ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dr Jekyll Mr Hyde60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
21/02/2012, 14:08:05
quote:

Διότι οι λόγοι που μας υπαγορεύουν τέτοια συμπεριφορά, υφίστανται και στον φασισμό.

Edited by - Αίολος on 21/02/2012 13:29:32

Σε αυτό συμφωνούμε φίλε Αίολε
21/02/2012, 14:16:52
quote:
Σαν τον Γιαννάκη μας μιλάς κι εσύ.
Αλλα γράφω, άλλα διαβάζεις...

Μήπως...;

Το χάσαμε το κορμί πατριώτη!
α χα χου χα!

Edited by - Μυρμιδόνας on 21/02/2012 14:18:53

21/02/2012, 14:24:30
Παρόλα αυτά, το Βιντεακι έχει ενδιαφέρων Αίολε.

21/02/2012, 14:34:27
...κι εγώ δεν θα σε διορθώσω!

21/02/2012, 14:37:40
Να σε καλά!

21/02/2012, 14:43:50
Αίολε αυτό το "κσ" επίτηδες το κάνεις;

21/02/2012, 14:54:48

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!"

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
21/02/2012, 14:58:19
Ναι ρε Admin.
Τι κόλλημα είναι αυτό;

21/02/2012, 15:05:42
Ναι, ναι. Συμφωνώ κι εγώ.
Αρχίδει και κουράδει το θέμα!

21/02/2012, 15:07:00

21/02/2012, 15:33:42
Και εγώ πιστεύω αγαπητοί μου συντονιστές ότι συμπεριφορά του Αίολου δυσκολεύει τη συνέχιση του θέματος.

Edited by - Μυρμιδόνας on 21/02/2012 15:39:35

21/02/2012, 16:12:31
Old Time Classic

21/02/2012, 17:11:57
Να θυμίσω ότι έχουμε δύο πολύ ωραία πατήματα για προέκταση του θέματός μας.
Του Πλάτωνα "Αν δίχως οργάνωση δεν μπορώ να ζήσω, θεωρώ πως το κράτος είναι αναγκαίο να είναι οργανωμένο, (με ότι θετικό η αρνητικό έχει η κάθε δημοκρατία) Ότι αφορά την αλήθεια, οργανώνεται?"
και
Το βιντεάκι του Αιόλου!

(Ας αφήσουμε τις μικρότητες και ας είμαστε εποικοδομητικοί!)

Edited by - Μυρμιδόνας on 21/02/2012 17:12:27

21/02/2012, 19:21:53
Για σου μιρμιδωνας,

Βλέποντας λιγο το βίντεο, θα πω πως ίσως δεν φθάνει για να κινήσει συνηδεισεις ώστε να γίνει κάποιος vegetarian. 

Προσωπικά είμαι, αν και όχι απόλυτα, μιας και αυγά τρώω και τυρί τρώω, και τα τελευταία χρόνια, περισσότερο για να μην ενοχλούνται όσοι με καλούν σε δείπνο, κάτι λίγα τσιμπαω.

Έγραψα πως δεν φθάνει, αν γίνεται σαν μόδα, η γιατι κάποιος είδε ένα φιλμ. Και δεν φθάνει, γιατι μέσα του μπορει να λέει δεν τρώω κρέας, μα να το λέχεται, να έχει μνήμες απο τα σουβλάκια και τα αρνακια που έφαγε, και αυτα να του προκαλουν ορέξεις. 

Θα σας γράψω εκει πάνω λοιπόν, την δικη μου εμπειρία. 

Κάποτε ένας μου ξαδερφος με πειρε για νυχτερινό κυνήγι. Ειμουν μικρο παιδι, γύρω στα 10 και θυμάμαι κράταγα το φακό προς τα δένδρα που κοιμοντουσαν πετουμενα. Ενω έφερνε τακτικά στο σπίτι πετουμενα, (κοτσιφια, σπουργιτια,κλπ) και η γιαγια τα ετοίμαζε με αυγά, και ήταν πεντανοστημα, όταν μου είπε...έλα, δώσε μου το φακό, ρίξε εσυ...αυτο είναι εύκολο, ομολογω πως ήμουν εντελώς ταραγμένος.... Μα βρέθηκα με το όπλο στα χέρια, με τον ξαδερφο να μου λέει πως να το κρατω, και μετα απο λιγο...κλικ και μπαφ, το άψυχο και ματωμένα σώμα του, έπεσε δυπλα μου. Τόση δε ήταν η ταραχή, που το bravo του ξαδερφου μου, φάνηκε σαν επιπληξη, μαζι μα αυτο, ένα καυτό δάκρυ κιλησε στο μάγουλο μου.

