- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Μια τόση δα διευκρίνιση σε κάτι που το παραλλάσσουμε από συνήθεια, η Αμερική είχε ιδρυθεί ως ήπειρος ενώ ως κράτος ιδρύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της. ![]()
quote:
Ενας ειναι ο δρομος. Αυτος που περνα απο τη γωνια Τεκτονων Και Μασονων.
Mήπως για μένα που δεν είμαι ολυμπιακός υπάρχει κανας άλλος δρόμος?
quote:
Οκ, να σου πω την άποψή μου για ένα-ένα:
quote:
Για το παγωνι τιποτα?Νομίζω ότι το αντίστοιχο τόπικ ήταν κατατοπιστικότατο και εξήχθησαν πολλά συμπεράσματα...
Εκτός από τον κ.Μπαλάνο ουδείς άλλος ερευνητής ανέφερε ποτέ τέτοια σενάρια.
Δε νομίζω ότι είναι αξιόπιστα, την στιγμή που ο ίδιος ο Μπαλάνος στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί το βιογραφικό του δηλώνει ερευνητής του αγνώστου (ΟΥΦΟλογία κοινώς) και μεταφραστής έργων φαντασίας.Από κει και πέρα, το σύμβολο του παγωνιού δεν αναφέρεται πουθενά πέραν της φιλοσοφικο-θρησκευτικής παράδοσης, στην οποία αναφέρθηκε ο φίλτατος Kelsos στο εκεί τόπικ και σαφώς δε συνδέεται με τον Τεκτονισμό.
quote:
Για το Χιραμ εστω?Η Τεκτονική διδασκαλία μεταδίδεται μέσα από ένα σύστημα βαθμών, καθένας από τους οποίους έχει ένα ιδιαίτερο μυθολογικό πλαίσιο και μία ιδιαίτερη τελετουργία (Τεκτονικό δράμα), η οποία συνιστά μία δραματική αναπαράσταση του αντίστοιχου μυθολογικού πλαισίου.
Ο μύθος δεν είναι στατικός, είναι εξελικτικός. Δεν είναι απλός υπηρέτης της ιδέας, αλλά με την πλοκή του γίνεται αφορμή να αναπτυχθεί εσωτερική ζωή στις ιδέες.
Με το μύθο, η αφηρημένη γνώση εμψυχώνεται και η ίδια η σύσταση του μύθου προσδίδει υπόσταση στον γνώστη.
Στην προοπτική του μύθου, η γνώση δεν αποτελεί προϊόν στατικής απεικόνισης, αλλά πορεία ολόκληρης της ύπαρξης του μυουμένου προς την πηγή του Είναι.Σύμφωνα με το μυθολογικό πλαίσιο του Τεκτονισμού, ο Βασιλέας του Ισραήλ Σολομών θέλησε να ανεγείρει Ναό στην Ιερουσαλήμ αφιερωμένο στο Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
Γι' αυτό ζήτησε την ενίσχυση του Χιράμ, Βασιλέα της Τύρου.
Ο τελευταίος έστειλε τότε τον άριστο αρχιτέκτονα Χιράμ Αμπίφ, ο οποίος επρόκειτο να σχεδιάσει και να επιβλέψει την ανοικοδόμηση του Ναού.Στοιχεία από τα βιβλία:
-Ν.Κ. Λάος, Άνθρωπος - Το Μέγα Σύμβολο του Μυστικισμού, Αθήνα: εκδ. Παρασκήνιο, 2003.
-C.G. Jung & K.Kerényi, Einführung in das Wesen der Mythologie, Amsterdam, 1941.
-W.K. MacNulty, Freemasonry, Thames & Hudson, 1991.
-Anon. The Lectures of the Three Degrees of Craft Freemasonry, A Lewis, 1891 & 1954
-W. Preston, Illustrations of Masonry, 1772.
-A E Waite, The New Encyclopedia of Freemasonry, Gramercy Books.
quote:
Εχει σχεση με τους Ναιτες? Κι αν οπως λετε και στο τοπικ των Ναιτων αυτοι ειχαν σχεση με τους μουσουλμανους ασασινους τι γινεται? Τελικα πισω απο το Ισλαμ και την εξαπλωση του κρυβονται οι μασονικες στοες? Και πως η Αμερικη ιδρυθηκε με μασονικα και ιλλουμινατικα προτυπα? Και ο πολεμος μεταξυ Αμερικης και ισλαμικων χωρων γιατι γινεται? Και μεσα σε ολα και το χασισ. Εχω μπερδευτει. *Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την καταγωγή του Τεκτονισμού.
Μία από αυτές, αρκετά δημοφιλής, θεωρεί τον Τεκτονισμό σύγχρονο απ' αυθείας απόγονο των μεσαιωνικών Ιπποτών Ναϊτών.
Η λέξη "ασασίνοι" είναι ακουστική απόδοση του Μουσουλμανικού τίτλου, ο οποίος σημαίνει άλλα πράγματα...
Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν υπαγορεύει στα μέλη του τί ακριβώς να πιστεύουν και τί όχι, αλλά βεβαίως τους διδάσκει μία μεθοδολογία με βάση την οποία, κατόπιν δικής τους εργασίας, θα αποφανθούν για το εάν θα ενστερνισθούν ή όχι μία πίστη.
Ως θεσμός απέστερξε να εγκλωβιστεί σε παροδικά πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, διότι ασχολείται στο πλέον θεμελιώδες πεδίο της φιλοσοφικής έρευνας, στο πεδίο δηλαδή της ανακαλύψεως των τελικών κινήτρων που κυβερνούν την ανθρώπινη δράση και αποκαλύπτει στον άνθρωπο το Μυστήριο της πνευματικής αναγέννησης.Η Αμερική ιδρύθηκε ως κράτος, αφού η Αμερικάνικη επανάσταση εμπνεύστηκε από τον Ελευθεροτεκτονισμό.
Οι τωρινοί πόλεμοι δεν έχουν κάποια σχέση, όπως δεν έχει σχέση και το χασίς.
Σχετική βιβλιογραφία:- R.F. Gould, History of Freemasonry, Grand Lodge of Scotland Year Book 1996.
- J. Hamill, The Craft: A History of English Freemasonry, Inner Traditions International, 1987 & Lewis Masonic, 1994.
- A Mackey, The History of Freemasonry, Gramercy Books, 1996.Δε μακρυγορώ άλλο, αν υπάρχει κάτι που μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σου...
No name human
"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
εσυ μελος zadok τι διλωνεις, με τοσες γνοσεις που εδω μας αραδιαζεις, που τις βρηκες σε ποιους μιθιστιριογραφους γραΜΜΕΝΕΣ;
Ο σιρε, Ο σαχ, Ο μπραουν τι ητανε χαρα μου περα απο μιθιστοριογραφοι ποια η ιστορικοτητα των λογων τους;
γιατι βρε χαρα μου ολη την ορα τα λογια τους αναμασας μια για τους ναϊτες, μια για τους τεκτονες κατι σε πιο ιστορικο εχεις περα απο τα μιθιστοριματα που τα αναγαγετε σε αληθια;
και ποσο σας εχουν επιρεαση βρε;
αντε καλη ιστορικοτητα καποια φορα και το φως της αληθειας να σας φοτισει
ουπς λες να με την πεσουν οι ανιστοριτοι
ουπς βρε ποιος πληρωνει την μπουγατσα την αγλικη;
και εαν εχω κανει λαθος ανθρωπος ειμαι βλεπετε, που ειναι η αγαπη προς τον συναθρωπο, η χριστοτιτα, η τιμιοτης , η ηθικη σας; τοσα βρωμικα με κανατε εχετε και λογο ακομα;
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ
quote:
και εαν εχω κανει λαθος ανθρωπος ειμαι βλεπετε
Καλά που το καταλαβαίνεις και μόνη σου. Ήθελα να 'ξερα πού διάβασες για Μπράουν να έχω γράψει εγώ...
