ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΤΙΠΟΤΑΣ . - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ο ΤΙΠΟΤΑΣ . - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Γιώργος66 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΓιώργοςΜέλος
26/03/2008, 20:37:19
quote:
Η απάντηση είναι η ακόλουθη :
Σκοπος της ανθρωπότητος (απο τον ηλιακό λόγο ) είναι να γίνουμε όλοι ηλιακοί πίτρις και μετά να εξελιχθούμε σε πλανητικό λόγο .

χμ.. ενδιαφέρον ακούγεται..

να ρωτήσω κάτι.. ώραία όλα αυτά με τα ηλιακά και τα πλανητικά ....με τις μαυρες τρύπες .. όμως ... τι "παίζει.."

εσωτερικός μιλώντας... πάντα...!!!

Γιώργος
πλάκα έχει ... να μου πεί τώρα.. μπαα...!! δεν παίζει ... Τίποτα ...

27/03/2008, 00:33:38
Φιλε alfa-omega η ψυχή/εγώ είναι ένα μέσο που μπορεί να βιώσει τόσο το «πνεύμα» όσο και την «ύλη», δυο δρόμοι που αν και αντίθετοι μεταξύ τους, είναι απαραίτητοι για την διαμόρφωση της προσωπικότητας μας .

Ο άνθρωπος δεν παύει να είναι ένα δισυπόστατο ον (για όποιων το δέχεται), η ψυχή/εγώ για να εκδηλώσει/βιώσει η ύλη τις θείες ιδιότητες μέσα της, έχει ανάγκη τον Νου (Πνεύμα) ώστε το σώμα (ύλη/εγκέφαλος) να μετατρέψει τα ερεθίσματα που δέχεται με τις αισθήσεις, σε γνώση….

Τίποτε δεν εχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία φιλε μου, όλα είναι απαραίτητα και η ύλη και το πνεύμα, αρκεί το ένα να μην «υπάρχει» εις βάρος του αλλού…

27/03/2008, 13:42:14
quote:

quote:
Η απάντηση είναι η ακόλουθη :
Σκοπος της ανθρωπότητος (απο τον ηλιακό λόγο ) είναι να γίνουμε όλοι ηλιακοί πίτρις και μετά να εξελιχθούμε σε πλανητικό λόγο .

χμ.. ενδιαφέρον ακούγεται..

να ρωτήσω κάτι.. ώραία όλα αυτά με τα ηλιακά και τα πλανητικά ....με τις μαυρες τρύπες .. όμως ... τι "παίζει.."

εσωτερικός μιλώντας... πάντα...!!!

Γιώργος
πλάκα έχει ... να μου πεί τώρα.. μπαα...!! δεν παίζει ... Τίποτα ...

Θα σου απαντήσω μέσω ενός κειμένου της ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ που απέστειλε στις 19/10/2002 στο esoterica.gr .

Μαύρες Τρύπες υπάρχουν πολλές σε κάθε διάγραμμα του Σύμπαντος. Είναι βασισμένες πάντα πάνω στις διακυμματικές ενέργειες, όχι πάνω στην στρεβλωμένες ενέργειες. Γι΄αυτό και έχουν την δύναμη να διαπερνούν την αντιύλη να απελευθερώνουν την μάζαν της ύλης και να την κάνουν νηματιδιακό ΦΩΣ. Οι στρέβλωση της ενέργειας αποδίδεται μόνο στις διαβαθμισμένες λειτουργικές ενέργειες της διακεκομμένης ενέργειας. Μια κινούμενη διακεκομμένη ενέργεια που κινείται έχει διαλείψεις αδυναμίας και δεν μπορεί να συνεχίση και να αυξήση τα χημικά συστατικά διότι κάπου τα χάνει. Γι΄αυτό και Μαύρες Τρύπες υπάρχουν μόνο όπου υπάρχουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ που ενώνουν από την τέταρτη διάσταση και άνω. Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες. Υπάρχουν ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ χαμηλοτέρων ακτίνων νηματιδιακών διακυμματικών ακτίνων ΦΩΤΟΣ, διότι υπάρχει ακόμα κάποια αραιοποιημένη χημική ποσότητα πύκνωσης (βεβαρυμένης ύλης) και δεν του δίνει την επιτάχυνση που χρειάζεται ένα σώμα. Δηλαδή να διαπεράση με αύξηση της διαπεραστικής ταχύτητας και διαμέσου της μαύρης τρύπας να απελευθερώση την μάζαν χημικών αερίων και να τα κάνουν νηματιδιακό Φως εκλεπτυσμένης ουσίας. ΙΩΑΝΝΑ