Όλη τη νύχτα δεν κοιμήθηκα, και το πρωι που η γιαγια έλεγε πως θα μου τα φτιάξει για μεσημέρι, (ήσαν και αλλα απο τον ξαδερφο) της είπα πως δεν θα έτρωγα. 

Τα χρόνια και οι οικογενειακές συνήθεις διατροφής, είχαν το πάνω χέρι, έτσι ξεχάστηκε αυτο το γεγονός, για να φτάσω κάπου στα 22 μου. Εκει διαβάζοντας Πλάτωνα, πλωτινο, και τους αλλους φιλοσοφους, σιγά σιγά ένιωθα μια απέχθεια.

Κάποια στιγμη, έγινε και ο εξεις κωμικοτραγικο. Όταν καθόμουν στο τραπέζι, και είχα απέναντι κρέας, έβλεπα το ζώο ζωντανό. Έτσι σταμάτησα να τρώω, με κατάληξη μετα απο λίγα χρόνια, αν έτρωγα κατα λάθος, (π.χ ελιές ιταλικές βάζουν μέσα μπεικον) να είμαι αλλεργίκος...κοκκινιλες στο σώμα, κυρίως μπρος στην καρδια)

Απο την άλλη, αυτη η διατροφή, με έφερε σε μια κατασταση υπερ ευαισθησίας, να τρώω διλ μαρουλι, και να λέω τι λιχουδια είναι αυτη....και γενικα κάθε τροφη, προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση, μιας και εκτός απο vegetarian είμαι και λιγο δίαιτος. 

Αυτα περί τροφής, (αφορούν εμένα προσωπικά) και δεν κάνω ποτε προπαγάνδα υπέρ της μη κρετοφαγιας, , μιας και γνώρισα ανθρώπους που έχουν ανάγκη να τρώνε κρέας, (ίσως η ομάδα αίματος, 0 είναι κρατοφαγος) ενω η Α, εμφανίσθηκε όταν ο άνθρωπος αρχησε να καλλιεργεί τη γη, και να μην του είναι απαραίτητο.

Για το θέμα που ρώτησα, ας γράψεται πρώτα εσείς.

21/02/2012, 21:31:56
quote:

Πλάτωνα σου είχα απαντήσει σε αυτό.

"Φαντάζομαι η οργάνωση ως έννοια δεν είναι κάτι κακό, αλλά έχει μεγάλη διαφορά όταν μια οργάνωση ως ομάδα ή έννοια τάσσεται σε κάποιον σκοπό μέσα στους κόλπους της πολιτείας.Ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν ορκίζεται και δεν τάσσεται σε πλευρές και δόγματα. Η δημοκρατία χρειάζεται ελευθέρους πολίτες, όχι ταγμένους υπηρέτες κάποιων ιδεολογιών. Μόνο ο στρατός πρέπει να ασκεί τέτοιου είδους εξουσία και μόνο σε κατάσταση ανάγκης.Ενώ εν καιρό ειρήνης και πάλι μόνο ο στρατός, για εκπαιδευτικούς λόγους."

Edited by - Μυρμιδόνας on 21/02/2012 21:33:06

21/02/2012, 22:11:45
quote:

quote:

Πλάτωνα σου είχα απαντήσει σε αυτό.

"Φαντάζομαι η οργάνωση ως έννοια δεν είναι κάτι κακό, αλλά έχει μεγάλη διαφορά όταν μια οργάνωση ως ομάδα ή έννοια τάσσεται σε κάποιον σκοπό μέσα στους κόλπους της πολιτείας.Ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν ορκίζεται και δεν τάσσεται σε πλευρές και δόγματα. Η δημοκρατία χρειάζεται ελευθέρους πολίτες, όχι ταγμένους υπηρέτες κάποιων ιδεολογιών. Μόνο ο στρατός πρέπει να ασκεί τέτοιου είδους εξουσία και μόνο σε κατάσταση ανάγκης.Ενώ εν καιρό ειρήνης και πάλι μόνο ο στρατός, για εκπαιδευτικούς λόγους."

Edited by - Μυρμιδόνας on 21/02/2012 21:33:06

Το έχω δει μιρμιδωνας, περίμενα να γράψει κάποιος κάτι ακόμα. 

Συμφωνώ πως ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν τάσσεται σε πλευρές και δόγματα, και στο τι χρειάζεται η δημοκρατια,

μόνο που δεν έγινε κατι τετοιο μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, βλέπουμε πως επικρατει, το ότι φάμε και ότι πιούμε, με λίγες εξερεσεις ολίγων συνειδοτοποιημενων, και ανεξάρτητων των αναγκών/παθων, των τερψεων και τέτοιων.

Τι παει λοιπόν στραβά?

Μήπως ο άνθρωπος ζει συνεχως μέσα στο ψέμα?

Πρέπει να εξετασουμε (κατ' εμε) πρωτα τα εξεις.

1. Αν γίνεται κάτι τέτοιο, ποιο είναι το κόστος και τι κερδίζει με την (αληθεια) κάποιος σαν άνθρωπος?

2. Αν δεχθούμε πως η αλήθεια (βρίσκεται) απο τον Α τον Β τον Γ, είναι δυνατόν να οργανωθεί, και να αποτελέσει αφετηρία νέας ζωής για τον άνθρωπο?

3α. Αν είναι δυνατο,  
Είναι σε θέση μια οργάνωση να αλλάξει πραγματικα την πορεία προς το ψέμα?

3β. Αν δεν είναι δυνατο,
πως προχωρά και τι κάνει κάποιος σαν άνθρωπος.?

22/02/2012, 00:34:33
Πλάτωνα, η Ακρόπολη ,οι τέκτονες κ.τ.λ Αρκούν για να υποβαθμίσουν την δημοκρατία αφού γίνονται κλίκες μέσα στην κοινωνία. Επίσης οι όλοι οι φανατικοί χριστιανοί συμπληρώνουν τους προηγούμενους. Ακόμα οι φανατικοί σε ομάδες ποδοσφαιρικές κ.α ολοκληρώνουν το consept της διάλυσης της ελευθερίας. Όλοι αυτοί τάσσονται σε κάτι μανιωδώς και υπερκεράζουν την ισορροπία. Εγώ βλέπω ανόητους βλάκες παντού γύρο μου. Μαζί με μένα σε διάφορες φάσεις της ζωής μου. Κάποιοι από εμάς λόγο απλής βλακείας, κάποιοι άλλοι λόγο ανώτερης ανοησίας.Σε αυτό το σημείο συμφωνώ με τον Γ.Γ, ότι όλη αυτοί (που είμαστε εμείς ) κάνουμε το λάθος να επιμένουμε σε μια ανοησία επειδή πιστεύουμε ότι ωφελεί εμάς και την κοινωνία (αφού τασσόμαστε σε ιδέες που μεταμορφώνονται σε ασθένειες) που στην ουσία εξυπηρετούνε δικούς μας σκοτεινούς σκοπούς. Για να λυθεί αυτό, πρέπει να σταματήσουμε να φερόμαστε σαν βλάκες. Πρέπει να σταματήσουμε να ακολουθούμε ομάδες, δόγματα,κόμματα, οργανώσεις και φιλοσοφίες που υπόσχονται ουτοπίες. Πρέπει να έρθουμε στο τώρα, να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα που μας δέρνουν στο τώρα και αφήσουμε στην άκρη τις φαντασίες και τις εξουσίες. Η οργάνωση σαν έννοια σαφώς και χρειάζεται, απλά χωρίς τα παραπάνω.
Εδώ διαφωνώ λίγο Πλάτωνα.Νομίζω ότι μας δέρνει για τα καλά η ανοησία αυτή.

Edited by - Μυρμιδόνας on 22/02/2012 00:42:35

22/02/2012, 06:07:29
Μιρμιδωνας, καταλαβαίνω τι λες...

Χρειάζεται, γενικό reset.

Μα μιας και είμαστε αυτο που είμαστε, καλώς η κακώς, όσον καιρός ακόμα μου μένει, σβήνω χαζόμαρα....όπως φυσικα μπορω.

Και προσπαθω, ωστε να μην προστεθεί...., Νεα!

22/02/2012, 12:31:13
Όντος Πλάτωνα έτσι είναι. 'Εβλεπα στο ντοκιμαντέρ που σας έλεγα, του national geographic για τους τέκτονες και έλεγε μια γυναίκα τέκτονας αρχηγός, ότι ακόμα και να φύγει από εκεί κάποιος η αλλαγή που έχει υποστεί από αυτήν την ιδεολογία είναι αμετάκλητη . Αυτό που αναρωτήθηκα κατευθείαν είναι, καλά δεν ντρέπεται που τα λέει αυτά. Είναι σαν κάποιοι να πειραματίζονταν μαζί σου και μετά λένε: " α!!! θέλεις να φύγεις;;; τώρα την πάτησες, γιατί σε χρησιμοποιήσαμε και τώρα δεν υπάρχει επιστροφή, δικό σου λάθος, δική σου επιλογή, απλά εμείς φροντίσαμε να ώστε η ζημιά να είναι μόνιμη και παραλείψαμε να στο πούμε επίσης!"
Πλάτωνα το θεωρώ απίστευτα εξευτελιστικό αυτό, αηδίασα κατευθείαν. Βέβαια κάποιοι άνθρωποι το θεωρούν προνόμιο να να παίζουν με την ψυχολογία του αλλουνού η την δική τους, νομίζοντας ότι κάνουν μαγικά και αυτό αλλάζει τους ανθρώπους προς το καλύτερο. Το μόνο που φαίνεται να κάνουν, είναι να εκμεταλλεύονται κάποιον και μετά να τον πετάνε σαν στημένη λεμονόκουπα!

Edited by - Μυρμιδόνας on 22/02/2012 12:41:39

22/02/2012, 17:27:02
Ο τύπος που μίλαγε στο βίντεο, δεν σας θύμιζε λίγο τον Μουσολίνι?

Αλήθεια, τον ρώτησε άραγε κανείς γιατί έπινε νερό από πλαστικό μπουκάλι?
Τι θα γινόταν αυτό μετά? Πως φτιάχτηκε?

Ο Διογένης, ο κυνικός φιλόσοφος, είχε ένα πιθάρι και μια κούπα για να πίνει νερό, μέχρι που είδε ένα παιδί να πίνει με την χούφτα του και τότε πέταξε και την κούπα.

Αλήθεια, σκέφτηκε ποτέ γιατί στη φύση υπάρχουν τα σαρκοφάγα ζώα?

Γιατί αυτά έχουν τον συγκεκριμένο δρόμο εξέλιξης?

Τα σαρκοφάγα, τείνουν να γίνουν περισσότερο σαρκοφάγα, δηλαδή με μεγαλύτερες κυνηγητικές ικανότητες ή μήπως, ακολουθούν τον δρόμο της χορτοφαγίας?

Αλήθεια, γιατί δεν περπατούσε ξυπόλητος? Αφού τα παπούτσια του , σίγουρα, δεν θα ήταν από δέρμα ζώου, σημαίνει πως θα ήταν μη φιλικά προς το περιβάλλον. τότε γιατί τα φορούσε? Ποια αφύσικη ανάγκη τον υποχρέωσε να φορά παπούτσια?

Αλήθεια, στην αρχή , είπε πως είχε και ιστοσελίδα. Έχει αναλογιστεί άραγε, πόσο μεγάλη καταστροφή κάνει στο περιβάλλον?
Εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι ζούσαν χωρίς υπολογιστές, αυτός γιατί δεν μπορεί να ζήσει ούτε μισό αιώνα?

Αλήθεια, γιατί στο τέλος μας μιλούσε για μαγειρεμένες τροφές?
Δεν γνώριζε ότι η φωτιά σκοτώνει τις βιταμίνες? για ποιον λόγο δεν σχολίασε την "ηλίθια" διαδικασία του μαγειρέματος της τροφής?

Μήπως τελικά, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να διαφημίσει τις συγκεκριμένες εταιρείες παρασκευής "υγιεινών" τροφών?

Σε τι είδους συσκευασίες ήταν αυτές? γιατί ήταν σε συσκευασίες μιας χρήσης και όχι σε επαναχρησιμοποιούμενες?

Πόσο μακρυά από τους καταναλωτές ήταν καλλιεργημένες αυτές οι "φυσικές" τροφές? Δεν γνώριζε πως, το κάθε χωράφι αναπτύσσει φυτά, με τέτοιου είδους ενέργειες που να είναι κατάλληλα για τους ανθρώπους της περιοχής?

Δεν μας μίλησε καθόλου για τα μεταλλαγμένα σόγια. Μήπως δεν το γνώριζε?

Σε τελική ανάλυση, γιατί δεν βρίσκει μια σπηλιά να πάει να ζήσει εκεί?
Τι πιο φυσικό?

Τέλος, τέτοια υπερκινητικότητα που είχε, που αποσκοπούσε? τόση κατανάλωση ενέργειας, μόνο και μόνο για να μας επηρεάσει συναισθηματικά? Έχετε δει πολλά ζώα να καταναλώνουν άσοπα την ενέργειά τους?

Αν ίσχυαν, έτσι ακριβώς όπως τα έλεγε, τότε δεν θα ήταν λογικό, όλοι οι πρωταθλητές να τρέφονται κατ αυτόν τον τρόπο?

Αναρωτήθηκε κανείς, μήπως είναι χρήσιμες και οι τοξίνες? Ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο φυσικά...

πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης