- Κενά μνήμης... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα ήθελα να βάλω ως θέμα ένα φαινόμενο το οποίο μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και επειδή το συνδέω με κάποιες τεχνικές που ακολουθώ, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες και σε άλλους απο εσάς που ενδεχομένως ασχολείστε πάνω σε τεχνικές συγκέντρωσης.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν όταν κάνω κάποιες απο τις καθημερινές μου ρουτίνες και δεν είναι κάτι στο οποίο είμαι συγκεντρωμένος επειδή το θέλω, μπορεί να γίνει μια ολόκληρη σειρά πραγμάτων για την οποία αμέσως μετά δεν έχω καμία συνείδηση. ΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι ότι μπορεί να κάνω μια ολόκληρη διαδρομή τελείως μηχανικά και μετά μόλις φτάσω εκεί που θέλω να μην θυμάμαι καθόλου το κομμάτι αυτό της διαδρομής. Σαν να μην ήμουν εγω εκεί.
Επίσης γίνονται πολλά περιστατικά τα οποία όταν τα συνειδητοποιώ δεν θυμάμαι καθόλου να είχα κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το κενό μνήμης που διαπιστώνω.
Δεν έχω κάτι που να με απασχολεί τόσο έντονα μέσα μου ώστε να δικαιολογεί αυτήν την κατάσταση, ούτε απο ότι πιστεύω έχω αρχίσει να τα χάνω...
Συνδέω το γεγονός με τις τεχνικές που ακολουθώ για τον λόγο ότι το φαινόμενο αυτό το παρατήρησα απο την στιγμή που άρχισα αυτήν την διαδικασία. Μια πρώτη εξήγηση που δίνω εγω είναι ότι αυτό μου συνέβαινε πάντοτε, απλά τώρα έχω γίνει πιο παρατηρητικός απέναντι σε διάφορες καταστάσεις στις οποίες πριν δεν έδινα καθόλου σημασία.
Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις δικές ασς απόψεις αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες....
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
quote:
Μια πρώτη εξήγηση που δίνω εγω είναι ότι αυτό μου συνέβαινε πάντοτε, απλά τώρα έχω γίνει πιο παρατηρητικός απέναντι σε διάφορες καταστάσεις στις οποίες πριν δεν έδινα καθόλου σημασία.
Αυτό νομίζω κι εγώ πως σου συμβαίνει Απέριττε, αύμφωνα με το παράδειγμα που παρέθεσες:
quote:
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι ότι μπορεί να κάνω μια ολόκληρη διαδρομή τελείως μηχανικά και μετά μόλις φτάσω εκεί που θέλω να μην θυμάμαι καθόλου το κομμάτι αυτό της διαδρομής. Σαν να μην ήμουν εγω εκεί.
Η λέξη "μηχανικά" που έγραψες, νομίζω είναι και η απάντηση σ' αυτό το "φαινόμενο". Μπορεί για παράδειγμα να δακτυλογραφήσω ολόκληρο κείμενο το οποίο έχω μπροστά μου σε χαρτί και το διαβάζω τελείως μηχανικά και το δακτυλογραφώ, να σκέφτομαι άλλα πράγματα και όταν τελειώσω τη δακτυλογράφηση να μη θυμάμαι τίποτα για το περιεχόμενο του κειμένου!
Επίσης, το συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρεις το παρατηρώ σε μένα σχεδόν καθημερινά. Ενώ μάλιστα καθ'οδόν το σκέφτομαι για το αν θα μου συμβεί τελικά όταν φτάσω στον προορισμό, τελικά ναι, όταν φτάνω δεν θυμάμαι τίποτα από τη διαδρομή. Κυρίως όταν είμαι με το αυτοκίνητο που οι χρόνοι είναι πιο σύντομοι! Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει κάποιες φορές και με τις σκέψεις. Ξεκινάω να σκέφτομαι κάτι, οι συνειρμοί με φέρνουν σε κάτι τελείως άσχετο και εν τέλει όσο και να προσπαθώ να γυρίσω στην αρχική σκέψη, τις περισσότερες φορές μου είναι αδύνατον! Είναι όμως ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που το παίζω συχνά με το μυαλό μου...
.
.
.
.
