- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Φίλε ΚΗΠΟΥΡΕ αν έκανες τον κόπο εκτός από την Αγία Γραφή , να διαβάσης και Ιστορία , δεν θα έλεγες τα όσα ανιστόρητα γράφεις , ή τουλάχιστον θα προσπαθούσες να τεκμηριώσης τα γραφόμενά σου αναφέροντας τις πηγές απο τις οποίες τα πήρες .
Εσείς είσαστε που λασπολογείτε είς βάρος των Χριστιανών.Αυτό Αγαπητέ Σεσοστρίς δεν θα περάσει...
ΚΗΠΟΥΡΟΣ
quote:Οι ανθρωποθυσίες στην Ελλάδα φίλε ΚΗΠΟΥΡΕ δεν καταργήθηκαν από τον χριστιανισμό , άρχισαν να καταργούνται ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους όπως μας βεβαιώνει ο Αθ. Σταγειρήτης στην ΩΓΥΓΙΑ που γράφει .
Απαντήστε επιτέλους, γινόντουσαν ανθρωποθυσίες στον θεό Άρη, στη θεά 'Αρτεμις;
Είτε δεν σας αρέσει είτε όχι ο Χριστιανισμός κατάργησε τις ανθρωποθυσίες.
….Τίνες μεν εννόησαν αρχαιόθεν ότι η θυσία αύτη (ανθρώπων) δεν ήτον αρεστή εις τους Θεούς και εδοκίμασαν να την εμποδίσουν με τρόπους σοφιστικούς ως ο Άμασις , ως είρηται (Φαραώ , ο οποίος αντικατέστησε την θυσία ανθρώπων με κέρινα ομοιώματα ) , ομοίως και ο Ηρακλής εις την Ιταλίαν έπλασε κεφαλάς κηρίνους και εθυσίαζεν αντί ανθρωπίνων , όμως η δεισιδαιμονία των αμαθών ανθρώπων ήτον αμετάβλητος , και εχρειάζετο πολλούς αιώνας το πράγμα , έως ου άρχισε να ενεργή διασπειρομένη η μάθησις , και πάλιν και τότε τεχνιέντως επειδή ο Πελοπίδας ιδών εις τον ύπνον αυτού να θυσιάση παρθένον ξανθήν εις τας θυγατέρας του Σκεδάσου , αν θέλη να νικήση τους Λακεδαιμονίους , οικονομήσας το πράγμα , εθυσίασεν ίππον , και ενίκησεν .
Εις την Λακεδαίμονα είπεν ο χρησμός να θυσιάζωσι κατ’έτος μίαν ευγενή παρθένον δια να παύση η ασθένεια , και έπεσεν ο πρώτος κλήρος εις μίαν νέαν Ελένην ονομαζομένην , όμως οικοδομήθη τόσον φρονίμως το πράγμα , ώστε ήρπασεν ο Αετός την Ιεράν μάχαιραν και έβαλεν αυτήν εις την κεφαλήν μίας δαμάλεως , και ούτως εθυσίασαν την δάμαλιν αντί της Ελένης , και έπαυσεν η νόσος .
Ούτως εθυσίασαν και την Έλαφον αντί της Ιφιγενείας , οικονομικώς , και έπνευσαν οι ούριοι άνεμοι .
Ομοίως και ο Αγησίλαος ότε εσύναζε το στράτευμα εις τον Γεραιστόν , δια να στρατεύση εις την Ασίαν και αυτός κατέβη εις την Αυλίδα , είδεν όνειρο να θυσιάση την θυγατέρα αυτού εις την Άρτεμιν ως ο Αγαμέμνων , επειδή εκ του αυτού λιμένος , και δια τας αυτάς αιτίας ώρμησε και εκείνος κατά των βαρβάρων . Αυτός δε αναστάς είπεν , ότι την μεν Θεάν θέλει τιμήση , την αμάθειαν όμως του τότε στρατηγού(Αγαμέμνονα)δεν θέλει μιμηθη , και έπειτα εθυσίασεν έλαφον ……..
