- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Το ξερετε οτι υπαρχουν περιστερια που κανουν μεχρι και 200 ευρω το ένα?Με ποια κριτηρια? Ο τρόπος που πεταν..
Σας φαίνεται κουφο ε?Και όμως ισχυει..Ρωτήστε έναν περιστερά να σας πει!

quote:
Ρε παιδια τα περιστερια είναι το καλύτερο χόμπι!
Yπάρχει και η αλλη άποψη φίλε μου..
«Το περιστέρι, το ευλογημένο πνεύμα της ειρήνης», έγραφε ο W. Shakespeare.
Το περιστέρι υπήρξε ένα σύμβολο ειρήνης και αθωότητας σε πολλές διαφορετικές παραδόσεις. Στην αρχαιοελληνική μυθολογία ήταν το ιερό σύμβολο της Αφροδίτης, ένα σύμβολο έρωτα και ζωής.
Στην αρχαία Ιαπωνία ένα περιστέρι που μετέφερε ένα ξίφος συμβόλιζε το τέλος του πολέμου.
Στην Ευρώπη υπάρχει μια παράδοση που λέγει ότι αν ένα περιστέρι πετάξει γύρω από ένα σπίτι όπου κάποιος πεθαίνει, τότε η ψυχή του θα φύγει εν ειρήνη.
Υπάρχουν θρύλοι που λένε ότι ο διάβολος μπορεί να μεταμορφωθεί σε οποιοδήποτε πουλί, εκτός από το περιστέρι.
Στη χριστιανική θρησκεία το περιστέρι χρησιμοποιήθηκε σαν σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, και συχνά εικονίζεται πάνω από το κεφάλι του Χριστού.
Η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ αναφερόμενη στο περιστέρι το θεωρεί σαν το σύμβολο του Ανώτερου Μanas (Νοητικού) ενδεδυμένου με τη δόξα του Buddhi (το Χριστικό στοιχείο).
Edited by - allzzaro on 27/01/2006 18:44:29
Τα εξημερωμένα περιστέρια τα έχουμε σε φωλιές ευρυχωρες και φυσικά τα αφήνουμε να βγαινουν και έξω καθημερινα. Δεν φευγουν απο την περιοχη την οποια έχουν μαθει και αναπαραγονται καθε ανοιξη και καλοκαιρι..
Αυτα είναι τα προκαταρτικά..
Το ενδιαφερον είναι οταν τα εκπαιδευσεις να πεταν πανω απο τη φωλια τους..Μπορει να φτασουν πολύ ψηλα, μεχρι σε σημειο που να μη φαίνονται και μετα βλεπόντας τα αλλα περιστερια που ο περιστερας θα βγαλει απο τη φωλια, μαζευουν τα φτερα τους και ερχονται "καρφι" με πολυ μεγαλη ταχυτητα κατω..Πολλες φορες μπαινουν μεσα στα συννεφα και παρασυρονται απο την κατευθυνση του συννεφου και χάνονται..Μερικα βεβαια γυρναν στη φωλια τους μετα ακομη και απο ένα μήνα!
Τωρα, ο τρόπος που πεταν πανω απο τη φωλια μεχρι να φτασουν ψηλα είναι όλη η ουσια..Με βαση το πέταγμα μπορεις να βρεις περιστερια που κοστίζουν απο 1 ευρω μεχρι 200!

quote:
Παιδια πρεπει να σας εξηγήσω καποια πραγματα..
Τα εξημερωμένα περιστέρια τα έχουμε σε φωλιές ευρυχωρες και φυσικά τα αφήνουμε να βγαινουν και έξω καθημερινα. Δεν φευγουν απο την περιοχη την οποια έχουν μαθει και αναπαραγονται καθε ανοιξη και καλοκαιρι..
Αυτα είναι τα προκαταρτικά..
Το ενδιαφερον είναι οταν τα εκπαιδευσεις να πεταν πανω απο τη φωλια τους..Μπορει να φτασουν πολύ ψηλα, μεχρι σε σημειο που να μη φαίνονται και μετα βλεπόντας τα αλλα περιστερια που ο περιστερας θα βγαλει απο τη φωλια, μαζευουν τα φτερα τους και ερχονται "καρφι" με πολυ μεγαλη ταχυτητα κατω..Πολλες φορες μπαινουν μεσα στα συννεφα και παρασυρονται απο την κατευθυνση του συννεφου και χάνονται..Μερικα βεβαια γυρναν στη φωλια τους μετα ακομη και απο ένα μήνα!Τωρα, ο τρόπος που πεταν πανω απο τη φωλια μεχρι να φτασουν ψηλα είναι όλη η ουσια..Με βαση το πέταγμα μπορεις να βρεις περιστερια που κοστίζουν απο 1 ευρω μεχρι 200!
φιλε Χρηστο, εγω απλα ταϊζω τις αγριες δεκαοχτουρες στο μπαλκονι μου.
με εντυπωσιασε ο τροπος που αντιλαμβανονται την παρουσια μου μεσα στο σπιτι και την προθεση μου να τα ταϊσω (για πειραματισμο δεν το κανω συγκεκριμενη ωρα και παρολλα αυτα καταλαβαινουν ποτε προκειται να το κανω).
γυρισα μετα απο ενα μηνα διακοπων και με το που εφτασα στις 7 το πρωι, μαζευτηκαν ολα, αν και δεν τα ειχα ταϊσει ποτε τοσο νωρις.
μεχρι εδω ειναι το χαϊ κομματι της ιστοριας.
απο τη στιγμη που τα ΜΜΕ καλλιεργησαν την τρελα με την νοσο των πουλερικων, καποιος τα φολιασε...
αν συνεχιστει η παραπληροφορηση θα βρεθουν πολλοι προθυμοι να εξαφανισουν τα αγρια πουλια, και ο,τι πεταει ελευθερο.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
απο τη στιγμη που τα ΜΜΕ καλλιεργησαν την τρελα με την νοσο των πουλερικων, καποιος τα φολιασε...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αχ αυτή η "κερά" Δημοσιογραφία!...Αχ!!!...![]()
...(Δεύτερη "κλοπή" από Xotchipilli2 σήμερα...Καλά πάμε...
)

quote:
φιλε Χρηστο, εγω απλα ταϊζω τις αγριες δεκαοχτουρες στο μπαλκονι μου.με εντυπωσιασε ο τροπος που αντιλαμβανονται την παρουσια μου μεσα στο σπιτι και την προθεση μου να τα ταϊσω (για πειραματισμο δεν το κανω συγκεκριμενη ωρα και παρολλα αυτα καταλαβαινουν ποτε προκειται να το κανω).
γυρισα μετα απο ενα μηνα διακοπων και με το που εφτασα στις 7 το πρωι, μαζευτηκαν ολα, αν και δεν τα ειχα ταϊσει ποτε τοσο νωρις.
μεχρι εδω ειναι το χαϊ κομματι της ιστοριας.
αν συνεχιστει η παραπληροφορηση θα βρεθουν πολλοι προθυμοι να εξαφανισουν τα αγρια πουλια, και ο,τι πεταει ελευθερο.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο..Ηδη στα νησιά αναγκάζουν αυτους που έχουν περιστέρια να μην τα βγαζουν έξω απο τη φωλια!
Πολύ κακο για το τίποτα! Ταιζω και ΄γω δεκαοχτουρες..Ερχονται και τρων μαζι με τα περιστερια μου..Οι δεκαοχτουρες παντως δεν εξημερωνονται..Μια φορα πήρα αυγα απο δεκαοχτουρα και τα έβαλα στα περιστερια μου, οταν μεγαλωσαν όμως εφυγαν!Στο χωριο που μένω ασχολουμε πολύ ωρα με τα πουλια..Πρεπει να δεις γερακι να κυνηγαει και να πιανει περιστερι..Ειναι φοβερο το θεαμα!Βεβαια εχει τυχει να πάρει και δικά μου, αλλα τι να κάνουμε απο το χασάπη θα πάρει?!!

quote:
Ρε παιδια τα περιστερια είναι το καλύτερο χόμπι! Δεν τα τρώνε!
Το ξερετε οτι υπαρχουν περιστερια που κανουν μεχρι και 200 ευρω το ένα?Με ποια κριτηρια? Ο τρόπος που πεταν..
Σας φαίνεται κουφο ε?Και όμως ισχυει..Ρωτήστε έναν περιστερά να σας πει!
Δεν ειπα οτι τα τρωγαμε βρε...![]()
![]()
![]()
Ολοκληρο περιστερωνα ειχαμε φτιαξει!!!
Εγω βοηθησα στο στησιμο του περιστερωνα, στην ευρεση των φιλοξενουμενων... οι αλλοι![]()
![]()
Και δεν τα πουλουσαμε φυσικα![]()
Απλως, λογω των ημερων, αναφερθηκα γενικα στα πουλερικα ![]()
Μην μασατε τιποτα!!!
μ@#%$^&#ες δημοσιογραφοι!!!!!