Και μία παραπομπή σε ένα θέμα που ασχολήθηκε με αυτές :
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3114&ARCHIVE=

27/03/2008, 14:55:31
quote:

Τίποτε δεν εχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία φιλε μου, όλα είναι απαραίτητα και η ύλη και το πνεύμα, αρκεί το ένα να μην «υπάρχει» εις βάρος του αλλού…

Θεωρώ και δέχομε την αξία του πνεύματος περισσότερο ποιοτική σε σχέση με την ύλη (το σώμα μας ) .
Ο καθένας βέβαια , μπορεί να ευαισθητοποιείται περισσότερο για το ένα ,η το άλλο αγαθό.

Αν υπήρχε ελεύθερη βούληση ( απελευθέρωση απο την ύλη και τα πάθη της ),θα είχαμε όλοι ταυτόσημη πνευματική συνείδηση .

27/03/2008, 23:05:05
Τότε όμως φίλε Alfa omega, δεν θα υπήρχε παρά μια
κοινή συνείδηση...
Και εγώ πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι και ήταν η προσωπικότητα καθενός ξεχωριστά, άσχετα από την μια κοινή συνείδηση…
Κοινώς, ζητούμενο είναι οι 7 δις προσωπικότητες κι όχι να ενωθούν όλες σε ένα… Από κει ερχόμαστε,τον ένα Θεό, εκεί να πηγαίναμε πάλι;…
Ποιό το νόημα;...
ΓιώργοςΜέλος
29/03/2008, 05:07:08
quote:
α σου απαντήσω μέσω ενός κειμένου της ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ που απέστειλε στις 19/10/2002 στο esoterica.gr .
Μαύρες Τρύπες υπάρχουν πολλές σε κάθε διάγραμμα του Σύμπαντος. Είναι βασισμένες πάντα πάνω στις διακυμματικές ενέργειες, όχι πάνω στην στρεβλωμένες ενέργειες. Γι΄αυτό και έχουν την δύναμη να διαπερνούν την αντιύλη να απελευθερώνουν την μάζαν της ύλης και να την κάνουν νηματιδιακό ΦΩΣ Οι στρέβλωση της ενέργειας αποδίδεται μόνο στις διαβαθμισμένες λειτουργικές ενέργειες της διακεκομμένης ενέργειας. Μια κινούμενη διακεκομμένη ενέργεια που κινείται έχει διαλείψεις αδυναμίας και δεν μπορεί να συνεχίση και να αυξήση τα χημικά συστατικά διότι κάπου τα χάνει. Γι΄αυτό και Μαύρες Τρύπες υπάρχουν μόνο όπου υπάρχουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ενώνουν από την τέταρτη διάσταση και άνω. Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες. Υπάρχουν ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ χαμηλοτέρων ακτίνων νηματιδιακών διακυμματικών ακτίνων ΦΩΤΟΣ, διότι υπάρχει ακόμα κάποια αραιοποιημένη χημική ποσότητα πύκνωσης (βεβαρυμένης ύλης) και δεν του δίνει την επιτάχυνση που χρειάζεται ένα σώμα. Δηλαδή να διαπεράση με αύξηση της διαπεραστικής ταχύτητας και διαμέσου της μαύρης τρύπας να απελευθερώση την μάζαν χημικών αερίων και να τα κάνουν νηματιδιακό Φως εκλεπτυσμένης ουσίας. ΙΩΑΝΝΑ

Dude..!!!?