Τέλος σημειώνει ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι ανθρωποθυσίες σταμάτησαν οριστικά επί αυτοκράτορος Αδριανού .
Αυτά από την πληρέστερη μέχρι σημερα Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας του Αθ. Σταγειρήτη , ο οποίος όπως συμπεραίνει κανείς διαβάζοντας τον πρόλογο του έργου του , υπήρξε ευσεβέστατος Χριστιανός , αλλά και λαμπρός και σοβαρός Ιστορικός που δεν παρασύρθηκε όμως σε ανακρίβειες , λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων .
Και κάτι τελευταίο η αιτιατική του Άρτεμις είναι Άρτεμιν ή Αρτέμιδα .
..First learn and then try..
χχχ
quote:Αν την δεις εχω διαβασει οτι θα σαι κυνηγαει μια ζωη κ θα βαζει εμποδια σε καθε ανοδο σ.Το πιστευω αυτο.
Τι γίνεται όταν ξυπνήσεις και δεις από πάνω την μόρα; δεις την εικόνα της και πεις ότι είναι από άλλο πλανήτη, το λες στον πνευματικό σου και σου λέει πάει πέρασε δεν σου δώσει μία εξήγηση δηλαδή, απλά πιστεύεις και συνεχίζεις να κάνεις την προσευχή σου και εφόσον έχεις κάνει αγιασμό και ευχέλαιο και όλα τα συναφή, πως αντιμετωπίζουμε το μετά, τις φωνές και όλα τα συναφή;
χχχ
quote:Εχεις δικιο σαυτο που λες αν κ το μονο που φοβαμαι ειναι η αραχνες
Απλά ανέφερα πως μου την περιέγραφαν. Ίσως αυτά τα άτομα να νόμιζαν πως την ειδαν έτσι. Νομίζω πως όταν κάτι μας τρομάζει πολύ εμείς οι ίδιοι του δίνουμε μορφή. Αν εμένα με τρομάζουν οι δαίμονες θα την δω έτσι. Ίσως όμως η Μόρα να ξέρει τι είναι αυτό που φοβόμαστε και να περνει αυτή τη μορφή που μας τρομοκρατεί περισσότερο από κάτι άλλο. Τα έγραψα πολύ μπερδεμενα;..First learn and then try..
χχχ
quote:Ετσι ειχα διαβασει.Και πραγματικα μετα απο καθε καλο κατι παει στραβα επι το που.
Ήταν κάτι μι ανθρώπινο με ουρά φιδιού, χρώμα πράσινο ανοιχτό σαν τα φυτά με χέρια μεγάλα σαν πλοκάμια, δηλαδή ήταν κάτι σαν φυτού και θαλάσσιου ον, πολύ περίεργο, συν ότι αιωρούνταν και είχε διασπάσει την ύλη γιατί πέρασε μέσα από τον τοίχο μετά και πήγε στο διπλανό διαμέρισμα όπου ήταν δωμάτιο παιδιών και το ένα άρχισε να κλαίει σύμπτωση; έβλεπα στον ύπνο μου ότι φορούσα τακούνια και ότι έσπασε και ακούστηκε το τακ, σαν κάποιος να χτύπησε τα δάχτυλα του και ξύπνησα, κοιμάμαι πάντα με ένα φωτάκι ήταν τέσσερις το πρωί, μετά από αυτό άκουγα και φωνές ασυνάρτητες, έχει καιρό να με ενοχλήσει και φορούσα και σταυρό και είχα και την εικόνα της Παναγίας μυρωμένη πάνω από το κρεβάτι μου, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα και γιατί πιστεύεις ότι δεν παύει να ενοχλεί και στην μετέπειτα ζωή αν την δεις;
χχχ
χχχ
χχχ
Edited by - maria3 on 20/03/2013 18:36:28