...Μην αρχίσει κανείς τα διάφορα τώρα
! (Με λένε anana και είμαι καλά!![]()
)

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Edited by - ananasss on 15/06/2005 00:59:02
αλλά όπως λες δεν το παρατηρούν γιατί δεν είμαστε συνειδητοί στο εδώ και τώρα αλλά σκεφτόμαστε,
σκεφτόμαστε και τα κάνουμε όλα μηχανικά
παρατήρησε τον εαυτό σου όταν περνάει από ένα άγνωστο δρόμο,
αυτό φυσικά δεν θα συμβεί γιατί είναι πρωτόγνωρο για τον εγκέφαλο δεν το έχει προγραμματισμένο και έτσι είσαι συνειδητός σε αυτό που κανείς
ενώ αν περνάμε από ένα δρόμο που έχουμε περάσει αρκετές φορές ο εγκέφαλος προγραμματίζεται και τα κάνει αυτόματα για να σκέφτεται ταυτόχρονα άλλα.
είναι όντως παράξενο
ένα καλό βιβλίο το οποίο σε προτρέπει να είσαι συνειδητός είναι του OSHO Διαλογισμός Ταξίδι στο εδώ και τώρα.
περιέχει παρά πολλές ασκήσεις διαλογισμού και αλλά πολλά που θα σε βοηθήσουν και ψυχικά.
Διαλογισμός δεν σημαίνει να κάθεσαι και να μην σκέφτεσαι
Διαλογισμός σημαίνει να είσαι συνειδητός..![]()
quote:
Ξεκινάω να σκέφτομαι κάτι, οι συνειρμοί με φέρνουν σε κάτι τελείως άσχετο και εν τέλει όσο και να προσπαθώ να γυρίσω στην αρχική σκέψη, τις περισσότερες φορές μου είναι αδύνατον! Είναι όμως ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που το παίζω συχνά με το μυαλό μου...
Όντως,όντως...
quote:
...Μην αρχίσει κανείς τα διάφορα τώρα! (Με λένε anana και είμαι καλά!)
Χεχε!
Φίλε Απέριττε...Αλήθεια για τι τεχνικές μας γράφεις...Αν πάντως υπάρχει κάποια σχέση με κάποια δική μου εμπειρία,που να δεις τι έχει παρακάτω...
I'm the lizard king,I can do anything!
Cheer up..worst is yet to come
Επανέρχομαι γιατί ειδα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα. Πολλοί φίλοι εδω μου ζητάτε να σας πω τι ακριβώς τεχνικές ακολουθώ. Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω αλλά δεν μπορώ να σας περάσω απο εδω τις τεχνικές και ο λόγος βασικά που το κάνω είναι όχι γιατί είμαι μυστικοπαθής και φοβάμαι μήπως μου κλέψει κανείς την δόξα, αλλά γιατί πρώτα απο όλα και λόγω πολύ μεγάλης υπευθυνότητας απέναντι σε αυτό που κάνω, πρέπει να προστατέψω εσάς.
Για να είναι κάποιος έτοιμος να αρχίσει να ασκείται με αυτές τις τεχνικές απαιτείται να κάνει πρώτα μια θεωρητική εκπαίδευση γύρω απο την φύση του εαυτού του και των πραγμάτων γύρω του.
Είδα σε κάποιες απαντήσεις ότι ορισμένοι απο εσάς γνωρίζουν για πιο πράγμα μιλάω και χαίρομαι γι αυτό.
Αυτό που μπορώ να σας πω είναι οτι αυτή η μέθοδος την οποία εμείς (εννοώ η ομάδα μας) ονομάζουμε ως μέθοδο της "Άμεσης Ατραπού", βασίζεται πάνω σε ένα βιβλίο του Sadhu το οποίο έχει τον τίτλο "Συγκέντρωση".
Πάνω σε αυτό το βιβλίο βασίστηκε ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ζει πια και είναι άγνωστος για τον πολύ κόσμο και άφησε πολύ σημαντικό έργο πίσω του.
Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω είναι ότι κάποια στιγμή θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση μέσα απο το φόρουμ, σε όσους απο εσάς θα ήθελαν να γνωρίσουν τι είναι αυτό που κάνουμε. Θα γίνουν κάποιες προκαταρκτικές συναντήσεις και ομιλίες και ο άνθρωπος που ηγείται της ομάδας μας θα κρίνει ποιοί μπορούν και είναι σε θέση να συνεχίσουν. Θέλω να τονίσω ότι όλη αυτή η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρήματα και αν ζητηθεί μια τυπική συμμετοχή θα είναι καθαρά και μόνο για τα βασικά έξοδα του χώρου και αυτό το εννοούμε.
Δεν θεωρούμε την γνώση κάτι εμπορεύσιμο και αυτό θα το αποδείξουμε στην πράξη, για αυτό άλλωστε και θα μείνουν αυτοί που πρέπει.
Το πότε θα έρθει η στιγμή να γίνει αυτό είναι στην κρίση του
συνοδοιπόρου που είναι πρώτος τη τάξη...
Φιλικά...
mega polis, oh man!see...
Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
I'm the lizard king,I can do anything!
Αγαπητέ Απέριττε γράφεις:
quote:
Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω είναι ότι κάποια στιγμή θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση μέσα απο το φόρουμ, σε όσους απο εσάς θα ήθελαν να γνωρίσουν τι είναι αυτό που κάνουμε. Θα γίνουν κάποιες προκαταρκτικές συναντήσεις και ομιλίες και ο άνθρωπος που ηγείται της ομάδας μας θα κρίνει ποιοί μπορούν και είναι σε θέση να συνεχίσουν. Θέλω να τονίσω ότι όλη αυτή η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρήματα και αν ζητηθεί μια τυπική συμμετοχή θα είναι καθαρά και μόνο για τα βασικά έξοδα του χώρου και αυτό το εννοούμε.
Δηλαδή ούτως ή άλλως πρέπει το κάτιτις μου να το δώσω, έτσι δεν είναι;
Και λίγο πριν είχες γράψει:
quote:
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι ότι μπορεί να κάνω μια ολόκληρη διαδρομή τελείως μηχανικά και μετά μόλις φτάσω εκεί που θέλω να μην θυμάμαι καθόλου το κομμάτι αυτό της διαδρομής. Σαν να μην ήμουν εγω εκεί.
Επίσης γίνονται πολλά περιστατικά τα οποία όταν τα συνειδητοποιώ δεν θυμάμαι καθόλου να είχα κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το κενό μνήμης που διαπιστώνω.
Και καλέ μου φίλε με αυτά τα αποτελέσματα περιμένετε να μαζέψετε πελάτες/οπαδούς/πιστούς/δεν ξέρω τι; Δηλαδή όσο θα προχωρά κάποιος στο σύστημα σας τόσο μεγαλύτερα κενά μνήμης θα έχει;
Νομίζω ότι παραπάει να είσαι και κερατάς και δαρμένος…
Και να κλείσω αναφωνώντας κι εγώ: Χμ…. Και ξανά ΧΜ….. (μεγαλοφώνως)
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
OYTE ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΝΑ ΠΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑΣ.
Είμαι πλέον 37 ετών και δύσκολα με παρασέρνει πλέον κανείς… Το ζήτημα παραμένει: τα μπικικίνια θα πέσουν ή δεν θα πέσουν; Και ποιος θα τα παντελονιάσει; Κατά τα λοιπά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Αγαπητέ Δημήτρη δεν σου κρύβω ότι τα σχόλιά σου με στενοχώρησαν γιατί επειδή ξέρω το ύφος σου, με ξένισε το στυλ των παρατηρήσεών σου το οποίο βρίσκω αν μη τι άλλο ειρωνικό.
Επειδή όμως θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρχε διάθεση ειρωνίας (υπήρχε; ) θα σου απαντήσω πάρα πολύ σοβαρά.
Οι τεχνικές στις οποίες αναφέρθηκα μόνο τεχνικές αποβλάκωσης δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως επισήμανα και παραπάνω και κάποιος φίλος συμφώνησε, το γεγονός και μόνο ότι συνειδητοποίησα το φαινόμενο των κενών μνήμης δείχνει ακριβώς ότι οι τεχνικές λειτουργούν. Άλλωστε σύμφωνα και με τον συγγραφέα ο πρώτος στόχος είναι ακριβώς αυτός. Δηλαδή ότι κάνουμε να το κάνουμε συνειδητά. Κάθε ενέργειά μας.
Διαπιστώνω λοιπόν το φαινόμενο αυτό το οποίο πάντα συνέβαινε απλά δεν είχα συνείδηση γι αυτό. Ένα μέρος λοιπόν του στόχου επετεύχθη. Ξέρεις γίνονται και άλλα πράγματα τα οποία δεν θεωρώ ότι είναι κατάλληλος ο τόπος να ειπωθούν, αλλά ούτε είναι και για κοινοποίηση. Όποιος θέλει να μάθει θά έρθει η ώρα που θα μάθει.
Τώρα σε σχέση με το οικονομικό.
Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει γίνει αυτή η κίνηση είναι ακριβώς το οικονομικό. Είναι κάτι που δεν θέλει κανένας απο εμάς. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας χώρος που ανήκει σε έναν φίλο, ο οποίος όμως δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει πάνω απο δέκα άτομα για αυτήν την δραστηριότητα. Δεν μας ζητήθηκαν ποτέ λεφτά. Όμως θα σου πω κάτι. Εμείς και ο άνθρωπος που κάνει τις συζητήσεις δεν είμαστε πλούσιοι ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε μέσα απο αυτό. Είμαστε εργαζόμενοι και τα έσοδά μας είναι περιορισμένα.
