- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 3 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
http://www.imageshack.gr/view.php?file=fsqueik3793jpckvgo3b.jpg
Για να δείξουμε λίγο και την δουλειά μας....
Απαντήσεις λοιπόν:
quote:
1) Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας γιατί το χαρακτηρίζεις καλοπέραση;
Τι είναι ακριβώς μία απεργία και τι μία διαδήλωση;
Εάν κάτσω κάτω στην μέση του δρόμου και δεν κάνω τίποτα είναι απεργία;
Μήπως εάν πραγματικά θέλω να διαμαρτυρηθώ θα πρέπει να κάνω κάτι ποιό δυναμικό;
Στην πρώτη περίπτωση (του καθίσματος), απλώς παρενοχλώ όλους τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να απεργήσουν ή έχουν μία ανάγκη να περάσουν από τον συγκεκριμένο δρόμο.
Στην δεύτερη περίπτωση χαρακτηρίζομαι τρομοκράτης και με συλλαμβάνουν...
Άρα λοιπόν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν μία περίπτωση να την αράξουν. Φυσικά θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχουν δει που οδηγούνται όλες οι κινήσεις και να έχουν αντιδράσει κατάλληλα (ίσως και μέσω ψήφου) και όχι να αράζουν ΤΩΡΑ σε καναπέδια, ΚΑΝΟΝΤΑΣ τον απεργό...
Άλλωστε μην ξεχνάμε ΜΟΝΟ το 2% των ιδιωτικών (εξαιρουμένων των δημοσιογράφων) έκανε απεργία χτες - και αυτό λέει πάρα πολλά για το πόσο συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι...
quote:
Μην αγνοούμε όμως και τους ιδεολόγους, που απλά απήργησαν χτες για καθαρά ασφαλιστικούς λόγους.
Ναι, αυτούς τους τιμούμε.
Μόνο που το 99% από αυτούς είναι ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και δεν θέλουν να χάσουν την καλή κονόμα και ΜΟΝΟ το 1% από αυτούς αγωνίστηκαν για όλους τους Έλληνες και δη για τους χαμηλοσυνταξιούχους...
quote:
Τό αίτημα όμως για επιστροφή των κλεμμένων (από τα ομόλογα, τις οφειλές του κράτους και των επιχειρήσεων στα ταμεία και τις βουλευτικές και λοιπές συντάξεις) σου φαίνεται τόσο αηδία;
Όχι, απλώς μου φαίνεται ανόητο, γιατί όταν γινόταν και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να γίνεται, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά.
Και οι λόγοι;
α) ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ - τα 301 άχρηστα όντα δεν μιλάνε για να μην χάσουν τις θέσεις τους
β) ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΙ - βλέπεις τα πρόβατα σκούζουν από μία πλευρά αλλά από την άλλη το ρουσφέτι των ταμείων το καλοδέχονται.
γ) ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟΙ - Η ίδια η κοινωνία είναι αυτή που καταστρέφει τα ταμεία...
δ) ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ - το φρούτο "δώστε πίσω τα κλεμμένα", πουλάει σε εφημερίδες και σε τηλεόραση....
quote:
Εκτός αν το να ζούμε για να εργαζόμαστε (Ιαπωνία style) είναι τελικά τόσο θελκτική ως ιδεολογία.
Εκεί πάμε Kostakis.... Σε ένα νέο μεσαίωνα - σε ένα νέο 1850....
Άνοιξε ένα άλλο θέμα να το συζητήσουμε εκεί....
Edited by - OANNHSEA on 13/12/2007 09:18:09
Δεν μου λέτε, κάτι άκουσα για χιονιά μέσα στην Αττική, λέτε να δούμε άσπρες μέρες χριστουγεννιάτικα….![]()
quote:
Kostakis - Σημασία όμως έχει, κατ' εμέ, να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου, θυσιάζοντας. Και αν οι πολλοί θυσίασαν απλά την "καρέκλα" τους για μία ημέρα δόξης (και συμφωνώ με το χαρακτηρισμό μεγαλοστομάδες που αποδίδεις σε αρκετούς), υπάρχουν και εκείνοι που απλά θα στερηθούν 20,30,40,50 ευρώ για να πολεμήσουν για τα προβλεπόμενα.
Φίλε Kostakis το περίεργο είναι ότι σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις το μεγαλύτερο ποσοστό είναι του δημόσιου, ε. επαγγελματίες και συνταξιούχοι, του ιδιωτικού τομέα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τις μιας παλάμης γιατί αυτοί δυστυχώς δεν θα χάσουνε «20,30,40,50 ευρώ», αλλά την δουλεία τους ..![]()

Ωραίος καιρός, έ; 
Κι αυτό το ρημάδι, μου ‘βγαλε την πίστη μέχρι να μπει!
Αλήθεια, τι γιορτή είναι σήμερα;;;
Open Mind, φανερώσου λοιπόν: γιορτάζεις σήμερα ή όχι;
Όσον αφορά τα περί απεργίας, εγώ είμαι υπέρ – τώρα θα μου πεις απ’ τη δουλειά σου κι εκ του ασφαλούς;
Είναι τυχαίο ότι από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους πολύ λίγοι συμμετείχαν στην απεργία;
Αν ήταν να χάσουμε μόνο 20 και 30 και 40 ευρώπουλα, δεν θα υπήρχε κόλλημα – ούτε θα σωθούμε μ’ αυτά κι ούτως ή άλλως πολλά περισσότερα κινδυνεύουμε να χάσουμε με την αδράνειά μας.
Τι γίνεται όμως όταν μπαίνεις black list για να χάσεις τη δουλειά σου - όπως πολύ σωστά προανέφερε ο φίλος elo; Ή μήπως έχετε κι εσείς οι δημόσιοι το φόβο αυτό..;
quote:Μπορεί, αλλά σίγουρα πιο ρόδινα και πιο σίγουρα απ’ τον ιδιωτικό..
Με συγχωρείς αλλά στο δημόσιο δεν καλοπερνάς πάντα κι ούτε τα πράγματα είναι ρόδινα.

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
Φίλε OANNHSEA
Απεργία χαρακτηρίζεται το δικαίωμα του εργαζομένου να απέχει από την εργασία του με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή του σε κάποια απόφαση που κρίνει ότι τον θίγει, είτε πολιτικής, είτε επιχειρησιακής φύσεως.
Διαδήλωση είναι η συγκέντρωση πολιτών με σκοπό την ομαδική έκφραση μίας κοινής των τοποθέτησης.
(Το ξέρω ότι τα ξέρεις, πλάκα κάνω...)
Το ότι η διαδήλωση και οι πορείες διαμαρτυρίας έχουν ταυτιστεί εδώ στην Ελλάδα με την απεργία είναι άλλου παπά. Μπορεί κανείς κάλλιστα να απεργήσει χωρίς να διαδηλώσει, ενώ μπορεί επίσης να γίνει διαδήλωση σε μη εργάσιμες ώρες.
Η πιο δυναμική δράση που αναφέρεις έγκειται στη βιαιοπραγία, στην αναρχία ή σε κάτι άλλο; γιατί εγώ ως δυναμική δράση επεφύλασσα πάντοτε την καταψήφιση στην κάλπη, αλλά δε με ακολουθούν και πολλοί, απ' ότι φάνηκε πριν δύο μήνες. Για τις έντονης μορφής αντιδράσεις, πιστεύω ότι οδηγούν σε αντάρτικο πόλεων, το οποίο δε με βρίσκει 100% ενάντιο, αλλά πρέπει να τεκμηριώνεται από ιδεόλογική βάση και ιδεαλιστικές μορφές, κάτι σπάνιο στις μέρες μας, όπου οι - και καλά - αναρχικοί νομίζουν, σε ένα μεγάλο ποσοστό τους, ότι αναρχία σημαίνει σπάω, γκρεμίζω και δίνω το λογαριασμό στα κορόϊδα. Αμ δε.
Το ότι μόνο το 2% των ιδιωτικών υπαλλήλων συμμετείχε, μάλλον να μας ανησυχεί θα έπρεπε, παρά να μας χαροποιεί. Σημαίνει ότι η φοβία (αφήνω τη λέξη ανασφάλεια, γιατί κάποιοι πονηροί θα μου την μπουν με τη flexicurity και θα γελάει όλο το esoterica) στο χώρο εργασίας έχει λάβει τη μορφή κατοχής. Προσωπικά 2 φορές που θεώρησα αναγκαίο να συμμετέχω σε απεργιακή κινητοποίηση ή σε πορεία (τότε με το Ιράκ συγκεκριμένα), όταν εργαζόμουν σε ιδιωτική εταιρεία, τους το είπα στα ίσα.
(Λες εκεί να οφείλεται το γεγονός ότι τώρα είμαι στο δημόσιο;) ![]()
quote:
Ναι, αυτούς τους τιμούμε.
Μόνο που το 99% από αυτούς είναι ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και δεν θέλουν να χάσουν την καλή κονόμα και ΜΟΝΟ το 1% από αυτούς αγωνίστηκαν για όλους τους Έλληνες και δη για τους χαμηλοσυνταξιούχους...
Σε ευχαριστώ ως μέρος τους. Άλλωστε σύνταξη δεν προφταίνω να πάρω, οπότε πολεμάω για τις ιδέες μου και μόνο (παρότι, όπως κι εσύ προφανώς, θεωρώ ανεπαρκή τη συγκεκριμένη μορφή δράσης)
Στους λόγους που αναφέρεις για το θέμα των ομολόγων πρόσθεσε επίσης και τους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ (ο λαός δε μοιάζει απλά αποχαυνωμένος, αλλά είναι) και τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (μας διδάσκουν την αποχή, την παραίτηση και την υποταγή, χαρακτηρίζοντας την άρνηση ως αμαρτία). Στους ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ να προσθέσω επίσης και τα περίπου 6.000.000 όντα που ΠΑΓΙΩΣ υποστηρίζουν τα εκάστοτε 300+1 όντα, χωρίς πολλάκις να γνωρίζουν τι είναι ψήφος. Ας όψεται η έξοχη διδασκαλία των Σ.Δ.Π. στα σχολεία, που ήταν ώρα χαλαρότερη και από του διαλείμματος για τους περισσότερους.
Αν πηγαίνουμε σε ένα νέο μεσαίωνα, αφήστε με να ονειρεύομαι και να γράφω, μέχρι να έρθουν να με συλλάβουν (εμένα και καμπόσους άλλους). Καλύτερα μίας ώρας ελεύθερη ζωή...
quote:
Άνοιξε ένα άλλο θέμα να το συζητήσουμε εκεί....
Γιατί; μας τραβάνε εμπάργκο ή μήπως ο πορτιέρης μου έδειξε το λεωφορείο για να μην το χάσω;
Φίλε elo, σε αυτό που λες εγώ δε διαφωνώ. Αλλά όπως πιστεύω προσωπικά, η πυραμίδα σα σχήμα κοιτάζει πάντα προς τα πάνω για να ισορροπήσει. Αυτό σημαίνει ότι τα θεμέλιά της είμαστε εμείς. Για να προκαλέσεις φθορές σε μία πυραμίδα, αρκεί να παρέμβεις δραστικά στα χαμηλά... και όλη να μην καταρρεύσει, κάποιοι στα ψηλά θα οχληθούν. Όσο πιο πολύ επιδράς στη βάση, τόσο περισσότερο ανισόρροπο κάνεις το οικοδόμημα. Το θέμα είναι ότι η βάση δεν είναι καν φτιαγμένη από σίδερο, αλλά δομημένη από τούβλα και μάλιστα διαχωρισμένα μεταξύ τους με δόσεις μείγματος αντικοινωνικού, αντισυναδελφικού και καριερέ τσιμέντου (και ο νοών νοείτο)
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Δεν πιστεύω να ξενερώσατε με τα της απεργίας..
Καλό είναι βρε να υπάρχουν και διαφωνίες και ν'ακούγονται και διαφορετικές απόψεις και να αντιπαρατίθενται επιχειρήματα.
Από κει και πέρα, καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τον ίδιο και τη συνείδησή του. Σωστά;
Ωραία, για να μαζευόμαστε τώρα πάλι..!

φταιει ΣΙΓΟΥΡΑ το θεμα που συζητηθηκε παραπανω [ΧΧ(]
ας αλλαξουμε θεμα!

η ΑΠΕΡΓΙΑ, ειναι προνομιο των λιγων! δεν κανουν ολοι απεργια, με τοση ευκολια! ενα παραδειγμα?
Χθες στην Κοζανη, ΚΑΝΕΙΣ δεν εκανε απεργια, περα απο τα ΚΕΠ, τον ΟΤΕ και την Νομαρχια!
Οι μονες "πορειες" που υπηρξαν, ηταν καποια ατομα του ΠΑΜΕ (150 περιπου) και αλλα 80 ατομα απο το Εργατικο Κινημα! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... ολες οι τραπεζες, ολα τα καταστηματα, οι περισσοτεροι Δημοσιοι Υπαλληλοι δουλεψαν! και συγκοινωνια ειχαμε!
Οτι γινεται, γινεται στις μεγαλουπολεις... η επαρχεια εχει το προβλημα!
οποτε ποιος ο λογος, αφου ΔΕΝ υπαρχει συντονισμος?
ή κανουν τα σωματεια απεργεια (ΟΛΑ) ή δεν κανουν!

Τώρα ξελάσκαρα... κάπως...
Είχα μάστορες αυτές τις μέρες, άλλαξα και το μπόϊλερ (καινούργιο σπίτι και σε δύο χρόνια... όλα είναι για πέταμα)!
Για παράδειγμα:
- Τα καζανάκια στα μπάνια έχουν όλα χαλάσει!
- Η συρόμενη πόρτα στο γραφείο μου βγήκε από τη θέση της... και δεν κλείνει!
- Οι τοίχοι στο γραφείο μου έχουν γεμίσει υγρασία!
- Η λαβή της βρύσης της κουζίνας βγήκε από τη θέση της!
- Τα κλειδιά στις πόρτες... δεν ταιριάζουν!
- Όλες οι πρίζες ήταν ανάποδα!
Και... και... και... Αμάν!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ!!!!
Δε μου λέτε... έχει κανείς σελίδα στο hi5 ή στο spaces για να γίνουμε φίλοι;;;; Αν, ναι, τα δικά μου αναγράφονται στη σελίδα μου, που είναι στην υπογραφή μου.
Άντε καλή ημέρα να έχουμε!!!!!

Φιλικά, http://starworld.myforumportal.com/

η karma
Επιτέλους παρασκευή!!!
Δεν τι γλίτωσα την...απουσία χτες, έτσι φίλε PREDATOR?
Χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν κιόλας χτες!
Αν και έχω την εντύπωση πως δεν γιόρταζε χτες ο φίλος open mind...περιμένουμε...
Να κεράσουμε και το φραπεδάκι!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
Καταρχάς,μπορώ να πω ότι βλέποντας τα...εξωτικά πιάτα που κέρασατε μου ήρθε αναγούλα...
Κατα δεύτερον,loukritia,ο φόβος για ένα έντομο,ζώο ή οτιδήποτε,δεν κάνει κάποιον λιγότερο άντρα.Οι φοβίες δεν είναι γυναικεία προνόμια.[;D]
Κατα τρίτον,όντας στον ιδιωτικό τομέα για 10 χρόνια και μέλος οικογένειας δημόσιου υπαλλήλου,έχω δεί τα καλά και τα κακά.Όσον αφορά το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της απεργίας,στην Ελλάδα ειδικά,κατα πως φαίνεται είναι κατοχυρωμένο μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους.Αν εγώ απεργήσω,το αφεντικό θα με κρατήσει κανένα μήνα ακόμα και μετά θα με σουτάρει κανονικά,έτσι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα,παντού.Θα ήθελα να έχω απεργήσει κι εγώ αλλά δυστυχώς,δεν έχω το δικαίωμα...
Και όσον αφορά τους απεργούς,οι πιο πολλοί απεργήσανε για να πάρουν μια μέρα ρεπό.
Και τέλος,για να μην μακρυγορώ και κάνω το καφενεδάκι μας βαρετό,κάποια από τα επιχειρήματα είναι αρκετά σοβαρά.Π.χ. τίθεται θέμα κατάργησης του επικουρικού,κοινώς οι υπάρχουσες συντάξεις θα πέσουν αρκετά.Τα ποσά των 1000 ευρώ θα πέσουν στα 700 κ.ο.κ.Δεν μιλάμε για τους υψηλοσυνταξιούχους πλέον.
Επίσης,δεν θα ήθελα να πάω 65 χρονών και να δουλεύω και να παίρνω σύνταξη μετά,του ύψους των 600 ευρώ.Το θέλει κάποιος άλλος;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Η απεργία είναι όντως ένα περίεργο θέμα στον ιδιωτικό τομέα.
Παρόλα αυτά, το έχω κάνει... ![]()
maraki8 μου, υποθέτω πως σε κανέναν δεν θα αρέσει να παίρνει 600 ευρώ σύνταξη ενώ θα μπορούσε να πάρει 1000.
Απορώ όμως γιατί - ενώ υποτίθεται ότι διανύουμε περίοδο λιτότητας - οι βουλευτές θέλουν να παίρνουν υψηλότερους μισθούς και συντάξεις.
Μήπως έχουμε καταλήξει να έχουμε ολιγαρχία![]()

