- ΓΙΑΤΙ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
διαβάζω από το λεξικό:
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ = ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έμμονη μελαγχολία.
καμία σχέση με: "Η ΓΝΩΣΗ, Ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ+Η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ".
quote:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ
Αγαπητέ, έχω εκφραστεί πλειστάκις στο Φόρουμ, ας μην αυτο-επαναλαμβάνομαι.
Άσε το κοσμική ενέργεια να δράσει, να κάνει το έργο της (το οποίο είναι θεραπευτικό), ηρέμησε κι όταν έρθει η ώρα, να ΄σαι σίγουρος ότι πολλοί θα δράσουν ανάλογα (εγώ τουλάχιστον γνωρίζω πολλούς και δεν ανησυχώ, όχι από "ωχ-αδερφισμό").
Βρίσκεσαι σε Φόρουμ εσωτερισμού, αν δεν πιστεύεις στο θείο σχέδιο, είσαι σε λάθος χώρο.
Έτσι απλά.
Επί τη ευκαιρία: γιατί γράφεις σε πολλά ποστς ταυτόχρονα; Ένα δε σε χωράει για ν' απαντήσεις;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΠΒ*
ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΤΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΟΣ, ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Η ΓΝΩΣΗ, ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΩΘΟΤΑ
ΠΒ*
ΠΒ*
Μου άρεσε ο φιλοσοφημένος τρόπος γραφής και οι ανησυχίες σου, τις οποίες μοιράζομαι κι εγώ.
Θα σταθώ σε μια φράση σου:
quote:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.
Το ΦΩΣ είναι ένα αγαπητέ. Δεν είναι ούτε Ελληνικό, ούτε Εβραικό, ούτε Τσεχοσλοβάκικο.
Το ΦΩΣ εισχωρεί αν του αφήσεις να μπεί...
Εαν είσαι ηθικός και ενάρετος δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς λέξεις που διχάζουν.
Εμείς εδώ (οι άνθρωποι) προσπαθούμε να γίνουμε ένα (you may say i'm the dreamer, but i'm not the only one).
Το να ισχυριζόμαστε οτι οι Έλληνες έχουν το ΦΩΣ και οι άλλοι είναι βλακες, δε μπορεί να μας οδηγήσει εκει που σκοπεύουμε να φτάσουμε-στο ΦΩΣ.
Η Ελλάδα (απ' όσα βλέπω και γνωρίζω), όντως έφερε το ΦΩΣ, αλλά ας μην μείνουμε μόνον εκεί.
Ας ξεκελιδώσουμε τους εαυτούς μας ώστε να αντιληφθούν το ΦΩΣ που περιβάλει τα πάντα.
Το ΦΩΣ καλέ μου φίλε, είναι διάχυτο-αρκεί να το δείς...γύρω σου...μέσα σου...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 29/01/2004 02:30:08
Έχουμε δύο αφτιά και ένα στόμα. Ίσως ο Θεός θέλει έτσι να μας πει πως πρέπει να ακούμε διπλά απ’ ότι μιλάμε.
Δεν σκοπεύω να τοποθετηθώ περαιτέρω επειδή το θέλεις εσύ και με τον τρόπο που θέλεις εσύ, όταν δε σέβεσαι το θέμα του τόπικ κατ' αρχήν.
Άνοιξε δικό σου...
quote:
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.
![]()
Τί φταίει άραγε που ούτε εσύ κατάλαβες!!!
Ελπίζω η απάντηση του reptilesalonica να είναι πιο κοντά στην αντίληψή σου και να σου δώσει τις απαντήσεις που αναζητάς.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΟ.Ο ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛ-ΛΟΓΑ ΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΦΟΡΟΥΜ+ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ??ΠΒ*
<<Συν Αθηνά και χείρα κίνει>> Έλεγαν οι πρωπάτορες μας....
Κόντα στους θεούς λοιπόν και εμείς, φθάνει το πάθος να μην μας κάνει αλαζόνες...Το επιτάσσει η λογική!
Σας χαιρετώ.
Ο ναός ήταν ο οίκος του Πατέρα του Χριστού. Οι έμποροι βλασφημούσαν ευρισκόμενοι σε αυτόν. Τί ήθελες να κάνει ο Χριστός? Να τους πει μπράβο? Αν εσύ πας σε μια εκκλησία και βρίζεις το Χριστό και τη Μητέρα Του, τί νομίζεις? Θα σε αφήσουν οι παπάδες να κάθεσαι μέσα? Θα σε διώξουν και μάλιστα σηκωτό.
Δε φαντάζομαι να υπαινίσσεσαι ότι υπάρχει κάποια άλλη, γιατί θα γελάω 10 χρόνια!!!

quote:
Με ποιά ιδιότητα θα σε πετάξουν έξω οι παπάδες;;; Την κοσμική τους ιδιότητα;;;
Με την ίδια ιδιότητα που θα με πέταγες εσύ έξω από το σπίτι σου αν μιλούσα άσχημα για κάποιο αγαπητό σου πρόσωπο! Μα καλά...γιατί τόση αντίδραση; Εσύ ειδικά δεν θα έπρεπε...