Συγχωρεμένη λοιπόν.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
επειδη προκειται για ενδιαφερον θεμα, μηπως θα μπορουσες να παραθεσεις και τη δικη σου αποψη? Εγω, σαν νεο μελος, θα ηθελα και τον αντιλογο σε οσα παραθετουν οι φιλοι μας ωστε να σχηματισω μια γνωμη. Οσα ξερω επι του θεματος, τα εχω διαβασει απο ενα βιβλιο: ''Μυστικες Εταιριες'' και ολα αυτα που λετε μου κεντριζουν την περιεργεια...
Ευχαριστω εκ των προταιρων
(συγγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη)
''Confirmo o Deus potentissimus''
Όσον αφορά για το βιβλίο "μυστικές εταιρίες", δεν ισχύουν πάρα πολλά πράγματα που αναφέρει μέσα. Κάθε κεφάλαιο δημιουργήθηκε απο διαφορετικό άτομο και είναι φανερές πολλές αντιθέσεις μεταξύ κεφαλαίων.
quote:
MoonDragon: Γιατί χρειάζεσαι όπως και δίποτε αντίλογο για να κάνεις μια έρευνα πάνω σε κάτι; (Είδικα όταν σε έχουμαι προειδοποιήσει πως εδώ δεν είναι καλή περιοχή για να γίνει μια τέτοια έρευνα)Όσον αφορά για το βιβλίο "μυστικές εταιρίες", δεν ισχύουν πάρα πολλά πράγματα που αναφέρει μέσα. Κάθε κεφάλαιο δημιουργήθηκε απο διαφορετικό άτομο και είναι φανερές πολλές αντιθέσεις μεταξύ κεφαλαίων.
Παντου πρεπει να υπαρχει ο αντιλογος, ως ακρογωνιαιος λιθος του διαλογου φιλε μου. Μηπως θα μπορουσες να μου εξηγησεις τους λογους που χαρακτηριζουν αυτη την περιοχη ''κακη''? Αν δεν θες να μιλησεις ανοιχτα, ξερεις πως να μου απαντησεις...
Edited by - MoonDragon on 29/07/2004 04:03:12
Θα προσπαθήσω να απαντήσω και εγώ στην ερώτηση σου, και ειδικά στο γιατί η γωνιά αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη.
Πριν αρκετό καιρό όσοι ήταν μέλη των φόρουμς δεν νοιαζόντουσαν για το ποιος είναι Τέκτονας, ποιος είναι Χριστιανός, ποιος είναι μοναχικός αναζητητής κλπ.
Απλά παρέθεταν την όποια γνώση είχε ο καθένας και τα στοιχεία τους για το συζητούμενο θέμα.
Στην πορεία το πράγμα άλλαξε λίγο, διότι στο χώρο μπήκαν άνθρωποι που προέταξαν το προσωπικό τους κόλλημα ή το δόγμα τους και έτσι άρχισαν οι στείρες αντιπαραθέσεις.
Στην πορεία αυτό μεγάλωνε και έτσι κατέστη αδύνατος η ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών μέσα από τις συζητήσεις των φόρουμς.
Για παράδειγμα αν είχες διαβάσει Pike ή Besant, σε βαφτίζανε Τέκτονα, αν είχες διαβάσει Blavatsky σε βαφτίζανε Θεοσοφιστή, αν κατέθετες γνώσεις από τα τυπικά της Μαγείας του Elifas Levi ε τότε ξεκίναγες από σατανιστής-μασονοεβραίος και κατέληγες μέχρι και Μέρλιν.
Το πρόβλημα τους ήταν να κολλήσουν ταμπέλες δηλαδή και όχι να κάνουν κουβέντα.
