος οταν ουρλιάζει...
έτσι χαρακτηριζόταν σκυλού...και το κέντρο σκυλάδικο.
Οσο για τους θαμώνες των κέντρων αυτών ... τους γνωρίζεις ..
για μην λέω πολλά... μπορείς να τους βρείς στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια..
Σήμερα στα σκυλάδικα επειδή τραβούν κόσμο εχουν στραφεί και μουσικοί που γνωρίζουν απο μουσικοί και γενικά τα κέντρα αυτά εχουν εξευγενιστεί....
Ο paco και ο meola την εποχή εκείνη μεσουρανούσαν.. οπως ο Τσικ Κορία
ο Τζακ Ματζιόνε.. σε κάθε τέτοια συναυλία γινόταν χαμός... τρώγαμε ξύλο για να πάμε...
Στην αρχή της συναυλίας έπεσε κάποια ασφάλεια μάλλον και έμειναν χωρίς ήχο.. Θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο να αποκατασταθεί ο ήχος και να συνεχίσουν. Αυτοί ομως συνέχισαν χωρίς μικροφωνική με αποτέλεσμα να μην ακούμε τίποτα. Συνέχισαν για 1 και μισή ώρα έτσι.
Να παίζουν κανονικά και να συζητούν γελώντας μεταξύ τους.
Απο τους υπόλοιπους λόγω της εποχιακής δημιουργίας των σκυλάδικων τους έβρισαν σκυλάδες... ενώ ο σωστός χαρακτηρισμός είναι ... αλήτες.
Edited by - allzzaro on 12/04/2004 16:33:38
quote:
Πάντως,αν και δεν θεωρώ ότι το ρεμπέτικο είναι αυθεντική ελληνική μουσική
Τώρα σε οτι αφορά το ρεμπέτικο τραγούδι... κάποτε ήταν απαγορευμένα... Γιατί... περνούσαν κάποιο μήνυμα![]()
![]()
Ελληνική μουσική θεωρώ κατ'αρχήν τα δημοτικά και δη τα Θεσσαλικά και Ηπειρώτικα,ορισμένα από κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και πάρα πολλά νησιώτικα.
Επίσης,υπάρχει η αρχαία Ελληνική μουσική,
για την οποία μάλλον δε γνωρίζουμε και πολλά και που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι πολύ πιο μινιμαλιστική από τα "πλούσια" ρεμπέτικα.
Εννοώ ότι στο ρεμπέτικο-το οποίο ξεκινάει από το Μικρασιατικό-
οι κλίμακες είναι περισσότερο χρωματικές παρά αρμονικές,
χαρακτηριστικό της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης.
Το ότι το ρεμπέτικο είναι καθεαυτό Ελληνική μουσική,
μάλλον το απορρίπτω.
Σίγουρα όμως η Ελληνική μουσική κληρονομιά,η οποία και πλούσια αλλά και αρτίστικη είναι,
πρόσφερε πολλά στην τελική διαμόρφωση του σύγχρονου ρεμπέτικου και μετέπειτα του λαικού.
quote:
Σίγουρα όμως η Ελληνική μουσική κληρονομιά,η οποία και πλούσια αλλά και αρτίστικη είναι,
πρόσφερε πολλά στην τελική διαμόρφωση του σύγχρονου ρεμπέτικου και μετέπειτα του λαικού.
ΣΥΜΦΩΝΩ...![]()
quote:
ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ?
![]()
![]()
ΕΓΩ ![]()
![]()
--
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Ta παιδια απο την πατρα,νομιζω.--
ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ!
quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ 'ΤΕΤΟΙΑ' ΜΟΥΣΙΚΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ:ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!!!
Καλησπερα σας
Παροτι δεν ακουω τετοιου ειδους μουσικη εκτος απο παλια λαικα,δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με αυτη την τοσο εντονη αποδοκιμασια του μελους Ανατολη,κυριως γιατι για να υπαρχουν ακομα κεντρα με τετοια μουσικη παει να πει οτι υπαρχει ενα ποσοστο ανθρωπων που τους αρεσει αυτο το ειδος μουσικης και πιθανον να ειναι μεγαλο αυτο το ποσοστο(λογω αυτων των κεντρων),οποτε -οπως πιθανον το δει και η ιδια- θεωρω την αποδοκιμασια της σε πολυ εντονο τονο,που -εμενα - μου φαινεται υπερβολη.
Βασιζομενη ομως στην αποδοκιμασια της μου ερχεται το εξης στο μυαλο,-καθως διαβαζω και κατι που ειχε πει παραπανω ενα αλλο μελος- οτι τις δεκαετιες του 60',70',80' το ιδιο πραγμα θα ελεγε και καποιος που ακουγε μουσικη ντισκο(και οτι αλλο ειδος μουσικης υπηρχε τοτε..)για τα ρεμπετικα και τα λαικα.
Αυτη την στιγμη ομως τα ρεμπετικα και τα λαικα εκεινων των δεκαετιων θεωρουνται σαν τα χρυσα τραγουδια της ελληνικης δισκογραφιας..
Πιστευω οτι αυτο κατι λεει..+ αν και το θεωρω σαν υποθεση παρατραβηγμενο δεν θα ηθελα καποια στιγμη να δω να θεωρουνται και τα <Σκυλαδικα> κατι παρομοιο...
Καλα να περνατε ![]()
![]()
Edited by - Το ξωτικό on 22/04/2004 15:26:08
Edited by - Το ξωτικό on 22/04/2004 15:28:19
quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ???ΤΟ ΡΕΦΡΕΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΛΕΕΙ: "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ, ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ ΚΡΑΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ..."
http://fun.diadiktyo.net/audio/various/alefantos.mp3
ΑΝΤΕ ΒΡΕ... ΚΑΙ ΤΟ 8ο ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...![]()
![]()
![]()

quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ 'ΤΕΤΟΙΑ' ΜΟΥΣΙΚΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ:ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
quote:quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ???ΤΟ ΡΕΦΡΕΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΛΕΕΙ: "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ, ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ ΚΡΑΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ..."
ΑΝΤΕ ΒΡΕ... ΚΑΙ ΤΟ 8ο ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ!
quote:
ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΡΝΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ "ΣΚΥΛΑΔΙΚΩΝ"...
Edited by - Ghost on 26/04/2004 19:15:48
quote:quote:quote:
ΑΝΤΕ ΒΡΕ... ΚΑΙ ΤΟ 8ο ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ!
Θα προσπαθούσα να σε βοηθήσω αλλα δεν μπορώ,
εμεις εχουμε αλλα σχεδια για τον τίτλο.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
--