… μου πήρε 4 χρόνια στο Εσωτερικα .. για να καταλάβω ότι ο γραπτός λόγος θα πρέπει είναι μια μορφή ψυχεδέλιας .. διοχετευμένη μέσα από συγκεκριμένα σύμβολα με "παράδοση" "τάξη"… με γραμματική και ……φυσικά την απαραίτητη "μύηση" …

βέβαια πρόβλημα με το τριπάκι του καθενός - στην ψυχεδέλια – είναι ότι δεν έχει κανένα νόημα ή ενδιαφέρον για τον οποιοδήποτε άλλο .. εκτός εάν γουστάρει….(συγνώμη… πιστεύει ήθελα να πω….) …!!!! ή του το επιβάλανε

Νηματιδιακό φώς..!!? Στρόφιγγες..!!!?... αυτά μου θυμίζουν την string theory .. που "παίζει" τώρα τελευταία στην θεωρητική φυσική…

Και Δαιμονικές διάσταση..!!! χμ.. εε έντεκα λένε ότι….έχουμε … μία από αυτές δεν θα είναι δαιμονική..!!???

Σε αυτή πάντως .. από ότι λένε …η σπανακόπιτα μου «υπέφερε στο έπακρο»
Ρε μπας και είναι αυτή η δαιμονική.. και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι..!!!

μήπως όμως .. αγαπητά μου Εσώπουλα...... θα πρέπει όμως να θυσιάσουμε ...τα σύμβολα ...την γραμματική μας … και τις μυήσεις μας .. για να βρούμε την νιρβάνα… !!
προσωπικά όμως… δεν την ψάχνω…. ..γιατί… γουστάρω τις Συντεταγμένες μου..

Γιώργος
Is tripping ..

Υ.Γ άραγε θα μας πει άραγε ….κανείς .. τι λένε και οι "διδάσκαλοι τις Σοφίας…" για τις μαύρες τρύπες…?

29/03/2008, 10:43:46
quote:
α σου απαντήσω μέσω ενός κειμένου της ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ που απέστειλε στις 19/10/2002 στο esoterica.gr .
Μαύρες Τρύπες υπάρχουν πολλές σε κάθε διάγραμμα του Σύμπαντος. Είναι βασισμένες πάντα πάνω στις διακυμματικές ενέργειες, όχι πάνω στην στρεβλωμένες ενέργειες. Γι΄αυτό και έχουν την δύναμη να διαπερνούν την αντιύλη να απελευθερώνουν την μάζαν της ύλης και να την κάνουν νηματιδιακό ΦΩΣ Οι στρέβλωση της ενέργειας αποδίδεται μόνο στις διαβαθμισμένες λειτουργικές ενέργειες της διακεκομμένης ενέργειας. Μια κινούμενη διακεκομμένη ενέργεια που κινείται έχει διαλείψεις αδυναμίας και δεν μπορεί να συνεχίση και να αυξήση τα χημικά συστατικά διότι κάπου τα χάνει. Γι΄αυτό και Μαύρες Τρύπες υπάρχουν μόνο όπου υπάρχουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ενώνουν από την τέταρτη διάσταση και άνω. Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες. Υπάρχουν ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ χαμηλοτέρων ακτίνων νηματιδιακών διακυμματικών ακτίνων ΦΩΤΟΣ, διότι υπάρχει ακόμα κάποια αραιοποιημένη χημική ποσότητα πύκνωσης (βεβαρυμένης ύλης) και δεν του δίνει την επιτάχυνση που χρειάζεται ένα σώμα. Δηλαδή να διαπεράση με αύξηση της διαπεραστικής ταχύτητας και διαμέσου της μαύρης τρύπας να απελευθερώση την μάζαν χημικών αερίων και να τα κάνουν νηματιδιακό Φως εκλεπτυσμένης ουσίας. ΙΩΑΝΝΑ

--------------------------------------------------------------------------------

Dude..!!!?

… μου πήρε 4 χρόνια στο Εσωτερικα .. για να καταλάβω ότι ο γραπτός λόγος θα πρέπει είναι μια μορφή ψυχεδέλιας

Ουφ! Ευτυχως υπάρχει άλλος ένας...
Και εγω οταν το είδα είχα την ίδια απορία...

Αλήθεια πολύ θα ήθελα να το ''εξηγησει''κάποιος..
Για να πω την αλήθεια μου, το μόνο που αντελήφθην ήταν το <<Ιωάννα>>

29/03/2008, 10:50:22
quote:
Γιώργος - Σε αυτή πάντως .. από ότι λένε …η σπανακόπιτα μου «υπέφερε στο έπακρο»
Ρε μπας και είναι αυτή η δαιμονική.. και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι..!!!

…..πράγματι, αν έχει και πολύ τυρί, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ένα διαβολικό ή να πω ένα κολάσιμο έδεσμα .

30/03/2008, 13:48:47
quote:

Τότε όμως φίλε Alfa omega, δεν θα υπήρχε παρά μια
κοινή συνείδηση...
Και εγώ πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι και ήταν η προσωπικότητα καθενός ξεχωριστά, άσχετα από την μια κοινή συνείδηση…
Κοινώς, ζητούμενο είναι οι 7 δις προσωπικότητες κι όχι να ενωθούν όλες σε ένα… Από κει ερχόμαστε,τον ένα Θεό, εκεί να πηγαίναμε πάλι;…
Ποιό το νόημα;...

Υπάρχειαπάντηση φίλε trexagireve .
Η διερεύνηση της ατομικής μας συνείδησης.
Απο ατομική και διαχωρειστική ,θα εξελιχθή σε ενωτική .
Ως γνωστόν πλέον ,η προσωπικότητα διχάζει , η ψυχή ενώνει .
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ,ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΤΡΑΠΟΣ .

30/03/2008, 14:11:19
quote:

Ουφ! Ευτυχως υπάρχει άλλος ένας...
Και εγω οταν το είδα είχα την ίδια απορία...

Αλήθεια πολύ θα ήθελα να το ''εξηγησει''κάποιος..
Για να πω την αλήθεια μου, το μόνο που αντελήφθην ήταν το <<Ιωάννα>>

Και να σου το εξηγούσε κάποιος nst η προσωπικότητά σου ,θα αντιδρούσε και δεν θα δεχότανε ,το γεγονός ότι η ψυχή είναι μία .
Όπως γράφει και ο Γιώργος :
προσωπικά όμως… δεν την ψάχνω…. ..γιατί… γουστάρω τις Συντεταγμένες μου..

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΨΆΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

Μήπως ο εγωισμός της διαμορφωμένης προσωπικότητάς σου , είναι αυτός που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις περισσότερο ;
Αν θέλεις σκέψου το και απάντησέ μου .

madmaxΜέλος
07/06/2004, 22:16:38
Θα θελα να ανοιξω ενα τεραστιο θεμα, ορμωμενος απο ενα περιστατικο που μου ηρθε στο μυαλο, οταν μικρος ακουγα (μολις ειχαν αποκαλυφθει) αναποδα μηνυματα απο δισκους των Black Sabbath, Metallica, Judas Priest κτλ.
Ψαχνοντας στο web επεσα στη σελιδα του David John Oates (www.reversespeech.com), μεγαλου ερευνητη του φαινομενου αυτου.
Εν ολιγοις υποστηριζει (και με .mp3 παραδειγματα παρακαλω, ακομα και απο ομιλιες Bush, Clinton κτλ-οχι μονο τραγουδια) οτι:

1) Οταν πχ μας προσκαλουν σε καποιο ανεπιθυμητο για μας παρτι και απαντουμε "ισως αργησω λιγο αλλα θα ερθω, δεν προκειται να το χασω με τιποτα" αν ειχαμε ηχογραφησει την απαντηση και την παιζαμε αναποδα θα βγαινε κατι σαν "ποσο βαριεμαι να ερθω" και θα ακουγοταν καθαρα!
Δηλ. η "αναποδη" αυτη ομιλια αναδεικυει τα πραγματικα μας συναισθηματα τη στιγμη που λεμε κατι διαφορετικο απο αυτο που αισθανομαστε "ετσι για τα ματια του κοσμου"...

2) Τα μωρα πρωτα μαθαινουν να μιλουν (ως επι το πλειστον) σε reverse speech και μετα την κανονικη (σε ροη των λεξεων) ομιλια! αυτο που εμεις αντιλαβανομαστε ως "αγκου, μπβαφ, χρουσουψου" η δε ξερω κι εγω τι αλλο απο το στομα ενος μωρου, παιζοντας την ομιλια αναποδα βγαινουν λεξεις η ακομα και φρασεις με πληρες νοημα!!!

Ενα παραδειγμα: μια αμερικανιδα ονοματι Patsy Ramsey ειχε συμμετασχει μαζι με ενα φιλο της σε ενα βιασμο μετα φονου. Στο δικαστηριο μεταξυ της απολογιας της ειπε τα εξης: "We feel that there are at least two people on the face of the earth that know who did this and that is the killer and someone else that person may have confided in."

Σε reverse play ακουγεται πεντακαθαρα η φραση:
"I'm that person. Seen that rape."

Τα οποια σχολια σας -φυσικα- ευπροσδεκτα (η αλλιως ατκεδσορπυε)

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

Edited by - madmax on 07/06/2004 22:25:30

GhostΜέλος
07/06/2004, 22:43:51
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ! ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ! ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ "ΜΙΛΗΣΩ" ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ... ΑΝΑΠΟΔΗ ΓΛΩΣΣΑ...! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

madmaxΜέλος
07/06/2004, 22:51:42
ειδικα τα downloads που εχει εκεινο το site ειναι καταπληκτικα!!

Στο www.reversespeech.com/Children_Reversals.htm ειδικα εχει τρομερα πραγματα, μου σηκωθηκε η τριχα!!!

Στο www.reversespeech.com/revlab.htm εχει ολα του τα downloads, μιλαμε για απειρα mp3..

Αληθεια η οχι, με εξιταρει παντως...

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

ZARKOSΜέλος
07/06/2004, 23:24:59
Φιλε madmax πραγματικα πάρα πολύ ενδιαφερον και πολυσυζητημενο σε "πηγαδακια εφηβων" και οχι μονο,το θεμα σου.Αλλα δεν ξερω κατα ποσο περιλαμβανεται στην κατηγορια του μεταφυσικου εξ ολοκληρου.Για παραδειγμα τα αναποδα ειχογραφημενα μηνυματα στους δισκους μπορουν να γινουν με καποια επεξεργασια...

madmaxΜέλος
07/06/2004, 23:38:16
Μα γι αυτο ακριβως φιλε μου ZARKOS επισημαινω στο πρωτο post οτι δεν εχει να κανει μονο με τραγουδια (αντε με τα τραγουδια να ασχολειται το 0,5% του site) αλλα περιγραφει την αναποδη ομιλια σαν ενα ειδος "πυλης" μεσω της οποιας το υποσυνειδητο μας εκφραζεται ελευθερα.Κατι σαν ορρος της αληθειας..

Μια ματια μονο στο ιστορικο αλλα και στις δυνατοτητες του φαινομενου αυτου εμενα προσωπικα με επεισε οτι ειναι κατι παρα μα παρα πολυ αξιοπεριεργο..

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

08/06/2004, 01:54:59
Ο ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΕ ΜΑΝΤ ΜΑΞ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ ΧΡΟΝΙΑ (ΜΕΤΑΛ) ΔΕ ΜΑΣΑΩ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΚΟΝΤΕΥΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΒΥΝΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ "ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΟΔΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΕΙΧΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΩ.
ΜΕΧΡΙ (ΧΑ,ΧΑ) ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΛΟΓΟΪΚΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΟΜΗΡΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
08/06/2004, 01:58:34
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ. ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ -ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΗΔΗ- ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ (ΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ)Ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ -ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ- ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ).

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
erriettaΜέλος
08/06/2004, 12:32:12
Πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Βασικά είναι άξιο απορίας γιατί κάποιος θα έμπαινε στη διαδικασία να επεξεργαστεί έτσι τους δίσκους και τα mp3 ώστε να ακούγονται διάφορα μηνύματα της επιλογής τους αν παιχτούν ανάποδα. Δηλαδή θέλω να πω ότι ελάχιστα άτομα θα ακούσουν αυτά τα μηνύματα με αυτόν τον τρόπο. Εκτός αν όσοι το κάνουν ξέρουν κάτι που το ευρύ κοινό δεν ξέρει. Ίσως όπως λέει ο φίλος madmax ότι υποσυνείδητα λέγαμε βαριόμαστε να πάμε στο πάρτι και αυτό θα ακουγόταν αν παίζαμε την απάντηση μας ανάποδα, έτσι και υποσυνείδητα να λαμβάνουμε τα μηνύματα που κάποιοι θέλουν να μας περάσουν μέσα από το κοινό στοιχείο όλου του κόσμου, τη μουσική..
Η ψυχή και το υποσυνείδητο του ανθρώπου είναι ανεξερεύνητα απύθμενα βάθη και αν κάποιοι έχουν βρει τρόπο να τους περνάνε μηνύματα τότε αυτό είναι το λιγότερο τρομακτικό. Σκεφτείται πόσα πράγματα και από πόσες πηγές ακούμε κάθε μέρα, τις διαφημήσεις μόνο να υπολογίσουμε φτάνει και αρκεί...
Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει ο Ghost αν έκανε το πείραμα με το βαφτηστήρι του.
Και επίσης θα ήθελα να μας εξηγήσεις gretel τι είναι το "ΛΟΓΟΪΚΟ ΚΛΕΙΔΙ".

scullyΜέλος
08/06/2004, 12:58:32
quote:
έτσι και υποσυνείδητα να λαμβάνουμε τα μηνύματα που κάποιοι θέλουν να μας περάσουν μέσα από το κοινό στοιχείο όλου του κόσμου, τη μουσική..

Σχετικά με αυτό...ο καθηγητής (και παπάς της ενορίας μου) θεολογίας μας είχε πει για ένα πείραμα που είχε γίνει σε κινηματογραφική αίθουσα. Κατα τη διάρκει της προβολής της ταινίας, παρουσιάζονταν η εικόνα ενός αναψυκτικού σε ρυθμό και ταχύτητα που δεν "πιάνει" το ανθρώπινο μάτι. Κι όμως στο διάλλειμα οι περισσότεροι αγόρασαν το συγκεκριμένο αναψυκτικό...!
Φυσικά παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν και για τα μηνύματα στους διάφορους ήχους (ομιλία, τραγούδι κτλ...).
Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα δεν περνάνε απλώς στο υποσυνείδητο...αποτελούν κατι σαν...ΔΙΑΤΑΓΕΣ...!

"Το 23 για τους ιλλουμινάτους...!"

erriettaΜέλος
08/06/2004, 13:48:55
Scully αυτό που λες είναι πέρα για πέρα αληθινό και δυστυχώς σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από μια αίθουσα κινιματογράφου. Ήταν ολόκληρη η διαφημιστική καμπάνια της coca-cola στην Αμερική και περιλάμβανε ακόμη και τις γιγαντοαφίσες που υπάρχουν στα πλαϊνά των δρόμων. Επενέβει ένας οργανισμός προστασίας των καταναλωτών και ανάγκασαν την εταιρεία να αποσύρει τη συγκεκριμένη καμπάνια από παντού ακριβώς γιατί καταπατούσε τα δικαιώματα περί ελευθερίας του ατόμου και της ανεξάρτητης βούλησης του. Είχε γίνει πολύ μεγάλος σάλος τότε αλλά γενικά το θέμα ξεχάστηκε πολύ γρήγορα (ως συνήθως!)