- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Τα σέβη μου
Ειλικρινά δική σας...
Ρουμιάνα
ΥΓ
Θα επανελθω επι του θέματος.
Δεν γνώριζα ότι είσαι δεσποινίδα!!!
Η ευγένεια μου , απαιτεί να μην δεχθώ
να μου βγάζει το καπέλο της μια δεσποσύνη!!!
ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!!!![]()
![]()
![]()
To Hollywood Έχει Κάψει!
1:1 Εν αρχη ην ο λόγος, και ο λόγος ην προς τον θεόν, και θεος ην ο λόγος.
Φίλη Ρουμιάνα μια και θα κάνεις τον κόπο, ρώτα τους και για το ανωτέρω...![]()
quote:
ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
1:1 Εν αρχη ην ο λόγος, και ο λόγος ην προς τον θεόν, και θεος ην ο λόγος.Φίλη Ρουμιάνα μια και θα κάνεις τον κόπο, ρώτα τους και για το ανωτέρω...
Τι ακριβως θέλεις να μάθεις δηλαδή ??
Αν μπορεις να μου το εξηγησεις με δικά σου λόγια ....
Ευχαριστω
Φιλικά
R
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
quote:
Τι ακριβως θέλεις να μάθεις δηλαδή ??
Αν μπορεις να μου το εξηγησεις με δικά σου λόγια ....
Και με δικά μου και με δικά σου το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι "Μάρτυρες" δεν δέχονται την Θεότητα του Ιησού. Αν δεις λοιπόν την μετάφραση του "Νέου Κόσμου" θα διαπιστώσεις ότι το συγκεκριμένο κομμάτι...ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!.
...και όχι μόνον αυτό, αλλά άν τους ρωτήσεις θα σου απαντήσουν ότι αυτό προστέθηκε εκ των υστέρων!
Κάτι που φυσικά ούτε συζήτηση επιδέχεται ούτε κριτική. Γιατί έτσι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αναιρέση ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
καλημέρα
«ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
1:1 Εν αρχη ην ο λόγος, και ο λόγος ην προς τον θεόν, και θεος ην ο λόγος.»
Η μια και μόνη θεραπευτική δύναμη που μπορεί να κατακτήσει ο άνθρωπος, έχει πολλά ονόματα: Δημιουργικός Νους-Υποσυνείδητη Δύναμη-Μητέρα Φύση-Θεός.
Όλες οι θρησκείες του κόσμου αντιπροσωπεύουν ΜΟΡΦΕΣ ΠΙΣΤΗΣ, και η πίστη αυτή ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα και με την περιοχή και το πολιτιστικό επίπεδο των λαών.
Ο νόμος της ζωής είναι η πίστη.
Κανένα βιβλίο, ούτε καν και η ίδια η Αγία Γραφή, δεν μιλά για την πίστη μας σε κάποιο τελετουργικό, ιεροτελεστία, μορφή, θεσμό, συνταγή ή άνθρωπο. Τα παραμύθια περί «θεανθρώπου» και «ενσαρκώσεως» αποτελούνε απλά τις νοητικές ακροβασίες και παραποιήσεις σχολαστικών εξουσιαστών και τίποτα περισσότερο.
Η Αγία Γραφή μιλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Η πίστη του καθενός είναι η σκέψη που επικρατεί στον νου. Τι πιστεύετε για τον εαυτό σας, τη ζωή και το σύμπαν? Η ζωή σας θα είναι ανάλογη με αυτά που πιστεύετε και «βλέπετε» μέσω της αυθυποβολής.
«Το εάν δύνασαι να πιστεύσης, πάντα είναι δυνατά εις τον πιστέυοντα» (Κατά Μάρκον)
Είναι εξαιρετικά ανόητο να πιστεύουμε σε «Αγίους», «άγιες εικόνες» και «θαύματα», σε νεκραναστάσεις και άλλα παράλογα εσχατολογικά φούμαρα. Είναι ανόητο να πιστεύουμε σε κάτι που μπορεί να μας «κρίνει» και ενδεχομένως να μας κάνει κακό βάζοντας μας στην «κόλαση» και την «αιώνια τιμωρία».
Σε τελική ανάλυση, δεν είναι αυτό που πιστεύουμε που μας κάνει ή θα μας κάνει κακό, αλλά είναι η πίστη ή η σκέψη που υπάρχει μέσα μας που επιφέρει το κακό αποτέλεσμα. Και αυτό διότι αυτό το οποίο μας έμαθαν να πιστεύουμε, π.χ. ο «θεάνθρωπος Ιησούς», είναι απλά ένα σύμβολο, μια έννοια, και ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όλες οι εμπειρίες μας, όλες οι πράξεις, τα γεγονότα και οι συνθήκες της ζωής μας είναι η αντανάκλαση και οι αντιδράσεις ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
Γι’αυτό, σκεφτείτε καλά πριν περάσετε την εσχατολογική φάκα……..
Τέλος, πιστεύουν πως μετά την Δευτέρα Παρουσία ο Σατανάς θα αλυσοδεθεί στην Κόλαση για 1000 χρόνια μαζί με τουσ ομοίους του, μετά θα ελευθερωθεί και θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του κι άλλους ανθρώπους κι έπειτα θα τον καταστρέψει ο Θεός μαζί με τουσ αγγέλους του και τους "αμαρτωλούς".
Κάτι τέτοια τέλος πάντων. Τρέχα γύρευε δηλαδή!
Πάντως, εμένα μου φαίνεται ιδιαίτερα σπαστικό να με σταματάνε στο δρόμο ή να χτυπάνε την πόρτα του σπιτιού μου για να μου δώσουν το περιοδικό τους και να με ενημερώσουν για τα πιστεύς τους κτλ. Κι ειδικά όταν είναι επίμονοι....
quote:
Black Swan, αν και όσα λες είναι κατάβάση σωστά, με πιάνει κατάθλιψη όταν τ' ακούω. Ψευδαίσθηση είναι λοιπόν η ευτυχία;
Αγαπητή Levana η ευτυχία είναι στιγμές...για αυτό και όταν είσαι ευτυχισμένη πρέπει να προσπαθείς να το ζεις όσο περισσότερο μπορείς... δεν μπορείς να είσαι όμως συνέχεια ευτυχισμένη... ακόμα και αν τα έχεις ολα στον κόσμο πάντα κάτι λείπει από τον άνθρωπο..!
"...ακόμα και αν τα έχεις ολα στον κόσμο πάντα κάτι λείπει από τον άνθρωπο.."!
Σωστή παρατήρηση...
![]()
Θεωρώ όμως ταυτόχρονα -αυτήν την αενάως και αδιαλλείπτως ελλείπουσα χαρτογράφισή μας- ως την μεγαλύτερη σοφία της ύπαρξης του ανθρώπου-καταστατικής μορφής-...εκείνη που τον θέτει σε δραστηριότητα και δεν τον θέτει σε τέλμα και άρα αποτελεί κάτι το όμορφο-ζωοσωτήριο και όχι κάτι το οποίο θα πρέπει να εκλάβουμε ως μεμπτό ή ως ελλειματική του χαρακτήρα μας..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Θεωρώ όμως ταυτόχρονα -αυτήν την αενάως και αδιαλλείπτως ελλείπουσα χαρτογράφισή μας- ως την μεγαλύτερη σοφία της ύπαρξης του ανθρώπου-καταστατικής μορφής-...εκείνη που τον θέτει σε δραστηριότητα και δεν τον θέτει σε τέλμα και άρα αποτελεί κάτι το όμορφο-ζωοσωτήριο και όχι κάτι το οποίο θα πρέπει να εκλάβουμε ως μεμπτό ή ως ελλειματική του χαρακτήρα μας..!!!
Κατάλαβε κανείς τί είπε? ή είμαι ο μόνος που δεν το πιάνει?
Εντάξει Εαρινέ το καταλάβαμε,είσαι πολύ μορφωμένος άνθρωπος,μας έπεισες,δεν πάς να πείσεις και τον εαυτό σου καλύτερα?
quote:
Αγαπητή Levana η ευτυχία είναι στιγμές...για αυτό και όταν είσαι ευτυχισμένη πρέπει να προσπαθείς να το ζεις όσο περισσότερο μπορείς... δεν μπορείς να είσαι όμως συνέχεια ευτυχισμένη... ακόμα και αν τα έχεις ολα στον κόσμο πάντα κάτι λείπει από τον άνθρωπο..!
Η αποψή μου είναι οτι του λείπει η αυτογνωσία.Ο ίδιος του ο εαυτός.Το λάθος που κάνουν οι ανθρωποι, είναι να ταυτίζονται με την προσωπικότητα που ανέπτυξαν όλα αυτα τα χρόνια.
Edited by - alex22 on 30/05/2011 12:47:23
quote:
LevanaΠάντα θα μας λείπουν πράγματα. Συμφωνώ. Αλλά γιατί τους επιτρέπουμε να αποκτήσουν τόσο μεγάλη σημασία μέσα μας; Εμείς τελικά τα καθορίζουμε ή εκείνα διαμορφώνουν εμάς; Και δεν μπορούμε να βρούμε την ευτυχία σ' αυτά που ήδη έχουμε; Γιατί να ψάχνουμε μονίμως να βρούμε κάτι που δεν υπάρχει, κάτι που ίσως να είναι κατασκεύασμα του νου μας; Τελικά τί επιθυμούμε; Μήπως είμαστε απλά πολύ εγωιστές;
Δεν νομίζω,καλή μου, να είναι μόνο θέμα εγωισμού, αλλά απληστίας, όσον αφορά τα “πράγματα”,
Και σαν “πράγματα” φαντάζομαι αναφέρεσαι ( αν σε μεταφράζω σωστά) την απόκτηση υλικών αγαθών.
Μια σωστή αξιολόγηση των υλικών αναγκών μας, και ο ρεαλισμός θα μας βοηθήσουν να καθορίζουμε εμείς τις εκάστοτε ανάγκες μας, και όχι αυτό να το ορίζουν τα “πράγματα”.
Ας ορίσουμε άυλες ηθικές αξίες σαν τους στόχους μας, και εκεί να στρέψουμε και να χτίσουμε το νόημα και τη χαρά της ζωής μας.
Λόγια της “πλώρης”
Οράματα?
Μ@κακίες?
“τοῦ λόγου δὲ ἐόντος ξυνοῦ ζώουσιν οἱ πολλοὶ ὡς ἰδίαν ἔχοντες φρόνησιν”
Λάθος εντυπώσεις γεννούν λαθεμένες διατυπώσεις αναποφεύκτως και τότε όλοι ψάχνουμε γύρω μας...συνήθως προς τα "πάνω" ζητώντας βοήθεια!!!
Δεν εκτιμάμε τίποτα που σημαίνει δεν εκτιμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και αυτό διότι ... οτιδήποτε έχουμε θεωρείται δικό μας απόκτημα κατάκτηση , αν λοιπόν δεν εκτιμάμε ότιδήποτε δικό μας ... τότε σημαίνει ότι αποκτάμε λάθος πράγματα -άρα έχουμε κακή κρίση/επιθυμίες/επιλογές-....
Αν αποστρεφόμαστε τα δικά μας , τότε σημαίνει ότι ειμαστε αυτοκαταστροφικοί και υποκείμενοι σε ιδέες και πεποιθήσεις -είναι και άλλα βεβαια..- που ες αεί θα "γεννούν" τα ίδια και τα ίδια και μείς -ορισμένοι- θα ψάχνουν σε Θεούς και δάιμονες την κακοτυχία τους , χωρίς ποτέ να αντιλαμβάνονται ότι ο "Δαίμονας" είναι απλά οι ίδιοι...για την ακρίβεια το μυαλό τους!!!
Γι'αυτό και είπα "ακινησία"...δηαλδή να μην προστρέχουμε αμέσως να ικανοποιούμε οποιαδήποτε αναβλύζουσα επιθυμία αλλα να ελέγχουμε αν η ικανοποίηση μιας επιθυμίας έρχεται σε αντίθεση με την μελλοντική και όχι μόνο "ευδαιμονία" μας!!!
http://www.youtube.com/watch?v=lyl5DlrsU90
Για να χαλαρώσουμε και λίγο την κουβεντούλα μας...![]()

"Κατάλαβε κανείς τί είπε? ή είμαι ο μόνος που δεν το πιάνει?
Εντάξει Εαρινέ το καταλάβαμε,είσαι πολύ μορφωμένος άνθρωπος,μας έπεισες,δεν πάς να πείσεις και τον εαυτό σου καλύτερα"?
Δεν είχα τέτοια αξίωση να καταλαβεις οτιδήποτε εσύ ειδικά...οπότε όλα είναι μια χαρά φίλε μου!!!
Το ανησυχητικό θα ήταν να έπαιρνες έστω "πρέφα"...ωστόσο εκ του αποτελέσματος όλα είναι καλά και σε ευταξία...δεν ανησυχώ για σένα και την ενέργειά σου , άλλοι "παρακείμενοί" σου πρέπει ν'αρχίσουν να ψυλλιάζονται...
Σε διαβεβαιώ ότι δεν θ'αργήσουν , αν ήδη ορισμένοι δεν το έχουν ήδη κανει...
![]()

Ναί , κάτι που εσύ ειδικά δεν το έχεις αποφύγει ουδέποτε...αλήθεια με τι ταυτίζεσαι εσύ Άλεξ αν όχι με τις ταυτίσεις σου..???![]()

quote:
Ναί , κάτι που εσύ ειδικά δεν το έχεις αποφύγει ουδέποτε...αλήθεια με τι ταυτίζεσαι εσύ Άλεξ αν όχι με τις ταυτίσεις σου..???![]()
Πολύ αστείο Εαρινέ.Εγώ τουλάχιστον ξέρω την διαφορά,εσύ νομίζεις οτι η προσωπικότητα σου είναι ο εαυτός σου.Αυτό δεν είναι για γέλια αλλα για κλάματα.
quote:
Δεν είχα τέτοια αξίωση να καταλαβεις οτιδήποτε εσύ ειδικά...οπότε όλα είναι μια χαρά φίλε μου!!!
Για ρώτα τους άλλους? Πόσο ευκολα καταλαβαίνουν τα γραπτά σου? Μόνο όσοι είναι καταρτισμένοι στην ψυχολογία μπορούν να σε καταλάβουν εύκολα.Μπορείς να λές οτι δεν έχω τρόπους,αλλα αυτό που κάνεις εσύ είναι χειρότερο.
Λοιπόν αντί να "κρώζεις" μονίμως πές τις απόψεις σου και κανείς δεν χρειάζεται συμβουλές και κατευθύνσεις για να αντιληφθεί...έχουν κρίση δική τους Άλεξ...μην τους υποβιβάζεις αλλα θα μου πείς τώρα τι κάθομαι και σου λέω...ε???