- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου! Μια απορια ειχα, απ'οσα διαβασα μεσα σ'αυτο το θεμα. Δεν μπορω να καταλαβω πως σε εθιξα! Αν πειραχτηκες απ' το οτι χρειαζονται αναδιοργανωση, ε, λιγο χιουμορ δε βλαπτει... μαλλον δεν το καταλαβες... Δεν ηρθα για να δημιουργησω ουτε να παρω μερος σε καμια αντιδικια. Μια απλη προσωπικη ερευνα κανω κι εγω...
''Confirmo o Deus potentissimus''
Πάντως αν κάνεις έρευνα, σε λάθος χώρο ψάχνεις.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Κι εγώ χιούμορ κάνω, γιατί δεν το καταλαβαίνεις;Πάντως αν κάνεις έρευνα, σε λάθος χώρο ψάχνεις.
...μην το λες αυτο. Οτι μαθαινει κανεις, καλο ειναι...
quote:
...μην το λες αυτο. Οτι μαθαινει κανεις, καλο ειναι...''Confirmo o Deus potentissimus''
Μάθε λοιπόν:
Τρεις εργάτες έχτιζαν κάποιο κτίριο, έκαναν την ίδια δουλειά. Όταν όμως τους ρώτησαν, τι κάνουν, οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές.
Ο ένας είπε: "Εγώ κάνω την λιθοδομή", ο άλλος είπε: "Εγώ βγάζω λεφτά για να ζήσω", ο τρίτος απάντησε: "Εγώ χτίζω Ναό".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
...Ηταν 3 μαγοι στο τελειωμα της ζωης τους. Οποτε και ρωτουνται απο καποιον για το ποια θα ηταν η τελευταια τους επιθυμια. Ο 1ος απαντα οτι θα ηθελε να ειχε καταφερει να μεατατρεψει το μολυβι σε χρυσαφι, για να πεθανει πλουσιος. Ο 2ος ειπε οτι θα ηθελε να γνωριζε ολα τα μυστικα του συμπαντος, για να πεθανει σοφος. Τελος, ο 3ος απαντησε πως αν γινοταν θα ηθελε να ξεχασει οσα ειχε μαθει, για να πεθανει ευτυχισμενος...
Διαφορετικος ο δρομος του καθενα απο 'μας...
quote:
Διαφορετικος ο δρομος του καθενα απο 'μας...
... αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση του καθενός ν' ακολουθήσει το δικό του.

Απαντωντας σ' αυτο που ειπες πριν, δηλαδη οτι ψαχνω σε λαθος χωρο.
Κατα τη γνωμη σου που επρεπε να ψαχνω?
Και να θέλω (που δεν το θέλω και ουδέποτε το θέλησα) δεν μπορώ να σε αποτρέψω από το να ψάξεις όπου και όπως θέλεις για τον δρόμο σου. Σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις τί εννοώ.
Μόνον εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό σε εσένα...
Από κει και πέρα, με τον τρόπο που ψάχνεις, θεωρώ ότι ψάχνεις σε λάθος χώρο.
Μπορεί και να κάνω λάθος, όμως είναι η άποψή μου.
Εάν δε σου αρέσει, μην την υιοθετείς. Είναι απλό.
Ελπίζω να είμαι σαφής πλέον και να συνεχίσουμε επί του θέματος και όχι επί προσωπικού...

Προς το παρον και το λεω δυνατα
ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ ενος νεοσυστατου κλαμπ του ΘΡΥΛΟΥ με την επονυμια
KNIGHTS OF THE RED LEGEND .
(Το Σεπτεμβρη ξεκινα το κυνηγι του λαγου). *
Να παρουσιαστείς στον Μεγάλο Διδάσκαλο Rivaldo για τα περαιτέρω.
Σε ποια στοά έχεις διαρκείας ; Εγώ ανήκω στη Στοά 14, τσάάάκ στο κέντρο ! ![]()
Ο κακός λύκος
quote:
Προς το παρον και το λεω δυνατα
ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ ενος νεοσυστατου κλαμπ του ΘΡΥΛΟΥ με την επονυμια
KNIGHTS OF THE RED LEGEND .
Εύγε, παληκάρι μου! Επιτέλους, ο πραγματικός δρόμος καθίσταται εμφανής...

(Το Σεπτεμβρη ξεκινα το κυνηγι του πρασινου λαγου) *
quote:
Κι εσυ δικος μας Ζαντοκ?(Το Σεπτεμβρη ξεκινα το κυνηγι του πρασινου λαγου) *
http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG
Μα, δε μου φαίνεται ότι είμαι Θρυλικό άτομο;;; ![]()
![]()

Για όλα αυτά που αναφέρεις, Labolas Glasya, ακούγεται έντονη φημολογία και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, χωρίς πύρινο κόσμο που δεν λυγά ποτέ, δεν υπάρχει παγώνι χωρίς ουρά και τα λοιπά και τα λοιπά. Επιπλέον, βάσει σοβαρών πληροφοριών, όλα τα παγώνια είναι σαύρες.
Να βάλω και μια ολυμπιακή φατσούλα τώρα, έστω και κατσουφιασμένη. ![]()
Αλλά είμαστε εκτός τόπικ.
quote:
Για το παγωνι τιποτα?
Νομίζω ότι το αντίστοιχο τόπικ ήταν κατατοπιστικότατο και εξήχθησαν πολλά συμπεράσματα...
Εκτός από τον κ.Μπαλάνο ουδείς άλλος ερευνητής ανέφερε ποτέ τέτοια σενάρια.
Δε νομίζω ότι είναι αξιόπιστα, την στιγμή που ο ίδιος ο Μπαλάνος στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί το βιογραφικό του δηλώνει ερευνητής του αγνώστου (ΟΥΦΟλογία κοινώς) και μεταφραστής έργων φαντασίας.
Από κει και πέρα, το σύμβολο του παγωνιού δεν αναφέρεται πουθενά πέραν της φιλοσοφικο-θρησκευτικής παράδοσης, στην οποία αναφέρθηκε ο φίλτατος Kelsos στο εκεί τόπικ και σαφώς δε συνδέεται με τον Τεκτονισμό.
quote:
Για το Χιραμ εστω?
Η Τεκτονική διδασκαλία μεταδίδεται μέσα από ένα σύστημα βαθμών, καθένας από τους οποίους έχει ένα ιδιαίτερο μυθολογικό πλαίσιο και μία ιδιαίτερη τελετουργία (Τεκτονικό δράμα), η οποία συνιστά μία δραματική αναπαράσταση του αντίστοιχου μυθολογικού πλαισίου.
Ο μύθος δεν είναι στατικός, είναι εξελικτικός. Δεν είναι απλός υπηρέτης της ιδέας, αλλά με την πλοκή του γίνεται αφορμή να αναπτυχθεί εσωτερική ζωή στις ιδέες.
Με το μύθο, η αφηρημένη γνώση εμψυχώνεται και η ίδια η σύσταση του μύθου προσδίδει υπόσταση στον γνώστη.
Στην προοπτική του μύθου, η γνώση δεν αποτελεί προϊόν στατικής απεικόνισης, αλλά πορεία ολόκληρης της ύπαρξης του μυουμένου προς την πηγή του Είναι.
Σύμφωνα με το μυθολογικό πλαίσιο του Τεκτονισμού, ο Βασιλέας του Ισραήλ Σολομών θέλησε να ανεγείρει Ναό στην Ιερουσαλήμ αφιερωμένο στο Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
Γι' αυτό ζήτησε την ενίσχυση του Χιράμ, Βασιλέα της Τύρου.
Ο τελευταίος έστειλε τότε τον άριστο αρχιτέκτονα Χιράμ Αμπίφ, ο οποίος επρόκειτο να σχεδιάσει και να επιβλέψει την ανοικοδόμηση του Ναού.
Στοιχεία από τα βιβλία:
-Ν.Κ. Λάος, Άνθρωπος - Το Μέγα Σύμβολο του Μυστικισμού, Αθήνα: εκδ. Παρασκήνιο, 2003.
-C.G. Jung & K.Kerényi, Einführung in das Wesen der Mythologie, Amsterdam, 1941.
-W.K. MacNulty, Freemasonry, Thames & Hudson, 1991.
-Anon. The Lectures of the Three Degrees of Craft Freemasonry, A Lewis, 1891 & 1954
-W. Preston, Illustrations of Masonry, 1772.
-A E Waite, The New Encyclopedia of Freemasonry, Gramercy Books.
quote:
Εχει σχεση με τους Ναιτες? Κι αν οπως λετε και στο τοπικ των Ναιτων αυτοι ειχαν σχεση με τους μουσουλμανους ασασινους τι γινεται? Τελικα πισω απο το Ισλαμ και την εξαπλωση του κρυβονται οι μασονικες στοες? Και πως η Αμερικη ιδρυθηκε με μασονικα και ιλλουμινατικα προτυπα? Και ο πολεμος μεταξυ Αμερικης και ισλαμικων χωρων γιατι γινεται? Και μεσα σε ολα και το χασισ. Εχω μπερδευτει. *
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την καταγωγή του Τεκτονισμού.
Μία από αυτές, αρκετά δημοφιλής, θεωρεί τον Τεκτονισμό σύγχρονο απ' αυθείας απόγονο των μεσαιωνικών Ιπποτών Ναϊτών.
Η λέξη "ασασίνοι" είναι ακουστική απόδοση του Μουσουλμανικού τίτλου, ο οποίος σημαίνει άλλα πράγματα...
Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν υπαγορεύει στα μέλη του τί ακριβώς να πιστεύουν και τί όχι, αλλά βεβαίως τους διδάσκει μία μεθοδολογία με βάση την οποία, κατόπιν δικής τους εργασίας, θα αποφανθούν για το εάν θα ενστερνισθούν ή όχι μία πίστη.
Ως θεσμός απέστερξε να εγκλωβιστεί σε παροδικά πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, διότι ασχολείται στο πλέον θεμελιώδες πεδίο της φιλοσοφικής έρευνας, στο πεδίο δηλαδή της ανακαλύψεως των τελικών κινήτρων που κυβερνούν την ανθρώπινη δράση και αποκαλύπτει στον άνθρωπο το Μυστήριο της πνευματικής αναγέννησης.
Η Αμερική ιδρύθηκε ως κράτος, αφού η Αμερικάνικη επανάσταση εμπνεύστηκε από τον Ελευθεροτεκτονισμό.
Οι τωρινοί πόλεμοι δεν έχουν κάποια σχέση, όπως δεν έχει σχέση και το χασίς.
Σχετική βιβλιογραφία:
- R.F. Gould, History of Freemasonry, Grand Lodge of Scotland Year Book 1996.
- J. Hamill, The Craft: A History of English Freemasonry, Inner Traditions International, 1987 & Lewis Masonic, 1994.
- A Mackey, The History of Freemasonry, Gramercy Books, 1996.
Δε μακρυγορώ άλλο, αν υπάρχει κάτι που μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σου...