Και επειδή είχαν ακούσει ή είχαν την όποια άποψη διαμορφώσει για κάποια «μυστική εταιρεία» δεν έπρεπε κάποιος να υποστηρίξει άλλη γνώμη.
Μετά απ’ όλο αυτό κάποιοι έφυγαν, κάποιοι έμειναν αλλά σώπασαν και κάποιοι κατάφεραν να κάνουν το φόρουμ ένα απέραντο αμπέλι για να παίζουν με τα όποια ψυχοδιανοητικά τους προβλήματα.
Βέβαια μέσα από μεγάλη προσπάθεια μερικά τόπικ έχουν διατηρήσει ένα καλό επίπεδο κουβέντας και ανταλλαγής απόψεων, οπότε αν στην περιπλάνηση σου «πέσεις» πάνω σε αυτά τότε ίσως να πάρεις τις πληροφορίες που ζητάς.
Βέβαια μερικές φορές θα πρέπει να διαβάζεις και πίσω από τα κείμενα για να ανακαλύπτεις τις πληροφορίες που θέλεις και να μπορείς να συνεχίζεις το διάλογο.
Καλημέρα ελπίζω να βοήθησα.
Ο κακός λύκος
δεν ειμαι εδω για να κρινω κανεναν, για τον απλουστατο λογο οτι δεν θελω να κριθω κι εγω. Δεν ειμαι ουτε κριτης κανενος λοιπον, ουτε δημοσιογραφος, ουτε μπατσος, ουτε Τεκτονας, ουτε Μαγος, ουτε καν Εσωτεριστης. Γενικα δεν εχω ουτε ταμπελα ουτε αξιωμα. Αν τωρα οι υπολοιποι θελουν να με βαφτησουν καπως, προβλημα τους. Για τους φιλους, αλλα και για τους περιεργους, ειμαι απλα ρομαντικος. Δεν προσπαθω να πεισω για τιποτα και δεν θελω να παρεξηγηθω. Δεν σας ξερω, δεν με ξερετε. Απλα πραγματα. Μονο ενα σκοπο εχω. Να γινω καλυτερος σαν ανθρωπος. Δεν βρισκω που ειναι το κακο, και δεν βλεπω το λογο που μερικοι προσπαθουν να βαλουν συρματοπλεγματα. Αν, απ'την αλλη μερια, αυτος που ξερει καποια πραγματα προσπαθει να αντιμετωπισει εναν αδαη σαν εμενα διωχνοντας τον τοτε μαλλον αλλος ειναι ο αδαης. Εχω μαθει να ανεχομαι και τον στενομυαλο, και το πρεζονι, και τον κακοβουλο και γενικα ολους τους συνανθρωπους μου για τον απλουστατο λογο. Απ'ολους εχω να διδαχθω κατι...
Δεν κανω καμια επιθεση εναντιον κανενος. Ο λογος που απευθυνομαι σε 'σενα φιλε Ραμογλου ειναι γιατι εσυ τουλαχιστον μπηκες στον κοπο να μου δοσεις μια αιτια και αυτο το εκτιμω...
Είμαι σίγουρος πως και άλλοι θα ήθελαν να σου απαντήσουν στα όποια ερωτήματα θέτεις και είμαι βέβαιος για το καλοπροαίρετο των διαθέσεων σου.
Δυστυχώς το παρόν θέμα έχει πέσει πάρα πολλές φορές μέσα στη δύνη της διαμάχης, όσοι έχουν εκφέρει άποψη έχουν δεχθεί ( και σίγουρα θα δεχθούν και στο μέλλον ) αήθεις επιθέσεις, έτσι και επειδή αυτός ο καιρός έχει περάσει μέσα από μια κατάσταση αρκετά έντονης φόρτισης όσοι ίσως θα ήθελαν να σου απαντήσουν διάλεξαν το δρόμο της απότομης απάντησης λόγο κεκτημένης ταχύτητας ή το δρόμο της μη απάντησης.
Μακάρι να είμαι γνώστης των αποριών σου και να μπορέσω να σε βοηθήσω στο ταξίδι της αναζήτησης, το σίγουρο είναι πως θα το κάνω με μεγάλη χαρά και διάθεση.
Ο κακός λύκος
Κυρίως προς το ΝΙΚΟΜΑΧΟ είναι η παρατήρηση και δευτερευόντως προς τον PanosT:
Εάν σας ενδιαφέρει αυτό καθεαυτό το παρόν θέμα και θέλετε να συζητήσετε, χωρίς να περιφέρετε προσωπικές κόντρες, καρφάκια και διαφόρων τύπων διαμάχες, έχει καλώς.
Όποιος δεν θέλει να συζητήσει σοβαρά και χωρίς τα παραπάνω, καλύτερα να μην χαλάει το θέμα...

Έχω μια απορία.
Από τα μηνύματά σου διακρίνω μια "προστασία" προς το πρόσωπο του Χάμπαρντ. Μου δίνεται η εντύπωση, σα να μην φταίει αυτός για τα όσα κακά αποδίδονται στη Σαηεντολογία, αλλά οι συνεχιστές του. Σα να χωρίστηκε χρονικά η Σαηεντολογία σε δύο περιόδους/οργανώσεις, η πρώτη επί εποχής Χάμπαρντ και η δεύτερη με τους συνεχιστές του.
Είναι σωστή η εντύπωση αυτή που μου δημιουργήθηκε από τα μηνύματά σου;
Και αν θες, γράψε μας τι είναι αυτό (ή αυτά) που θεωρείς πραγματικά κακό/κακά στη Σαηεντολογία.

quote:
Κυρίως προς το ΝΙΚΟΜΑΧΟ είναι η παρατήρηση και δευτερευόντως προς τον PanosT:
Αφίχθη η Νέμεσις!!![]()
Εντάξει,καμμιά φορά το παρακάνω...ξέρεις, αλλά χωρίς κακία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Η Σαηεντολογία απ'ότι ξέρω δεν είναι αναγνωρισμένη ως θρησκεία στην Ελλάδα. Κακώς αναφέρομαι σε 'Εκκλησίες'. 'Εκκλησία' είναι το όνομα της εταιρίας. Όταν πρωτοασχολήθηκα είχε άλλο όνομα.Οι θρησκείες δεν έχουν τα πνευματικά δικαιώματα της πλύσης εγκεφάλου. Αν δεν ανεχόμουν καμμία πλύση εγκεφάλου θα έμενα πάντα από απουσίες στο σχολείο, δεν θα είχα σχεδόν ποτέ δουλειά, και άλλα πολλά. Κάποιοι πιστεύουν ότι μόνο με ψυχαναγκασμούς μπορεί να λειτουργίσει μια κοινωνία και αυτό κάνουν --πλύση εγκεφάλου. Πράγμα που μπορεί να γίνει είτε στο όνομα κάποιας θρησκείας η πολιτικής παράταξης ή οτιδήποτε.
Τίποτα, και δε μπορούσαα να τη δεχθώ ως θρησκεία όταν ήμουν εκεί. Για τα μάτια του κόσμου κάνουν κάτι πράγματα που θυμίζουν καθολικό χριστιανισμό, όπως Κυριακάτικες 'λειτουργίες' (δηλαδή μία ομιλία για τη Σαηεντολογία την Κυριακή). Ο σκοπός είναι να αναγνωριστούν ως θρησκεία για να έχουν κάποια δικαιώματα που δεν έχουν ως εταιρία. Όπως σου είπα δεν υπάρχει δόγμα, ή τελετουργικά ή πίστη σε ανώτερα όντα ή τίποτα σχετικό στην ίδια τη Σαηεντολογία. Αλλά άμα θέλει κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι ο γάιδαρος όντως πετάει...
Τον Xenu

quote:
@ Infinite_nothing
Έχω μια απορία.
Από τα μηνύματά σου διακρίνω μια "προστασία" προς το πρόσωπο του Χάμπαρντ. Μου δίνεται η εντύπωση, σα να μην φταίει αυτός για τα όσα κακά αποδίδονται στη Σαηεντολογία, αλλά οι συνεχιστές του. Σα να χωρίστηκε χρονικά η Σαηεντολογία σε δύο περιόδους/οργανώσεις, η πρώτη επί εποχής Χάμπαρντ και η δεύτερη με τους συνεχιστές του.Είναι σωστή η εντύπωση αυτή που μου δημιουργήθηκε από τα μηνύματά σου;
Και αν θες, γράψε μας τι είναι αυτό (ή αυτά) που θεωρείς πραγματικά κακό/κακά στη Σαηεντολογία.
Γεια σου Αμαλία, ναι έχω όντως αυτή την εντύπωση και γι'αυτό διαχωρίζω τη Σαηεντολογία ως φιλοσοφία από τη Σαηεντολογία ως οργανισμούς. Ο μόνος λόγος που φαίνεται σαν να προστατεύω τον Χάμπαρντ είναι επειδή έχω δει πολλούς να προσάπτουν σ'αυτόν όλα όσα γίνονται εκεί μέσα. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος πήγε να κάνει κάτι, σε κάποιο βαθμό τό'κανε, και μετά συνέβει κάτι άλλο. Το μόνο πράγμα που του προσάπτω είναι ότι έκανε τη Σαηεντολογία θρησκεία και έβαλε και ένα άσχετο με τη Σαηερντολογία σταυρό ως σύμβολο. Και αυτό μάλιστα αφού υπήρξε ο ίδιος επικριτικός κατά των θρησκειών.
Όπως είπα και πριν δεν ήμουν παρόν όταν ήταν εκεί ο Χάμπαρντ, για να ξέρω από πρώτο χέρι πως ήταν τα πράγματα, όμως ο λόγος που έφυγα απο τον οργανισμό αυτόν είναι επειδή μελέτησα γραπτά του Χάμπαρντ, πέραν των εισαγωγικών, πράγμα που δεν κάνουν πολλοί, και όσο το έκανα αυτό έβλεπα ότι οι άνθρωποι (ακόμα και αυτοί που κατείχαν τα κορυφαία διαχειριστικά πόστα) όχι μόνο είχαν μάυρα μεσάνυχτα, αλλά πολλές φορές εφάρμοζαν ανάποδα. Αφού έφυγα από εκεί ήρθα σε επαφή μέσω του ίντερνετ με διάφορα άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου, πολλά εκ των οποίοων είχαν τελειώσει αυτά τα κορυφαία επίπεδα της Σαηεντολογίας, και άλλα άτομα μεγάλα σε ηλικία που ήταν στη Σαηεντολογία μαζί (χρονικά αλλά και προσωπικά) με τον Χάμπαρντ.
Μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχουν αλλάξει πολλά. Πάνω απ'όλα, αυτό που άλλαξε στις αρχές του '80, είναι η αυταρχική συμπεριφορά. Στο όνομα της 'ηθικής' άρχισαν κάποιοι να στέλνονται σε οργανισμούς (από άλλους, ποιο κεντρικούς οργανισμούς) σε όλο τον κόσμο και να συμπεριφέρονται ιδιαίτερα καταπιεστικά και μιας και συνέβει αυτό σε πολλά μέρη του κόσμου σε ίδια χρονική περίοδο, είμαι σίγουρος ότι ξεκίνησε απτην κορύφή της ιεραρχικής πυραμίδας. Πριν από αυτό, υπήρχε ένα ευχάριστο κλίμα στους οργανισμούς. Τώρα αντί για ευχάριστο, υπάρχει ένα ψευτο-φιλικό ή αλλιώς μια κεκαλυμένη εχθρότητα. Αν τολμήσεις να πας κόντρα, το 'κεκαλυμένη' φεύγει. Αναφέρομαι βεβαίως σε άτομα που έχουν υψηλά πόστα, αλλά καταλαβαίνετε ότι και άλλοι μπορούν να ιοθετήσουν μια τέτοια συμπεριφορά εφόσον ελέγχονται από αυτούς. Η ηθική στη Σαηεντολογία είναι κάτι ευχαριστο γιατί πάει χέρι-χέρι με τη βούληση του του ατόμου. Ποτέ δεν επιβάλεσαι στον άλλον. Ποτέ δεν του υποδεικνύεις το σωστό κλπ. Ποτέ δε τον τιμωρείς. Αυτά δικαιολογούνται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις ατόμων που είναι πραγματικά εχθρικά. Αν κάποιος πάει να βιάσει τη γυναίκα σου, ο Χάμπαρντ δε σου λεει να τον πλησιάσεις με αγάπη και λουλουδάκια. Λέει σε τέτοιες περιπτώσεις, μη φοβάσαι να του ρίξεις μερικές. Ε, οι νεο-Σαηεντολόγοι πήραν 2-3 τέτοιες αναφορές του Χάμπαρντ και πλέον ρίχνουν σε όποιον δεν γουστάρουν, επειδή δεν κάθεται να τον ελέγχουν.
Οι περισσότεροι, ακόμα και αν μείνουν εκεί για μερικές δεκαετίες, δεν μαθαίνουν πλέον τις βασικές αρχές τις Σαηεντολογίας. Κάθονται και διαβάζουν διαβάζουν διαβάζουν, συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες, κάνουν δωρεές, υπερασπίζονται τη Σαηεντολογία, μοχθούν, πασχίζουν, κάνουν σβούρες αλλά δεν καταλαβαίνουν οτί αυτό που κάνουν δεν είναι Σαηεντολογία. Ναι, πολλοί έχουν κέρδη με αυτό που κάνονυ. Και εγώ είχα κέρδη. Ακόμα και αν είμαι επικριτικός, δεν αρνούμαι ότι ακόμα και σε αυτή τη μορφή, μου πρόσφερε πράγματα η Σαηεντολογία. Όμως η Σαηεντολογία δεν αποσκοπούσε ποτέ να κάνει κάποιον να νιώθει ποιο ευχάριστα ή να τον βοηθήσει να λύσει ένα πρόβλημα μετά από 10 χρόνια. Ο σκοπός της Σαηεντολογίας -βάση Χάμπαρντ- ήταν η πνευματική απελευθέρωση, πράγμα που τώρα δεν επιτρέπεται. Δεν επιτρέπεται επειδή κανένα πνευματικά απελευθερωμένο άτομο δε θα ανεχόταν να τον ελέγχουν άτομα με ψευτο-φιλικότητα ή με εκφοβισμό η να του υποδεικνύουν τι είναι αληθινό και τι ψευδές ή τι είναι σωστό και λάθος. Τα υλικά που διάβασα εγώ και που μου άνοιξαν τα μάτια δεν βρίσκονται σε ευρεία κυκλοφορία. Είναι πανάκριβα και δεν θεωρούνται και σημαντικά (!!!!). Εγώ τα βρίκα σε ηλεκτρονική μορφή και να διάβασα, αλλιώς δε θα μπορούσα να βρω και να δώσω μερικές χιλλιάδες ευρώ για μερικές κασσέτες. Αυτή τη στιγμή μπορεί ο καθένας να βρει τα πάντα δωρεάν στο ίντερνετ από άτομα που έχουν scannάρει τα κείμενα. Δεν είναι καν δύσκολο. Η 'Εκκλησία' έχει προ πολλού φάει μεγάλη ήττα γι'αυτού 'προστατεύει' (κρύβει) τα μέλη της από τους 'καταπιεστικούς εκεί έξω'.