In anticipation of my resurrection...
Μιλάμε για ψόφο σήμερα, έτσι; 
Τουλάχιστον είναι Παρασκευή και όλα παλεύονται..
Χθες δεν είχε κίνηση το μαγαζάκι - ελπίζω σήμερα να μην παίξουν απουσίες...
Φίλε Open Mind, είσαι καλά; Πού χάθηκες εσύ;;;

Τι έγινε πως πάμε από κρύο ;
Καλή μου karma ελπίζω να μην έχουνε χαλάσει τα παραθυρόφυλλα και μου ξυλιάσεις από το κρύο
.
Το θέμα είναι πως με απογοήτευσες με αυτά που λες για το καινούργιο σπίτι, γιατί και εγώ ψάχνομαι και βλέπω το χάλι από τι ψευτοκατασκευές που κάνουνε .

quote:
Καλημέρα απεργοί κι απεργοσπάστες!Μιλάμε για ψόφο σήμερα, έτσι;
Τουλάχιστον είναι Παρασκευή και όλα παλεύονται..
Χθες δεν είχε κίνηση το μαγαζάκι - ελπίζω σήμερα να μην παίξουν απουσίες...
Κάντε οικονομία στο νερό:
Kαλημερα σε ολους!
Φιλη Λουκριτια, κρυο δεν θα πεις τιποτα!!!
Κοζανη...διαβασε εδω για τον καιρο στην Κοζανη

Γυναίκα την θερμοφόρα και το πάπλωμα γρήγορα..

quote:
Έχω την αμυδρή υποψία ότι σήμερα γιορτάζεις, φίλε Open Mind!
Αν έχω δίκιο, να είσαι πολύχρονος, γερός και να σε χαιρόμαστε!
Αλήθεια, τι γιορτή είναι σήμερα;;;
Open Mind, φανερώσου λοιπόν: γιορτάζεις σήμερα ή όχι;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ!!!!
Χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν κιόλας χτες!
Αν και έχω την εντύπωση πως δεν γιόρταζε χτες ο φίλος open mind...περιμένουμε...
Γιόρταζα εχτές ήταν του αγίου Ευστρατίου για όσους δεν ήξεραν τι γιορτή
Ήταν εχτές σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας .
Κριός ότι πάρουν σήμερα τα παιδιά κερασμένο από εμενα λόγω της χτεσινής γιορτής
Στείλε μου το λογαριασμό με mail
.
quote:
καλα ειμαι Χάθηκα λόγω δουλειάς είχα πολύ δουλειά αυτές τις ημέρες και δεν προλάβαινα
Να μπω .
Μην με περάσετε για απεργοσπάστη μαγαζί έχω
![]()
Predator, εγώ είμαι ό,τι πρέπει για Κοζάνη - μελανιάζω και μόνο που ακούω τις θερμοκρασίες εκεί!
quote:Α, καλά, έτσι μια χαρά αντιμετωπίζεται το κρύο!
Γυναίκα την θερμοφόρα και το πάπλωμα γρήγορα..