- Αντικειμενικοτητα. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Όλα αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία, ωραία είναι, αλλά πόσα από αυτά κάνουμε πράξη;
Εγώ μπορώ να πω οτι σχεδόν ο,τι έχω κάνει πράξη δεν το έχω κάνει επειδή το διάβασα σε κάποιο βιβλίο, το έχω κάνει επειδή είχα μια καθοδηγήση, ή επειδή είχα μια ενθάρρυνση απο μια ομάδα ή κάποιο πρόσωπο.
Ούτε έναν διαλογισμό μπορεί να μην καθόμουν να κάνω, αν δεν είχα την κατάλληλη ενθάρρυνση. Γιατί αυτό; Γιατί καλείσαι να κάνεις κάτι που ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΘΑ 'ΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Είναι δηλ. σαν να διαβάσεις κάπου οτι πρέπει να κάνεις δέκα γύρους γύρω από τον εαυτό σου, για να φτάσεις στη φώτιση. Θα το κάνεις; Σιγά μη το κάνεις.
Και εδώ δεν εξετάζουμε το γεγονός αν οι σβούρες φέρνουν ή δε φέρνουν τη φώτιση, εξετάζουμε απλά το γεγονός οτι το να διαβάσεις κάτι σε ένα βιβλίο δεν ειναι αρκετό.
Αλλά αν μπεις σε μια ομάδα που όλοι κάνουν σβούρες γύρω από τον εαυτό τους, θα δεις για πότε θα αρχίσεις να κάνεις σβούρες. Έτσι δουλεύουν όλα τα πράγματα.
Το να πεις οτι διάβασα κάτι σε ένα βιβλίο και θα το κάνω, είναι σαν να πεις οτι διάβασες πώς να κάνεις εγχείρηση και μετά να μπεις στο χειρουργικό τραπέζι.
Το σωστό είναι να μπεις σε μια σχολή ιατρικής, να μάθεις τη θεωρία, μετά να κάνεις πρακτική σε βατράχια, μετά να μπεις σε ενα δημόσιο νοσοκομείο να δεις τι γίνεται κλπ...
Είναι ολόκληρη διαδικασία.
Στις εσωτερικές πρακτικές αυτό είναι το ζήτημα: οτι δεν ξέρεις αν θα 'χεις αποτέλεσμα. Μπορεί να έχεις ή μπορεί να χάνεις τον χρόνο σου, δε ξέρεις. Εκεί χρειάζεται πειθαρχεία και στήριξη.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/02/2013 11:30:06
Δείτε τώρα, ο ένας είπε:
<<Τσάμπα έγραφα ... Τρίχες! τσάμπα έγραφα δε διάβασες τίποτε ...>>
Ο άλλος έλεγε ..τα ελαττώματα, τα ελαττώματα πως θα τα διώξω από μέσα μου, δεν φεύγουν..!
ΠΑΛΕΥΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ..ΗΤΗΜΕΝΟΙ AΠΟΧΩΡΟΥΝ Γιατί;;; ..ΠΗΓΑΝ από το δρόμo της
ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ !
Ενώ αν ήταν Έτοιμοι...αν είχαν Aυτιά Πνευματικά , ...Mάτια στην ΨΥΧΉ, ...Nοήμονα Kαρδία;;;
δεν θα ήταν διαλεκτικοί, θα ήταν μόνο Μαθητές!!!
Θα γνώριζαν ότι: <<η Πίστη θα Έρθει Εντός τους ΜΟΝΟ εξ Ακοής!!!>>> όμως πιστοί δεν είναι... Τι κρίμα...
<<Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος;;; ο Χριστός είναι εκεί...που;
<<Όπου δυο, ή τρεις μαζεμένοι στο δικό Του Όνομα ο ΚΥΡΙΟς ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!>>
ΌΜΩΣ με τα ...εγώ στα ύψη;;; Θα γκρεμίζονται ακατάπαυστα... ενώ Ταπεινωμένοι θα όφειλαν να πουν:
<<Έχουμε χρείαν γάλακτος!>>.
Ας γεννηθεί πρώτα το Ψυχικό Ον, μετά μαθητεύοντας τρώγοντας μόνο Άγιες Τροφές, θα γεννηθούν και Πνευματικοί!
Ποτέ δεν θα συνεννοηθούν αυτοί,γιατί ποτέ δεν εννόησαν τον ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΛΟΓΟ, την Πρώτη Αρχή..
Είναι καταδικασμένοι, τυφλοί και κουφοί κι όμως υπάρχει Ελπίδα,
Η Ελπίδα υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ για τους απ’ έξω! Τους ΠAΡΑΤΗΡΗΤΕΣ!!! Αυτούς που παρακολουθούν όλα αυτά τα δρώμενα..
Διότι ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΣΑΝ ότι:
<<Η Αλήθεια Δεν είναι αυτού που θέλει! >>
<<Η Αλήθεια Δεν είναι αυτού που τρέχει!>>
<< Αλλά του Ελεούντος Θεού! >>
Αυτός που έγραφε τσάμπα, ...(δεν τον κρίνω,... ο λόγος του τον κρίνει!) ... ποτέ δεν πήγε από το δρόμο του:
<<Z ή τ α >> ..<<και θα σου Δοθεί!>>
ΛΕΕΙ συνήθως, << Αυτό κατάλαβα.. αυτό ανακάλυψα>>... το ανακάλυψε με το μικρό μυαλουδάκι ...
Δεν θέλησε ΠOTE να πει: <<KANE MOY EΛEOΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ μου την Αλήθεια Κύριε!!!>>
Πως να το πει;;; ΠΟΤΕ δεν είχε Κύριο! Αυτός είναι Κύριος του Εαυτού Του! ΛΕΕΙ: δοξάστε με...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ:
<< Μακάριος εγώ ο πτωχός κατά το πνεύμα..θα ρθει ο Κύριος να με πλουτίσει...δεν μπορεί να το πει...!!!>>
Ποτέ δεν πήγε από το δρόμο της Ταπεινότητας, για να πει όπως είπε ο ΙΩΒ!
<<ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ! >> Ο Ιώβ,όμως ειπε: << Όταν εγώ ταπεινώθηκα, τότε πραγματικά υψώθηκα!
..Τότε μόνο έσωσα και τον άλλο, τον αγωνιζόμενο, που βράζει μέσα στα λάθη του,
Ναι, ΤΟΤΕ θα σώσεις και τον μη αθώο ...Πως ;;; με τα δικά σου Καθαρά Χέρια, αυτός ο άλλος, θα Σωθεί... >>.
Αυτά τα ολίγα...
Ότι έσπειρα, θέρισα...
Ναι ΑΥΤΟΥ!
ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΗΜΑ!
Δες το.
«Ένα Σάββατο ο Παύλος με το Βαρνάβα βρισκόταν στους Φιλίππους πόλη της Μακεδονίας.
Βγήκαν λοιπόν έξω από την πόλη στο ποτάμι όπου ήταν ο τόπος της προσευχής
κι εκεί μιλούσαν με τις γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί.
Μόνο μια γυναίκα (εδώ η γυναίκα αντιπροσωπεύει το σύμβολο της Ψυχής)
που ονομαζόταν Λυδία πωλήτρια πορφύρας, μόνο αυτή άκουγε, καμία άλλη,
<< και ο Κύριος άνοιξε την «καρδιά» της>>
(και το Νου, όχι το μυαλό, την Ανώτερη της Διάνοια..ώστε να δίνει προσοχή σ' αυτά που έλεγε ο Παύλος.»
Πράξεις Αποστόλων ις' 11-15.
Τα συστήματα είδα πολλούς να τα φτύνουν... τη Βίβλο ποτέ..δεν την έφτυσε κανένας..!
Όχι, δεν θα σε πείσω Rodi777, ακόμα κι αν σε πείσω, ξέρεις γιατί;;; το εγωικό πνεύμα
μαζί με το πνεύμα του <<ΕΓΩ ΞΕΡΩ>>της διαλεκτικής ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥς.....ΑΥΤΟ Ο ΚΎΡΙΟς το λέει πνεύμα <<μονο εμισμού.>>δηλ.
<<μόνο εγώ γνωρίζω...>>.
έρχονται και μερικά ακόμη πνεύματα, και κάνουν καλά τη δουλειά τους.. ενώ ο πτωχός τω πνεύμα ο ταπεινός λέει: << εν ειδα ότι ουδέν είδα>>
ας προσευχόμαστε μόνο..αν ο Κύριος δεν ανοίξει μάταια όλα ..
Άφησε το χρόνο Rodi777 να εργαστεί ..όπως εργάζεται τη γη ο σπορέας... άφησε να τα εργαστεί τα λόγια αυτά ο Μεγαλος ΣΠΟΡΕΑΣ απόψε !
παράκληση μην απαντάς..! <<ΌΤΑΝ ΕΣΎ ΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑ>>..
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/02/2013 12:54:49
quote:
Οσο για μενα εδω και πολυ καιρο εχω παρει μια σακουλα και εχω βαλει μεσα ολες τις "στειρες ενοιες!!!!!"ΣΤΕΙΡΕΣ;;;ΓΙΑΤΙ!!!!!Γιατι για παρα πολλα χρονια προσπαθειας και αναζητησης δεν εχουν δωσει τιποτα [Ο φιλος REGULUS με βοηθησε να βαλω μερικες ακομη]στη σακουλα
Χαίρομαι!
quote:
Ακομα και η λεξη "εγω,ελατωμα ,δαιμονας" η και εγω δεν ξερω καιγω τι εμποδιο ειναι!!!!!ΓΙΑΤΙ!!!!!!!!Γιατι οποιαδηποτε εννοια μπορει ο νους εν αγνοια μας να φτιαξει μορφες και εντυπωσεις για το πως ειναι τα πραγματα [και νομιζω οτι οι ονομασιες βοηθουν σε αυτο' Αυτο λοιπον με τη σειρα του μας εμποδιζει να δουμε την πραγματικη γλωσσα των στοιχειων αυτων[των εγω ΧΕ ΧΕ] ΠΟΥ "ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ" δηλαδη μειωνει την αντιληπτικοτητα
Καλά πας συνέχισε ...
quote:
Ακομα και η "αναδρομικη"που ειναι ενα τεραστιο εργαλειο αντιληψης γιατι την χαρακτηριζει η βιωση των καταστασεων με την "ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΑΥΤΙΣΗΣ" με περισσοτερη αντιληπτικοτητα δηλαδη επρεπε να μεταποιηθει!!
Το να κανω αναδρομικη μιας ολοκληρης μερας [ποσο μαλλον να παω σε προηγουμενη ζωη [ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!!!REGULUS!!!!!!!!! ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ}Ειναι κατι που ειναι εξω απο τις δυνατοτητες μου
Μεχρι να εχω ολα αυτα που χρειαζεται για αυτο το σκοπο η μαλλον' και να πεταξω πραγματα η πληροφορια περι ανοδρομικης αυτη εχει παει περιπατο ΓΙΑΤΙ;;;;ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ..........ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ [αν θα προσπαθω χωρις να αναρωτιεμαι και να αλλαζω πραγματα] θα του λεω ψεματα οπως αναφερε και ο φιλος μου ο REGULUS
Συνέχισε να συνεχίζεις ...
quote:
ΑΝ ΟΜΩΣ!!αυτο το εργαλειο το χρησιμοποιησω ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ που χρησιμοποιει η μελλισα τη γυρη δηλαδη ερεθισματικα [αλλωστε ειμαστε τελειως ερεθισματικοι και αρα αυτο ειναι πιο κοντα στη φυση μας]τοτε απο καθε προηγουμενη κατασταση που επισκεπτεται η προσοχη τυχαια η μη εχει τη δυνατοτητα να συλεγει δηλαδη να αντιλαμβανομαστε και να συνειδειτοποιουμε πραγματα
Οτι βεβαια ισχυει για το "εγω" ισχυει και για την "αναδρομη" σε οτι αφορα τη μειωμενη αντιληψη λογω παγιωμενων εντυπωσεων για το τι ειναι αναδρομικη ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ
δεν κατάλαβα ποιος δάσκαλος το είπε ... σε έχασα ..
Στις εσωτερικές πρακτικές αυτό είναι το ζήτημα: οτι δεν ξέρεις αν θα 'χεις αποτέλεσμα. Μπορεί να έχεις ή μπορεί να χάνεις τον χρόνο σου, δε ξέρεις. Εκεί χρειάζεται πειθαρχεία και στήριξη
Δεν ξερεις αν θα εχεις αποτελεσμα και το πιθανοτερο πως δεν θα εχεις αν ξεχασεις τον η τους δικους σου σκοπους και θελω
Ολες οι τεχνικες που δινονται αν δεν τις φερουμε στο επιπεδο μας απλα χανουμε χρονο δεν υποστηριζονται απο τη δικη μας εμπειρια και τοτε δυστυχως γινομαστε απλα "φιλαθλοι"του εσωτερισμου
Ειδες ακομα και την εννοια πολλαπλο εγω δεν μπορεσες να την υποστηριξεις που υποτιθεται ειναι η βαση [και καλα ] εννοειται ουτε και γω μπορω Κανενας ομως δεν μπορει να μου αλλαξει γνωμη για την ενοια "μηχανικοτητα"που παρεπιπτοντως γνωριζω αυτη τη λεξη πανω απο 20 χρονια απλα την ειχα δεχτει!!ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ Οταν ομως καταλαβα τι σημαινει απεκτησε πολυ περιεργη δυναμη [μπες στο κεφαλαιο ΠΑΓΙΔΕΣ και αν θελεις το συζηταμε
Και συνεχιζω Αν πχ εγω θελω να καταλαβω τι γινεται μεσα μου αυτο προερχεται απο μενα αρα εχει δυναμη' ειναι δικος μου σκοπος Η αναδρομικη ασκηση ειναι μεγα εργαλειο υπαρχει σε ολους τους ανθρωπους το κανουμε πολλες φορες την ημερα πρεπει ομως να την προσεξεις για να την ανακαλυψεις Τοτε μπορει να πεις ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ!!!!!!
ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ
Οταν θα δεις τι εχει να σου προσφερει μπορει να αναρωτηθεις μα τι σοι αναδρομικη ηταν αυτη που μου δωσανε Χρησιμοποιωντας παλι την ιδια "τεχνικη"μπορει να ανακαλυψεις την ΑΝΤΙΛΗΨΗ και πως αυτη επηρεαζεται οταν υπαρχουν παγιωμενες αντιληψεις η οτιδηποτε αλλο τραβαει την προσοχη μας αθελητα'την αιτια δηλαδη που η δοθεισα αναδρομικη δεν ηταν αποτελεσματικη
Και τοτε αν θα το επεξεργαστεις η συνειδητοποιηση για το τι ειναι αντιληψη θα μεγαλωνει και θα θες να καταλαβεις περισσοτερα γιατι θα ξερεις οτι αυτος ειναι ο τροπος για να δεις
Αυτο μετα μπορει να σε οδηγησει στην αναμνηση εαυτου η στην συγκεντρωση
ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ
Ολα αυτα εχουν πλεον γινει δικα σου και τοτε ισως να ανακαλυψεις οτι ειναι ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ να ψαχνεις τηνζωη μεσα απο την πρακτικη και οχι την πρακτικη μεσα απο την ζωη
Η ακομα και να ΔΕΧΕΣΑΙ πραγματα χωρις να εχεις ιδιαν εμπειρια να τα υποστηριζεις και ετσι να χανεις τον χρονο σου
quote:
Φίλε xristosxatz είναι και ένας άλλος παράγοντας.Όλα αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία, ωραία είναι, αλλά πόσα από αυτά κάνουμε πράξη;
Εγώ μπορώ να πω οτι σχεδόν ο,τι έχω κάνει πράξη δεν το έχω κάνει επειδή το διάβασα σε κάποιο βιβλίο, το έχω κάνει επειδή είχα μια καθοδηγήση, ή επειδή είχα μια ενθάρρυνση απο μια ομάδα ή κάποιο πρόσωπο.
Ούτε έναν διαλογισμό μπορεί να μην καθόμουν να κάνω, αν δεν είχα την κατάλληλη ενθάρρυνση. Γιατί αυτό; Γιατί καλείσαι να κάνεις κάτι που ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΘΑ 'ΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Εμ καλά να πάθεις αφού μπαίνεις εκεί που μπαίνεις.
Καταρχήν για πολλοστή φορά να σου πω ότι δεφταίνε οι μαθητές αλλά το σύτστημα . Απόδειξη: πόσους ανθρώπους πέρα από τα συνηθισμενα ανθρώπινα όρια ένγαλε αυτό το σύστημα; Κάνε στατιστική και θα καταλάβεις που νρίσκεται η γνωση και η αλήθεια. Στατιστική θαυμάτων και αγίων. Αν δε σε πείθουν οι πρώτοι αιώνες του χριστιανισμού που όταν ήταν σε ΔΙΩΓΜΟ εξαπλώθηκε (1ο-2ο αιώνα) και όχι τον 4ο που ορίστηκε ως επίσημη θρησκεία από το Θεοδόσιο τότε δες τα κατομύρια σύγχρονων μαρτύρων στη Ρωσσία και αλλού και τα υπερφυσικά φαινόμενα που συνέβησαν.
quote:
Είναι δηλ. σαν να διαβάσεις κάπου οτι πρέπει να κάνεις δέκα γύρους γύρω από τον εαυτό σου, για να φτάσεις στη φώτιση. Θα το κάνεις; Σιγά μη το κάνεις.
Σιγά ! Α:υτο είναι έύκολο ! Το κάνεις και άμα δε φτάσεις στη φώτιση (που θυα φτάσεις σίγουρα σε μια φώτιση είναι βέβαιο) αυτομουτζώνεσαι και λες "καλά να πάθω γιατί πίστεψα μια φανερή ανοησία". Επειδή όμως κάθε ανοησία έχει και τη σοφία της κρυμμένη με τους 10 γύρους (αν δεν πέσεις κάτω) θα φτασεις στη φώτιση της απόρριιψης αυτής της μεθόδου. Δεν είναι αυτό φώτιση ; Είναι ! Άρα η μέθοδο θα πετύχει ούτως η άλλως. Από αυτή την άποψη όλες οι μέθοδοι είναι επιτυχείς, αν κάνεις μετά τις συγκρίσεις. Επειδη όμως υπάρχει η κρίση του νου είναι επιτυχείς. Ο νους κάνει τη διαφορά.
quote:
Και εδώ δεν εξετάζουμε το γεγονός αν οι σβούρες φέρνουν ή δε φέρνουν τη φώτιση, εξετάζουμε απλά το γεγονός οτι το να διαβάσεις κάτι σε ένα βιβλίο δεν ειναι αρκετό.
Αλλά αν μπεις σε μια ομάδα που όλοι κάνουν σβούρες γύρω από τον εαυτό τους, θα δεις για πότε θα αρχίσεις να κάνεις σβούρες. Έτσι δουλεύουν όλα τα πράγματα.
Ακριβώς!
quote:
Το να πεις οτι διάβασα κάτι σε ένα βιβλίο και θα το κάνω, είναι σαν να πεις οτι διάβασες πώς να κάνεις εγχείρηση και μετά να μπεις στο χειρουργικό τραπέζι.
Το σωστό είναι να μπεις σε μια σχολή ιατρικής, να μάθεις τη θεωρία, μετά να κάνεις πρακτική σε βατράχια, μετά να μπεις σε ενα δημόσιο νοσοκομείο να δεις τι γίνεται κλπ...
Είναι ολόκληρη διαδικασία.
Στις εσωτερικές πρακτικές αυτό είναι το ζήτημα: οτι δεν ξέρεις αν θα 'χεις αποτέλεσμα. Μπορεί να έχεις ή μπορεί να χάνεις τον χρόνο σου, δε ξέρεις. Εκεί χρειάζεται πειθαρχεία και στήριξη.
Και γιατί δεν πάς στις κρατικές εσωτεριστικές σχολές όπως θα πας στο κρατικό νοσοκομείο να μάθεις την ιατρική; Τις επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείες εννοώ.
...Δεν μπορείς να το συλλάβεις αυτό, είναι πολύ ψιλά γράμματα αυτά!
...είσαι πολλά χρόνια βουτηγμένος μέσα στην απείθεια!
... πλανώντες και οι πλανώμενοί!
Αυτοί λένε, ... προτιμάμε να <<ΠΗΔΑΜΕ ΑΛΛΑΧΟΘΕΝ...,
Δεν γνώριζαν όμως;
ότι έτσι έγιναν κλέφτες και ληστές και τρομάζουν και σήμερα, ΓΙΑΤΙ η Φωνή αυτή τους ξυπνά!
<< Εγώ για κρίσιν ήλθα στο κόσμο τούτο για να βλεπουν οι μη βλέποντες και να γίνουν τυφλοί οι βλέποντες!>>
Από ποιους είσαι ; Από τους βλέποντες οι από τους τυφλούς;
Κάποιοι λένε και σήμερα; << Μήπως και εμείς είμαστε τυφλοί;>>
Ο Χριστός και σήμερα τους λέει:
<<Αν είσθε τυφλοί Δεν θα είχατε αμαρτία τώρα όμως λέτε βλέπουμε, και η αμαρτία σας λοιπόν μένει!
Μόνο όποιος έρχεται από τη θύρα είναι ο ποιμήν των προβάτων μόνο Αυτού τη Φωνή ακούν τα πρόβατα!
Ξένον δεν θα ακολουθήσουν αλλά θα φύγουν από αυτόν διότι δεν γνωρίζουν τη φωνή του!
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ...να παίρνετε δόξα ο ένας από τον ΑΛΛΟ...
ΕΣΕΙς ΟΙ ΑΛΛΟΙ;;;
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ....!!!
Ότι έσπειρα, θέρισα...
quote:Υποτίθεται οτι η πρακτική χρησιμεύει στο να να σου κάνει καλύτερη τη ζωή.Τώρα αν δε χρησιμεύει σε αυτό..
Ολα αυτα εχουν πλεον γινει δικα σου και τοτε ισως να ανακαλυψεις οτι ειναι ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ να ψαχνεις τηνζωη μεσα απο την πρακτικη και οχι την πρακτικη μεσα απο την ζωη
quote:Οπως το αντιλαμβάνομαι η ΠΡΑΞΗ της αναδρομής, απο μόνη της, δεν ειναι τίποτα πολύπλοκο. ΜΕΤΑ τι κάνεις είναι το θέμα, δηλ. ποιος ο σκοπός της αναδρομής; Γιατί την κάνεις;
Η αναδρομικη ασκηση ειναι μεγα εργαλειο υπαρχει σε ολους τους ανθρωπους το κανουμε πολλες φορες την ημερα πρεπει ομως να την προσεξεις για να την ανακαλυψεις Τοτε μπορει να πεις ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ!!!!!!
quote:
Αυτός που έγραφε τσάμπα, ...(δεν τον κρίνω,... ο λόγος του τον κρίνει!) ... ποτέ δεν πήγε από το δρόμο του:<<Z ή τ α >> ..<<και θα σου Δοθεί!>>
"Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε" και με το μέτρο που μετράτε θα μετρηθεί και σε σας" αγαπητή Rodi Rodia. Δε σε ξέρω δε σε κρίνω. Δε με ξέρεις αλλά με κρίνεις! Πως; Με τι δεδομένα; Και άλλο η κρίση και άλλο η κατάκριση. Αν είχες δεδομένα θα ηταν κρίση αλλά εδώ είναι κατάκριση εκ του μηδενός. Πως έβγαλες τόσο εύκολα αυτό το συμπερασμα; Ο λόγος σου λοιπόν κρίνει εσένα όπως ο δικός μου κρίνει εμένα. Εγώ έκανα εκτίμηση επειδή ειδα ότι δεν διαβάστηκαν όσα έγραφα. Αν έκαν λάθος στην εκτιμηση μου και δεν έγραφα τσάμπα τότε ΟΚ είναι καλό για μένα γιατί αζιξε ο κόπος που τα έγραψα ασχέτως αν διαψεύδεται η κρίση μου (πιο μικρό το κακό από το να είχα δίκιο). Αν δεν έκανα λάθος τότε είναι ορθό αυτό που είπα. Οπότε πάλι καλό γιατί έστω εκ των υστέρων διέγνωσα σωστά την κατάσταση! Η φράση που χρησιμοποίησες ήταν ασχετη μετο θέμα υποθέτωντας κάτι για μένα.
quote:Βρε αποτελέσματα έχω δει και πολλοί έχουν βοηθηθεί μέσα από το σύστημα. Αυτό ειναι και το περίεργο! Το θέμα είναι, οτι μπορεί να ακολουθώ την μέσω Λαμίας, και να μη το ξέρω! Ή μπορεί να μη με βγάζει καν εκεί που θέλω να πάω, πού το ξέρω;
Εμ καλά να πάθεις αφού μπαίνεις εκεί που μπαίνεις.
Καταρχήν για πολλοστή φορά να σου πω ότι δεφταίνε οι μαθητές αλλά το σύτστημα . Απόδειξη: πόσους ανθρώπους πέρα από τα συνηθισμενα ανθρώπινα όρια ένγαλε αυτό το σύστημα; Κάνε στατιστική και θα καταλάβεις που νρίσκεται η γνωση και η αλήθεια.
Αλλά μιλώντας γενικά, οταν ξεκινάς κάτι, έναν απλό διαλογισμό, ΔΕΝ ξέρεις αν θα 'χει αποτέλεσμα. Δηλαδή, ακούς για διαλογισμό (την πρώτη φορά), αλλα δε ξέρεις τι είναι αυτό, δε ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Σε ο,τι και να είναι αυτό που καταβάλλεις προσπάθεια. Έστω και να ειναι η διατροφή. Ξέρεις απο πριν τι αποτέλεσμα θα έχει η διατροφή; Τι αποτέλεσμα θα έχει;
Εγώ π.χ. είχα να πιω πάνω απο χρόνο αναψυκτικό, και πίνω πριν μια βδομάδα (ενώ το ένιωθα οτι έκανα βλακεία) και με πιάνει η κοιλιά μου για μια ώρα. Ε τώρα κάτι ξέρω!
Πείραμα και συμπέρασμα, παθαίνοντας μαθαίνοντας!
quote:Ακριβώς
Σιγά ! Α:υτο είναι έύκολο ! Το κάνεις και άμα δε φτάσεις στη φώτιση (που θυα φτάσεις σίγουρα σε μια φώτιση είναι βέβαιο) αυτομουτζώνεσαι και λες "καλά να πάθω γιατί πίστεψα μια φανερή ανοησία". Επειδή όμως κάθε ανοησία έχει και τη σοφία της κρυμμένη με τους 10 γύρους (αν δεν πέσεις κάτω) θα φτασεις στη φώτιση της απόρριιψης αυτής της μεθόδου. Δεν είναι αυτό φώτιση ; Είναι ! Άρα η μέθοδο θα πετύχει ούτως η άλλως. Από αυτή την άποψη όλες οι μέθοδοι είναι επιτυχείς, αν κάνεις μετά τις συγκρίσεις. Επειδη όμως υπάρχει η κρίση του νου είναι επιτυχείς. Ο νους κάνει τη διαφορά.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/02/2013 13:53:35
quote:
Το θέμα είναι, οτι μπορεί να ακολουθώ την μέσω Λαμίας, και να μη το ξέρω!
Μέσω Λαμίας θα ήταν καλά! Η Λαμία είναι κορνά στην Αθήνα. Μήπως πας Αθήνα από Κρήτη μέσω Νευροκοπίου ή Αμερικής. Εγώ μέσω Αμερικής νομίζω ότι πας και γενικά αυτά τα συστήματα. Επειδή η Γη είναι στρογγυλή φτάνεις κάποια στιγμή παντού απ' όπου και αν ξεκίνησες.
quote:
Ή μπορεί να μη με βγάζει καν εκεί που θέλω να πάω, πού το ξέρω;
Αλλά μιλώντας γενικά, οταν ξεκινάς κάτι, έναν απλό διαλογισμό, ΔΕΝ ξέρεις αν θα 'χει αποτέλεσμα. Δηλαδή, ακούς για διαλογισμό (την πρώτη φορά), αλλα δε ξέρεις τι είναι αυτό, δε ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Σε ο,τι και να είναι αυτό που καταβάλλεις προσπάθεια. Έστω και να ειναι η διατροφή. Ξέρεις απο πριν τι αποτέλεσμα θα έχει η διατροφή; Τι αποτέλεσμα θα έχει;
Εγώ π.χ. είχα να πιω πάνω απο χρόνο αναψυκτικό, και πίνω πριν μια βδομάδα (ενώ το ένιωθα οτι έκανα βλακεία) και με πιάνει η κοιλιά μου για μια ώρα. Ε τώρα κάτι ξέρω!
Σιγά ρε φίλε άμα σε πειράζουν μην πίνεις. Και εγώ δεν οίνω αλλά δε με πιάνει η κοιλιά μου αν πιω.
quote:
Πείραμα και συμπέρασμα, παθαίνοντας μαθαίνοντας!
Ο πιο χονδροειδής τρόπος!
quote:Μα έχω πάει. Εγώ Χ.Ο. ήμουνα, και μάλιστα δογματικός. Αυτό φαίνεται και σε κάποια ποστ μου του 2008. Αλλά δεν με κάλυπτε. Δηλ. η ορθοδοξία τι έλεγε; Πίστη και προσευχή. Ε εγώ συνέχισα να κάνω οτι έλεγε η ορθοδοξία, ανεξάρτητα με τα υπόλοιπα. Στην ουσία δεν ειναι οτι αφαίρεσα κάτι, είναι οτι πρόσθεσα σε αυτό. Γιατί μέσα απο την ορθοδοξία για μένα, δεν υπήρχε περαιτέρω εξέλιξη. Ήταν τα ίδια και τα ίδια, τα ίδια και τα ίδια. Σαν τον Rodi που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. Τι σχέση έχω γω με αυτό;
Και γιατί δεν πάς στις κρατικές εσωτεριστικές σχολές όπως θα πας στο κρατικό νοσοκομείο να μάθεις την ιατρική; Τις επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείες εννοώ.
Και πήγα της προάλλες σε μια μετουσίωση. Πάσχα ήταν, οπότε μάλλον δεν το λες προάλλες. Είπα λοιπόν θα είμαι όσο πιο συνειδητός μπορώ, για να δω αν όντως κερδίζω κάτι από αυτό. Μάλιστα.
Επειδή βοηθούσα και τον Παπά (ήταν μικρή η εκκλησία) όταν έδινε την μετουσίωση έτυχε να ήμουν ο πιο κοντινός στο να πάρει μετουσίωση. Τώρα κανονικά έπρεπε να πάρουν πρώτα τα παιδιά μετουσίωση, ναι... αλλά ούτε ο παπάς το ανέφερε ενώ θα έπρεπε, ούτε κανείς απο αυτούς με τα παιδιά ήρθαν μπροστά. Τέλος πάντων.
Λοιπόν, ξεκινάει ο παπάς να δίνει, σπρώχνει λίγο μια κυράτζα απο πίσω μπαίνει μπροστά απο όλους, τσουπ, χώνει τη μετουσίωση στο στόμα της λες και ήταν...
Ήταν ένα θέαμα αηδιαστικό, και επειδή βέβαια είχα και καιρό να πάρω μετουσίωση, μου φαινόταν αηδιαστικό να πάρω απ' το ίδιο κουτάλι με τη κυράτζα. Τέλος πάντων κάνω την καρδιά μου πέτρα.
Παίρνω.
Περιμένω. Τι έγινε; Τίποτα.
regulus, Β. έψαξες πολύ, δεν έχω τίποτα με τα πλάσματα,
έχω όμως με το λάθος (ή την αμαρτία) που κατοικεί μέσα τους,
εσύ πιστεύω δεν συνειδητοποιήσες κάτι,
για να λέγεσαι γεννημένος Δυο Φορές,
υπάρχει ένα μυστικό.. για να γίνεις συνειδητός ως προς το Πνεύμα του Παντός
οφείλεις να λύσεις Πρώτα το Αίνιγμα του ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Της ΧΑΡΗΣ!
Αν το έλυσες πάμε παρακάτω...
Κι αυτό, δηλαδή, για να λύσεις ένα Αίνιγμα, αυτό πραγματοποιείται μόνο
αν σε ΕΛΞΕΙ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ!!!
ΕΣΥ ΤΟ ΕΛΥΣΕς;;;
το Α ινιγματικό του Νόμου και της ΧΑΡΗΣ;;;
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ...ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙς ΝΤΟΥΒΑΡΙ...!
Δεν έχω άλλο χρόνο σήμερα, όμως είμαι εδώ..
Ότι έσπειρα, θέρισα...
Ξέρω ορθοδόξους που έχουν βιώσει θαύματα. Πολλούς. Και έχω πάει σε πολλα μοναστήρια και έχω γνωρίσει και φωτεινά μυαλά και ανθρώπους πραγματικά πλήρεις πνεύματος. Αλλά αυτό λέει κατι για τους ίδιους; Για το αν ειναι ευτυχισμένοι; Αν ειναι ελεύθεροι;
quote:Ε εντάξει εκεινή τη συγκεκριμένη στιγμή το ήξερα οτι ήταν μπόμπα αυτό που πίνω, αλλά λέω "ιδέα σου είναι, προκατάληψη". Να ο πονόκοιλος μετά.
Σιγά ρε φίλε άμα σε πειράζουν μην πίνεις. Και εγώ δεν οίνω αλλά δε με πιάνει η κοιλιά μου αν πιω.
quote:Το να παθαίνεις, ναι.
Ο πιο χονδροειδής τρόπος!
Αλλά με σύνεση και χωρίς αυταπάτες, πείραμα πρέπει να γίνεται. Γιατί ο καθένας λέει οτι κατέχει την αλήθεια, αλλά αν αυτό δεν βγαίνει στα γεγονότα, ας λέει οτι θέλει.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/02/2013 14:31:11
quote:Για να χτυπήσει το κεφάλι του με αυτά που διαβάζει; Ευσπλαχνική δωρεά.
Rodi777
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ...ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙς ΝΤΟΥΒΑΡΙ...!
Είθε ο ΔΙΑΣ να σε προστατεύει!!
quote:
Δηλ. η ορθοδοξία τι έλεγε; Πίστη και προσευχή.
Δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος τι είναι πίστη και προσευχή. Οπότε δεν πράττει επειδή από αγνοια δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που λέει ή θεωρεί ότι κάνει. Πρώτα είναι η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ να καταλάβεις και ΜΕΤΑ η πίστη αφου κατανοήσεις. Η ορθδοξία των ημερών μας έχει προτεσταντικά στοιχεία, τυφλής πίστης, άγνοιας, λόγω τουρκοκρατίας και Όθωνα. Συνεπώς δεν τη γνώρισες ποτέ σε βάθος. Τυπικά είναι σχεδόν όλοι οι έλληνες ορθόδοξοι. Όχι ουσιαστικά.
quote:
Ήταν τα ίδια και τα ίδια, τα ίδια και τα ίδια. Σαν τον Rodi που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. Τι σχέση έχω γω με αυτό;
Δεν είναι ορθοδοξία αυτό που περιγράφεις.
quote:
Και πήγα της προάλλες σε μια μετουσίωση. Πάσχα ήταν, οπότε μάλλον δεν το λες προάλλες. Είπα λοιπόν θα είμαι όσο πιο συνειδητός μπορώ, για να δω αν όντως κερδίζω κάτι από αυτό. Μάλιστα.
Επειδή βοηθούσα και τον Παπά (ήταν μικρή η εκκλησία) όταν έδινε την μετουσίωση έτυχε να ήμουν ο πιο κοντινός στο να πάρει μετουσίωση. Τώρα κανονικά έπρεπε να πάρουν πρώτα τα παιδιά μετουσίωση, ναι... αλλά ούτε ο παπάς το ανέφερε ενώ θα έπρεπε, ούτε κανείς απο αυτούς με τα παιδιά ήρθαν μπροστά. Τέλος πάντων.
Ποια μετουσίωση; Τι είναι αυτά που λες; Αυτά δεν είναι ορθοδοξία!
Η ορολόγία που χρησιμοποιείς είναι καθολική ή προτεσταντική! Μήπως πήγες σε Ουνίτες; Οι Ουνίτες ντύνονται ορθόδοξα , οι ιερείς, αλλά είναι καθολικοί. Οπότε δεν θα πήγες σε ορθόδοξο ναό ή δε γεννήθηκες ορθόδοξος. Πως πήγες να βοηθήσεις τον παπα και πως μπήκες σε εκκλησία αφού αλλού είπες ότι δεν είσαι ορθόδοξος;;;
quote:
Λοιπόν, ξεκινάει ο παπάς να δίνει, σπρώχνει λίγο μια κυράτζα απο πίσω μπαίνει μπροστά απο όλους, τσουπ, χώνει τη μετουσίωση στο στόμα της λες και ήταν...
Ήταν ένα θέαμα αηδιαστικό, και επειδή βέβαια είχα και καιρό να πάρω μετουσίωση, μου φαινόταν αηδιαστικό να πάρω απ' το ίδιο κουτάλι με τη κυράτζα. Τέλος πάντων κάνω την καρδιά μου πέτρα.
Παίρνω.
Περιμένω. Τι έγινε; Τίποτα.
Φυσικά. Αν εννοείς τη Θεία Κοινωνία με τη λέξη μετουσίωση, που δεν χρησιμοποιείται από ορθοδόξους, η Θεία Κοινωνία δεν επιδρά σε κάποιον που είναι απροετοίμαστοςόπως λένε οι άγιοι και αν μάλιστα κοινωνήσεις με ασέβεια πειρφρονώντας το μυστηριο μπορεί να έχεις σοβαρές επιπτώσεις υγείας μέχρι και να πεθάνεις. Οπότε να μην ξαναπάς να κοινωνήσεις πριν γίνεις συνειδητά ορθόδοξος. Στην ιστορία έχει συμβεί να κοινωνήσουν και αλλόδοξοι εν εγνοία του ιερά α΄λλά με θαυματουργικό τρόπο έδειξε ο Θεός ότι ήταν στο σχέδιο του Θεού να γίνουν χριστιανοί και έγιναν. Δηλαδη η θεία κοινωνία θα περάσει όπως το ψωμί και το κρασί στο σώμα χωρίς επίδραση αν κοινωνήσεις εν αγνοία και θα σε κάψει αν κοινωνήσεις με ασέβεια. Μόνο αν κοινωνήσεις με τον ανάλογο σεβασμό θα έχει επίδραση. Μην το ξανακάνεις αν δεν έχεις βαφτιστεί ορθόδοξος και αν ο ναός ήταν όντως ορθόδοξος. Κινδυνεύεις.
Edited by - regulus on 14/02/2013 15:02:33
quote:
ΕΣΥ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ;;
Ανευ αντικειμένου ερώτημα επειδή αν κάποιος το έλυσε γνωρίζει και για άλλον αν το έχει λύσει.Αν δεν το έλυσε δε μπορεί να διαπιστώσει αν ο άλλος του λέει ψέμματα.Ότι και αν σου πω θα είναι λάθος.Πες μου πρώτα αν το έλυσες εσύ ...
quote:Επειδή έχω πολλά πάρα δώσε με άτομα απο το εξωτερικό, ορισμένες φορές Χρησιμοποιώ εκφράσεις και ορολογία απο τις άλλες γλώσσες στην ελληνική. Συμβαίνει ασυνείδητα γιατί γίνεται αυτόματα η μετάφραση. Στην προκειμένη περίπτωση δε θεωρούσα οτι υπάρχει πρόβλημα να το πω μετουσίωση αν και ξέρω οτι λέγεται Θεία Κοινωνία.
Ποια μετουσίωση; Τι είναι αυτά που λες; Αυτά δεν είναι ορθοδοξία!
Η ορολόγία που χρησιμοποιείς είναι καθολική ή προτεσταντική! Μήπως πήγες σε Ουνίτες; Οι Ουνίτες ντύνονται ορθόδοξα , οι ιερείς, αλλά είναι καθολικοί. Οπότε δεν θα πήγες σε ορθόδοξο ναό ή δε γεννήθηκες ορθόδοξος.
quote:Έχω βαπτιστεί κανονικά και σε ορθόδοξο ναό αναφέρομαι.
Μην το ξανακάνεις αν δεν έχεις βαφτιστεί ορθόδοξος και αν ο ναός ήταν όντως ορθόδοξος. Κινδυνεύεις.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/02/2013 15:09:48
Εγω τωρα ας πουμε χρησιμοποιω πολλες φορες την αναδρομικη με σκοπο να δω τι εγινε μεσα μου για να σου το μεταφερω[ισως αναδρομη του ενος η των δυο δευτερολεπτων]Ομως ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ κανενας δεν προσδιορισε το χρονο
Εξ αλλου για να γινει η αναδρομικη οπως την αναφερουν οι δασκαλοι χρειαζεται συγκεντρωση
Αυτο απαιτει μια προσοχη απαλαγμενη αθελητων προσκολησεων
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΩ
Σωστα για μενα ειναι Το δυνατο λιγοτερες ταυτισεις και αρα περισσοτερη αντιληψη Τοτε θα μπορω να καταλαβαινω ενα προς ενα αυτα που τραβουν την προσοχη να βιωνω τα χαρακτηριστικα τους [δηλαδη την μηχανικοτητα] και οχι αχταρμας οπως συμβαινει οταν υπαρχουν πολλες ταυτισεις δηλαδη τις περισσοτερες φορες
Οταν θυμασαι οποιαδηποτε στιγμη της ζωης σου κανεις αναδρομικη. Η διαφορα βρισκεται στο να δεις ποσο χρησιμο μπορει αυτο να σου φανει και να το βελτιωνεις με το περασμα του χρονου
Οταν βιωνεις την πραγματικη ζωη υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που σου τραβουν την προσοχη Και πρωτα απο ολα οι5 αισθησεις για να μην πουμε για τις δυσλειτουργιες του σωματος[λογω πχ κακκης διατροφικης και σεξουαλικης συμπεριφορας] τα διαφορα συναισθηματα που στην τελικη καταληγουν στο σωμα ΤΡΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ανηκουν ολα στην "αφη" δηλαδη ενστικτο κεντρο]
Αυτο συμβαινει σε πολυ μικροτερο βαθμο στην αναδρομικη γιατι ειναι απαλαγμενη απο καποιες απο τις παραπανω ταυτισεις