Πέρα από τα χρήματα, τη συμπεριφορά και τις δυσκολίες οποιασδήποτε μορφής, αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι πλέον η Σαηεντολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντί αυτού, υπάρχει ένα ζόμπι που φέρει τον τίτλο Σαηεντολογία και υπόσχεται, και απογοητεύει, και τρώει λεφτά. Και υπάρχει ένας λόγος που θεωρώ ότι ο Χάμπαρντ δεν ευθύνεται γι'αυτό -- με βοήθησε να είμαι αρκετά ελεύθερος ώστε να μη χρειάζομαι ούτε καν τη Σαηεντολογία του ή οτιδήποτε άλλο. Γράφω εδώ αποκλειστικά για άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για τη Σαηεντολογία ή να είναι μέλη, και θέλω απλά να πω ότι δεν χρειάζονται κανένα απατεώνα να τους πει πως να ζήσουν. Αν πιστεύουν ότι χρειάζονται κάποιον, τότε απλά δεν κατάλαβαν ποτέ τίποτα.
Ξέρω άμα πάρω φόρα λέω πολλά. Δεν ξέρω αν απάντησα στην ερώτησή σου επαρκώς. Αν θέλεις λέω και άλλα ![]()
quote:
Μπορεί κατ' ουσίαν να μην είναι θρησκεία, διάβολο όμως έχει, δεν έχει;
Τον Xenu
Όχι όχι. Σύμφωνα με Σαηεντολογία είμαστε όλοι το ίδιο πνεύματα. Δεν υπάρχουν ανώτερα ή κατώτερα με καμμία έννοια.
Το κακό με την ιστορία με τον Xenu είναι ότι δίνει την εντύπωση ότι η Σαηεντολογία είναι κάτι άλλο, απ'ότι είναι. Το άλλο κακό είναι ότι επειδή αυτά τα επίπεδα είναι 'εμπιστευτικά' και επειδή πλέον κυκλοφορούν ευρέως, η Εκκλησία πλέον δικαιολογεί και κατ' αυτό τον τρόπο το γεγονός οτι δεν επιτρέπει σε Σαηεντολόγους να διαβάσουν τα περι Σαηεντολογίας στο ίντερνετ.
quote:Τα είπες ωραία πάντως
Πέρα από τα χρήματα, τη συμπεριφορά και τις δυσκολίες οποιασδήποτε μορφής, αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι πλέον η Σαηεντολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντί αυτού, υπάρχει ένα ζόμπι που φέρει τον τίτλο Σαηεντολογία και υπόσχεται, και απογοητεύει, και τρώει λεφτά. Και υπάρχει ένας λόγος που θεωρώ ότι ο Χάμπαρντ δεν ευθύνεται γι'αυτό -- με βοήθησε να είμαι αρκετά ελεύθερος ώστε να μη χρειάζομαι ούτε καν τη Σαηεντολογία του ή οτιδήποτε άλλο. Γράφω εδώ αποκλειστικά για άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για τη Σαηεντολογία ή να είναι μέλη, και θέλω απλά να πω ότι δεν χρειάζονται κανένα απατεώνα να τους πει πως να ζήσουν. Αν πιστεύουν ότι χρειάζονται κάποιον, τότε απλά δεν κατάλαβαν ποτέ τίποτα.Ξέρω άμα πάρω φόρα λέω πολλά. Δεν ξέρω αν απάντησα στην ερώτησή σου επαρκώς. Αν θέλεις λέω και άλλα
quote:Άλλο ανώτερα και κατώτερα... καλά και κακά υπάρχουν;
Όχι όχι. Σύμφωνα με Σαηεντολογία είμαστε όλοι το ίδιο πνεύματα. Δεν υπάρχουν ανώτερα ή κατώτερα με καμμία έννοια.
Ευχαριστώ