Αν λοιπόν αποφασίζαμε (που τελικά δεν ξέρουμε αν θα το κάνουμε) να νοικιάσουμε ένα χώρο και κάποιοι άνθρωποι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν δεν είναι λογικό να συμμετέχουν στα έξοδα;
Αν πχ είχαμε πάγια έξοδα 300 ευρώ το μήνα και σου έλεγε κάποιος ότι για να συντηρήσουμε τον χώρο θα πρέπει να δίνουμε απο δέκα ή δεκαπέντα ευρώ το μήνα θα ήταν τραγικό; Αν εσύ έχεις να μας παραχωρήσεις έναν χώρο δωρεάν, ευχαρίστως δεν θα παίρναμε χρήματα απο κανέναν και θα σου πληρώναμε τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νερό κλπ).
Καλό είναι λοιπόν προτού κάνουμε μομφές αν σκεφτόμαστε λίγο.
Αν εσύ διοργάνωνες μια ορειβατική αποστολή θα έβαζες τα έξοδα απο την τσέπη σου; Δεν θα ήταν λογικό οι συμμετέχοντες να μοιραστούν τα έξοδα; Εξάλλου τουλάχιστον στις πρώτες συναντήσεις μέχρι να αποφασίσει κάποιος αν του κανει αυτό ή όχι ασφαλώς και δεν θα υπάρχει η απαίτηση να πληρώσει (αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα).
Δυστυχώς κυκλοφορεί πολύ φούμαρο γύρω μας. Ίσως δεν γνωρίζεις ότι είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει απο πάρα πολλούς χώρους, έχει πληρώσει κερατιάτικα σε διάφορους τσαρλατάνους και έχω την εμπειρία πια να ξέρω που υπάρχει κάτι σημαντικό και που όχι.
Για να φτάσω στο σημείο να προβάλλω αυτό το πράγμα σε πληροφορώ ότι έχω μια θεωρητική πορεία μέσα στο συγκεκριμένο χώρο περίπου δυόμιση χρόνων και το πέρασα απο πολλές "δοκιμές".
Είναι κρίμα να ισοπεδώνουμε τα πάντα για χάρη εντυπωσιασμού.
Σε κανέναν δεν βάζουμε το πιστόλι τον κρόταφο για να δώσει χρήματα και αν αυτές θα είναι οι αντιδράσεις, μάλλον είναι καλύτερα να το κραήσουμε σε πολύ κλειστό κύκλο...
Αυτά προς το παρόν...
Εδω που τα λέμε εγω δεν περίμενα και τίποτε καλύτερο... Άλλωστε αυτός ο δρόμος ειναι πολύ μοναχικός και για λίγους τελικά...
Edited by - Απέριττος on 17/06/2005 14:12:09
Γνωριζόμαστε προσωπικά; Πόθεν; Για βοήθησε με σε παρακαλώ... Όσο για το καλός και κακός, ειρωνικός ή ευγενικός κλπ κλπ είμαι και τα δύο... Ανάλογα με τις περιστάσεις. Πώς λέμε "και του λιμανιού και του σαλονιού"; Ε, κάπως έτσι...
Πάντως τώρα άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο... Διότι , εξ όσων γνωρίζω οι τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης, ο διαλογισμός κλπ κλπ οξύνει τις αισθήσεις, δεν δημιουργεί κενά μνήμης και γενικά βελτιώνει το ποιόν μας.
Όσο για τα χρήματα: οι ρεφενέ ξεκαθαρες καταστάσεις μου πάνε και τις υιοθετώ... Οπότε ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα υπονοούμενα και την ειρωνία, αλλά δεν ήσουν και πολύ ξεκάθαρος κι εσύ βρε φίλε μου... Οπότε μαζί με τα ξερά (τις πάμπολλες παπάρες) κάηκαν και τα χλωρά (μια πιθανόν καλή και αγνή προσπάθεια)...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Να είσαι καλά...
Για δεύτερη φορά ζητώ συγγνώμη... Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά... Δημόσια δήλωση μετάνοιας λοιπόν: το σύστημα δεν ξέρω κατά πόσον δουλεύει αλλά για τις καλές προθέσεις τουλάχιστον του Γιάννη μπορώ να εγγυηθώ...
Αλλά και συ ρε Γιάννη, πρώτα γράφεις για τα κενά μνήμης κι ύστερα για το σύστημα... Είναι δυνατόν να μην τα συνδέσω;
Δεκτή η συγγνώμη;
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky