- ολοκαυτωμα αληθεια η ψεμα; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
μερικες φορες αναρωτιεμαι αν καποια ατομα διαβαζουν τι ειναι γραμενο η διαβαζουν αυτο που θελουν να διαβασουνπαμε αλλη μια φορα
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΗΣΒΗΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΗΝΑΝ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΗΣΒΗΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΗΝΑΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ
Πάνε λίγο πιο πάνω:
quote:
αυτο το ολοκαυτωμα, μονο οι Εβραιοι το πιστευουν πια....(ή θελουν και τους συμφερει...)
Ενα παραμυθι οπως οπως τα παραμυθια που εχουν δημιουργησει εδω και 2 χιλιαδες χρονια σχεδον....
Όπως βλέπεις όχι και κανείς.
Απλώς εγώ διάβασα ΟΛΕΣ τις απόψεις πριν απαντήσω και δεν απάντησα αποκλειστικά σε σένα.
Τέλος πάντων. Συμφωνώ με την vasiliskos.
Βασικά νομίζω πως κάθε λαός που ζητάει να του αναγνωριστεί το ολοκαύτωμα του ή η γενοκτονία του, κάτι έχει στο βάθος του μυαλού του (και όχι απαραίτητα το Χόλιγουντ.)
Πιστεύω ότι οι τσιγγάνοι δεν είχαν ούτε την πρόθεση,ούτε τα εφόδια να εκμεταλλευτούν την γενοκτονία που έγινε στους ίδιους. Δεν υπήρχε καν καταγεγραμμένος πληθυσμός. Για το μέγεθος της δικής τους γενοκτονίας, μπορούμε μόνο να εικάζουμε.
Το ίδιο ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους.
Οι αριθμοί που επικαλούνται οι Εβραίοι, είναι αυτοί που τους αναγνωρίστηκαν αρχικώς, στο πέρας του Β'Π.Π. Δεν βλέπω που είναι η υπερβολή και η συνομωσία.
Όσον αφορά το Χόλιγουντ: Υπήρξε μια μόδα με τις ταινίες για το Ολοκαύτωμα, και αυτό είναι γεγονός. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μας φαίνονται όλα ύποπτα. Παλιότερα ήταν μόδα οι ταινίες με την αρχαία Ρώμη, για μια ολόκληρη δεκαετία.
Αυτό σημαίνει ότι τα νήματα στο Χόλιγουντ κινούσαν οι ...αρχαίοι Ρωμαίοι;
Σχετικά με το όλο θέμα φίλε μου gigenis το θέμα σου τιτλοφορείται ολοκαύτωμα- αλήθεια ή ψέμα. Γι αυτό κατέθεσα την άποψη μου και μόνον. Εαν θέλεις περαιτέρω συζήτηση για σφαγές μέσα στους αιώνες ευχαρίστως να συμμετέχω και να τοποθετηθώ και για άλλες ομάδες πληθυσμών που υπέστησαν τέτοιες δοκιμασίες.
Αυτό που με λύπησε όμως ήταν η μέρα που το ανέβασες. Ημέρα μνήμης και περισυλλογής και για τους Έλληνες Εβραίους που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας με τον ίδιο ζήλο όπως και κάθε Έλληνας Χριστιανός.

quote:
γενικα δεν ειναι αφιερωμενη στα θυματα των στρατοπεδων συγκεντρωσης
παρα μονο στους κακομοιρους εβραιους που οι ναζιστες κυνηγησαν
Γιατί οι εβραίοι είχαν θύματα εκατονταπλάσια απο όλους τους υπόλοιπους μαζί. Μαζί με τους εβραίους αυτή τη μέρα γιορτάζουν ολα τα θύματα ενός καθεστότος που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα περισσότερο απο ποτέ. Δέ καταλαβαίνω τίσε ενοχλεί τόσο η ύπαρξη της μέρας αυτής και τί ζόρια σας βάζουν να κάνετε αυτή τη μέρα.
Το αμόκ όλων σας απέναντι στον πιό αδικημένο κατατρεγμένο λαό του πλανήτη με την μεγαλύτερη προσφορά στην σημερινή επιστήμη είναι γνωστό αλλά νισάφι πιά όχι και να προσπαθείτε να βγάλετε τα νούμερα πλαστά και να μειώσετε έτσι την σημασία των γεγονότων.
4.000.000 άνθρωποι λίγο είναι?
ο μισός σχεδόν πληθυσμός της σημερινής σου χώρας.

quote:
Γιατί οι εβραίοι είχαν θύματα εκατονταπλάσια απο όλους τους υπόλοιπους μαζί.
ενω μονο οι ρωσοι ειχαν 20.000.000 νεκρους
λετε οτι προσπαθω να βγαλω πλαστα τα νουμερα των νκρων εβραιων ενω δεν φερνεται μια αποδηξη που να καταρηπτει τα αρχικα νουμερα που εχω δωσει και εχουν γραφτει οχι απο εμενα αλλα απο αξιοπιστα ατομα
εκτος και αν ολοι ειναι αντισημητες
οσο για τον Αδόλφος Αιχμαν ας δουμε λιγο τι ειναι γνωστο γι αυτον
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14785&m=A38&aa=1
quote:
Ως σήμερα γνωρίζαμε μόνο την αρχή και το τέλος της ιστορίας του Αϊχμαν, του «λογιστή του θανάτου» που, αν και δεν λέρωσε ποτέ τα χέρια του με αίμα, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ο αρχιτέκτονας της «Τελικής λύσης» και άρα ενέχεται στη μαζική εξολόθρευση εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα θανάτου. Για την ακρίβεια, ο Αϊχμαν ήταν ο ψυχρός τεχνοκράτης που, αντιμέτωπος με το πρόβλημα «πώς μπορώ να σκοτώνω 10.000 Εβραίους την ημέρα χωρίς οι συγκρατούμενοί τους να προβάλλουν αντίσταση», συνέλαβε και προώθησε το τρομακτικό σύστημα των στεγανών «ντους» όπου διοχετευόταν φονικό αέριο Zyklon Β, το οποίο - σε συνδυασμό με τα ειδικά σχεδιασμένα ταχυκρεματόρια - επέτρεψε στους χιτλερικούς να εξοντώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα μόνο στο στρατόπεδο Αουσβιτς - Μπιρκενάου, και συνολικά μεταξύ τρία ως έξι εκατομμύρια, ανάλογα με την πηγή των αριθμών.
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=16682&m=N50&aa=1
quote:
Τέσσερις δεκαετίες τα ημερολόγια έμειναν θαμμένα στα κρατικά αρχεία του Ισραήλ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μόνο σε μια δράκα επιλεγμένων ιστορικών είχε επιτραπεί να εξετάσουν το περιεχόμενό τους. "Οι Αρχές μάς έλεγαν ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί έτσι θα τροφοδοτήσουμε με επιχειρήματα αυτούς που αρνούνται το Ολοκαύτωμα", θυμάται ο Τομ Σέγκεφ, αρθρογράφος της εφημερίδας "Χαρέτς".
γι αλλη μια φορα αν καιεχω κουραστει να το γραφω αλλα δυστηχως βλεπω οτι το μονο που βλεπετε ειναι καποιος που δεν παει τους εβραιους
το προβλημα μου ειναι οτι ενω οι ναζι κυνηγησαν πολλους και διαφορους (ομο,τσιγκανους,αντιναζι γερμανους,και και και και)
βγαινουν οι εβραιοι και κλεγονται ακομη και σημερα με το τι κακα επαθαν
πατησαν και πατανε πανω στα πτωματα των νεκρων απο τους ναζι εβραιων για να ανεβουν
κουνανε μπροστα στα προσωπα μας τους νεκρους προγονους τους και ζητανε να τους λυπηθουμε
μεγανθυνανε τα νουμερα των νεκρων για να παρουν μπονους στην λυπηση
quote:
Αυτό που με λύπησε όμως ήταν η μέρα που το ανέβασες. Ημέρα μνήμης και περισυλλογής και για τους Έλληνες Εβραίους που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας με τον ίδιο ζήλο όπως και κάθε Έλληνας Χριστιανός.
οποια μερα και να το ανεβαζα κατι θα υπηρχε εκεινη την μερα που θα πηραζε
και για να ξερεις για μενα δεν υπαρχουν ελληνες εβραιοι και ελληνες χριστιανοι υπαρχουν μονο ελληνες
quote:
Όσον αφορά το Χόλιγουντ: Υπήρξε μια μόδα με τις ταινίες για το Ολοκαύτωμα, και αυτό είναι γεγονός. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μας φαίνονται όλα ύποπτα. Παλιότερα ήταν μόδα οι ταινίες με την αρχαία Ρώμη, για μια ολόκληρη δεκαετία.Αυτό σημαίνει ότι τα νήματα στο Χόλιγουντ κινούσαν οι ...αρχαίοι Ρωμαίοι;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Αυτο το ολοκαυτωμα, μονο οι Εβραιοι το πιστευουν πια....(ή θελουν και τους συμφερει...)
Ενα παραμυθι οπως οπως τα παραμυθια που εχουν δημιουργησει εδω και 2 χιλιαδες χρονια σχεδον....
Για να ξεκαθαρίσω λιγάκι την δική μου τοποθέτηση. Ηταν μια απάντηση περισσότερο σε αυτού του είδους την αντίληψη.
Κάποτε όταν κανείς δεν μιλούσε γι'αυτά τα ζητήματα παρακολουθούσα με μεγάλη ανησυχία την δύναμη που αποκτούσε αυτός ο λαός στο κόσμο άλλη μια φορά..Τότε ήρθα αντιμέτωπη πολλές φορές με ανθρώπους που μου επιτέθηκαν γιατί ήμουν μια φαντασιόπληκτη συνομοσιολόγος όπως έλεγαν.
Λίγο αν παρακολοθήσει κανείς τι γίνεται στο κόσμο δεν χρειάζεται να έχει μεγάλη φαντασία για να καταλάβει τι θέση ισχύος έχει αυτός ο λαός . Να ξεκινήσουμε από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα? Πίσω από όλες τις λέσχες των ισχυρών αυτού του κόσμου? Να συνεχίσουμε για τη νοοτροπία τους έναντι των άλλων λαών? Είναι μεγάλος ο κατάλογος για να αναφέρουμε τι ακριβώς σημαίνει εβραικό λόμπυ.
Επίσης καταλαβαίνω το πνεύμα της αγανάκτησης για το ότι ξέρουν να "εκμεταλλεύονται το οτιδήποτε".
Εμείς όμως είμαστε έλληνες. Κι εγώ σαν ελληνίδα δεν θέλω να πέσω στην παγίδα του να ισοπεδώσω τα πάντα για να εκφράσω μια σίγουρα δικαιολογημένη αγανάκτηση. Ανέφερα λοιπόν εκείνο το μικρό απόσπασμα για την απάντηση που παρέθεσα παραπάνω. Που δεν είναι η μόνη. Αν κοιτάξουμε παρόμοιες συζητήσεις στο δίκτυο είναι μια έντονη άποψη που κυκλοφορεί να αμφισβητηθεί ένα ιστορικό γεγονός.
Είμαι περήφανη που είμαι ελληνίδα και ακριβώς για να μην μοιάσω σε αυτούς τους λαούς που κρύφτηκαν πίσω από ψέμματα, απάτες, που παραχάραξαν την ιστορία, μπορώ να τους απαντήσω χωρίς να χρειαστεί να βγάλω ένα μένος, ένα φανατισμό, χωρίς να πέσω στο επίπεδό τους δηλαδή.
Για να μην κινδυνέψουμε δηλαδή να νοιώσουμε και μια γοητεία και να δικαιολογήσουμε εκείνους που είχαν καρφώσει τη σημαία τους πάνω στον ιερό βράχο και στις καρδιές μας επίσης....Μην φτάσουμε δηλαδή στο σημείο να ξεχάσουμε το σημαντικότερο. Εμείς τι μνήμες πρέπει να κρατήσουμε από εκείνη την αιματοβαμένη εποχή. Ο λαός μας τι πέρασε. Και το πέρασε περήφανα νομίζω.
Αφού ξεκαθάρισα αυτή τη σκέψη μου συμφωνώ ότι ο gigenis άνοιξε ένα θέμα με συγκεκριμένα στοιχεία, και εμείς πάλι το προχωρήσαμε πιο εκεί.
Εχει δίκιο... Και μάλιστα θα ήταν ενδιαφέρον να αναφερθούν και στοιχεία για το πως ακριβώς λειτουργεί "η αποζημίωση" που κέρδισαν και η οποία νομίζω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Είναι αιώνια αποζημίωση!

ότι όλα όσα έγιναν στο Β'ΠΠ,έγιναν μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί το κράτος του ισραήλ
κράτος τσιγγάνων δεν δημιουργήθηκε και φυσικά ούτε λόγος για κράτος ομοφυλόφιλων
να πως λοιπόν το hollywood επηρρεάζει την παγκόσμια γνώμη με φιλο-εβραικές ταινίες...
.......................................................................
σ'αυτό το σημείο βέβαια πρέπει να συμφωνήσουμε gigenis ότι δεν μιλάμε για όλους τους εβραίους...
ή μήπως μιλάς για όλους ?
εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι όλοι έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις
quote:
ότι όλα όσα έγιναν στο Β'ΠΠ,έγιναν μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί το κράτος του ισραήλ
συγνωμη αλλα δεν το καταλαβα αυτο
quote:
σ'αυτό το σημείο βέβαια πρέπει να συμφωνήσουμε gigenis ότι δεν μιλάμε για όλους τους εβραίους...ή μήπως μιλάς για όλους ?
εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι όλοι έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις
σε καθε φυλη θα βρεις απο διαμαντια μεχρι κοπρανα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
σε καθε φυλη θα βρεις απο διαμαντια μεχρι κοπρανα
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Γιατί οι εβραίοι είχαν θύματα εκατονταπλάσια απο όλους τους υπόλοιπους μαζί. Μαζί με τους εβραίους αυτή τη μέρα γιορτάζουν ολα τα θύματα ενός καθεστότος που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα περισσότερο απο ποτέ. Δέ καταλαβαίνω τίσε ενοχλεί τόσο η ύπαρξη της μέρας αυτής και τί ζόρια σας βάζουν να κάνετε αυτή τη μέρα.
Το αμόκ όλων σας απέναντι στον πιό αδικημένο κατατρεγμένο λαό του πλανήτη με την μεγαλύτερη προσφορά στην σημερινή επιστήμη είναι γνωστό αλλά νισάφι πιά όχι και να προσπαθείτε να βγάλετε τα νούμερα πλαστά και να μειώσετε έτσι την σημασία των γεγονότων.
4.000.000 άνθρωποι λίγο είναι?
ο μισός σχεδόν πληθυσμός της σημερινής σου χώρας.
Γνωρίζεις ότι μετά την λήξη του ΒΠΠ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κυρίως των Ρώσων πέθαναν 1.000.000 Γερμανοί? Αυτά όμως η συμβατική ιστορία τα θάβει..
Όσο για τα 4.000.000 ο αριθμός είναι πέρα ως πέρα εξωπραγματικός.
quote:
Πολύ σωστά
quote:
Δεν μας λετε και ποιοι προμηθευαν με πυρομαχικο υλικο και χρηματικο (βεβαιως βεβαιως) την ναζιστικη Γερμανια κατα τον β΄παγκοσμιο πολεμο;;;
Και πάλι πολύ σωστά. Και μόνο εκ του αποτελέσματος να κρίνουμε οφελήθηκαν. Έφτιαξαν κράτος από το πουθενά. Είναι πάντα στο απυρόβλητο λόγω των "δεινών που έχουν περάσει" και σήμερα κάνουν τα ίδια και χειρότερα με αυτά που υποτίθεται ότι τους έκαναν.
τι ακριβώς δεν κατάλαβες που ο DAGON το κατάλαβε ?